‘Eigen risico zorgverzekering in 2017 naar 500 euro’

‘Eigen risico zorgverzekering in 2017 naar 500 euro’

Artikel door: Bart Koenraadt - 598 reacties

‘Eigen risico zorgverzekering in 2017 naar 500 euro’

Eigen risico 2017Volgens de SP wil minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) van de VVD het eigen risico in 2017 fors gaan verhogen naar 500 euro. Dat zou een stijging betekenen van 115 euro ten opzichte van dit jaar. Het verplichte eigen risico bedraagt op dit moment 385 euro.

Echter blijkt nu dat het om een lange termijn berekening ging, zoals ook te lezen is in onderstaande update.2021

Update 25 april: De stijging van het eigen risico naar 500 euro blijkt niet op te gaan voor het jaar 2017, maar voor 2021. “Het Centraal Plan Bureau (CPB) rekende onlangs voor dat bij ongewijzigd beleid de zorgkosten tussen 2018 en 2021 jaarlijks met zo’n 3,4 procent groeien.”

Jaarlijkse stijging

Sinds de invoering van het huidige zorgverzekeringsstelsel is de hoogte van het eigen risico jaarlijks gestegen. In 2008 was dit bedrag nog 150 euro en is in 8 jaar tijd gestegen naar 385 euro (zie illustratie). Nu wil minister Schippers de kosten dus in een jaar fors ophogen. 

Eigen-risico-zorgverzekering-2017

Ziekenfonds

De VVD was zo’n 10 jaar ook mede verantwoordelijk voor de afschaffing van het ziekenfonds, omdat de partij het onrechtvaardig vond dat mensen met een hoger inkomen ook meer zorgkosten moesten betalen. Toen werd het zorgverzekeringsstelsel geprivatiseerd met als doel om de zorg goedkoper te maken. Over de vraag of dit ook gelukt is, zijn de meningen verdeeld.

Eigen risico afschaffen

De SP wil op hun beurt juist het eigen risico van de zorgverzekering volledig afschaffen en dus terugbrengen naar 0 euro. Met als argument dat al meer dan een half miljoen Nederlanders op dit moment zorg mijden, doordat zij het eigen risico niet kunnen betalen. Laat staan bij een bedrag van 500 euro, die dus in eerste instantie uit de eigen zak betaald moet worden als een verzekerde bijvoorbeeld in het ziekenhuis terecht komt. 

De politieke partij komt met een eigen initiatief, namelijk het Nationaal Zorgfonds. En is vergelijkbaar met het ‘oude’ ziekenfonds, waarbij er een nationale zorgverzekering komt zonder eigen risico. Het Zorgfonds zou centraal door de overheid geregeld moet worden, maar er kleven nogal wat nadelen aan dit idee.

'Kosten Nationaal Zorgfonds: 4.000 euro per huishouden'

Ook pleit de SP voor het afschaffen van het vrijwillig verhogen van het eigen risico. Hierdoor ontvangt de verzekerde een premiekorting die op kan lopen tot 25 euro per maand. De politieke partij vindt dat de solidariteit tussen gezond en ziek verder wordt doorbroken op deze manier. De gezonde/jonge mensen betalen immers een lagere premie en de (chronisch) zieken zijn hiervan de dupe.

598 reacties

 • Ttonnie

  Zijn ze wel helemaal goed in hun kersenpit

 • MMery

  Eigen bijdrage reizen de pan uit word tijd dat VVD op de schopstoel gaat. Hoe moeten mensen met een laag inkomen dit bekostigen. Hebben ze daar bij de VVD weleens afgevraagd waarom vele mensen tegenwoordig naar de voedsel-kledingbank gaan. Laat ik U zeggen niet uit weelde en dan nog raar kijken waarom men PVV stemt nou mijn stem gaan ze nu ook krijgen doeiiii VVD

 • JJ. Vogelesang

  vanmorgen 4 aug 2017. Via nieuwsradio. Weer verhogen van ziektekostenpremie in 2018 en eigen risico. Wanneer houdt dit gegraai op. ik ga stoppen met mijn medicijnen zoals al velen hebben gedaan. het wordt te duur. Schande schande aan dit volksvijandige kabinet en verzekeraars.

