Uitbetaling pgb nog steeds problematisch

Uitbetaling pgb nog steeds problematisch

Artikel door: Koen Kuijper - 46 reacties

Uitbetaling pgb nog steeds problematisch

Er zijn al een aantal maanden problemen met de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb) door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Een groot deel van de in totaal 250.000 zorgverleners is de afgelopen maanden te laat, verkeerd of onvoldoende betaald. Geld komt niet of niet op tijd en daarmee komen veel zorgverleners in financiële problemen. Er zijn bijvoorbeeld al schrijdende gevallen bekend van zorgverleners die hun huur niet meer kunnen betalen. Volgens staatssecretaris van Rijn zou het grootste deel van de problemen met de uitbetalingen zijn opgelost, maar uit verschillende media, zoals Pauw en Nieuwsuur, blijkt dat hier absoluut geen sprake van is.

Trekkingsrecht

Met een pgb kunnen mensen zelf de zorg inkopen waar zij, op basis van hun zorgindicatie, recht op hebben. Voorheen werd het geld rechtstreeks door de SVB overgemaakt op de rekening van de budgethouders. Sinds begin 2015 is het trekkingsrecht ingevoerd. Dit is een maatregel die ervoor heeft gezorgd dat pgb-houders hun budget niet langer als voorschot op hun rekening gestort krijgen, maar dat de SVB zelf de uitbetalingen doet aan zorgverleners en zorgkantoren.

De maatregel moet fraude bij het declareren voorkomen, omdat er in het verleden veel misbruik mee werd gemaakt. Zo maakten sommige zorgverleners misbruik van het systeem door veel geld van de pgb-houders te innen, maar vervolgens geen of onvoldoende zorg te verlenen. Ook budgethouders vroegen geld voor een hulpmiddel, zoals een rolstoel of scootmobiel, maar werden door inspecteurs lopend op straat betrapt. Anno 2015 krijgen zorgverleners alleen uitbetaald als er een overeenkomst is gesloten met de gemeente of een zorgkantoor, en als deze overeenkomst is goedgekeurd door de SVB.

Waar gaat het fout?

Het blijkt dat het op verschillende fronten fout gaat. Zorgcontracten worden te laat opgestuurd, maar de SVB krijgt ook veel meer zorgcontracten opgestuurd dan verwacht. De administratieve taak is daarmee te groot geworden waardoor de goedkeuring van de zorgovereenkomsten erg lang op zich laat wachten. Uitbetalingen blijven daardoor uit, wat heeft geresulteerd in een storm aan vragen en klachten die de SVB eveneens niet kan verwerken vanwege te weinig of te slecht opgeleid personeel. In maart werd beloofd dat het systeem in juni volledig functioneel is en dat alle problemen zijn opgelost. Het is nu nog maar de vraag of het nieuwe pgb-systeem binnenkort naar behoren zal gaan werken.

Uitstel debat

Over deze vraag zou woensdagavond een debat worden gehouden. Echter werd dit pgb-debat op de valreep door PvdA en VVD uitgesteld. Het debat wordt nu ergens volgende week gehouden. Mogelijk heeft het iets te maken met de dreiging van de oppositie. Deze zou mogelijk opnieuw een motie van wantrouwen willen indienen tegen van Rijn. Deze motie zou dit keer echter door een nog groter deel van de kamer worden gesteund. Uitstel van het debat zou van Rijn meer tijd moeten geven om het vertrouwen te herstellen en te zorgen voor opheldering.

Extra informatie: Hoe kom je in aanmerking voor een pgb?

46 reacties

 • IIdske Hoekstra

  als moeder van twee l.v.b kinderen met een pgb, hebben we nu recht op een compensatieregeling!
  Ja, nu komt jet, uit de test blijkt op de vraag ” heeft u documenten waarbij u aan kunt tonen dat u extra kosten hebt gemaakt” vul je daar nee in, heb je geen rechten op de compensatieregeling.
  Leuk zo’n compensatieregeling maar heel veel pgb’ers hebben in 2015 trouw gewacht op de betalingen van de overheid, daar voer je toch geen maatregelen tegen? Dit moet beter worden voor de doelgroep.

