ONVZ en PNOzorg voeren ook premiestijging door

onvz-pnozorg

Zuivere restitutie verzekeraar ONVZ voert komend verzekeringsjaar – lees: 2017 – een premiestijging door van 9,26 euro per maand. De totaalpremie komt daarmee uit op: 115,91 euro per maand bij een standaard eigen risico van 385 euro. Indien de verzekerde besluit het eigen risico te verhogen, ontvangt diegene een korting op de maandelijkse premie die kan oplopen tot 25 euro per maand.

Premie ONVZ 2017

Verder is bekend dat de aanvullende- en tandartsverzekeringen bij ONVZ niet duurder worden.

ONVZ: premies, klantbeoordelingen en vergoedingen

PNOzorg

Ook bij PNOzorg, die ONVZ als risicodrager heeft, stijgt de premie volgend jaar. Verzekerden betalen volgend jaar 8,79 euro meer voor hun restitutiepolis. Die komt daarmee uit op een totaal van 109.94 euro per maand.

Premies PNOzorg 2017

PNOzorg biedt verder vier aanvullende verzekeringen en een aantal tandartsverzekeringen die allen in premie iets omhoog gaan.

PNOzorg: premies, klantbeoordelingen en vergoedingen

PNOzorg en ONVZ zijn één van de weinige zorgverzekeraars waarbij het mogelijk is om een aanvullend pakket af te sluiten met een volledige dekking voor fysiotherapie. De aspirant-verzekerde dient hiervoor echter wel eerst een medische acceptatieprocedure (selectie) te ondergaan.

Verder worden ONVZ en PNOzorg erg goed beoordeeld door klanten: op ZorgWijzer.nl scoren de verzekeraars respectievelijk een 8,3 en 8,4.

VvAA

Ook bij VvAA, een sublabel van ONVZ, stijgt de premie, namelijk van 101,15 naar 109,94 euro maandelijks.

Bart Auteur Zorgwijzer.nl

Als mede-oprichter van ZorgWijzer.nl houd ik mij voornamelijk bezig met het bijhouden van de laatste ontwikkelingen omtrent het zorgverzekeringsstelsel. Je kunt mij volgen via de sociale media of laat een reactie achter onder dit artikel.

4 reacties ONVZ en PNOzorg voeren ook premiestijging door
Schrijf een reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
 • h.zijlstra
  Schreef op om 16:45

  De premie voor de basisverzekering zal me betrekkelijk een zorg zijn. Heel aardig is dat PNO zijn vergoeding voor tandarts, zijnde 100% van…, heeft verlaagd tot 80% van de kosten tot max. verzekerde bedrag. Daar hoor je niemand over.

  Je reageert op
  h.zijlstra Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Henk
  Schreef op om 14:08

  En nu ONVZ! Let op de enorme premiestijging van de aanvullende pakketten. Door het schrappen van de buitenlanddekking uit alle aanvullende pakketten zijn we ineens veel duurder uit! Wat gebeurt: de aanvullende pakketten blijven even duur en de eerder vervallen buitenlanddekking kan men terugkopen voor een bedrag van € 45,- per persoon per jaar. Voor verzekerden met een aanvullende dekking ‘Startfit’ gaat de premie dus van € 90,- naar € 135,- per jaar! Bedankt ONVZ! Klantbelang centraal? Laat me niet lachen.

  Je reageert op
  Henk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Frenk
  Schreef op om 23:21

  Bij PNO stijgt de premie voor tandartsverzekering iets, maar de vergoedingen gaan van 100% naar 80%, en dat is dus indirect een behoorlijke premie verhoging van bijna 46% !!!!
  In 2016 betaalde men € 285,– en werden de tandartsrekeningen tot € 500,– 100% vergoed.
  In 2017 moet men € 291,– betalen, maar wordt er maar 80% van de tandartsrekening, met een maximum van € 500,– vergoed. Wil men dus (net als in 2016) €500,– vergoed krijgen, dan betaalt men dus € 291,– premie + € 125,– eigen risico = € 416,– Dit is een premie stijging van 45,96 %

  Je reageert op
  Frenk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Jeroen
  Schreef op om 13:52

  Als ik het goed heb heeft ONVZ de standaard buitenlanddekking uit de aanvullende verzekering gehaald. Dit moet nu seperaat worden afgesloten, dus wel degelijk een prijsverhoging voor de aanvullende pakketten.

  Je reageert op
  Jeroen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op

Vrije zorgkeuze


Het laatste nieuws