‘Gratis zorgverzekering voor vluchtelingen’

‘Gratis zorgverzekering voor vluchtelingen’

Artikel door: Koen Kuijper - 516 reacties

‘Gratis zorgverzekering voor vluchtelingen’

De duizenden vluchtelingen die uit Syrië en andere landen naar Nederland zijn gevlucht, kunnen hier rekenen op een gratis zorgverzekering, terwijl zij wachten op de uitslag van hun asielverzoek. Via de Regeling Zorg Asielzoekers (RZA) hebben vluchtelingen in principe recht op dezelfde medische zorg als Nederlanders met een basisverzekering. Hetzelfde geldt voor zorg uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet langdurige zorg (Wlz). Ook zijn er speciale afspraken gemaakt over de vergoeding van tandheelkundige zorg. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) heeft de uitvoering van de RZA sinds 2009 in handen gegeven van zorgverzekeraar Menzis.

Geen eigen risico

Naast het feit dat vluchtelingen geen premie betalen voor hun zorgverzekering, hoeven zij, gezien hun beperkte financiële middelen, ook geen eigen risico of eigen bijdrages te betalen. Denk daarbij aan het verplichte eigen risico voor ziekenhuiszorg en geneesmiddelen of de eigen bijdrage voor gehoortoestellen en ADHD-medicijnen. Alle basiszorg wordt dus volledig gedekt zonder tussenkomst van eigen betalingen. Tijdens Prinsjesdag werd door het kabinet bekend gemaakt dat voor Nederlanders de zorgpremie in 2016 omhoog gaat met jaarlijks ongeveer 92 euro en dat het wettelijk eigen risico stijgt naar 385 euro.

Tandarts

Op basis van de RZA kunnen veel asielzoekers gebruik maken van tandheelkundige zorg. Zo kunnen alle vluchtelingen, jonger dan 18 jaar, rekenen op een vergoeding van de meeste tandheelkundige behandelingen, behalve kroon- en burgwerk en orthodontie. Volwassenen hebben recht op een vergoeding van 250 euro per jaar voor behandelingen die vermeld staan op de Noodhulplijst van de RZA. Hiertoe behoren bijvoorbeeld consulten, röntgenfoto’s, gebitsreiniging, vullingen, wortelkanaalbehandelingen en kunstgebitten. Indien de behandeling duurder is dan het maximumbedrag, kan er via een aanvraag bij Menzis COA aanspraak worden gemaakt op een hogere vergoeding.

516 reacties

 • RRo

  Allemaal voor geert wilders de oplossing voor de echte nederlander

 • BBouchaib

  Ben een geboren belg ( halfbloed ) heb grote nood gehad van OCMW in het verleden, maar nooit geholpen, toch werk ik me kapot om hun te helpen.. ik zie nu, ik zie nu dat dit is om verdeeldheid te kweken tussen alle rassen en werelddelen, niks is zonder reden, de grenzen, oorlogen, geld, religie houd ons enkel en alleen maar bezig met de onnodige zaken terwijl de echte criminelen bezig zijn om oks af te rippen terwijl wij vrijwillig toekijken!

  • Llex

   @Bouchaib
   Goed gezien vriend

 • Cchristina

  ik woon in het buitenland en ben met vacantie in nederland om dat myn kinderen in holland wonen nu moest ik medicynen halen maar werd gewygert nou dat hebben ze geweten de volgende keer haal ik de televisie er by hoe wy als Hollanders gediskrimineerd worden Hollanders gaat mesaal de straat op om niet voor die geluk zoekers tebetalen. meneer rutte dat loop uit de hand

  • Ggaat je niks aan

   @christina

   Hoi Christina.
   Bende gij soms ook zon buitenlander daar gij niet fatsoenlijk nederlandsch kan schrijven.
   Foei foei foei.

   De goede oude sint

 • AAndré Verhage

  Ik kreeg zojuist antwoord van Z.K. verzekering n.a.v. van een begroting die ik hun stuurde via mijn tandarts.
  Helaas wordt de begroting niet vergoed, ik had ook niet anders verwacht.
  Ze laten je liever gewoon doodgaan. Ik ga mij morgen aanmelden als zijnde een vluchteling!
  Want zo voel ik mij wel in de graailand der crimi VVD!

