Huisarts in 2016 niet meer vergoed door zorgverzekering?

Huisarts in 2016 niet meer vergoed door zorgverzekering?

Artikel door: Bart Koenraadt - 761 reacties

Huisarts in 2016 niet meer vergoed door zorgverzekering?

Volgend jaar de rekening van de huisarts uit eigen zak betalen? Patiënten lopen het risico om in 2016 de kosten van een bezoek aan de huisarts (gedeeltelijk) zelf te moeten betalen. Normaal gesproken worden deze kosten vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering, maar door een oplopend conflict tussen de zorgverzekeraars en huisartsen kan dat volgend jaar nog wel eens anders uitpakken. Duizenden artsen lijken het conceptcontract van de verzekeraar niet te tekenen, omdat ze meer zeggenschap eisen. Zonder een contract wordt een huisartsbezoek niet vergoed aan de patiënt vanuit de zorgverzekering.

De huisarts

Manifest

Nederland kent ongeveer 11.000 huisartsen, waarvan zo’n twee derde al een manifest heeft getekend waarin gepleit wordt dat zij meer zeggenschap krijgen bij de contractonderhandelingen. Toch worden alle huisartsen nu opgeroepen om toch het conceptcontract te ondertekenen, omdat anders de patiënt hiervan de dupe wordt.

Basispakket

Een bezoek aan de huisarts is al sinds de invoering van het huidige Zorgverzekeringsstelsel onderdeel van het basispakket, dat wordt samengesteld door de overheid. Ook worden deze kosten niet in rekening gebracht van het verplichte eigen risico (is nu 375 euro). De kosten van een huisarts worden direct gefactureerd aan de zorgverzekeraar van de patiënt, maar daarvoor zijn wel contracten getekend. Zonder die contracten moet de patiënt de kosten zelf gaan betalen, wat natuurlijk niet wenselijk is.

Zorgverzekeraars en huisartsen hebben nog enkele maanden om er samen uit te komen, zodat ook in 2016 vanuit het basispakket de kosten standaard worden vergoed.

Wijzigingen voor de zorgverzekering in 2017 bekijken? Klik hier…

761 reacties

 • OOmar bouadi

  Door het ziekenfondswet te wijzigen , was het begin van de ondergang van de gezondheidszorg in Nederland. De nieuwe mafia van de gezondheidszorg. Minder wapentuig en defentie.

 • WWilma Weyzig-Sloeserwij

  Dan gaat iedereen zelf voor dokter spelen,met het gevolg ernstige gezondheids problemen of misschien zelfs de dood als gevolg van onkundege geknoei van zelf arts te spelen!

 • DDe goey

  Niet normaal we gaan weer terug in de tijd dat alleen straks de rijken nog alles kunnen en Jan met de pet moet het maar bekij j en en hard gezegd dood gaan

 • MMarianne

  Conflict of niet, de patiënt mag hier absoluut niet de dupe van worden. Vooral de patiënt met de kleine beurs .

 • AAStapel

  zo gaat er niemand bijna meer naar de huis arts want dat kunnen een hoop mensen niet betalen er zijn nu al mensen die de ziektekosten kunnen betalen en er zullen dan veel mensen te komen overlijden.

 • EErich Noppen

  het wordt tijd dat we in actie komen tegen het asociale kabinet van VVD en PVDA. en dat we harde actie gaan voeren bij de zorgverzekeraars. desnoods met geweld tegen het kapitalistische tuig.
  Een goede VVD,er is een dode VVD,er. Weg met dat tuig zoals Rutte, Schippers, Zeilstra, Kleinsma, van Rijn. het liefst allemaal 6 voet onder de grond.

 • Hhmschram

  Gaan steeds minder patiënten naar de huisarts. Kunnen ze hun altijd sluiten

 • KKarin

  Als dat zo is dan verdom ik het langer om mijn premie te betalen. Ik heb er al geen moer aan omdat ik het eigen risico niet kan betalen en dan stop ik er gewoon mee. Wat verplicht, ik verzeker mijn voor medische zorg dan moet ik die gewoon krijgen

 • FFrans 44

  Doordat de zorgverzekeraar en de huisartsen ruzie hebben , betaald de patient het gelag,gedraag je eens volwassen en laat de patient niet de dupe worden.Maar we weten het wel , het heeft weer met geld te maken.

