Oprichter Buurtzorg start eigen zorgverzekering

- 46 reacties

Oprichter van Buurtzorg Nederland – Jos de Blok – gaat een eigen zorgverzekering op de markt brengen en wil hiermee de concurrentie aangaan met de grote zorgverzekeraars als Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Begin december zal de Blok zijn plannen bekend gaan maken, waarna hij van plan is om vanaf 1 januari 2017 te starten met zijn nieuwe zorgverzekeraar, waarvan de naam niet gekoppeld zal worden aan Buurtzorg.

Leden

De zorgverzekering zal bestaan uit een netwerkorganisatie met leden, waarbij de focus niet alleen zal liggen op het verzekeren van de zorgkosten zelf, maar ook op het voorkomen van ziektes. In het tv-programma EenVandaag liet de Blok al weten dat hij denkt kans van slagen te hebben. Om een nieuwe zorgverzekering te starten is het noodzakelijk om in het eerste jaar (2017) minimaal 20.000 verzekerden te vergaren.

Anno12

Mocht het Jos de Blok lukken om een zelfstandige zorgverzekering op de markt te brengen, dan zou dat de eerste partij zijn in decennia. Een jaar geleden probeerde Anno12 hetzelfde als Buurtzorg met eenzelfde ledenconstructie. Maar het vereist aantal leden in het eerste jaar werd verreweg niet gehaald, ook bleek het aangehouden vermogen per klant onhaalbaar. Van De Nederlandsche Bank (DNB) – de toezichthouder – moet er namelijk een spaarpot zijn van 850 euro per verzekerde.  Anno12 is daardoor begin van dit jaar niet gestart en de stekker is er afgelopen april definitief uitgetrokken.

Het doel is – volgens de Blok – om een polis aan te gaan bieden, waarvoor iedereen hetzelfde gaat betalen. De zorgverzekering moet een grote keuzevrijheid gaan bieden, waarmee het nog niet duidelijk wordt of het daadwerkelijk een restitutiepolis (volledig vrije zorgkeuze) betreft.

Buurtzorg Nederland

Buurtzorg Nederland is op dit moment het snelst groeiende zorgbedrijf en is in 2006 opgericht door Jos de Blok. Het is een thuiszorgorganisatie die bestaat uit kleine teams die zelfstandig thuiszorg leveren. Bij Buurtzorg werken 10.000 mensen die 70.000 mensen in het hele land thuiszorg bieden en heeft een omzet van 300 miljoen euro.

46 reacties op: “Oprichter Buurtzorg start eigen zorgverzekering”

 • Hebben tijdens onze drie maanden durende mantelzorg in de Achterhoek, kennis gemaakt met de buurtzorg. Wat een fantastisch team van enthousiaste buurtzorgers. Kom snel naar Brabant dan kunnen jullie daar ook laten zien hoe het moet. En blijven knokken tegen die zg marktwerking van de grote zorgverleners met hun goude straatjes.

  Ad van Oers -

  Schrijf een reactie op: Ad van Oers

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Schandalige verzekeringen zoals Promovendus die alle solidariteit afschaffen voor een goed verdienmodel over de rug van de zwaksten moeten een halt toegeroepen worden!
  Echter een menselijke zorgverzekering opzetten lijkt moeilijk te realiseren in deze tijd van rechtse politici die de zwakkere mens en dier en het milieu als markt zien en niet als noaberplicht!
  Wij hopen van harte dat de heer Blok slaagt met zijn ambitieuze plannen een fatsoenlijke ziekenverzekering op te zetten waar de sterken de zwakkeren half staan. Een geweldig bewonderenswaardig initiatief!

  Hein Meijling -

  Schrijf een reactie op: Hein Meijling

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Wanner starten jullie? Ik wil graag klant worden

  A.c. Geervliet -

  Schrijf een reactie op: A.c. Geervliet

  Het e-mailadres blijft prive.
 • al jaren tot volle tevreden heid maak ik gebruik van buurt zorg
  en er is een band van vertrouwen ik blijf graag op de hoogte van premie nieuwe zorg verzekering
  en als het goed koper is met de zelfde voorwaarden stap ik zo over ik zit bij v g z 1 persoon
  en barbara smael is mijn zuster en collega.s en 85 jaar oud

  d wijnstok -

  Schrijf een reactie op: d wijnstok

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Wanneer komt de zorgverzekering van ZorgWijzer beschikbaar? Hopelijk snel zodat overstappen voor 1 januari a.s. nog mogelijk is.

