‘Eigen risico zorgverzekering in 2017 naar 500 euro’

‘Eigen risico zorgverzekering in 2017 naar 500 euro’

Artikel door: Bart Koenraadt - 598 reacties

‘Eigen risico zorgverzekering in 2017 naar 500 euro’

Eigen risico 2017Volgens de SP wil minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) van de VVD het eigen risico in 2017 fors gaan verhogen naar 500 euro. Dat zou een stijging betekenen van 115 euro ten opzichte van dit jaar. Het verplichte eigen risico bedraagt op dit moment 385 euro.

Echter blijkt nu dat het om een lange termijn berekening ging, zoals ook te lezen is in onderstaande update.2021

Update 25 april: De stijging van het eigen risico naar 500 euro blijkt niet op te gaan voor het jaar 2017, maar voor 2021. “Het Centraal Plan Bureau (CPB) rekende onlangs voor dat bij ongewijzigd beleid de zorgkosten tussen 2018 en 2021 jaarlijks met zo’n 3,4 procent groeien.”

Jaarlijkse stijging

Sinds de invoering van het huidige zorgverzekeringsstelsel is de hoogte van het eigen risico jaarlijks gestegen. In 2008 was dit bedrag nog 150 euro en is in 8 jaar tijd gestegen naar 385 euro (zie illustratie). Nu wil minister Schippers de kosten dus in een jaar fors ophogen. 

Eigen-risico-zorgverzekering-2017

Ziekenfonds

De VVD was zo’n 10 jaar ook mede verantwoordelijk voor de afschaffing van het ziekenfonds, omdat de partij het onrechtvaardig vond dat mensen met een hoger inkomen ook meer zorgkosten moesten betalen. Toen werd het zorgverzekeringsstelsel geprivatiseerd met als doel om de zorg goedkoper te maken. Over de vraag of dit ook gelukt is, zijn de meningen verdeeld.

Eigen risico afschaffen

De SP wil op hun beurt juist het eigen risico van de zorgverzekering volledig afschaffen en dus terugbrengen naar 0 euro. Met als argument dat al meer dan een half miljoen Nederlanders op dit moment zorg mijden, doordat zij het eigen risico niet kunnen betalen. Laat staan bij een bedrag van 500 euro, die dus in eerste instantie uit de eigen zak betaald moet worden als een verzekerde bijvoorbeeld in het ziekenhuis terecht komt. 

De politieke partij komt met een eigen initiatief, namelijk het Nationaal Zorgfonds. En is vergelijkbaar met het ‘oude’ ziekenfonds, waarbij er een nationale zorgverzekering komt zonder eigen risico. Het Zorgfonds zou centraal door de overheid geregeld moet worden, maar er kleven nogal wat nadelen aan dit idee.

'Kosten Nationaal Zorgfonds: 4.000 euro per huishouden'

Ook pleit de SP voor het afschaffen van het vrijwillig verhogen van het eigen risico. Hierdoor ontvangt de verzekerde een premiekorting die op kan lopen tot 25 euro per maand. De politieke partij vindt dat de solidariteit tussen gezond en ziek verder wordt doorbroken op deze manier. De gezonde/jonge mensen betalen immers een lagere premie en de (chronisch) zieken zijn hiervan de dupe.

598 reacties

 • Mmieke van twuiver

  ik vind het belachelijk betaal al 325 euro, dan je eigen risico is dan 2 x 500 is 1000 euro als je dat maandelijks rekent kom je op 425 euro per maand, dat kan toch een gewone arbeider niet betalen, we draaien al elk dubbeltje om, je gaat nu niet meer naar de dokter, dat heb ik ook gedaan, altijd wachten , dacht gaat ;wel over, toen kwamen ze erachter dat ik erg ziek was, leukemi, dan moet je een keer je eigen risico betalen, we moeten terug naar de oude ziekenfonds, nederland is niet meer leuk om te wonen.