 • MMevr. N. Brox

  Wat ik zeg! het eigen volk eerst! De afgrond inwerken. Als je niet kan betalen dan mag je gewoon dood gaan.
  Dan zeg ik mijn zorgverzekering vaarwel. Als een meerderheid dat zou doen , wat zou dan gebeuren denk je?
  Het oude systeem moet terug, met zorg voor iedereen met een stabiel basis pakket.
  Ons hele economisch systeem gaat kapot als wij alsmaar alles gratis weg geven aan lieden die nooit iets zullen bijdragen.
  Daardoor worden de mensen die de economie overeind houden, steeds meer uitgebuit worden, totdat er bij hen niets meer te halen valt!
  En dan?……….

  • KKoekje

   Gewoon zelf betalen, zeur niet. Je hebt internet, dus dat kan je ook zelf betalen

  • Cclaude henderson

   Are you using a joint? Wat heeft internet hiermee te maken

  • JJohan Wierda

   koekje, internet heeft iedereen tegenwoordig omdat je dat wel moet hebben. Alles moet digitaal ingevuld worden en dan heb je toch echt internet nodig. Wat dat betreft ben je dus niet zo slim.
   Verder kan ik alleen maar zeggen dat de meeste mensen hier gelijk hebben. Niks bijdragen, het land binnen komen en je bedje is hier gespreid. Koekje, wordt wakker en reageer niet op deze vreselijke domme manier

 • BBloempje38

  zorgverzekeraars moeten eens aangepakt worden. Hebben veel te veel te zeggen en verijken over de ruggen van de mensen. Zorg is voor iedereen en als je ziet wat ze met ons geld doen en hoeveel winst ze maken. Gewoon diefstal. Geld wat niet van jou is kun je niet uitgeven. Zo makkelijk om de premies steeds hoger te maken. dat de huisartsen meer zeggenschap willen alleen maar goed. Zij zijn het 1e aanspreek punt en meer kundig op hun vakgebied dan vele die bij de zorgverzekering werken en hun hele regeltjes stysteem. Je zou hier maar zien zijn. Als de zorgverzekeraars zo doorgaan en daardoor ook de huisarts betaald moet worden (naast de hoge premie en eigenbijdrage. Die ook wel weer omhoog zal gaan) wordt dit onbetaalbaar. Vele kunnen het nu al niet meer betalen. En je wordt als je ziek, oud of op welke manier zorg nodig hebt extra gestraft. Zorgverzekering afschaffen en naar het oude systeem terug.

 • Llenie

  T is te erg voor woordenjw betaald alleen maar wat krijd je er voor terug niets

 • RRika

  Weet je als dit zo doorgaat gaan er niemand meer naar de huisarts,men gaat vermijden om duurder uit te komen met die eigen bijbetaling die absurd zijn,de gewone mens mag weer dokken en de rijken profiteren waar dit naar toe gaat ik weet het niet,maar kan al wel zeggen als dit doorkomt met de eigen bijbetaling aan de huisarts,dan krijg je dat mensen meer zelf gaan dokteren met alle risico,s ,ja dit gebeurd dan is dat dan de bedoeling het is te gek voor woorden hoe dit zorgstelsel verder gaat,het word onbetaalbaar of is het al voor menigeen en dan dit onbegrijpelijk,en de asielzoekers mogen gewoon heen gaan zonder betalen ,hoe krom is dit.

 • AAnnie Vinkenvleugel

  Dit kan .als er minder mensen na de huisarts gaan. Worden er minder mensen doorgestuurd en daardoor zijn de zorgen “hoe hef ik de wachtlijst” op ook opgelost. De zorg wordt daardoor vanzelf goedkoper omdat de mensen minder lang leven. Het doel was dat er een zorgstelsel zou komen en er geen klasse verschil zou zijn. Nu kunnen alleen de rijken de zorg nog betalen voor jan modaal is er niets meer. Alleen nog meebetalen aan de zorg voor de rijken .

