Huisarts in 2016 niet meer vergoed door zorgverzekering?

Volgend jaar de rekening van de huisarts uit eigen zak betalen? Patiënten lopen het risico om in 2016 de kosten van een bezoek aan de huisarts (gedeeltelijk) zelf te moeten betalen. Normaal gesproken worden deze kosten vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering, maar door een oplopend conflict tussen de zorgverzekeraars en huisartsen kan dat volgend jaar nog wel eens anders uitpakken. Duizenden artsen lijken het conceptcontract van de verzekeraar niet te tekenen, omdat ze meer zeggenschap eisen. Zonder een contract wordt een huisartsbezoek niet vergoed aan de patiënt vanuit de zorgverzekering.

Huisarts en de zorgverzekering

Manifest

Nederland kent ongeveer 11.000 huisartsen, waarvan zo’n twee derde al een manifest heeft getekend waarin gepleit wordt dat zij meer zeggenschap krijgen bij de contractonderhandelingen. Toch worden alle huisartsen nu opgeroepen om toch het conceptcontract te ondertekenen, omdat anders de patiënt hiervan de dupe wordt.

Basispakket

Een bezoek aan de huisarts is al sinds de invoering van het huidige Zorgverzekeringsstelsel onderdeel van het basispakket, dat wordt samengesteld door de overheid. Ook worden deze kosten niet in rekening gebracht van het verplichte eigen risico (is nu 375 euro). De kosten van een huisarts worden direct gefactureerd aan de zorgverzekeraar van de patiënt, maar daarvoor zijn wel contracten getekend. Zonder die contracten moet de patiënt de kosten zelf gaan betalen, wat natuurlijk niet wenselijk is.

Zorgverzekeraars en huisartsen hebben nog enkele maanden om er samen uit te komen, zodat ook in 2016 vanuit het basispakket de kosten standaard worden vergoed.

Wijzigingen voor de zorgverzekering in 2017 bekijken? Klik hier…

Bart Auteur Zorgwijzer.nl

Als mede-oprichter van ZorgWijzer.nl hou ik mij voornamelijk bezig met het bijhouden van de laatste ontwikkelingen omtrent het zorgverzekeringsstelsel. Je kunt mij volgen via de sociale media of laat een reactie achter onder dit artikel.

761 reacties Huisarts in 2016 niet meer vergoed door zorgverzekering?
Schrijf een reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
 • Omar bouadi
  Schreef op om 08:02

  Door het ziekenfondswet te wijzigen , was het begin van de ondergang van de gezondheidszorg in Nederland. De nieuwe mafia van de gezondheidszorg. Minder wapentuig en defentie.

  Je reageert op
  Omar bouadi Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Wilma Weyzig-Sloeserwij
  Schreef op om 06:30

  Dan gaat iedereen zelf voor dokter spelen,met het gevolg ernstige gezondheids problemen of misschien zelfs de dood als gevolg van onkundege geknoei van zelf arts te spelen!

  Je reageert op
  Wilma Weyzig-Sloeserwij Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • De goey
  Schreef op om 12:10

  Niet normaal we gaan weer terug in de tijd dat alleen straks de rijken nog alles kunnen en Jan met de pet moet het maar bekij j en en hard gezegd dood gaan

  Je reageert op
  De goey Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Marianne
  Schreef op om 16:57

  Conflict of niet, de patiënt mag hier absoluut niet de dupe van worden. Vooral de patiënt met de kleine beurs .

  Je reageert op
  Marianne Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • AStapel
  Schreef op om 05:55

  zo gaat er niemand bijna meer naar de huis arts want dat kunnen een hoop mensen niet betalen er zijn nu al mensen die de ziektekosten kunnen betalen en er zullen dan veel mensen te komen overlijden.

  Je reageert op
  AStapel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Erich Noppen
  Schreef op om 18:57

  het wordt tijd dat we in actie komen tegen het asociale kabinet van VVD en PVDA. en dat we harde actie gaan voeren bij de zorgverzekeraars. desnoods met geweld tegen het kapitalistische tuig.
  Een goede VVD,er is een dode VVD,er. Weg met dat tuig zoals Rutte, Schippers, Zeilstra, Kleinsma, van Rijn. het liefst allemaal 6 voet onder de grond.

  Je reageert op
  Erich Noppen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • hmschram
  Schreef op om 08:57

  Gaan steeds minder patiënten naar de huisarts. Kunnen ze hun altijd sluiten

  Je reageert op
  hmschram Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Karin
  Schreef op om 20:29

  Als dat zo is dan verdom ik het langer om mijn premie te betalen. Ik heb er al geen moer aan omdat ik het eigen risico niet kan betalen en dan stop ik er gewoon mee. Wat verplicht, ik verzeker mijn voor medische zorg dan moet ik die gewoon krijgen

  Je reageert op
  Karin Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Frans 44
  Schreef op om 11:16

  Doordat de zorgverzekeraar en de huisartsen ruzie hebben , betaald de patient het gelag,gedraag je eens volwassen en laat de patient niet de dupe worden.Maar we weten het wel , het heeft weer met geld te maken.

  Je reageert op
  Frans 44 Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Mevr. N. Brox
  Schreef op om 09:40

  Wat ik zeg! het eigen volk eerst! De afgrond inwerken. Als je niet kan betalen dan mag je gewoon dood gaan.
  Dan zeg ik mijn zorgverzekering vaarwel. Als een meerderheid dat zou doen , wat zou dan gebeuren denk je?
  Het oude systeem moet terug, met zorg voor iedereen met een stabiel basis pakket.
  Ons hele economisch systeem gaat kapot als wij alsmaar alles gratis weg geven aan lieden die nooit iets zullen bijdragen.
  Daardoor worden de mensen die de economie overeind houden, steeds meer uitgebuit worden, totdat er bij hen niets meer te halen valt!
  En dan?……….

  Je reageert op
  Mevr. N. Brox Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Koekje
   Schreef op om 10:03

   Gewoon zelf betalen, zeur niet. Je hebt internet, dus dat kan je ook zelf betalen

   Je reageert op
   Koekje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • claude henderson
   Schreef op om 09:58

   Are you using a joint? Wat heeft internet hiermee te maken

   Je reageert op
   claude henderson Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Johan Wierda
   Schreef op om 11:25

   koekje, internet heeft iedereen tegenwoordig omdat je dat wel moet hebben. Alles moet digitaal ingevuld worden en dan heb je toch echt internet nodig. Wat dat betreft ben je dus niet zo slim.
   Verder kan ik alleen maar zeggen dat de meeste mensen hier gelijk hebben. Niks bijdragen, het land binnen komen en je bedje is hier gespreid. Koekje, wordt wakker en reageer niet op deze vreselijke domme manier

   Je reageert op
   Johan Wierda Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Bloempje38
  Schreef op om 06:58

  zorgverzekeraars moeten eens aangepakt worden. Hebben veel te veel te zeggen en verijken over de ruggen van de mensen. Zorg is voor iedereen en als je ziet wat ze met ons geld doen en hoeveel winst ze maken. Gewoon diefstal. Geld wat niet van jou is kun je niet uitgeven. Zo makkelijk om de premies steeds hoger te maken. dat de huisartsen meer zeggenschap willen alleen maar goed. Zij zijn het 1e aanspreek punt en meer kundig op hun vakgebied dan vele die bij de zorgverzekering werken en hun hele regeltjes stysteem. Je zou hier maar zien zijn. Als de zorgverzekeraars zo doorgaan en daardoor ook de huisarts betaald moet worden (naast de hoge premie en eigenbijdrage. Die ook wel weer omhoog zal gaan) wordt dit onbetaalbaar. Vele kunnen het nu al niet meer betalen. En je wordt als je ziek, oud of op welke manier zorg nodig hebt extra gestraft. Zorgverzekering afschaffen en naar het oude systeem terug.

  Je reageert op
  Bloempje38 Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • lenie
  Schreef op om 20:10

  T is te erg voor woordenjw betaald alleen maar wat krijd je er voor terug niets

  Je reageert op
  lenie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Rika
  Schreef op om 13:43

  Weet je als dit zo doorgaat gaan er niemand meer naar de huisarts,men gaat vermijden om duurder uit te komen met die eigen bijbetaling die absurd zijn,de gewone mens mag weer dokken en de rijken profiteren waar dit naar toe gaat ik weet het niet,maar kan al wel zeggen als dit doorkomt met de eigen bijbetaling aan de huisarts,dan krijg je dat mensen meer zelf gaan dokteren met alle risico,s ,ja dit gebeurd dan is dat dan de bedoeling het is te gek voor woorden hoe dit zorgstelsel verder gaat,het word onbetaalbaar of is het al voor menigeen en dan dit onbegrijpelijk,en de asielzoekers mogen gewoon heen gaan zonder betalen ,hoe krom is dit.

  Je reageert op
  Rika Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Annie Vinkenvleugel
  Schreef op om 07:48

  Dit kan .als er minder mensen na de huisarts gaan. Worden er minder mensen doorgestuurd en daardoor zijn de zorgen “hoe hef ik de wachtlijst” op ook opgelost. De zorg wordt daardoor vanzelf goedkoper omdat de mensen minder lang leven. Het doel was dat er een zorgstelsel zou komen en er geen klasse verschil zou zijn. Nu kunnen alleen de rijken de zorg nog betalen voor jan modaal is er niets meer. Alleen nog meebetalen aan de zorg voor de rijken .

  Je reageert op
  Annie Vinkenvleugel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • M.Verbeek
  Schreef op om 21:08

  Vind dat huisarts thuis hoort in het basis pakket.

  Je reageert op
  M.Verbeek Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Willem Buist
  Schreef op om 08:05

  Ik vind dat huisartsen bezoek gewoon in het basis pakket moet blijven anders kunnen mensen met een minimum inkomen niet naar een huisarts omdat ze geen aanvullende verzekering kunnen betalen

  Je reageert op
  Willem Buist Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • ruud strikkers
  Schreef op om 21:47

  Als men zo doorgaat word de antiasielzoekers beleid nog om streden er als die het gratis krijgen en eigen inwoners moeten betalen wat gebeurt er dan!!!!!!!!!

  Je reageert op
  ruud strikkers Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • P.Chr.van der Vegt
  Schreef op om 20:58

  Dat zou helemaal te gek worden.
  Dat kan een gezin met één uitkering helemaal niet betalen.
  Ik vindt het ook belachelijk hoe ze in het ziekenhuis te werk gaan.
  Je komt voor 1 klacht en onder tussen dat je daar bent,heb je al 4 dokters gehad voor de zelfde klacht.
  Daar moeten wij al 3 er van teveel betalen
  Waarom niet gelijk de juiste persoon?

  Je reageert op
  P.Chr.van der Vegt Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • M
  Schreef op om 19:58

  Wordt steeds gekker. En de buitenlanders niks of maar de helft betalen.

  Je reageert op
  M Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Suzanne
  Schreef op om 18:17

  Kunnen we dan niet beter gelijk dood gaan

  Je reageert op
  Suzanne Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • j snoeren
  Schreef op om 13:28

  dan gaan we gewoon niet meer naar de huisarts. kom nu al geld te kot ,zien wel waar het schip strandt.

  Je reageert op
  j snoeren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Zoeia van Eck
  Schreef op om 15:19

  Vroeger hadden we het ziekenfonds en ieder betaalde premie naar draagkracht. De zorg was, ra, ra hoe kan dat, niet onbetaalbaar geworden zoals nu steeds wordt geroeptoetert. Teveel mensen verrijken zich aan de zorg, daardoor wordt de zorg dus onbetaalbaar wordt. De overhead is te zwaar, terug naar 1 volksverzekering met premie naar draagkracht!

  Je reageert op
  Zoeia van Eck Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • arie
   Schreef op om 07:15

   Er waren toen ook 10x minder ouderen dan nu.

   Zou je het nog steeds een goed idee vinden als iedereen nu 10x zoveel premie moet betalen als toen?

   Je reageert op
   arie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Hugo
   Schreef op om 20:35

   Begrijp echt niet wat je bedoelt.
   Leg uit! AUB.

   Je reageert op
   Hugo Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • gezel
   Schreef op om 08:51

   Die 10x ouderen van jou arie die hebben hun premie al jaren betaald. Oh pff ze betalen nog steeds dus de opmerking van slaat nergens op. Wij betalen zoveel omdat er echt mensen zich verrijken met onze premie.

   Je reageert op
   gezel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Rob
  Schreef op om 12:06

  Pffff mensen even rustig aan, het is al warm genoeg. Dit is een bericht uit 2015. Door nieuwspaal gebruikt om een grappig bericht te maken

  Je reageert op
  Rob Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Martien
   Schreef op om 21:31

   Ik word zo moe van die schijtlollige site. Maken ouderen ook nog erg ongerust. En dat noemen ze humor bah..

   Je reageert op
   Martien Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Irma o
  Schreef op om 11:43

  Als deze maatregel er door komt dan wordt alleen het zelf dokteren in de hand gewerkt. En waarom moet ik dan nog verzekerd zijn en telkens mijn dure premie betalen het is nu al bijna niet op te brengen financiël.

  Je reageert op
  Irma o Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Mhp op Den camp
  Schreef op om 22:00

  Hoe moet dat dan als je ernstig ziek bent

  Je reageert op
  Mhp op Den camp Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • elvera v prattenburg
  Schreef op om 19:47

  Zijn ze wel goed snik!!!
  Ik moet zelf regelmatig ivm mijn ziektebeeld.en na mij zijn er nog duizenden mensen.

  Je reageert op
  elvera v prattenburg Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • elvera v prattenburg
  Schreef op om 19:46

  Zijn ze wel goed snik!!!
  Ik moet zelf regelmatig ivm mijn ziektebeeld.en na mij zijn er nog duizenden mensen.

  Je reageert op
  elvera v prattenburg Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • André
  Schreef op om 21:40

  Alles goed en wel maar waarom betalen de zorgverzekeraars de huisartsen?
  Zat toevallig even mn declaraties door te nemen, in 2 jaar 1 x naar huisarts en zie dan meerdere declaraties van mn huisarts, is dat raar? Da’s volgens mij heel raar. Je maakt geen gebruik van huisarts en ze worden wel betaald door zorgverzekeraar, leg het mij maar uit.

  Je reageert op
  André Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Xander
   Schreef op om 10:56

   Dit is omdat je tegenwoordig ‘lid’ bent van je huisarts; dus ook al kom je er zelden tot nooit, je draagt toch bij aan zijn/haar inkomen !!!

   Viel mij vorig jaar al op toen ik de zorgkosten van alle gezinsleden alhier eens bestudeerde. Wij allen zijn lid van onze huisarts, te zot voor woorden. Advies/afleverkosten door apothekers voor medicijnen is ook zoiets, dat wordt standaard berekend voor de uitleg die je erbij krijgt. Leuk wanneer iemand verschillende medicijnen nodig heeft, dan wordt die kosten per medicijn doorberekend. En zelfs in geval van een ‘herhaalrecept’, je kunt je afvragen wat de apotheker er dan nog aan uit te leggen heeft.

   En ondertussen stijgen de reserves/eigen vermogens van de zorgverzekeraars tot meerdere miljarden. Hoe maken we de zorg onzinnig duur? Nou, onder andere zo dus.

   Je reageert op
   Xander Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Jan H.
  Schreef op om 16:30

  Ik heb veel reacties gelezen, maar ben van mening dat de meeste mensen een verkeerde insteek gebruiken. De huisartsen willen niet tekenen omdat ze meer inspraak willen. Meer inspraak lijkt me een goede zaak, want momenteel heeft de verzekeraar alle macht in handen. Als de ‘straf’ is dat we de huisarts moeten betalen. Prima, maar dan moet of de premie omlaag of het eigen risico. De apothekers hebben het veel beter bekeken. Die hebben zich aangesloten bij grote inkooporganisaties en I vragen voor medicijnen een afleverprijs. Dus bovenop de prijs van het medicijn, betaalt iedereen minimaal zes euro. Dat betekent dat als je vier verschillende medicijnen nodig hebt, je zeker 25 euro’s aan afleverkosten kwijt bent. De groenteman zou zich gek lachen als hij dat ook kon doen. Maar dat extraatje zie je alleen als bij de zorgverzekeraar de details van de rekening opvraagt. De huisartsen moeten zich ook verenigen in een machtsblok. En veel belangrijker: de patiënten moeten een machtsblok gaan vormen.
  De verzekeraars lappen het verbod van kartelvorming aan hun laars en met behulp van de minister stellen ze prijzen en eigen risico vast. Wie heeft geen stem? De betaler in dit systeem. De wereld op zijn kop.

  Je reageert op
  Jan H. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Willy de Kramer
   Schreef op om 11:13

   helemaal mee eens!

   Je reageert op
   Willy de Kramer Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • H. Muiten
  Schreef op om 08:45

  Ach Barbara toch. Er zijn talloze voorbeelden dat de gezondheidszorg sterk is verbeterd. Neem deze bijvoorbeeld, kwam vandaag naar buiten: http://www.nrc.nl/next/2016/05/09/kinderen-overleven-vaker-op-intensive-care-1617615

  Je reageert op
  H. Muiten Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Bert
  Schreef op om 19:52

  Weer een consequentie van het feit dat de zorg door Den Haag is geprivatiseerd=toekomstige baantjes creeeren voor politici.

  Je reageert op
  Bert Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Rineke
  Schreef op om 12:18

  Het is van de gekke, maar ja dan komen er ook huisartsen zonder werk, want de mensen gaan dan zeker zelfdokteren, ik snap niet waarom men nog een zorgverzekering heeft, maar ja ze zijn wel zo slim geweest, om het verplicht te stellen, en daarna kunnen ze mooi de mensen uitknijpen !!!

  Je reageert op
  Rineke Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Linda runderkamp
  Schreef op om 14:05

  Ik ben het helemaal eens met de huisartsen! Deze kunnen hun werk niet eens normaal doen. Ik ga nu al niet heen vanwege die eigen bijdrage. Dat wordt dan alleen maar erger. Dus krijgt de ziektenkostenverzekeraar zelf de hoge kosten op hun bordje.

  Je reageert op
  Linda runderkamp Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Chiel van der Putten
  Schreef op om 21:16

  De regering is de grootste boosdoener en dient weer terug te gaan naar de situatie van een ziekenfonds en privé verzekerden. Zo was het vroeger en was het goed. De regering onttrekt miljarden uit onze zieken zorg, pensioenen, woningbouw verenigingen, etc. en wordt door niemand tegen gehouden. Volledig onbetrouwbaar en crimineel gedrag. Pure diefstal!

  Je reageert op
  Chiel van der Putten Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Lars Segers
   Schreef op om 11:56

   Tijden veranderen. Nu terug gaan naar het ziekenfonds neemt zeer hoge kosten met zich mee, blijkt uit onderzoek van het Centraal planbureau. Bovendien zal het teruggaan naar het ziekenfonds de problemen niet oplossen en alles alleen nog maar duurder maken: concurrentie en scherpe zorginkoop vallen weg. De gezondheidszorg moet nu eenmaal ergens van worden betaald. Het lijkt misschien dat de regering kort op de zorg, maar in feite geven we ieder jaar meer en meer geld uit. Dat komt omdat we medisch veel meer kunnen dan tien jaar geleden. Daarom leven we langer, zijn er meer behandelingen mogelijk en slikken we meer medicijnen. Dat kost nu eenmaal veel geld.

   Je reageert op
   Lars Segers Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • j van der bij
  Schreef op om 15:14

  ZIEKENFONDS WEER TERUG

  Je reageert op
  j van der bij Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Wil. S
   Schreef op om 17:42

   Alsjeblieft niet zeg!

   Je reageert op
   Wil. S Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Horn
   Schreef op om 18:42

   ji heb zeker geen bijstand uitkering..ZIEKEFONDS MOET GEWOON TERUG!!!!!!!!

   Je reageert op
   Horn Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Tom
   Schreef op om 11:47

   @Horn.
   Ziekenfonds terug? Ik dacht het niet! Mijn ervaring vertelt me dat de gezondheidszorg ster isk verbeterd na de invoering van het huidige zorgstelsel. Natuurlijk, het is duurder geworden. Maar wat is er nou niet duurder geworden? Bovendien leven we steeds langer. en hebben we steeds meer (duurdere) medicijnen om ziekten te genezen. Dat neemt hogere kosten met zich. Het ziekenfonds zal alles alleen nog maar duurder maken, omdat alle concurrentie in 1 klap wegvalt.

   Je reageert op
   Tom Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • barbara
   Schreef op om 22:41

   geef eens een voorbeeld dan?

   Je reageert op
   barbara Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • barend van der spek
   Schreef op om 17:48

   Mijnheer Tom zal wel een vorstelijk salaris hebben, anders praat je wel anders.

   Je reageert op
   barend van der spek Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Tom V
   Schreef op om 08:24

   28 duzend per jaar. Vorstelijk he!?

   Je reageert op
   Tom V Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Nooit meer
   Schreef op om 11:50

   Ik heb een mager inkomen, maar ik wil nooit meer terug naar dat ellendige ziekenfonds!

   Je reageert op
   Nooit meer Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Stefan
   Schreef op om 14:58

   Ik zit in de bijstand, maar ik zou niet terug willen naar het ziekenfonds. Ik snap je argument niet. Zoveel zorgkosten maak ik ook niet, zet het eigen risico op maximaal en de premie die ik betaal is lager dan mijn toeslag waardoor ik op een jaar een tiental euro’s verdien aan het huidige systeem. Zelfs als ik nu (na jaren geld verdiend te hebben, ik geef toe dit is ook zot) mijn volledige eigen risico moet ophoesten wegens een ongeval ofzo, kan ik die 900 euro eigen risico gespreid betalen over 10 maanden. In dat geval kan ik alsnog prima rondkomen van een bijstandsuitkering. Ik zit pas net een paar maanden in de bijstand en heb nu veel minder te besteden, maar ik zie het probleem niet. Als je hier niet van rond kunt komen doe je gewoon iets verkeerd zou ik zeggen. Leer eerder eens op je centen passen.

   Je reageert op
   Stefan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Stefan
   Schreef op om 15:19

   Ik wil geen reclame maken, maar eerder een tip voor mensen die dit nog nooit hebben overwogen. Ik zit zelf bij Anderzorg, kan alles handig online regelen en ze hebben een relatief lage premie. Ik hoefde een paar jaar terug maar iets van 60 euro premie te betalen en kreeg rond de 75 euro toeslag (baantje met minimum loon) bij een maximaal eigen risico. Kan handig zijn als je weet dat je toch vrijwel nooit ziek bent of klachten hebt. Inmiddels is het anders, ik heb reumatische klachten, psoriasis en ben tevens een jaar bij GGZ in behandeling geweest waardoor ik eenmalig eens mijn volledige eigen risico moest ophoesten (geloof iets van 830 euro dat het toen was). Als je dan uitrekent wat ik uiteindelijk dat jaar heb moeten betalen aan zorgkosten is dat 830 – (12×15=180) = 650 Euro. Dat is niet veel, zeker nu ik zie dat mensen in de bijstand zich soms via de gemeente verzekeren (veel hogere premie maar geen eigen risico) in veel gevallen nagenoeg hetzelfde kwijt zijn per jaar. Het speelt allemaal heel erg in op je gevoel, niemand durft blijkbaar een hoog eigen risico te nemen, maar reken maar eens uit hoeveel meer je kwijt bent. (of nog beter, hoeveel minder je kwijt kunt zijn). Dit pakt mogelijk niet voor iedereen gunstig uit, mensen met bril/hoge tandartsverzekering etc. en heftige chronische aandoeningen bijvoorbeeld kan ik me indenken dat het minder geschikt is, maar reken het aub eerst eens uit!
   In mijn geval maken de kosten voor mijn MTX (medicatie artritis-psoriatica) nog geen 100 euro per jaar aan eigen risico waardoor ik omgerekend alsnog geld verdiend heb aan het eind van et jaar. …Think about it 😉

   Je reageert op
   Stefan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Pp
  Schreef op om 08:13

  In 40 /45 was er een gek die een super ras wilde, zonder mensen die ziek of gehandicapt waren. Krijg de indruk dat Rutte ,Schippers,VanRijn en aanhang die trend van die mof willen voorzetten. Het komt nog eens zover dat je de dag na dat je met pensioen bent gegaan of ziek bent geworden of dat je geboren bent met een handicap of door een ongeval hulpbehoevend bent, het leger van bovengenoemde klaar staat met een spuitje .
  Zodat die zooi in Den Haag geen last meer van je heeft. Waar moet dat heen. Je wordt bang om te leven.

  Je reageert op
  Pp Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Hanny
   Schreef op om 13:00

   En zelf nog wel het spuitje zelf betalen.

   Je reageert op
   Hanny Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Jolanda Engelbrecht
  Schreef op om 10:13

  De politiek grijpt niet in omdat de hoge heren zelf later als directeur aanschuiven. Het kartel is compleet, Het gaat alleen nog maar om macht en de centjes. Allemaal niets meer betalen ! Maar dan ook allemaal! Rutte moet WEG!!!! Die is alleen maar voor de aller rijkste! Banken en verzekeraars en de politiek ja ja

  Je reageert op
  Jolanda Engelbrecht Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Linda runderkamp
   Schreef op om 14:08

   Volgens mij was het ziekenfonds voor de periode van rutte al weg. Ik vind het zo makkelijk dat iedereen de vvd de schuld geeft terwijl daarvoor 8 jaar het cda aan de macht was zonder daadkracht

   Je reageert op
   Linda runderkamp Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • P.g.bunk
  Schreef op om 18:47

  Waar moeten wij heen als belasting betaler naar het buitenland onder noemer asiel om nog ergens voor behandeld te worden zonder dat ons dat een maandsalaris kost

  Je reageert op
  P.g.bunk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Miryem
  Schreef op om 12:16

  Het is toch bizar dat je tegenwoordig ook nog eens inschrijfgeld betaald bij de huisarts en van eigen risico wordt afgetrokken. woww waar gaat dit heen met zorgstelsel :((( Mevrouw schipper ga eens aan het werk

  Je reageert op
  Miryem Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Hans Smolenaars
  Schreef op om 07:57

  Zijn we eindelijk in het jaar 1800 aangekomen.
  Zelf 10.000 Euro per maand zonder vergoedingen en dan
  mogen de VVD-ers en P.v.d.A-ers aldaar terecht komen waar niemand leeft. Dan kunnen ze niemand meer kaal plukken. van een huur van 398,00 € zitten we nu op 503.00€. Op de bank minder per maand, geen aftrek posten meer6 jaar geleden kregen we +- € 800.00 terug nu moeten we ieder jaar € 400,00 betalen. De bijdrage specialisten kostte meer dan het opbracht entrof alleen de zieken nu weer de zwakkere in de maatschappij. Bedankt Rutte slopersbedrijf

  Je reageert op
  Hans Smolenaars Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • A
  Schreef op om 19:53

  Zijn ze nu echt gek geworden. Al nagedacht over consequenties als huisarts niet meer vergoed wordt? Chronisch zieken….urgente problemen. …schippers moet heel snel ingrijpen of vertrekken!!!

  Je reageert op
  A Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • ruud
   Schreef op om 10:56

   Het is gewoon weer een van hun foefjes om van teveel patiënten af te komen Schandalig deze complete “regering”.

   Je reageert op
   ruud Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Gaasbeek
  Schreef op om 18:17

  Het is van de zotte ,de medicijnen zijn al niet meer te betalen en dan zijn er ook nog medicijnen bij die je helemaal zelf moet betalen .En nu durf je helemaal niet meer naar de huisarts. Wat hebben wij in Nederland toch een goed zorg stelsel .En dan krijg je ook geen hulp meer in huis ,waar gaat dat naar toe .Ikheb al van verschillende ouderen gehoord dat ze het leven niet meer zien zitten.