 • HHoeflaken Paulina

  Ik heb al een PGB gehad vanaf ca 1997. In 1977 heb Ik een auto ongeluk gehad.Ik heb toenmaanden in het oude militaire ziekenhuis gelegen.Daarna bijna 2 jaar in het oude milhospitaal.De Gemeente
  Utrecht betaalde then de hulp.Daarna weird dream Ik ook nog practisc blind,Barthimius Zeist heeft een PGB aangevraagd ,Ik gebruik te toen al,een electrische rolstoel,door het auto ongeluk oorzaak ddoorrijden dronkenlap.PerSaldo betaalde torn het PGB uit newer do Ik lid Ik heb een PGB gehad tot
  Het in 2015 veranderde.Achmea verlaagde voor de halft dePGB,Daar is een proves geweest dat
  Bindend verklaArd weed,Nu vind het Zilveren Kruis het Niet no dig dat Ik voor Mijn hulp een
  PGB krijgen.Deze hulp heeft Mijn 18 jaar geholpen.De laatste 2 jaar Zander een cent te hebben
  Ontvangen,intussen zijn er veel kwalen bij gekomen,hart nieren reusable.Afglopensept. Bij een Val
  een groom gat in Mijn been op gel open moest een een operatie ondergaan,duurt nog wel even
  Duran,kan nog wel even doorgaan maar geeN PGB is nodig.Leve Achmea Zilveren kruis

 • PP.HoeflakenSchotman

  Ik Ben nog steeds aan het knokken om Mijn PGB op order te krijgen.Ik had al PGB torn Per Saldo
  Het betaald .Zolang Ben Ik ook lid van Per Saldo.Ik heb het idea dat Ik voor nicks betaal.
  Het is jaren goed gegaan.vavaf 1-1-2015 lijkt het of Ik niets heb er is steeds een Andre
  Uitslag.Er is een bindende uitspraak geweest 2x in 2015 door mr.M.Vermaat en een door
  zijn college.Ook is er door een verpleegkundige 5 in juni 2016 een nieuw formulier ingevuld.
  Maar de ziekenzorgverzekering houd vol dat het over 2014 gaat.Ik Ben 85 jar over en Paarl
  weken,zou Nu wel evens GOEDE Hulp willed hebben.Heb altijd self voor hulp gezorgd,
  Maaar Mijn VV zorg heeft nog geeN cent ontvangen vanaf 1-1-2015helpen heft hij altijd Veda an.
  Hoe Moët Ik Nu een PGB aanvragen.
  Ik dent dat Ik juridische hulp op nieuw kan gebruik een
  Lidnr 6470 ww 3563wg
  Paranadreef 133 3563 WG. utrecht

 • SSanne

  Nou, ik ben al vanaf Oktober 2015 niet meer uitbetaald. Dit is toch schandalig! ondertussen word je elke keer beloofd dat ze het zullen uitzoeken en kun je terugbellen. nou…….je wordt gewoon niet doorverbonden of althans dat word je vriendelijk geweigerd kan toch niet!

 • Mmoniek martens

  Zo lang gied gegaan en nu alweer maanden niets gekregen Hoe kan dat toch alles is nog steeds het zelfde.er is niets veranderd

 • EEster Bah

  Dit is de derde keer dat we nieuw contract krijgen, eerst van het zorgkantoor naar svb, nu van jeugdwet naar wmo en… natuurlijk weer problemen om ons geld te ontvangen, waardoor wij weer problemen hebben met de huur , svb begrijpt ineens niet meer dat ik dezelfde zorgverleenster ben met dezelfde rekening, alleen staat op mijn rekening niet meer mijn meisjesnaam omdat ik getrouwd ben en ook daar zijn zij sinds het vorige contract van op de hoogte. HELP

 • Mmjam martens

  Mijn pgb is nog steeds niet uitbetaald Hoe kan dat.gaat alweer maanden keurig optijd en nu in een keer komt het bijna een week al te laat Hoe kan dit?