 • CCl Jurgen petit5

  Schandalig hadden het oude systeem moeten handhaven dat veel beter geweest

 • Aavani

  Toe maar weer, de krijtstreepjes hebben nog niet genoeg bij elkaar gegraaid , en dumpen de rekening wederom bij de patient. Het wordt hoogtijd dat de overheid haar verantwoording neemt en die hele commerciele zooi afschaft. En dan gelijk de managers in de zorg eruit schoppen: is een miljarden besparing. Ik mag als chronisch patient continue nieuwe aanpassingen (lees extra kosten) ophoesten, maar mijn inkomen wordt lager en lager. Met dank aan de falende overheid.

 • SSanne

  500 euro..?? men kan het nu al niet ophoesten laat staan 500 euro!! ze willen gewoon iedereen in de schuld hebben!! en mensen die al jaren lang ziek zijn hebben al genoeg kopzorgen om zich zorgen te maken , krijgen ook nog financiele KOPZORGEN worden dus gewoon gestraft met nog meer shit@!!!!
  Gewetenloze egoistische idioten zijn het van de VVD!! hebben jullie de egoistische plannen van deze egoisten partij voor 2017 al gelezen? wat ze met de armen nog meer van plan zijn als ze worden verkozen? VVD wil de armen mensen nog meer in de armoede storten!! vuile egoisten *&^%$#@!!!!!!

 • Jj.f.a.jansen

  het is van den gekke waar moeten de mensen dit vandaan halen.
  dit gaat slachtoffers opleveren die als ze ziek zijn of worden geen medische hulp krijgen
  doordat ze het eigen risico niet kunnen betalen is dit nu de bedoeling?

 • Ggerrit peters

  goedendag

  ik zit met een wao volledige uitkering en woon alleen en kan de duurdere premie plus het eigen risico niet betalen /waar moeten de mensen dit in godsnaam vandaan halen.ik denk als dit hier zo doorgaat in nederland de zorgpremie maar is niet gaan betalen het is toch alleen voor de rijken.

 • IIndigo / Adult de waarheid.

  Het volgen van veranderingen in Nederland wat betreft verzekeringen en belastingen. Is heel duidelijk te merken in de portomonee zeker bij kwetsbare groepen. Dit geeft aan dat er gewoon onmenselijk en kortzichtig wordt gehandeld. De regering heeft zijn eigen belang boven de volksgezondheid verheven. En helaas al een hele lange tijd. Jammer dat men daar boven zo erg is doorgeschoten. Het zal ook negatief uitpakken onder de bevolking en dat geeft ontwrichting en agressie tot gevolg. Het is niet te accepteren dat dit nog steeds in 2016 plaats vindt. Het verrijken bovenop die al heel rijk zijn geeft geen oplossing voor later eerder veel meer problemen. Het is oneerlijk verdeeld . Kunstmatig armoede in stand houden is een vorm van slavenij en onderdrukking. Niet echt een gezonde toekomst visie eerder erg primitief. Het kapitaal wordt verkeerd en corrupt gehanteerd. Dat zal eens de druppel zijn tot..vul het zelf maar in. De poppenkast in Den Haag / Brussel zal dan ook instorten als een gammel kaartenhuis. Wat geen gezonde en eerlijke fundatie heeft zal ten ondergaan. De signalen komen overal naar boven in Nederland en ook in de wereld. Geen goed woord is er te vinden om mensen uit te knijpen voor eigen belang. Dit geschreven bericht is geplaatst door ook een gedupeerde die alles kwijt is en schulden tot gevolg terug op zijn bord heeft gekregen. Een trouwe belasting betaler die ernstig is benadeeld door de overheid en gemeenten. Diploma,s in overvloed , huis kwijt door onteigening , geen normale rechtvaardige schadeloosstelling verkregen , daardoor ook vaste baan kwijt geraakt en volledig afgekeurd door het niet meer kunnen bolwerken in de bovenkamer. en dat is wel logisch vindt u niet. Een mens kan niet deze rotzooi verwerken. Dit is een hele slechte situatie op deze aardbol dit gaat zeker overal extreem vastlopen met geweld die dat niet of niet wil inzien komt ook van een koude kermis terug. En de harde waarheid geeft flink wat deuken in de samenleving. Ben erg teleurgesteld in de wereld. Vervuiling , corruptie , geweld en oorlogen op een aarde een planeet en er is geen tweede aardbol voor handen. Wat een ellende hier. De maatpakken wereld komt heus wel de beerput tegen die zij zelf in het leven heeft gebracht.

