‘Gratis zorgverzekering voor vluchtelingen’

‘Gratis zorgverzekering voor vluchtelingen’

Artikel door: Koen Kuijper - 517 reacties

‘Gratis zorgverzekering voor vluchtelingen’

De duizenden vluchtelingen die uit Syrië en andere landen naar Nederland zijn gevlucht, kunnen hier rekenen op een gratis zorgverzekering, terwijl zij wachten op de uitslag van hun asielverzoek. Via de Regeling Zorg Asielzoekers (RZA) hebben vluchtelingen in principe recht op dezelfde medische zorg als Nederlanders met een basisverzekering. Hetzelfde geldt voor zorg uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet langdurige zorg (Wlz). Ook zijn er speciale afspraken gemaakt over de vergoeding van tandheelkundige zorg. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) heeft de uitvoering van de RZA sinds 2009 in handen gegeven van zorgverzekeraar Menzis.

Geen eigen risico

Naast het feit dat vluchtelingen geen premie betalen voor hun zorgverzekering, hoeven zij, gezien hun beperkte financiële middelen, ook geen eigen risico of eigen bijdrages te betalen. Denk daarbij aan het verplichte eigen risico voor ziekenhuiszorg en geneesmiddelen of de eigen bijdrage voor gehoortoestellen en ADHD-medicijnen. Alle basiszorg wordt dus volledig gedekt zonder tussenkomst van eigen betalingen. Tijdens Prinsjesdag werd door het kabinet bekend gemaakt dat voor Nederlanders de zorgpremie in 2016 omhoog gaat met jaarlijks ongeveer 92 euro en dat het wettelijk eigen risico stijgt naar 385 euro.

Tandarts

Op basis van de RZA kunnen veel asielzoekers gebruik maken van tandheelkundige zorg. Zo kunnen alle vluchtelingen, jonger dan 18 jaar, rekenen op een vergoeding van de meeste tandheelkundige behandelingen, behalve kroon- en burgwerk en orthodontie. Volwassenen hebben recht op een vergoeding van 250 euro per jaar voor behandelingen die vermeld staan op de Noodhulplijst van de RZA. Hiertoe behoren bijvoorbeeld consulten, röntgenfoto’s, gebitsreiniging, vullingen, wortelkanaalbehandelingen en kunstgebitten. Indien de behandeling duurder is dan het maximumbedrag, kan er via een aanvraag bij Menzis COA aanspraak worden gemaakt op een hogere vergoeding.

517 reacties

 • BBonnyG

  Willen alle mensen die boos reageren op dit artikel en zelf van een ww-uitkering of aow of wao leven zich aub de ogen uit de kop schamen? Die ‘betalen’ immers hun zorg ‘zelf’ van het gratis geld dat ze krijgen, dat bij elkaar wordt verdiend door werkende mensen (autochtoon én allochtoon). Wat zegt u? is dat een ander verhaal? hoezo dan? Ook zij ‘houden hun hand op’ omdat ze (meestal) buiten hun schuld niet in hun eigen inkomsten kunnen voorzien en op de beschaving zijn aangewezen om toch zorg te mogen ontvangen. Laat dat nou precies de situatie zijn waar ook vluchtelingen in zitten. Volgevreten hollanders als Robin die altijd bang zijn dat ze iets tekort komen zijn de ware bedreiging van ons rechtsstelsel. En daar zijn er in Nederland veel meer van dan vluchtelingen, helaas.

  • NNeeltje

   Hear Hear! Fijn een genuanceerde reactie! Al die boosheid alsof we het hier zo slecht hebben. Liggen wij hier in de modder in een kartonnen tent omdat ons huis kapot is geschoten? Geen piëteit voor een ander, dat maakt je tot een in mijn ogen slecht mens.

  • Ddick

   zeker in het gelukkige bezit van een goed inkomen en gezondheid??

  • Rrepelsteeltje

   nou ja opvangen is ok als ze maar weer teruggaan naar hun eigen land ooit maar dat doen ze niet want dan zijn ze weer teveel gewend aan alle luxe Tussen haakjes hiero!Maar aanpassen dat doen ze niet zeker die moslims niet daar kom je nog wel eens achter neeltje over tien jaar ofzo !

  • KKaaskop

   @repelsteeltje
   Hopelijk mogen we ze tegen die tijd afschieten.

  • Eerwin

   voor de ww of aow heb ik mn hele leven gewerkt, dus niets gratis. Hetzelfde voor mn pensioen wat steeds minder word. Vergeet dat niet he Daar gaat een deel v j loon heen. Dus niiks gratis

  • CCarole

   Precies!!

  • Ppolleke

   Welk gratis geld na veertig jaar gewerkt te hebben, premie’s en pensioen te hebben betaald? Verklaart u zich eens nader BonnyG

  • BBonnyNee

   Kijk even naar een bericht van RTLnieuws:

   Wessel stopt zijn kankerbehandeling;
   “ik kan het niet meer betalen”
   Licht deze ‘volgevreten hollander” uw “sociale” gedachte nog even toe…

   Domme doos…!!

  • PPAM van Baarle-Olsthoorn

   Aow’ers houden hun hand niet op. Zij hebben ook hun hele leven gewerkt.