  Je reageert op
  Gaasbeek Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • guido
  Schreef op om 09:32

  mensen verknallen hun gezondheid met verkeerde gewoonten.
  Alcohol tabak medicijnen vervuilen het lichaam
  de luchtkwaliteit is ook al niet goed en het drinkwater ook niet.!
  neem je gezondheid in eigen hand!
  ga naar mensen die er verstand van hebben om je beter te maken!
  niet diegenen die betaald worden vanuit de pharmaceutische industrie
  en blijf van alle rotzooi af
  E stoffen kleurstoffen parabenen light produkten allemaal rotzooi.
  En wij maar met zn allen betalen via onze bijdrage aan de zorgverzekering om zieke mensen ziek te houden want daar verdienen doktoren aan!
  doe je ogen open!

  Je reageert op
  guido Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Theo
   Schreef op om 10:35

   Zelfs als je leeft zoals jij aangeeft geeft dat nog geen garantie dat je nooit ziek wordt.

   Je reageert op
   Theo Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • miriam bouman
  Schreef op om 09:24

  Geen zorgverzekering meer is het beste.
  en de huisarts zelf betalen voor elk bezoek.
  Wel voor de ziekenhuizen moet een aparte verzekering komen om deze doktoren te kunnen betalen wanneer er een ongeluk gebeurd is.
  En er moet veel meer gedaan worden aan PREVENTIE !!!
  Geen tabak Geen alcohol Geen dieren opeten.
  Een gezond land kweken. Dat moet de drijfveer worden.
  Zelf sparen voor de beste zorg !Later goed verzorgd in een bejaardentehuis wat je zelf kiest em waarvoor je zelf betaald hebt.(heel je leven)

  Je reageert op
  miriam bouman Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Pp
   Schreef op om 08:22

   En wat voor de mensen die ondanks dat toch ziek worden of gehandicapt Geboren worden? En de oudere onder ons? Ik hoop dat U nooit gehandicapt raakt nooit ziek wordt en nooit oud wordt met de nodige ouderdomskwalen.U bent net zo erg als die in Den Haag die een super ras willen. Wordt misselijk van mensen zoals U.

   Je reageert op
   Pp Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Els
   Schreef op om 21:21

   Goeie van je Miriam..

   Je reageert op
   Els Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • viktorio
  Schreef op om 11:52

  Had heel mijn werkzaam leven een bovenmodaal inkomen.
  Betaal de maximum aan alle sociale bijdragen.
  ‘Terecht.Solidariteit is en heilig goed.
  Ben nu 85 en moet aan alles meer bijbetalen dan een ander.
  Deze dubbele solidariteit hangt me de keel uit.

  Je reageert op
  viktorio Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Peter
  Schreef op om 04:17

  Wereldwijd gezien staan we niet meer in de top 20 op het gebied van goede zorg leveren in ons land we staan zelfs buiten de top 50 er zijn zelfs derde wereld landen die het beter voor elkaar hebben dan ons!

  de regering tapt met de vergrijzing uit precies het zelfde vaatje als met de heilige koe de auto dus de CO2 moet aangepakt worden daarom moet men nog meer betalen

  Wat heeft het ons land opgeleverd de afgelopen jaar?? Enorme kosten aan uitkeringen en ziektewet en evenzo veel werklozen, meer agressie, meer overvallen op hulpbehoevenden, heel veel mensen in de schulden door het niet meer kunnen betalen hypotheek door ontslag die huizen worden door de bank gevorderd en blijven ook dan meestal onverkocht, discriminatie oudere werknemers want te duur, het ene na het andere bedrijf gaat anno 2016 nog failliet!

  Je reageert op
  Peter Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • OMa Onkie
  Schreef op om 18:02

  Als chronisch longpatiente zit ik nogal eens bij de huisarts. Zo wie zo ga je meestal wat vaker naar een huisarts als je ouder wordt voor allerlei kwaaltjes.
  Als je een uitkering hebt of alleen een aow’tje wordt dat financieel dus nog zwaarder dan het nu al is.
  Denk dat veel van die mensen het bezoek aan de huisarts uit gaan stellen met alle gevolgen van dien

  Je reageert op
  OMa Onkie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • petra
  Schreef op om 21:03

  Heel slecht! Ik denk dat mensen uiteindelijk zieker en meer gaan kosten omdat ze afwachten naar de arts te gaan. Dit in de hoop dat het overgaat. cht mee oneens!

  Je reageert op
  petra Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Dhore
  Schreef op om 10:58

  waar gaan wij naar toe???Wat gebeurd er met de chronische patienten??
  Zitten de kosten dan in de aanvullende verzekering????

  Je reageert op
  Dhore Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Ingrid Jager
  Schreef op om 13:38

  Dit was in de jaren 1950 ook! Maar een huisarts is toch het eerste aanspreekpunt als je je niet goed voelt en bovendien doen zij tegenwoordig allerlei handelingen erbij.
  De huisartsen hebben gelijk en moeten meer inspraak krijgen.

  Je reageert op
  Ingrid Jager Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Jan
  Schreef op om 23:39

  En het dan zo schrijven alsof het de schuld is van de huisartsen, te triest voor woorden

  Je reageert op
  Jan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Melanie
  Schreef op om 16:56

  Vandaag voor de zoveelste keer de straat opgegaan met een handtekeningenpetitie van de FNV met de leuze Red de zorg. Er zijn veel mensen die zelf in de zorg zitten en die zelf zorg nodig hebben die een handtekening zetten. Maar er zijn er ook veel bij die geen handtekening willen zetten. De zorg gaat ons toch allemaal aan. We gaan voor de 1 miljoen handtekeningen om de bezuinigingen in de zorg tegen te gaan. Of we de bezuinigingen tegen kunnen houden weet ik niet. Ik weet wel dat ik met goed en slecht weer op pad ben om samen met andere gemotiveerden dit aantal te halen. Als jullie zelf een bijdrage zouden leveren met een handtekening te zetten is een begin gemaakt.

  Je reageert op
  Melanie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • louisa
  Schreef op om 19:36

  geachte heer
  Ik snap het niet ben met onderzoeken bezig en arts zegt vermoeidheid gaat
  binnen 2 wkn over. maar dus niet vandaag naar huisartsen post zegt de arts wat wilt u van mij
  Nou ik zeg ik voel me niet goed ben over vermoeid kan niks voel me duizelig misselijk en licht in mijn hoofd en mij rug doet pijn
  . ik kan niets meer te moe afwassen gaat niet boodschappen niks. zegt de arts ja wat wil je dat ik doe ik kan niks doen ga nar de huisarts maandag. ik huilend naar huis dus lig plat ja kreeg doos slaappillen. arts kon niks doen. mijn vraag moeten we daar ziekenfonds voor betalen dat een arts zegt oo ga maandag naar huisarts wat ik ben huisarts op huisarten post maar kan niks doen.
  Daar zit lig ik dan met een bak kei slecht eraan en zeggen zoek het maar uit. tot ziens.
  En nu moeten wij dus betalen voor dadelijk naar huis arts te gaan. snapt toch wel dat dit een ellende word.
  Nou ik ben te einde raad en denk dat ik maar eens moet kijken om klachten in tedienen is geen fun meer. voel me niet goed voel me ziek en ik kan niet meer. maar zoek het maar uit
  Ik ga dus niet meer en als het slechter gaat is het hun schuld stelletje geld kloppers.

  Je reageert op
  louisa Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • piety
  Schreef op om 20:10

  Het is te erg voor woorden,om zo met mensen om te gaan
  De ouderen hebben het best wel moeilijk,
  Dit houd in dat we maar niet meer naar een dokter gaan,
  dan zijn ze snel van ons af.
  Ze willen er niet over praten maar het liefst willen ze de ouderen een pilletje geven ,dat ze maar opgeruimt worden…dat is mijn mening,misschien denkt een ander daar anders over

  Je reageert op
  piety Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • joop zeegers
   Schreef op om 13:29

   De oudjes krijgen eerdaags alle maal een pil dan kunnen zij er uitstappen daar gaat het naar toe.

   Je reageert op
   joop zeegers Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Jessica
  Schreef op om 00:36

  Wat denkt Een Haag dat we een dikke portemonnee hebben? Dit mag Niet doorgaan

  Je reageert op
  Jessica Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • John
  Schreef op om 17:48

  Volgens mij komt dit van de overheid.
  Iedere verzekeraar is toch vrij om te zeggen “Natuurlijk verfoed ik de huisarts”, waarna deze heel veel nieuwe klanten krijgt.
  Maar is het niet gek dat alle verzekeraars tegelijk erover denken om de huisarts niet meer te vergoeden? Als je gelooft dat ze dat zelf hebben bedacht, heb ik nog een toren in Parijs voor je te koop.

  Je reageert op
  John Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Samantha
  Schreef op om 19:21

  Ach Nina,ik denk dat je nog veel moet leren,alleen al de manier waarop je reageert.
  Stukje levenservaring Mischien.
  O ja en die 130 miljoen zorgkosten die komen er nog bij,gratis .
  Nogmaals met alle respect,als men dankbaar is en echt vluchteling moet men geholpen worden.
  Maar vechten en nog erger dan is men toch flink ondankbaar voor de gratis zorg,en respectloos.Uit welk potje de gratis zorg dan ook mag komen.

  Je reageert op
  Samantha Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • d.brandon
  Schreef op om 14:57

  ‘Eigen bijdrage voor huisartsbezoek’ dus ook niet meer naar de huisarts !!!!!!!!!

  Je reageert op
  d.brandon Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Samantha
  Schreef op om 14:33

  Nina heeft denk ik zich niet goed laten informeren over wel of niet gratis.
  Zij krijgen wel degelijk een soort basisverzekering gratis,en tandarts ook.
  Hopenlijk wordt je nooit ziek,piep je anders.Ik ben ook geen klager,en mensen die echt gevlucht zijn moeten geholpen worden,maar huidige situatie gebeurd op onverantwoorde en oneerlijke manier.Maar ja Nina zit Mischien bij de zorgverzekeraar als werknemer en daar wordt VET verdiend,met VETTE bonussen red ik het ook wel ja.

  Je reageert op
  Samantha Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Nina
  Schreef op om 14:30

  Voor al die mensen die roepen dat de vluchtelingen alles gratis krijgen, dit een misvatting! De hulp en zorg die zij krijgen van ons komt uit het potje voor “ontwikkelingshulp”. Dus inplaatsvan dat dit geld daad word gespendeerd doen we dat voor de vluchtelingen die we nu hier opvangen, zij hebben dus geen invloed op de begroting voor de zorg en het zijn kosten die we al uitgaven.

  Daarnaast kosten al die zieke Nederlanders in totaal zo’n 90 miljard. We stevenen af op 100 miljard vanaf 2017! Dat moet ergens van betaald worden. De werkende bevolking kan niet alle kosten op zich nemen. Dus betaal je een miniscuul bedrag zelf. Lijkt mij erg eerlijk. Als je niet naar de huiasarts gaat betaal je niets en anders betaal je wel. Kinderen tot 18 zijn gratis verzekerd. Het is zo goed in dit land. Jullie zouden je moeten schamen voor de taal die jullie uitslaan

  Je reageert op
  Nina Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Cor
   Schreef op om 15:47

   Je bent iets te snel dame met je oordeel en verklaring. Ga maar wat mankeren met zijn tweetjes. 1500 euro inkomsten. Vertel jij mij maar waar ik het vandaan moet halen.

   Je reageert op
   Cor Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • appie
   Schreef op om 14:30

   Krijg het gevoel dat die Nina ergens de vinger in de pap heeft zitten.
   Ik hoor alleen maar het verhaal van de artsen en de stijgende kosten, nergens de oorzaak van de stijgende kosten en wat ze er tegen doen, waar door de premie maar blijft stijgen.
   Te dure medicijnen,te dure dokters die hun Eed hebben laten voor vele euro’s .
   Ziekenfondsen die miljoenen teveel in kas houden als reserve, als je reserves aan de kant kunt zetten betekent het toch dat je meer binnen krijgt dan nodig is ????? Of niet ???

   Je reageert op
   appie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Samantha
  Schreef op om 14:26

  Ja Nina,een huisarts is een arts,maar ook een vertrouwenspersoon met beroepsgeheim,en die luisterde naar je verhaal,zonder je mond te snoeren.Beetje vreemde reactie voor een huisarts

  Je reageert op
  Samantha Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Nina
   Schreef op om 14:34

   Hij mag geen medische geheimen delen met derden. Maar daarom hoeft hij/zij nog niet naar gebazel en gewouwel te luisteren

   Je reageert op
   Nina Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Ikke wel
  Schreef op om 07:56

  Word het steeds gekker zeg. Leuk als je een miniumloon hebt en voor als je met pensioen bent wajongers, mensen in de bijstand. Die gaan nu helemaal niet meer dan naar de huisarts als dat gaat gebeuren. Schandalig!!.

  Je reageert op
  Ikke wel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Samantha
  Schreef op om 19:45

  Denk dat ik maar stop met huisartszorg.
  De huidige huisarts die ik sinds 2 jaar heb,wil en kan toch niets voor me betekenen.
  Heb altijd keihard gewerkt,na 25 jaar wegbezuinigd,waardoor je snel financieel achteruit gaat.
  Tandarts kan ik niet meer betalen,als ik dan tijdens huisartsconsult toch even mijn gevoel kwijt wil dat ik het krom vind dat vluchtelingen ALLES gratis krijgen,en ik niet eens meer naar tandarts kan,wordt mij mond gesnoerd,dat mag ik niet zeggen.Mag dus zelfs aan je huisarts in vertrouwelijk gesprek niet meer je gevoel kwijt.En ik zei het op nette manier,geen gekke opmerkingen verder.Vreemd,dacht dat huisarts vertrouwenspersoon was,nou voor mij niet meer.

  Je reageert op
  Samantha Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Nina
   Schreef op om 14:23

   Vluchtelingen krijgen niets gratis. Zij krijgen leningen. Daarnaast is de huisarts geen vertrouwenspersoon maar een arts.

   Je reageert op
   Nina Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • hennie
   Schreef op om 20:14

   Die dolle Nina is wel elk oog voor de realiteit verloren. Recht praten wat krom is. Ze krijgen leningen. En hoe zullen ze die dan terugbetalen? Met een uitkering gaat niet dus nog meer armoede in Nederland.

   Je reageert op
   hennie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Rob
  Schreef op om 12:37

  Van alle wijzigingen en bijdragen worden zelfs gezonde mensen ziek.

  Je reageert op
  Rob Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • christienkosters
  Schreef op om 17:14

  hallo nou wordt gekke zo ik zit diep in de nest zo
  dus volgdejaar moet ik bij mijn dokter betallen en ik ben af gekeurt ik moet eingen rico betallen ik heb geen cent dat kan niet maken mijn loon is laag waar moet ik leven . als zo door gaat kan ik beter uit deze wereld gaan . ik vind regering die moet geen buitenlanders hallen ik hebt zo moeilijk dat niet kleden en zelf kun zorgen ook lees ik dat dokters moet betallen groetjes

  Je reageert op
  christienkosters Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Frans Dautzenberg
  Schreef op om 12:13

  Heel makkelijk
  betaal de rekening van de huisarts en dan stuur je de factuur naar je verzekeraar die moet de rekening aan jou betalen en dan betaal jij je huisarts.
  Beetje omslachtig maar het werkte tientallen jaren geleden bij de specialisten ook zo.

  Je reageert op
  Frans Dautzenberg Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Ank Bernaards
   Schreef op om 08:46

   Nee, JUIST DE ZORGVERZEKERING WIL HET NIET VERGOEDEN>

   Je reageert op
   Ank Bernaards Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • E. Mulder
  Schreef op om 15:10

  Echt niet normaal meer zo hoog. En als ik dan lees dat de Vluchtenlingen het allemaal gratis krijgen!!!

  Je reageert op
  E. Mulder Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Elly
  Schreef op om 19:49

  Ik vind het ook niet normaal dat de ziektekosten worden verhoogt en wij maar betalen en de asielzoekers krijgen alles gratis en wij maar betalen waar gaan we heen met deze wereld

  Je reageert op
  Elly Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • dorus
  Schreef op om 03:24

  De dokter is nog de enige waar je gewoon naar toe kunt, de rest is al wegbezuinigd.
  LAAT ZE VAN DE DOKTER AFBLIJVEN!

  Je reageert op
  dorus Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Twickler
  Schreef op om 19:27

  Schandalig is dit . We moeten al € 365 eigen risico betalen terwijl we ook nog betalen de ziekenfondspremie die ook maar duurder word. De huisarts staat straks op straat omdat de mensen dan niet meer naar de huisarts gaan. Dus weer wat werkelozen erbij. Den Haag jullie worden bedankt

  Je reageert op
  Twickler Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • S. Abdel
  Schreef op om 20:18

  Dit is schandalig duur. 2016 eigen risico 385 euro. Basisverzekering 7 euro per maand duurder. Dan nog huisarts gedeeltelijk zelf betalen. Waar betaal je dan eigenlijk voor. Je betaald letterlijk voor jan doedel! Gestoord…

  Je reageert op
  S. Abdel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • c v loon
   Schreef op om 15:48

   we betalen voor bv de heel riante salarissen van tandartsen specialisten ziekenhuizen en hun zg topmannen (graaiers)die elk jaar weer meer in hun zakken stoppen en zolang als wij ons niet groeperen en er tegen in gaan gaan zij vrolijk door met graaien

   Je reageert op
   c v loon Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • R. Bruins
  Schreef op om 20:13

  Wat nou als er echt geen geld voor is? Dan zullen er een héél veel mensen niet naar de huisarts gaan en worden ernstig ziek waardoor specialist of nog erger ziekenhuis opname nodig is. Hahaha dat zal voordelig uitpakken! En al de asielzoekers en vluchtelingen? Die mogen wel naar de huisarts? Ik zie dat wel gebeuren. Het is toch wel een super vooruitgang gebleken tot nu toe dit zorgstelsel alles wat er was is weg bezuinigd ook de wijkverpleegster en nu is het helemaal onbetaalbaar geworden straks gaan er doden vallen. Misschien is dat wel de achterliggende gedachten. Ik heb geen vertrouwen meer in de politiek.

  Je reageert op
  R. Bruins Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • no name
   Schreef op om 05:59

   Elke stem die je uitbrengt is een verloren stem. Wie er ook in het torentje komt te zitten doet er niet toe. Democratie vertaald is demon-cresie. Want wij zijn de gekken die bij elke verkiezingen weer denken dat het met de volgende regering anders/beter zal zijn. Als heel het land bij een veverkiezing eens thuis zouden blijven. Zou dit een heel duidelijk signaal zijn. Elk jaar moppert heel Nederland bij elke verandering die er van de staat wordt opgelegd aan de burgers. Maar elke stemmer geeft zijn vertrouwen weer weg aan mensen die veel beloven maar uiteindelijk daar niets mee doen. En ja dit is de goedkoopste manier om het bewoners aantal omlaag te krijgen, zodat er voor deze graaiers genoeg overblijft om ook nog een bijdrage voor een schilderrij van 80 miljoen te kunnen doen. De burger heeft deze luxe niet. En zal bij bezuinigingen eerst prioriteiten moeten stellen. En dan is een keuze voor eerst eten op tafel te krijgen de belangrijkste. Want dat zal zelfs voor iemand met een minimum inkomen er vaak bij inzitten. Duidelijk dat ik geen vertrouwen meer heb in onze demon- cresie.

   Je reageert op
   no name Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Monica Ringenberg
  Schreef op om 04:43

  Ik zit met hetzelfde probleem, chronisch ziek na een mislukte rug-operatie diabetes en nog wat andere leuke dingen. Heb dus regelmatig de huisarts nodig. Ben nu een jaar lang mijn zorgkosten en energie kosten aan het af betalen, Gek , ik gebruik ook veel minder energie en moet steeds meer betalen. Ik zie het niet meer zitten.

  Je reageert op
  Monica Ringenberg Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Danny
  Schreef op om 14:31

  Leuk…door mijn ziektebeeld heb ik de dokter elke 2 maanden over de vloer voor controles…..kan dus dalijk niet meer 🙁 de zorg maakt meer kapot dan je lief is!!!

  Je reageert op
  Danny Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Simone
  Schreef op om 00:29

  vroeger kon het allemaal met een bedrag rond de 49 euro. En nu komen ze niet meer uit met 150 euro….. Daar stinkt toch geweldig iets zeg!

  Je reageert op
  Simone Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • FM chvasta
  Schreef op om 22:57

  Nou dan kan je ook gelijk naar de ziekenhuis heb toch al weinig vertrouwen in de huisarts

  Je reageert op
  FM chvasta Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • van der vlies
  Schreef op om 11:55

  schandalig hoor

  Je reageert op
  van der vlies Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • els
  Schreef op om 11:20

  daar gaan we weer mensen die ziek zijn waar van ik er ook een ben moetten dokter zelf betalen .nou dan ga ik niet meer naar de dokter geen medicatie meer mensen nederland met een goed hart wel geld voor griekenland asiels zoeker en alegtonen en wij nederlanders moetten naar de schuldsanering voetsel bank te gek voor worden red de dokters rekening ik kan dat niet betalen met me sociaaledienst in komen hoor

  Je reageert op
  els Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • de haas
  Schreef op om 17:05

  grote schande. alles uitspelen over de rug van de ouderen helpen oké maar denk ook aan de eigen mensen. Zij vragen niet om ziek te worden en onze regering kan zich mooi indekken met ons geld. viespukken, dat is ons zorgbeleid. Hoogervorst had van de zorg af moeten blijven. Brussel en ons kabinet spelen een vies spelletje. Corruptie en bureaucratie. Wat een zieke maatschappij

  Je reageert op
  de haas Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • hannie
  Schreef op om 17:03

  te gek voor woorden alle artsen moeten gewoon niet tekenen laten ze een blok vormen tegen de zorg verzekeraars met de miljarden winst ,en mensen die een opmerking maken dat dit goed is omdat het dan niet op het bordje van de gzonde mens zou komen die raad ik aan om naar de psychiater te gaan die sporen niet

  Je reageert op
  hannie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • H.Wink
  Schreef op om 13:31

  Of we nu link of rechts bestolen worden. Of we nu zelf moeten betalen of niet. Zolang buitenland voor gaat (of het nu asielzoekers/vluchtelingen of wat dan ook zijn) we worden toch door Brussel en ons kabinet kapotgemaakt.

  Je reageert op
  H.Wink Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Ed
  Schreef op om 10:25

  Iemand Zembla gisteren gezien? ja, nou dan weet je waar je geld blijft. We zijn toch niet zo naief dat we denken dat CapGemini het enige bedrijf is dat exortbitant loopt te graaien?
  Het ‘recept’ is eigenlijk vrij eenvoudig; stel een nitwit boven je aan en je kunt lekker je gang gaan. ( en als je gepensioneerd bent de held uithangen )

  Je reageert op
  Ed Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • a van zoeren
  Schreef op om 19:34

  zo is dat rutte en zijn makkers helpen hier de hele boel naar de donder

  Je reageert op
  a van zoeren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • a van zoeren
  Schreef op om 19:20

  vind het ronduit schandalig dat de zorg zo duur moet zijn mensen vragen er toch niet om om ziek teworden of om ernstig ziek tezijn

  Je reageert op
  a van zoeren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Lasnoor
  Schreef op om 18:26

  Het maakt voor mij niets uit, ik kom er niet meer, en ga liever alternatieve arts.
  In overheid of moet ik zeggen Muts Schippers heeft nu eenmaal afspraken met verzekeraars en farmaceuten, wij burgers zijn het ondergeschoven element.
  Ook de mededeling dat er een zorgverzekering in 2016 komt zonder eigen risico brengt mij op het volgende. Het ziekenfonds was zo slecht nog niet.

  Je reageert op
  Lasnoor Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • harry
  Schreef op om 09:08

  Het wordt dan gewoon tijd dat de patient zich daar niet de dupe van laat worden. kies een verzekeraar die het wel gewoon in de basis vergoed. Laat je niet verleiden door verzekeraars die artsen de schuld willen toeschuiven . zij spelen het nu zo danig dat artsen zouden moeten meegaan omdat anders de patient de dupe er van word. laat je niet misleiden. De verzekeraar wil gewoon bepalen wat jij wel en niet mag ondergaan. De arts bepaald wat nodig is voor jou. Aan jou de keuze…Arts of verzekeraar. Ik weet wel als ik dat ook nog moet betalen kom ik niet meer bij de arts en wacht gewoon tot het nodig is voor een ziekenhuisopname……

  Je reageert op
  harry Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • sjeela
  Schreef op om 18:19

  ik heb het idee dat wij zo langzamerhand ons heel ons ziektepakket zelf mogen gan betalen, zo meteen bestaat er gen ziektekosteverzekeraar meer. nu met 3 of 4 jaar op een rij de eigen bijdrage zomaar omhoog gooien of het niks is. ik heb daarbij een ziekte uitkering en moet de volle mep € 375,– moet betalen, ik krij uiteraard van de belasten zorgkosten, maar wat helpt dat als we het toch weer terug moeten betalen, de eerste 4 maanden gaat nog wel, maar daarna komt het volle pond en moet je het delen zodat je eind van het jaar alles hebt terugbetaald, dus wat je krijgt als compensatie van de belasting, betaal aan het eigen risico weer terug, daar klopt iets niet. het kan niet mogen dat het 2016 weer omhoog gaat. of een andere truk, dat we het bezoekje aan de huisarts gaan betalen. wedde dat er voortaan weining mensen naar de huisarts gaan, die wachten wel totdat het zover is dat ze gewoon meteen door kunnen naar het ziekenhuis, want dat is geloof ik nog wel gratis. Ook nog even kregen we als uitkeringsgeregtigede van het Cak 1x compensatie van € 99,- in november. en omdat wij als minima al zoveel kosten hadden in een jaar kregen we in december een bedrag van wtcg € 495,-. konden we voor kerst nog wat kopen. Nu is dit alles naar de gemeente gegaan, en die moet er iets anders van maken. ik heb aan de bel getrokken wat zei met al dat geld deden, als antwoord kreeg ik, da wij er niets van terug zien. dus al die jaren een bedrag van € 99,- en € 495,- tezamen bijn € 600,– wordt ons volledig ontrokken. ik vind dit te ver gaan. dus iedereen die een uitkering heeft krijgt dit bedrag niet meer. en wat gaat de gemeente met dit bedrag doen. want veel doen ze niet meer. de hulp in de huishouding moet nog verder terug, de begeleiding van psychiatrie moet verder worden terugedrongen. het lijkt mij voor de hand dat de meente dan juist geld moet gaan over gaan houden. zei kunnen in ons dossiers kijken, maar wij niet de gemente dossiers, ik denk dat er veel gerotsoord word als alles boven tafel komt, ik zou dit met minister Rutte die met alles wel een beetje klaar is dit helemaal open gooien en dan alles in Nederland gaan uitzoeken. want ze zitten meer bij hun hoofd bij de Grieken, of boetes in Nederland. wordt wakker de zorg loopt uit de hand, mensen kunnen de zorg niet meer betalen, en nou weer de eigen huisarts kosten, wordt wakker dit kan niet. Zorg voor zzieken en ouderen is de helft van Nederland en daar moet bezuinigd worden. haal geld waar het te halen is, maar zet ons niet in de kou, van een kale kiep kende niet plukken. sorrie voor dit lange verhaal, maar het moest er al lang uit en wie dit leest onderneem een stap, en lees dit niet alleen, zo raken we steeds verder van wal, bij voorbaat dank, die erg opkomt van zieke oudere mensen. En alle mensen die zo maar in nederland komen vanaf het buitenland kan ook zomaar niet doorgaan, wij hebben al geld tekort!! dankuwel groet ik A. Hexspoor

  Je reageert op
  sjeela Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • a
   Schreef op om 15:45

   Weet niet meer hoe ik rond moet komen leef nu van 31 euro per week met twee mensen en allebei ziek , je kan wel mensen met minium aanvraag doen bij gemeente voor tegemoetkoming kosten bij ziekte en gehandicapten je moet dan dan wel wachten tot je hele eigebijdrage verbuikt hebt dan stuur je dat forumilier in en krijg je een deel terug is toch nog wat , al moet je eerst zelf voorschieten wat niet gaat en ik mag geen regeling treffen omdat ik week geld heb en te weining per week over heb zegt genoeg en nog duurder maken en nog meer schulden straks ,

   Je reageert op
   a Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Jantje
  Schreef op om 14:55

  Goede zaak dat mensen een bezoek aan de huisarts zelf moeten betalen, anders komt het weer op t bordje van de gezonde, hardwerkende medemens.

