Zorgverzekeraars slepen NZa voor de rechter

- 0 reacties

NZADrie grote zorgverzekeraars hebben besloten om de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), toezichthouder van de zorgmarkt, voor de rechter te slepen. Dat meldt de Telegraaf.

De NZa publiceerde een openbaar rapport waarin stond dat één op de vier vragen van klanten verkeerd werd beantwoord door de klantenservice. Het ging bijvoorbeeld om vragen met betrekking tot het eigen risico, vergoedingen en polisvoorwaarden. De antwoorden van de zorgverzekeraars hadden in theorie grote financiële gevolgen kunnen hebben voor de klant.

Rechtszaak

De zorgverzekeraars zijn het er niet mee eens dat gemaakte fouten van de zorgverzekeraars per bedrijf openbaar zijn gemaakt. Het zou gaan om zorgverzekeraars Zilveren Kruis, CZ en VGZ. Gezamenlijk zijn ze goed voor ongeveer 10 miljoen verzekerden. De kleinere verzekeraars gingen volgens het rapport veel minder vaak in de mist. Bij hen werd ongeveer 90 procent van de vragen goed beantwoord.

Tweede Kamer

In de kamer wordt verontwaardigd gereageerd op de juridische stappen van de verzekeraars. “Dan moet je je zaakjes op orde brengen, en niet naar de rechter stappen”, vindt VVD’er Arno Rutte. Ook de andere politieke partijen hebben geschokt gereageerd op de rechtsgang van de verzekeraars.

Het college van beroep voor het bedrijfsleven doet vrijdagmiddag 15 januari een uitspraak over de kwestie.

0 reacties op: “Zorgverzekeraars slepen NZa voor de rechter”

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.