  Jan Verschure -

  Schrijf een reactie op: Jan Verschure

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Lukt het nog voor 2017 en ik pleit ook voor alternatieve zorgverlening.
   Veel succes in deze laatste maanden voor 2017

   Ria Bleeker -

   Schrijf een reactie op: Ria Bleeker

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Ja iid ben ook heel benieuwd. Ben nu nl wat ah oriënteren, werk zelf bij buurtzorg en heb hele goede hoop op goede verzekeringsmogelijkheden. Dus wacht met smart.

   Miranda van zoest -

   Schrijf een reactie op: Miranda van zoest

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Goed initiatief om de huidige marktwerking te doorbreken,geen winst oogmerk meer in de
  zorg.Vrije keuze arts/zorgverlener,er zal dus met alle zorgverleners ,ook alternatieve en
  goede klienieken in het buitenland een kontrakt moeten worden afgesloten ,lijkt me nog een hele klus. Tevens moet het mogelijk zijn om na een operatie b.v. knie/heup etc.etc.
  een optimale revalidatie mogelijk te maken in een professioneel centrum ,c.q. zorghotel,
  indien in de thuissituatie de mogelijkheden hiertoe ontbreken.Een kosten dekkende premie
  en geen eigen risico is een vereiste. Tevens dient de inkomens afhankelijke premie die
  iedereen moet afdragen aangevochten te worden,want mij is nog steeds niet duidelijk hoe
  dit geld wordt besteed,het heeft m.i. niets met de zorg te maken maar is een verkapte
  belasting waar we totaal geen zicht op hebben. Er is nog veel werk te doen,en daarom wens ik de heer Blok veel sukses,buurtzorg is dat wel is onze eigen ervaring,dus daar kan
  de heer Blok in ieder geval trots op zijn!! Het is een vereiste dat mensen die veel zorg nodig
  hebben,zoals chronisch zieken of ouderen ook in de nieuwe verzekering worden geaccepteerd en de zorg krijgen die ze nodig hebben .

  27 september 2016 . 17.00 Uur.

  R.F. Elemans. -

  Schrijf een reactie op: R.F. Elemans.

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben al jaren een fan van de manier ban werken van buurtzorg Nederland. Ben benieuwd hoever het nu is met het plan te starten met de verzekering per 1 januari a.s. Ik wil graag weg bij mijn huidige verzekering omdat er nauwelijks persoonlijk contact mogelijk is. Ik dacht over te stappen naar DSW en vraag me af of jullie iets dergelijks gaan doen.

  E.M. keuss -

  Schrijf een reactie op: E.M. keuss

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Goed initiatief mits ook alternatieve geneeswijze ruim wordt vergoed.

  Elly tijsterman -

  Schrijf een reactie op: Elly tijsterman

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ben momenteel onder behandeling van prostaatkanker bij de reguliere geneeskunde met advies tot operatie! Daar ben ik niet aan toe, waarschijnlijk nooit niet en wordt nu behandeld door Wim Gelderblom van het CCG. (centrum voor complementaire geneeskunde) Het is als patiënt frusterend te ervaren het totale gebrek aan samenwerking tussen beide systemen. Ik snak dan ook naar een andere verzekering met normale vergoedingen voor proffessionele onderzoeken en analyses. Mijn huidige zorgverzekering (OZF-Achmea) vergoedt maar 200 euro op jaarbasis, terwijl mijn kosten nu al ver boven de 1000 euro liggen! Wil dus erg graag op de hoogte blijven van de vorderingen en eventueel andere alternatieven! Sterkte en succes!

  Johannes Meijer -

  Schrijf een reactie op: Johannes Meijer

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik wil graag op de hoogte blijven wat betreft de verzekering, daar ik dan van plan ben om over te stappen.

  Ali Plas Koopmans -

  Schrijf een reactie op: Ali Plas Koopmans

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Een prima initiatief. Wordt ook naar samenwerking gezocht met bijvoorbeeld het nationaal zorgfonds?

  Hans -

  Schrijf een reactie op: Hans

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Hoe gaat deze zorgverzekering heten????? GAarne antwoord. MEt dank.

  Mevr. WM van de Ven -

  Schrijf een reactie op: Mevr. WM van de Ven

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Hoe gaat deze zorgverzekering heten????? GAarne antwoord. MEt dank.