  • AAnnie

   Nieuw vergoedingsoverzicht zorgverzekering 2019 ontvangen. :(((( OPNIEUW minder, in het pakket. De premie v.d. zorg wordt kunstmatig hoog, de geboden vergoedingen laag gehouden. De gratis zorg voor asiel/geluk zoekers moeten wij allemaal betalen ten kosten van onze, gezondheid….. Het geld moet ERGENS, vandaan komen…..Heb je door omstandigheden een laag inkomen EN ben je chronisch ziek, is je levensverwachting 15 jaar minder dan gemiddeld… Nadenk moment: krijgen autochtone Nederlanders, in andere landen OOK gratis zorg / woning / handje-vast-houden actie groepen? antwoord: nee…. Een kerk voor een “ander” geloof vinden, in een islamitisch land vinden is niet wenselijk i.v.m. veiligheid…. Andere landen, andere wetten. Nederland = luilekkerland met Pinokkio als lachende premier. De mensen die onze / autochtone Nederlanders belangen GOED, zouden moeten behartigen zien een “ingekleurde werkelijkheid”. Maar WIJ, zijn de werkgevers van de regering. Als wij bij onze baas net zo’n zootje van ons werk zouden maken, stonden wij allang op straat…..!

  • AAndré

   @Annie
   Je heb groot gelijk maar dit gaat al jaren zo vroeger gingen mensen de straat op om te demonstreren nu klagen ze wel maar doen niks en 1 0f 2 personen komen naar voren maar dat helpt niets. maar wat te doen welke weg om mensen op te doen staan

 • TTieneke musch

  Geachte lezer,
  oneerlijkheid zal altijd GOD’s oordeel over jullie halen. Zelf niet inleveren en je hoger achten dan de andere.
  Jullie in weelde leven en wij inleveren.
  HIJ komt Yeshua met een oordeel. Die jullie niet leuk zullen vinden.

  • PPiet

   @Tieneke musch euh nee..

  • RRelitard

   @Tieneke musch

   Weer zo’n labiele religieuze vrouw, ik zal jou iig nooit als gelijk zien.

 • BBert

  Zojuist ook asiel aangevraagd. Dank voor de tip!

 • AAnne

  Schandalig. Kijk eerst eens naar onze eigen mensen zijn er ook genoeg die het niet kunnen betalen, krijgen het ook niet voor niks.
  Moeten ze nog meer geven gaan ze nooit meer weg. Stop met de gelukzoekers maar alles te geven , hebben we gelijk geld over om de AOW misschien naar beneden de 65 te doen.

 • WWillem

  Vind het gewoon niet kunnen.
  Eerst een mailtje met uw zorgverzekering verandert.
  Daarna weer een mail en ja hoor verhoging met mijn eigen bijdrage 184 euro per maand plus bijdrage wmo 27.40 euro is toch 211.40 per maand.
  Plus mijn vervoer van ruim 80 per maand. Voor revalidatie. Ik ga niet eens meer naar de tandarts sorry kost teveel.
  Waarvan moet ik het doen.
  Toen ik door ziekte werd getroffen en ik in een uitkering verviel zei niemand tegen mij o wat erg we gaan het gratis geven.
  Ik vind het ronduit een schande ze komen maar hier binnen 2 weken een huis alles word gedaan voor ze.

 • DDanny

  Ik vindt het niet normaal wij alles betalen voor hun wij moeten in opstandt komen voor onze kinderen zij kunnen het niet meer betalen de ziekenfonds danny

 • Ppeter van den bosch

  werkelijk te gek voor woorden de z.g.n. asiel zoekers lopen met dure mobieltjes krijgen overal
  voorrang Nederlandse autochtonen die van klein inkomen rond moeten komen moeten gewoon hun eigen risico en tandarts hulp betalen sociale huurwoningen waarvan mensen al jaren op een wachtlijst staan wordt keihard verteld dat status hoeders voorgaan.
  verpleegkundigen in sommige ziekenhuizen spreken er schande van dat deze z.g.n. vluchtelingen alles gratis krijgen.
  de wijzer is hier in Nederland veel te ver doorgeslagen en het wordt tijd dat dit is gaat veranderen.
  autochtone Nederlanders wordt eens wakker laat uw stem eens meer horen want dit is pure onrechtvaardigheid.
  peter.

 • Hhenk w

  de meeste asielzoekers hebben geld wand de mannen komen allen en als zij status houder zijn komt het gezin met het vliegtuig en als ze hier zijn hebben ze al snel een auto het is echt ongelooflijk mensen kom is in opstant

 • RRobert

  Apart dat niemand in onderstaande discussie het heeft over de miljarden winst die zorgverzekeraars op jaarbasis maken. De wijze heren en dames in Den Haag hebben er destijds voor gekozen om het ziekenfonds en particulierenverzekering af te schaffen en een zogenaamde “marktwerking” te introduceren in de zieken- gezondheidszorg. Direct gevolg: absurd hoge premies in NL met een bedroevend laag niveau t.o.v. bijvoorbeeld België, ellenlange wachtlijsten en directies en talloze managers van ziekenhuizen die meerdere malen de Balkenende-norm en absurde gouden handdrukken krijgen. Geld voor een stagiare is er echter niet. De verzekeringsmaatschappijen en farmaceutische industrie lachen het hardst en maken miljarden winst. Dan steken we het toch gewoon op vluchtelingen/asielzoekers? Hoe ridicuul.