  • AAnna

   AOW staat voor Algemene Ouderdomswet. Algemeen staat voor iedereen. Ook mensen die nog nooit een dag gewerkt hebben, hebben daarom recht op AOW. Misschien bedoel je pensioen? Pensioen bouw je op over gewerkte uren.

  • RRo

   @Anna

   Anna jij hebt er verstand van maar die asielzoekers hebben helemaal niks gedaan ja iemand onthoofden in Frankrijk lekker bezig Anna hoop dat jij de volgende bent

  • GGigi

   Gratis geld Bonny? Je weet zeker niet dat die mensen ook jarenlang hun bijdrage hebben geleverd in de maatschappy middels WERKEN en elke maand betaald hebben voor hun pensioen. En idem dito met mensen in de wao. Die hebben ook daarvoor betaald als hun wat zou overkomen dat ze een uitkering wao ontvangen. WAO is een werknemersverzekering waar een werkende elke maand voor betaald dus hoezo gratis geld. Temper jij eens een beetje als je niet eens weet waar je over praat zeg. Dus tussen dat zogenaamde handen ophouden van jou is wel degelijk een enorm verschil en kan je niet vergelijken met de vluchtelingen die hier heen komen. Hele verkeerde keuze van je. AOW en WAO hoort zeker niet thuis in wat jij hier verkondigt. Beter nadenken voordat je hier iets schrijft. Je moet het ook wel kunnen onderbouwen en dat gaat hier niet mee. Iemand die kan werken en dat vertikt dat is een ander verhaal maar ga hier geen aow of wao bij halen dat kan echt niet in jou verhaal

  • KKaaskop

   @BonnyG

   En die uitgeprocedeerde criminelen dan?

 • RRobin

  Is er trouwens iemand in de zaal die actief is in het rechtsysteem?
  Een rechter, advocaat of iets dergelijks?

  Weet niet maar volgens mij hoort iedere burger gelijk behandeld te worden?

  Is er geen mogelijkheid dat we massaal aangifte gaan doen van discriminatie op basis van afkomst?
  Als Nederlander MOET je zorg betalen anders komt de deurwaarder om je huis leeg te halen en als je geen Nederlander bent krijg je alles kostenloos of wel gratis.

  Ik voel hier een groot onrecht en er moet toch wel een vorm van ongelijke behandeling zijn of discriminatie van eigen volk zijn.

  Landen als Polen pakken het beter aan, die steken hun dikke middelvinger op naar Brussel en als daar gedwongen asielzoekers worden geplaatst worden ze toch gelyncht door het Poolse volk omdat het nooit gaan accepteren dat de asielzoekers een veelvoud aan uitkering krijgt dan de Pool zelf.

  En wij zijn makke schaapjea die achterom blijven kijken ipv verdedigen wat opa en oma voor ons verworven heeft, ze draaien zich massaal om in hun graf

  • SSuus

   Vooral op die linkse partijen blijven stemmen. ..dan komt het helemaal goed.

 • RRobin

  Betaal €300 per maand aan zorg premie voor mijn gezin, heb net even €600 aan eigen risico mogen betalen voor mezelf en mijn partner…
  Krijgen in ons kleine dorp 300 asielzoekers op 1 kluit die dus ook nooit meer weg gaan omdat ze hier een aangekleed huis met €26.000 aankleedgeld krijgen en een bijstand uitkering cadeau.
  Toen ik 3 jaar geleden ging scheiden bepaalde dit fijne Nederlandse rechtsysteem dat mijn lasten hoger mochten zijn dan mijn inkomen, ik heb als een baby bij mijn ouders moeten aankloppen voor voedsel, had helemaal niets meer en kreeg niets.
  Die vuile vieze bloedzuigers krijgen alles maar dan ook alles gratis en voor niets!!
  Heb mijn geboortestad Utrecht al moeten verlaten 8 jaar geleden voor het welzijn voor mijn dochters omdat mijn wijk als verloren mag worden beschouwd door die fijne 2e/3e generatie Marokkanen die criminaliteit en overlast als een normale sociale dagelijkse manier van leven zien.
  Gevlucht naar het noorden tussen het boeren volk in gaan wonen en nu krijg ik er alsnog 300 Arabische mensen zonder respect voor een vrouw op mijn lip en net een huis gekocht daar die dus als onverkoopbaar mag worden beschouwd over een tijdje want er wordt momenteel massaal een bord te koop in de voortuin getimmerd.

  Waar men in de Arabische landen de dictatuur verjaagd heeft , is Nederland er rijp voor.
  Mag het misschien niet zeggen maar een gestoorde gek zoals ze in Duitsland hadden in de jaren 30/40 is misschien de enige optie.
  Dit land is anders toch al zo goed als verloren want denken jullie nou werkelijk dat die blaaskaak Wilders nou werkelijk wat kan veranderen????
  Niemand wil met hem regeren hoeveel zetels die ook haalt en tegen die tijd zit hij toch achter de tralies vanwege zijn minder minder uitspraken..
  Kijk maar naar Pim Fortyun…Die had er echt kaas van gegeten en in opdracht van onze hoger geplaatste omgelegd, die Volkert is maar een poppetje in het spel geweest en zo zal het ook gaan met wilders.