 • Mmevr Rodenburg jeurissen

  ik ben zorgverleenster van 2 damet op leeftijd wanneer ik de decl opstuur naar het pgb utrecht dan wordt een van de dames bij wie ik zorg verleen mijn decl uitbetaald maar de andere mevr die word vergeten of niet uitbetaald dit is al 3 a 4 maanden aan de gang bellen met pgb en eindelijk wordt die ene decl dan uitbetaald waarom niet tegelijk terwijl ze op een email staan.
  het is erg vervelend maar de budgethouder moet bellen voor mijn geld doe er wat aan svp

  groetjes mevr rodenburg

 • AAngela

  ik heb sinds jan problemen ik doe als het ware nog steeds het administratie .nu is er een andere probleem ik heb een nieuwe zorgverlener ze heeft extra uren gewerkt nu zegt de svb wij betalen het niet uit en als ik ze op belt word je lang aan de lijn gehouden tot dat ik de verbinding verbreek .ik had met een meneer van de svb die ging over mij contracten omdat het steeds mis gaat wij waren op een akkoord aan het wachten voor het uitbetalen van mijn zorgverlener akkoord van het zorg kantoor kwam binnen ik bel naar de svb vraag naar die meneer op het achter grond hoor ik hem zeggen zeg haar dat ik er niet ben zo gaat het daar wat er met mensen gebeurt die zorg nodig hebben en hoe machteloos wij ons voelen lappen ze aan hun laars met de vriendelijke groeten angela

 • Ssuzan

  Ik moet nog 4 maanden loon uitbetaald krijgen. Er komt maar geen uitleg van de SVB waarom ze niet betalen, ze komen niet verder dan “we gaan het uitzoeken…” Ik vraag me af hoe de verantwoordelijke personen van de SVB zouden reageren als ze zelf hun loon niet uitbetaald zouden krijgen, maar die betalingen lopen vast probleemloos. Het FRUSTREERT enorm als je na de uitbetaaldag moet constateren dat er weer niet uitbetaald is…

  • IIngrid van Zuilekom

   Ik herken het probleem. Sinds augustus dit jaar werk ik ook voor iemand via pgb. Was ik er maar nooit aan begonnen want ik heb nog steeds geen geld ontvangen. Nu dus al 3 maanden. Steeds mankeert er weer iets aan het formulier. Dan weer een hokje niet ingevuld. een week later weer een kruisje teveel aangevinkt. Dan komt het formulier weer 2 weken later terug omdat er weer iets aan mankeert. Nu zijn we 3 maanden verder en nu blijkt dat de svb een kruisje teveel heeft gezet !!! Spijt heb ik dat ik via pgb aan het werk ben gegaan. Ik kom echt in de problemen nu ik al die tijd mijn geld niet ontvang. En Suzan ik denk hetzelfde , wat zouden de medewerkers van de svb er zelf van vinden als zij maanden op hun salaris moeten wachten ?? Ik ben hier echt woedend over.

 • Wwan

  Dat dit in Nederland gebeurd!en geen haan die er naar kraait. van Rijn krijgt zijn salaris wel en zit er meer dan warmpjes bij.ik ben
  sinds september aan het wachten op mijn
  salaris. SVB reageert niet op emails en telefonisch krijg ik te horen dat ik moet wachten want een en ander moet nog ingevoerd worden ….sinds september!!!

 • LLiesbeth

  Geen goede zorgverlener zit al op mijn salaris te wachten van december 2015 en nog niets ontvangen. Meerdere keren gebeld wordt er doodleuk gezegd nee in jan dan feb dan maart en nog niets ontvangen hier wordt ik zo boos van

 • JJill

  Ik ben ZZP’er en kreeg sinds April tot afgelopen week pas 2x een uitbetaling van de SVB bank, van mensen die ik verzorg die een PGB hebben. inmiddels druppelt er af en toe weer een betaling binnen. maar mijn vraag is. heb ik niet recht op meer geld? al het verzuim? rente of weet ik wat? 9 mnd wachten tot er een betaling komt ik stond de hele tijd rood op mn rekening…

 • RRico

  Echt problematisch te noemen inderdaad. Zelfs van november heb ik momenteel nog niets ontvangen, terwijl dit rond 6 december op mijn rekening had moeten staan. Blijkbaar zijn ze daar bij het PGB met een winterslaap bezig. Ik krijg namelijk ook geen antwoorden op mijn mails hierover.