 • Hhw.rademaker

  zorgverzekering vluchtelingen

 • Ccees

  echte vluchtelingen worden op den duur economische vluchtelingen, je moet ze opvangen in de regio , niet naar nederland halen , zijn een belasting voor de nederlandse samenleving , voegen niets toe, kosten alleen maar geld.

 • TTrudy

  Hoe kweek je discriminatie in Nederland .
  Nou gewoon zo. Dank je regering .
  Ik beschik over een a.o.w
  Had een samen levings contract 28 jaar lang. Was 10 jaar getrouwd toen mijn overleden man 65 werd .
  Helaas krijg ik niets van zijn pensioen .
  Dus heb het niet breed .
  Kun je ,je voor stellen hoe schandalig ik het vind dat er zoveel geld beschikbaar gesteld wordt aan vluchtelingen.
  Van mijn a.o.w wordt nog eens 4 procent afgetrokken omdat ik 2 jaar met mijn man voor zijn gezondheid in buitenland woonden
  Zieken kosten verzekering is voor mij bijna niet meer optebrengen.

 • NNetty Meelen

  Behalve dat het schandalig is t.o.v. de eigen bevolking, waar ook genoeg mensen tussen zitten die het niet breed hebben. is het ook onmogelijk vol te houden. Op de lange duur gaan we allemaal naar de bliksem.

 • RRia

  Het kweekt haat gevoelens t.o deze z.g vluchtelingen want de meeste zijn niet echt op de vlucht. Ze gaan op vakantie naar hun thuisland dus dat verschil in hulp voor eigen volk moet goedkoper geen zorg voor die z.g vluchtelingen

 • JJen

  Eigen risico voor ons idioten bealsting betalers gaat nu naar 400EUR omhoog, en de premie +20EUR per maand. Ik heb kan zelf niet voor tandheelkundige zorg betalen. Maar alles voor migranten is gratis. Geweldig, toch?

 • EEleonora

  6 jaarpremies zyn er nodig om slechts 1 vluchteling van zorg te voorzien voor 1 jaar. 13.5 miljoen volwassenen in ons land die verplicht verzekerd zyn. Deel dat maar door 6 en x het aantal vluchtelingen die hier zyn. Dan kom je er wel achter waarom er enorme tekorten zyn ontstaan zoals oa die 400 miljoen waardoor onze premie in 2018 weer met minimaal 70 euro stygt. Laten ze de kosten zorg van vluchtelingen maar mooi volledig door het kabinet laten betalen. Dan kan onze premie zorg wel met 50% naar beneden!!

 • Cchristina den ouden

  ik vind het schandaalig dat wy als hollanders voor die lui moeten betalen laat ze terug naar hun eigen land gaan wy zyn geen luilekkerland

 • BBert Schaaefers

  Ik vind het fantastisch dat zo solidariteit in de praktijk wordt gebracht. Wel zal er de nadruk op moeten komen te liggen dat deze solidariteit wel aan een bepaalde termijn is gebonden. Het houdt eens op en zal dan plaats moeten maken voor eigen verantwoordelijkheid. Misschien dat de solidariteit iets breder getrokken kan worden en de rekening niet alleen bij de collega-verzekerden komt te liggen, maar ook voor een deel bij de overheid.

 • Ppeter merlijn

  dat zij we allemaal zelf schuld we klagen allemaal maar verder doen we niets … als we allemaal de eigen bijdrage niet meer betalen is het zo gedaan met het uitbuiten van de burgers

 • RRon

  Mijn dochter is verstandelijk beperkt en slechthorend met daardoor alle medische problemen die daaruit voortvloeien.
  Zo heeft zij behoorlijke sociaal emotionele problemen waardoor ze geen echte vrienden kan krijgen.
  Daardoor heeft zij eetproblemen gekregen waardoor ze veel te zwaar is voor haar lengte/leeftijd. Ze heeft daardoor last van haar knieen die aldoor uit de kom gaan waardoor ze nu dure fysiotherapie moet nemen. Ook is ze incontinent geworden waarschijnlijk door haar overgewicht.
  Ze moet voor onderzoeken naar een audiologisch centrum die gauw een paar honderd euro kosten per bezoek. Ook moet ze elke 5 jaar nieuwe hoortoestellen die in de duizenden euro’s lopen.(daar moet ze zelf een hele hoge eigen bijdrage voor betalen.)