  Ik zie een burgeroorlog nog als enige eindresultaat voor het Nederlandse volk wat financieel niet in staat is om dit land te verlaten om op te komen voor het geen wat zijn of haar grootouders ooit in dit fijne mooie Nederland heeft opgebouwd.

  Dat hele IS is een opgezet verhaal met dank aan de geheime diensten van Amerika, top gedaan linkse rakkers in de wereld met jullie “democratie” gezwam….

  • Mmirj

   Verdeel en Heers …….. zorg dus dat je je als mensheid niet laat verdelen en al je empathie voor je medemens ( en dier en natuur) verliest.
   NIEMAND verlaat zijn land en familie voor de lol ,een enkele avonturier daar gelaten, en zeker niet als het je je leven kan kosten. De bloedzuigers zijn de regering , banken, multinationals en elite!

  • RRobin

   Verdelen…. 300 asielzoekers op een aantal vierkante meter midden in een dorp noem ik geen verdelen.
   Er staan ik weet niet hoeveel kantoorruimte leeg in de grote stad maar daar doen ze niets mee en eisen ook niets op van de pandeigenaren zoals ze wel doen van de woning corporaties.
   Mijn vader woont in het midden van het land en heeft nu al 3 woningen tegenover hem gevuld met asielzoekers, ze zijn er net en hebben al een Audi voor de deur staan die geen van onze familieleden kunnen betalen, leg jij maar eens uit hoe dat mogelijk is.
   En de overheid zijn inderdaad een onderdeel van de bloedzuigers en leugenaars.
   Ze hebben 60 woningen opgeëist maar in het geheim waren dat er dus 200 waar ze dus permanent gaan wonen en nooit meer weg gaan, ook in een net dorp.

   Mijn empathie is zo goed als verloren gegaan voor de multiculturele samenleving na alles wat ik al heb gezien en mee gemaakt en nu dit weer, of vind u het allemaal geweldig dat u mag krom liggen voor alles en hun leunen achterover op hun nieuwe bankstel voor hun mooie nieuwe flatscreen tv zonder er ooit een seconde voor gewerkt te hebben?

   Ik ben geen rasssist en heb niets tegen vluchtelingen.
   De oorlogsslachtoffers die werkelijk uit dat gebied komen moeten opgevangen en geholpen worden ja.
   Maar dat is de theorie, de praktijk is dat momenteel er meer Albanezen en Volk uit Iritrea het land binnen komen dan oorlog slachtoffers.
   Is er in Albanië oorlog???? NEE!!!
   Is er in West Oekraïne oorlog??? NEE!!!

   Ze komen hier om hun handje op te houden en ons uit te lachen en onze samenleving te ontwrichting want ze zullen op een enkeling na NOOIT gaan werken als die domme Hollander, ze zouden wel gek zijn.

  • WWillem

   Vind dat je gelijk hebt. Vind dat kinderen nooit de dupe mogen worden. Als het om vluchtenden gaat vind ik wel dat de procedure ernstig korter moet (half jaar) en vrouwen en kinderen eerst !

  • KKaaskop

   @mirj

   Niemand is wel erg eenvoudig, en al die geluk zoekers dan?

  • BBanzai

   @Robin

   Ik ga met je mee de barricades op

 • Jjoop

  mijn haren gaan hier recht over eind staan… echt te zot voor woorden.. ff voorbeeld.. mij schoonzus had een goed aardig tumor..Linkerkant verlamd. Na de operatie naar revaldaitie centrum .. na 3 maand ontslagen daar… taxi vergoed aan gevraagd ik gebeld… ja kan men… word ze nog bestraalt nee dat gelukkig niet.. Jammer .. maar blij voor u.. volgende vraag. kan ze 1000 meter lopen Nee dat gaat niet… oke jammer anders had ze met openbaar vervoer gekunt.. Maar meneer we nog een hard houd closule. hoeveel km is het 70 km per dag dat 2 a 3 keer in de week… LET OP men jammer maar ze kom niet aan de 250 km. ik uhm het is 70 km per dag… ja maar wij nemen 35 km en dan dan gaan wij uit van 2 per week.. dus ze komt niet aanmerken er voor… Nee zilveren kruis… ga zo door…

 • Hhenny hendriks

  Ik vind het schandalig dat asielzoekers dit gratis krijgen terwijl het volk die de belasting ervoor hebben betaald de volle mik moeten betalen.Overal word op bezuinigd.De oudjes worden gekort op pensioen maar moeten de volle premie en eigen risico betalen.De chronische zieke en gehandicapten moeten ook alles zelf bekostigen terwijl ook daar op alles bezuingd word. Mensen die ongewild werkeloos zijn geworden betalen de hoofdprijs.En de regering speelt sinterklaas met ons belastinggeld naar landen en mensen die helemaal maar ook helemaal niets hebbrn gedaan voor en in nederland. De regering discrimineerd de eigen bevolking. Waneer word hirr eens iets over geschrevrn en mee gedaan!