  Ik heb helaas moeten stoppen met het verzorgen van een gehandicapte jongen, want er moet toch geld binnenkomen. Natuurlijk leef ik erg mee met degene die hier niets aan kunnen doen maar er wel de duppe van zijn. Soms vraag ik me af waar overheidsinstellingen toch goed voor zijn. Kosten een heleboel geld, maar zijn te lui om de zaakjes op orde te hebben. Helaas zal dit nooit veranderen durf ik uit ervaring te zeggen:(

 • MMaikel J.

  Ergens half 2014 hebben wij de toekenningsbeschikking ontvangen, hierop hebben we zorgovereenkomsten, met behulp van de SVB, ingevuld en opgestuurd. Enkele weken later bericht dat de zorgovereenkomsten niet kloppen, hierop wederom nieuwe zorgovereenkomsten opgesteld en samen met een medewerker aan de telefoon ingevuld. Begin 2015 de eerste betaling mogen ontvangen, goed geregeld dachten we! Helaas bleef het bij deze ene betaling…..hierop telefonisch contact gezocht met de SVB, de fout lag niet bij hun maar, volgens het SVB, bij onze gemeente, deze had de nieuwe beschikking niet aangeleverd. Vervolgens contact opgenomen met onze gemeente, deze wisten mij te vertellen dat alle benodigde papieren reeds bij het SVB aanwezig waren. Hierop de gemeente verzocht om e.e.a. nogmaals op te sturen, dit gingen ze doen. Tot onze verbazing kregen we bericht van onze zorgverzekeraar dat er een budget (ongevraagd) was toegekend vanuit de ZvW!? Aangezien wij enkel gebruik willen en volgens ons kunnen maken van het budget uit de jeugdwet ervoor gekozen om dit budget niet te gebruiken…..Inmiddels had de SVB de stukken van de gemeente ontvangen en verwerkt dus konden wij declaren, tenminste dat dachten wij, niets bleek minder waar! Er moesten wederom nieuwe zorgovereenkomsten worden gemaakt en toegezonden (dit ging relatief vlot want we zijn inmiddels gewend aan het invullen van deze overeenkomsten) ook dit keer netjes nieuwe zorgovereenkomsten ingevuld en opgestuurd. Nu weer wachten, inmiddels vele en vele uurtjes en telefoontjes verder eindelijk bericht van de SVB! We konden declaren(!) dus direct gedeclareerd in de digitale omgeving, het is ondertussen november dus totaal 10 declaraties…….helaas volgde er geen uitbetaling! Wederom in de telefoon geklommen en om opheldering gevraagd. De medewerker snapte niet waar het was mis gegaan maar zou er persoonlijk voor zorgen dat e.e.a. middels een spoedbetaling zou worden overgemaakt, dit was met de afdeling debiteuren kortgesloten aldus de medewerker. De volgende dag telefoon van het SVB, de spoedbetaling kon niet worden gedaan omdat ons budget vanuit het ZvW ontoereikend was…..hierop wederom aangegeven dat ik declareer onder het kopje jeugdwet en niet vanuit de ZvW! Deze medewerker had absoluut geen idee waar ik het over had maar verzekerde mij dat alles in orde zou komen en deze zaak zou worden uitgezocht. Wederom stilte, toch zelf maar weer bellen, nu een medewerker die mij weigerde door te verbinden naar de afdeling debiteuren maar wel welwillend leek te zijn. Er zouden nieuwe loonstroken worden gemaakt en dan kon er eindelijk tot uitbetaling over worden gegaan. Een aantal dagen later ontvingen wij inderdaad nieuwe loonstroken, echter had het SVB nu wel het juiste bedrag vanuit de jeugdwet overgenomen maar werden de uren die we teveel zouden hebben gedeclarreed vanuit het ZvW in mindering gebracht.(uren die we nooit betaald hebben gekregen) hierop weer telefonisch contact opgenomen met de SVB, ook deze keer werd mij verzekerd dat er een foutje was gemaakt maar ook dit zou worden rechtgezet, afdeling debiteuren zou wederom nieuwe en juiste loonstroken maken waarop enkel de3 jeugdwet zou staan en deze zouden vervolgens worden overgemaakt. Inmiddels is het januari 2016 en is de eerste betaling ontvangen(!) echter kloppen de betalingen niet omdat ze zijn overgemaakt aan de hand van de “oude” foute loonstroken. Morgen maar weer telefonisch contact opnemen om te kijken met welke oplossing de SVB nu weer komt! Bij wie kan ik terecht met mijn klachten??