  Ze woont overigens in een woongroep voor verstandelijk beperkt mensen waar ze een eigen bijdrage per maand voor moet betalen ad 235,- euro.
  Zij betaald al deze kosten gewoon zelf terwijl ze gelukkig een lage Wajong uitkering heeft waar niets van over blijft.

  Ik snap best dat mensen die vanuit andere landen vluchten vanwege oorlogen hier terecht kunnen worden opgevangen en alles gratis krijgen, maar wanneer wordt er eens wat gedaan voor onze eigen kinderen die de hulp ook hard nodig hebben.

  Ik zie vaak genoeg vluchtelingen door de stad fietsen met een nieuwe fiets een een iPhone of nieuwe Samsung aan het oor.
  Ik probeer mijn kinderen netjes op te voeden en ondanks een eventuele verstandelijke beperking probeer ik ze alles bij te brengen zoals te werken voor het geld en niet te stelen. Mijn dochter heeft dagelijks een dagbesteding omdat ze niet in het reguliere bedrijfsleven terecht kan.
  Ze zal dus ook nooit een stap vooruit kunnen doen.
  Zij heeft geen toekomst in ons eigen land.

  Soms denk ik weleens zullen we maar vluchten naar een ander land.

  Moeilijk hoor!

  • RRia

   Schandelijk is deze regering ze buiten hun eigen bevolking wordt uit.Maar voor z.g vluchtelingen is er wel geld hoe kan dat nou???

 • Jjohanna

  Als iedereen niet meer stemt op de partijen die ervoor gezorgd hebben dat dit kon gebeuren zijn we al een heel eind verder.
  De mensen weten niet hoeveel macht ze hebben.

  • TTruus

   Stem daarom op partijen die TEGEN de EU zijn! Alle zieke regeltjes komen uit Brussel en onze ‘regering’ voert ze uit want de autochtone Nederlander is allang niet meer interessant! Europa moet kapot en de blanke Europeanen moeten plaats maken voor allochtonen! Het is de ELITE die hierachter zit!

 • LLeonarda

  De zorg voor de oudere dr schuld geven. Wees eerlijk daar gaan de hoge ziektekosten naar toe. Wij mogen dat allemaal ophoesten

  • Aanneke

   Zorg maar dat je niet oud wordt. Gewoon doodgaan voor dat gebeurd,dan voorkom je dat je dit soort domme opmerkingen over jezelf gaat horen. Probleem opgelost toch? Niemand ouder dan 50?

 • DDicktrom

  Gratis bestaat niet. Wat gegeven wordt is van anderen afgepakt. Er moeten mensen hard voor werken . En vroeg voor uit bed. Voor mensen die nog nooit een cent hebben bij gedragen .knetter gek

 • DDenny

  Je kan beter dood zijn.

 • Rrossini

  die mensen hebben niets laat je hart spreken

 • WWalter Schrader

  Wat een heftige reacties! Ik werk me het apelazurus in de zorg,maar ik ga niet schelden opmensen die Syrie zijn ontvlucht. Dan weet en voel je echt niets. Ik kwam voor mijn werk in een verpleeghuis waar de bewoners aan de directie zelf vroegen kamers vrij te maken voor mensen uit Syrie omdat ze zelf een oorlog hadden meegemaakt.

  • KK. Boom

   Waren het alleen maar mensen uit Syrië. Het gros (zo’n 90% die wachten op een status in AZC’s) komt daar niet vandaan. Komen hier om ons financieel kaal te plukken. Want zoals u kunt lezen in dit artikel, hebben ALLE nieuwkomers RECHT op waar WIJ met z’n allen voor moeten betalen!! Wat is er mis mee om daar TEGEN te zijn? Tegen deze UITBUITING van belastingbetalende burgers? Mensen zijn het ZAT. En ik ook. Ik kan haast niet wachten tot het 15 maart is.

  • PPaul

   Inderdaad, mensen die vluchten voor oorlog , en /of het vege lijf proberen te redden omdat ze bedreigd worden ivm geloof , afkomst of geaardheid , moet je volgens mij gewoon helpen , als daar misbruik van wordt gemaakt , word ik een zeer nare kerel .

  • PPien

   Van welke planeet kom jij, waar heb jij je informatie vandaan. Kijk even op de site van het coa of van vluchtelingenwerk en kom met eerlijke antwoorden of feiten.

 • GG.K. Verboom

  Tegek voor woorden. De gelukzoekers krijgen alles gratis, maar lopen met de duurste Iphones. Bellen naar huis als of dat niks kost: “ook komen alles hier gratis te krijgen”. Dat heet “gezins-hereniging”. Ik noem het “roven en stelen, zonder iets terug te doen”. Geen bootjes naar Italie slepen, maar terug naar Afrika.