 • MMartina

  Ik ben al in geen jaren naar een huisarts geweest. Vorig jaar verhuisd naar het noorden van het land en ik heb hier nog niet eens een huisarts. Gelukkig niet nodig gehad en ik hoop dat dat nog lang zo blijft. Mijn gebit is nooit erg goed geweest dus daar ga ik verder ook geen geld meer aan uitgeven. Als ik klachten krijg, ga ik op zoek naar een tandarts, laat alles trekken en neem een kunstgebit. Vind dat geen enkel probleem. Besteed mijn geld liever aan andere dingen. Ik krijg zo langzamerhand het gevoel dat het in de zorg alleen maar om mijn geld gaat en niet om mijn gezondheid. Hoop er dus heel lang verre van te blijven.

  • FFok58

   Heb je ook geen zorgverzekering? Want huisarts heeft geen eigen risico.

 • MMijn idee

  Naar mijn idee is eigen risico duurder dan geen eigen risico. Nu blijven mensen te lang wachten. Als men een raar plekje ziet of voelt durft men niet naar de huisarts ivm eigen risico (doorverwijzing naar ziekenhuis). Mocht men er toch last van gaat krijgen en het blijkt niet best te zijn, is een duurdere behandeling nodig dan wanneer je het gelijk laat controleren.

 • DDit vind ik

  Totale onzin dit. Als de regering wilt dat er een eigen risico betaald moet worden maak het dan inkomensafhankelijk zodat mensen die makkelijk kunnen betalen meer betalende mensen die onder/net aan het wettelijk minimumloon zitten minder hoeven te betalen.
  De zorg moet betaal blijven voor Iedereen! De regeringleiders zouden gewoon een langere periode als een normale Nederlandse burger moeten leven voordat de wetten samen stellen. Dan zien ze ook de andere kant van het leven

 • Rrach

  dat is helemaal gek en dat is de probleem van nederland hier mensen kunnen niet demonstreren tegen dit soort …. hoe zo iemand die 1500 of 800 euro per maand deze bedrag dan betalen

 • HHarrie

  Wat de regering nu weer wil slaat alles,Zorg verzekering is goed maar nu word het de tweede melkkoe net als de auto makkelijk mensen geld afhandig maken.ik vind dit stelen van de grote hoop,en voor stelen staat straf maar daar komen ze mooi onderuit die geldwolven in Den Haag,afschaffen dat helle gedoe,dat ze de grote jongens maar laten bloeden voor wat ze de kleine man iedere keer afpakken.

 • MMarja

  Ik vind het belachelijk, want mensen met een wao uitkering kunnen dit niet betalen zeker niet als ze chronisch ziek zijn. Ze moeten net als vroeger gewoon afschaffen. Laat de rijke mensen er maar voor opknappen.

 • HHenk Schattefor

  Waarom niet iedere nederlander een zelfde bedrag laten betalen voor de zorg. Jongere mensen worden ook oud.en hebben dabn ook zorgkosten.
  Dus iedereen jong of oud rijk of arm (iedereen hetzelfde bedrag)betalen. !!!

 • DDhr.S.Ramchand

  Er zijn 300 ,000 mensen kunnen zijn zorgverzekering niet betalen . nu willen jullie nog met 10% gaan verhogen.Hoe gaan die mensen dat geld betalen.

  • JJ. van Delft

   Helemaal mee eens. Het is al jaren niet meer te betalen voor een hele hoop mensen en een stijging van 10% is echt killing. Men vond een verhoging van 3,50 eur ongeveer al een minimale stijging. Ook dat is onzin want dat zou betekenen dat de stijging (3.5%) meer zou zijn dan de inflatie (ook al niet te doen voor de mensen met modaal salaris), maar dit is gewoon weg niet normaal meer. Koopkracht stijgt dus waarschijnlijk helemaal niet volgend jaar. Allemaal maar mooie praatjes en er komt niets van terecht. Kan hier echt uren over doorgaan hoe schandalig dit is. Dacht dat we in Nederland leven, maar inmiddels is dit Nieuw-Amerika….

