Zorgpremie dubbel afgeschreven in januari 2015?

Bart Koenraadt geen reacties

ZorgpremieBen jij een van de 1,1 miljoen Nederlanders die eind van het vorige jaar is overgestapt naar een andere zorgverzekering voor 2015? Dan kan het voorkomen dat de zorgpremie in januari twee keer wordt afgeschreven van je rekening. Dat komt doordat de opzegging nog niet volledig is doorgevoerd bij je oude zorgverzekeraar en zij zodoende net als de nieuwe verzekeraar in januari de premie innen voor het nieuwe jaar. Mocht deze situatie zich voor doen, dan is dat natuurlijk vervelend, maar uiterlijk zal de teveel betaalde zorgpremie worden teruggestort. Dat kan op twee manieren.

Als je oude zorgverzekering deze maand nog premie afschrijft terwijl je bent overgestapt, dan hoef je in principe niets te doen. Binnen enkele maanden zal het geld automatisch worden teruggestort op je rekening. Heb je het geld eigenlijk zo snel mogelijk nodig, dan kun je ook storneren. Premies worden in bijna alle gevallen via automatisch incasso geïnd, waardoor het mogelijk is om de afschrijving te storneren. In dat geval heb je de teveel betaalde zorgpremie binnen enkele dagen terug op je rekening staan.

Wel is het belangrijk dat je zeker weet dat je bent geaccepteerd door je nieuwe zorgverzekering. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht, maar bij een aanvullende verzekering is dat niet altijd zo. Vooral bij erg uitgebreide pakketten – met een hoge dekking voor tandarts en/of fysiotherapie – kan een medische acceptatie gelden. Welke zorgverzekeraars een dergelijke methode hanteren vind je hier in dit overzicht.

Heb je tot op heden nog helemaal niets vernomen van de zorgverzekeraar waar jij eind 2014 naar bent overgestapt? Neem dan even zelf contact op. Ook het nieuwe zorgpasje zal deze maand op je deurmat liggen.

Heb jij je oude zorgverzekering handmatig opgezegd voor 1 januari 2015, dan kun jij overigens nog overstappen voor zowel de basis als aanvullende polis. Hier heb je tot uiterlijk 1 februari 2015 de tijd voor.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.