  • MM.Visser

   Dit is heel herkenbaar.
   & maanden geleden werd mijn man ziek talloze ziekenhuis bezoeken en scans en onderzoeken en testen en bloedafname enz enz..
   De medische molen draait behoorlijk en steeds komen de rekeningen binnen van eigen risco eigen bijdrage, medicijnen, terwijl ze nog steeds niet weten wat hij mankeert
   Maar wel lopen nog wél steeds de deur van het ziekenhuis plat omdat steeds door gestuurd wordt.
   Ik zit met een aantal dingen waar ik eigenlijk voor naar de huisarts moet en weet dat ik door gestuurd ga worden naar het ziekenhuis voor verder onderzoek en testen enz
   Ik stel het steeds weer uit, omdat er dan nóg meer rekeningen binnen komen en dat kunnen we gewoon weg niet betalen, dus zet ik mezelf op een zij spoot en denk dan “eerst mijn man en dan kom ik wel aan de beurt als alles achter de rug is” want wat moet je anders..
   Je wilt toch blijven wonen en blijven eten en je vaste lasten kunnen betalen, dus het is of of en niet en en..
   Het is toch te schandalig voor woorden dat het zo moet.

 • EEK

  Ik ben een ras Nederlandse vrouw van 38. Chronisch ongeneeslijk ziek plus kanker, boven modaal inkomen, omdat ik het vertik om zielig thuis te zitten en omdat ik het geld nodig heb voor alle vaste lasten. En toch door alle vaste lasten nog maar nét rond kunnen komen. Schande om te denken dat iedereen even €500,- eigen risico kan ophoesten!

 • LLana

  Ik ben 30 jaar en een alleenstaande moeder van twee kinderen. Ik ben chronisch ziek en doe veel van mijn behandelingen niet omdat ik het niet kan betalen. Ik vind het belachelijk dat ze steeds hoger gaan. Er zitten al zoveel mensen in de problemen door de zorgverzekering. De feiten zijn er dat de zorgverzekeringen miljarden winst draaien geef de burgers hun geld terug en hun rechten. Ik werd laatst door de ambulance met spoed naar t ziekenhuis gebracht en lag kantje boord. En ik kreeg een hoge rekening en wrm omdat het ziekenhuis geen contract had met de zorgverzekering. Hoe kan ik als ik bewusteloos ben zeggen in de ambulance breng me naar een gecontracteerd ziekenhuis. Vieze machtposities

 • RRosita

  Ik ga vragen aan minister Schippers of ze me kan genezen van mijn diabetes, reuma en chronische alvleesklierontsteking dan kan ook ik bezuinigen op mijn eigen risico. En nee, het is niet mijn eigen schuld dat ik diabetes heb maar door nalatigheid van dokters

 • Ggina

  jemig hoe moeten we dat allemaal gaan bekostigen? Moet je er een tweede baan bij nemen of een derde baan? dit kan toch niemand betelen ,ja misschien de hoge heren en dames in de politiek .dit slaat werkelijk nergens op, hierdoor gaan mensen nog minder naar een arts toe met alle gevolgen van dien.Of is dit ook de intentie van de minister. echt belachelijk . doe ons het gewone ziekenfonds weer terug overal kan het waarom dan niet in ons land .

 • MMarijke rijkens

  Dat zou voor ons de genadeklap zijn. Minimum met 3 kinderen onder de 4 jaar en een chronisch zieke man. Zelf ga ik nu alleen nog maar naar de dokter ed als ik echt niet anders kan. Dit om zo kosten te besparen. Mijn zieke man gebruikt medicijnen die we zelf moeten bekostigen en daarnaast ook nog eens het eigen risico elk jaar. We komen nu met veel pijn en moeite rond. Nooit iets extra geen vakantie niet mee kunnen doen in de maatschappij. Als dat eigen risico omhoog gaat weet il niet of we nog wel zelfstandig kunnen blijven wonen want dan stijgen de kosten boven mn hoofd

 • CCor van Rhee

  dit kan niemand meer betalen vooral de ouderen niet ik heb maar een klein pensioen en halve aow dus dat is in totaal 1400 netto daar moeten wij mijn vrouw en ik dus alles van betalen hypotheek verzekeringen enz ik kom nu al te kort en mijn vrouw krijgt geen inkomen zij is zes jaar jonger en ik ben afgelopen jaar met aow pensioen gegaan