  Je reageert op
  Jantje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Miek
   Schreef op om 18:10

   Zoooooooo, wat ben jij zwart/wit met je “gezonde, hardwerkende medemens”! Ooit van chronische ziekten gehoord?? Ook gezonde mensen kunnen plotseling ziek worden…. en ja, ik ben ook een hardwerkende medemens, maar niet helemaal gezond! Bah, jou reactie!

   Je reageert op
   Miek Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Pietje
   Schreef op om 11:25

   Nou jantje, jij zal anders piepen als je een of andere ziekte heeft, Bahhh

   Je reageert op
   Pietje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Harry
   Schreef op om 09:25

   jIJ HEBT ZKER DE LOTTO GEWONNEN OF ALTIJD EEN GESPREIDT BEDJE GEHAD… ID…UT.!
   hARDWERKEND? JIJ HEBT ZEKER NOG NOOIT GEWERKT… iK HEB ER MEER DAN 45JR ARBEIDSVERLEDEN OPZITTEN. TEHGEN DE TIJD DAT IK PENSIONADA BEN HEB IK 51 JR ARBEIDSVERLEDEN.
   dus PRAAT JIJ MIJ NIET VAN HARDWERKEND. dAT ZUL JIJ NOOIT HALEN.
   JE MOE EN PA HEBBEN ZEKER ALTIJD ALLES VOOR JE BETAALD OF JE BENT EEN VLUCHTELING /ASIELZOEKER.

   Je reageert op
   Harry Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • marie
   Schreef op om 10:12

   Ook een hardwerkende medemens kan ziek worden en wil dan maar al te graag geholpen worden.
   Chronische zieken en gehandicapten hebben vaak, of doen dat nog, een grote bijdrage geleverd aan maatschappij en samenleving.

   Je reageert op
   marie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • sini
   Schreef op om 10:05

   Hopelijk blijf je altijd gezond,en heb je nooit een arts nodig

   Je reageert op
   sini Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • hannie
   Schreef op om 17:00

   ik hoop voor jou dat je nooit ziek wordt ,niemand vraagt erom iedereen is leiver gezond

   Je reageert op
   hannie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Simone
   Schreef op om 00:27

   Beste Jantje sorry maar met uw mening ben ik het totaal niet eens. Ik heb vanaf mijn 12 levensjaar altijd hard gewerkt. En nu ben ik ziek en ontvang een kleine wia uitkering omdat ik de laatste jaren wat gekort heb in het werk wegen de kinderen. Ik heb niet gevraagd om mijn ziektes….. U oordeelt over iets waar u waarschijnlijk niet over mee kunt praten. Want iedere situatie is anders. Maar het oordelen over andere mensen dat is makkelijk…..

   Je reageert op
   Simone Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Christien Peeters
   Schreef op om 23:44

   Jij hebt natuurlijk een flink salaris als je zo reageert en denkt alleen maar aan je zelf EGOïST.

   Je reageert op
   Christien Peeters Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Zoeia van Eck
   Schreef op om 15:37

   Die gezonde hardwerkende medemens zoals jij kan ook zomaar ziek worden en moet dan behandeld worden uit de premie die we met z’n allen opbrengen. Gezondheid is geen verdienste hoor!

   Je reageert op
   Zoeia van Eck Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Henk
  Schreef op om 11:46

  Ik ben ook chroniche ziek en heb elke maand de medicijnen nodig die moet de huisarts ondertekenen dus onderteken die contracten huisartsen anders is het voir ons niet meer tebetalen

  Je reageert op
  Henk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • harry
   Schreef op om 09:17

   NIET ONDERTEKENEN.!!!
   Mijn vrouw is ook chronisch.(copd3) ikzelf heb suikerziekte. IK WIL GRAAG DAT IK BIJ MIJN ARTS EEN JUISTE BESLISSING KRIJG EN DE JUISTE MEDICIJNEN EN OOK NAAR EEN ZIEKENHUIS KAN VAN MIJN KEUZE ZONDER INVLOED / INMENGINGVAN MIJN VERZEKERAAR.
   ALS MEN DIT ONDERTEKEND IS HET HEK VAN DE DAM. DE VERZEKERAAR GAAT 6X PER JAAR OP VAKANTIE VAN DE WINST EN WIJ HEBBEN T MAAR TE SLIKKEN…

   Je reageert op
   harry Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Marion
  Schreef op om 10:45

  Ik vraag me echt af waar ze mee bezig zijn is straks de zorg alleen nog maar voor de rijken.Ze verhogen alles niets word meer vergoed als je basis verzekering heb en dan nu dit straks ook er nog bij.Ze kunnen beter mensen minder zorg verzekering laten betalen aangezien je als gewone burger straks toch alles uit je eigen zak moet betalen

  Je reageert op
  Marion Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • frank
  Schreef op om 14:17

  sjonge wat denken die huisartsen wel niet? er worden gigantische bedragen gedeclareerd door hen, en in min beleving hebben ze helemaal niks te klagen. dus gewoon tekenen die contracten en je werk doen huisartsen! jan de burger is weer het haasje, en dan zeker de chronisch zieken waar ik ook tot behoor. ik heb net gebeld met dsw waar ik verzekerd ben, en we hoeven ons geen zorgen te maken werd me verteld. de patiënt mag en gaat hier niet de dupe van worden.
  mensen laat je niet gek maken.

  Je reageert op
  frank Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Ik
  Schreef op om 09:50

  Mensen jullie zeggen het!

  Wat een bende!

  Je reageert op
  Ik Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Marij
  Schreef op om 01:52

  Wordt het geen tijd om rutte van de troon te stoten ? En massaal naar het maliveld in de Haag te gaan en onze stem laten horen !! Het is van de gekke dat we zo uitgeknepen worden !! En de overheid , en directeuren van ziekenfondsen maar de zakken vullen , met geld wat voor ons bestemt is !!! Mensen wordt wakker en laten we ons vereningen tegen die maffia !!

  Je reageert op
  Marij Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Cor
   Schreef op om 10:46

   Het wordt niet alleen tijd om alle criminelen van het Binnenhof af te zetten maar veroordeel ze ook voor misdaden tegen het volk. Langdurige gevangenis straffen voor deze bende is op z’n plaats en misschien een waarschuwing voor de volgende maffia bende. Ten tweede laten wij als volk de zorgverzekeraars dwingen te luisteren en al het geld aan te wenden voor de zorg. De zakkenvullers ( directie ) laten werken tegen een normaal salaris zonder bonussen, want uiteindelijk zijn het allemaal onbekwame klootzakken met veelal een IQ van een varken.
   Nederland laat zien dat wij de baas zijn en niet het Binnenhof en de zorgverzekeraars. Het is nu tijd om in te grijpen voor dat het te laat is.

   Je reageert op
   Cor Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • gerrit
   Schreef op om 12:31

   ja cor ik noem het een grote corupte bende

   Je reageert op
   gerrit Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • nien sligter
   Schreef op om 17:55

   sorry cor, maar varkens hebben een behoorlijk iq… zijn echt slimme dieren. en ik begrijp wat je probeert te zeggen maar je haalt m. i. twee dingen door elkaar.
   smerig vind ik de haagse lui zeker weten, maar varkens zijn het niet. ik denk hierbij eerder aan eencelligen, zoals amoebes. hoewel ik dat eigenlijk voor deze diertjes ook een belediging vind om met onze bestuurders te worden vergeleken 😉

   Je reageert op
   nien sligter Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Ik
   Schreef op om 10:03

   Where is the resistance!?

   Ofwel.. waar is het verzet! zoals vroeger!

   Je reageert op
   Ik Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Theo
   Schreef op om 23:42

   Het zijn niet alleen de ziekenfonds directeuren maar ook de onaantastbare ziekenfondsen die hun reserves maar blijven vullen met geld van de verzekerden. Dat geld is van de verzekerden en moet naar hun terug. Maar geen enkele politieke partij wil zijn vingers daaraan branden laat staan dat zij hun nek willen uitsteken. Er zal iets moeten gebeuren willen we daarvan af komen maar ik betwijfel of dat ooit lukt. Misschien massaal geen premie meer betalen? Wat zijn de suggesties?

   Je reageert op
   Theo Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Brenda
   Schreef op om 09:53

   ik doe mee.

   Je reageert op
   Brenda Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Harry
   Schreef op om 09:34

   @mARIJ
   dIE KANS HEBBEN WE GEHAD…MET DE PROVINCIALE VERKIEZINGEN…MAAR 80% VAN DE NEDERLANDER HEEFT VERZAAKT EN IS NIET GEGAAN….

   Je reageert op
   Harry Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • maria
  Schreef op om 15:15

  we moeten alles zelf betalen ? Zal toch niet we betalen al genoeg en krijgen er niets voor terug .We betalen alleen voor al die zo genaamde vluchtelingen meer niet wij kunnen dood neer vallen

  Je reageert op
  maria Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Nasi
  Schreef op om 18:02

  Ik vind dat de ministers helemaal niks voelen in hun portemonnee. Burgers mogen van de ministers doodvallen. Met veel moeite heb ik de premie tot en met augustus 2015 betaald met een uitkering. Ik ga mij echt niet meer verzekeren. Ik wil zien welke wetgeving gaat mij dwingen om te verzekeren. Mijn echtgenote heeft geen werk. Haar premie moet ik ook op tijd betalen.

  Je reageert op
  Nasi Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • NumoQuest®
  Schreef op om 08:44

  Beste klagers, iedereen heeft overal het allerhoogste woord wanneer het op klagen aan komt maar ik zie niemand opstaan en vervolgens massaal naar Den Haag trekken om daar de boel volkomen lam te leggen een aantal dagen. Datzelfde geld ook voor de kantoren van de ziektekosten verzekeraar. Als je als tamme schaapjes blijft klagen, on line, en verder niets doet…. tja.

  Doe zoals ik het doe. Weiger verder nog belastingen te betalen op zaken waar je dat kunt vermijden. Start een zwartgeld circuit massaal en zorg ervoor dat er zo steeds minder geld naar Den Haag gaat. Alleen op die manier maak je een statement.

  Datzelfde geld ook voor de ziektekosten verzekeraar. Wanneer morgen iedereen massaal weigert nog verder te betalen dan maak je niet alleen een statement maar zet je de juiste partijen meteen voor voldongen feiten. Tijd om achter je luie keybord vandaan te komen zou ik zeggen.

  Je reageert op
  NumoQuest® Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Fina Timmer
   Schreef op om 10:02

   Deze reactie is verwijderd

   Je reageert op
   Fina Timmer Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • oliviaHoe gaat dat weigeren in zijn werk?
   Schreef op om 10:41

   @NumoQuest
   Dat ben ik met je eens, vwb het niets doen.

   Je reageert op
   oliviaHoe gaat dat weigeren in zijn werk? Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • the marshall
   Schreef op om 17:46

   prik maar een datum.

   Je reageert op
   the marshall Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Jolanda Akkerman
   Schreef op om 13:32

   ik roep op mijn FB al tijden dat we in actie moeten komen. Het land wordt tot de grond toe afgebroken. Reacties: NUL !!! Ja heel soms dat ik een zeikert, racist etc ben.
   Kom maar op. Ik doe wel mee met een actie….bijvoorbeeld een maand lang niets meer betalen….

   Je reageert op
   Jolanda Akkerman Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Patricia
  Schreef op om 11:29

  Pak de zorgverzekeringen maar eens aan zij maken het iedereen moeilijk en willen alles in eigenhand hebben, het alleen recht hebben. Een zeer grote groep Nederlanders kan straks niet eens meer naar een arts domweg omdat ze het niet betalen kunnen. Verzekeringen worden steeds duurder en dekken minder. Waar ben ik nog wel voor verzekerd?

  Je reageert op
  Patricia Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Alfred middelwijk
   Schreef op om 20:51

   Het ziekenfonds is voor de mensen die er alleen om geld teverdienen ik zit in Spanje in spaansezieken fonds beterschap zeer tevreden

   Je reageert op
   Alfred middelwijk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Sjaak
  Schreef op om 21:06

  Langzaam worden wij naar de verdommenis geholpen.

  Je reageert op
  Sjaak Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Marla
  Schreef op om 05:48

  Van mij mag het. Dan wordt je weer echt “klant” en verwacht je in ieder geval serieus genomen te worden. (als ik vergelijk met België is dat verschil enorm!) Overigens gaat dit over het conflikt met de zorgverzekeraars. Vorig jaar wilde VGZ alleen huisartsen vergoeden die inzage geven in de patiëntendossiers. Daar zitten we toch ook niet op te wachten! En volgens mij is dat het probleem waarom ze meer zeggenschap willen bij de onderhandelingen. Zorgverzekeraars zitten te veel op de stoel van de huisarts! En dat is pas echt zorgwekkend!

  Je reageert op
  Marla Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Narin
   Schreef op om 17:56

   Ik ga vanaf met ingang van 1 januari 2016 mij niet meer verzekeren voor zorgverzekering. Een besparing van €. 1.500,00. Geen enkele wetgeving zal mij niet kunnen dwingen om te verzekeren. Premiegeld heb ik niet om te betalen.

   Je reageert op
   Narin Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Lotus
  Schreef op om 19:18

  Ja Cees, als ‘t nog meer lastenverzwaringen worden ben ik ook weg hoor. Ze jagen ons gewoon het land uit en de buitenlanders mogen hier onze banen komen invullen voor ‘n schijntje. Lang leve de EU. Elke medew. verdient daar 28.000 per maand vrije auto met chauffeur en mogen ook nog declareren, ja…ook Timmermans en Dijsselbloem .Als ‘t ff kan ben ik met mijn kind ook pleite hier. Vind ‘t niet erg met minder te doen maar de verhoudingen hier kloppen van geen kanten meer. Je wordt afgemaakt & gediscrimineerd in je eigen land.

  Je reageert op
  Lotus Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Jan
  Schreef op om 12:37

  Wij Nederlanders klagen wel altijd (staan we om bekend) maar wie heeft deze k.. regering nu eigenlijk gekozen. Wij dus. We lopen vaak als makke schapen achter die eikels in Den Haag aan en betalen gewoon mee aan de extreme miljarden die zij dan weer over de balk smijten en gewoon betalen aan die zgn. medelanders die dus gewoon in hun eigen land wonen en zoveel mogelijk kinderen nemen want dat verdient meer dan dat het kost. Die kinderen krijgen toch al niet zo veel en zijn hier de dupe van.
  De zorgverzekeraars hebben inderdaad te veel macht en daar is heel Nederland de dupe van en zeer zeker de ouderen. Die hebben al niet zoveel (want hoe langer je werkt in NL hoe minder je krijgt als je stopt) en moeten ook aale zorg zelf gaan betalen. Waarvan? Die oudere mensen gaan straks echt niet meer naar de huisarts en zullen dus zieker worden en eerder overlijden. Heeft de regering toch haar zin ! En waar worden die enorme grote nieuwe panden waar de verzekeraars in zitten van betaald? Zij in luxe kunnen werken en de rest in armoede wegkwijnen. Mooi toch, dan weet je waar je voor betaalt !
  Regering opheffen, verzekeraars negeren en allemaal opstaan om eens keihard NEE te roepen.

  Je reageert op
  Jan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Lotus
   Schreef op om 19:08

   Ben ‘t met je eens, meerderheid van het volk heeft deze coalitie zelf gekozen, waarschijnlijk omdat ze zelf ook ‘n riant inkomen (en nog ‘n goede baan hebben) maar de schrijnende groep die onder alle bezuinigingen heel stevig te lijden (met ‘n lange IJ ja…) heeft, zijn degene die door faillissement zonder werk gekomen zijn, door deze recessie (waaronder ikzelf) en de groep ouderen. Waarom nog meer lasten op onze nek?? Mogen we dan niks meer op ons bordje ‘s avonds?? Gaan er straks nog supermarkten sluiten omdat we niks meer kunnen kopen. Wat ik mis is een massaal protest, opstaan voor een humaan recht op leven. Wat mij betreft RUTTE en trawanten z.s.m. opzouten en eens iemand die voor de laagste inkomens opkomt, anders gaan wij hier Griekenland achterna en dat zal dan niet lang meer duren als ze weer voor 83 Miljard aan hen gaan geven om te steunen, daar moeten wij geheit weer met z’n allen voor gaan inleveren. Maar….dat gaat niet meer als je na een inmiddels 2e faillissement 912 euro per maand hebt voor alle vaste lasten en een inwonend schoolgaand kind met alle kosten van dien. Zorgpremie voor lage inkomens verlagen en huurtoeslag lage inkomens opvoeren anders leven we straks met de oudjes op straat en hopen dat Het Leger des Heils ons zo nu en dan een maatijd kan verschaffen, als dat is wat Rutte voor ogen heeft. Mensen wakker worden en stem op iemand die voor de minderbedeelden opkomt. Het is mooi geweest. Ik had NIET op VVD of PVDA gestemd maar wij hebben er wel de naweën van. Rutte: Dien maar ‘n verzoek in bij de EU dat wijzelf ook hulp nodig hebben voordat het te laat is.

   Je reageert op
   Lotus Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Linda
  Schreef op om 08:33

  Het hele kabinet en de EU moet opRUTTE. ,en dan PVV en SP samen dat zou het mooiste zijn. Alles wat hier niet thuishoort ook opRUTTE. Idd terug naar paticulier en ziekenfonds. Het is ook zo dat het vroeger beter was wat heel veel dingen betreft.De minder bedeelden en de ouderen worden op straat gezet en diegene die hier niet thuishoren KRIJGEN een warm nest.

  Je reageert op
  Linda Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Brigitte
   Schreef op om 21:24

   Linda, met de SP en PVV kom je helaas ook niet ver.
   De SP sluit zich ook aan bij de andere partijen en zien niets in een Onvoorwaardelijk Basisinkomen, terwijl heel veel landen daar mee bezig zijn en dit de enige oplossing is tegen de armoede en met deze werkeloosheid en de PVV beantwoordt de e-mails niet, waardoor het niet duidelijk is, wat hun standpunt is in diverse belangrijke zaken.
   De verandering moet uit een andere hoek komen.
   Zelf heb ik mij nu aangesloten bij een partij in oprichting en hoop, dat dit een verandering te weeg brengt.
   Kijk maar eens bij De Omkering op Facebook.
   Er moet echt iets gebeuren, want als mensen niet meer naar de huisarts gaan is dit rampzalig.
   Jij heel veel succes, want dat is echt zwaar.

   Je reageert op
   Brigitte Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Corry
  Schreef op om 18:00

  Putje & Bob : jullie hebben helemaal gelijk !!! het wordt hier in NL een hele grote PUINHOOP !! er is geld voor alles en nog wat wat voet zet in Nederland, maar voor ons die elke maand de zorg (eigen risico van Euro 375,00) moeten betalen wordt het steeds minder en minder in ons voordeel !!
  De huistartsen moeten blijven weigeren en protesteren ik sta paal achter hun !! en de SP heeft alvast mijn stem ! hoe ouder men wordt hoe eerder je mag opdonderen het lijkt wel alsof de ouderen een hele grote lastpost wordt !!

  Je reageert op
  Corry Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • elisabeth klene
  Schreef op om 15:17

  waar betalen we nog voor dan? als je toch alles uit eigen zak moet betalen kunnen we beter een verzekering afsluiten voor ziekenhuiskosten, ik snap dat chronisch zieken en anderen die het denken nodig te hebben een zorgverzekering willen maar als dit door gaat stop ik er mee, ik ga niet elke maand een groot bedrag betalen en daarnaast ook nog eens elk bezoek aan de huisarts, tandarts of wat dan ook. dan zelf maar weer aan de slag en zorgen voor mijzelf dat ik niet eens gebruik hoef te maken van dit soort praktijken

  Je reageert op
  elisabeth klene Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Lennyke
  Schreef op om 13:29

  Goed bezig gaat straks niemand meer naar de huisarts en dan

  Je reageert op
  Lennyke Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Lotus
   Schreef op om 19:25

   Betalen we ook geen hoge Zorgverzekeringspremie’s meer en gaan we weer net als vroegertijds zelf aan de homeopathie. Dat werkt tenminste wel omdat het de oorsprong van de klacht aanpakt. Je moest ‘n weten hoeveel klachten en bijwerkingen mensen krijgen van al die voorgeschreven chemische tabletten vandaag de dag. Geen verplichte verzekering meer opleggen zodat we zelf nog kunnen bepalen waar ons geld naar toe gaat want dat is alleen maar ingesteld als controle om te zien wie hier niet verzekerd is en dus illegaal verblijft, maar het rijst de pan uit hier. Heb al 2 jr. geen huisarts bezocht maar dat kost me dan wel 3000 euro. Voor wat????

   Je reageert op
   Lotus Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Sonjafx
  Schreef op om 11:43

  Ik ben 1 van de ongelukkige die chronisch ziek geworden is namelijk MS. Ik heb een deeltijd baan. Mijn partner en ik hebben beide geen geweldig inkomen. Door mijn ziekte hebben we elke maand financiële problemen. Ik zou graag mijn huis willen verkopen en een kleinere woning willen hebben, maar mijn huis staat flink onderwater. Ik ben bijna niet in staat door mijn ziekte om te werken en voorzie een (gedeeltelijk) afkeuring. Dat betekent dat ik nog maar 70 % van mijn inkomen overhoud straks. (Komt neer op rond de 400 euro minder) De kosten voor medicatie en bepaalde behandelingen zijn ontzettend hoog. Ik weet niet meer wat we kunnen doen om financiel gezond te blijven. Zoveel stress heb ik ervan……kan er wel om janken. Door alles, ziekte en financiën ben ik depressief geworden en heb veel last van angsten. Ik wacht nu al maanden op GGZ voor een afspraak met een psycholoog. Ik begrijp niet waarom de overheid dit mensen aan doet. Ik kan er echt niets aan doen dat ik ziek ben geworden, maar wordt aan alle kanten gestraft, zo voelt het! Ik hoop dat er bij de nieuwe verkiezingen verstandiger gekozen gaat worden zodat de “zwakkere” in onze maatschappij meer gespaard zullen worden. Sterkte voor iedereen die hier ook zoveel lasten van ondervinden!

  Je reageert op
  Sonjafx Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Natasja
   Schreef op om 22:22

   Hallo sonjafx.

   Wat een vreselijke situatie! Alles gaat fout bij u. En dan nog die slopende ziekte. Chronisch zieken worden helaas heel erg gestraft in dit land. Ik ben zelf ook chronisch zieke. Er werd ook eerst aan MS gedacht. Maar gelukkig was het dat niet. Ben 100% afgekeurd. Als ik zie wat ons de laatste jaren afgenomen is.. extra geld van Uwv. Extra geld van Cak.. Alles door deze overheid. En de rijken worden maar rijker.. dit kan hier niet meer zo… En in het buitenland wil iedereen maar hierheen omdat het hier zo perfect is…. ik hoop van ganser harte dat jullie er financieel uit komen. De MS is een ander verhaal helaas.. maar toch beterschap en heel veel sterkte. . Groetjes Natasja

   Je reageert op
   Natasja Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • flapdol
  Schreef op om 20:19

  mmm wordt toch ”simpel” want waarom nog huisartsen opleiden? Als je pijn hebt je zorgverzekering bellen, zeggen wat je voelt en zorgverzekering weet wat een goede pil, drank, zalf, of wat dan ook het beste is en hoppa binnen week weer beter, mooier en goedkoper kan toch niet?

  Je reageert op
  flapdol Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Hannie Cort De
  Schreef op om 20:14

  Jawel trieste figuren die het voor de overheid opnemen zij hebben aan de zorgverzekeraars die macht gegeven, handen wassen in onschuld gaat hier niet op, de overheid kan dit ook weer stoppen en wel heel snel graag !

  Je reageert op
  Hannie Cort De Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Lotus
   Schreef op om 19:32

   Als iemand het voor de overheid opneemt is het ‘n kontenlikker en weet je meteen op wie die heeft gestemd en zal dan ook wel een goeie baan en salaris hebben om al die hoge kosten te kunnen betalen.

   Je reageert op
   Lotus Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • anne
  Schreef op om 18:12

  De kosten voor de gezondheidszorg zijn niet meer op te brengen als je een laag inkomen hebt. Als de huisarts daar nog bij komt, krijgen heel veel meer mensen problemen. De stress die mensen krijgen over het feit of ze al dan niet, hun zorg kunnen betalen, zal een hoop meer zieken opleveren. Mensen die met de rug tegen de muur staan, kunnen ook nog agressief worden, en terecht.
  Ergens is het nog een vorm van discriminatie ook…als je ziek bent, of wordt heb je geen recht op leven meer. En dit wordt dan een vrij land genoemd? Een democratie? Wat worden we toch belazerd. het lijkt wel langzaam aan de bedoeling dat alles wat oud, ziek, of geen werk heeft, uitgeroeid moet worden. En het is in heel rap tempo achter uit gegaan. Schande, grote schande, dat er programma ‘s moeten zijn zoals geld maakt gelukkig, zodat mensen geld binnen kunnen halen voor hun handicap of behandeling die niet betaald wordt.
  Logischer zou het zijn zorgkosten omlaag, minder vergoed. Hier is het zorgkosten omhoog en minder vergoed.
  We worden leeg geroofd, hebben geen recht meer op leven. Kinderen die s’morgens geen ontbijt hebben…en de kinderen van vluchtelingen binnen halen? Onze bejaarden hun bejaardenhuis afnemen en asielcentra’s open houden? Geld is er zeker wel…er zijn er alleen die hele grote zakken hebben en deze graag gevuld willen hebben, over de rug van hardwerkende mensen, of mensen die hard gewerkt hebben en hun baan kwijt zijn…over de rug van de ouderen, die een zwaar werkzaam leven achter de rug hebben.
  Rutte mag een maandje komen logeren..in een slaapkamer, waarschijnlijk kleiner dan zijn toilet. Wel eigen eten mee nemen…we moeten zoveel afstaan dat een logé voeden niet meer mogelijk is.
  Recht op leven meneer Flutte….mag nooit afhankelijk zijn van het feit of je uit een goed nest komt of niet. IEDER mens heeft recht op leven.
  Geboorterecht: voedsel, onderdak, kleding en goede gezondheidszorg.
  De miljarden die uit onze zakken, afgestaan worden aan de EU, kosten ons straks ons leven.

  Je reageert op
  anne Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Roy
   Schreef op om 13:55

   Helemaal mee eens Anne de zorg is er straks alleen voor de rijken.En Jan met de pet is de lul

   Je reageert op
   Roy Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • ed
  Schreef op om 18:08

  Ik ken een hoop mensen die eigenlijk liever niet meer verzekert willen zijn sinds de schippers het allemaal zo leuk heeft geregeld

  Je reageert op
  ed Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Hannie Cort De
   Schreef op om 20:20

   Ik ook niet waarom moet ik een verzekering nemen die niets vergoed. Wil best collectief mee betalen maar dan ook gelijke rechten voor iedereen. Ga geen pot spekken voor graaiers !!!!

   Je reageert op
   Hannie Cort De Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Martien van Hout
  Schreef op om 13:59

  De zorgverzekeraars krijgen veel te veel macht binnen de Nederlandse samenleving. En dit initiatief wordt stilzwijgend toegestaan door deze regering. Dit lijkt wel op het Nazie beleid uit de 2e wereldoorlog, alleen die kwamen er gewoon voor uit.
  De zorgverzekeraar en de regering zijn hard op weg te gaan bepalen wie mag leven en wie niet door het dichtdraaien van de geldkraan, wat ook nog eens ons geld is.

  Dit beleid is zo smerig.
  Ik hoop dat het plan “de landelijke zorgvoorziening” van de SP echt handen en voeten krijgt. De SP moet hier veel bekendheid aan geven en ook serieus werk van gaan maken. Mijn stem hebben ze dan.