 • IIngeborg M

  Dat het bij de VSB niet goed is verlopen dar zal ik niet tegen in gaan.
  Toch wil ik wel even reageren.
  Ik heb sinds 5 jaar de zelfde ZZper, sinds 1 januari 2015 heeft deze Mevr aan zelfverrijking gedaan met als gevolg dat er nu voor november en december 2015 geen geld meer is voor de nieuwe hulpverlener. Git is iemand die gelukkig wel zijn CV kan laten zien en alles wat erbij hoort.
  Omdat deze Mevrouw aan zelfverrijking heeft gedaan is er nu zelf een schuld ontstaan in mijn PGB van ruim 900,00.
  Hiermee wil ik duidelijk maken dat niet alleen de VSB te “laks” was MAAR dat ook ZZPers een zooitje van kunnen maken.
  (deze Mevrouw, ZZPer, deed mijn gehele administratie, wat zij graag wilde, snap NU waarom ze dit graag wilde).

 • Ff. stevens

  wij krijgen geen PGB uitbetaald omdat er onvoldoende budget aanwezig is volgens SVB. Maar volgens de gemeente en onze toewijzing is er nog voldoende. Ergens is iets fout gegaan, maar uitbetaald worden wij niet

 • Ll beijering

  Ik heb nog steeds geen geld ontvangen van de svb wacht al vanaf maand mei, ze hadden als excuus dat ze geen toekenningsbeschikking hadden gekregen van de gemeente, terwijl de gemeente die allang had verstuurd, waarbij de gemeente ook zegt dat de svb vaker het systeem niet in orde heeft, al met al, nog steeds geen geld, en de kosten lopen steeds verder omoog , de svb lult maar gewoon uit hun nek om het maar op de lange baan te schuiven, wat ten koste gaat van een zeer kwetsbare groep, schandalig!

 • Mmoniek martens

  Ben al bijnaaanden niet meer betaald .Wanneer word het eens goed opgelost Hoe lang moeten we nog wachten. En velen met mij helaas

 • IIna Blaak

  Nou het is nog steeds niet goed. Ik heb al 9 maand geen geld voor het wmo. Het probleem is dat ik zowel voor pgb als wmo een contract heb bij dezelfde werkgever

  • Yyvonne

   Het is mijn ervaring dat het uitbetalen van de salarissen aan de zorgverleners aanzienlijk sneller, binnen 5 werkdagen, gebeurd wanneer de SVB de salaris administratie NIET doet maar men de zorgverleners bruto uit betaald
   Als budgethouder bel je niet verantwoordelijk voor de belastingaangifte van je zorgverlener, dat is ie zelf. Betaal dus BRUTO uit. Helaas is de werkwijze en het begrip mbt PGB bij veel Gemeenten nog steeds niet goed. Mijn advies; Zoek je alles uit, blijf bellen, maar vooral blijf vriendelijk en beleefd. Zo kom je beslagen op het ijs en krijg je veel meer opgelost dan met schelden of nog erger niets doen.

 • HHenry

  Vanaf 1 januari niets betaald!
  SVB zegt geen budget van gemeente te hebben en meerdere malen daarom hebben verzocht. SVB heeft wel de CIZ-indicatiestelling.
  Gemeente zegt dat SVB geen zorgovereenkomsten heeft terwijl de SVB mij zegt dit wel te hebben.
  Wat een wanorde! Maar wij zitten zonder betaling vanaf januari.