  • JJ. van Delft

   Overigens nu ik het even zo gauw uitreken 9.25 euro maal 12 is 111 Eur extra per jaar. Dus op deze manier hebben ze toch die 500 Eur eigen risico (verhoging van 115 Eur). Alleen nu betaald iedereen mee. Nog meer winst dus voor de zorgverzekeraars die sowieso steeds betere winstmarges halen elk jaar. Nogmaals schandalig en hier moet de overheid echt iets aan doen.

 • JJan Perdon

  Het is totaal te gek voor woorden om dit door te laten gaan Vergeet ook niet dat alle verzekeringmaatschappijen hun winst volgend op deze verzekering aan hun aandeelhouders wil gaan uitbetalen Van onze pensioenfondsen horen we hierover geen verontwaardiging dat ze dit willen gaan doen Zij zijn de groot investeerders in deze verzekeringsmaatschappijen Er zijn er wel meer dan 200 soorten verzekeringen met hun directeuren kantoren en personeel Dit moet weer onder een nationaal verzekering komen en weer naar draagkracht betaald worden Moet je eens zien wat dit allemaal gaat opleveren aan besparing Ook de administratie bij de zorgaanbieders huisarartsen doktoren ziekenhuizen lopen te veel managers rond en zorgen wel dat ze aan het werk blijven Ze vinden altijd weer iets uit wat zij moeten beheren en een goed gevulde portemonnee verdienen Dus GOED stemmen het volgend jaar als dit echt door gaat

 • Aalice

  Eigen risico voor zorg moet weg!!!! Het brengt my toch echt in de problemen. Ben afgekeurd en een klein inkomen van 950 per maand. Alles is zo duur geworden. Rekeningen betalen en dan hopen dat je nog iets over houd voor boodschappen
  Iets leuks gaan doen..vakantie…kleding kopen dat zit er allemaal niet in. Van vakantiegeld de rekening tandarts en andere rekeningen betaald. Vergeet niet dat als er iets moet gebeuren aan je gebit dat je dan ook nog eens een rekening gepresenteerd krygt bovenop die 385 eigen risico. Niet te betalen !!!!! Menr Donner vind dat eigen risico moet blyven las ik alweer. Heeft het over 385 maximaal wat dus totaal niet klopt. Rekeningen tandarts by die 385 optellen.!!!!! Dus…afschaffen eigen risico voor lage inkomens of veeeeel beter gaan compenseren. Mensen met lage inkomens horen er ook by. Dat word de laatste jaren mooi vergeten. Fyn!!!!! Dat we in de top van europa horen. Ik vind als je niet goed voor alle burgers hier in dit land zorgt je onderaan de lyst hoort en niet tot de top. Wy hebben echt niks te makken. Schandalig gewoon. Grrr

 • AAnna

  Natuurlijk is het niet fijn dat er zo’n smak geld aan een eigen bijdrage betaald moet worden. Ik word ook niet blij van de stijgende eigen bijdrage e.d.

  Tegelijk denk ik wel: ik ben enorm dankbaar dat er zoiets als zorgverzekering bestaat!

  En ja, ik ben ook chronisch ziek en leef van alleen een uitkering. En om al mijn zorgkosten te kunnen dekken moet ik een aardig hoge premie betalen. Maar naar mijn mening weegt dat niet op tegen de zorg die ik er uiteindelijk voor ontvang.
  Zonder zorgverzekering was ik helemaal nergens geweest. Dan had ik simpelweg de zorg niet kunnen betalen.

  Ik leef liever wat zuiniger en met wel een behoorlijke som aan de verzekering te betalen. Dat liever dan dat ik helemaal geen zorg kan betalen.

  En dan nog. . Oké, een uitkering is geen vetpot, maar als je je levenswijze erop aanpast kom ik echt niets tekort hoor. Ook niet door en hoge premie en eigen bijdrage.

 • JJeannette

  Zou schandalig zijn de mensen komen dan nog meer in problemen .
  Ik zeg gewoon afschaffen die eigen bijdrage

 • YYvonne

  Het zou hier net als in Engeland moeten gaan, daar wordt premie ingehouden van het salaris en de zorgkosten wordt van het belastinggeld betaald, dus iedereen kan er gebruik van maken. Weet je ten instellingen waar je belastingcenten naartoe gaan.

