ZieZo; de nieuwe zorgverzekering van Zilveren Kruis

Bart Koenraadt 5 reacties

ZieZo Zilveren KruisZilveren Kruis Achmea heeft een nieuwe zorgverzekering gelanceerd met de naam ZieZo. Het is een online label van de zorgverzekeraar met een basispremie van 89,75 euro bij een eigen risico van 375 euro. ZieZo is hiermee iets goedkoper dan de budgetpolis van Zilveren Kruis zelf. Het nieuwe label is overigens een naturapolis, waarbij je terecht kunt in bijna alle ziekenhuizen in Nederland. Voor niet-gecontracteerde zorg betaalt de verzekerde 25 procent van de rekening zelf.

Er kan in drie stappen gekozen worden uit de hoogte van het eigen risico, een van de twee aanvullende pakketten en uit twee tandartsverzekeringen. Bij een maximaal verhoogd eigen risico van 875 euro komt de zorgpremie uit op 69,75 euro; een maandelijkse korting van 20 euro. Bereken de premie op ZieZo.nl.

Aanvullend

Het Aanvullend 1 pakket biedt dekking voor negen fysiotherapiebehandelingen, anticonceptie en spoedeisende zorg in het buitenland voor 5,50 euro per maand. Aanvullend 2 kost maandelijks 12,50 euro en biedt 20 fysiotherapiebehandelingen, anticonceptie, buitenlandzorg en alternatieve geneeswijzen. De tandartsverzekeringen kosten 11,00 en 17,50 euro per maand en bieden respectievelijk dekking tot maximaal 250 en 500 euro per jaar.

Het contact en afhandeling van declaraties verloopt volledig via het internet.

December

Doordat ZieZo als nieuwe zorgverzekering op de markt wordt gezet is het mogelijk dat de premies nu pas bekend zijn gemaakt. Voor bestaande zorgverzekeraars geldt er namelijk een deadline van 19 november.

5 reacties

 • II.

  Gaat van de premie ook nog collectiviteits korting af?

 • EEdwin Roumimper

  Klopt het dat Ziezo alleen met een internet/online apotheek werkt? Er staat in hun aanvulling dat je ook medicijnen met spoed via je apotheek kunt bestellen?
  Hoe zit dit nu, ik ben chronisch patiënt en wil mijn medicijnen graag via mijn huidige apotheek blijven bestellen. Kan dit bij ZieZo?

  Graag u reactie, a.u.b. voor de 31e december

  • RRien

   Alleen voor herhaalrecepten moet je bij ziezo terecht bij een online apotheek. Voor medicijnen met spoed met doorverwijzing van een huisarts kun je wel terecht bij de gewone apotheek begrijp ik uit de website.

 • PPool

  Hallo Bart, Kun je me vertellen waarom je concludeert dat de ziezo verzekering met name is voor jonge, gezonde mensen?
  En wat als je de de aanvullende verzekering 2 afsluit met tandarts 500?

  Af vast dank voor je reactie,

  Met vriendelijke groet,

  I.R Pool

  • BBart

   Hallo Pool,

   Dat stond inderdaad verkeerd. Ik heb die regel weggehaald.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.