  Je reageert op
  Martien van Hout Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • marijke
  Schreef op om 12:40

  We doen niks omdat er toch niet word geluisterd naar ons.
  lijkt wel of de regering Nederland uit wil roeien.weg met zieke en zwakke.

  Je reageert op
  marijke Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • hanneke
   Schreef op om 13:30

   dat zeg ik al heel lang de regering wil van de ouderen en zieken af.

   Je reageert op
   hanneke Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • marijke
  Schreef op om 12:38

  We doen niks omdat er toch niet word geluisterd naar ons

  Je reageert op
  marijke Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • ushi
  Schreef op om 23:51

  allemaal naar den haag iedereen oproepen wie mee gaat
  en ook echt doen alles tegen houden willen ze dan in den haag niet luisteren iedeeen die gehoor aan geeft stoppen met betalen voor de zorg .maar wel een hele groep ik was allang om te doen het is niet normaal er uit met rutte en kabinet en geen geld voor de grieken maar voor de nedrelanders we moeten opkomen met zijn allen voor ons eigen belang en niet wat rutte doet die deugt voor geen cent en weet niet wat bij mensen tewee brengt vooral voor zieke mensen ik weet er alles van dit is mijn mening niet roepen maar doen

  Je reageert op
  ushi Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Hannie Cort De
   Schreef op om 20:04

   Ik doe mee allemaal in december massaal de zorgverzekering stop zetten !!!!

   Je reageert op
   Hannie Cort De Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • trudy walters
   Schreef op om 08:33

   idd. ik ben het helemaal met jullie eens ons wordt gewoon de nek omgedraaid en dat is allemaal begonnen met de euro de meeste mensen waren tegen de euro en toch hebben ze het doorgezet er word helemaal niet naar ons geluisterd het is een grote schande wel miljarden naar de grieken en dan nog al die vluchtelingen die ook aan het eten gehouden worden mijn man werkt 42 uur per week voor 1375 euro en hij werkt daar al 16 jaar maar de slaven tijd bestaat nog steeds want hij is een donkergekleurde man en meld zich nooit ziek altijd aan het werk wij moeten van dat geld alles betalen ook bus kaartjes enz. de vluchtelingen hoeven niets te betalen geen ziekenfonds geen reis kosten als ze een woning krijgen wordt die helemaal aangekleed door de staat waar zijn ze hier mee bezig de oudjes krijgen geen hulp meer ik wordt hier gewoon misselijk van ik hou mijn hart vast voor de toekomst de heren in den haag merken er niets van hoor die kunnen alles goed betalen en kunnen de hele dag bedenken hoe zullen we ze nou weer een pakken om meer geld in het laatje te krijgen maar de mensen met kleine inkomens zijn de dupe we gaan weer terug naar vroeger toen hadden we ook niks zelfs geen stukje vlees in de week ik denk door deze toestanden dat er steeds meer mensen een einde aan hun leven willen maken want dit is geen leven

   Je reageert op
   trudy walters Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Bertje
  Schreef op om 21:27

  Zelf denk ik dat we dit debat beter aan onze Artsen overlaten, Ze komen er echt wel uit, Naar de haag of noem maar op dit lost echt niks op, Ben zelf ook geen rijke dame , maar met een ding ben ik het eens terug naar het oude ziekenfonds, afwachten meer kunnen we niet doen .

  Je reageert op
  Bertje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Parel
  Schreef op om 17:30

  De helft van de premie’s van de zorgverzekeraars worden gebruikt voor andere doeleinden die gaat naar de staatskas toe het is maar dat jullie het weten

  Je reageert op
  Parel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Hannie Cort De
   Schreef op om 20:24

   Ja vraag maar is waar de 70 miljard is gebleven die in de AWBZ pot zat krijg je geen antwoord !

   Je reageert op
   Hannie Cort De Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Hans
  Schreef op om 10:51

  Ik stel voor om als het zover is met z,n alle SP te stemmen.

  Je reageert op
  Hans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Martin KösterHenke
   Schreef op om 17:35

   wanneer komen die OERDOMME Hollanders eens in opstand nee hoor al die stumpers laten stiekem over zich heen lopen en na de tijd de grootste mond dat het niet deugt wat een kansloos land is dit

   Je reageert op
   Martin KösterHenke Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Geke
   Schreef op om 19:16

   Het word nu echt tijd om den Haag plat te leggen en pas weer te vertrekken als de regering luisterd naar ons mensen !!!!
   Het is nu 1 voor 12

   Je reageert op
   Geke Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Minke Bosma
   Schreef op om 23:16

   Wanneer gaan we ” met zijn allen” naar Den Haag.? Want ik ben het stelletje zakkenvullers daar spuugzat. Uit Heerenveen heb ik zo ” tig” bussen vol aanhangers. Nederlanders toon strijdlust.

   Je reageert op
   Minke Bosma Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • jacqueline
  Schreef op om 22:33

  Naar den Haag met zijn alle, die dievenbende die daar zit naar huis sturen, maar ook eens gaan zorgen dat de asielzoekers, en weet ik wat hier allemaal nog meer rondloopt ook premie betaald. Wij betalen ons blauw, krijgen steeds minder vergoedt, maar onze “mede nederlanders, die geen premie betalen krijgen ook hulp, en dat betaald de premie betaler. Wij moeten ons eens wat meer laten horen.

  Je reageert op
  jacqueline Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Tanja
   Schreef op om 08:15

   Wat een onzin. Ik ben surinaams. En ook een medelander zoals je dat zegt. Ik betaal € 170 aan premie. Dit heeft niks te maken met waar je vandaan komt. Maar is gewoon zo dat ondanks kleur we allemaal Door de overheid genaaid worden.

   Je reageert op
   Tanja Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • putje
  Schreef op om 20:09

  ik stel voor, ‘n parlementaire enquête waarbij de zorgverzekeraars eens moeten uitleggen waar al het geld heen gaat, ik geloof best dat een en ander geld kost maar ze moeten niet gaan overdrijven. Om de kosten te sparen kunnen ze bv geen nieuwbouw plaatsen want er staan tien/honderd tal kantoorpanden leeg. er loopt volgens mij ook nog personeel rond die daar alleen maar rond lopen om de dag door te brengen en ook nog onkundig zijn. en dan de top, laat ik daar maar geen woorden aan vuil maken of toch wel, criminelen zijn het en door den haag wordt het allemaal toegelaten, maar ja dat zijn ook criminelen.

  Je reageert op
  putje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Bob
   Schreef op om 23:42

   Helemaal mee eens Putje. Er staan miljarden op de bank bij de verzekeraars, geld dat niet van hun is maar van ONS, de verzekerde mens. Ziekenfonds zo snel mogelijk terug en weg met al die commerciële verzekeraars want dat komt de gezondheid van Nederland niet ten goede!

   Je reageert op
   Bob Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Joke
   Schreef op om 17:38

   Ik ben het helemaal eens met Putje en Bob.

   Bedankt aan Rutte die dit allemaal heeft veroorzaakt met z’n privatisering en het daardoor goedkoper zou worden. ‘T is precies de andere kant opgegaan.

   Je reageert op
   Joke Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • johan
  Schreef op om 20:06

  Ik lees veel gevallen van staken en niets meer betalen.
  Echter als je je zorgverzekering niet meer betaald word je aangemeld.
  zo moet je per persoon 157 euro betalen plus krijg je je zorgtoeslag niet meer uitbetaald, naast dit moet je ook nog eens je achterstand bij gaan werken.
  Het is een grote pijnhoop aan het worden in NL.
  BEDANKT RUTTE !!!! En van mij mag je ka…. vallen.

  Je reageert op
  johan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Peet
   Schreef op om 22:04

   Logisch dat je “je” toeslag dan niet krijgt…je betaalt dan immers ook niet…zou lekker worden…ik krijg al geen “toeslag” maar mag dan wel de jouwe ophoesten…klaploper!

   Je reageert op
   Peet Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • ta
  Schreef op om 22:04

  ik vind dat de Nederlanders alleen maar blijven roepen en klagen, en terecht, maar waarom blijven we dit gewoon allemaal betalen, zo veranderd er nooit iets.
  gewoon massaal naar den haag, en nu gewoon niets meer betalen aan de hel zorg, zijn ze in den haag binnen 2 dagen genezen, niet blijven praten maar stoppen met betalen..

  Je reageert op
  ta Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Stanny
   Schreef op om 02:43

   Naar Den Haag gaan heeft echt geen zin denk ik . Hun doen toch wat ze willen.

   Je reageert op
   Stanny Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Astrid Olfers
   Schreef op om 20:19

   ja Stanny ,ik ben het helemaal NIET met je eens,als iedereen eens (zoals ik ,met meerdere) eens WEL naar Den Haag gaan. Ik vind je moet niet denken ,maar actie ondernemen ,en niet zeuren,van het heeft geen zin.
   Gewoon Komen en doe iets voor je mede nederlanders,die het al erg moeilijk hebben. ik heb het helemaal gehad met Rutte en de rest van de graaiers,want waar gaat het geld weer heen ,en wij nederlanders zijn Weer de l.u.l . dit Kabinet moet gewoon eens leren hun (loze) belofte nakomen.

   Je reageert op
   Astrid Olfers Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Jan Bernaards
  Schreef op om 09:48

  Beste mede lezers. Waar het hier om gaat is dat de zorgbolwerken met de huisartsen een wurgcontract willen sluiten over onze rug. We kunnen nu wel weer steen en been klagen maar veel efficiënter is het om met z’n allen naar Den Haag te gaan en daar duidelijk te maken dat voor ons de maat vol is.

  Je reageert op
  Jan Bernaards Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • ingrid
   Schreef op om 21:49

   kunnen beter naar belgie verhuizen dit land gaat naar de knoppen rijken worden rijker armen worden armer schandalig

   Je reageert op
   ingrid Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Wiljam
   Schreef op om 23:58

   In Belgi wordt het net als hier, Let maar op!

   Je reageert op
   Wiljam Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Joey
  Schreef op om 23:51

  Wordt het niet eens gewoon tijd dat we van dit hele zorgstelsel gaan afstappen? De zorgverzekeraars hebben veel te veel macht en die kunnen ze op deze manier ook nog eens misbruiken. Dit zorgstelsel opdoeken en bij andere Europese landen maar eens kijken hoe ze het daar opgelost hebben.

  Je reageert op
  Joey Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Monjet
   Schreef op om 09:34

   Gewoon weer het oude systeem invoeren!! de rijken particulier en de armen het ziekenfonds!!

   Je reageert op
   Monjet Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • duiveltje
   Schreef op om 14:34

   daar ben ik helemaal mee eens terug naar het ouwe stelsel denk ook idd aan de arme

   Je reageert op
   duiveltje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • cem
  Schreef op om 12:22

  Tja wij makke schapen. …beh beh beh en doen geen moer…zeikerds

  Je reageert op
  cem Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Rens
   Schreef op om 13:41

   Dan maar gelijk een ambulance bellen.

   Je reageert op
   Rens Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Jens
   Schreef op om 16:28

   Ben je je eigen risico direct kwijt 375 en de rest betaalt de Zorgverzekeraars

   Je reageert op
   Jens Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • AB
  Schreef op om 11:12

  We hadden het ziekenfonds nooit mogen privatiseren. Ziek worden wordt zo alleen betaalbaar voor de rijken die aan andermans ellende verdienen. Door al het geprivatiseer komt er ook nog minder geld binnen dat nu met verhoogde belasting opgehaald word.

  Je reageert op
  AB Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • lea
  Schreef op om 11:07

  Waarom krijgen buitenlanders, Joden, asielzoekers tijdens de crisistijd altijd de schuld?
  Hebben we niets geleerd uit verleden?
  Denk ff na mensen…hoe kunnen de zwakkeren onze politiek beinvloeden?
  Hoe kunnen juist vaak de armsten onze Geld potjes leeg halen? Dat gaat over een heel klein percentage van BNP

  Je reageert op
  lea Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Patricia
  Schreef op om 10:48

  Vind het goed dat de huisartsen dit gewoon weigeren de verzekering moet niet de macht over jou gezondheid krijgen ben blij dat de huisartsen in opstand komen en hoop dat voor het einde van het jaar de regering eens een naar de huisarts moet ik hoop dat ze geweigerd worden omdat ze te veel verdienen er is nu eindelijk een groep die weigert in de gezondheidszorg

  Je reageert op
  Patricia Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Marcel
  Schreef op om 09:53

  Ze hebben gelijk de Huisartsen het is een waardeloos systeem in NL de Zorg ze mogen van mij nog wel Harder worden staken alleen in Noodgevallen zorg verlenen Ben zo en zo al al anti verzekeringsmaatschappijen die zakken zijn niet diep genoeg

  Je reageert op
  Marcel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Rosella
  Schreef op om 09:46

  Nog even dan verzeker je jezelf niet meer, je krijgt zoveel niet meer vergoed
  Door het hoge eigen risico is het voor velen al niet meer op te hoesten.

  Je reageert op
  Rosella Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Toos
  Schreef op om 07:43

  Dit moeten we met ze n allen niet pikken laten wij ook eens protesteren inderdaad met ze n allen de straat op lijkt nergens op dit kan echt niet.

  Je reageert op
  Toos Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • pk
  Schreef op om 18:42

  Uw verhaal laat zien dat u totaal niet weet waar u over praat. De huisarts komt juist op voor de patiënt. De huisartsenpost is alleen bedoeld voor acute en onverwachte ziekte en niet voor mensen die het gewoon gemakkelijk vinden. Dus zelf consult betalen en niet de verzekering. De artsen leggen een eed af bij het krijgen van hun bul. Dit houdt in een streng beroepsgeheim. Het patiëntendossier is voor de veiligheid van de patiënt in geval van ziekte of nood zodat de beste medicatie of medische hulp geboden kan worden.

  Je reageert op
  pk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Ben
  Schreef op om 18:00

  Ja ze zeggen wel die domme bel maar het is die stomme hollander die alles neemt het wort nog wel erger en in Den Haag zijn ze mooi der zakken aan het vullen

  Je reageert op
  Ben Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Loeske
  Schreef op om 17:57

  Belachelijk, dit is je eerste aanspreekplaats als je een arts nodig hebt. Of dit nu een lichamelijk of een geestelijk probleem is. Het zal nu wel zo gaan dat de patiënten niet zo snel meer worden verwezen naar een specialist en er meer kosten zijn voor een huisarts.
  Maar ik dacht dat dit de bedoeling was!!!
  Ik ben erg blij met mijn huisarts, door een chronische aandoening kom ik hier regelmatig, hij is mijn eerstelijnzorgverlener.
  Ik zal niet minder of meer gaan, maar vind dat het niet kan dat we een eigen bijdrage of dat het voortaan van je eigen risico moet betalen. Steeds meer mensen stellen het uit om naar de huisarts te gaan. Soms is dit goed, maar heel vaak niet, en worden de klachten veel erger, zodat uit eindelijk de zorg ook weer meer kost.
  Ik vind de zorg in Nederland slecht geregeld, en ik zie dat er veel goedkoper en efficiënter kan worden gewerkt. Dit zou voor arts en patiënt efficiënter zijn, een win – win situatie dus!

  Je reageert op
  Loeske Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Ben
  Schreef op om 17:55

  Dat bedoel ik nou ze zeggen de domme bel nee de domme hollander die alles neemt ga zo Door en ge hed straks niks meer alleen de zakken vullen zitten goed

  Je reageert op
  Ben Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Freddie de Jong
  Schreef op om 16:25

  als je een consult ook met je eigen risico moet worden betaald dan mag mijn ziekenkosten verzekering NIET iedere kwartaal de vaste kosten betalen aan mijn huisarts als ik een jaar niet naar de dokter hoef dan heeft de huisarts 60 euro gevangen

  Je reageert op
  Freddie de Jong Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • jniezen
  Schreef op om 15:50

  Het is Te gek voor woorden .waar Moet dit geen .hoop toch wel dat alle nederlanders dit niet meer gaan pikken .en eindelijk een vuist maken en de Handen in elkaar Te slaan .laten we dit toe mensen .

  Je reageert op
  jniezen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Ruud.Beijer
  Schreef op om 15:49

  Stem op de PVV. Geen geld voor ontwikkelingshulp. Wel geld voor de zorg en de ouderen.

  Je reageert op
  Ruud.Beijer Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • myr
   Schreef op om 02:34

   afschuwelijk ,stemmen op de pvv!! die weten nog geen eens hoe ze hun partij bijeen moeten houden! en dan gaan regeren over Nederland.

   Je reageert op
   myr Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • G.van Soest
   Schreef op om 06:36

   Jij weet niet waarover je praat , de PVV doet meer dan al die geld graaiers in den haag . Ze geven hem geen kans om zijn idealen uit te laten komen ,omdat den haag wel weet hoeveel symphatie hij krijgt van de bevolking. Waar blijf al dat ontwikkelings geld dat naar de zogenaamde arme landen gaat , die mensen leven nu nog op een vuilnis belt. Nee, MYR ,laat de regering maar lekker in jouw zakken graaien ,je zal het wel kunnen missen. De vvd wordt met leugens bijelkaar gehouden net zoals de pvda. hoeveel ministers hebben het veld moeten ruimen ? Dus wat nou de PVV steek je hand eerst maar in eigen boezem

   Je reageert op
   G.van Soest Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • slachtoffer
  Schreef op om 15:05

  Als je zoals ik hartfalen,suiker ziekte ,astma en meerdere bijkomende gebreken hebt…..dan moet je tussendoor nogal eens naar de dokter ,wat nu als dat niet meer kan (geld) nou lieve mensen dan denk ik dat er heel veel ziekelijke mensen ,snel het loodje leggen ! tja wat is dan beter …………triest dit !!

  Je reageert op
  slachtoffer Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Jan
   Schreef op om 18:07

   ik heb ook suiker en in maart is mijn eigenbijdrage op. als u ook de eigen risico vol hebt kan u er elke dag heen

   Je reageert op
   Jan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • S de graaff
  Schreef op om 14:27

  Ik snap de huisartsen best door te veel invloed van de zorgverzekeringen is het voor hun ook geen werken ,maar dat de patiënten daar de dupe van word is ook niet goed, ik zeg ook terug naar ziekenfonds en daar moeten we echt ons best voor doen

  Je reageert op
  S de graaff Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • diana straverbeens
  Schreef op om 14:21

  Het wordt steeds erger met onze wetten. Laten ze maar eens beginnen met tandartsen ieder de zelfde kosten en specialisten en chirurgen een maandsalaris en niet eigen rekening betalen. Dokters en medicijnen ik heb jullie nodig maar ik zal niet snel meer gaan. We lossen het zelf wel op.

  Je reageert op
  diana straverbeens Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Asta Booij
  Schreef op om 11:46

  ik stel voor een opstand zoals in Egypte.

  Je reageert op
  Asta Booij Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • paula van den elsen
   Schreef op om 15:27

   Geen zorgpremie meer betalen dan piepen ze wel anders.

   Je reageert op
   paula van den elsen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Wil Hendriks
  Schreef op om 11:13

  ziekenfonds van vroeger is een particuliere verzekering geworden. Maar met dit verschil de hoofdprijs betalen voor steeds minder, en hoe meer mensen het niet meer kunnen opbrengen hoe hoger de premie voor de rest van de verzekerden wordt.
  en we gaan nog meer zelf betalen tot de rek er helemaal uit is.
  De slaventijd is eind 1800 afgeschaft maar is weer terug in ons kikkerlandje.
  Wij zijn nu de slaven .
  En de politiek leest intussen Max Havelaar hoe ze ons nog verder kunnen uitbenen.

  Je reageert op
  Wil Hendriks Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Hannie
   Schreef op om 13:21

   Wordt het geen tijd dat den haag ingrijpt. want zoals gewoonlijk laten ze ons weer mooi in de kou staan .

   Je reageert op
   Hannie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Juul
  Schreef op om 10:29

  Dit gaat mensenlevens kosten ik als chronisch patiënt zal dan zeker niet meer naar de huisarts gaan, om de simpele reden dat ik het niet kan betalen, en ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn!

  Je reageert op
  Juul Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • patrick
  Schreef op om 10:17

  Contracten dwingen om te tekenen en dit over de rug van de patiënt uitvechten hoe laag kun je als zorgverzekeraar zinken. Word hoog tijd dat en de huisartsen en de patiënten eens meer inspraak kregen in die zogenaamde zorgverzekeraars hun rechten plichten contracten en premie`s en eigenbijdrage. Verder nog de torenhoge winsten die hun maken moeten terug naar de premie betalers. Als ook hun torenhoge lonen moeten naar beneden en hun oprotpremie afgeschaft.

  Je reageert op
  patrick Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • amj
  Schreef op om 05:57

  En wat huisartsen doen,kunnen wij patiënten ook doen. Sla huisarts over,en ga naar de huisartsenpost in het zkh.
  Niet kniezen of klagen,maar onderneem zelf actie

  Je reageert op
  amj Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • mar
   Schreef op om 08:49

   jaaaa en een nog grotere aanslag op je beurs, je denkt toch niet dat ze je huisarts op deze manier vergoeden.
   Als men nu eens zou beginnen met de huisartsen post zelf te betalen

   Je reageert op
   mar Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • yoska
   Schreef op om 13:28

   Juist door al die mensen die voor ieder wissewasje naar de huisartsenpost gaan of naar de eerste hulp wordt alles zo duur. Dat is voor spoedgevallen, niet omdat iemand geen vrij wilt nemen van zijn werk of een andere onzinreden heeft. Als je niet tevreden bent over je huisarts zoek je een ander, maar ga geen gebruik maken van noodvoorzieningen uit gemakzucht.

   Je reageert op
   yoska Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • RJ Zwart
   Schreef op om 17:21

   Wat maakt de zorgverzekering duur: De auto van de directeur, prijzen van medicijnen (1000% winst) Een bezoek bij de huisarts kost maar 30€

   Je reageert op
   RJ Zwart Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • amj
  Schreef op om 05:55

  We moesten niet eens meer gebruik maken van de huisartsen.
  Wil je een afspraak met je huisarts,moet je eerst de balie medewerkster overtuigen dat je een afspraak wil maken met je huisarts.vervolgens begint die baliemedewerkster je het hemd van je lijf te vragen. En..als bonus heeft de huisarts het zo ook ontzettend druk,dat je met pech 1 week moet wachten voordat je terecht kan. Het gekke is,dat iedere keer als je daar onverwachts binnen valt,of als je een afspraak hebt,er hooguit 1 persoon er zit of net binnenkomt. Iemand van de patiënten klachten dienst heeft mij eens ge zegt, je hebt eigenlijk geen huisarts nodig. Wacht voor de kleine dingen tot na 5 uur,en ga naar de huisartsenpost in het zij. Is het dringend moet je toch in het ziekenhuis zijn.
  Nu maak ik niet veel gebruik van de huisarts,maar als ze dit doorvoeren helemaal niet meer, Dwe weten allemaal wat een huisarts in 10 min zegt of doet. Kom op.hoezo willen ze nog meer inspraak. Dat ze dit willen,is niet ten goede van hun patiënten.want op deze manier blijven nog heel veel mensen bij hun huisarts weg.dan kan de huisarts ofwel naar een andere werkplek toe.bv zkh,of ze gaan failliet.
  Ik vind in ieder geval dat de huisarts korter bij de mensen moet komen,en dan bedoel ik niet,dat ze meer zeggenschap moeten krijgen.ze weten al meer dan genoeg van hun patiënten,of vd patiënten van andere artsen.want wie heeft toegestemd om informatie door te geven,blijft heus niet op 2 plekken besproken.
  Huisartsen doe eindelijk eens je eigen werk,of zoek een andere baan

  Je reageert op
  amj Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • pk
   Schreef op om 18:27

   Het is duidelijk dat u helemaal niet weet waar u over praat. De huisarts komt juist op voor de patiënt en de huisarts kan zijn/haar werk niet naar behoren doen als het zo door blijft gaan. De huisarts geeft eerstelijn zorg en de minister en zorgverzekering schuiven steeds meer naar de eerstelijn zorg. De mensen die naar de huisartsenpost gaan en daar bewust voor kiezen omdat het zo gemakkelijk is,zouden de volle mep volledig zelf moeten betalen en niets terug van de zorgverzekering. Tevens hebben de artsen een zeer streng beroepsgeheim en vallen onder het medisch tuchtrecht. Dat er een patientendossier is, maakt het voor de patiënt veiliger en gemakkelijker om te handelen in geval van ziekte of nood.

   Je reageert op
   pk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • pk
   Schreef op om 18:38

   Uw verhaal laat zien dat u totaal niet weet waar u over praat. De huisarts komt juist op voor de patiënt. De huisartsenpost is alleen bedoeld voor acute en onverwachte ziekte en niet voor mensen die het gewoon gemakkelijk vinden. Dus zelf consult betalen en niet de verzekering. De artsen leggen een eed af bij het krijgen van hun bul. Dit houdt in een streng beroepsgeheim. Het patiëntendossier is voor de veiligheid van de patiënt in geval van ziekte of nood zodat de beste medicatie of medische hulp geboden kan worden.

   Je reageert op
   pk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • maaike
   Schreef op om 18:44

   De huisarts moet tegenwoordig in 1 werkdag patiënten zien, administratie invullen die de zorgverzekeraar oplegt, ouderen begeleiden omdat de zorgverzekeraar niet wil dat specialisten dat doen, oneindog veel verwijsbrieven moet schrijven omdat de zorgverzekeraar dat wil, en hij ingrepen en nazorg moet overnemen vam het ziekenhuis voor een schamel loontje omdat ze de zorg” goedkoper” willen maken. De huisarts krijgt 5x zo veel taken, 2x zo weinig geld door de bezuinigingen waardoor hij niet eens voldoende personeel kan betalen die er voor kan zorgen dat hij meer tijd voor zijn patienten heeft….

   Je reageert op
   maaike Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • marianne
   Schreef op om 18:35

   amj U weet absoluut niet waar U over praat. Dat een assistente vraagt waarom U Uw huisarts wilt zien is in Uw belang. Als de arts van te voren weet waarom U komt kan hij zich beter voor berijden en dat scheelt weer in tijd die dan weer besteed kan worden aan andere patiënten. Volgens mij staat U op voet van oorlog met Uw eigen huisarts, zoek dan een nieuwe maar kraak niet alles en iedereen af. En dit ging trouwens niet om de huisarts maar om de zorgverzekeraars. Leuk als die straks kunnen bepalen of Uw huisarts mag onderzoeken of bv. Uw arm gebroken of gekneusd is. Succes verder.

   Je reageert op
   marianne Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Marc Jaarsveld
  Schreef op om 22:20

  Het is gewoon een machtspelletje van de zorgverzekeraars en die kunnen dit omdat in hun directie’s en raden van commissarissen oud politici van d66 pvda en de vvd zitten ipv de huisarts gewoon een eerlijke vergoeding te geven gebruiken ze dat geld liever om hun hoge salarissen en dure reisjes te betalenhet word misschien is tijd om als patienten de huisartsen te steunen en alles platleggen in nederland en die jakhalzen een tik op de neus geven

  Je reageert op
  Marc Jaarsveld Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Kevin
  Schreef op om 21:34

  Is te gek voor woorden dit! Maar in plaats van alleen maar op internet te zeuren over dit soort dingen ga een keer met z’n allen de straat op neem een voorbeeld aan de Grieken lijkt me een veel sterker signaal dan dit wat waarschijnlijk door bijna niemand word gelezen.

  Je reageert op
  Kevin Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • dave
   Schreef op om 09:14

   Zal nooit gebeuren !! Nederlanders kunnen alleen zeiken , zijn te laf om echt op de barricade te gaan !!!