  • JJohan

   Je maakt een grapje zeker Yvonne? In Engeland is de kwaliteit van de gezondheidszorg belabberd vergeleken met Nederland. Ik heb er in het ziekenhuis gelegen en dat is geen pretje: slecht eten en matige verpleging. In Nederland is dat vele malen beter geregeld.

   Daarnaast maak je een denkfout: bij ons wordt er ook inkomensafhankelijke premie voor ziektekosten (Zvw en Wlz) ingehouden van het salaris. Kijk maar eens op je loonstrook.

  • SSanne

   waarom kan dit niet in Nederland?????????????????????

 • GGeriehoebe

  Gewoonweg te gek voor woorden de ouderen zijn hier de dupe van en mensen met een laag in komen durven niet meer medicijnen te halen bang voor de eigen risico waarom geen een zorgstelsel en weg eigen bijdrage belasting kan iets omhoog zodat rijk en arm weer gewoonweg zorg kunt nemen want dit is bij allezorgverzekeraars kas spekken en alles duurder maken weg er mee

 • Bbert

  dure kankermedicijnen alleen voor mensen die eigen risico van 500 euro kunnen betalen.
  wij zitten opgescheept met SCHIPPERS, blaas de zorg op bij de komende verkiezingen

 • VViola

  Waarom moet de zorgstelsel zo duur zijn, kijk naar ons buurlanden.
  Vergelijk Duitsland en België. Hoe doen hun het ??? waarom kan dit ook niet in onze land zo.
  Wij als burgers moeten als maar betalen, maar wat we voor terug krijgen, is niets. Eenvoudige medicijnen. alstublieft kom voor onze mensen op, Dit gaat leiden tot armoede !!!!!!!

 • Oongelooflyk dit zorgstelsel

  Ik ben chronisch ziek en afgekeurd. En ik gebruik medicynen waarvan ik de rekening maar net kan betalen. Aan die 385 kom ik gelukkig niet anders had ik myn medicynen by de apotheek kunnen laten. Nu het volgende..kryg ik een uitnodiging bevolkingsonderzoek borstkanker. Een gratis onderzoek. Goede zaak maar…als blykt dat er iets is word je doorgestuurd en dan kryg je de kosten ervan. Aangezien ik totaal geen financiele ruimte heb om nog meer eigen risicokosten te kunnen betalen ben ik genoodzaakt om af te bellen en ervoor te bedanken. Geld vrymaken voor eventueel vervolg heb ik niet dus dan hoef ik het maar liever niet te weten. Dus alleen maar om aan te geven dat er naast my..vele anderen zullen zyn die net als ik deze bedragen eigen risico al niet kunnen ophoesten. What about die 500 dan. En dat bedrag van 385 wat ons voorgehouden word is in werkelykheid nog veel hoger. Eigen risico eigen bydrage bydragen aan tandarts. Dus waarvoor dient nou die hoge maandpremie.. je krygt er niks voor terug. Zucht

  • Bbest een goed zorgstelsel

   Ik ken de details niet, maar vind het een vreemd verhaal. U bent chronisch ziek, maar Uw medicijnkosten zijn heel laag zodat U ruim onder de 385 euro/jaar blijft. Een uitkering (misschien zelfs met zorgtoeslag) zou meer dan genoeg moeten zijn voor een buget basisverzekering en het betalen van het eigen risico, tenzij Uw andere vaste lasten heel hoog zijn (maar dat heeft niets te maken met het zorgstelsel).
   Als de keuze om geen onderzoek alleen een financiële reden heeft dan zou ik dat onderzoek wel doen. Als U al bijna aan de 385 euro/jaar zit dan kunnen de kosten niet veel hoger worden en mocht die paar euro echt een probleem worden dan zou ik die tandarts laten vallen. (aanvullende tandarts verzekeringen zijn helemaal oplichting, die keren nooit meer uit dan dat ze kosten)
   Houd er rekening mee dat een lager eigen risico ook een lagere zorgtoeslag betekend, dus in Uw situatie mischien helemaal geen voordeel oplevert. (Ik nu 800 euro/jaar zonder ooit gebruik te maken van zorg, dus dan kan helemaal gebruik worden voor zorg aan U en anderen)

  • Oongelooflyk dit zorgstelsel.