  • MMar

   @henny hendriks

   Wanneer gaan wij over tot daden ipv woorden ,van Den Haag valt niets te verwachten ben het spuugzat opzouten allemaal

 • SSchandalig

  Te erg voor worden, wij betalen ons scheel aan alles en hun worden verwend, maar ja wij als Nederlandse hebben toch niks te zeggen, tot 2017 en dan kunnen we er wat aan doen en allemaal op pvv stemmen, dan ga ik echt naar denhaag om rutte uit te zwaaien

 • SSnik

  Belachelijk. ..wij hebben altijd hard gewerkt door omstandigheden werkloos geworden wwtje van 1098 met 5 kinderen en zo rekeningen niet meer kunnen betalen waardoor er schulden ontstonden .Wij kunnen niet eens meer naar de tandarts of wat wat we kunnen het eigenrisico niet eens betalen.Laat staat extra pakketen op je al mega dure ziekenverzekering het is schande laten ze eerst het eigen volk weer een normaal leven bieden. !!!!

 • FFrans de Wit

  Hoe kan dat gratis voor hun zijn? Waaruit worden de medici en de medicijnen dan betaald? En waarom wordt het voor de premie betalers dan steeds duurder, als het ook gratis kan?

  • MMar

   @Frans de Wit
   Ja Frans het is zum kotsen ,ik zou willen dat ik het lef had voortaan geen enkele belasting of zorgpremie meer te betalen, maar ik ben 70 niet al te gezond,wil nog wel op zo,n asielboot slapen maar niet buiten in een tentje als ik mijn huis 2 kamers uitgeknikkerd word

 • BBabs

  Ik vind dit wel te ver gaan , dat wij wel veel geld moeten betalen . En begin nu niet met arme vluchtelingen , ze hebben misschien in hun eigenland nooit iets gedaan aan hun eigen gezondheid en tand verzorging . En nu mankeren ze in een keer iets , en hebben ze plotseling verrotte tanden en kiespijn , ja want alles is nu gratis . Kijk eens naar het eigenvolk hier die ook geen geld hebben , die mogen gewoon verrekken en dood gaan , want de arme vluchteling heeft voorrang met alles , ik vind dat deze mensen misbruik maken van de hulp die ze al gekregen hebben . Daar kan ik mij behoorlijk boos om maken , geef ze een vinger en ze pakken gelijk twee handen .

  • Mmirj

   De vluchtelingen kunnen hier niets aan doen! En die gaan echt niet hun leven wagen om hier (tot dat ze mogen blijven) gratis naar tandarts of dokter mogen! Kijk eens een klein beetje verder dan je neus lang is! Maak je boos op al die multinationals die van deze regering hier belasting mogen ontduiken, naar het oneerlijk verdelen van belasting druk, naar de topsalarissen van bankiers ( die wij mogen ophoesten) spreek de regering er op aan en stem verstandig volgend jaar want met PVV gaat het echt niet beter worden want die geven ook geen zier om de mensen zonder werk of met laag loon! Verdiep je eens ECHT in het stemgedrag van partijen!

  • IIngrid

   Beste mirj, als ze je proberen te stenigen, omdat je een inbraak meld en je zelf mag opdraaien voor je ziektenkosten, denk ik dat je mening zal verranderen. Geloof me daarvoor hoef je alleen maar in de ongelukkige situatie te komen ertussen te moeten wonen. En tenzij je zelf zo’zelfverijkende villasnol bent, wat ik niet verwacht, gebeurt dat helaas snel genoeg. Ik gun je uiteraard iets beters dan een dergelijke levensles, maar helaas wordt de kans dat je die gaat krijgen steeds een beetje groter.

  • Hhans

   mirj,
   laat me weten hoe je je voelt als al je geld aan de zorg is opgegaan van je chronisch zieke partner en verder niks meer hebt. Dan wil ik jouw mening nog een keer horen , vooral over rechtvaardigheid in Nederland. Je hebt gelijk dat deze mensen geholpen moeten worden, maar dan toch ook de Nederlanders? En ja ik werk al 35 jaar, heb nog steeds een baan. Maar ik kan het financieel niet meer opbrengen.

  • MMar

   @Babs

   Hoor soms dat de Beter Gesitueerde Asielzoekers wel 80.000 euro aan zo,n smokkelaar moet betalen

 • RRietje

  Ik vind het schandalig mijn kleinzoon werd ziek was 14 kg. Afgevallen hij was gelukkig op tijd opgenomen maar zijn longen hart en lever zaten vol met bacteriën heeft 8 weken lang aan infuus gelegen blijkt het van een tand te komen die hebben ze getrokken in het ziekenhuis toen hij 2 haar was us hij gevall
  En en moest dat randje getrokken nu krijgt hij een reken u ng van 700 euro belachelijk en dan ben he nederlander

 • JJohan

  Dit kabinet moet zich de ogen uit het hoofd schamen,onze eigen mensen kunnen bijna het eigen bij dragen bedrag niet meer betalen de ouderen met allen een aow uitkering en in bezit zijn van een eigen woning worden verplicht hun huis te verkopen met een eigen huis heb je bijna nergens geen recht op zoals een kwijtschelding van b.v gemeentelijke lasten ieder mens heeft wel een spaar rekening maar als je op een spaarrekening 1000 euro hebt staan als aow´er heb je geen recht op kwijtschelding, ik raad iedereen aan om bij de volgende verkiezingen niet op pvda d66 of sp te stemmen want die helpen ons eigen volk naar de haaien wie niet op pvv wil stemmen stem op de kleine partijen

 • Rria vermeulen

  Het is inderdaad schandalig hoe de regering onze ouderen en chronische zieken behandeld.Waarom accepteren wij dit?

