Basispakket zorgverzekering uitgebreid in 2018

- Reacties 1

Het basispakket van de zorgverzekering wordt in 2018 uitgebreid. Artrosepatiënten kunnen vanaf volgend jaar de eerste twaalf behandelingen van oefentherapie declareren uit de basisverzekering, zonder daarvoor dus een eigen bijdrage te betalen.

Ook oncologiepatiënten die behandeld worden met immuuntherapie krijgen vanaf volgend jaar een vergoeding voor ziekenvervoer. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Tweede Kamer

Dit voorstel wordt in juni besproken in de Tweede Kamer. In het jaarlijkse pakketbesluit – waar de wijzigingen instaan per 1 januari van het nieuwe jaar – verdwijnen voor de rest geen behandelingen.

Artrose

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening en 1 op de 13 Nederlanders lijdt hieraan. Sterker nog, van alle artrosepatiënten voelt bijna 85 procent vaak of zelfs dagelijks pijn. Zo blijkt uit een recent onderzoek van het Reumafonds in samenwerking met Erasmus MC.

In veel gevallen helpen medicatie niet voldoende bij pijnbestrijding. Vanaf 2018 kunnen patiënten dus aanspraak maken op 12 ‘gratis’ behandelingen voor oefentherapie vanuit de basiszorgverzekering.

Premie 2018

Of de uitbreiding van het basispakket invloed heeft op de zorgpremie in 2018, is op dit moment nog niet bekend. Wel hebben zorgverzekeraars al aangegeven door hun reserves heen te zitten. Tevens heeft het VWS al begroot dat de zorgkosten volgend jaar weer fors gaan stijgen.

Dit alles zou kunnen wijzen op een verhoging van de basispremie volgend jaar.

1 reacties op Basispakket zorgverzekering uitgebreid in 2018

Schrijf een reactie

Jouw email adres blijft privé

 • Michiel de Vos

  Las ik laatst nu iets over een vergoeding voor Lifestylecoaching in het basispakket 2018?
  Om wat voor Lifestylecoaching zou het dan gaan, bij welke beroepsvereniging moeten deze coachen dan aangesloten zijn?
  Alvast bedankt voor je reactie

  Je reageert op Michiel de Vos

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren

Laatste Nieuws

Laatste Reacties

 • Willem Appel schreef op

  "Sinds 1999 val ik onder de Franse ziektekosten verzekering op basis van een klein Frans pensioen. Sinds 2007 invangen…"

  Lees meer
 • F M Suurd-Oosterhuis schreef op

  "Vraag. Word flixotide 250 in de aanvullende verzekering van zilveren kruis vergoed?"

  Lees meer
 • Anna schreef op

  "AOW staat voor Algemene Ouderdomswet. Algemeen staat voor iedereen. Ook mensen die nog nooit een dag gewerkt hebben, hebben daarom…"

  Lees meer
 • Aruntha K. schreef op

  "Beste Koen, Ik ben een astmapatient en gebruik dagelijks medicijnen. Ben benieuwd ofik onder deze regeling val? Mvg,…"

  Lees meer