   Ik kan niet meer geld vrymaken om naast myn medicynen nog meer eigen risico te betalen. Ik zit er al aan te denken om vanaf volgend jaar maar de medicynen ook maar te laten staan. En nog alleen basis zinder aanvullend of tandarts. Het word nu weer 10 euro per maand duurder zag ik. De maandpremie. Ik vind zelf dat dat verplichte er af moet zodat je zelf kan bepalen of je al dan niet verzekerd wilt zyn. Zorgtoeslag compenseert by lange na niet als je een kleine portemonnee hebt. Je houd nog amper iets voor boodschappen over. Schandalig vind ik het. Ik weet niet wat u overhoud menr of mevr “best een goed zorgstelsel” maar ik moet alles betalen van 36 euro per week. En daar moet dan eigen risico ook nog vanaf!!!!! Ruilen?

 • Ddick

  Wij en Nederland worden kapot gemaakt.
  Bij deze dank aan de VVD.

 • TTim

  Als ze eigen risico afschaffen maken ze 660 miljoen verlies.. Heel erg makkelijk om het om te draaien! Je kan beter zeggen dan maken ze geen winst meer

 • WWendy

  Het is belachelijk dat t eigen risico zo hoog dreigt te worden in 2017! Mensen kunnen de zorg straks niet meer betalen waardoor er meer mensen sterven die n ernstige ziekte hebben.waar zijn jullie mee bezig joh.willen jullie de mensheid uitroeien?

 • MMonique

  Het lijkt mij goed om het eigen risico per maand in te stellen. Dan kom je op zo’n 40 euro per maand. Daar de mensen met weinig inkomen een behoorlijke zorgtoeslag krijgen is dit toch niet zo heel erg veel. Eigenlijk zou het beter zijn om premie naar inkomen te betalen i.p.v. de zorgtoeslag. Het lijkt wat omslachtig om eerst een verzekering te betalen van bijv. 95 euro per maand en dan weer zo’n 70 euro terug te krijgen (zorgtoeslag). Handiger om die mensen maar 25 euro te laten betalen? Voordeel is ook dat het frauderen minder wordt. De zorgvezekeringen kunnen dan de toeslagen ontvangen.

 • MMerijn

  Wie bent u ‘Bart’ ?

 • HHans

  Ik vraag mij steeds meer af, of mevr. Schippers en haar aanhang wel weten waarmee zij bezig zijn. Nee..zij staat/staan echt met hun rug naar het volk toe,,schande!!!

 • VViktor Lucieer

  Erg is dat. Deze regiring moet weg,die doet nieks voor eigen mensen.Is beste uit EU weg en gulden trug,en alles geld binnen Nederland en niet na Belgie en over eigen mensen meer zorgen,wie heeft chronische ziekten of met pension,now vanaf 2017 nog meer arm mensen in Nederland.Dank je wel VVD,ik stem na Wilders dan,is beter.

 • RRob Rappa

  Mensen met een klein pensioen is het nauwelijks op te brengen als ook de premie en eigenbijdrage per 2017 verhoogd wordt, en zeker als je chronisch ziek bent. Het zou veel mensen om weer over te stappen naar de verplichte verzekering een verademing zijn.voor ambtenaren bestond de particuliere verzekering ook voor hen zou dat ook kostendekkend zijn. Dat is mijn mening.

 • JJacob Mostert

  ik zelf ben ook elk jaar het Eigen risico kwijt omdat ik een aangeboren hartafwijking heb, het is schandalig, dat komt alleen door die k..te VVD

 • MM.A. Schuuring-Slob

  De ouderen zijn al jaren de dupe door het niet aanpassen of zelfs verlagen van de pensioenen, het leven wordt duurder, de koopkracht beter, maar de ouderen merken daar niets van. Door nu ook het eigen risico te verhogen, die bij praktisch alle ouderen compleet wordt gebruikt, zijn zij weer de dupe. Ook de chronisch zieken die daardoor niet kunnen werken krijgen een nog groter probleem. Weinig inkomen en meer betalen. Verhoging naar € 500 is onacceptabel.