   Je reageert op
   dave Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Angelo
   Schreef op om 11:55

   Ben jij wel eens demonstreren dan…..nou wij wel… volg maar een breakthesytem op Facebook en anders niet lopen zeiken

   Je reageert op
   Angelo Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • annita
  Schreef op om 21:03

  Ik wordt ook vluchteling eens kijken of ik dan ook een huis met inrichting krijg en gratis zorg plus nog een uitkering erbij en wij nederlanders maren betalen tot we groen zien dit is toch van de gekke.
  Ik hoop niet veel maar dat ze in Den Haag allemaal eens flink ziek worden en vaak gebruik moeten maken van een huisarts en dat ze dat dan zelf moeten betalen maar dan wordt het terug gedraaid want dat is financiel niet op te brengen

  Je reageert op
  annita Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • herman
  Schreef op om 19:12

  was ik maar asielzoeker ,dan krijg ik binnen een jaar een huis,kleding en ik kan wel gratis naar de dokter
  ik ga een asiel zoeken
  maar ja zal wel weer een rascist genoemd worden

  Je reageert op
  herman Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • peter
  Schreef op om 18:33

  ik ben een man met een aangeboren beperking heb hier niet omgevraagd maak al veel kosten wij laten alles maar toe we moeten zwart worden dan krijg je waar voor je geld ik zeg eigen volk eerst te gek voor woorden dat we uitgebuit worden ben heel erg boos mijn huis ook moet vervuilen om dat ze niks meer mogen grove schande en dat voor nederland zo dat moest ik kwijt

  Je reageert op
  peter Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • wil
  Schreef op om 18:26

  Word het laatste pilletje misschien vergoed zijn ze van alles af oud moet eerst op van deze lui.

  Je reageert op
  wil Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Goudriaan
  Schreef op om 14:31

  Ze moeten het Ziekenfonds maar weer invoeren

  Je reageert op
  Goudriaan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Diana Bolk
   Schreef op om 18:18

   Zou misschien de directeur niet een gedeelte van mijn rekeningen kunnen betalen…..ik betaal toch al jaren zijn rekening!!!!!
   Ben heel zuinig heb nog niets van mijn 375 op gemaakt nu moet ik een nieuw gebit hebben 125 euro eigen bijdrage….NOU ECHT NIET …. ook die 375 moet eerst op en dan nog eens die 125 euro!!!! rekenfoutje….125 euro had ik wel maar 500 heb ik niet!!!!! Dan nog maar doorlopen met een gebit wat helemaal niet past!!

   Je reageert op
   Diana Bolk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • M.Harmsen
  Schreef op om 13:57

  Dus omdat zorgverzekeraars en huisartsen mot hebben met elkaar omtrent contracten moeten patiënten maar een deel van de rekening na een bezoekje aan de huisarts betalen? Tuurlijk, het geld groeit ons toch op de rug! Waar zijn we nu eigenlijk mee bezig? Kan het Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn niet ingrijpen? Of vinden die dat de partijen er zelf maar uit moeten komen? Patiënten zijn toch niet schuldig aan dit conflict? Zorg is niet langer een recht, maar een gunst, zo lijkt het wel.

  Je reageert op
  M.Harmsen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • iderijk
  Schreef op om 13:56

  Het is ongelofelijk, premies ieder jaar omhoog. Evenals eigen bijdrage. Regelmatig bijbetalen voor een geneesmiddel.
  Mensen die een chronische ziekte hebben, kregen een klein bedrag van de eigen bijdrage terug, ook dit is afgeschaft.
  We betalen steeds meer, maar krijgen er steeds minder voor.
  Ik vind het nog steeds van de zotte, dat je zoiets onderbrengt bij verzekeraars. Die willen winst.

  Je reageert op
  iderijk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • sonja
  Schreef op om 12:26

  Er moet een volksreferendum komen en dit zorgsysteem moet helemaal op de schop. Terug naar de oude situatie en Schippers een schop onder d’r kont.

  Je reageert op
  sonja Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • tiny
   Schreef op om 16:51

   Ben het helemaal met je eens Sonja, waar moeten wij het nog van betalen. Alle Nederlanders straks failliet. En maar geld naar het buitenland sturen, geld, waar wij hard voor werken. Schande

   Je reageert op
   tiny Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • carmina
  Schreef op om 08:45

  Waar kan ik tekenen?

  Je reageert op
  carmina Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • reitsma
   Schreef op om 12:18

   dan kan ik niet meer naar mijn huisarts,kan het niet zelf betalen.
   kan ik ergens tekenen?

   Je reageert op
   reitsma Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • jan.woltinge
  Schreef op om 21:32

  Heb hier echt geen woorden voor.De VVD is het spoor geheel bijster en begrijp niet dat de PVDA, dit pikt, de zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie worden alleen maar rijker en hebben volledig de macht, maar alles over onze rug. Overheid, hier ligt een duidelijke taak voor jullie , volgens mij hebben jullie de taak om over ons te hoeden, op deze wijze ga je ons belagen en dat kan niet de bedoeling zijn. Meer woorden wil ik er dan ook niet vuil aanmaken.

  Je reageert op
  jan.woltinge Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • P Keijzer
  Schreef op om 05:25

  Oh, dus dat willen de zorginstellingen voor elkaar krijgen in 2016?
  Dit verbaast mij eigenlijk helemaal niets van dat vieze stelletje rovers.
  Maar mijn oplossing is drastisch en simpel.
  Ik stop per direct met betalen van de premie en gebruik dure eventueel voor een bezoek aan de arts.
  Dit wordt een opstand of er verandert helemaal niets in dit land

  Je reageert op
  P Keijzer Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Wil
   Schreef op om 16:30

   Geen premie betalen en het geld gebruiken voor de huisarts?
   Mijn vele bezoeken aan en ingrepen in het ziekenhuis zou ik dan ook zelf moeten betalen. Ondoenlijk!

   Je reageert op
   Wil Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Impulsief
   Schreef op om 09:51

   Heeft geen zin! Betalen moet je! Dan maar aan t Zorg Instituut! Wordt via je salaris of uitkering gewoon geïncasseerd! Het zijn en blijven ratten! Met dank aan Rutten!

   Je reageert op
   Impulsief Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • ab
  Schreef op om 22:21

  wie niet steelt of erft moet werken tot die sterft

  Je reageert op
  ab Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • giselle
   Schreef op om 14:20

   Maar door bezzuinigingen in de zorg geen baan meer een geen vooruitzicht op een baan. Dus sterven dan maar?

   Je reageert op
   giselle Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Bert Brinkman
  Schreef op om 12:43

  Wij hebben in Nederland geen zorgsysteem. Reken uit hoeveel premie vermeerderd met eigen risico je op jaarbasis betaald. ..Waarom praten wij over vergoeding. …we hebben het zelf op voorhand al betaald.! De verzekering bepaald wat een huisarts mag doen wil de klant voor vergoeding in aanmerking komen. Verzekering en farmaceutische industrie varen er wel bij. De huisarts is de Slaaf en wij de pineut. Echt in opstand komen is de enige manier om het tij te keren.

  Je reageert op
  Bert Brinkman Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • brenda
  Schreef op om 03:14

  Ik heb alleen AOW en moet nu een eigen bijdrage betalen van 375 euro.
  moet betalen 365 euro gemeente bel. ben bezig voor kwijtschelding al 2maanden met de rotterdamse gemeente, stelletje sukkels zitten daar.
  Dan nog water belasting, terwijl op mijn eindafrekening ik al meer belasting betaal, als ik water verbruik.

  Volgend jaar stuur ik mijn 650 euro vakantie geld wel ineens op.
  We moeten geen van allen die eigen risico voor de slechte zorg nog betalen,

  Als niemand dit betaald , zullen ze in Den Haag wel anders piepen, 2016 met zijn allen weigeren.

  Je reageert op
  brenda Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • aly
   Schreef op om 16:23

   Brenda je moet eens informeren bij je gemeente of je niet in aanmerking komt voor een colletieve zorgverzekering via de gemeente, dan heb je een basisverzekering en aanvullende verzekering zonder eigen bijdrage, het lijkt dan of je meer betaald, maar uiteindelijk krijg je meer verzekering voor minder omdat je vaak dan ook via de gemeente een extra vergoeding krijgt, moeite van navragen waard denk ik
   is zeker voor minima met een chronisch ziektebeeld de moeite waard

   Je reageert op
   aly Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Hans Hermans
  Schreef op om 20:50

  als de huisarts niet meer wordt vergoed zet ik mijn premiebetaling stop. ik zie wel wat er dan gebeurd. moet eigenlijk iedereen doen. wordt het een puinhoop bij de zorgverzekeraars. het euthanasiespuitje op de dag dat je met pensioen gaat zullen ze waarschijnlijk wel vergoeden. leve ons kabinet.

  Je reageert op
  Hans Hermans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Roswitha
   Schreef op om 20:20

   Ik ben het helemaal met u eens

   Je reageert op
   Roswitha Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • p3etraa
   Schreef op om 17:14

   Nou inderdaad vind de artsen al vrij slecht
   Al 8 maanden bezig en luisteren doen ze niet
   En maar hormoonzalfjes voor schrijven kan met een megafoon nog zo hard schreeuwen dat het niet werkt enige wat hun zeggen jawel hoor deze is beter

   Nou flikker maar op met dure zorgverzekering
   En dan moet je ook nog zelf gaan betalen voor spek de arts hun portemonnee

   Je reageert op
   p3etraa Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • betty stolker
  Schreef op om 17:51

  Misschien moesten we dan allemaal maar weigeren premie te betalen. maar ja de mensen kennende zal dat wel moeilijk zijn.

  Je reageert op
  betty stolker Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • anita klok
   Schreef op om 19:14

   Helemaal mee eens ,als wij allemaal ,maar dan ook allemaal ,stoppen met betalen moet je eens kijken hoe rap die lui het eens worden met mekaar .We betalen al veeels te veel ,waarom laten wij dit allemaal maar over ons heen komen ,zijn we nou allemaal gek geworden?

   Je reageert op
   anita klok Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Impulsiefje
   Schreef op om 09:42

   Stoppen met premiebetalende heeft geen zin! Dan krijg je met het ZorgInstituut te maken! Die gaan naar je werkgever om een nog hogere premie bij je te verhalen. Werkgever is verplicht mee te werken Hier zit je echt niet op te wachten. Het zijn ratten! Waarom niet terug naar het oude systeem! Voor gewoon het oude ZF weer in! Nu betalen we contributie en krijgen steeds minder vergoed! Nederland gaat naar de kl#te! Met dank aan Rutten en zijn kompanen! Laten we op Prinsjesdag met z’n allen naar Den Haag gaan en daar een statement brengen. Laat heel de wereld weten hoe wij erover denken. Zo kan t niet langer!

   Je reageert op
   Impulsiefje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Johan
   Schreef op om 13:09

   Daarom ben ik weg gegaan uit Nederland
   woon nu in Brazil
   heb daar geen zorgverzekering nodig
   krijg al mijn medicijnen gratis

   Je reageert op
   Johan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • R.Hartholt
  Schreef op om 18:32

  Die regering daar in Den Haag die onze belastingcenten toch over de balk smijten. Zijn nu echt uit hun bol geslagen met het invoeren dat een bezoek aan de Huisarts niet meer vergoed word in 2016.
  Moeten de chronisch zieken straks soms op een houtje bijten?.
  Dit is echt onmenselijk.
  Waar betaal je dan in godsnaam straks die dure ziektekostenpremie voor?.

  Je reageert op
  R.Hartholt Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Daantjuh78
  Schreef op om 09:54

  Wat belachelijk wat iemand hier al zei we kunnen beter buitenlander worden dan krijgen we veel meer zelfs een betere uitkering. Wij Nederlanders worden gewoon gediscrimineerd. Iedereen heeft recht op goede zorg dus AUB laat de huisarts in de basisverzekering

  Je reageert op
  Daantjuh78 Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • vera
   Schreef op om 11:02

   Ja als je ziek word in nederland word je gediscrimineerd ,je moet je eigen geld eerst op maken voor je een uitkering krijgt .Ben je heel je leven zuinig geweest .En heb je niks meer voor je oude dag .Het lijkt erop dat de regering wil als je 65 word je maar zelfmoord moet plegen .want alles is te duur .En je hoeft niet tegenieten.nee oud worden in Nederland is geen pretje

   Je reageert op
   vera Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Angelique
  Schreef op om 16:03

  Waar betalen we nou nog voor als we toch alles zelf moeten betalen, ik vind het te zot voor woorden.

  Je reageert op
  Angelique Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Michel de Jong
  Schreef op om 14:11

  Gewoon met ons alle weigeren ook maar een cent te betalen voor de zorg Moet jij eens zien hoe snel ze alles terug draaien

  Je reageert op
  Michel de Jong Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • zo maar iemand
  Schreef op om 05:42

  Wij zijn een beetje dom. Wij moeten buitenlander worden. Hebben we meer rechten

  Je reageert op
  zo maar iemand Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Linda
   Schreef op om 18:32

   Klink zeker dom!

   Je reageert op
   Linda Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • zo maar iemand
  Schreef op om 05:41

  Nou word ie helemaal mooi. We kunnen beter buitenlander worden.die hebben dadelijk nog meer rechten als een domme Nederlander als dat zo door gaat. Mensen ikke ga immigreren naar Nederland

  Je reageert op
  zo maar iemand Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Frans Baltus
  Schreef op om 19:10

  Neem CZ als voorbeeld €180 miljoen per jaar aan reclame uit gegeven daar moeten ze op bezuinigen en wij nederlanders moeten niet blijven zeuren maar eens massaal opstaan zoals de belgen dat doen. Respect voor de huisartsen mijn steun hebben ze Dit werdt mede mogelijk door de Landelijk criminele organisatie VVD en de Partij van de Asociale.

  Je reageert op
  Frans Baltus Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • André R.
  Schreef op om 16:45

  Wanneer deze asociale maatregel doorgevoerd wordt, zullen de mensen die het al niet breed hebben, financieel nog meer in de shit getrokken worden! Ook zullen er meer onverzekerde mensen bij komen!!
  Dit graaierskabinet is werkelijk geen knip voor de neus waard! En toch blijven er mensen op zo’n VVD stemmen. Onbegrijpelijk!!

  Je reageert op
  André R. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Jya
  Schreef op om 13:04

  Deze reactie is verwijderd

  Je reageert op
  Jya Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Olga Pfundt
  Schreef op om 20:36

  Als dit waar mag zijn zou dit weer een andere manier zijn om de vergrijzing aan te pakken ben ik bang voor, of misschien wel om ruimte te maken voor de asielzoekers die gratis zorg maar ook gratis woningen nodig hebben.

  Je reageert op
  Olga Pfundt Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • dogfan
  Schreef op om 18:58

  het is een schande om de burgers zo uit te melken . je betaald je scheel overal voor en het inkomen wordt steeds minder .en de hoge heren met een mega inkomen beslissen voor ons wel wat we wel en niet krijgen ,zo ook de thuis zorg …nieuwe regels , de was mag niet meer gedaan ,moet naar de wasserette , wie gaat dat betalen ,er mag nog maar 1 slaap kamer gestofzuigd worden ,de rest van je huis mag verwaarloost ,er mag alleen nog voor het oog schoongemaakt ,de ouderen die het land hebben opgebouwd ,mogen nu creperen ..waar gaat het heen met Nederland

  Je reageert op
  dogfan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Marga
  Schreef op om 18:03

  dus wij gaan betalen huisarts , medicijnen , verzekering , eigen risico en wat nog meer ?????

  Je reageert op
  Marga Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • henk.leloux
  Schreef op om 17:36

  de zorgverzekeraars dat zijn smerige zakken vullers maar den haag legt dit op jongens gewoon eens in opstaand komen straks werk je alleen nog voor de rekeningen en vreten halen bij de voedsel bank het is waardeloos in nederland

  Je reageert op
  henk.leloux Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • ferry
  Schreef op om 15:24

  Kruidvat 6 tabletten voor longenslijm oplosser 7 euro afgerond n boven. Betaal haast 200 per maand plus losse medicaties vrije recepten. Nagenoeg 25 % van maand inkomen. We worden jaren lang de poten onder stoelen uitgezaagd.Haat en afgunst groeit onder mensen van wie heeft hulp thuis en dat soort nijd.Wie heeft nog (betaald) werk en wie werkt niet.Ziek eigen schuld dikke bult dat is de moraal nu.

  Je reageert op
  ferry Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Moontje
  Schreef op om 13:59

  Heb ik ff geluk ik kom nooit bij een huisarts….! sterker nog ik heb er geen.

  Je reageert op
  Moontje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Gerard
   Schreef op om 20:45

   Wat een geluk zeg, maar morgen kan het allemaal heel anders zijn, dan kom je er misschien wel elke week.

   Je reageert op
   Gerard Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Chantal
  Schreef op om 11:07

  Ik heb eindelijk na heel wat jaren en een hoop grove en gevaarlijke fouten een huisarts gevonden die wel goed zijn werk doet en wel voor zijn patienten klaar staat. Ik hoop echt dat deze toch vergoed wordt, ik heb nou eenmaal wat meer zorg nodig en betaal me al scheel aan de zorg kosten. Hoe kunnen wij straks zien of onze huisarts nog steeds vergoed wordt?

  Je reageert op
  Chantal Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • cw
  Schreef op om 10:50

  iedereen klaagt en niemand doet wat dat helpt op deze site echt niet, wanneer wordt de mensheid een wakker, blijkbaar betaalt iedereen graag,

  Je reageert op
  cw Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Marlous
  Schreef op om 09:48

  Dit ligt niet aan de huisartsen maar aan de verzekeraars. Ik vind het goed dat er eindelijk weerstand komt tegen de belachelijke eisen en vreselijke contracten die verzekeraars de zorgverleners opleggen. Doe mij maar een huisarts die zich hard maakt zijn beroep uit te kunnen voeren. Zij hebben ervoor geleerd! De verzekeraar heeft maar 1 doel, zo veel mogelijk verdienen over andermans rug. En de medicatie die een huisarts voorschrijft die vervolgens niet vergoed wordt.. Wie denk je dat dat besluit heeft genomen? Hint: niet de huisarts (of apotheek)

  Je reageert op
  Marlous Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • betty
   Schreef op om 12:18

   Je hebt helemaal gelijk. De grote jongens (zorgverzekeraars) en de staat verdienen ze wel

   Je reageert op
   betty Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Kjell
  Schreef op om 09:41

  Ik heb Te doen met vluchtelingen en asiel zoekers,al geloof ik niet dat ze allemaal echt vluchtelingen en asiel zoekers zijn. een deel zoekt Het paradijs. Als zij hier binnen komen krijgen ze onderdak , zorg en eten en dat kost hen niets, natuurlijk geef je ze onderdak maar wij worden straks aan ons lot overlaten en Veel zieke mensen die het niet meer kunnen opbrengen, voor vele is het nu al moeilijk.

  Je reageert op
  Kjell Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Mirel
  Schreef op om 07:49

  Nou mooi. Dan ga ik dus niet meer naar de huisarts en zelf aanrommelen met huishoud middeltjes. Enkel als ik er bijna dood bij neer val zal ik naar de huisarts gaan dan. Doen ze goed!

  Je reageert op
  Mirel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Hettie
   Schreef op om 10:44

   Ik zoek nu al eerst mijn kwaaltje op op internet en denk nou dat zal het wel wezen en probeer het dan uit met middeltjes van de drogist .

   En inderdaad je stelt een huisartsen bezoek steeds meer uit als dit alles zo door gaat .

   Je reageert op
   Hettie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • paula
  Schreef op om 06:36

  ik ben het allemaal zat .ik heb copd .ben met alle medicatie gestopt .niet dat er iemand meezit .maar door alle pufjes krijg ik vaker schimmel infectie in mijn mond pijn in mijn maag mijn huisarts schrijft medicijnen uit die ik moet betalen .als ik vraag u kunt mij ook medicijnen voorschrijven die ik nietmoet betalen .antwoord zei .ik moet ook vertrouwen in de zorgverzekering scheppen .ik zeg o zo’n mening heeft u .u moet vertrouwen in mij scheppen ik ben u patient.dus stop ik met alles

  Je reageert op
  paula Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • maithe
   Schreef op om 09:40

   Ik heb ook COPD en de huisarts schrijft mij Spiriva Respimat voor. Ik hoef niets te betalen. Misschien kun je daar eens om vragen? En anders een andere huisarts nemen! Een huisarts hoort in het belang van de patiënt te handelen. Stoppen met medicatie is geen goed plan Paula. Daar heb je alleen maar jezelf mee. Ik heb overigens ook geen last van schimmels in mijn mond met dit medicijn. Veel succes, en niet de moed opgeven.

   Je reageert op
   maithe Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • s.t.varkevisser koopal
   Schreef op om 14:30

   wees voorzichtig met Spiriva Respimat sommige copd patienten krijgen helse krampenrond de borstkas lijkt op een hartaanval maar is het niet als je zoiets krijgt stop er dan mee! ik heb serevent en alvesco dat is tamelijk zacht !

   Je reageert op
   s.t.varkevisser koopal Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Samantha
  Schreef op om 21:09

  Huisartsen kunnen en mogen tegenwoordig ook niet meer veel.
  Maar mijn vorige huisarts reageerde wel meer adequaat op bepaalde zaken,m.b.t medicatie en aanvullende vloeibare voeding.
  Door verhuizing andere huisarts,krijg regelmatig te horen O nee hoor dat doen we niet en dat doen we niet,met alle gevolgen van dien dat de zorgkosten alleen maar opgelopen zijn mede daardoor.Jammer dat dit zo moet.Helaas pindakaas.

  Je reageert op
  Samantha Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Karin van der Straaten
  Schreef op om 20:49

  Voor mij zou dit niets uitmaken, ben al in t begin van t jaar de eigen bijdrage kwijt.
  gelijke monniken…?

  Je reageert op
  Karin van der Straaten Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • mijs
   Schreef op om 21:57

   Karin heeft volgens mij niets met eigen bijdrage te maken, maar met de basisverzekering.
   Als je huisarts dan geen contract heeft getekend met je zorgverzekeraar wordt er dus helemaal niets vergoed…

   Je reageert op
   mijs Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Gerben Welling
  Schreef op om 19:25

  haalt de auteur hier niet een paar zaken door elkaar?
  Of de huisarts onder het eigen risico valt is een keuze van de minister. Er zijn geen signalen dat VWS van plan is de huisarts onder het eigen risico te laten vallen.
  De kwestie van de contracten betekent dat de vergoeding in geld is en niet in natura.

  Je reageert op
  Gerben Welling Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Bart de Haan
  Schreef op om 18:59

  Deze en andere gewezen regeringen zijn zakkenvullers, beloven van alles kwartje van kok nooit terug gehad, ziekenfonds premie niet omhoog enz enz waarom gaat men nog stemmen.Ja we gaan meedoen met de euro is goed voor de economie en om een vuist tegen amerika te maken, amerika krijgt een crisis om de oren wij ook,america is allang uit de crisis wij niet. Waar werk je nog voor ja voor al je premies die steeds hoger worden en er steeds minder er voor krijgt, ja dat je nog meer geld kwijt raakt.En hoe moet het straks met de mensen die een bijstand en een ww uitkering hebben die leveren nog steeds in, een paar jaar geleden stond nederland op de derde plaats als sociaalste land nu op de 3 plaats van het asosiaalste land.

  Je reageert op
  Bart de Haan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Joukje Post
  Schreef op om 16:26

  Ik ben verleden jaar naar het ziekenhuis geweest met een man van ruim in de 70 die chronisch pijn in zijn rug heeft, de artsen in het ziekenhuis hebben een zenuwblokkade aan de rechterzijde uitgevoerd waardoor hij minder pijn heeft….. echter de linkerkant moest ook nog maar dat wordt sinds 1 januari niet meer vergoed. Ligt hij dus nog steeds vaak in bed omdat hij sterft van de pijn, niet te filmen we betalen steeds meer eigen bijdrage en krijgen steeds minder zorg.

  Je reageert op
  Joukje Post Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Geer
  Schreef op om 16:20

  Stelletje kloothommels die vvd’rs op zouten vooral die minkukel Marc.Tot.

  Je reageert op
  Geer Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • JA
  Schreef op om 16:17

  Dit is wat we in het verleden veroordeelden als we het lazen uit een modern land als Amerika. Als je geld heb mag je leven, heb je gee. Geld krepeer je maar. Lees het boek Het Ziekenhuis van Jan Den Hartog. 50 jaar oud maar nu volkomen van toepassing op het 3e wereldland Nederland. En het wordt nog erger dat voorspel ik je.

  Je reageert op
  JA Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Slachtoffer
  Schreef op om 15:11

  Het is de huisarts die NOOIT meer genoeg heeft. Graag zoveel mogelijk “klanten “maar moeten er zo weinig mogelijk voor hoeven te doen. Hebben meerdere telefonisten. ass. verhuren gedeeltes van hun praktijk aan Dermo, plastisch. etc etc. hebben min 2 invallers en zitten zelf nog 1 a 2 x per weer een halve dag. Verhuren hun 2 de huis aan patienten die tot rust moeten komen enz. Als ik de web site van mijn arts bekijk staat al het boven genoemde erop en helemaal onderaan staat nog heel summier dat ie ook nog huisarts is. Vroeger telde een arts zijn gemaakte uren niet hij sdstond voor je klaar bij dag en ontin nu zijn het bijna allemaal economisch artsen. Zie jij de esculaap nog op hun voorruit ???? ik niet …. …kijk op google waar die voor dient !!!!

  Je reageert op
  Slachtoffer Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • René
   Schreef op om 17:13

   Verdiep je toch eens in de problematiek voordat je onzin uitkraamt.

   Je reageert op
   René Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • petra
   Schreef op om 17:13

   Nou … sorry hoor. .. ik werk op een ha praktijk en de artsen maken nog steeds ontzettend lange dagen … mede doordat er veel meer papierwerk en regels bij zijn gekomen. Van 8 tot 8 hard doorwerken en thuis gaat dat nog steeds verder daar mag je toch echt wel wat respect voor hebben.

   Je reageert op
   petra Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Conny
   Schreef op om 20:06

   Wij hebben n geweldige huisarts ,neemt de tijd en leeft mee ,laten we hopen dat het zo blijft Dr v Wouw ,super

   Je reageert op
   Conny Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Jacoba
   Schreef op om 23:01

   De huisarts is de arts die het meeste moet weten en het minste verdient. Ik zal je een voorbeeldje geven. Volgens de nieuwe regeling kost het plaatsen van een spiraaltje door de huisarts 18,-, dat was 56,-. Laat je een spiraaltje plaatsen bij de gynaecoloog, dan betaal je 560,- Naar mijn mening is er meer geld te halen bij de specialisten dan bij de huisarts. Voor een consult krijgt de huisarts nog niet eens 10,-

   Je reageert op
   Jacoba Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • sonja welling
  Schreef op om 15:07

  Regering is met een geplande genocide bezig, Mensen die de huisarts niet meer betalen kunnen sterven eerder, zo houdt men een “gezond”sterk Nederland over !!!

  Je reageert op
  sonja welling Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • mien van oevern
   Schreef op om 16:53

   Dan gaan we maar niet meer naar de huisarts want betalen kunnen we dat straks niet meer. Ben nu al een maand salaris extra kwijt aan alles dan heb ik de mandelijkse premie nog niet eens meegeteld. Het is toch schandelijk dat straks de mens er ook niet meer na toe kunnen.

   Je reageert op
   mien van oevern Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Bob
  Schreef op om 14:04

  Respect voor de huisartsen! Als de verzekeraar niet vergoedt dan kan de premie omlaag….toch? Mja dat zal niet gebeuren. Daarom moet de macht van zorgverzekeraars worden gebroken. En zo is het verhaaltje rond.

  Je reageert op
  Bob Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • ella
   Schreef op om 14:46

   rob ben het met jou eens. en ocherm de minima

   Je reageert op
   ella Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Solana
  Schreef op om 13:59

  Ze gaan steeds verder, alles wat na de 2de wereld oorlog is opgebouwd wordt afgebroken, en het wordt steeds erger. Maar ja wij pikken ook alles. In andere landen gaat de bevolking de straten op om te protesteren, maar hier wordt wat geklaagd en dat is het. Er verander daar door ook niets meer en ze kunnen door blijven gaan.

  Je reageert op
  Solana Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Joke B
  Schreef op om 13:33

  Dat hebben we dus weer te danken aan onze regering. Stemmen we niet dan gaat je stem verloren aan de grootste partij. Met dank dus aan de mensen die NIET stemmen. Geen enkele VVD-er is nog gekomen voor de arme sloeber. Het enige wat de VVD er wel voor gedaan heeft is ze nog armer gemaakt. En dit gaat hoe langer hoe verder.

