Zorgpremie DSW stijgt niet in 2015

- Reacties 2

logo+dsw+zorgverzekeraarjpgDSW heeft als eerste zorgverzekeraar haar zorgpremie bekend gemaakt voor 2015 en enigszins verrassend is de hoogte exact hetzelfde als in 2014. De premie bij de verzekeraar  is namelijk vastgesteld op 95 euro per maand bij een minimaal eigen risico van 375 euro. Op papier is dat evenveel als in 2014, maar netto gaan mensen er toch iets op achteruit. Dat komt omdat DSW zijn verzekerden een nog onbekend bedrag teruggeeft, omdat zij een te hoge premie hebben berekend voor het huidige jaar. DSW heeft namelijk net als veel andere verzekeraars meer winst gemaakt dan verwacht (lees: 40 miljoen euro). Een deel van die winst wordt gebruikt om de reserves van DSW te vergroten. Een ander deel kan worden gebruikt om de verzekerden van de Schiedamse zorgverzekeraar eenmalig te compenseren.

De premie bij een maximaal verhoogd eigen risico van 875 in 2015 is berekend op maandelijks 72 euro.

Geld terug

DSW verlaagde eind vorig jaar als enige zorgverzekeraar ook al de premie tijdelijk met 12 euro en zal dat ook dit jaar gaan doorvoeren. De hoogte van dit bedrag wordt in de tweede helft van november bekend gemaakt.

Net als de basispremie, zal de prijs voor aanvullende pakketten hetzelfde blijven als in 2014.

Zorgkosten te hoog geschat

Het kabinet maakte tijdens Prinsjesdag bekend dat de premie met 114 euro per jaar, ofwel bijna 10 euro per maand, zou gaan stijgen in 2015. Volgens directeur Chris Oomen van DSW heeft het ministerie van Volksgezondheid de zorgkosten voor 2015 echter te hoog ingeschat. Volgens Oomen zou de nominale premie volgend jaar met 50 euro gaan stijgen (en dus een stuk lager dan de 114 euro die door de overheid is geraamd).

Andere zorgverzekeraars

De afgelopen jaren maakte DSW als eerste de nieuwe zorgpremie bekend voor het volgend jaar en ook dit jaar maken ze deze naam weer waar. Alle overige verzekeraars zullen de komende periode (tot uiterlijk 17 november) hun nieuwe premie voor 2015 gaan onthullen. Het verleden leert ons dat de premieverschuiving van DSW vaak een goede graadmeter is voor de overige zorgverzekeraars. De kans is dus aanwezig dat de premie bij zowel prijsvechters als de grote partijen (CZ, Achmea, VGZ en Menzis) gelijk blijven of licht stijgen als zij hun reserves eenmalig aangrijpen om de stijgende zorgkosten te drukken voor de consument.

Bron: DSW.nl

2 reacties op Zorgpremie DSW stijgt niet in 2015

Schrijf een reactie

Jouw email adres blijft privé

 • susan

  Ik ben al 40 jaar klant van Dsw en hoop het nog jaren te blijven.

  Je reageert op susan

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
 • Roos

  Dat is goed nieuws zeg! Hopelijk dat Zilveren Kruis ook gelijk (of mis zelfs een beetje omlaag) kan blijven.

  Je reageert op Roos

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren

Laatste Nieuws

Laatste Reacties

 • Houten schreef op

  "Tja en niemand wederom doet niets.wij de gewone Nederlander moeten alles financieren. Zorgverzekering,eigen risico ,inkomensafhankelijke bijdrage, whk ( terugkeren op…"

  Lees meer
 • m.caanen schreef op

  "ter aanvulling op vorige reactie; dus bijna 400 euro per maand aan zorgverzekering mijn solidarititeit met de minderbedeelden houd…"

  Lees meer
 • Ulrike Johanna Marie Kahlstorf-Kristelijn schreef op

  "Alweer de premie omhoog. Hoe lang gaat dit nog zo?! Zo ga ik niet meer naar de doctors? Onmogelijk is…"

  Lees meer
 • m.caanen schreef op

  "Schandalig; pensioen niet geindexeerd bruto hetzelfde ga dus 0,25% xtra betalen aan ZVW (=135 euro), zorgpremie omhoog met pakweg 10…"

  Lees meer