 • EEvDriel

  tja, ik ben helemaal voor een inkomensafhankelijke zorg premie. MAAR….. Ze moeten dan ook wel gaan kijken naar de vaste lasten van iemand. Helaas zijn wij een complex gezin met een modaal inkomen. 1 van ons heeft ADHD en op die medicijnen moeten we nu ook een eigen bijdrage gaan betalen.1 van ons heeft reuma en nog 2 van ons zijn autistisch waarvan eentje ook nog eens lichamelijk zeer veel aanpassingen nodig heeft (lees veel extra kosten die we niet terug krijgen).
  Wij zijn dus een “duur” gezin voor de maatschappij. Maar we betalen ons ook wel scheel en groen. We betalen mee aan de belasting en alle eigen bijdrages dat zijn bedragen waar je u tegen zegt. We komen nu nog net rond door alle stijgingen van het laatste jaar en het stagneren van het salaris, maar zoals het er nu naar uit ziet zullen we dus niet meer rond komen. De hulp die we keihard nodig hebben hebben we al stop gezet simpelweg omdat de eigen bijdrage veel te hoog is geworden voor ons. Als men nu eens keek naar het inkomen EN DE vaste lasten dan worden de verhoudingen weer een beetje recht getrokken.
  En nee ik wil niet zielig doen en ja we hebben zelf voor kinderen gekozen, maar mensen WIJ hebben NIET gevraagd om de enorme kosten die we hebben vanwege onze beperkingen die we van tevoren NIET wisten. WEG met de potjespolitiek. Tis te gek voor woorden dat er in het ene potje genoeg geld zit om een schilderij van 80.000 euro te betalen en het andere potje leeg is om de nederlanders een betaalbare zorg te kunnen bieden. Wat is hier nu mis??

 • AAlbert

  Dit echt niet normaal. Waarom blijven sleutel aan het besteedbaar inkomen.
  We moeten stoppen met toeslagen.
  Zodat uitkering en lonen duidelijk zijn.
  Verhuurders moeten zorgen dat er een aansluiting is met de inkomen.
  Mensen die aan kinderen beginnen weten ook wat de consequenties.
  Maar gepensioneren kunen niets meer sturen of bijstellen. naar ze moeten niet naar de voedselbank

  • MMarijke rijkens

   U zegt dus dat mensen met een laag inkomen geen kinderen mogen krijgen? Beetje rare stelling. Tuurlijk kies je in veel gevallen voor kinderen maar dit zijn kosten die je opgelegd worden en worden steeds hoger. Wij hebben bewust voor 1 kind gekozen. 2e kwam als verrassing overal doorheen (pil ed) en de derde ook. Kreeg te horen dat ik immuun ben voor anti conceptie. We hebben nu andere maatregelen genomen. Dus zeg niet dat je kinderen bewust kiest want dat is niet altijd zo

  • SSabine

   Je hoeft je niet te verantwoorden tegenover zo`n leeghoofd.
   Kinderen heb ik ook, maar wist destijds niet dat ik er alleen voor kwam te staan. Destijds wat ik getrouwd en 2 inkomens. Je kunt niet in de toekomst kijken. Anders had ik inderdaad geweten waar ik aan begon. Haha wat een ongelooflijk domme reactie Albert. Zoek een baan in de 2e kamer, die denken ook zo dom. Pas je goed tussen

 • BBen

  Mijn vrouw en ik zijn beiden 65+ en betalen het volle pond aan eigen risico omdat we toevallig medicijnen gebruiken. Naar specialisten laten we ons al niet meer doorverwijzen.
  Volgend jaar ben ik van plan om volledig te stoppen met de voorgeschreven medicijnen want dit rijst de pan uit. Per slot van rekening heb ik een fatale hersenziekte waar (nog) geen medicijn voor is.
  Ons vakantiegeld gaat helemaal op aan het eigen risico, leuke vakantie!
  En nee, we hebben niet op de VVD of PvdA gestemd.
  We zijn er zeker van dat dit dievenkabinet bij de volgende verkiezingen er hard op wordt afgerekend.

 • SSonic

  Ik hoop toch ook echt niet dat dit door gaat…. Ik ben 31 en heb chronische darmonsteking, dus ook elk jaar moet ik het eigen risico betalen. Waar gaat het heen met Nederland. (en nee is was dus geen VVD stemmer en zal dat ook nooit worden) Wat voor opties blijven er zo nog over voor de mensen die dit geld niet kunnen missen? Moeten we dan maar t land uitvluchten, is dat de bedoeling van de VVD?