  Moeten wij dan nog wel zoveel zorg betalen, of gaat de premie fors omlaag? Hoe doen ze dat met de chronisch zieken die met regelmaat voor controle naar de huisarts moeten?
  Hier in Hengelo kun je niet zomaar veranderen van huisarts hoor, de meeste prakrijken zitten bomvol.
  OP deze manier, gaan de mensen minder snel naar de huisarts en jah dan zal Nederland wel eens snel minder inwoners kunnen hebben…..

  Je reageert op
  Joke B Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Ricardo
  Schreef op om 12:11

  Nederland kiest ervoor, als ze oo de VVD en die partijen stemmen, en sommige gaan helemaal niet stemmen dan gaatjes stem na de grootste partije, en dan krijgen we dit.. Wel erg dat het zover komt, mensen kunnen nu amper alles betalen

  Je reageert op
  Ricardo Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • I
   Schreef op om 13:06

   Wel of niet stemmen helpt toch niet. Politiek belooft al jaren, maar luistert NOOIT naar het volk.

   Ze moeten maar eens stoppen met die miljarden naar het buitenland te geven en de Nederlander op de 1e plaats te stellen.

   Dan krijg je deze gekkigheid ook niet

   Je reageert op
   I Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Peet
   Schreef op om 13:15

   Ricardo, als je niet gaat stemmen, gaat jou stem niet naar de grootste partij. Voor de rest vindt ik dat je wel gelijk hebt

   Je reageert op
   Peet Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • JM
  Schreef op om 10:21

  Het hele systeem wordt langzaam maar zeker veranderd (lees: zorg voor de rijken en arm mag creperen).

  Natuurlijk wordt het in een ander jasje gegoten maar dit systeem groeien we langzaam maar zeker naar toe.

  Er is nog nooit een enkele VVD-er geweest die op is gekomen voor de arme sloeber. Het enige wat de VVD er wel voor gedaan heeft is ze nog armer gemaakt.

  Niet meer op de huisarts schelden, dit zieke systeem is door de upperklas in gang gezet en zal alleen maar de rijken ten goede nog gaan komen.

  De vraag die alleen waarom slikken wij dit systeem dat tot doel heeft ons armer te maken en zelfs onze kinderen te bestelen? Waarom gaan we niet met miljoenen de straat op en zetten dit systeem aan de kant?

  Wij, 99,5% modaal en arme sloebers laten ons oplichten en uitkleden door de 0,5% rijken en welgestelde in dit land. Maak er een einde aan want wat de gevolgen zijn zien en ervaren we al langer.

  Je reageert op
  JM Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Suzanna de Ruijter-Vanhouttem
   Schreef op om 11:56

   ja hoor de armen zijn weer de dupe want mensen met geld die kunnen alles wat een kl*teland is dit aan worden nou ik zie dan af van bezoek huisarts dan maar ziek

   Je reageert op
   Suzanna de Ruijter-Vanhouttem Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Leon
  Schreef op om 20:58

  Als je een huisarts hebt die dwars ligt en de rekening naar jou doorschuift, zoek je toch gewoon een andere huisarts?

  De verplichte verwijzing door de huisarts naar een specialist moet afgeschaft worden. Eens kijken hoe lang huisartsen dan nog moeilijk bliven doen. In België kennen ze die onzin van verplichte verwijzingen ook niet en ook daar is de gezondheidszorg betaalbaar.

  Hier in Nederland krijgen die pipo’s van huisartsen zelfs betaald als je nooit gaat (voor de inschrijving krijgen ze al een terugkerend bedrag) en standaard hebben ze maar 10 minuten voor je, waar ze in België minimaal een kwartier, vaak langer voor je hebben. En dan te bedenken dat de Belgische arts vaak ook ‘s avonds nog spreekuur houdt en geen 9-5 job heeft zoals de Nederlandse huisarts.
  Terwijl de Nederlandse huisartsen nu juist meer verdienen dan de Belgische huisartsen….
  Dan is er toch iets goed mis??

  En ach ja, die hypocriete huisartsen hier in Nederland doen het allemaal in het belang van de patiënt….wake up people!!

  Je reageert op
  Leon Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Ger
   Schreef op om 22:18

   Spijt me dan heb je een verkeerde huisarts, als je werkelijk iets hebt kijkt onze huisarts niet naar de 10 minuten, en je band met de huisarts dan… ze mogen best meer verdienen… maar on ze huis arts staat voor zijn patienten

   Je reageert op
   Ger Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Ivar
   Schreef op om 13:38

   Persoonlijk vind ik ook niet dat ik de beste huisarts heb.
   Maar… Mijn huisarts neem wél de tijd voor me als hij dat nodig vindt. Soms 20-30 minuten als de situatie daar om vraagt.
   Een algemeen probleem bij (naar mijn weten) alle huisartsen is dat je ALTIJD te laat geroepen wordt. Afspraak om 10 uur? Ben je om half 11 aan de beurt. Dat komt alleen omdat de artsen bij sommige gevallen gewoon meer tijd nodig hebben dan de ingeplande 10 minuten.

   En dat jij nooit naar de huisarts gaat, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat jouw huisarts geen inkomen heeft.
   Als mijn baas een dag geen werk voor mij heeft en ik zit de hele dag met mijn armen over elkaar (komt gelukkig nooit voor), dan krijg ik ook gewoon die dag betaald.

   Je reageert op
   Ivar Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Jannette
  Schreef op om 19:36

  Wij leven niet meer in een verzorgingsstaat,alles is geprivatiseerd en we zijn aan de wolven overgeleverd,je kunt het beste maar gewoon doodgaan dan ben je het beste af,maar de onrust wordt steeds groter en dit gaat uitmonden in een burgeroorlog,pak alles af, en drijf maar mensen in het nauw,in totale wanhoop dan slaat de vlam in de pan,en ik heb het gevoel dat dit niet meer zo lang op zich laat wachten

  Je reageert op
  Jannette Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Rein Lof
  Schreef op om 10:35

  Respect voor de huisartsen, er moeten nog veel meer huisartsen het manifest ondertekenen, het protest moet ergens beginnen.

  De zorgverzekeraars hebben veel te veel macht wat nu maar eens afgelopen moet zijn. Regering doe je plicht en schaf desnoods maar weer het ziekenfonds in (wat ik sowieso een veel beter idee vindt) maar dit gaat voor de huisartsen EN DE patiënt de verkeerde kant op.

  Je reageert op
  Rein Lof Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • nico v/d kolk
   Schreef op om 19:25

   Ga zo door dames en heren. Het is nu meer dan eens genoeg geweest!!

   Je reageert op
   nico v/d kolk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • fan.
  Schreef op om 10:28

  Jeroen als jij de kennis en oorzaak niet weet hou dan je mond dicht.

  Je reageert op
  fan. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Annemie
   Schreef op om 16:27

   Jeroen,wat ben jij een ongelofelijke misselijke kinkel die hier reageert en dus uitlatingen plaatst die niet alleen verre van beleefd of smaakvol zijn maar ronduit kwetsend. Jij hebt echt totaal geen benul van zaken dat komt heel duidelijk naar voren uit jouw reactie. Het meest onbeschofte is nog wel dat je iemand die 68kilo is afgevallen papzak durft te noemen.. Weet jij wel hoe knap dat is? Nee zal wel niet want daar heb jij geen inlevingsgevoel voor in je donder. En als ik zo jouw reacties lees denk jij dat jij perfect bent. Nou laat ik je dit zeggen. Misschien is je buitenkant om aan te zien maar als ik zie en lees wat je hier schrijft zullen veel mensen denken wat ik denk. Namelijk “wat een lelijkerd,die gast. Wat er uit zijn mond komt maakt hem een ongelofelijk lelijk mens. En weet je wat Jeroen,met dat gegeven moet jij leven en wij allemaal niet.” Jouw reactie zegt meer over jouw dan over de persoon die jij af zit te zeiken. Zielig figuur . Get a life,you patetic ass.

   Je reageert op
   Annemie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Lynn
  Schreef op om 10:33

  1. Je kan je huisarts kiezen. Mocht jouw huisarts niet het contract met de zorgverzekeraar willen tekenen (waardoor de patient zn eigen zorg moet betalen) en je wil de hoge kosten niet; kies dan een andere huisarts.
  2. Mocht de huisarts wel dit contract tekenen (wat hoogstwaarschijnlijk wel zal gebeuren want dat is positiever voor de huisarts, naast het weinige inspraak), dan zullen de zorgverzekeraar zorgen voor hoge qualiteit hulpmiddelen voor de zorg voor de meest minimale prijs; dit is positiever dan voorheen.
  Nadeel: de leveranciers voor deze middelen komen hieronder te lijden aangezien zij vrijwel niks terug krijgen voor hun hoge qualiteit middelen. Voor de ontwikkeling van hoge qualiteit middelen is hoge investering key. Geen of weinig oplevering van hun leveringen leidt tot een daling in innovatie en dus in de qualiteit van hun leveringen.
  Conclusie in mijn mening: Nederlands zal met deze wijziging kosten besparen (in de zorg) maar zal niet de hoogste en beste qualiteit kunnen behouden en leveren aan haar inwoners. Is dat oke? Nee, natuurlijk niet. Iedereen wil het beste, maar helaas is voldoende ook oke.

  Je reageert op
  Lynn Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Bob
   Schreef op om 14:29

   met dank aan mijn medelanders die op de v v d en de pv d a stemmen ga zo door sukkels jullie zullen worden uit geknepen als een spons door die boeven in den haag .

   Je reageert op
   Bob Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • rob
  Schreef op om 09:42

  Misschien dat mensen nu beter nadenken voor ze gaan stemmen, we hebben dit wel aan de vvd te danken.

  Je reageert op
  rob Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • b schuchhard
   Schreef op om 19:28

   Waar blijven mensen zoals ik op 75 jaar verstoten van alle zorg laten ze maar 6 mllioen uit geven aan het paleis en laat de bevolking er maar voor opdraaien wij hebben toch geen vinger in de pap

   Je reageert op
   b schuchhard Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • jolly
  Schreef op om 05:17

  Wat een beleid allemaal ik ben 62 kg afgevallen en wacht al 9 jaar bijna op een correctie van de benen en buik ik ben al 8 keer afgewezen. Tot aan de schillencommissie is het geweest. Nu maar hopen dat het per 1 Jan het weer in het basispakket zit. En dan nu dit de dokter voor eigen rekening die 370 euro is al op en dan nog betalen voor je eigen huisarts. Denk toch eens na in Den Haag !!!!!!! Niet alleen voor mij maar om al die ouderen mensen. Kinderen ect ect. Straks durf je nergens meer heen als het om gezondheid gaat !!!!!!!!

  Je reageert op
  jolly Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • jeroen
   Schreef op om 15:08

   Had je het maar niet zover moeten laten komen papzak. doe je zelf!!

   Je reageert op
   jeroen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Roos
   Schreef op om 16:33

   Wat een ongelooflijk vervelende reactie van je Jeroen. Niet erg netjes vind ik.

   Je reageert op
   Roos Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Ada frenay
   Schreef op om 14:24

   Wat een domme,lompe reactie Jeroen!

   Je reageert op
   Ada frenay Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Marga
   Schreef op om 10:21

   Nou ja zeg, Jeroen!!!! Als je overgewicht hebt wil dat niet zeggen dat je er altijd zelf wat aan kunt doen!!!!

   Je reageert op
   Marga Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Jan W
  Schreef op om 12:55

  De privatisering van de zorg is door de VVD voorgesteld. Staatsecretaris Hoogervorst werd hiervoor beloond door het bedrijfsleven met een erebaantje van 400.000 euro per jaar. En wat is de grootste partij van Nederland? De VVD!

  Je reageert op
  Jan W Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Marie-Therese
   Schreef op om 10:45

   Juist, Hoogervorst lanceerde deze privatisering. Maar ook Wiegel en minister Borst hadden er een aandeel in.
   Normen en waarden worden te grabbel gegooid.,het gaat steeds een stapje verder.
   De volgende is : je eigen huisarts betalen.
   Die worden beloond door de zorgverzekeraars als ze ja en amen zeggen tegen dit ( criminele) systeem.

   Je reageert op
   Marie-Therese Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • manning
  Schreef op om 18:45

  Betaald nu ook al 375,00 eigen bijdraag voor fyso en ik zit nu in 3 van Menzis met andere woorden eerst 20 fyso in basis moet je zelf betalen. Dus als worden duurder en minde server en premie maar hoge voor de bobo’s

  Je reageert op
  manning Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Rob
  Schreef op om 15:45

  Wat een gore oplichters, ze vragen veel geld, bieden slechte zorg en willen voor niets betalen.

  Je reageert op
  Rob Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • cobie
  Schreef op om 13:31

  het is een corrupte zooi in nederland en je wordt er nog verdreven ook

  Je reageert op
  cobie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • cdebodt
  Schreef op om 13:28

  hoezo is het de waarheid

  Je reageert op
  cdebodt Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • W van 't Hek
  Schreef op om 10:48

  Je bent helemaal niets ” verplicht” als je de zorgverzekering opzegd is er niemand die je wat maken kan! Je moet niet in overheidssprookjes geloven!!!

  Je reageert op
  W van 't Hek Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • tonnie van swaay
  Schreef op om 08:54

  mensen geloof mij maar er staat niemand op het is aleen maar op internet dat de mensen klagen en verders gebeurd er niks ik maak dat zo vaak mee ook op andere sites ze lopen allemaal te schelden en te vloeken en daar blijft het bij dat zie je wel met de aktie nepal er is weer 6 ton opgehaald voor nepal dan is er toch nog geld zat onder de mensen ze blijven maar doneren en dan denken ze in den haag oo er is nog geld zat zat onder de mensen laten we maar een stapje hoger gaan het klinkt hard wat ik zegt ze moetren gewoon stoppen met doneren ik zal hier hier wel een dom antwoord op terug krijgen maar daar trek ik me toch niks van aan die aardbeveingen komen niet voor niets

  Je reageert op
  tonnie van swaay Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Moppie
   Schreef op om 13:12

   Helemaal met je eens Tonnie,
   Toen ik dat stukje las, dacht ik gelijk .. er is wel tonnen voor Nepal!
   Waar halen ze dat allemaal vandaan?
   Het is in en in triest wat er gebeurd is in Nepal, maar wij Nederlanders
   hebben het geld hard nodig! Er zijn genoeg mensen die naar de voedselbank lopen en die moeten gewoon geholpen worden!

   Je reageert op
   Moppie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • ans
   Schreef op om 13:37

   nou tonnie dat heb je goed verwoord zo is het ook ze doneren maar en eigen volk laten ze mooi in de kou staan ben het helemaal met jou eens.

   Je reageert op
   ans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Karel
  Schreef op om 03:32

  Waanneer staan wij met ze allen op !!! Zo kan het toch niet langer 1 basis verzekering voor iedereen. Geen maatschappijen die overal miljoenen hebben liggen, geen zomaar voor geschreven medicijnen meer maar meer dat een dokter echt luisterd ipv voor geschreven recept farmaceutische industrie waar hij weer een bijdrage van krijgt.
  Maar wel medicijnen krijgen die je daad werkelijk voor geschreven krijg ipv goedkope alternatief. NL wanneer komen wij in Katie wij slikken alles als zoete koek.
  Hoelang laten wij nog over onze rug lopen..

  Je reageert op
  Karel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Karel
   Schreef op om 03:34

   Katie is aktie.

   Je reageert op
   Karel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Jack Lit
   Schreef op om 09:12

   De zorgverzekeraars hebben inmiddels al meer dan 10 MILJARD euro op spaarrekeningen staan die alleen maar rente trekken en waar verder niets mee gedaan wordt !! ONS GELD DUS !!!!
   En wij moeten ons maar scheel betalen aan premies en eigen risico wat elk jaar verhoogd wordt !! Oplichting is het !!

   Je reageert op
   Jack Lit Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • jolanda van zwol-v.d.meent
  Schreef op om 22:58

  het is toch te gek voor woorden,we moeten nu al een brief schrijven naar de zorgverzekeraar om onze premie 2 keer 375 euro voor mij,en m’n man te betalen als ons vakantiegeld binnenkomt.en dan vragen er ook nog mensen aan je,,waar ga je heen met vakantie?ik snap niet dat de mensen niet opstaan,zolang wij ons niet laten zien gaan ze toch door.het is dat ik het lichamelijk niet kan volhouden om naar den haag te gaan,anders was ik er allang geweest.ik heb wel eens vaker een oproep naar de mensen gedaan,en dan krijg je te horen dat er mensen zijn die wel willen,maar dat ze geen geld hebben om er te komen,dit is toch triest.ik zeg weleens,mijn man werkt zich kapot om de rekeningen te betalen,opslag krijgt hij niet,terwijl alles maar duurder word,als we het niet meer kunnen betalen,dan word het toch onmacht,dan weet ik het ook niet meer waar we het vandaan moeten halen,laatst stond er op facebook,de gemiddelde nederlander verdiend 3000euro per maand,ja,mijn man verdiend het wel,maar krijgt het niet.duss mensen..kom op,we moeten van ons laten horen,hoe?ik weet het niet,maar ik hoop dat er mensen zijn die iets op poten kunnen zetten om dit mogelijk te maken.

  Je reageert op
  jolanda van zwol-v.d.meent Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • janny snippe
   Schreef op om 13:09

   ben helemaal met jolanda eens we wonen in het zelfde dorp elim het is niet meer normaal vacantie wat is dat je bent je vac geld alleen al aan de zorg kwijt kom in aktie wie neemt het voor touw gr janny

   Je reageert op
   janny snippe Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • leny verhoeven
  Schreef op om 22:37

  Hier word ik zo kwaad om alles nemen ze de mensen af heb hier geen woorden voor waar moet dat heen vind je het gek dat mensen rare dingen gaan doen er is al genoegarmoede hier in nederland maar dat willen die hoge koppen niet zien als het hun zelf maar goed gaat

  Je reageert op
  leny verhoeven Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Samantha
  Schreef op om 21:45

  volgens mij gaat het niet zomaar lukken hoor m.b.t huisarts betalen.
  Ze verliezen een hoop patiënten,en nog meer werkelozen in de zorg,want grote kans dat er een ontslaggolf bij huisartsen gaat ontstaan.
  Maar ik vind wel dat zorgverzekeraars minder macht moeten krijgen,want met name de grote verzekeraars misbruiken hun machtspositie.Eigenlijk zielig dat deze grote zorgverzekeraars niet goed met geld om kunnen gaan.D.w.z geld wordt aan verkeerde dingen uitgegeven.

  Je reageert op
  Samantha Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • van Baden
  Schreef op om 21:18

  Ik ben al een aantal jaren ziek. Hoewel ik altijd gewerkt heb lukt dit nu niet meer zo goed. Ik heb al zeer veel kosten dankzij mijn ziekte maar heb amper geld. Ik had veel spaargeld maar dat is inmiddels op.

  Ik kan bepaalde medicijnen en delen van de behandeling niet betalen omdat ik geacht wordt dat uit eigen zak te betalen. Daardoor word ik nog zieker.

  Ik weet niet waardoor ons land niet meer voor de ziektekosten kan betalen maar volgens mij willen ze het gewoon niet omdat ze het belangrijker vinden om hun eigen zakken te vullen.

  Waar moeten wij het vandaan halen? Ik heb het niet.

  Je reageert op
  van Baden Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • ans
   Schreef op om 22:04

   waar is de regering mee bezig ik heeft reuma en moeten nog wel is naar een arts vind het vreselijk houden ze dan geen rekening aan mensen met een uitkering en de AOW ers dat kunnen we niet betalen wat ga je krijgen dat we straks niet meer naar een dokter gaan en zelf gaan dokteren je weet wat er gaat geburen vreselijk

   Je reageert op
   ans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • jan
  Schreef op om 20:55

  Zorgverzekering kan je net zo goed opzeggen. Die pipos hebben te veel macht en misbruiken dat tegen alles en iedereen. Stel ze zouden zorg verzekering afschaffen dan zijn ze heeeeeeeeeeel snel failliet want je betaald toch zo goed als alles zelf

  Je reageert op
  jan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • frans
  Schreef op om 20:41

  Tijd voor revolutie, weg met de fascisten,

  Je reageert op
  frans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • cdebodt
   Schreef op om 13:26

   ja als je vvd stemt dan kun je er van op aan dat het zover komt
   ze pakken alles af de mensen kunnen niet meer naar huisarts dan dus dat is de bedoeling er zijn te veel Nederlanders
   zo wordt er ook bezuinigt

   Je reageert op
   cdebodt Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • mbt
  Schreef op om 18:20

  we kunnen ons loon inleveren bij de zorgverzekering hoe GEK zijn ze

  Je reageert op
  mbt Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • ilse
  Schreef op om 18:17

  Pfff, zorg verzekering niet meer verplichten, We moeten alles zelf betalen. De tanden van onze kids gaan gierend achteruit. Nu gaan er slachtoffers vallen omdat de mensen cq ik zelf gaan dokteren. Dus……Hoe dom is dit initiatief!!!!! Stop met deze gedachten, zorg dat heel Nederland de zorg kan krijgen die ze verdienen.

  Je reageert op
  ilse Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • janneke
   Schreef op om 20:45

   Hoi, Ik ben t grotendeels met je reactie eens. Alleen dat van de tanden van je kinderen niet, want tot 18 jaar zijn je kinderen gewoon tandarts verzekerd. Ook als je zelf GEEN tandatsverzekering hebt. Ook voor gaatjes vullen en zo zijn je kinderen verzekerd. gr janneke

   Je reageert op
   janneke Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Sillie
   Schreef op om 08:58

   sorrij hoor maar je gebit holt niet zomaar achteruit. Behalve als je teveel naar binnenwerkt. Dus is er nog geld genoeg over om al dat “lekkers” te kunnen kopen

   Je reageert op
   Sillie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Yvonne
  Schreef op om 18:14

  Welke machtsinstantie verzint dit?
  Waar zit het hart van die mensen die dit verzinnen?
  Waarom moeten de rijken rijker worden en macht krijgen?
  Waarom moet dit over de ruggen van de meeste mensen gaan?
  Lekker makkelijk om deze sector zo aan te pakken: mensen flink laten betalen en waarvoor? Voor niets, want men kan de zorg niet betalen.
  Sorry hoor, maar dit is té belachelijk voor woorden

  Je reageert op
  Yvonne Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • miep
  Schreef op om 17:54

  Behalve als je illegaal bent of buitenlander dan krijg je alles voor elkaar.

  Je reageert op
  miep Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • prins
   Schreef op om 07:42

   maar wel de waarheid

   Je reageert op
   prins Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Froukje
   Schreef op om 08:36

   Wat een ontzettende rot opmerking Miep. Slaat werkelijk helemaal nergens op.

   Je reageert op
   Froukje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Koen
   Schreef op om 09:14

   Laten we het netjes houden

   Je reageert op
   Koen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • marij
  Schreef op om 12:33

  waar moet dat heen diep diep triest wij hollanders komen steeds meer in de problemen

  Je reageert op
  marij Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Hil
   Schreef op om 19:02

   Volgens mijn kan dit niet lang goed gaan, wie kan dit nog betalen? Nou ik niet ik ben 100% afgekeurd helaas, maar als ik nu ook nog eens de huisarts moet gaan betalen. En 375 euro eigen risico? Waar haal ik het allemaal vandaan. Ik kan nog niet eens een huishoudelijke hulp betalen.
   Gelukkig kan mijn man nog wat doen in het huishouden, maar voor hoelang ? Ach ik snap het al, ook al heb je ik weet niet hoelang in dit land gewerkt, maar als je af gekeurd wordt kan je beter eerst dood gaan, voordat je afgekeurd wordt

   Je reageert op
   Hil Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Jolanda
  Schreef op om 11:22

  Weg uit dit land!!!!!

  Je reageert op
  Jolanda Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Hil
   Schreef op om 19:05

   ja maar dan moet je nog wel gezond zijn Helaas

   Je reageert op
   Hil Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Jolanda
  Schreef op om 11:19

  Het is niet meer normaal wat er hier gebeurt!
  We kunnen wel zeggen we betalen de zorgverzekeraar niet meer maar inderdaad dan wordt er loonbeslag gelegd!
  Al zo vaak zijn er acties geweest maar dan stond je in Den Haag met 20 man!
  Begin er maar aan om een dag vrij te maken om te staken, hoe zet je zoiets op? Iedereen is bang zijn baan te verliezen! Maar begin er maar aan, IK DOE MEE!!!

  Je reageert op
  Jolanda Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • joanna
  Schreef op om 18:45

  onze zoon moet om de drie maanden na de huisarts voor controle ivm tehoge hartslag hij is meervoudig gehandicapt de ook last van ,van rijn wat wacht ons nog meer gaan we net zo doen als de politie deed gister
  wie weet mag het zeggen ofnu toch richting DEN HAAG

  Je reageert op
  joanna Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • eric
   Schreef op om 01:47

   Is dit wie ik denk dat het is

   Je reageert op
   eric Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • lola
  Schreef op om 15:55

  moet niet gekker worden hier in nederland. wat staat ons nog meer te wachten.Ze verzinnen elke keer wat nieuws . dat moet eens ophouden. stelletjes …………

  Je reageert op
  lola Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • rabiot
  Schreef op om 11:34

  word het niet eens tijd dat wij als Nederlanders met zijn allen eens gaan protesteren het is hier in Nederland iedere keer weer iets anders aan de hand. De buitenlanders worden rijker en krijgen steeds meer en betalen ho maar.
  EN DE NEDERLANDERS WORDEN ARMER EN MOETEN STEEDS MEER GAAN BETALEN IS HET LINKS OM DAN WEL RECHTS OM .
  HET MOET STOPPEN HET MOET EENS KEER AFGELOPEN ZIJN DAT DE NEDERLANDERS DE DUPE STEEDS ZIJN

  Je reageert op
  rabiot Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • M.Wouters
   Schreef op om 12:27

   HELEMAAL MEE EENS ,

   Je reageert op
   M.Wouters Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • irma overboom
  Schreef op om 15:51

  Je bent in ieder geval verplicht om een basisverzekering af te sluiten daar kom je niet onderuit helaas

  Je reageert op
  irma overboom Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Rebecca
  Schreef op om 09:21

  Nou Hoe organiseer je zo iets allemaal naar Den Haag? Daar komt toch nooit wat van 🙁

  Je reageert op
  Rebecca Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • renate
  Schreef op om 09:20

  IK zou zeggen. We gaan met zijn allen naar Den.Jaag
  Net als in andere landen in Europa. Gooi alles maar es pla
  Niemand naar hun werk en laat rutte en zijn matties maar es weten
  dat we er klaar mee zijn. Werken nu alleen al voor de ziektekostenpremie en eigen risico
  Waar ee van moeten eten tja dat weet rutte niet. Kom op lui Lets go!! We kunnen wel zeggen massaal geen premie meer betalen, maar ik heb ergens gelezen dat zorgverzekeraars dan loonbeslag gaan leggen, daar zit ik ook niet op te wachten. Dus gewoon staken.

  Je reageert op
  renate Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • suus
  Schreef op om 05:37

  Ik heb helaas een chronische aandoening, waardoor mijn weerstand 0,0 is
  Een verkoudheid van een van mijn kinderen is voor mij al gauw een dubbele longontsteking..
  Ik ben erg afhankelijk van mn huisarts die overigens een schat is en mijn gezondheid erg goed in de gaten houd. Als ik straks deze bezoekjes zelf moet gaan betalen. En geen idee heb waar ik dat geld vandaan zou moeten toveren.
  zal dit denk uitlopen op ziekenhuis opnames of erger het zou me fataal kunnen worden

  Je reageert op
  suus Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • paula
  Schreef op om 12:25

  Laten ze nou weer eens gewoon normaal gaan doen. Geen marktwerking, gewoon ziekenfonds. En dan hebben we ook geen 72 miljoen euro voor reclamecampagnes meer nodig, en al die hoge omes die al genoeg geroofd hebben uit het ziekenfondspotje vandaan, die hebben genoeg om van te gaan rentenieren. Dus die kunnen stoppen met werken en stoppen met het uitmelken van fatsoenlijke burgers.