 • MM.Verbeek

  Vind dat huisarts thuis hoort in het basis pakket.

 • WWillem Buist

  Ik vind dat huisartsen bezoek gewoon in het basis pakket moet blijven anders kunnen mensen met een minimum inkomen niet naar een huisarts omdat ze geen aanvullende verzekering kunnen betalen

 • Rruud strikkers

  Als men zo doorgaat word de antiasielzoekers beleid nog om streden er als die het gratis krijgen en eigen inwoners moeten betalen wat gebeurt er dan!!!!!!!!!

 • PP.Chr.van der Vegt

  Dat zou helemaal te gek worden.
  Dat kan een gezin met één uitkering helemaal niet betalen.
  Ik vindt het ook belachelijk hoe ze in het ziekenhuis te werk gaan.
  Je komt voor 1 klacht en onder tussen dat je daar bent,heb je al 4 dokters gehad voor de zelfde klacht.
  Daar moeten wij al 3 er van teveel betalen
  Waarom niet gelijk de juiste persoon?

 • MM

  Wordt steeds gekker. En de buitenlanders niks of maar de helft betalen.

 • SSuzanne

  Kunnen we dan niet beter gelijk dood gaan

 • Jj snoeren

  dan gaan we gewoon niet meer naar de huisarts. kom nu al geld te kot ,zien wel waar het schip strandt.

 • ZZoeia van Eck

  Vroeger hadden we het ziekenfonds en ieder betaalde premie naar draagkracht. De zorg was, ra, ra hoe kan dat, niet onbetaalbaar geworden zoals nu steeds wordt geroeptoetert. Teveel mensen verrijken zich aan de zorg, daardoor wordt de zorg dus onbetaalbaar wordt. De overhead is te zwaar, terug naar 1 volksverzekering met premie naar draagkracht!

  • Aarie

   Er waren toen ook 10x minder ouderen dan nu.

   Zou je het nog steeds een goed idee vinden als iedereen nu 10x zoveel premie moet betalen als toen?

  • HHugo

   Begrijp echt niet wat je bedoelt.
   Leg uit! AUB.

  • Ggezel

   Die 10x ouderen van jou arie die hebben hun premie al jaren betaald. Oh pff ze betalen nog steeds dus de opmerking van slaat nergens op. Wij betalen zoveel omdat er echt mensen zich verrijken met onze premie.

 • RRob

  Pffff mensen even rustig aan, het is al warm genoeg. Dit is een bericht uit 2015. Door nieuwspaal gebruikt om een grappig bericht te maken

  • MMartien

   Ik word zo moe van die schijtlollige site. Maken ouderen ook nog erg ongerust. En dat noemen ze humor bah..

 • IIrma o

  Als deze maatregel er door komt dan wordt alleen het zelf dokteren in de hand gewerkt. En waarom moet ik dan nog verzekerd zijn en telkens mijn dure premie betalen het is nu al bijna niet op te brengen financiël.

 • MMhp op Den camp

  Hoe moet dat dan als je ernstig ziek bent

 • Eelvera v prattenburg

  Zijn ze wel goed snik!!!
  Ik moet zelf regelmatig ivm mijn ziektebeeld.en na mij zijn er nog duizenden mensen.

 • AAndré

  Alles goed en wel maar waarom betalen de zorgverzekeraars de huisartsen?
  Zat toevallig even mn declaraties door te nemen, in 2 jaar 1 x naar huisarts en zie dan meerdere declaraties van mn huisarts, is dat raar? Da’s volgens mij heel raar. Je maakt geen gebruik van huisarts en ze worden wel betaald door zorgverzekeraar, leg het mij maar uit.

  • XXander

   Dit is omdat je tegenwoordig ‘lid’ bent van je huisarts; dus ook al kom je er zelden tot nooit, je draagt toch bij aan zijn/haar inkomen !!!