  • Hhanny hartmans

   Ik hoop dat dit niet waar is. Ben halverwege gestopt met het lezen van de reacties, wat een ellende allemaal, de ene nog verdrietiger dan de andere. Maar minister schipper zal best wel een goede reden bedenken zodat het aannemelijk klinkt. Helaas heb ik in februari mijn eigen risico al gesoupeerd, de cak bijdrage is ook al geschrapt, leuk vooruitzicht als ik over een enkele maand aow krijg; dat wordt genieten!! Ik heb reuma en lymfe problemen, niet leuk, pijnlijk maar er zijn mensen die er veel erger aan toe zijn. Min schippers toch maar vragen of zij bepaalde pillen wil verstrekken uit de basisverzekering, bespaart veel zorgkosten als na.oorlogse generatie echt zorg nodig hebben want tegen die tijd zijn er toch geen verzorgenden meer (wegbezuinigd). Lang leve de toekomst in nederland!

 • Hhenk Nieuwenburg

  hoeveel vvd stemmers zitten hier in in de reacties ?? Nederland /Nederlanders hebben hier zelf voor gekozen

  • SStella

   Beste,
   Nee wij Nederlanders hebben niet gekozen voor de VVD. Die hebben zichzelf met gesteggel en ondersteuning van andere partijen op de troon gezet.

  • RRens bosma

   ja daar gaan we weer ik wou maar dat ik een asielzoeker was krijg ik alles gratis en de gewone man leker niks ja sory en de oudjes die deze economie heben op geboudt in 1945 in de oorlog mogen nu naar de de dokter om voor spuitje want dit kost te veel geldt

 • CCarla

  Toch ongelooflijk zeg dit, mijn loon gaat niet eens elk jaar omhoog en dan gaan ze ff het eigen risico verhogen, ik moet elk jaar voor de mammografie omdat ik borstkanker heb gehad en een scan ik betaal het per maand af! Kan het nu al niet betalen en ben 37 jaar, dit moet echt stoppen als het nog hoger word zal ik het moeten laten gaan en hopen dat ik gezond blijft!het lijkt wel of er mensen dood moeten gaan en die het verzinnen hebben natuurlijk geen modaal inkomen maar zwemmen erin bah bah

  • AAlbert

   Je zou het wel eggen he Carla.

  • Ssurvivor

   eh carla als je borst k heb gehad word de scan vergoed hoor, word niks van je eigen risico afgescreven dan hoe ik dat weet? omdat k hetzelfde mee maak en mammo en mri

  • WWilly

   Het kabinet moet op de schop per direct.en stoppen met alles naar Asielzoekers te brengen.

 • Mmichael

  Ze sporen niet je kunt beter niks meer betalen ze trekken de mensen een poot uit en die zwart joekels krijgen alles gratis zijn die vluchtelingen meer als wij???? NEEE MENSEN ZIJN NIKS MEER ALS DE NEDERLANDERS

  • CCarla

   Amen

  • WWilly

   Je heb gelijk

  • Ppauline

   Waarom moet er bij elk onderwerp altijd naar vluchtelingen en/of integratie problematiek gewezen worden. Wordt zo moe van mijn landgenoten.

  • RRosanna

   Ik ook

  • IIris

   Logische reactie van mensen je misschien iets meer verdiepen in problemen in naast liggende landen dan weet je wat ons nog te wachten staat binnen nu en 5 jaar!

 • Aa.lieder

  ik vind het schandalig dat het eigen risico naar 500 euro gaat een hoop mensen kunnen dat niet betalen. maar de vluchteling krijgen wel gratis gezondheid zorg . de meeste mensen zullen dan niet meer naar de dokter gaan want dat kunnen zij niet betalen

 • EErik

  Geef maar al die miljoenen uit aan (economische) asielzoekers en laat het eigen volk maar kreperen.
  Schande aan dit kabinet.

  • Hhenk_dehondt@hotmail.com

   En waarom maak je je niet kwaad op de zorgverzekeraars die dit jaar 1,4 miljard winst hebben gemaakt? En niets doen om hiermee de kosten te drukken van de patïenten. En wat vind je van de directeuren van zorginstellingen (152 stuks) die meer dan 400.00 euro per jaar verdienen. Terwijl ze de oude mensjes laten verkommeren in hun instellingen! Wat kunnen de vluchtelingen hieraan doen?