 • Cchristina den ouden

  ik vind het schandalig dat wy voor die lui moeten betalen je zou verrekken om met elkaar niet meer tewerken

 • HHarry

  Dit moet er dus voor alle mensen komen. Over discriminatie gesproken. Oudjes in de poep. Twee luiers per dag. Etc etc en dan de volle mep betalen. Zullen we onze oudjes naar Marokko sturen en de daar dwingen om ze goed te verzorgen wat is ons land verworden tot een groot Sinterklaas feest voor outsiders.

 • RR.vermaas

  Eigen volk kan geen tandzorg laten doen omdat meeste niet vergiex word ,gaan niet naar de dokter omdat ze 350 euro eigen bijdragen moeten betalen die velen niet kunnen betalen,mensen een ding om het tij te keren, weet op wie je moet stemmen volgend jaar de partij die voor ons Nederlanders opkomt dus twinfel niet om op je eigen toekomst te stemmen.

  • FFrans van Esch

   Wel eerlijke vergelijkingen maken alsjeblieft ! Een echtpaar met beide AOW en een VERZAMEL-inkomen van ± € 20000,- krijgt komend jaar in totaal € 2040,- zorgtoeslag !!!

  • HHarry

   Nou en? Zonder deze sinterklaaspraktijken hadden ze geen zorgtoeslag nodig. Betaalden ee met zijn allen dus minder. Toch??/

  • Aanneke

   Zit door ongewenste omstandigheden al jaren in de bijstand,beperkt en arbeidsongeschikt.
   Blij dat ik hier geboren ben en niet in een van de landen in de wereld waar oorlog en ellende is.
   Als ik niet in dit land geboren was,had ik zeer waarschijnlijk niet meer geleefd of in de goot liggen bedelen.
   Nu kan ik zelfs met mijn bijstand mijn gebit behoorlijk goed laten verzorgen.
   Ik kies voor een goede aanvullende verzekering die gedeeltelijk ondersteunt wordt door de gemeente.
   Als ik over mijn jaarlijkse bydget

 • Bbea60

  niet klagen mensen maar volgend jaar stemmen op een partij die voor de nederlanders op komt (en dat al heel lang doet)

 • Rrepelsteeltje

  ook aan de tolerantie van de europeaan zijn grenzen wij zijn ook maar mensen geen engeltjes!!!!!