   Viel mij vorig jaar al op toen ik de zorgkosten van alle gezinsleden alhier eens bestudeerde. Wij allen zijn lid van onze huisarts, te zot voor woorden. Advies/afleverkosten door apothekers voor medicijnen is ook zoiets, dat wordt standaard berekend voor de uitleg die je erbij krijgt. Leuk wanneer iemand verschillende medicijnen nodig heeft, dan wordt die kosten per medicijn doorberekend. En zelfs in geval van een ‘herhaalrecept’, je kunt je afvragen wat de apotheker er dan nog aan uit te leggen heeft.

   En ondertussen stijgen de reserves/eigen vermogens van de zorgverzekeraars tot meerdere miljarden. Hoe maken we de zorg onzinnig duur? Nou, onder andere zo dus.

 • JJan H.

  Ik heb veel reacties gelezen, maar ben van mening dat de meeste mensen een verkeerde insteek gebruiken. De huisartsen willen niet tekenen omdat ze meer inspraak willen. Meer inspraak lijkt me een goede zaak, want momenteel heeft de verzekeraar alle macht in handen. Als de ‘straf’ is dat we de huisarts moeten betalen. Prima, maar dan moet of de premie omlaag of het eigen risico. De apothekers hebben het veel beter bekeken. Die hebben zich aangesloten bij grote inkooporganisaties en I vragen voor medicijnen een afleverprijs. Dus bovenop de prijs van het medicijn, betaalt iedereen minimaal zes euro. Dat betekent dat als je vier verschillende medicijnen nodig hebt, je zeker 25 euro’s aan afleverkosten kwijt bent. De groenteman zou zich gek lachen als hij dat ook kon doen. Maar dat extraatje zie je alleen als bij de zorgverzekeraar de details van de rekening opvraagt. De huisartsen moeten zich ook verenigen in een machtsblok. En veel belangrijker: de patiënten moeten een machtsblok gaan vormen.
  De verzekeraars lappen het verbod van kartelvorming aan hun laars en met behulp van de minister stellen ze prijzen en eigen risico vast. Wie heeft geen stem? De betaler in dit systeem. De wereld op zijn kop.

  • WWilly de Kramer

   helemaal mee eens!

 • HH. Muiten

  Ach Barbara toch. Er zijn talloze voorbeelden dat de gezondheidszorg sterk is verbeterd. Neem deze bijvoorbeeld, kwam vandaag naar buiten: http://www.nrc.nl/next/2016/05/09/kinderen-overleven-vaker-op-intensive-care-1617615

 • BBert

  Weer een consequentie van het feit dat de zorg door Den Haag is geprivatiseerd=toekomstige baantjes creeeren voor politici.

 • RRineke

  Het is van de gekke, maar ja dan komen er ook huisartsen zonder werk, want de mensen gaan dan zeker zelfdokteren, ik snap niet waarom men nog een zorgverzekering heeft, maar ja ze zijn wel zo slim geweest, om het verplicht te stellen, en daarna kunnen ze mooi de mensen uitknijpen !!!

 • LLinda runderkamp

  Ik ben het helemaal eens met de huisartsen! Deze kunnen hun werk niet eens normaal doen. Ik ga nu al niet heen vanwege die eigen bijdrage. Dat wordt dan alleen maar erger. Dus krijgt de ziektenkostenverzekeraar zelf de hoge kosten op hun bordje.

 • CChiel van der Putten

  De regering is de grootste boosdoener en dient weer terug te gaan naar de situatie van een ziekenfonds en privé verzekerden. Zo was het vroeger en was het goed. De regering onttrekt miljarden uit onze zieken zorg, pensioenen, woningbouw verenigingen, etc. en wordt door niemand tegen gehouden. Volledig onbetrouwbaar en crimineel gedrag. Pure diefstal!

  • LLars Segers

   Tijden veranderen. Nu terug gaan naar het ziekenfonds neemt zeer hoge kosten met zich mee, blijkt uit onderzoek van het Centraal planbureau. Bovendien zal het teruggaan naar het ziekenfonds de problemen niet oplossen en alles alleen nog maar duurder maken: concurrentie en scherpe zorginkoop vallen weg. De gezondheidszorg moet nu eenmaal ergens van worden betaald. Het lijkt misschien dat de regering kort op de zorg, maar in feite geven we ieder jaar meer en meer geld uit. Dat komt omdat we medisch veel meer kunnen dan tien jaar geleden. Daarom leven we langer, zijn er meer behandelingen mogelijk en slikken we meer medicijnen. Dat kost nu eenmaal veel geld.