  • Aa.putman

   het is niet meer te doen , om het betaald te krijgen . laat schippers maar een pil in voeren . die je kan halen als je 80jaar ben . kan je er zelf een einde aan maken. zo gaat de de vvd en de partij van de arbeid , om met mensen die niet meer kunnen werken . en niets meer opbrengen wij worden door de heren aan alle kanten gepakt hoe zo rijke onderen?

 • NNicolette Jentink

  Over solidariteit in de gezondheidszorg: vanuit dat principe ik betaal wel voor allerlei dingen die ik niet gebruik op mijn leeftijd, maar fysiotherapie dat ik als oudere dan weer meer nodig heb, krijg je alleen als je bij verzekerd. De zorg in Nederland zou ook eens meer uren moeten draaien, het lijkt hier wel een kantoorbaan: 9 tot 5. Heb in België gewoond en daar werd veel langer gewerkt dan in Nederland. Soms ook wel eens te lang, maar een dokters consult ‘s avonds om een uur of 10 was zeker niet bijzonder. Een Radiologie afdeling draaide gewoon 7 dagen per week zodat de apparatuur ook optimaal werd ingezet. Dus werk je economischer. Eigen bijdrage: ja, bij elke verrichting zat een eigen deel, dat je overigens wel kon bij verzekeren. Maar in België werken artsen op genezing van de patiënt, hier lijkt het er meer op, dat ze de opdracht hebben iedereen maar zo snel mogelijk dood te laten gaan, want dat is het goedkoopste.

 • Ttonny heger

  Ik vind het niet meer normaal , ben ook al gestopt met Fysio…kan het niet betalen.

 • IIris

  joh is toch niet meer normaal! En al die overige kosten die wij elke maand betalen waar gaat dat dan heen? Ik betaal per jaar 1656 euro en dan dus nog even 500 euro erbij als het nou naar de zorgverleners zou gaan zou ik er nog vrede mee hebben maar nee dit gaat naar mensen die hier aan komen waaien en alles krijgen
  Niet heel raar dat mensen toren hoge schulden hebben! SCHANDALIG! Emigreren word steeds meer voorop geschoven ach maken wij weer plek voor nieuwe mensen die niks hoeven te betalen. Zo komt nederland snel in de categorie derde wereldlanden. Ik houd mijn hart vast voor de nieuwe generatie nederlandse kinderen…

 • Ttruus

  ik ben ook door mijn ziekte altijd mijn eigen risico kwijt,ga al niet meer naar de tandarts of fysiotherapie,de 385euro gaat ten koste van andere dingen die ik niet meer doe .zoals geen verjaardagen meer bezoeken.ik probeer zoveel mogelijk om alle klachten en onderzoeken en operaties in een jaar te doen en hoop dat ik dan het volgend jaar dan niks hoef te te laten doen,maar dat valt niet mee als je veel pijn hebt elke dag.als het plan door gaat om de eigen risico weer te verhogen ,zal ik niet meer naar het ziekenhuis gaan en dan moet het maar zo zijn ,ik weet nu echt niet meer waar ik nog op zou moeten bezuinigen.

 • RR. Mulder

  Ik weet niet of ik mijn eigen risico, als chronisch zieke, nog kan betalen op een gegeven moment!

 • CCichy

  Dit is meer schandalig! Opzettelijk mensen in de vernieling helpen!Dit is niet op te brengen, alleen bij mensen die veel vermogen of een dik salaris hebben of tweeverdieners, of een dikke vette bonus hebben, Dit is Nederland in de armoede helpen!Maar dit is de opzet van de VVD, Nederland om zeep helpen!

 • TTonia

  Belachelijk dat we steeds meer eigen risico moeten gaan betalen. Laten ze eerst maar eens beginnen met al die asielzoekers etc. ook eens te laten betalen voor de zorg dan zal de zorg vanzelf al een stuk lager gaan uitvallen

 • Kkitty van bakel

  echt niet normaal dit land!
  waar moet dat heen
  je werkt alleen nog voor zorgpremie en eigen risico
  je kan zelfs de huur niet meer betalen
  dat is alles de schuld van die …….euro
  ga naar natioaal zorgfonds .nl
  en teken petitie

 • HHannie

  Ook ik ben niet blij met het steeds hoger wordende eigen risico. Maar zolang dat nu eenmaal zo is, doe ik het als volgt: als iemand met een laag inkomen krijg je per maand € 83,= zorgtoeslag. Daarvan spaar ik per maand € 33,=. Dat is € 396,= per jaar, genoeg om het eigen risico van te betalen. Dan blijft er dus per maand € 50,= over. Die kun je aftrekken van je zorgpremie, die dan dus ca. € 70,= wordt.
  En overigens denk ik dat er in de gezondheidszorg zelf nog heel wat te bezuinigen valt.

