Agis en Zilveren Kruis samen verder; wat verandert er?

Agis en Zilveren Kruis samen verder; wat verandert er?

Artikel door: Koen Kuijper - 8 reacties

Agis en Zilveren Kruis samen verder; wat verandert er?

Begin van dit jaar kwam Achmea met het bericht naar buiten dat per 1 januari 2015 het zorgmerk Agis overgaat in Zilveren Kruis. Hetzelfde geldt voor het jongerenlabel TakeCareNow!. Het doel van de overgang is het verbeteren van de dienstverlening en het verlagen van de marketing- en verkoopkosten.  De overgang zou ook ten goede moeten komen van de zorgpremie. Agis en Zilveren Kruis werken al nauw samen op veel vlakken. Zo sluiten ze samen zorgcontracten af bij ziekenhuizen, huisartsen, therapeuten en andere zorgaanbieders en vallen beide zorgverzekeraars onder het concern Achmea.

Op dit moment hebben ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders een zorgverzekering bij Agis of TakeCareNow!. Wat gaat er gebeuren voor deze klanten in 2015 en in hoeverre gaat er iets veranderen voor hen?

Klanten van Agis en TakeCareNow! worden uiteraard op de hoogte gesteld van de overgang, maar hoeven zelf niets te doen, meldt een voorlichtster van Achmea woensdag aan ZorgWijzer.nl. In feite zullen klanten die op dit moment verzekerd zijn bij Agis of TakeCareNow! dus niet veel merken van de overgang naar Zilveren Kruis. Net zoals ieder jaar zullen verzekerden van beide labels in november voorzien worden van informatie over de wettelijke en aanvullende wijzigingen die in 2015 zullen gaan plaatsvinden. Denk hierbij aan veranderingen in het basispakket of aanpassing van de premie en voorwaarden.

Eventuele aanvullende polissen die verzekerden hebben afgesloten bij Agis of TakeCareNow! blijven bestaan, maar gaan onder het merk Zilveren Kruis verder. Hier kunnen, net zoals bij andere aanvullende zorgverzekeringen, ieder jaar wel kleine wijzigingen in plaatsvinden qua vergoeding en premiehoogte.

Wat verandert er verder?

 • De Agis en TakeCareNow websites zullen verdwijnen of een speciale landingspagina krijgen waardoor bezoekers worden doorgestuurd naar de Zilveren Kruis website.
 • De ‘Mijn Agis’ en ‘Mijn TakeCareNow!’ omgeving zal overgaan naar ‘Mijn Zilveren Kruis’, die dezelfde functionaliteiten biedt.
 • Het Agis telefoonnummer voor de klantenservice zal intact blijven.

Wat er in 2015 gebeurt met de basispremie van Agis- en TakeCareNow klanten is nog niet duidelijk. Zo is de vraag bijvoorbeeld of de basispremie van verzekerden bij Agis gelijk wordt aan de basispremie van Zilveren Kruis. Hierover zal Agis en TakeCareNow de eigen klanten tijdig berichten. Ieder jaar wordt de premie opnieuw berekend aan de hand van de inhoud van het basispakket en het type polis: restitutie, natura- of natura internetpolis.

8 reacties

 • EE.B. Haverkamp-Vreedeveld

  Ik ben lange tijd verzekerd geweest bij de Agis. Ben nu, omdat ik in een collectief zit overgestapt naar Menzis. Nu moet ik nieuwe orthopedische schoenen laten maken. Toen ik nog bij de agis zat heb ik dat al eens gedaan. Die schoenen zijn bij George In de Mauer gemaakt. Zij kunnen daar niks van terug vinden. Nu hebben ze mij verzocht het bij de agis te informeren waar de betaling van die schoenen naar toe is gegaan. Kunt u dit voor mij nog achterhalen? Het is zeker meer dan 5 jaar geleden. Alvast bedankt.

 • MMirjam

  Blijft Agis in 2016 óók bestaan voor de huidige Agisverzekerden, als onderdeel van Zilveren Kruis? Of was 2015 slechts een overgangsjaar!

 • DDhr. Smit. Israel.

  In juni 2014 aan Avis een tandarts NL rekening gestuurd maar nimmer wat van gehoord. Januari jl weer een rekening gezonden huisarts en medicijnen nu 4 februari weer niets vernomen. Ik ben woonachtig in Frankrijk La Pierre Pincade Dhr. I. Smit.

 • EE. P. Hoksbergen

  Was verzekerd bij AGIS en in december netjes overgezet naar Zilveren Kruis.
  Keurig zoals het hoort !
  Eind december mail ontvangen van Zilveren Kruis :
  • op mijn verzoek (ik heb niets gedaan) alles gewijzigd
  • nieuwe basis (duurder)
  • aanvullende verzekeringen gewijzigd
  • zelfs tandartsverzekering vervallen
  • moet nieuwe aanvragen met selectie beleid

  Bellen met ZK levert verschillende reacties op :
  • alles blijft hetzelfde
  • ja, hier kunnen we niets aan doen

  Leve de vrije keuze :
  Weg bij Achmea en andere zorgverzekeraar kiezen !

  • EEMK

   Ik heb 5 kwartier aan de telefoon gehangen met Zilveren Kruis (22 minuten in de wacht).
   Heb dezelfde reacties gekregen van: alles blijft hetzelfde, en nav mijn reactie dat dit niet zo was kreeg ik het antwoord dat ik het niet zo letterlijk moest opnemen.
   Veel moeten uitleggen over de wijziging van Take Care naar mijn ZK voor zoon, hij moest zelfs ad telefoon komen voor toestemming,
   Nu de gewijzigde polis binnen, die dus helemaal niet gewijzigd is.

   Conclusie: volgend jaar geen ZK Achmea voor de hele familie.

 • WWil

  Ben verzekerd bij Agis, vrienden hebben zelfs al een polis van net zilveren kruis en diverse brieven gekregen wij nog steeds niet niets zij zouden perpost heteen en ander op sturen dus niet :/
  Agis wordt Zilverenkruis ? maar toch ook weer verschillend, onduidelijke berichten.

 • Ww grim

  De wijziging levert volgens mij alleen maar problemen op.
  Er is op geen enkele manier de polis voorwaarden voor 2015
  te downloaden,terwijl de verzekerden van het zilveren kruis
  deze voorwaarden al per post hebben thuis gestuurd gekregen
  hebben.Hoe kan ik op deze manier de polisvoorwaarden met
  andere zorgverzekeraars vergelijken? Mailen,bellen enquête
  invullen niets helpt.
  Zeer slechte service.
  Walter Grim.

 • Ccatharina en Adrianus Verweel

  Ik ben al jaren aan de de Lipitor om het te hoge verkeerde cholestorol te ikverlagen Echter zonder resultaat De bijwerkingen spelen mij zodanig parten dat ik in overleg met Dokter Beunk te Haarlem heb besloten te stoppen met de reguliere medicatie De resultaten zijn tot nog toe zeer hoopvol Ik woon in Ierland dus mijn ziektekosten worden via de Ierse Heldboard bij Zilverenkruis gedeclareerd Is er misschien kans dat Zilverenkruis de plus minus 100 Euro aan medicijnen (vitaminen) gaat vergoeden Vriendelijke griete A.V

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.