  Mevr. WM van de Ven -

  Schrijf een reactie op: Mevr. WM van de Ven

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Een heel interessant initiatief. Er MOET iets veranderen, want dat marktwerking in de zorg ons niets goeds heeft gebracht is intussen wel duidelijk. Ik ben persoonlijk erg gehecht aan het zelf kiezen van een arts/zorgverlener. Mag ik u ook wijzen op de initiatieven op dit vlak bij de SP? Beter een goed initiatief, want van dat woud aan keuzemogelijkheden willen graag af.

  Marianne Grundmeijer-van Delden -

  Schrijf een reactie op: Marianne Grundmeijer-van Delden

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Hoewel mijn zorgverzekering tot mijn tevredenheid “werkt”, spreekt mij het initiatief van J. de Blok mij aan. Doorbreken van het bestaande met vernieuwing en rationele aanpak is zeer welkom in ons land. Ook voor de banken – en de politieke wereld trouwens. Het zou een idee kunnen zijn om de aangemelde belangstellende eenmalig een bedrag van 850,- € entree te laten betalen om de dekking te waarborgen. Ik denk dat sympathisanten daar best toe bereid zullen zijn.? Positieve vernieuwings- initiatief hoeft uiteindelijk niet van uit een kant te komen toch! Waar aanmelden?

  johan boesten -

  Schrijf een reactie op: johan boesten

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Super goed idéé. .Ik kan niet wachten!

  anneke -

  Schrijf een reactie op: anneke

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Prima initiatief . Wil graag op de hoogte blijven en eventueel instappen.

  Henk Snijder -

  Schrijf een reactie op: Henk Snijder

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Super goed initiatief, jullie eigen zorgverzekering. De “officiele” zorg word omgeven door ondoorzichtige structuren en MACHT. Zo ingewikkeld voor iedereen, waar slimme snelle jongens zich ook nog eens kunnen verrijken, zorgelijke ontwikkeling omdat veel artsen en andere zorgverleners graag directe adequate menselijke maatzorg verlenen.

  Berna Mekenkamp -

  Schrijf een reactie op: Berna Mekenkamp

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Van dichtbij heb ik ervaren hoe anders en perfect de werkwijze van Buurtzorg is !! Het volste vertrouwen heb ik dus ook in de aanpak en uitvoering van deze nieuwe zorgverzekering, mijn steun hebben jullie ! Succes !!!

  Jan Companje -

  Schrijf een reactie op: Jan Companje

  Het e-mailadres blijft prive.
 • waar moet ik me aanmelden

  Bles -

  Schrijf een reactie op: Bles

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Prima initiatief. Wil graag via mijn e-mail op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

  C.P. Zwart -

  Schrijf een reactie op: C.P. Zwart

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Zag bij Radar jullie initiatief. Zou graag mee willen doen en ook graag mee willen denken vanuit het perspectief van iemand met een zeldzame ziekte en hun problemen met de huidige medische zorg en de regelgeving

  A van Meijeren -

  Schrijf een reactie op: A van Meijeren

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Heel interessant! Als dit van de grond komt doe ik mee!

  P. Van der Staal -

  Schrijf een reactie op: P. Van der Staal

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Jos blok is goed bezig van wat ik er over hoor en lees. Graag zou ik op de hoogte willen blijven
  .

  Gerrie Veenstra -

  Schrijf een reactie op: Gerrie Veenstra

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik stap Di-rect over! Voel me al jaaaaaaren lang belazert!!!!

  Zorg en Zekerheid -

  Schrijf een reactie op: Zorg en Zekerheid

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Pracht idee, en zeer kansrijk door de denkbeelden van Jos cs, logisch en origineel nadenken heeft Buurtzorg en haar klanten al veel opgeleverd.

  Marcel van Campen -

  Schrijf een reactie op: Marcel van Campen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Graag zou ik mee willen doen. Helaas woon ik in een grens gebied met een super slecht Nederlands Ziekenhuis ( Oosterschelde ziekenhuis Goes). Ik ga daarom naar een Belgisch ziekenhuis als het nodig is. Zou dat met deze verzekering ook kunnen?

  Sylvia -

  Schrijf een reactie op: Sylvia

  Het e-mailadres blijft prive.
 • we houden ons aanbevolen op verdere uitvoering.

  Fam. G.M.Schokker -

  Schrijf een reactie op: Fam. G.M.Schokker

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Indien interessant wil ik in principe meedoen

  J. Groeneveld -

  Schrijf een reactie op: J. Groeneveld

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Eindelijk iemand die normaal denkt en ook daar uitvoering aangeeft.Wacht met vertrouwen voorwaarden af.

