Eigen risico voor verslaafden volledig vergoed

- 1 reacties

Trubendorffer, een GGZ-zorginstelling voor verslavingszorg, gaat het eigen risico van verslaafden met een bijstandsuitkering volledig betalen. Voorwaarde is wel dat zij de behandeling bij Trubendorffer volledig afronden. Bovendien moet iedere cliënt kunnen aantonen dat hij of zij een bijstandsuitkering ontvangt.

Met het initiatief hoopt de zorginstelling verslavingszorg toegankelijker te maken voor mensen met beperkte financiële middelen.

Zorgmijding

Volgens Trubendorffer weigeren veel verslaafden de behandeling vanwege de kosten van het eigen risico. Hoewel er veel mensen aankloppen voor hulp bij hun verslaving, haakt een groot deel al af bij de start van de behandeling op het moment dat het eigen risico wordt aangesproken. ‘Een schrijnende situatie’, noemt Dick Trubendorffer het. Hij is directeur van de GGZ-instelling voor verslaafden.

Door de drempel van het eigen risico weg te nemen, hoopt Trubendorffer dat meer mensen de juiste zorg krijgen en het aantal verslaafden in de regio afneemt.

385 euro

Het gaat vooralsnog om een pilot, genaamd ‘Bijstand voor bijstand’ en loopt tot en met 31 december 2017. Alle verslaafden die gedurende deze periode een behandeling starten bij Trubendorffer komen in aanmerking voor betaling van hun eigen risico tot het wettelijke bedrag van 385 euro.

Het eigen risico geldt voor de meeste zorgvormen die door de basisverzekering worden gedekt, waaronder ook geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Zodra het eigen risico voor een bepaald kalenderjaar is betaald, krijgt de verzekerde de resterende zorgkosten die worden gemaakt, vergoed van de zorgverzekeraar.

Meer over eigen risico

1 reacties op: “Eigen risico voor verslaafden volledig vergoed”

  • Eerste de gelukszoekers en nu de verslaafden…

    Adjudant -

    Schrijf een reactie op: Adjudant

    Het e-mailadres blijft prive.
  • Schrijf een reactie

    Het e-mailadres blijft prive.