  • JJo

   Henk ben je ook een vluchteling

 • HHannie Landkroon

  Bedankt kabinet, jullie helpen steeds meer mensen de armoedegrens te bereiken! Er zijn alveel nensen die een dokter of tandartsbezoek uitsrellen omdat ze het niet kunnen betalen!!! Alles is veel duurder geworden, de mensen moeten lsnger werken ivm pensioen, ik weet waaom doorrdat mensen hun zorg niet meer kunnen betalen gaan ze eerder dood hieven ze minder aow en pensioenen uit te keren! Ze hebben het over vergrijzing! Maar de jeugd ktijgt ook bijna geen kans meer om te werken, omdat de ouderen langer moeten werken! Dus krijgen ze ook geen ervaring om te werken! De sociale woningbouw is ook een punt! De sociale huizen worden gesloopt en er komen mooie woningen voor terug! Minder huurwoningen en een aantal koopwoningen! De mensen die in dezze sociale woningen hebben gewoond, kunnen geen nieuw huis kopen, laat staan een van deze nieuwe huurwoning te huren! Dat kan mischien wel als ze allerlei toeslagen aanvragen bij de belastingdienst! Wat een land Nederland! Ik stop er nu mee, want anders draaf ik nog meer door! Een bezorgde en teleurgestelde en geboren Nederlandse vrouw! Want als dit door blijft gaan zorgt het kabinet er niet aĺeen voir dat er steeds meer mensen failliet gaan, maar heel Nederland! !! En nu srtop ik echt!

 • Cco moerman

  dit mag niet gebeuren is nu al haast niet te betalen

 • EErik

  Tijdens kabinetsperiode Rutte zijn wij alleen maar bestolen. Mooie praatjes maar het tegendeel is waar. VVD denkt alleen maar aan verdieners met een meer als modaal inkomen. In deze groep vindt ook nog de meeste corruptie plaats. Hoog tijd voor een andere wind.

  • DDavid

   SORRY

 • EErik

  Tijdens kabinetsperiode Rutte zijn wij alleen maar bestolen. Mooie praatjes maar het tegendeel is waar. VVD denkt alleen maar aan verdieners met een meer als modaal inkomen. In deze groep vindt ook nog de meeste corruptie voor. Hoog tijd voor een andere wind.

 • SSpuugzatje

  Waren volgend jaar niet verkiezen???Pak dan nu eens dat “nepkabinet” aan.
  Ik werk me nu de vouwen uit de broek om elke maand bijna niets over te houden.
  En sparen……………………………………waarvan???????????

 • BBzzyBeau

  Ik hoop dat die Schippers en haar kornuiten “et schip ingaan” met een ongeneeslijke ziekte, waar ze tónnen tegenaan moeten gooien, willen zij nog”zorgeloos” van hun werk, hun partner,hun kids (en kleinkids), hun huis, hun “eervolle” baan en hun “sociale” leven kunnen “genieten”… Dat Karma maar in hun greedy asses mogen bijten,dat zij tálloze (armlastige en “middelmatige”) burgertjes bewust de dood injagen met hun belachelijk beleid. De mensen interesseert hen niets..alleen maar het Grote Geld. Dat ze van mij…dan óók maar de K. mogen krijgen een keer…es “zien”, hoe dierbaar ze hun leven dan ineen keer inzien… Hoop dat hun oogschellen afvallen van hun eigen eigeheimerig machtswellustig gedrag. *Bah* Voer den Schandpaal weer es in! Vastbinden eraan midden in den Winter..en bekogelen met rotte tomaten, zeg ik… En dan een nachtje in de nachtvorst laten rillen. Es kijken hoe snèl ze hun “beleid” weer intrekken.. “Leuk hè, al die “hoogopgeleide” mensen in dit “kennisland”…oh, wat wordt Nederland hier “beter” op zeg… De “doorsnee brave burger,, die het maar BLIJFT slikken, dat ze in maling worden genomen…mag straks vlot doodgaan..liéfst vóór hun 67ste.. Kunnen al die pensienpotjes..lekker verder “vergokt” worden in de “mondiale economie”. Echt.. Tijd dat we met z’n allen blijkbaar weer in de bloembollentijd worden gedonderd.. En we “elkaar” maar weer “leren” helpen… Van de Haagse Politici…mogen we blijkbaar niks verwachten, dan alleen dat ze hardverdiend geld…héél goed weten weg te sluizen… “Voor hun eigen ouwe dag” (mag hópen..dat het “plots verdwijnt” … Liefst (door hackers met een Hart) naar de mensen die onrechtvaardig benadeeld zijn door “beleid” van zulke lui…