 • Jj van der bij

  ZIEKENFONDS WEER TERUG

  • WWil. S

   Alsjeblieft niet zeg!

  • HHorn

   ji heb zeker geen bijstand uitkering..ZIEKEFONDS MOET GEWOON TERUG!!!!!!!!

  • TTom

   @Horn.
   Ziekenfonds terug? Ik dacht het niet! Mijn ervaring vertelt me dat de gezondheidszorg ster isk verbeterd na de invoering van het huidige zorgstelsel. Natuurlijk, het is duurder geworden. Maar wat is er nou niet duurder geworden? Bovendien leven we steeds langer. en hebben we steeds meer (duurdere) medicijnen om ziekten te genezen. Dat neemt hogere kosten met zich. Het ziekenfonds zal alles alleen nog maar duurder maken, omdat alle concurrentie in 1 klap wegvalt.

  • Bbarbara

   geef eens een voorbeeld dan?

  • Bbarend van der spek

   Mijnheer Tom zal wel een vorstelijk salaris hebben, anders praat je wel anders.

  • TTom V

   28 duzend per jaar. Vorstelijk he!?

  • NNooit meer

   Ik heb een mager inkomen, maar ik wil nooit meer terug naar dat ellendige ziekenfonds!

  • SStefan

   Ik zit in de bijstand, maar ik zou niet terug willen naar het ziekenfonds. Ik snap je argument niet. Zoveel zorgkosten maak ik ook niet, zet het eigen risico op maximaal en de premie die ik betaal is lager dan mijn toeslag waardoor ik op een jaar een tiental euro’s verdien aan het huidige systeem. Zelfs als ik nu (na jaren geld verdiend te hebben, ik geef toe dit is ook zot) mijn volledige eigen risico moet ophoesten wegens een ongeval ofzo, kan ik die 900 euro eigen risico gespreid betalen over 10 maanden. In dat geval kan ik alsnog prima rondkomen van een bijstandsuitkering. Ik zit pas net een paar maanden in de bijstand en heb nu veel minder te besteden, maar ik zie het probleem niet. Als je hier niet van rond kunt komen doe je gewoon iets verkeerd zou ik zeggen. Leer eerder eens op je centen passen.

  • SStefan

   Ik wil geen reclame maken, maar eerder een tip voor mensen die dit nog nooit hebben overwogen. Ik zit zelf bij Anderzorg, kan alles handig online regelen en ze hebben een relatief lage premie. Ik hoefde een paar jaar terug maar iets van 60 euro premie te betalen en kreeg rond de 75 euro toeslag (baantje met minimum loon) bij een maximaal eigen risico. Kan handig zijn als je weet dat je toch vrijwel nooit ziek bent of klachten hebt. Inmiddels is het anders, ik heb reumatische klachten, psoriasis en ben tevens een jaar bij GGZ in behandeling geweest waardoor ik eenmalig eens mijn volledige eigen risico moest ophoesten (geloof iets van 830 euro dat het toen was). Als je dan uitrekent wat ik uiteindelijk dat jaar heb moeten betalen aan zorgkosten is dat 830 – (12×15=180) = 650 Euro. Dat is niet veel, zeker nu ik zie dat mensen in de bijstand zich soms via de gemeente verzekeren (veel hogere premie maar geen eigen risico) in veel gevallen nagenoeg hetzelfde kwijt zijn per jaar. Het speelt allemaal heel erg in op je gevoel, niemand durft blijkbaar een hoog eigen risico te nemen, maar reken maar eens uit hoeveel meer je kwijt bent. (of nog beter, hoeveel minder je kwijt kunt zijn). Dit pakt mogelijk niet voor iedereen gunstig uit, mensen met bril/hoge tandartsverzekering etc. en heftige chronische aandoeningen bijvoorbeeld kan ik me indenken dat het minder geschikt is, maar reken het aub eerst eens uit!
   In mijn geval maken de kosten voor mijn MTX (medicatie artritis-psoriatica) nog geen 100 euro per jaar aan eigen risico waardoor ik omgerekend alsnog geld verdiend heb aan het eind van et jaar. …Think about it 😉