  Je reageert op
  paula Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Corstiaan de Vries
  Schreef op om 12:14

  De macht van de zorgverzekeraars is groot, te groot, veel te groot. Het is absurd om zorg te vertalen in geld en paperassen. Wie denkt dat een zorgverzekeraar kijkt naar al die gegevens die een huisarts moet invullen ( administratie neemt meer dan de helft van een normaal consult) zit ernaast. Dit is namelijk ondoenlijk en het gaat er alleen maar om dat het geregistreerd is, voor wie?
  Neem dan het systeem in bijvoorbeeld Zweden. Iedereen betaalt belasting, een deeltje daarvan is voor de zorg. In ruil daarvoor krijgt ieder de zorg die hij of zij nodig heeft. Het floreert.
  BEn het met velen eens, laten we een vuist maken. Het moet afgelopen zijn met deze praktijken waardoor mensen met weinig geld niet meer de nodige zorg kunnen kopen en laten we opkomen voor de huisartsen. De mijne is fantastisch.

  Je reageert op
  Corstiaan de Vries Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • paula
   Schreef op om 12:31

   De macht van de apotheken is ook zo groot. Die van ons presteerde het om een rekening zo in te vullen dat wij hem niet vergoed kregen onder het motto: Als ik het bij u declareer krijg ik er meer voor dan wanneer ik het bij de zorgverzekeraar aanbied.

   Je reageert op
   paula Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • gerd broekhuizen
  Schreef op om 23:54

  Ik ben het met de huisartsen eens! Prima zorg maar erg slecht betaald, zou geen huisarts willen zijn.
  Een tevreden patiënt.

  Je reageert op
  gerd broekhuizen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Uhlenhop
  Schreef op om 17:24

  Woon in Engeland waar alle ziekenhuisen en doctoren gratis zijn heet de NHS met als gevolgen dat iedereen van uit Europa het Midden Oostenrijk Afrika hier geen komt om behandeld te worden.. Gevolg overvollem ziekenhuizen, bed den in gangen totale chaos.. Alleen met prive verzekering kans op betere zorg. Inderdaad alles kost geld in het leven!!

  Je reageert op
  Uhlenhop Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • dinie nijmeijer
  Schreef op om 12:44

  laten de mensen die 100000 euro of meer op de bank hebben staan dat maar voor ons betalen,want mijn vader zei altijd .die niet steelt of erft moet werken tot hij sterft.als je 67 bent hebben ze je niet meer nodig,dan heb je recht op aow maar daar willen ze nog wel aantrekken.dan heb je net iets te veel om dood te gaan en te weinig om een beetje van je oude dag te genieten. de mensen die nu 65 +zijn hebben bijna allemaal heel hard gewerkt ,nu zijn er velen die van de grote pot profiteren!!!!!!!!!!!!!!!

  Je reageert op
  dinie nijmeijer Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Marijke
  Schreef op om 10:33

  Net voor de oorlog, kreeg een dochtertje van mijn vaders broer een ongeluk en ze had zware brandwonden. De huisarts bracht het meisje en de vader en de opa naar het ziekenhuis. Het eerste wat de directeur vroeg; wie betaald dit? Waarop opa antwoordde; ik heb nog een koe op stal staan, desnoods verkopen wij die…….
  Hoever staan wij hier nog vanaf?
  Hoever staan wij nog af van het intellect, dat onze maatschappij kapot bezuinigd?

  Je reageert op
  Marijke Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Alle Jansen
  Schreef op om 07:17

  en dit mensen….hebben we allemaal te danken aan de zg marktwerking van de VVD.
  En geloof me….dit is nog maar het begin. Er komt nog veel meer shit op ons af.

  Je reageert op
  Alle Jansen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • van hal
   Schreef op om 09:02

   de regering en de verzorg
   de regering en de zorgverzekeraars zijn de nieuwe dictatuur geworden in nederland alle rechten zijn je al afgepakt de enigste recht wat je nog hebt is stemmen gek he dat er steeds minder mensen gaan stemmen

   Je reageert op
   van hal Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Charles Dijks
  Schreef op om 07:04

  Dit is de regering die jullie zelf hebben gekozen.
  Ze vullen hun eigen zakken op kosten van jullie.
  Ik woon nu in België het is ook hier niet veel beter.
  Hier moet je ook geld op zak hebben om behandeld te worden door een huisarts, apotheek of ziekenhuis.
  Als je geen geld hebt geen behandeling dit is toch niet sociaal.
  Dus ga naar Den Haag gooi het land plat maar zorg wel dat iedereen meedoet.

  Je reageert op
  Charles Dijks Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Judith
   Schreef op om 09:24

   Je hebt helemaal gelijk ik vind het zo erg dat alles maar in je strot geduwd wordt en de mensen zijn een stelletje makke schapen die gedwee de troep maar door slikken ik roep al een hele tijd als er gestaakt gaat worden dan loop ik voorop en ik neem een oudje in een rolstoel die ik duw mee met een spandoek.

   Je reageert op
   Judith Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • mark
  Schreef op om 01:00

  gezondheid zegt u… of bedoelt u betalen om in leven te blijven……in ons kikkerlandje.
  ben heel benieuwd wat als… wij allen niks meer betalen hiervoor, en jullie reactie?
  oh ja natuurlijk…de deurwaarder met zijn dreigende toon.
  dan bent u niet meer verzekerd, hhmmm volgens mij niet verkeerd, ze zijn verplicht om je te helpen, dan die weg inslaan???

  Je reageert op
  mark Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • goudse gerrit
  Schreef op om 18:47

  De koek is op beste mensen, maar nu is De tijd gekomen om de macht over te nemen, het kan zo niet meer ons land gaat er zo aan, ojaa heb ik teveel gezegt arresteer me maar het interseert mij geen moet, ben nu onder hand levens Moe ,58 jaar raar he

  Je reageert op
  goudse gerrit Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Rotterdamse Reggie
   Schreef op om 16:37

   ik ben ook 58 en heb hetzelfde gevoel als jij, je zegt het helemaal goed levensmoe want elke dag denk ik waarvoor en waarom allemaal nog??? ben dat hele kleine lichtpuntje helemaal kwijt.We worden steeds korter gehouden een uitje of bios kan er al poosje niet meer vanaf, iets voor je kleinkinderen kopen word ook steeds moeilijker en zo kan ik nog wel ff doorgaan, wat een vooruitzichten hebben we zeg GATVERDAMME!

   Je reageert op
   Rotterdamse Reggie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • ciska
  Schreef op om 17:23

  Hier niet klagen nu met z,n allen naar den haag

  Je reageert op
  ciska Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • ciska
  Schreef op om 17:21

  Hier niet klagen schieten we niets mee op nu is het tijd om met z,n allen naar den haag te gaan

  Je reageert op
  ciska Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Rosette Dolstra
   Schreef op om 06:38

   Helemaal eens, er wordt hier veel te weinig gedemonstreerd en wij slikken inderdaad alles. Alle vrijwilligers zouden moeten staken en iedereen naar Den Haag. Rutte eens een half jaar van een uitkering moeten laten leven, dan smiled hij wel anders!

   Je reageert op
   Rosette Dolstra Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Benedict
  Schreef op om 16:31

  op een bootje kruipen naar de zee paspoort weg gooien en je laten oppikken als boot vluchteling en alles wordt betaald voor u zo gaat dat hier in Europa en vooral in Nederland Rutte en zijn bende denk met u mee

  Je reageert op
  Benedict Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Talitha
   Schreef op om 18:32

   Wat een ongelofelijk kortzichtige, angstige, nare reactie…

   Je reageert op
   Talitha Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • de vries
   Schreef op om 07:50

   Benedict ik ben het helemaal met je eens.

   Je reageert op
   de vries Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • ImportZeeuwse
   Schreef op om 12:38

   Benedict helemaal mee eens. Iedereen die vanuit Nederland, Nederland binnenkomt wordt met open armen en geld ontvangen. Wij Nederlanders (geboren en getogen) moeten direct op een houtje gaan bijten.

   Je reageert op
   ImportZeeuwse Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • m
  Schreef op om 16:26

  Je moet premie betalen anders krijg je direct een brief dan nog een en daarna een opgelegde sanctie namens de zorgverzekeraar. Dit is helaas pijnlijk ondervonden door mijzelf…als je doodleuk zegt ik stop met betalen van de premie staan ze direct alert.

  Je reageert op
  m Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • La
   Schreef op om 21:26

   Ja inderdaad en ze blijven schrijven weleens gehoord dat zon vgz vreterd met 9 ton ontslag vergoeding naar huis werd gestuurd en de zorg verzekering weer stijgt op het einde van het jaar fijn land he Nl.

   Je reageert op
   La Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Boukje
  Schreef op om 15:47

  tja dan gaan we zelf voor dokter spelen en slaan we dat bezoekje wel over.
  Mocht het dan al te erg worden komen ze mij maar gelijk ophalen voor het z.h.
  alles moet je uit eigen zak betalen oke maar waarom dan verplicht die zorg verzekering die mij een rip uit mijn lijf kost. als ik al dat geld op de spaar rekening kan zetten kan ik veel andere kosten misschien zelf betalen.

  Je reageert op
  Boukje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • cisca
   Schreef op om 17:26

   in nederland hebben we een zorgverzekering en een eigen bijdrageen medicijnen waar je voor moet bij betalen en dan krijgen we nu er ook bij betaling als je naar de huisarts moet echt waar ik vraag mij eigen af waarom ik nog verzekerd ben als je toch alles moet betalen en onze overheid die eigenlijk voor zijn burgers het fatsoenlijk zou moeten regelen doet vrolijk mee ik heb er maar een woord voor schandalig

   Je reageert op
   cisca Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • J.Griffioen
  Schreef op om 14:30

  Ik heb al ruim 25 jaar een chronische ziekte. De meeste onkosten betaal ik al zelf. Het is onderdaad waar, dat de zorgverzekeraars de behandeling bepalen tegenwoordig. Ik krijg reguliere voorgeschreven medicatie niet vergoed, omdat zij elke keer iets bedenken om eronderuit te komen…… Schandalig natuurlijk, dat een stelletje onbekwame medewerkers zoveel zeggenschap hebben. Alsof zo’n ellenlange medicijnenstudie geen gewicht in de schaal legt! Terecht dat de huisartsen dit idiote voorstel weigeren te tekenen. Op termijn zijn we nog veel meer de dupe, als ze het wel doen!

  Je reageert op
  J.Griffioen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Lies Jansen
   Schreef op om 15:51

   In dit land word het steeds gekker ,de gene die echt naar een arts moet en nodig heeft kan niet meer gaan vooral de oudjes,wat voor zooitje ongeregeld zit aan de macht.de oudere mensen die hun hele leven hart hebben gewerkt kunnen nu vere………….., als ze een arts nodig hebben en die niet betalen kunnen.Hoe gaat het dan met de buiten landers dat doet de gemeente schandalig.!!!!!!!!!!!!!!

   Je reageert op
   Lies Jansen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Boy
  Schreef op om 13:23

  Bahbah waar gaat dit land naar toe trieste bedoel goor

  Je reageert op
  Boy Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • ria
  Schreef op om 09:49

  Ga nu al niet meer naar de huisarts want ik kan mijn eigen bijdrage niet betalen leef van een uitkering en heb zware artrose heb ik medicijnen voor nodig tegen de pijn maar zelfs dat kan ik niet betalen

  Je reageert op
  ria Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • M.Besteman
   Schreef op om 11:38

   DIEP EN DIEP TRIEST !!

   Je reageert op
   M.Besteman Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Peter
  Schreef op om 09:17

  Zorgverzekeraars en pensioen verzekeraars hebben maar één doel voor ogen. Zoveel mogelijk geld verdienen over de ruggen van de verzekeraars. En de overheid werkt hier vrolijk aan mee!

  Je reageert op
  Peter Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Rob
  Schreef op om 09:14

  Staat de 21ste eeuw dan echt voor: wie geld heeft kan zorg kopen en wie minder inkomen geniet moet het zelf maar oplossen? Er zijn mensen in de maatschappij die door dit zorgstelsel geen behandeling meer krijgen of de juiste medicijnen niet meer kunnen betalen. Voor mij te triest voor woorden. Voor mij was het oude zorgstelsel perfect. Ik betaalde meer premie omdat ik voldoende inkomsten genereerde, en mensen met lager inkomen betaalde minder. Het verschil toen: ik 380 gulden en naaste 50 gulden. Dit compenseerde ruimschoots. Helaas heeft de vrije markt niet gedaan wat het zou moeten doen, zorgverzekeraars maken miljarden winst welke gedeeltelijk in dividend vorm of bonussen uitbetaald worden aan mensen die het eigenlijk niet meer nodig hebben. Als er een overheid gecontroleerd orgaan ontstaat waarbij een maximum vergoeding per medicijn of behandeling vastgelegd wordt is het te berekenen wat een ieder in verhouding kan gaan betalen.

  Je reageert op
  Rob Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • pieter
  Schreef op om 08:44

  wanneer gaat men nu eens massaal in opstand komen met ons allen die hier klagen.Laten we massaal naar het binnenhof in Den Haag gaan en het kabinet laten weten wat wij van hun verwachten anders de stekker eruit van dit kabinet.Het moet toch niet gekker worden met het bezuinigen en niet met 100 man demonstreren maar met 100000 op het binnenhof dat werkt pas

  Je reageert op
  pieter Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Janny Schutze
   Schreef op om 12:16

   Lijkt me een heeeeeel erg goed idee kunnen we nog alles redden?? de regering moet weg!!!!!

   Je reageert op
   Janny Schutze Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Wilma
   Schreef op om 12:43

   Pieter, helemaal mee eens. Ik verbaas me er regelmatig over dat er niet meer mensen in opstand komen. Misschien aan het eind van dit jaar als alle ellende zichtbaar is geworden. Hoe erg moet het zijn voordat we met z’n allen in opstand komen. In 2017 zijn er verkiezingen ik hoop dat er dan een nieuwe partij is die opkomt voor de kwetsbare mensen en degene met minder geld. Die zijn in de meerderheid, dus zou zo’n partij genoeg stemmen kunnen krijgen om te winnen om zo een nieuw tijdperk in gaan.

   Je reageert op
   Wilma Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • ilona
   Schreef op om 17:58

   Pieter wij doen mee Ben het ook gewoon zat verplichte eigen risico alleen al is absurd hoog en ik moet mijn kinderen toch ook zonder na denken na een huisarts kunnen gaan en medicijnen kunnen geven mocht het nodig zijn.
   Ik wil ook eens iets kunnen sparen.

   Je reageert op
   ilona Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • An
   Schreef op om 16:19

   Hoeveel betalen wij al per jaar per persoon minstens 1300,- per persoon of meer
   wij dus rond de 2800 als je dat per gezin in je straat optelt dan vraag je je af wat doen ze met al dat geld daarbij komt nog de eigen bijdrage. Een schande je betaalt steeds meer maar krijgt er minder voor terug sorry, hoor de chronisch zieken, ouderen en alle andere mensen die het bijna niet meer op kunnen brengen zijn de dupe daarbij ook nog meer belasting betalen en minder terug ontvangen. Petje af Rutte het word tijd dat jezelf een gezin gaat stichten dan weet je wat voor onkosten dat met zich mee brengt. Sorry ben zo boos !!

   Je reageert op
   An Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • marion
   Schreef op om 20:57

   Ze moeten toch iets verzinnen om mensen hun laatste centen uit hun zak te troggelen. De gewone arbeider werkt nu alleen nog maar om het hoofd boven water te houden en nu gaan ze de trukendoos open gooien. waar is dit verdomde land mee bezig.

   Je reageert op
   marion Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Melanie
  Schreef op om 07:40

  Prima, maar dan moeten ze ons ook niet verplichten om te verzekeren!

  Je reageert op
  Melanie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • fokke
  Schreef op om 07:28

  Wat we kunnen doen is dit @!$% kabinet weg te stemmen bij de volgende verkiezingen. En dan SP stemmen, dat is de enige partij voor de kleine man en vrouw!

  Je reageert op
  fokke Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Esme
  Schreef op om 04:53

  Gewoon niet normaal,als ik dus een arst heb wat goed is in zijn beroep en als mens normaal denkt moet hij wel tekenen anders heeft hij straks geen enkele patiënt.Dus volgend jaar zijn er de artsen die masaal naar de sociale dienst gaan.

  Je reageert op
  Esme Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • manuela
  Schreef op om 01:40

  dus met andere woorden mensen met een laag inkomen en mensen die in de schuldhulpverlening zitten kunnen straks niet meer naar de dokter en als het ernstig is moeten ze maar dood gaan ?
  gaat erg goed hier in nederland zeg pfffff

  Je reageert op
  manuela Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Lina
  Schreef op om 23:06

  Ik zag een opmerking over net als in België Door Victor. Wel Victor in België betaal je maar een klein deel van de huisarts zelf en geen 375 euro eigen risico. Zoals opgemerkt Veel mensen mijden de tandarts al nu straks ook nog de huisarts. Lopen de kosten voor de ziekenhuizen straks weer op. Laten we eens met zijn allen een vuist maken en optreden. Dat doen ze in België ook beter.

  Je reageert op
  Lina Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Anja
   Schreef op om 09:21

   Ik werk 25 uur per week en kan amper men hoofd boven water houden. Moet eigenlijk per kwartaal mijn bloed laten testen maar aangezien dit onder eigen risico valt, doe ik dit niet..kan het niet betalen meneer Rutten.

   Je reageert op
   Anja Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Lina
  Schreef op om 23:02

  Ik zag een opmerking over net als in België Door Victor. Wel Victor in België betaal je maar een klein deel van de huisarts zelf en geen 375 euro euro eigen risico. Zoals opgemerkt Veel mensen mijden de tandarts al nu straks ook nog de huisarts. Lopen de kosten voor de ziekenhuizen straks weer op. Laten we eens met zijn allen een vuist maken en optreden. Dat doen ze in België ook beter.

  Je reageert op
  Lina Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • A.J.
   Schreef op om 23:45

   Ik zei het eerder en vaker,we worden uitgekleed dus demonstreren in ons blote kont en NIKS meer betalen

   Je reageert op
   A.J. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • herman
  Schreef op om 22:52

  Gewoon massaal geen zorgverzekering afsluiten, hebben ze geen inkomsten dan gaan ze wel anders praten,

  Je reageert op
  herman Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • andre
  Schreef op om 22:24

  Dan hebben we toch ook geen zorgverzekering meer nodig.

  Je reageert op
  andre Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • inge ursinus
  Schreef op om 22:15

  gewoon geen premie betalen

  Je reageert op
  inge ursinus Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Allenmaal
  Schreef op om 21:58

  niets meer betalen aan die dikkoppen die zelf de zakken vullen !!

  Je reageert op
  Allenmaal Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • yvonne
  Schreef op om 21:57

  De huisartsen zijn gek als ze gaan tekenen als ze dat doen krijgen de zorgverzekeraars nog meer macht. De Nederlanders hebben het waarschijnlijk nog te goed ze klagen allemaal maar als er een opstand georganiseerd wordt komt er bijna niemand opdagen maar wel allemaal klagen. Wat hebben we ons allemaal druk gemaakt toen het om de zwarte piet ging en nu gaat het om onze gezondheid en niemand doet iets. IK BEN VOOR OPSTAND . Die Graaiers moeten eens aangepakt worden, WEG ERMEE RUTTE en zijn gemene vies lachje hij naait ons allemaal.

  Je reageert op
  yvonne Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Jannie
  Schreef op om 21:37

  het gaat niet goed met de zorgstaat in
  Nederland meer patiënten en minder huisartsen.Begrijp Overgens niet wat het koninklijk huis hiermee te maken heeft half Nederland gaat meerdere keren op vakantie .

  Je reageert op
  Jannie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Jannet
   Schreef op om 23:38

   zorgstaat??? dat is het al heel lang niet meer een zorgstaat zorgt en trekt niet het vel bij de mensen over de oren… Nee zorgstaat bestaat al lang niet meer dat gebeurde op het moment dat de (zorg) verzekeringen het hier voor het zeggen kregen…

   Je reageert op
   Jannet Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Laura
  Schreef op om 21:16

  Belachelijk, we moeten die verzekeringsmaatschappijen nog meer macht geven. Gaan nu al steeds op de stoel van de arts zitten. Begrijp niet waarom die nog een jarenlange studie nodig hebben. Verzekeraars kunnen het blijkbaar zonder die studie. Vind dit een ZEER gevaarlijke ontwikkeling. Bezuinigen Oke, maar dat zij weten wie de beste arts is, of het beste ziekenhuis, omdat ze daar goedkope afspraken mee hebben kunnen maken?? Dat wil toch niet zeggen dat dit de beste zijn ?? Dat is wel wat ze op de reclame claimen!! Het is een pure geldkwestie en NIETS anders.

  Je reageert op
  Laura Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Mariska
  Schreef op om 21:03

  Wat achterlijk!!! Ik ga al niet eens meer naar een tandarts omdat je daar voor moet betalen, en dan ook niet meer naar de huisarts.

  Je reageert op
  Mariska Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • b . durkstra
   Schreef op om 21:44

   als dat zo is , dan stop ik met de zorgverzekering , en betaal dan wel alles uit mijn eigen portemonee , ben dan inieder geval veel goed koper uit !!

   Je reageert op
   b . durkstra Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Yo
   Schreef op om 22:01

   Dat is dan toch gewoon dom van jezelf. Ik ben ook niet voor de tandarts verzekerd, maar als je je gebit gewoon goed onderhoudt, kun je de controle twee keer per jaar makkelijk zelf betalen. Zo duur is die controle namelijk niet. Als je iets hebt, zul je toch moeten gaan, of je het nou vergoed krijgt of zelf betalen moet. Mensen zullen wel minder snel naar de huisarts gaan voor domme wissewasjes, zoals van die dombo’s die al naar de huisarts rennen als ze verkouden zijn of ze een scheet dwars zit, maar als je echt iets mankeert, ga je toch, en niet zeuren van, oeh, wat ben ik bang voor de rekening. Ook die huisartsbezoekjes zijn helemaal niet zo gek duur, geen honderd euro of zo.

   Je reageert op
   Yo Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • andre
   Schreef op om 22:21

   Dan hebben we toch ook geen zorgverzekering meer nodig.

   Je reageert op
   andre Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Drentswieffien
   Schreef op om 22:38

   Ik begin me langzamerhand ook af te vragen waarvoor we eigenlijk een zorgpremie betalen! Er komt steeds meer voor eigen rekening.

   Je reageert op
   Drentswieffien Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Kale kip
   Schreef op om 05:52

   Niet zo gek duur 100 euro!!!! Ha ha ha ha daar moet ik twee weken eten!!

   Je reageert op
   Kale kip Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • lola
  Schreef op om 20:59

  Gadver Hoe ver wil nl gaan?

  Je reageert op
  lola Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • anyta de bie
  Schreef op om 20:42

  MACHT MONEY MISBRUIK’
  HIER BEGIN IK MEE;
  hoever wil de verzekering gaan om hun zin door te drijven . we zijn al de dupe ook van regering rutte. nu willen de zorgverzekeraars nog meer geld vangen van de client ben ik wel een client of ben ik een dollarteken voor de verzekering hoeveel macht willen ze hebben en hebben ze nog geen miljarden genoeg per jaar en de huisarts dwingen te tekenen ANDERS MOET DE CLIENT EEN DEEL VAN DE REKENING BETALEN DAT NOEM IK NIET ONDER DRUK ZETTEN MAAR EEN HELE VIEZE CHANTAGE MIODDEL OM DE ARTS TE DWINGEN TE TEKENEN ik vind de regering zit nog steeds de kiekeboe te lezen als ze moeten inspringen zie je ze niet i de regering zit toch voor het volk waar zijn ze dan waar kunnen we ons op beroepen heer rutte nog even dan gaan de ouderen helemaal niet meer naar een arts omdat ze het simpelweg niet meer kunnen bekostigen rutte kunt u dit even uit rekenen hoeveel de zorg verzekering hiermee nu ook weer in zijn zak steek waarom worden we met de regelmaat onder druk gezet en geld uit onze zak gepikt om nog rijker te worden ik dat dat de verzekering de zorg met zorg uit kiest voor zijn client nee hij gebruik de klient als drukmiddel naar de arts ik vind het wel heel bont worden met deze verzekeringen die moet nu eens zelf aan de zijkant geplaatst worden en door de regering op de vingers getikt worden en mevr schippers wordt het geen tijd om te tonen dat u er bent voor de mens op zich en dus laat zien dat de grens van accepteren overschreden is ik ben ook ziek en ja de dupe van veel betalen dus nogmaals; geen clientele voor de verzekering maar gewoon MACHT MONEY EN MISBRUIK
  niet te vergeten het chantage middel client van de huisarts word misbruikt omdat client ook een client van de zorgverzekering is om dan een deel van de rekening voor de huisarts te betalen dit hebben ze goed uit gepland en berekend de miljarden van voor jaar was niet genoeg we willen meer . wat betekent client nog voor de verzekeraar wat een misselijkmakende bende
  anyta

  Je reageert op
  anyta de bie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • natasja
  Schreef op om 19:54

  We betalen al zat zou ik zeggen als we de huisarts nu ook nog zelf moeten betalen.
  Dan premie weer naar 20 euro net zoals vroeger en eigen risico naar 0

  Je reageert op
  natasja Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Dietje
  Schreef op om 19:53

  Iedereen klaagt, maar niemand doet wat. Iedereen betaalt alles maar . Niemand die wat doet. Elk jaar in jaar uit komen er veranderingen dat de bevolking door en door kapot maakt. Nederland is totaal geen paradijs. Sorry maar moet gezegd worden. En toch blijven mensen emigreren en wat werk betreft pfff kun j nr ruiken.

  Je reageert op
  Dietje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • victor
  Schreef op om 19:03

  dat word dan zoals in belgie en een beetje terug krijgen van de verzekeraar
  niet zo best

  Je reageert op
  victor Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Jaap
  Schreef op om 18:35

  Waar zijn de zorgverzekeraars toch mee bezig, miljarden in de portefeuille, ze zijn zieker dan de patiënten. Schandalig!!!

  Je reageert op
  Jaap Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Karin
   Schreef op om 20:17

   Helemaal mee eens! Schandaal ten top! Het enige wat je hiermee bereikt is dat mensen hun consult uitstellen, of nog erger áfstellen!!!

   Je reageert op
   Karin Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Lis
  Schreef op om 18:30

  Mensen, van mij gaat er naar Minister Edith Schippers een mail over mijn ervaringen met de zorg en mijn ziektes en vooral mijn klachten over de zorg(verzekeringen).. Ik stuur die brief net zo lang tot ik antwoord krijg..! 😉

  Je reageert op
  Lis Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • FRANCOIS
  Schreef op om 18:14

  niet meer normaal stelletje idioten wat het zijn een normale burger met minder in komen kan niet meer na de huis arts waar gaat het allemaal heen… ik ben zelf long patiënt en moet normaal om het half jaar op controle daar ga ik al niet meer heen omdat ik al teveel zelf moet bijbetalen echt dit zijn dingen word je helemaal gek van en als je vraagt voor meer loon krijg je het niet schandalig gewoon wat er met ons word gedaan.. dadelijk is er alleen maar zorg voor de rijken en de rest kan dood vallen

  Je reageert op
  FRANCOIS Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Dion
  Schreef op om 18:10

  Er hoeft niks aan te hand te zijn mits ze zorg verzekeraars zich wat willen schikken,, en dan moeten ze niet lopen schermen dat de patiënten anders de dupe worden, dat hebben ze zelf in de hand , want van onderhandelingen tussen arts en verzekeraar is geen sprake, alleen daar tekenen en mond dicht…..

  de macht moet weg bij de verzekeraar omdat die alleen denkt aan winst maken, en de arts aan genezen,, lijkt me niet zo moeilijk wat prioriteit heeft

  Je reageert op
  Dion Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Kokkie van der Werf
   Schreef op om 22:47

   Mee eens.