  Echt…zum k*tzen, dat mens… Mag hópen..dat haar geweten haar óóit zal inhalen…

 • BBep

  Hooguit schandalig als je moet leven met een chronische ziekte en je hebt een minimaal inkomen waar moet dat heen diegene die dit uitvinden verdienen er ook naar of ze zijn hastikke gezond

 • GGeorge

  Per 1 januari terug naar het ziekenfonds systeem met als verschil dat men een bedrag bijdraagt afhankelijk van het inkomen. Nu betaald iemand met een jaar inkomen van 100000 euro dezelfde eigenbijdrage als iemand met een jaarcinkomen van 30000 euro .

 • EElisa

  Ja hoor gooi maar weer omhoog die zooi. En kabinet zijn jullie in al die jaren nogwijzer geworden!! Door alles omhoog te gooien scbieten jullie niks mee op dat blijkt maar weer. Het kabinet maakt het voor de burgers onbetaalbaar. Door jullie geklooi

 • VVincent van den Berg

  Je moet eens proberen van de AOW en een beperkt aanvullend persoon rond te komen. Dat gaat echt niet meer. Dit kan er niet meer bij. De VVD brengt ouderen welbewust en moedwillig in de financiële ellende.

  • IIngeborg Haupt

   het is en schande wat ze doen .wij moeten ons samen doen en geen eigen risico meer betalen. ja ik weet dan komen wij nog meer in de problemen. dat komen wij ook weer over heen.
   want als ik zie dat sommige aow.ers een in komen hebben van 900,00 euro en hun vaste lasten zijn al 900,00 euro waar moeten zij dat van betalen. en ja wij moeten werken tot we er bij neer vallen, zo hebben hun de aow en de pensioenen gespaart.

 • AAns

  We kunnen straks niks meer moeten rondkomen van 1600 euro zijn allebei chronisch ziek . We kunnen straks ons vakantie geld zo overboeken naar het eigen risico en dan als we het niet kunnen betalen .. geen zorg meer laat maar DOOD gaan

 • Cchris

  Kan nog wel meer bij, ben nu al ruim €3750,00 per jaar kwijt aan premie daar komt nog de eigen risico bij, voorheen ging het veel beter terwijl we minder betaalde en dat voor maar 1 persoon.

  • AArend

   3750 euro aan premie voor een persoon?
   Het loopt wel de spuigaten uit, maar dat wil ik uitgelegd hebben.
   2000 euro premie inclusief eigen bijdrage lijkt me meer reëel
   Dus graag onderbouwen, want we lezen al teveel ellende.

  • FFerry

   Heel simpel. Heb je een kind boven de 18 die het niet kan betalen maar wel MOET betalen gaan de ouders de zorgkosten betalen. Reken maar uit. Dan nog eens eigen risico als je iets mankeert. Je wordt hier in Nederland gestraft als je kinderen hebt, als je ziek wordt, als je bejaard bent en als je werkt. Ik ben niet voor Wilders en heb ook niets tegen buitenlanders maar het vluchtelingen probleem is en probleem dat ons wordt opgelegd door mensen die er niet bij nadenken. Net als alle andere problemen. Deze overheid is een schande en zou strafrechtelijk vervolgd moeten worden. In de grondwet staat volgens mij iets in dat de overheid verplicht er als aan te doen dat de eigen bevolking aan hun primaire levensbehoeften kan voldoen. Dat is wonen, eten, kleding en zorg. De vaste lasten zijn zo hoog dat een normaal gezin bijna in de laten verdrinkt. Verdien je met extra werk bij dan pakken ze dat ook af. Schande kabinet. Ja helaas zal ik op Wilders moeten stemmen. De rest is echt een schande voor de gewone mens. Stuur dit kabinet naar Syrië en het last zich op.

  • MMar

   Er bestaat ook nog zoiets als zorgtoeslag en daar hebben alle 18 jarigen recht op.
   Is op dit moment €83,- per maand!!!!!

  • RRaymond

   zorgtoeslag heeft niks te maken met het verplichte eigen risiko…..