 • PPp

  In 40 /45 was er een gek die een super ras wilde, zonder mensen die ziek of gehandicapt waren. Krijg de indruk dat Rutte ,Schippers,VanRijn en aanhang die trend van die mof willen voorzetten. Het komt nog eens zover dat je de dag na dat je met pensioen bent gegaan of ziek bent geworden of dat je geboren bent met een handicap of door een ongeval hulpbehoevend bent, het leger van bovengenoemde klaar staat met een spuitje .
  Zodat die zooi in Den Haag geen last meer van je heeft. Waar moet dat heen. Je wordt bang om te leven.

  • HHanny

   En zelf nog wel het spuitje zelf betalen.

 • JJolanda Engelbrecht

  De politiek grijpt niet in omdat de hoge heren zelf later als directeur aanschuiven. Het kartel is compleet, Het gaat alleen nog maar om macht en de centjes. Allemaal niets meer betalen ! Maar dan ook allemaal! Rutte moet WEG!!!! Die is alleen maar voor de aller rijkste! Banken en verzekeraars en de politiek ja ja

  • LLinda runderkamp

   Volgens mij was het ziekenfonds voor de periode van rutte al weg. Ik vind het zo makkelijk dat iedereen de vvd de schuld geeft terwijl daarvoor 8 jaar het cda aan de macht was zonder daadkracht

 • PP.g.bunk

  Waar moeten wij heen als belasting betaler naar het buitenland onder noemer asiel om nog ergens voor behandeld te worden zonder dat ons dat een maandsalaris kost

 • MMiryem

  Het is toch bizar dat je tegenwoordig ook nog eens inschrijfgeld betaald bij de huisarts en van eigen risico wordt afgetrokken. woww waar gaat dit heen met zorgstelsel :((( Mevrouw schipper ga eens aan het werk

 • HHans Smolenaars

  Zijn we eindelijk in het jaar 1800 aangekomen.
  Zelf 10.000 Euro per maand zonder vergoedingen en dan
  mogen de VVD-ers en P.v.d.A-ers aldaar terecht komen waar niemand leeft. Dan kunnen ze niemand meer kaal plukken. van een huur van 398,00 € zitten we nu op 503.00€. Op de bank minder per maand, geen aftrek posten meer6 jaar geleden kregen we +- € 800.00 terug nu moeten we ieder jaar € 400,00 betalen. De bijdrage specialisten kostte meer dan het opbracht entrof alleen de zieken nu weer de zwakkere in de maatschappij. Bedankt Rutte slopersbedrijf

 • AA

  Zijn ze nu echt gek geworden. Al nagedacht over consequenties als huisarts niet meer vergoed wordt? Chronisch zieken….urgente problemen. …schippers moet heel snel ingrijpen of vertrekken!!!

  • Rruud

   Het is gewoon weer een van hun foefjes om van teveel patiënten af te komen Schandalig deze complete “regering”.

 • GGaasbeek

  Het is van de zotte ,de medicijnen zijn al niet meer te betalen en dan zijn er ook nog medicijnen bij die je helemaal zelf moet betalen .En nu durf je helemaal niet meer naar de huisarts. Wat hebben wij in Nederland toch een goed zorg stelsel .En dan krijg je ook geen hulp meer in huis ,waar gaat dat naar toe .Ikheb al van verschillende ouderen gehoord dat ze het leven niet meer zien zitten.

 • Gguido

  mensen verknallen hun gezondheid met verkeerde gewoonten.
  Alcohol tabak medicijnen vervuilen het lichaam
  de luchtkwaliteit is ook al niet goed en het drinkwater ook niet.!
  neem je gezondheid in eigen hand!
  ga naar mensen die er verstand van hebben om je beter te maken!
  niet diegenen die betaald worden vanuit de pharmaceutische industrie
  en blijf van alle rotzooi af
  E stoffen kleurstoffen parabenen light produkten allemaal rotzooi.
  En wij maar met zn allen betalen via onze bijdrage aan de zorgverzekering om zieke mensen ziek te houden want daar verdienen doktoren aan!
  doe je ogen open!