 • RRenske

  Heb al 5 maanden geen loon gekregen niemand helpt ons zo hebben we een meisje in huis genomen ze woont 3 jaar bij ons ze gaat ontzettend vooruit nu wordt er gezegd dat wij niet de zorg geven die ze nodig heeft wat willen ze nauw bij de zorgkantoor als ze in een tehuis komt moeten ze dubbel betalen zorg is af gewezen dus dat betekend dat ze bij ons woond en dat we dat gratis moeten doen we worden ook van de kastje naar de muur gestuurd niemand weet iets we worden in de kou gezet

  • Yyvonne

   Als je alle stappen hebt genomen zoals, een CIZindicatie , PGB aanvraag , Contracten zorgverleners, Zorgplannen etc. kan een goede Begeleider je ook helpen met dat te krijgen wat je voor je clientje nodig hebt. Helaas gaat het vaak alleen om muggezifterij in de formulering van de Zorgplannen bijvoorbeeld. Een voorbeeld is; De WMO vergoed GEEN Fysiotherapeut, maar wel iemand die komt om te oefenen wat de cliënt bij de Fysio geleerd heeft.

 • Ssiska

  Ook nog sinds 1 july mijn salaris niet.Balen leen steeds . Bah

 • NNatascha

  Hier ook hetzelfde probleem. Ik ben al sinds februari niet uitbetaalt. Duizend Xxx gebeld…en bla bla bla..
  Ik heb nu financiële problemen welke op blijven lopen. Wat totaal niet nodig hoeft te zijn. Hoe moet ik alles nu oplossen ? Van 0 schulden naar een berg.. Alle kosten gaan door. Maar mijn zorg voor mijn cliënte ook. Sommigen hebben zelfs een schuldgevoel ! Terwijl deze arme mensen al genoeg kopzorgen hebben. Ik hoop voor iedereen dat het eindelijk goed komt. Sorry ben het even helemaal zat !!!!

 • WWil

  In maart niet uitbetaald uit budget zoon, is goed gekomen, maar dan ineens is er uit het budget in van dochter in juli niet uitbetaald, komt goed maar wel een maand later terwijl de rekeningen door betaald moeten worden, Geld kwam binnen maar nu weer niet betaald uit het budget van mijn zoon. Reden zeggen ze bij SVB, dan zal de zorgovereenkomst waarschijnlijk niet goed zijn ingevuld…. duhh de maanden ervoor ging het toch wel goed met de betalingen uit dat budget en er was geen nieuwe zorgovereenkomst opgestuurd??? De schuld bij ons leggen, hoe raar is dat? Komt het ooit goed??? Krijgen we ooit rust en geen zorgen om de uitbetalingen?
  Ons leven bestaat al uit zoveel zorgen en is al zo onrustig.

 • YYvonne Morra

  Ik krijg Van af april loonstroken maar geen geld. Ik ben bang dat de belasting denkt dat ik gewoon uitbetaald krijg.

  • Yyvonne

   Niets simpeler dan dat je kunt met je bankafschriften aantonen dat je geen gelden van de SVB hebt ontvangen.

 • Rrozema

  ook de betalingen niet Mogen ontvangen

  1x betaling gehad van 3 maand in 1 x we zijn alweer 3 maand veder nog steeds geen betaling ontvangen
  er is helemaal niets opgelost en laten ze de mensen gewoon uit betalen dit kan toch zo niet langer
  via de mail en of per tel de problemen worden niet opgelost

 • MMichèle

  Sinds mei heb ik een baan maar geen inkomen (via het SVB). Hiervan heb ik nog géén rooie cent uitbetaald gekregen. Wanneer je het SVB belt leggen ze de schuld bij een ander en kiezen de makkelijkste weg. Er moeten ook vaste lasten betaalt worden! Hoe gaan we dit oplossen SVB? Rente? Wij hebben namelijk allemaal recht op ons verdiende loon en het is een schande dat zij hun zaken niet op orde hebben! En wij hier de dupe van zijn!

 • GGaitrie

  Mijn naam is Gaitrie verpleegkundige zzper in de zorg en zit al drie maanden op mijn geld te wachten. Echt verschrikelijk is dit kan gewoon niet.

 • EEliza

  Moedeloos ben ik ervan. Van maart tot en met juni heb ik loonstroken ontvangen. Elke maand zegt men bij het svb: het ligt bij de betaalafdeling. Er komt helemaal niks! Ik weet niet meer wat ik moet doen.