  • IIvo

   voor velen is het desalnietemin niet op te brengen, vooral wanneer men ziek is of een chronische aandoening heeft en dus het eigen risico jaarlijks moeten betalen + de rest.
   Béétje begrip a.u.b.

  • Bbest een goed zorgstelsel

   Dat is niet meer een bijdrage aan je zorgverzekering, je krijgt bijna je hele verzekering cadeau! Ik betaal nu 65 euro/maand dus ik zou die zorgtoeslag zelfs kunnen gebruiken om te sparen voor voor gevallen waar ik m’n eigen risico moet aanspreken. (maar kom vast niet in aanmerking voor zorgtoeslag)

  • JJack Heymans

   Hoeveel eigen risico? en waar ben je verzekerd ik geloof hier helemaal niets van.

  • MMar

   Overdrijven is ook een vak. €3750 per jr. voor 1 persoon, dan heb je het over ruim €300,- zorgpremie per maand Waar ben jij in godsnaam verzekerd? Voor 2 personen kan het overigens wel heel goed…..

  • JJan

   Ik betaal 160,= premie per maand. Omdat ik een niet erkende chronische ziekte heb; wordt dit gezien als een cosmetisch probleem (aangeboren afwijking aan het lymfale stelsel en dus punt 1 oedeem to gevolg) dan zetten ze alle materialen om het oedeem teruug te drngen ook op mijn rekening dat ik dit zelf moet betalen en zetten ze het Eigen risico niet op 385,=, maar op 820,= op jaarbasis. Ik krijg een inkomen van 924,= waar alle vaste lasten afgaan en tevens mag ik niet meer werken. Nou tel uit je winst. Hou je dan nog wat over dan? Nu daarom ben ik woest en ziedend tegelijkertijd. ik ga dus wel naar de specialist en zorg heel goed voor mezelf, maar het Eigen risico betalen laat ik deze regering voor me doen!!

  • Mmarion

   nou dat is wel heel veel,wat voor verzekering heb jij? ik betaal 1300 euro per jaar

  • Wwijnand

   wel eens gehoord van verhoogde premie omdat je een risico geval bent?

  • TTonia

   dan ben je zeker super super gezond en kom je nooit bij een arts of specialist. Wacht maar tot je echt iets gaat mankeren en dat dan blijkt dat het met je 1300 euro premie allemaal niet vergoed gaat worden en jezelf je beurs kunt trekken, denk dat je dan anders gaat piepen

  • DData

   Vanwege de verkiezingen bleef het eigen risico in 2017 €385 euro. En wat stemde Nederland?

   VVD verloor maar is nog steeds de grootste partij. Dat zullen we voelen als in 2018 het eigen risico extra verhoogd gaat worden.

   De zorg werd goedkoper, jawel, voor de hoogste inkomens die al bij de commerciële zorgverzekeraars klant waren. Dankzij al die minvermogenden die wel premie betalen maar dankzij dat hoge eigen risico niet van zorg gebruik kunnen maken, betalen de paupers mee aan de zorgkosten van vermogende Nederlanders voor wie dat eigen risico een peulenschil is.

   Voor mensen met een minimum inkomen adviseert het NIBUD de overheid op basis van het principe “niet veel maar genoeg” een dagelijks voedselrantsoen van €7,13. Dat is genoeg, want daarvan kan eens per 2 dagen een gezonde warme maaltijd betaald worden. Wie van dat minimum ook nog het eigen risico van de zorgverzekering moet betalen, die moet dat bij elkaar sparen door elke week een dag te vasten.

   Die politici weten heel goed, dat van een minimum inkomen dat eigen risico niet te betalen is. Dat is juist de bedoeling ervan. Zo betaal je verplicht aan de zorg mee maar kan het niet gebruiken. Gezond eten is niet mogelijk en je gaat lekker snel dood. Hoef je ook geen AOW meer. Rutte lacht zich rot. Die wil ook de bijstand nog verlagen met 600 euro per jaar.

   Honger en armoede tast rationeel denkvermogen aan. Dus blijven mensen ook nog eens rechts stemmen.
   Nee, het is niet zo dat politici net weten wat ze doen. Ze benadelen je weldoordacht. Het is helemaal zo bedoeld. Zij de privileges en de poen, jij moet geld opleveren en dan zo snel mogelijk DOOD.

 • Ttonnie

  Het is te gek voor worden schandalig gewoon

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.