  • PPetra

   Hannie wat goed dat je het zo doet.
   Helaas vind ik de eigen risico ook te veel maar de eigen bijdrage nog meer. Vorig jaar had ik de eigen risico niet op maar wel €3000 aan eigen bijdrage

 • MMirella

  Ga naar het nationaal zorgfonds.nl
  Deze petitie kan je ondertekenen en word aan monister overhandigd. Weet niet of het helpt maar zeker proberen waard

 • MMirella

  Belachelijk, mensen zullen dokter mijden waar het op neer komt dat ze op den duur zware ingreep moeten hebben. Kosten worden op deze manier vele malen hoger voor zorgverzekeraari

  • RRosanna

   Dat maakt niet uit die hebben vette winst dat kunnen ze makkelijk betalen. Ze doen daar ook niet stiekem over want dat staat gewoon op hun site te lezen. Ze spanderen hun winst liever aan onderzoek en sponsoring dan dat ze de premie verlagen. De zorgkosten stijgen ieder jaar maar zijn zeker niet onbetaalbaar want anders hadden ze niet zoveel winst.

 • BBen het zat!

  Vorig jaar las ik een opmerking en wel deze: Leuk dat mevr Schippers haar zorgpremie en eigen risico/bydrage kan betalen. Nu wy nog! En gelyk had deze persoon. Ik ben ook chronisch ziek en bovendien afgekeurd en 950 euro per maand. Kan myn medicynen maar net betalen maar moet dan wel beknibbelen op myn boodschappen. Laatst naar huisarts geweest omdat ik steeds vreselyk duizelig ben. Ik zou voor een mri van myn hoofd naar ziekenhuis moeten en ik dacht by mezelf nou mooi niet want ik kan dat geld echt niet ophoesten. Ik ben dus iemand die zorg myd om niet in de schulden te komen die ik niet kan aflossen. We moeten echt terug naar ziekenfonds want een bydrage zorg a 385 is al veel te veel voor een groot aantal mensen. En dan betaal je een vette zorgpremie elke maand en waarvoor eigenlyk. Mensen die de zorg niet kunnen betalen die betalen alleen maar de verplichte premie zodat iemand die het geld wel heeft er profyt van heeft. Zorg moet voor iedereen bereikbaar zyn en niet alleen voor de mensen die het wel kunnen betalen. Van de zotte dit. Weg met die Schippers en haar vvd en pvda mag er ook achteraan. WEG WEG WEG ermee.

  • RRosanna

   Ja dat klopt de PvdA mag ook best weg want die bestaan uit geïnfiltreerde vvd’ers. Nooit trekken ze hun klep een keer open

 • HH.Jans

  Elk jaar moet er meer geld bij de gezondheidszorg zegt men. Beter is het om de gezondheidszorg goedkoper te maken. Als ik de laatste jaren de ziekenhuizen bekijk is er alleen maar heel veel luxe bijgekomen. bekijk echter wat is er echt nodig. Zet geld in waar het echt nodig is. Daarnaast wordt er veel winst gemaakt en worden er nog steeds hoge bonussen uitgekeerd. Voor veel mensen is gezondheid niet vanzelf sprekend. Ook is het vaak voor deze groepen niet meer te betalen. Deze mensen hebben door hun ziekte geen of onvoldoende pensioen op kunnen bouwen en moet rondkomen van een W.A.O. tje. denk hier maar eens over na. laat degene die veel hebben ook meer betalen.

 • NN jans

  Ik hoop dat wij als Nederlandse burger massaal laten zien aan Den Haag dat dit niet kan.
  Willen we hier 2 de Amerika dus mensen met minimaal inkomen kunnen het dus niet meer betalen.
  ik ben chronische ziek onlangs ook nog een ziekte erbij gekregen met een k.
  Heb ik hier om gevraagd nee.
  Hoe moet ik alles blijven betalen .

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.