 • Jjan anbeek

  Laat het duidelijk zijn er is wel 700miljoen over voor mensen van buiten Nederland
  maar niet voor de ouderen. Schande.

 • Jj.van leeuwen

  Ik heb ook geen geld voor eigen bijdragen en elke maand maar betalen er zijn meer mensen dan huizen .dus reken maar uit . bedankt regering.

 • Aadrie rademaker

  Mijn vraag is als we zo doorgaan hebben wij volgend jaar niks meer te eten het is schandalig wat er met de oudere gebeurd die alleen een aow hebben en cronisch ziek zijn waar wij ook niet om vragen stop dit en kom voor deze groep ook op. Het mag niet maar ben bijna jaloers op deze mensen .Zij kunnen er niks aan doen maar als ze deze woorden begrijpen dan gaan ze ook anders denken over Europa !!!!

 • Rrossini

  ik heb daar totaal geen probleem
  wordt geld een keer goed besteed.
  dank u

 • AA. v.d Donk

  nou ik vindt dit heel schandalig terwijl wij ons blauw betalen krijgen deze economische vluchtelingen dus gewoon gratis zorg !!! ik word hier door als Nederlander zwaar gediscrimineerd en ik vindt dat dit niet moet kunnen want de arme Syriërs kunnen helaas niet vluchten het zijn de rijke die hier zitten en vele duizenden die er helemaal niet daar vandaan komen ! daarbij is dit in strijd met het akkoord van Dublin !“Er werden belangrijke overtredingen van de wet door de regering begaan. Het Dublin akkoord* werd veronachtzaamd. Het Schengenverdrag** werd niet toegepast. Men heeft de asielprocedurewetgeving buiten kracht gezet. Men heeft zelfs art. 16a van de grondwet, het asielartikel, ook niet volgens de wet gehandhaafd met de verklaring ‘Alle Syriërs krijgen asiel’.
  Het asielrecht is een individueel recht. Hier moet elke persoon individueel bewijzen dat ze politiek vervolgd worden in hun thuisland. Men kan dus niet globaal stellen dat alle Syriërs bij ons asiel krijgen.
  In art. 16a van de grondwet staat dat niemand bij ons recht heeft op asiel als hij uit een veilig derde land komt. De vluchtelingen die naar Duitsland reizen, komen allemaal uit een veilig derde land: Oostenrijk, Kroatië, Hongarije, Italië, Griekenland enz. De asielwetgeving heeft dezelfde inhoud.
  De asielwetgeving stelt bovendien dat de Bundes politie effectieve grenscontroles moet doorvoeren. Dat is niet gebeurd. (Duitse politie: We hebben slechts 10% der ‘vluchtelingen’ gecontroleerd’).
  Het Dublin akkoord heeft dezelfde inhoud als art. 16a: geen asielrecht in een EU-land voor hen die uit een veilig derde land komen. Ook daartegen werd inbreuk gepleegd. Ook het Schengenverdrag, dat de gezamenlijke buitengrenzen vastlegt, werd in die zin niet gehonoreerd, daar wij eigenlijk mensen zelfs uitgenodigd hebben naar ons land te komen – illegale grensovertreding der buitengrenzen die Schengen vastgelegd heeft.”
  Dit alles zal voor groot deel ook gelden voor Nederland aangezien dezelfde verdragen van toepassing zijn.

 • Mm.verhesen

  onvoorstelbaar dat zoiets kan , terwijl ze veel meer geld hebben dan wij.wij ned.landers betalen ons blauw aan ziektepremie’s eigen risico en tandarts enz.heb vorige week bloedafname afgezegd te duur, dat was voorheen gratis!! ik vind dit echt te ver gaan deze mensen gaan nooit meer weg, kan het nog gekker ik baal verschrikkelijken kan er niet meer tegen!!stuur ze naar turkeijedaar is niets gratis.zij zoeken zich het beste land uit moet niet kunnen!!!

 • GG.SMEITINK

  Geen wonder dat de mensen hier schoon genoeg hebben van die gasten,ze bedonderen de boel waar je bij staat ,ze betalen duizenden euro”s om met een bootje overgezet te worden ,hebben bankrekeningen waar ze geld afhalen maar hier in den haag zijn ze blind en doof ,maar alles gaat hier ten koste van mensen die het moeilijk hebben en onze oudjes .gewoon wegstemmen die hap .