 • HHelene

  Dit kabinet is totaal van de pot gerukt. Heel veel onder onze nederlandse burgers mijden de zorg omdat het gewoon veel te duur is en zij krijgen gratis zorg. Waarom horen wij weinig mensen daarover dat ze zorg mijden? Omdat ze zich daarvoor schamen en dat niet aan de grote klok hangen. Vanaf de komst van de euro is het al hommeles hier in dit land, salarissen bevriezen etc. Alle boodschappen etc duurder gemaakt nadat ze gevochten hebben oa tegen Sadam Hussein. Die bommen etc die moesten toch ergens van betaald worden he, jaja, van onze portemonnee. Alles duur gemaakt en elk jaar nog duurder maar ons inkomen en dan praat ik over de lagere inkomens, die gingen niet mee hoor met alle stijgingen. Dus niet verwonderlijk dat veel ouderen chronisch zieken uitkeringen hun hoofd niet meer boven water kunnen houden. Ik vind eerlijk gezegd dat als de vluchtelingen gratis zorg krijgen dat ook alle mensen met een laag inkomen ook gratis zorg moeten krijgen. Ze kunnen mij niet vertellen dat dat niet mogelijk is. Kijk wat al die vluchtelingen ons wel kosten en daar is dan gewoon geld voor vrij gemaakt. Dus kan er ook gratis zorg voor de minderbedeelden komen hier in dit land. Geen wanbetalers meer, want daar betalen wij de prijs ook voor. En we kunnen weer allemaal zorg ontvangen als dat nodig is. Wel zo eerlijk vind ik. Nu is het systeem zo dat onze eigen burgers met een klein inkomen gediscrimineerd worden in eigen land door dit zorgsysteem. Je word toch verbolgen als je ziet dat vluchtelingen gewoon gratis zorg verstrekt krijgen met tandarts en alles er in en het grootste gedeelte van ons burgers mijd de zorg zover ze kunnen omdat ze het eigen risico niet kunnen betalen. En deze mensen lezen dan deze dingen zoals gratis zorg voor vluchtelingen. NEE NEE NEE dit kan niet. Dit gaat echt veel te ver. Dure maandelijkse premies eigen risico eigen bijdrage en eigen bijdrage voor de tandarts door ons burgers te voldoen. En uiteindelijk voor de zorg van vluchtelingen!!!!!! Want daarom word die premie ook weer verhoogd en fors ook. Het word tijd dat het kabinet de portemonnee flink opentrekt voor de minderbedeelde nederlandse burgers ipv alles weg te geven buiten ons land. Overal is geld voor, alleen niet voor ons eigen burgers die het zeer moeilijk hebben. Of je nou alleenstaand bent een gezin etc, We hebben het hier allemaal heeeeeel moeilijk. Alleen de grootverdieners die kunnen zich hier goed redden. Boven modaal bedoel ik
  Geef ons nederlandse bevolking ook maar de zorgverzekering van de vluchtelingen dan kunnen wij ook naar de dokter tandarts en ziekenhuis zonder bang te worden van die eigen risico etc. Schandalig eigenlijk. Wij mogen hier niet discrimineren dan worden wij bestraft, maar WIJ worden hier zelf in ons eigen land gediscrimineerd. En wie tikt het kabinet dan op de vingers? De ombudsman? Nou we gaan het zien wie hier in staat is om er wat aan te doen. In elk geval hoop ik dat er volgend jaar nu eens goed gestemd word zodat dit kabinet weg gaat voordat ons land failliet verklaard is want dat gaat echt gebeuren als het zo doorgaat, Hulp hier hulp daar, hulp overal, alleen niet hulp aan ons eigen burgers die het zo hard nodig hebben. Iedereen een keurige koopkracht volgend jaar, wie zei dat ook al weer? We zullen het zien. Een keurige koopkracht voor de minder bedeelden hier, dat betekent dat ze al die mensen zeker 200 euro extra netto per maand mogen gaan geven…alleenstaanden gezinnen etc allemaal!!!! zodat ze ook fatsoenlijk boodschappen en alles kunnen kopen. En de voedselbanken weg, eigenlijk schandalig dat dat hier is, in een rijk land als nederland zou dit helemaal niet mogen bestaan. Deze groepering beter compenseren en meer geld geven voor boodschappen etc dan zijn er ook minder zieken hier, want ziek word je er wel van als je elke dag kopzorgen hebt over geld en hoe rond te komen

  • RR.vermaas

   Goed verandwoord helemaal mee eens.

 • JJohn.

  Het Kabinet is verantwoordelijk voor de tekorten in de zorg, omdat asielzoekers, niets betalen aan de zorg!

  • GG

   Ja idd alleen het kabinet wil daar geen cent voor neerleggen, dat halen ze wel bij onze maandelijkse premie weg en eigen risico eigen bydrage etc. Zij betalen niks maar ik vind ook dat zij verantwoordelijk zijn hiervoor. En wij ons scheel betalen voor de zorg steeds meer en meer. Daarom worden onze kosten steeds hoger en hoger wb zorg, maar dat gaan ze ons niet vertellen hoor, ze halen liever onzinpraatjes aan waarom de zorg duurder word. Wijkverpleging is duurder oa zeiden ze, dikke nonsens hoor. Ze houden ons hier allemaal voor het lapje en denken dat we zo stom zijn als een achtereind van een koe en daar gewoon intrappen. Ze moeten daar in den haag eens stoppen te denken dat wij een stelletje domkoppen zijn die overal maar klakkeloos intrappen.

  • MMarlies

   Dan moeten we meer demonstreren. De straat op met spandoeken. Naar Het Binnenhof.

 • EEric

  Een grove schande en een belediging en discriminatie aan al diegene die wel alles moeten betalen !!!

 • PPeter

  Kan iemand mij uitleggen, waar de vluchtelingen hun zorgpremie dan van zouden moeten betalen? Onderstaande bedragen zijn de “uitkeringen” die deze mensen krijgen. Voor een gezin met twee kinderen dus maximaal € 320 per maand. En daar moeten ze dus hun eigen eten van bekostigen. Elk mens heeft recht op medische zorg, ook vluchtelingen.

  Azc waar asielzoekers zelf voor hun eten moeten zorgen:

  GROOTTE HUISHOUDEN GELD PER VOLWASSENE P.W. GELD PER KIND (JONGER DAN 18 JAAR) P.W.
  1 of 2 mensen €44,60 €34,86
  3 mensen €37,07 €28,93
  4 of meer mensen €33,05 €25,80
  Azc waar asielzoekers elke dag avondeten krijgen:

  GROOTTE HUISHOUDEN GELD PER VOLWASSENE P.W. GELD PER KIND (JONGER DAN 18 JAAR) P.W.
  1 of 2 mensen €27,72 €19,11
  3 mensen €23,01 €15,86
  4 of meer mensen €20,51 €14,14

  • EEric

   Zelf zeker ook nooit een stuiver bij moeten dragen en betaald zeker ook geen belasting !!

