Tandartsverzekering minder in trek voor 2015

Koen Kuijper geen reacties

TandartsboorEen zorgverzekering in combinatie met een tandartsdekking is voor 2015 minder in trek. Eind vorig jaar koos nog 46,4 procent voor een zorgverzekering met dekking voor tandheelkundige zorg. Dit jaar ligt dat percentage 3,6 procent lager. Een klein, maar noemenswaardig verschil. Voor de zorgverzekering van 2015 blijft de keuze voor een beperkte dekking van 250 euro per jaar voor tandheelkunde het populairst.  In totaal kiest 23,9 procent van de overstappers voor een dergelijke dekking. In 2013 lag dit percentage echter hoger: 25,5 procent.

Lage dekking meest populair

Net zoals voorgaande jaren wordt er dit jaar het meest gekozen voor een tandartsverzekering met een lage dekking van rond de 250 euro per jaar. Van de overstappers kiest men het meest voor de goedkoopste optie, een vergoeding van 75 procent van de nota tot maximaal 250 euro. 12,9 procent van de consumenten kiest hiervoor. Een dekking van 250 euro (100 procent) wordt ook vaak gekozen, namelijk in 11 procent van de gevallen. Ook 500 euro bij een vergoedingspercentage van 100 procent is in trek, 8,3 procent van de consumenten kiest voor deze dekking. De hogere dekkingen van meer dan 750 zijn minder populair. 3,5 procent van de consumenten kiest voor een zo hoog mogelijke dekking (1000 euro per jaar of meer).

Vergelijking

Hieronder zie je welke tandheelkundige dekking men koos in 2013 en welke men dit jaar kiest voor de nieuwe zorgverzekering van 2015. De onderstaande resultaten worden gebaseerd op de gegevens van de zorgvergelijker.

Keuze tandartsverzekering

Hoge dekking

Opvallend is dat men de laatste jaren ook steeds minder vaak kiest voor de hoge dekking van bijvoorbeeld 1000 euro. Een jaar geleden koos nog 4,2 procent hiervoor, maar dat is dit jaar dus nog maar 3,5 procent.

Oorzaak

Dat mensen minder kiezen voor de tandartsverzekering heeft mogelijk te maken met twee factoren:

  • Consumenten hebben simpelweg minder te besteden. De zorgpremie en het eigen risico stijgt bijna elk jaar weer. Hierdoor wordt de aanvullende verzekering steeds minder toegankelijk.
  • Deels vanwege het bovenstaande punt, worden consumenten ook bewuster van hun zorguitgaven. Verzekerden beseffen dat het voordeliger is om wat geld apart te zetten voor twee controles van 25 euro in plaats van een tandartsverzekering met een premie van 100 tot 120 euro per jaar die deze controles dekt.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.