 • SSilvia Callewaert

  Dit is te belachelijk voor woorden. Wij kunnen amper onze rekeningen betalen en moeten elke dubbeltje omdraaien voor onze boodschappen, omdat wij niet weten hoe we onze zorg rekening etc. moeten betalen met onze toren hoge eigenrisico van €385,00. En de vluchtelingen krijgen alles in hun reed geschoven, om het maar even plat te zeggen. Waar wij als brave burgen ons scheel voor moeten betalen, en hierdoor geen normale levensstandaard meer krijgen. Als het zo door gaat heb je als vluchteling meer rechten en meer privileges dan de gewone Nederlandse burger in zijn eigen land. Ik vindt dit absoluut niet kunnen dit is geen gelijkheid van behandeling meer. Nederlanders worden gediscrimineerd in hun eigenland door het beleid van onze regering. Wij kunnen nog amper zorg krijgen die wij nodig hebben of we moeten naast onze premie die wij vet betalen voor de zorg die we nodig hebben nog enkele duizende euro’s gaan betalen, omdat onze regering dit uit het zorgpakket heeft gehaald. Maar onze vluchtelingen krijgen alles vergoed en hoeven niks te betalen. Ik vindt het niet raar dat mensen boos worden op ……………………………………………………

 • IIngrid

  Echt heel erg dit. Ik zit door mijn scheiding in de schuldsanering en kan dit allemaal niet betalen. Ik ben 60 jaar en heb al 45 jaar gewerkt. Door heel veel medische problemen en niet meer kan werken is dit zeer bitter deze berichten

  • TTJERK

   ja is erg mensen met een uitkering zijn hier de dupe moeten met een slecht gebit of zonder gebit door het leven omdat ze het niet kunnen opbrengen geen geld jammer dan is niet eerlijk het is er allemaal wel maar niet voor de mensen met een uitkering wij moeten onze premie aanpassen noodgedwongen en daar word je voor gestraft in deze tijd goed bezig regering tis er niet beter op geworden

   gr tjerk

  • MMonique

   Ik leef met je mee Ingrid. Waar gaat het heen!? Waar stopt het? En hoe komen we het leven nog leuk en haalbaar door ik wens je veel sterkte met alles.

 • HHennie Verdijsseldonk

  Ik zit dit zo te lezen en dan vraag ik me af of dit discriminatie is van de arme Nederlanders.
  Zelf heb ik elk jaar heel veel moeite om mijn eigen bijdrage te betalen ik zit in een SoZaWe uitkering en dat is geen vetpot.
  Daarbij komt dat ik ook gewoon mijn afvalstoffenheffing moet betalen waterschapsbelasting.
  Kortom ik vind dit niet kloppen.

  Daarom stem ik PVV ik ben er geen voorstander van maar ik hoop dat die keuze door de meeste Nederlanders gemaakt gaat worden dan gaat er veel veranderen denk ik zo.

  Groetjes Hennie

 • Jjan

  en de nederlanders maar betalen geef ze een geweer en laat ze maar vechten voor hun land.

 • TTineke Koster

  Schandalig die mensen krijgen alles terwijl half Nederland geen zorg meer kan betalen of willen betalen alleen omdat de gelukzoekers het gratis krijgen daarom gaat de zorgverzekering omhoog o dat het geld toch ergens vandaan moet komen ik het is niet gratis voor hun wij betalen het ongewild voor hun ons wordt niks ge vraagt jullie moesten je schamen om de Nederlandse bevolking zo uit te kleden

 • JJenny Homan

  Ik vind dit een schande dat zij niets hoeven te betalen. De Nederlanders worden hier zwaar mee belast, waardoor er weer een verhoging zal plaats vinden in 2017 en wij betalen al zoveel. Als je onderlinge strijd wil aanvoeren tussen de NL en de vluchtelingen ben je hiermee op de goede weg. Ik hoor dat vele ziekenhuizen al vreemde operaties doen bij vrouwen o.a. buik,borst, en vagina correcties.? Moet niet gekker worden.

 • GGer

  Te gek voor woorden, dit land word bestuurd door een stel gestoorde graaiers, laten we eerst een dikke nee stemmen op het referendum over oekraine, dan heeft de regering een groot probleem en zal waarschijnlijk een kettingreactie hebben, want ik acht het best mogelijk dat dat de val van dit kabinet tot gevolg heeft.

  • WWim Meinders

   Ge achte zorg verzekeraars ,ik vind dit pure discriminatie naar uw vaste klanten .als dat waar is wat ik hier lees ,over buik correctie ,s en vagina bewerking ,dan vind ik dit een grof schandaal naar uw klanten toe ,dit zijn geen eerste levens behoeftes ,dus niet doen ik hoop dat diegenen die dit wewerkstelligt hebben ,direct moeten worden ontslagen ,ja deze voorstanders zitten goed op het pluch en hebben er een goede boterham aan ,,vandaar dat ze altijd voor zijn
   Deze geiten wollen sokken moeten op nieuw geprogrammeerd warden,gr ontevreden goede klant.

 • EEddy thelen

  Dit is echt toch te gek ben zelf 66 en moet maar rond zien te komen wat bijna niet lukt met al die ziekenkosten. Wij hebben dit land mee opgebouwd ….en het wordt nu naar de afgrond geholpen door al die gelukzoekers die hier alleen maar hun hand op hoeven te houden en alles gratis krijgen…..regering wordt toch eens wakker en doe hier iets aan zodat wij als ouderen ook nog van een betaalbaren oude dag kunnen genieten.