  • GG

   Nou dan hebben ze het beter als veel burgers rond ons heen. Mag ik die 44,60 per week dan. Ik heb nu maar 31 per week en met drie dieren. En daar moet alles nog vanaf, eten, drinken, kleren, eigen risico zorg en eigen bijdrage. Geef mij dan ook maar vrijstellening van de zorgpremie en eigen risico, ik ben er dan beroerder aan toe met financien als dat zij het hebben. En zo zijn er nog veel meer die zo weinig overhouden na vaste lasten. Ik ben echt niet de enige. Schulden die heb ik niet want daar zorg ik wel voor en ik heb ook geen voedselbank ofzo

  • JJohn.

   Dit Kabinet, haalt de mensen hier naar toe, dus zij knappen het ook maar op. Zij weten het zo goed!

  • Dderick

   ik zou me eerst eens wat zorgen maken over de NEDERLANDSE bevolking waarvan een heel groot deel niet te vreten heeft en op straat gezet word van wegen de opvreters die jij in bescherming neemt schandalig ik hoop dat het jou ook overkomt. stem P.V.V. met jullie gutmenschen zal het snel afgelopen zijn

  • DDicktrom

   Deze mensen moeten in eigen cultuur en regio worden opgevangen.

 • YYvonne

  Van god los wij betaalen ons scheel zijnkrijgen alles krijgen ook nog voorrang schiet mij maar lek

 • RR saul

  Belachelijk punt

 • JJohan

  Echt te triest voor woorden dit. Dit kun je ook echt niet meer verkopen in Nederland, zeker niet op het moment dat de al hoge zorgpremie nog hoger wordt. Je kunt beter tegen een muur praten want er verandert echt niks. Asielzoekers hebben (tijdelijke uitgaande van terugkeer) hulp nodig, dat begrijp ik maar dit gaat werkelijk alle kaders te buiten. Er staat ook werkelijk geen enkele prestatie tegenover. Echt om van te kotsen dit beleid. Helemaal klaar met dat linkse geitenwollen sokken gepeupel hier in Nederland. Tijd dat er eens werkelijk opstand komt. Dat schijnt nog het enige te zijn wat werkt.

  • Rrepelsteeltje

   nee geen enkele prestatie ze lachen ons nog uit ook stiekem!

 • FFL

  Schand vind ik dit!!! En wij maar betalen!!!!!!!!!

 • EEduard

  Ha ha, ja hoor. En dan vragen ze zich in Den Haag elke keer af hoe het toch komt dat de Nederlandse bevolking toch zo reageert. Echt, daar moet je voor geleerd hebben om dat te begrijpen. Het is immers toch heel normaal dat de Nederlanders zich helemaal suf betaalt aan premies en de vluchtingen werkelijk alles krijgen, nu zelfs gratis zorg. Dat levert toch geheid
  provocatie op naar de bevolking. Dit is naar mijn weten toch de kwestie zelf uitlokken? Hoe zou
  Willem Alexander zich voelen als hij hoorde dat hij de zorg mag betalen over al die mensen?
  Die steekt er geheid een stokje voor, want die betaalt echt niet, hoor.

  Diegene die dit besloten heeft in de politiek verdient tenslotte ook bakken met geld en
  hoeft er zelf ook niets aan bij te dragen. Daarom is het ook zo makkelijk om dit zo te zeggen.
  Maar in Den Haag vragen ze zich nu echt af waar al die opstand toch vandaan komt van al
  die Nederlanders die dit idee ”raar” vinden. Daar moet je echt universitair voor aangelegd zijn.

 • RRuud

  Welkom, welkom, welkom in NL. Gratis, gratis, gratis zorgverzekeringen en opvang met leefgeld. Straks gratis inburgering en voorrang bij woningen. + uitkering en miele en hulp door vrijwilligers van Vluchtelingenwerk. Belachelijk vind ik. Niks integreren, maar afwachten op terugkeer naar herkomstland voor wederopbouw, in een vluchtelingenkamp, net zoals in Turkije, Jordanie…

 • WWillem H

  Wie doet er uiteindelijk iets met deze reacties van terechte boosheid en de gevoelens van onrecht/onredelijkheid??

 • Hhenk w

  ik kan beter asiel zoeker zijn dan word alles betaald voor en ze rijden ook nog auto hoog waarschijnlijk niet verzekerd en geen wegen balasting

 • Wwim

  Het is belager dat wij bergen geld aan ziekenfonds betalen en als je hier als vluchteling komt de ziekenfonds gratis is !!!! Ik word meteen vluchteling hoor!!!!