   Je reageert op
   Kokkie van der Werf Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • John
  Schreef op om 18:00

  Wat zal de artsen veel tijd over houden als wij zelf de huisarts moeten betalen . Je bedenkt je wel 3 keer voor je 1keer naar de arts gaat. Waar zijn wij beland?

  Je reageert op
  John Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • riens
  Schreef op om 17:57

  krijg het gevoel dat kabinet rutte,ons aan het uitmoorden is.
  zal dan ook tijd worden dat we dat niet laten gebeuren

  Je reageert op
  riens Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Gerard van den broek
   Schreef op om 19:54

   Om uit deze ellende te komen tussen zorgverzekeraars, huisartsen en Overheid in 2016 moeten we gewoon met z’n allen de zorgverzekeringskosten staken en niet meer betalen. De Overheid en de zorgverzekeraars kunnen moeilijk alle miljoenen Nederlanders een boete opleggen als we allemaal niet meer betalen tot dat de zorgverzekeringskosten op een menselijke manier geregeld worden en dan ook zo snel mogelijk deze Overheid het land uitgooien, want we zijn het zat met het uitpersen van het volk. Weg met ze en ook die corrupte zorgverzekeraars.

   Je reageert op
   Gerard van den broek Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • jessica
  Schreef op om 17:05

  dan krijg je zometeen hier ook van die kwakzalvers die doktertje gaan spelen voor de helft van het geld van de echte huisartsen schiet toch allemaal niet op de ziekenhuizen liggen nu al overbezet

  Je reageert op
  jessica Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • H.r
   Schreef op om 18:05

   Het is hier in nederland een rod zooitje je word genaaid door rutte het zijn allemaal zakken vullers het koninghuis maak maar vacantie reisje van ons geld
   en maar lachen ze moeten meer buitenlander naar binnen halen kunnen we nog meer betalen waar zijn ze mee bezig die zakken vuller van de 2 de kamer over 5 jaar hebben we van de geel honger geen ontlasting

   Je reageert op
   H.r Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • the inere
  Schreef op om 17:02

  Zolang Dictator Rutte aan de macht blijft, zal bevolking stikken…IEDEREEN DE STRAAT OP….

  Je reageert op
  the inere Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • D.Paardekooper
  Schreef op om 17:00

  allemaal klagers, wees blij dat we in Nederland nog zo’n aantal zakkenvullers hebben. Dat kunnen we met zijn allen samen wel betalen. Ik heb niet op dat zooitje gestemd, jullie allen wel !!!

  Je reageert op
  D.Paardekooper Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • moni
  Schreef op om 16:57

  Voor mensen die mentaal zziek zijn betalen al de volledige eigen risico. Waarom kan dit er dan niet ook bij komen. Ziek is ziek. Gelijkheid is hier dan ook best eerlijk.

  Je reageert op
  moni Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • R.Frolich
   Schreef op om 21:29

   Beste Moni,
   Weet je wel wat je zegt???
   Iemand kan geestelijke hulp nodig hebben en dan ook nog lichamelijke hulp. Kan jou ook overkomen, hoor. Trek dan maar alle reservepotjes uit het laatje!
   Denk nog maar eens na.

   Je reageert op
   R.Frolich Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • manuela
   Schreef op om 01:50

   beste Moni,

   jij weet geloof ik echt niet wat je zeg mijn moeder die heel ernstig ziek is met copd lekkende hart klep zware suiker huid kanker en zo kan ik nog wel even door gaan moeten die straks uit eigen zak de dokters betalen ?
   dan leg ze straks echt onder de groene zooien hoor omdat die ook maar een heel klein pensoentje heb nederland gaat een beetje erg ver jeugdzorg die al kinderen uit gezinnen halen omdat ze er jaarlijks een extra bedrag voor krijgen nu de dokters weer hoe ver moeten we gaan ?
   dit is gewoon te gek voor woorden ?

   Je reageert op
   manuela Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • the inere
  Schreef op om 16:56

  Klaag maar…ik hoop da Nederland kapot gaat door Vvd…klaag maar verder door zolang jullie de straat niet opgaan zal VVD verder gaan met het kapot maken van bevolking

  Je reageert op
  the inere Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • leone
   Schreef op om 18:31

   Klopt helemaal .
   We zouden een volksopstand moeten beginnen.
   Ze plukken ons totaal kaal, en zij maar de zakken vullen.
   Dus mensen met zijn allen de straat op.

   Je reageert op
   leone Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • maria
  Schreef op om 16:39

  misschien moeten we terug naar de hobby medicijnmannen die je van een zakgeldje kunt betalen zonder 100.000 wetten en regels

  Je reageert op
  maria Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Thea Smit
  Schreef op om 16:30

  Als dat zo is hebben we er weer een groep bij die in de ww komt. Leve de werklozen.

  Je reageert op
  Thea Smit Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • M.Hermsen
  Schreef op om 16:22

  Is het mogelijk dat bovenstaande reacties doorgestuurd worden naar Mark Rutte , mevr schippers en de heer van Rijn.

  Het koningshuis opheffen.!!!!!

  Je reageert op
  M.Hermsen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Jans
  Schreef op om 16:11

  Als we toch alles zelf moeten betalen dan kan de verzekering er ook uit.
  Weet je wat? Help de buitenlanders maar van ons geld, dan zullen wij onze ouders wel doodknuppelen.

  Je reageert op
  Jans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Doortje
   Schreef op om 17:24

   Wat is dat nu weer voor een populistisch geneuzel?! De ‘buitenlanders’ zoals jij ze zo minzaam noemt hebben hier geen drol mee te maken! Dit is geen politiek besluit! Dit is besluit dat door zorgverzekeraars gemaakt wordt, waar politiek net op moet ingrijpen! Weet eerst iig een klein beetje waarover het gaat, voor je zo’n uitspraak doet!

   Je reageert op
   Doortje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Bloem
   Schreef op om 22:55

   Dat klopt misschien wel maar het is wel te begrijpen die reactie… de mensen die hier al wonen worden aan alle kanten gekort en met regeltjes bestookt, asielzoekers en ook uitgeprocedeerde asielzoekers worden hier met van alles geholpen terwijl iemand van 98 die haar leven lang heeft gewerkt en betaald nu niet meer wordt geholpen met het aantrekken van haar steunkousen….is maar even een voorbeeld.

   Je reageert op
   Bloem Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • nanny
   Schreef op om 13:18

   Doortje, wat ben jij kortzichtig, heb je nou écht niet in de gaten, dat door het zielige mensen beleid hier in Nederland, de kosten de pan uitrijzen en deze maatregelen aangekondigd worden. Tja, wat moeten we nou toch met die ontevreden uitgeprocedeerde asielzoekers. En maar vergaderen. Mijn moeder ligt in haar eigen pis in een zgn. ‘verzorgingstehuis’ Ze is helaas geen vluchteling, asielzoeker, ontevreden buitenlander, dus laat haar maar liggen !!!! Ik spuug op ons land, trouwens ons is een heel raar woord, want ons land is allang niet meer van ons. De islam regeert hier allang ondergronds.

   Je reageert op
   nanny Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • silvia
  Schreef op om 16:04

  We moeten eens met zijn allen ook eens naar den haag gaan

  Je reageert op
  silvia Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • s.smeenk
   Schreef op om 19:45

   Het wordt de hoogste tijd dat wij en dan ook iedereen naar Den-Haag gaan en onze stem eens laten horen.
   Want zo kan het niet langer er moet wat gebeuren!!

   Je reageert op
   s.smeenk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Leny Tuitman
  Schreef op om 15:44

  Nou daar zijn mijn man en ik mooi klaar mee. Allebei hartpatient, rugpatient en mijn man heeft nog suiker en COPD. Maar iedere keer weer stemmen op de VVD. Als er nu iets ondernomen werd door de mensen deed ik geheid mee. Helaas kan ik het zelf niet doen van wegen mijn ziekte. In opstand moeten we komen anders gaat het helemaal mis hier in Nederland. Ze zijn er in Den Haag al een heel eind mee bezig.

  Je reageert op
  Leny Tuitman Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Sofie
  Schreef op om 15:36

  Opruien is dit weer, zal zo’n vaart niet lopen als het zover is en er wordt daadwerkelijk iets hieromtrent besloten kunnen we ons altijd nog druk gaan lopen maken. Geen wonder dat mensen stress hebben.

  Je reageert op
  Sofie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • kale kip
  Schreef op om 15:35

  Zorgverzekering, zorgloterij zal je bedoelen, het kabinet zal wel weer denken dat het allemaal wel meevalt, de argelozen.

  Je reageert op
  kale kip Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • groot roessink
  Schreef op om 15:34

  Welk losgeslagen zooitje daar in den Haag ,die de zakken over de rug van de belastingbetaler vult haalt ons de huisarts af.
  Mw Schippers en consorten? Ga werken in de zorg laat je handen wapperen i.p.v. zulke situaties creëren. Geef dan ook eindelijk de euthanasiepil vrij zodat de burger over zijn eigen leven kan beslissen, dan straks op een houtje te bijten.
  Dan gaat de farmaceutische wereld er ook aan.
  Hoe maak je mensen hartstikke gek, en er zijn er al zoveel door al die bezuinigingen en baan verlies in onze maatschappij. Alleen rupsjes nooit genoeg slaan hun slag .Maar, wel verwachten dat er kinderen geboren worden. Hoe krijg je zulke lui opgenomen om na te denken?
  Onvoorstelbaar

  Je reageert op
  groot roessink Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Doortje
   Schreef op om 17:54

   En waarom lees je niet goed? Dit zijn niet het zooitje zakkenvullers in Den Haag die dit zullen besluiten, maar de zorgverzekeraars zelf… Het zooitje in Den Haag zou daar een einde aan kunnen (en zeer zeker moeten) maken… Maar dit zou géén politiek besluit dus….

   Je reageert op
   Doortje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • e.kipp
  Schreef op om 15:22

  waarom zo veel betalen hoe doen onze buur land belgie dit dan met een verzekering van 75,00 per maand .
  Nu die hebben maar een verzekerings maatschapij die bestaad en geen 10 verschillende waar de grote heren (ziee kabinet leden) zalm en kornuiten die hun zakken nog eens extra vullen op onze kosten weg er mee we moeten nu inopstand komen heel nederland pikt alles hier maar nu niet meer kom op wilders waar blijf je nu roep een demonstratie uit over ons beleid hier

  Je reageert op
  e.kipp Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Mara
  Schreef op om 14:48

  We gaan kapot, de zwakkeren eerst.
  Overleven zal alleen zij die nooit ziek zijn , en zij die de artsen kunnen betalen.

  Je reageert op
  Mara Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • nanny
   Schreef op om 13:11

   En asielzoekers natuurlijk, die krijgen alles, weten jullie dat zij maar de helft aan zorgpremie hoven te betalen en maar een eigen risico hebben van 100 euro. Hoezo discriminatie, maar dan omgekeerd, daar is dit land de laatste jaren heel erg goed in geworden. Ben benieuwd, wat ze met al die bootvluchtelingen gaan doen, het valt mij op, dat het wel heel veel jonge gezonde mannen 20-30 jaar zijn.

   Je reageert op
   nanny Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Mara
  Schreef op om 14:46

  We gaan kapot, en alleen de sterke zullen overleven, en natuurlijk de rijken.

  Je reageert op
  Mara Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Frank
  Schreef op om 14:43

  Laten we ophouden met het stigmatiseren van buitenlanders. Het probleem zit hem geheel in ons zelf. We sturen berichten over alles wat er zou moeten veranderen. Uiteindelijk doen we helemaal niets. Concreet is het een geschil tussen twee partijen. Huisartsen en zorg verzekeraars vechten het geschil uit over de rug van de patiënt, schandalig! Zijn we bereid dit te blijven accepteren of laten we nu eens duidelijk horen dat we er klaar mee zijn en de verdere afbraak van dit prachtige land te stoppen.

  Je reageert op
  Frank Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • nbirm@hotmail.com
   Schreef op om 17:56

   Feit: basiszorgverzekering is in Nederland verplicht.
   Feit: door marktwerking zou vraag en aanbod in evenwicht moeten zijn en door verschillende aanbieders zouden door te concurreren de premie betaalbaar houden en de kwaliteit optimaal. Echter is daar weinig effect en gaan zelfs maatschappijen fuseren waardoor ze steeds groter worden en steeds meer macht krijgen.
   Premies gaan omhoog, steeds meer zaken worden niet meer opgenomen in de basisverzekering en de eigen risisco gaat ieder jaar omhoog.

   Wij protesteren niet en gaan braaf ieder jaar hierin mee.

   Dit artikel gaat niet over een feit maar een nieuws en een aandachtspunt dat als huisartsen en verzekeraars niet samen uitkomen, dan degene waarvan de huisarts het conceptcontract niet heeft getekend met de verzekeraar dan mogelijk (gedeeltelijk) zelf moeten betalen.

   Dit alles heeft dus niets te maken met “buitenlanders” of illegalen. Het zijn keuzes die de verzekeringsmaatschappijen maken door wetten mogelijk gemaakt die de regering die wij hebben gekozen opstellen.

   Wil je iets aan je situatie doen, dan niet een ander de schuld geven. Zoek kennis op, verenig je en praat met degene die je echt verder kan helpen en protesteer tegen de wetten die ons lam leggen en ons steeds meer opleggen, maar niets tegen over stellen.
   Nederland is een goed land waar goed te leven valt als de regering beter rekening houdt met zijn inwoners en zaken evenwichter verdeeld. En wij moeten meer voor ons zelf opkomen en niet op de minderheid afschuiven.

   Laten we zaken met de consumentorganisaties opnemen, laten we ons verenigen, onderzoek doen waar en hoe we invloed kunnen uitoefenen, laten we met degene die verantwoordelijk zijn in gesprek gaan en als dat niet lukt, petities, met oppositie in gesprek gaan wat zij kunnen beïnvloeden.
   Dit is niet even ontstaan, dit is al jaren gaande en er worden steeds wetten aangenomen die vergaande invloed hebben op onze dagelijks gang van zaken. En met de verantwoordelijke moeten we in gesprek gaan.
   Focus de aandacht waar het moet zijn en niet afgeven op een anderen. De geschiedenis heeft meerdere malen aangetoond dat er niets mee wordt opgelost.

   Je reageert op
   nbirm@hotmail.com Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • cindy
   Schreef op om 20:39

   Heel goed geschreven! Het kabinet weet al jaren dat marktwerking alles alleen maar duurder maakt ipv goedkoper! Maar he, met een salaris van 6500 euro netto per maand kun je die ziektekosten toch makkelijk betalen, dus who cares?

   Je reageert op
   cindy Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • cokkie
  Schreef op om 14:42

  er is niemand die zegt het is genoeg geweest . wij nederlanders zijn te goed gelovig.
  wij komen niet in opstand zo zijn we niet, maar ik weet wel dat het eens moet gaan gebeuren . wij nederlanders moeten eens op staan tegen de mensen in den haag
  want als het niet gebeurd dan gaan ze maar door.
  wij moeten niet op de eerste rij zitten .maar eens gaan doen wat we zeggen en niet meer klagen over het wel of niet eerlijk is . genoeg is genoeg .

  Je reageert op
  cokkie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Desirée
   Schreef op om 16:39

   Het wordt steeds gekker in Nederland. Als het zo doorgaat, dan moeten we misschien wel ook de consulten van medisch specialisten gaan betalen. De rijken worden rijker en de armen armer, schandalig!

   Je reageert op
   Desirée Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • hendriks
  Schreef op om 14:35

  het word steeds gekker .omdat ik erg ziek ben .kan ik het niet meer betalen .dus voor mij dan geen arts meer gewoon laten dood gaan .dan zullen de artsen bijna geen bezoek meer krijgen als er bijna niemand meer komt .de zieke mense zoals ik moeten eronder lijden

  Je reageert op
  hendriks Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Sam van poelje
  Schreef op om 14:19

  Ik heb de zorg verzekering uitgerekend van 2014.
  Kosten voor medicijnen die niet binnen de verzekering vallen 685 euro betaald
  premie per maand 140 euro
  eigen risico om bij via de huisarts medicijnen te verkrijgen 375 euro per jaar.
  Mijn vrouw hetzelfde ongeveer, dus dit moet je keer 2 doen. Is bij elkaar op gerekend ; € 20135,- voor 2014. Dit te betalen met een uitkering van de gemeente. Tandarts niet mee gerekend, omdat de controle wel vergoed word, maar alles daar buiten is op eigen kosten. Gemiddeld genomen betalen we dus 200 euro per maand per persoon. Is dit te veel of mag het nog duurder worden ? Ik wil best alles zelf betalen en een verzekering laten lopen voor ziekenhuis bezoek, denk dat het eerlijker is dat diegene die het echt nodig hebben een apparte verzekering moeten gaan af sluiten en niet meer collectief. Ik krijg het gevoel dat de burger uitgebuit word. Wij nederlanders moeten hier zelf wat aan doen, omdat ik inmiddels geen behoefte meer heb aan sex, omdat de overheid mij elke dag meer en meer verneukt. Voor diefstal moet je de gevangmis in, dus de hele overheid met de hele zorg instelling kunnen de bak in. Blijkt dat het gedoogd word door de burger. Ben er heel erg klaar mee. Zorg verzekering is al bijna duurder dan een huis huren.

  Je reageert op
  Sam van poelje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • John
   Schreef op om 17:11

   Beste Sam,

   Misschien heb je niet alle zorgkosten vermeld, want ik kom niet aan het door jouw opgesomde bedrag van 20.135 euro voor 2014.

   2 keer 12 x 140 euro = 3360 euro
   2 keer Eigen Risico 375 euro = 750 euro.
   2 keer medicijnen 685 euro = 1370 euro.
   Dat is totaal dan 5480 euro.
   Hierop moet je dan ook nog minderen een bedrag zorgtoeslag.
   Laat dat 2 keer 12 x 40 euro zijn, dan resteert een bedrag van ruim 4500 euro.
   Ruim gerekend zit je dan op 200 euro, 100 euro per maand per persoon.
   Dat is met een bijstandsuitkering nog een flink bedrag, maar ten opzichte van jouw berekening hierboven mist er dan nog een 16.000 euro.
   Ik hoop dat dat een rekenfout van je is, want indien niet, dan zou ik niet in je/jullie schoenen willen staan, omdat je in 2014 dan zeer veel Eigen Bijdrage betaald heb aan specialistische zorgkosten.

   Groeten en sterkte.

   Je reageert op
   John Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • frans
   Schreef op om 00:53

   in deze berekening wordt nog iets vergeten, nl de fiscale aftrekbaarheid; met bovengenoemde ziektekosten krijgt men gegarandeerd geld terug van de belastingdienst. zelf ben ik in januari al door mijn eigenbijdrage. toch betaal ik met een netto inkomen van 1500,– euro per maand niet meer dan gemiddeld 150,– euro per maand. dat is 10%, ja veel, maar ….. dan ben ik wel zorgenvrij.

   Je reageert op
   frans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • joanna
  Schreef op om 14:18

  Ik word ziek van het gemanipuleer met de gezondheidszorg

  Je reageert op
  joanna Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • wiebe
  Schreef op om 14:12

  GEERT WILDERS stemmen

  Je reageert op
  wiebe Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Pietertje
  Schreef op om 13:53

  Laten de kopstukken in verzekeringsland eerst maar hand in eigen boezem steken. Zelf graaien ze bij het leven. Stinkend rijk worden en dan de gewone man/vrouw uitmelken. Bah.

  Je reageert op
  Pietertje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Gerard
  Schreef op om 13:48

  Tsja nu zie maar welke macht de zorgverzekeraars hebben. Huisartsen kunnen niet anders dan niet tekenen. Zou jij een contract tekenen die je absoluut niet bevalt?. Wij patiënten hebben een overeenkomst voor de vergoeding met de zorgverzekeraar niet met een huisarts, maw de zorgverzekeraar moet je de kosten vergoeden. Ik zou me voor kunnen stellen dat je eerst de huisarts zelf betaald en de rekening gaat indienen bij de zorgverzekeraar. Dit laatste, het rechtstreeks betalen van de huisarts, is van beide kanten, patiënt en huisarts zeer ongewenst. Maar als het niet anders kan dan moet het maar zo. Ik zeg weg met de zorgverzekeraars terug naar 1 zorgverzekeraar de overheid. Weg met de marktwerking want die werkt niet in de zorg. Daarbij zijn de kosten voor huisartsenzorg maar een zeer klein van de totale kosten. Weg met de ketenzorg want daar moeten weer allemaal mensen extra worden ingezet met extra kosten, maw verhoging van de zorgkosten. Terug naar de basis één ZIEKENFONDS. Een geen miljarden aan reserves bij de zorgverzekeraars

  Je reageert op
  Gerard Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • yvon
  Schreef op om 13:32

  wij moeten zorg betalen en krijgen hem niet kleinzoon geopereerd kon niet meer plassen de opening zat dicht 2 keer eerst hulp geweest kateter gezet 2 maal dokter vond het beter om meteen te opereren kon niet wachten op de goed keuring van de verzekering na operatie brief voor goed keuring ingediend en afgewezen zat niet in het basis pakket een jongen van 6 jaar had hier mee moeten blijven lopen elke keer zat er 4 liter plas in zijn blaas kosten 845,00 waar betalen we voor niet voor de zorg maar voor de die hoge pieten hun salaris er is zorg plicht in nederland maar niet voor Nederlanders als een asielzoeker dit heeft word hij wel geholpen en hoef hij dit niet te betalen nee dat doet de regering wel voor hun belachelijk hoe de regering en zorgverzekeraars met mensen omgaan die de status dragen NEDERLANDER wand in ons eigen land worden wij gediscrimineerd

  Je reageert op
  yvon Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • c payralbe
  Schreef op om 13:30

  met zijn allen geen premie meer betalen vallen er veel doden maar ik dacht dat er van de overheid geen doodstraf mag in nederland

  Je reageert op
  c payralbe Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • john Oosterom wichers
  Schreef op om 13:16

  verf mijn kop zwart, en vraag hier “asiel” aan dan wordt het voor me geregeld Gratis en niets..

  Je reageert op
  john Oosterom wichers Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Chekko
   Schreef op om 13:27

   Denk er net zo over.

   Je reageert op
   Chekko Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Annemarie
  Schreef op om 12:50

  Dus als ik het goed lees, wordt het niet direct vergoed via de huisarts maar krijg je een factuur van de praktijk die je dus kan indienen bij de zorgverzekering en dan is het afhankelijk van je verzekering ( of je vrije keuze hebt bv zoals bv bij ONVZ) of je een tegemoetkoming krijgt in je kosten. Ik weet dat ONVZ dat dan 100% uitbetaald maar ander zorgverzekeraars 80% van de kosten. Zo is het hoe ik het lees. Dat heeft volgens mij te maken met het contract die de huisarts al dan niet heeft met jou verzekeraar

  Je reageert op
  Annemarie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • L.Hermans
   Schreef op om 14:09

   De markt werking zou voor gezonde concurrentie zorgen en alles zou zodoende goedkoper worden. Daar wacht ik nog steeds op. Net als het fabeltje van de M.P. 1000 euro’s per werkende Nederlander. Sluwe manier weer van de zorgverzekeraars om meer geld te verdienen. Dat van de declaraties hebben we al gehad lang geleden.

   Je reageert op
   L.Hermans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Bilthoven
  Schreef op om 12:40

  Weet je wie het straks zwaar krijgen de gemeentes.
  Want als ik niks meer kan betalen en zieker word kunnen ze mij toch niet half dood op straat laten liggen.
  Mensen gaan inbreken,stelen, bankenovervallen enz enz om voor hun gezinslid te zorgen.
  Mensen worden steeds depressiever door geld nood.
  Relaties lopen stuk of mensen plegen zelfmoord.
  Waar willen ze eigelijk heen??
  Een mens mag straks geen mens meer zijn.

  Je reageert op
  Bilthoven Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • A.van.Gameren
   Schreef op om 13:41

   Denke dat mensen nu langer wachten voor dat ze naar huisarts gaan met gevolg van ziekenhuisopname dat wel wordt vergoed

   Je reageert op
   A.van.Gameren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Willy v43
  Schreef op om 12:33

  ik krijg steeds meer een hekel aan dit land , haal nog meer buitenlanders binnen , waarom wij betalen en dat tuig niet, donderop zeg, iedereen stoppen met betalen , maar dan ook echt heel nederland, kijken wat ze dan nog te zeggen hebben , van 1x niet betalen per maand, kan ik al 4weken van eten , denk daar eens over na, kan nu maar 2x per maand boodschappen doen, godsgeklaagd, kom nooit bij een dokter ben 67 jaar , maar ook ik ga mankeren !!!!!

  Je reageert op
  Willy v43 Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Yvonne Goes
  Schreef op om 12:27

  Dit gaat een hoop ellende geven.
  Ik ga dan niet meer naar de huisarts want kan het niet keer betalen.
  Dus ga ik maar ze voor doktertje spelen.
  Hoeveel mensen zullen niet zwaar zieken worden omdat ze het niet betalen kunnen.
  Belachelijk geldwolven zijn het.
  Er word niet meer aan mensen gedacht alleen maar geld geld geld.
  Echt stelletje koekenbakkers

  Je reageert op
  Yvonne Goes Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Pietje
  Schreef op om 12:25

  Met dank aan een stelletje onbekwame volksvertegenwoordigers daar in Den Haag. Beslissingen worden genomen, zonder enige kennis. De dames en heren memen beslissingen die ze voorgeschoteld krijgen van de lobby. Zo ook in Europa. De lobby maakt uit wat er gebeurd en de schapen lopen er achter aan. Ziekenfonds moet terug of alles moet gratis. In veel eurolanden is de ziekenzorg gratis. Idioot gedoe hier in dit land.

  Je reageert op
  Pietje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • ankie
  Schreef op om 12:23

  Kunnen wij als nederlanders onder elkaar…we zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje…..nou niet eens gaan protesteren!! We klagen allemaal (ik ook) maar uiteindelijk laten we het weer gebeuren….

  Je reageert op
  ankie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Liesbeth
   Schreef op om 13:35

   Ik doe mee Ankie en Loraine.
   Laten we idd. eens minder klagen en meer de handen ineen slaan door te protesteren. Op welke manier dan ook.

   Je reageert op
   Liesbeth Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Liesbeth
   Schreef op om 13:38

   Ik doe wel mee Ankie en Loriane.
   Laten we idd. eens wat minder klagen en meer de handen ineen slaan door te protesteren. Op welke manier dan ook!

   Je reageert op
   Liesbeth Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • jantje
   Schreef op om 13:43

   hehe goed zo loraine jij snapt het tenminste !!! sta 100 % achter deze mening

   Je reageert op
   jantje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • cherish
   Schreef op om 14:20

   Precies! Massaal demonstreren tegen deze uitbuiten. Jammer dat bij het afschaffen van zwarte piet heel Nederland in opstand kwam…..allerlei petities deden de ronde. En bij de zoveelste uitbuiting door onze overheid is het opeens SILENCE

   Je reageert op
   cherish Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Els Demmers
   Schreef op om 15:08

   Jij hebt helemaal gelijk. Zeg maar wanneer we beginnen met echte protesten zoals niet meer betalen van verplichte zorgverzekering.
   ik doe met je mee.
   Nu nog meer mensen mee krijgen.

   Je reageert op
   Els Demmers Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • roy
  Schreef op om 12:21

  ik weet niet waar ze op wachten om met een vezekering te komen voor iedereen een fonds klaar basta met concurentie

  Je reageert op
  roy Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Sylvia de Graaf
  Schreef op om 12:15

  ik vraag me af of al die plannetjes in Den Haag uitgebroed wordt of is dit afkomstig vanuit Brussel. Sinds de EU is alles alleen maar duurder geworden, of zie ik het te somber in? Weet wel dat de bevolking niets meer te vertellen heeft. Het grote geld is hier de baas.

  Je reageert op
  Sylvia de Graaf Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.