 • MMevr de Ruijter

  Ik vind het te gek voor woorden, ze betalen dure overtocht komen met mobielen telefoon’s en ze kunnen de premie niet betalen. Laat ze eerst maar eens kijken of het echte vluchtelingen zijn. En zo ja dan kunnen zij ook betalen want dan hebben ze een uitkering net zoals wij. Ik moet van me waz ook nog eens een eigen bijdrage betalen voor me scootmobiel. waar betaal je dat van. Maar ja er kan nog wel wat eigen risico omhoog. nog even en we slapen onder de brug dat je je huis uitgezet gaat word, jammer dat de regering zo met ons omgaan en de zorgverzekeraars eraan mee doen.

 • Llinda

  is tegek voor woorden wrm moeten wij wel betalen en hun niet wij kunnen het ook niet betalen

 • Ppietje

  Het is een schande, wij kunnen de premie amper nog betalen. En naar het ziekenhuis of huisarts stellen wij al zo lang mogelijk uit vanwege het eigen risico, onze zoon moet dringend een beugel maar die kosten kunnen wij niet betalen. Helaas moet hij met scheve tanden door het leven, wij zouden allemaal massaal moeten stoppen met betalen aan de zorgverzekeraars.

 • Ppauletta

  Schande is het wij krom liggen van die dure zorgverzekering en eigen risico en vluchtelingen alles gratis krijgen klopt van geen kant je eigen volk kan dood vallen

 • Mmitchell

  ik ben die vluchtelingen in nederland meer dan spuugzat! wij betalen hier jaren ons scheel en ohh als er paar gelukszoekertjes komen ze krijgen alles waar nederland al jaren voor vecht

  in wat voor wereld leven wij??

 • IIenie Bee

  Door een ernstig verkeersongeluk moest ik ca 10 jaar geleden een verschrikkelijk dure brug nemen omdat mijn kiezen dit ongeluk niet hadden overleefd en ik mijn gebit heel belangrijk vind. Twee jaar geleden is deze brug afgebroken, de tandarts van toen is er niet meer, ik moest op zoek naar een nieuwe tandarts. Nu ben ik al twee jaar aan het sparen van mijn aow om de boel te laten repareren en zit dus al TWEE jaar thuis omdat ik de deur niet uit durf zonder verzorgde gebit. Ik heb bijna 40 jaar gewerkt, premies en belastingen betaald. Wat zegt u? Pensioen? Vroeger mochten vrouwen niet deelnemen aan een pensioenfonds, daar werd ook niet over gesproken zoals nu. Mijn tandartsverzekering betaalt slechts een gedeelte. Eigenlijk moet ik ook naar het ziekenhuis voor een ander lichamelijk mankement, maar het is bij mij óf, óf. Medicijnen kan ik ook niet meer betalen, dus daar ben ik mee gestopt.
  Het is Godgeklaagd dat deze asielzoekers ALLES GRATIS krijgen en de eigen bevolking kan verr……
  Wij, ouderen zijn helemaal afgeschreven door deze regering.
  De regering moet gelijk beginnen met het afschaffen van kinderbijslag (na bijvoorbeeld het tweede kind) Sorry, die asiel/gelukszoekers gaan maar door met kinderen op de wereld zetten. Echte vluchtelingen welkom, maar dit sinterklaas spelen kan niet!

 • Rria de heus

  Ik vind dit niet normaal.Wij moeten ook iedere maand maar zien hoe we de premie moeten betalen en dan nog moet je zelf je medicijnen betalen.Als ze in dit land willen wonen moeten ze ook zelf bijdragen aan de kosten zoals ziekenfond.Hier in nederland zijn zat mensen die niet naar een dokter of tandarts kunnen omdat ze geen geld hebben en hun krijgen maar.Het is te zot voor woorden hoe wij nederlanders behandeld worden en wij mogen niks zeggen anders discrimeneren we maae wij nederlanders worden gediscrimineerd en goed ook en ook nog door onze eigen volksvertegenwoordigers

 • MMelissa

  Waar om mogen de vlugtelin weel gratis verzekrin hebben en en wij als nedderlander betaalen aan ons zekring

 • MMarie korving

  Discriminatie van de eerste graad ik heb pensioen moet elk jaar inleveren loop al 20% achter en onze verzekering en eigen risico word steeds duurder en de medicijnen die je nodig hebt krijg je niet omdat verzekeraars op de stoel van de arts gaat zitten

 • MMarij

  Ik vind het niet eerlijk tov de echte Nederlander. Wij betalen ons blauw, de vergoedingen worden steeds minder, en deze asieleisers krijgen alles gratis? Weg ermee.

 • Aanneke

  te gek voor woorden dit als wij niet betalen krijgen wij een boete op gelegt en dit tuig krijgt alles gratis ik kan hier heel kwaad om worden onze oude mensen worden in de kou gezet schandalig dit

 • JJan platjes

  Dit bedoel ik terwijl ONZE Ouderen /Minder Bedeelden Etc de PGB en WMO word afgestolen te Late Uit betalingen/ heronderzoeken plaats vinden.Dit geeft de Regering en van Rijn toe maar ze doen niks ! En dus wat er ook voor soort vluchteling binnen komt HUP de WMO en PGB in. LEES Maar> NU terwijl zij wachten op de uitslag van hun asielverzoek en hetzelfde geldt voor zorg uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet langdurige zorg (Wlz). Ook zijn er speciale afspraken gemaakt over de vergoeding van tandheelkundige zorg. Het (COA) heeft de uitvoering van de RZA sinds 2009 in handen gegeven van zorgverzekeraar Menzis. Wat word ik hier kwaad om !

