Zorgpremie DSW stijgt niet in 2015

logo+dsw+zorgverzekeraarjpgDSW heeft als eerste zorgverzekeraar haar zorgpremie bekend gemaakt voor 2015 en enigszins verrassend is de hoogte exact hetzelfde als in 2014. De premie bij de verzekeraar  is namelijk vastgesteld op 95 euro per maand bij een minimaal eigen risico van 375 euro. Op papier is dat evenveel als in 2014, maar netto gaan mensen er toch iets op achteruit. Dat komt omdat DSW zijn verzekerden een nog onbekend bedrag teruggeeft, omdat zij een te hoge premie hebben berekend voor het huidige jaar. DSW heeft namelijk net als veel andere verzekeraars meer winst gemaakt dan verwacht (lees: 40 miljoen euro). Een deel van die winst wordt gebruikt om de reserves van DSW te vergroten. Een ander deel kan worden gebruikt om de verzekerden van de Schiedamse zorgverzekeraar eenmalig te compenseren.

De premie bij een maximaal verhoogd eigen risico van 875 in 2015 is berekend op maandelijks 72 euro.

Geld terug

DSW verlaagde eind vorig jaar als enige zorgverzekeraar ook al de premie tijdelijk met 12 euro en zal dat ook dit jaar gaan doorvoeren. De hoogte van dit bedrag wordt in de tweede helft van november bekend gemaakt.

Net als de basispremie, zal de prijs voor aanvullende pakketten hetzelfde blijven als in 2014.

Zorgkosten te hoog geschat

Het kabinet maakte tijdens Prinsjesdag bekend dat de premie met 114 euro per jaar, ofwel bijna 10 euro per maand, zou gaan stijgen in 2015. Volgens directeur Chris Oomen van DSW heeft het ministerie van Volksgezondheid de zorgkosten voor 2015 echter te hoog ingeschat. Volgens Oomen zou de nominale premie volgend jaar met 50 euro gaan stijgen (en dus een stuk lager dan de 114 euro die door de overheid is geraamd).

Andere zorgverzekeraars

De afgelopen jaren maakte DSW als eerste de nieuwe zorgpremie bekend voor het volgend jaar en ook dit jaar maken ze deze naam weer waar. Alle overige verzekeraars zullen de komende periode (tot uiterlijk 17 november) hun nieuwe premie voor 2015 gaan onthullen. Het verleden leert ons dat de premieverschuiving van DSW vaak een goede graadmeter is voor de overige zorgverzekeraars. De kans is dus aanwezig dat de premie bij zowel prijsvechters als de grote partijen (CZ, Achmea, VGZ en Menzis) gelijk blijven of licht stijgen als zij hun reserves eenmalig aangrijpen om de stijgende zorgkosten te drukken voor de consument.

Bron: DSW.nl

Bart Auteur Zorgwijzer.nl

Als mede-oprichter van ZorgWijzer.nl hou ik mij voornamelijk bezig met het bijhouden van de laatste ontwikkelingen omtrent het zorgverzekeringsstelsel. Je kunt mij volgen via de sociale media of laat een reactie achter onder dit artikel.

2 reacties Zorgpremie DSW stijgt niet in 2015
Schrijf een reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
 • susan
  Schreef op om 19:42

  Ik ben al 40 jaar klant van Dsw en hoop het nog jaren te blijven.

  Je reageert op
  susan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Roos
  Schreef op om 10:45

  Dat is goed nieuws zeg! Hopelijk dat Zilveren Kruis ook gelijk (of mis zelfs een beetje omlaag) kan blijven.

  Je reageert op
  Roos Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op

Het laatste nieuws