Basispakket zorgverzekering uitgebreid in 2018

- Reacties 0

Het basispakket van de zorgverzekering wordt in 2018 uitgebreid. Artrosepatiënten kunnen vanaf volgend jaar de eerste twaalf behandelingen van oefentherapie declareren uit de basisverzekering, zonder daarvoor dus een eigen bijdrage te betalen.

Ook oncologiepatiënten die behandeld worden met immuuntherapie krijgen vanaf volgend jaar een vergoeding voor ziekenvervoer. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Tweede Kamer

Dit voorstel wordt in juni besproken in de Tweede Kamer. In het jaarlijkse pakketbesluit – waar de wijzigingen instaan per 1 januari van het nieuwe jaar – verdwijnen voor de rest geen behandelingen.

Artrose

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening en 1 op de 13 Nederlanders lijdt hieraan. Sterker nog, van alle artrosepatiënten voelt bijna 85 procent vaak of zelfs dagelijks pijn. Zo blijkt uit een recent onderzoek van het Reumafonds in samenwerking met Erasmus MC.

In veel gevallen helpen medicatie niet voldoende bij pijnbestrijding. Vanaf 2018 kunnen patiënten dus aanspraak maken op 12 ‘gratis’ behandelingen voor oefentherapie vanuit de basiszorgverzekering.

Premie 2018

Of de uitbreiding van het basispakket invloed heeft op de zorgpremie in 2018, is op dit moment nog niet bekend. Wel hebben zorgverzekeraars al aangegeven door hun reserves heen te zitten. Tevens heeft het VWS al begroot dat de zorgkosten volgend jaar weer fors gaan stijgen.

Dit alles zou kunnen wijzen op een verhoging van de basispremie volgend jaar.

0 reacties op Basispakket zorgverzekering uitgebreid in 2018

Schrijf een reactie

Jouw email adres blijft privé

Laatste Nieuws

Laatste Reacties

 • A.M.M. Mulder schreef op

  "Zoals onderstaand gelezen wordt bliedondezoek niet vergoed door Menzis. En als je het eigen risicobedrag al verbruikt…"

  Lees meer
 • taam meessen-caelen schreef op

  "mijn man heeft een open hart operatie gehad moeten wij die zelf betalen zijn eigen risicowas op"

  Lees meer
 • henk schreef op

  "leuk had mijn mening geven en is verwijderd..fijne mensen..gvd"

  Lees meer
 • Bart schreef op

  "Miranda van hierboven wil misschien emigreren, dus dan is het wel handig."

  Lees meer