  Janny Ekema-Harmsen -

  Schrijf een reactie op: Janny Ekema-Harmsen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Om een spaarpot van 850 per verzekerde te krijgen moet je nu al beginnen met maandelijks een bedrag te laten storten, dan zou je in 2017 al kunnen starten

  Joost -

  Schrijf een reactie op: Joost

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Hoi Jos,

  Het zou mooi zijn als de patient zelf mag kiezen binnen een bepaald budget welke behandeling hij of zijn wil. Laat maar weten en ik doe mee en ga reclame voor je maken. Ik heb zonder meer een achterban van zo’n 10000 lezers. Met vriendelijke groet,

  Michael van Gils -

  Schrijf een reactie op: Michael van Gils

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Goed plan

  Jenneke -

  Schrijf een reactie op: Jenneke

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Wat mij betreft, veel succes gewenst met dit plan. Er moest hoognodig een efficiënte zorgverzekeraar komen, met concurrerende voorwaarden die interessant zijn voor clienten. Nu lijkt het 1 pot nat. Je wordt door de hond of door de kat gebeten, maar gebeten WORD je met de huidige verzekeraars. Er is amper of geen concurrentie. Dus nada marktwerking. Als dhr de Blok met een efficiënt functionerende overhead een goed werkend systeem kan opzetten zal ik het alleen maar toejuichen en zeker klant worden. Ik werk zelf in de zorg en efficiency is er nauwelijks. Bureaucratie des te meer. Ik werk niet bij buurtzorg omdat ik niet bij de thuiszorg wil werken, maar ik zou willen dat hij ons ziekenhuis zou ‘resetten’.

  Marina -

  Schrijf een reactie op: Marina

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Zou mooi zijn als dit lukt om die Grote Graaiers Zorgverzekeraars met hun Aandeelhouders een hak te zetten en ons de les te blijven lezen met steeds meer uitgeknepen zorg. Dus strak plan ik stap.zeker mee over. Liefst vandaag nog

  Rob Dchoonbeek -

  Schrijf een reactie op: Rob Dchoonbeek

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Jos heel veel succes met het nieuwe project, zal het blijven volgen. ik hoop inderdaad dat er veranderingen mogen gaan komen in het zorgverzekeringswoud. waar is ons mooie zorgstelsel gebleven????? zo kan het niet verder gaan.Geld is macht en Macht is Geld.
  Even terzijde , Jouw geweldige mensen van Buurtzorg en Buurtdiensten in onze familie zijn geweldig. De manier waarop zij werk leveren Chapeau.

  Elly Brummans -

  Schrijf een reactie op: Elly Brummans

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Met de macht die de huidige zorgverzekeringen hebben een alleen maar machtiger worden gaat het helemaal de verkeerde kant op de patiënt is de financiële speelbal die met zijn rug tegen de muur staat en alles maar moet slikken wat deze zorgverzekeringen bepalen. Ik hoop dat de hr. de Blok hier verandering in gaat brengen en wens hem alvast heel veel succes. Het is heel erg jammer dat onze zorg zo ernstig ziek is.

  Jette de Vries -

  Schrijf een reactie op: Jette de Vries

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Succes! Eindelijk wordt er gedacht aan de MENS,, i.p.v. van het Geld.

  Lida -

  Schrijf een reactie op: Lida

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik heb de uitzending op tv gezien. De visie van Jos de Blok spreekt mij erg aan, met name het weglaten van de over load aan managers die veel producten onnodig duur maken. Mocht het zover komen, mijn vrouw en ik doen mee. Succes Jos, je bent heel goed bezig!!

  Pieter Sibinga Mulder -

  Schrijf een reactie op: Pieter Sibinga Mulder

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ga mee

  Heleen van t hof -

  Schrijf een reactie op: Heleen van t hof

  Het e-mailadres blijft prive.
 • ik kan niet wachten wanneer jullie beginnen met een verzekering die uitgaat van de verzekerde en niet van de directeur met zijn vazallen.
  komt dan eindelijk ons eigen vertrouwde, vernieuwde ziekenfonds terug?
  ik help het de oprichters van deze zorgverzekering hopen, op mijn blote knieen.
  met stevige groeten
  Anne

  anne de vries -

  Schrijf een reactie op: anne de vries

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Heel veel succes! Ben heel blij met uw zorgzame medewerksters. Utrecht Kanaleneiland
  Groetjes Jane

  Jane Verbeek -

  Schrijf een reactie op: Jane Verbeek

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Goede ontwikkeling. Ook nodig in de Hoekse Waard

  W.Verver -

  Schrijf een reactie op: W.Verver

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Schrijf een reactie

  Het e-mailadres blijft prive.