Zorgverzekering IZA over naar VGZ in 2016

- 18 reacties

IZA zorgverzekeraarAlle verzekerden van de IZA zorgverzekering worden per 1 januari 2016 overgedragen naar VGZ. De reden hiervan is dat klanten meer keuzevrijheid verlangen bij het kiezen van een polis. Bij VGZ heeft men deze vrijheid, dankzij het aanbod uit drie verschillende basisverzekeringen en meerdere aanvullende en tandartsverzekeringen. De overgang zou mogelijk ook de hoogte van de zorgpremie ten goede komen, doordat alles meer op een plek wordt afgehandeld, zoals declaraties en de administratie.

VGZ concern

Zorgverzekeraar IZA valt al onder het VGZ concern, met onder andere Univé, IZZ en Bewuzt als andere labels. VGZ is na Achmea de grootste aanbieder van zorgverzekeringen in Nederland met een marktaandeel van 24,7 procent. Dat zijn iets meer dan 4 miljoen verzekerden. Het is niet bekend hoeveel Nederlanders op dit moment verzekerd zijn bij IZA.

Welke verschillende zorgverzekeraars zijn er?

Klanten van IZA zijn in oktober al op de hoogte gebracht van overgang en ontvangen binnen enkele weken het nieuwe polisaanbod van VGZ. Tot 31 december van dit jaar hebben alle verzekerden de kans om het aanbod te accepteren of te kiezen voor een andere zorgverzekering. Hun huidige IZA/VGZ polis wordt dan automatisch opgezegd door de nieuwe verzekeraar.

De nieuwe situatie wordt uitgelegd in onderstaande afbeelding:

IZA over naar VGZ

Zilveren Kruis

Eenzelfde soort situatie heeft zich vorig jaar ook voorgedaan bij Nederlands grootste verzekeraar Achmea. Agis en TakeCareNow – samen goed voor 1,2 miljoen klanten – zijn begin van dit jaar overgegaan naar Zilveren Kruis. Al die verzekerden kregen vorig jaar ook de kans om niet in te gaan op het aanbod van Zilveren Kruis en te wisselen van zorgverzekeraar.

Lees ook: Agis en Zilveren Kruis samen verder; wat verandert er?

In de laatste anderhalve maand van het jaar is het namelijk mogelijk voor iedereen om over te stappen van zorgverzekering. De verzekeraars wachten dit jaar tot het allerlaatste moment met het bekendmaken van de premie. Zij hebben nog tot uiterlijk 19 november om dit te doen.

18 reacties op: “Zorgverzekering IZA over naar VGZ in 2016”

 • Ik ben ineens van IZA naar VGZ overgedragen en heb een polis waarin staat dat ze het pakket vergelijkbaar met IZA hebben opgesteld en nu moest ik vanwege rheuma Therapiezwemmen een declaratie opsturen over het jaar 2016 en ja hoor ik krijg niks vergoed

  A.Grujic -

  Schrijf een reactie op: A.Grujic

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Omdat er een conflict is tussen VGZ en het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (over de te krappe inkoop door VGZ) komen de VGZ-klanten op een wachtlijst (m.u.v. spoed) tot 1 januari a.s.. Voor 2017 ziet dat beeld er niet anders uit. Ook hier ontstaat in het najaar van 2017 wederom een wachtlijst. De klanten zijn de dupe. De zorgautoriteit (NZA) gaat er naar kijken, maar met welke bevoegdheid is onduidelijk.
  Tot op heden was ik zeer tevreden over het IZA (al vanaf begin jaren ’80 hier verzekerd). Door de gedwongen overgang naar VGZ wil ik onder geen voorwaarde in de eerder vermelde wantoestanden terecht komen en oriënteer ik mij nu op een andere zorgverzekeraar.

  H. Molenkamp -

  Schrijf een reactie op: H. Molenkamp

  Het e-mailadres blijft prive.
 • October 2015 verzekerden (alle) naarandere verzekeraar bv vgz.Later hoorde ik in mijn omgeving dat zij gewoon bij iza verzekerd bleven.ik heb bij provinciaal electriciteits bedrijf gewerkt (izr verzekerd) Bedrijf is uiteindelijk overgenomen door Electrabel,maar heb nog steeds pensioen van het ABP.Waarom kon ik niet langer bij iza verzerd blijven.Telefonisch kon ik niet gewaar worden waarom naar andere verzekering j.jorna

  j.jorna -

  Schrijf een reactie op: j.jorna

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Stuur mij een behoorlijke polismantel op zodat je een overzichtelijk keuze kan maken.
  In deze wirwar van IT beelden kan je door het bos de bomen niet zien.

  M.S. Roskott van Pelt -

  Schrijf een reactie op: M.S. Roskott van Pelt

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Vgz heb ik totaal geen goede ervaringen mee !! Ik ben juist overgestapt in het verleden ik wil geen vgz heb ik hier nog wat over te zeggen? Gr vera

  Vera grillet -

  Schrijf een reactie op: Vera grillet

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik heb vandaag pas op 3 november een brief gekregen dat iza curator vgz wordt ik zou eerder op de hoogte gij gesteld dit is niet waar en ik ben hier niet voor in wat nu?