 • Vverdrietige Henriette

  Al onze ministers ,die zo de mensen schade aan doen , DAAR moet het salaris van in getrokken worden, werken voor hun geld, beter dan dat oeverloos geklets/gegraai,de handen laten wapperen,
  DAT is beter dan de mensen die de ouderen helpen, hard voor de zaak hebben, geen salaris te laten ontvangen.
  Ik wacht ook al 5mnd. en van Rijn en consorten heeft zijn salaris echt wel eind van de maand.
  Heb van Rijn al geschreven of hij mij betaald van zijn riante salaris, maar je komt gewoon in het onderste laatje. De ombudsman, gaat kijken wat te doen en anders stuur ik alles op naar de media, Telegraaf
  Grote schande, zo gaat men toch niet met mensen om.
  Waar zijn de normen waarden en bovenal het respect??
  DIT is Nederland , geregeerd door ministers , werkende voor eigen hachie.
  en maar pochen dat alles goed gaat. Bah

 • Kkees

  SVB bank maakt fouten en leg deze terug bij de budgethouder. Dit gebeurt mij mij te minste. Ik word verweten dat ik foute declaratie formulieren gebruikte, vandaar dat ze twee personen door elkaar haalde met de zelfde achternaam.
  Een is wel een man de andere een vrouw.
  De man is budgethouder ik dus, en mijn vrouw zijn contracten van.
  Omdat ik ook kosten maakte kon ik dat volgens een medewerker met het ingestuurde formulier reiskosten vergoed krijgen.
  En toen ging het mis, dit konden ze echt niet aan. Mijn vrouw wordt nu gecorrigeerd op te veel ontvangen km vergoeding. Mijn vrouw maakt netjes facturen geen declaraties dus via een svb formulier.
  Mij als budgethouder heeft het vele uren gekost, totaal zit ik denk ik al ruim boven de 40 uren zonder een cent betaalt te krijgen.
  Ik word als niet echt handig behandeld hoewel ik MBA heb. Ik vraag mij af wat zij voor opleiding hebben genoten.
  Ik weet niet of meerdere personen hier last van hebben, ik stuur digitaal in. vele facturen komen nooit aan.
  Is dit een ontmoedigingen beleid voor PGB ers, zo niet dan wel voor Budgethouders

  Zorgkantoor maakte er wel eens een potje van, maar dat heeft het SVB bank na slechts 4 maanden vele malen overschreden. 6 jaar via zorgkantoor

  Blijven hopen op lichtpuntjes

  • Yyvonne

   Hoi kees, Heb je al eens geprobeerd met een contractwijziging voor je vrouw. Als werkneemster is het wettelijk toegestaan dat ze onder haar meisjesnaam werkt. Dit zou je probleem heel snel kunnen oplossen. Succes.

 • Ddonata vd meij

  Dit jaar nog geen euro salaris ontvangen!!!wacht al 5 mnd !!!en niemand die watweet!!#van kastje naar de muur…

 • GG.de Wit-Boskamp

  Nou bij Menzis waar ik de zorg vergoed moeten krijgen begint nu ook al.
  Heb persoonlijke verzorging en nu hebben ze van april niet uit betaald omdat voor verpleging toestemming voor af moet worden aan gevraagd. Hoezo?????????????????
  Zitten ze daar te slapen?
  Ik heb persoonlijke verzorging in april en geen verpleging!!!!!!!!!!!

 • Aanita

  volgens de contracten zou ik netjes per maand mijn salaris moeten krijgen van het svb.ben 7 april gestart bij een mevr met dementie.haar dochter beheert haar pgb.heeft al vele malen naar svb gebeld.nu is haar beloofd dat ik in juli mijn eerste salaris ga krijgen!!!!!!! wow.wat fijn.niet dus.ze zouden zelf eens zolang op hun salaris moeten wachten.diep diep triest hoe het svb met hun klanten om gaat.en uiteraard lopen mijn maandelijkse lasten gewoon door.