 • AAngelique

  Laatst stond er een mobiele tandartsbus bij een asielzoekerscentrum in Utrecht. Gratis tandarts voor vluchtelingen terwijl veel Nederlanders niet meer naar de tandarts kunnen omdat ze het niet meer kunnen betalen. Een kennis van mij heeft chemotherapie gehad en daardoor is zijn gebit ernstig aangetast. De vergoeding van de tandartsverzekering was niet toereikend. Want 500 euro = 2 tanden? Zelfs met een doktersverklaring waarin stond dat de slechte staat van zijn gebit het gevolg was van de chemokuur, zei de zorgverzekering: sorry u heeft pech. Hoeveel mensen heb je tegenwoordig niet die zeggen: de zorgpremie is al zo verschrikkelijk hoog per maand, ik kan die extra tandartspremie gewoon niet meer betalen? Ik kan hier echt met mijn versTAND niet bij!

 • NNel

  Daar ben ik weer even! wie worden hier nu gediscrimineerd? En aan wie heeft de Regering maling? Ons nederlanders toch!. En maar handjes schudden, en maar vergaderen, en maar strooien met geld naar het buitenland. nederland wordt er echt niet beter op.

  • MMarina

   Wan ever

 • NNel

  Ik vind het een schande, vluchteling of niet. Wij oudjes mogen 250 euro per maand betalen dat is 3000 in het jaar waar wij nog geen 200 euro per jaar van gebruiken , dus kunnen de vluchtelingen van onze centen profiteren. Ze zijn toch in nederland en willen daar deel vanuit maken dus geen onderscheid . gelijke Monninken, gelijke Kappen. Zal de zorg volgend jaar wel weer omhoog gaan. denk dat ik mij ook maar laat registreren als (vluchteling). Zo kunnen de NIET vluchtelingen van ons profiteren. schande! schande! en nog eens schande!!

 • YYlona

  ABNORMAAL!!!
  Ik moet rond komen van een uitkering, de zorgkosten zijn VERPLICHT!!!. Zelfs toen mijn zoon geen inkomsten had werd mij doodleuk verteld dat IK deze dan ook maar moest betalen. Dit is WEER een vorm van discriminatie naar ons… NEDERLANDERS. SCHANDALIG gewoon.

 • Aandrea simons

  Wij leven momenteel in armoede hebben door o.a de zorgverzekering een hele grote schuld mogen wij ook gratis zorgverzekering alstublieft?????????????

 • Llucas

  we kunnen hier schrijven wat we willen dat is mooi maar we bereiken er eigenlijk niks mee ,want de regering is er niet voor ons maar wij zijn er voor hun we betalen ons blauw niet alleen aan de zorg maar ook de belastingen zijn we hier kampioen. en de vluchtelingen die horen hier niet die cultuur past hier helemaal niet en denk er om mensen ze nemen het land over dat zie je al in de 2e de kamer daar zitten ze ook al in grootte getalen en we laten het gewoon gebeuren .

 • Vvandenhove

  ongelooflijk,,gratis zorgverzekering,en nedelanders,maar duurder,geen democratie,triest ,nederland,,vluchtelingen,geluks zoekers,tries nederland

 • Mm.berbiers

  Dit is te gek voor woorden, bejaarden die hulp nodig hebben krijgen het niet die hebben hun hele leven kapot gewerkt het geld wordt opgeslokt door buitenlanders en Asiel zoekers het is Gods geklaag wij moeten bloeden.

 • KKlaas

  Wat voor regering hebben wij, juist dieven.
  Eigen bevolking maar uitknijpen met de zorg.
  Vele mensen kunnen de zorg niet eens meer betalen.
  Maar dit zooitje wat binnenkomt krijgt alles maar.
  Wordt tijd dat dit kabinet snel oprot en de verzekeringen van zorg een goede schop hun hun hol krijgen

 • KKnelis

  Gezien hun beperkte financiële middelen, hoeven ze geen eigen risico te betalen?
  En ik moet, met mijn beperkte financiële middelen, wel eigen risico betalen?
  We worden, in ons eigen land, gediscrimineerd, waar we zelf bijstaan!

  • Ggeen naam zegt

   Ik vind ik niet kloppen ik wij betaald als en alsiel kost geld ik als tweede kamer zo doorgaat mensen moeten gewoon ziekfons 385turg175euro als vogen2017gaat betrag 390

 • MMark4543

  Belachelijk, kijk naar de vele armoede in Nederland, senioren die niet meer naar de specialist kunnen omdat ze het eigen risico niet meer kunnen betalen en vaak ook al niet meer de basis premie kunnen betalen, daklozen die helemaal niks krijgen, en dan krijgen die gelukszoekers alles gratis aangeboden, geen wonder dat ze in de andere veilige landen waar ze doorheen gekomen zijn geen asiel aangevraagd hebben (wat ze volgens de wet wel moeten) ze worden hier in de watten gelegd en de eigen bevolking kan stikken.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.