 • Jjan roelofsen

  en de nederlander dan moet die steeds meer betalen

 • BBonnyG

  Willen alle mensen die boos reageren op dit artikel en zelf van een ww-uitkering of aow of wao leven zich aub de ogen uit de kop schamen? Die ‘betalen’ immers hun zorg ‘zelf’ van het gratis geld dat ze krijgen, dat bij elkaar wordt verdiend door werkende mensen (autochtoon én allochtoon). Wat zegt u? is dat een ander verhaal? hoezo dan? Ook zij ‘houden hun hand op’ omdat ze (meestal) buiten hun schuld niet in hun eigen inkomsten kunnen voorzien en op de beschaving zijn aangewezen om toch zorg te mogen ontvangen. Laat dat nou precies de situatie zijn waar ook vluchtelingen in zitten. Volgevreten hollanders als Robin die altijd bang zijn dat ze iets tekort komen zijn de ware bedreiging van ons rechtsstelsel. En daar zijn er in Nederland veel meer van dan vluchtelingen, helaas.

  • NNeeltje

   Hear Hear! Fijn een genuanceerde reactie! Al die boosheid alsof we het hier zo slecht hebben. Liggen wij hier in de modder in een kartonnen tent omdat ons huis kapot is geschoten? Geen piëteit voor een ander, dat maakt je tot een in mijn ogen slecht mens.

  • Ddick

   zeker in het gelukkige bezit van een goed inkomen en gezondheid??

  • Rrepelsteeltje

   nou ja opvangen is ok als ze maar weer teruggaan naar hun eigen land ooit maar dat doen ze niet want dan zijn ze weer teveel gewend aan alle luxe Tussen haakjes hiero!Maar aanpassen dat doen ze niet zeker die moslims niet daar kom je nog wel eens achter neeltje over tien jaar ofzo !

  • KKaaskop

   @repelsteeltje
   Hopelijk mogen we ze tegen die tijd afschieten.

  • Eerwin

   voor de ww of aow heb ik mn hele leven gewerkt, dus niets gratis. Hetzelfde voor mn pensioen wat steeds minder word. Vergeet dat niet he Daar gaat een deel v j loon heen. Dus niiks gratis

  • CCarole

   Precies!!

  • Ppolleke

   Welk gratis geld na veertig jaar gewerkt te hebben, premie’s en pensioen te hebben betaald? Verklaart u zich eens nader BonnyG

  • BBonnyNee

   Kijk even naar een bericht van RTLnieuws:

   Wessel stopt zijn kankerbehandeling;
   “ik kan het niet meer betalen”
   Licht deze ‘volgevreten hollander” uw “sociale” gedachte nog even toe…

   Domme doos…!!

  • PPAM van Baarle-Olsthoorn

   Aow’ers houden hun hand niet op. Zij hebben ook hun hele leven gewerkt.

  • AAnna

   AOW staat voor Algemene Ouderdomswet. Algemeen staat voor iedereen. Ook mensen die nog nooit een dag gewerkt hebben, hebben daarom recht op AOW. Misschien bedoel je pensioen? Pensioen bouw je op over gewerkte uren.

  • RRo

   @Anna

   Anna jij hebt er verstand van maar die asielzoekers hebben helemaal niks gedaan ja iemand onthoofden in Frankrijk lekker bezig Anna hoop dat jij de volgende bent

  • GGigi

   Gratis geld Bonny? Je weet zeker niet dat die mensen ook jarenlang hun bijdrage hebben geleverd in de maatschappy middels WERKEN en elke maand betaald hebben voor hun pensioen. En idem dito met mensen in de wao. Die hebben ook daarvoor betaald als hun wat zou overkomen dat ze een uitkering wao ontvangen. WAO is een werknemersverzekering waar een werkende elke maand voor betaald dus hoezo gratis geld. Temper jij eens een beetje als je niet eens weet waar je over praat zeg. Dus tussen dat zogenaamde handen ophouden van jou is wel degelijk een enorm verschil en kan je niet vergelijken met de vluchtelingen die hier heen komen. Hele verkeerde keuze van je. AOW en WAO hoort zeker niet thuis in wat jij hier verkondigt. Beter nadenken voordat je hier iets schrijft. Je moet het ook wel kunnen onderbouwen en dat gaat hier niet mee. Iemand die kan werken en dat vertikt dat is een ander verhaal maar ga hier geen aow of wao bij halen dat kan echt niet in jou verhaal

  • KKaaskop

   @BonnyG

   En die uitgeprocedeerde criminelen dan?

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.