 • Llies van der pal

  Al jaren help ik iemand die mij uitbetaald uit de pgb. Ben ook al jaren vertegenwoordiger maar opeens kan de svb dat nergens vinden terwijl alle papieren aangetekend verstuurd zijn. Heel veel moeite elke maand om mijn salaris te krijgen en de maand mei nog steeds niet. Nu er al 2x over gebeld maar ik krijg geen info meer omdat ik geen vertegenwoordiger ben volgens hun. Maar als ik dan vraag waar de papieren zijn krijg ik een grote mond van een of andere snotneus die mij fff de les wil gaan lezen. Met de woorden… Mevrouw ik wil dat u nu eens naar mij luistert en doet wat ik zeg…. Nou ik luister al vanaf januari maar daar komt niets van terecht. In april contact gehad met dhr. roel Brood van de SVB en die heeft mij beloofd dat alles goed komt maar nu het weer helemaal fout gaat wil hij me niet spreken. Wordt ze een beetje warm onder hun voeten denk ik. maar ja ik maar inkomstenbelasting betalen…..

 • CCorrie

  Mijn moeder had via de WMO PGB. Alles was geregeld en alle formulieren waren ingevuld. Ik vulde voor mijn moeder in en was hiervoor gemachtigd. Medio mei kreeg ik wederom papieren van SVB om in te vullen. Moesten binnen een week terug zijn! Toen ik ging informeren, werd er me doodleuk verteld, dat ze niet persoonlijk opde zaak in gingen, daar ik bij hen niet bekend was als gemachtigde! Daar hadden ze wel weer een formulier voor om in te vullen!!!! Ze vertelde dat ze vanwege privacy niets hadden gekregen van WMO!? Gaande het gesprek werd me ook duidelijk dat ze de gegevens wilde hebben van de huishoudelijke hulp. Deze heb en krijg ik niet, omdat het bemiddelingsburo dit heeft en zorgt dat er bij ziekte of vakantie een andere hulp komt! Omdat deze een paar euro in rekening brengt, maakt SVB hier niet aan over…….kortom…….PGB niet meer mogelijk, of op zoek naar een eigen huishoudelijke hulp….die niet komt bij ziekte en vakantie’s…..én waarschijnlijk duurder is!?

 • Bbdonker

  mijn echtgenote heeft ongeveer 7 jaar een PGB uitkering mogen ontvangen,als de gegevens correct zijn ingevuld komen er geen klachten van de SVB,maar Den Haag moest het zo nodig veranderen en moest worden overgeheveld naar de WMO,nou we zien de resultaten, het is zoals verwacht een hele grote bende,maar wat moet je anders verwachten van zo,n Regering, hangt van leugenaars aan elkaar,de ene is nog een grotere flessentrekker als een ander. Neem nou de Minister: wat een zalf, een kontenlikker, vooral bij de Amerikanen, laten we nu eens eigen volk eerst spelletje doen en de arbeidsmarkt verbreden en niet doen als of het ineens beter gaat in Nederland, er is nog nooit zoveel armoede geweest als nu, heel veel mensen moeten naar de voedselbank (Gaarkeuken) alleen de rijken worden rijker, alle prijzen vliegen de pan uit, ja er wordt met groot kabaal geroepen jongens de gas prijs gaat omlaag, of wel we hebben jarenlang teveel betaald, olie prijs omlaag, de brandstof prijzen aan de pomp gaan omhoog?? Ja de euro staat te laag t/o de dollar,zal ons een biet zijn,wij leven in Nederland. Voor nu even genoeg reactie gegeven, graag wil ik het nog eens doen HG B Donker

 • GGea Vink

  En het mooie is ik heb al belasting kunnen betalen over mijn PGB van 2015 terwijl ik nog niets ontvangen heb!
  Van Rijn het is gewoon schandalig. Ik wil nu toch echt mijn loon hebben. Van Rijn krijgt elke maand wel netjes zijn loon. Hij moet zelf eens 5 maanden wachten op zijn loon, dan kan hij eens zien wat voor problemen je dan hebt.

  • Jjan

   heb dus de belasting gewoon gestopt want 3 maanden belasting betalen prima maar dan ook ontvangen. zodra betalingen goed zijn belasting weer opstarten en over 10 maanden uitsmeren.

  • PP.Hoeflaken

   Datelfde is Mijn hulp overcomes,geen dubbeltje ontvangen
   De belasting vraag om belasting,wife heeft dezelfde grove
   four gemaakt.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.