  Vera grillet -

  Schrijf een reactie op: Vera grillet

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Na 41 jaar IZA als zorgverzekeraar te hebben gehad en ook (na collectieve overstap binnen mijn bedrijf naar Achmea) persoonlijk trouw gebleven ben aan IZA omdat ik nooit problemen had met de vergoedingen, en nu na zes maanden mijn eigen bijdrage op gebruikt is, ik bij VGZ ernstige medicatie vergoedings problemen heb, voelt het voor mij momenteel zo dat ik overgeleverd ben aan de (geld)wolven.

  N.C. Boogaard -

  Schrijf een reactie op: N.C. Boogaard

  Het e-mailadres blijft prive.
 • waar moet ik het burgerservicenummer invullen?

  john winnubst -

  Schrijf een reactie op: john winnubst

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ga nog snel even overstappen van iza naar dsw.

  Hein -

  Schrijf een reactie op: Hein

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Waarom geen Iza meer? Wel nog reclame maken. Ergens klopt er iets niet. Eerst kon je je alleen maar bij Iza verzekeren. Nu moet je er weer verplicht uit. Je wordt gewoon voor een voldongen feit geplaatst.

  Van leijden -

  Schrijf een reactie op: Van leijden

  Het e-mailadres blijft prive.
 • ik zou graag alle verzoeken willen inzien met de vraag om meer keuze; Er was helemaal niets mis met IZA; wees toch eerlijk met je redenen.

  h von konigslow -

  Schrijf een reactie op: h von konigslow

  Het e-mailadres blijft prive.
  • het zit hem hierin dat het IZA een stichting was zonder winstoogmerk mij is hetzelfde overkomen

   pg h -

   Schrijf een reactie op: pg h

   Het e-mailadres blijft prive.
 • In oktober zouden wij op de hoogte gebracht moeten zijn van de overdracht en tevens zouden wij het nieuwe polis aanbod hebben ontvangen van VGZ. Hoe zo? boven mijn polis staat gewoon IZA!! en waar blijft het polisaanbod van VGZ? Op de site heb ik moeten vernomen van de overdracht en dat ik in 2016 geen gebruik meer kan maken van de diensten van het IZA. De digitale wereld zet mensen behoorlijk aan het werk.

  Loes Suylen -

  Schrijf een reactie op: Loes Suylen

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Hallo, dit geldt ook voor mij.. ik werd door IZA niet VOORAF geïnformeerd over deze wijziging en vandaag (30-1-2016) heb ik van IZA een e-mail ontvangen met deze tekst: “Welkom bij VGZ! De IZA Zorgverzekering en de aanvullende pakketten Basic, Classic en Perfect zijn per 1 oktober 2015 overgedragen aan VGZ. Dat betekent dat u per die datum verzekerd bent bij VGZ. IZA was altijd onderdeel van Coöperatie VGZ. Lees meer over deze wijziging, etc. ” en verder: “Vanaf nu ontvangt u geen IZA nieuwsbrief meer.”. Dus, geen polisaanbod van VGZ, geen vooraankondiging van deze wijziging, wel een IZA-polis voor 2016 plus nieuwe verzekeringspasjes met IZA-logo daarop.

   T.R. -

   Schrijf een reactie op: T.R.

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Omdat Mijn IZA niet meer werkte ontdekte ik dat IZA overgegaan is naar VGZ. Het is natuurlijk onzin, dat klanten dit zouden willen. Er is juist veel te veel keuze. Onzinnige marketing. Vervolgens ben ik nu het zicht kwijt op mijn zorgverzekering, omdat Mijn VGZ ( opvolger Mijn IZA) onbereikbaar is. De reden, die wordt opgegeven is dat mijn burgerservicenummer onbekend zou zijn. ?? Ik moet dus het woud aan verzekeringen weer doorploegen om te kijken wat een beetje overeenkomt met wat ik had.

  Elbrig de Groot -

  Schrijf een reactie op: Elbrig de Groot

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ook IZA is net als vele andere bedrijven die fuseerden met een veel grotere partner uiteindelijk ten onder gegaan. Een trieste ontwikkeling.

  Lex Böcker -

  Schrijf een reactie op: Lex Böcker

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Nog nooit iemand gehoord die de keuzevrijheid van de IZA te beperkt vond. Vergoedingen pakket VGZ is structueel minder dan bij de IZA, er wordt weer een maatschappij opgeslokt door zijn grote broer en de verzekerden moeten noodgedwongen overstappen.

  H.L. van Buren -

  Schrijf een reactie op: H.L. van Buren

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Keuze vrijheid van IZA Is altijd goed geweest,geen klachten,nu maar zien of dit bij VGZ ook is. Je hebt eigenlijk al een Kruse gemaakt ,NOEM DIT MAAR VRIJE KEUZE. Je worst gewoon geleefd en behalen zal je. DIT he Ben win te danken aan Hogervorst!

   M.de Roy van Zudewijny -

   Schrijf een reactie op: M.de Roy van Zudewijny

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Schrijf een reactie

  Het e-mailadres blijft prive.