  • TTheo

   Zelfs als je leeft zoals jij aangeeft geeft dat nog geen garantie dat je nooit ziek wordt.

 • Mmiriam bouman

  Geen zorgverzekering meer is het beste.
  en de huisarts zelf betalen voor elk bezoek.
  Wel voor de ziekenhuizen moet een aparte verzekering komen om deze doktoren te kunnen betalen wanneer er een ongeluk gebeurd is.
  En er moet veel meer gedaan worden aan PREVENTIE !!!
  Geen tabak Geen alcohol Geen dieren opeten.
  Een gezond land kweken. Dat moet de drijfveer worden.
  Zelf sparen voor de beste zorg !Later goed verzorgd in een bejaardentehuis wat je zelf kiest em waarvoor je zelf betaald hebt.(heel je leven)

  • PPp

   En wat voor de mensen die ondanks dat toch ziek worden of gehandicapt Geboren worden? En de oudere onder ons? Ik hoop dat U nooit gehandicapt raakt nooit ziek wordt en nooit oud wordt met de nodige ouderdomskwalen.U bent net zo erg als die in Den Haag die een super ras willen. Wordt misselijk van mensen zoals U.

  • EEls

   Goeie van je Miriam..

 • Vviktorio

  Had heel mijn werkzaam leven een bovenmodaal inkomen.
  Betaal de maximum aan alle sociale bijdragen.
  ‘Terecht.Solidariteit is en heilig goed.
  Ben nu 85 en moet aan alles meer bijbetalen dan een ander.
  Deze dubbele solidariteit hangt me de keel uit.

 • PPeter

  Wereldwijd gezien staan we niet meer in de top 20 op het gebied van goede zorg leveren in ons land we staan zelfs buiten de top 50 er zijn zelfs derde wereld landen die het beter voor elkaar hebben dan ons!

  de regering tapt met de vergrijzing uit precies het zelfde vaatje als met de heilige koe de auto dus de CO2 moet aangepakt worden daarom moet men nog meer betalen

  Wat heeft het ons land opgeleverd de afgelopen jaar?? Enorme kosten aan uitkeringen en ziektewet en evenzo veel werklozen, meer agressie, meer overvallen op hulpbehoevenden, heel veel mensen in de schulden door het niet meer kunnen betalen hypotheek door ontslag die huizen worden door de bank gevorderd en blijven ook dan meestal onverkocht, discriminatie oudere werknemers want te duur, het ene na het andere bedrijf gaat anno 2016 nog failliet!

 • OOMa Onkie

  Als chronisch longpatiente zit ik nogal eens bij de huisarts. Zo wie zo ga je meestal wat vaker naar een huisarts als je ouder wordt voor allerlei kwaaltjes.
  Als je een uitkering hebt of alleen een aow’tje wordt dat financieel dus nog zwaarder dan het nu al is.
  Denk dat veel van die mensen het bezoek aan de huisarts uit gaan stellen met alle gevolgen van dien

 • Ppetra

  Heel slecht! Ik denk dat mensen uiteindelijk zieker en meer gaan kosten omdat ze afwachten naar de arts te gaan. Dit in de hoop dat het overgaat. cht mee oneens!

 • DDhore

  waar gaan wij naar toe???Wat gebeurd er met de chronische patienten??
  Zitten de kosten dan in de aanvullende verzekering????

 • IIngrid Jager

  Dit was in de jaren 1950 ook! Maar een huisarts is toch het eerste aanspreekpunt als je je niet goed voelt en bovendien doen zij tegenwoordig allerlei handelingen erbij.
  De huisartsen hebben gelijk en moeten meer inspraak krijgen.

 • JJan

  En het dan zo schrijven alsof het de schuld is van de huisartsen, te triest voor woorden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.