Gratis condooms bij nieuwe zorgverzekering 2018?

- 0 reacties

Ben je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Dan is het mogelijk dat je zo maar recht hebt op gratis condooms uit de aanvullende verzekering. Een handjevol zorgverzekeraars vergoedt namelijk in 2018 condooms.

Het gaat dan in bijna alle gevallen om verzekeraars of aanvullende pakketten die zich vooral richten op jongeren.

50 condooms

Zo heb je bij de internet zorgverzekering CZdirect recht op 50 condooms bij iedere aanvullende verzekering. Deze is bij de verzekeraar al af te sluiten vanaf 1,95 euro per maand. Ook bij het jongeren pakket van grote broer CZ is dit mogelijk. Dit is dan vaak in combinatie met een vergoeding voor fysiotherapiebehandelingen en/of buitenlandzorg.

Via onderstaande link is een volledig overzicht te vinden op ZorgWijzer.nl.

Overzicht vergoeding condooms 2018

Tevens blijkt dat je ieder jaar opnieuw recht hebt op 50 condooms, zolang je verzekerd blijft. Het is dus niet eenmalig. De condooms gaan uiteraard niet eerst af van het eigen risico en er geldt ook geen eigen bijdrage. Wat wel belangrijk is om te weten is dat de condooms enkel alleen via CZdirect te bestellen zijn. Het is dus niet mogelijk om bijvoorbeeld in de drogisterij condooms te kopen en de rekening op te sturen.

Als je verzekerd bent bij de verzekeraar kun je ze zelf aanvragen en worden ze binnen 2 weken thuis afgeleverd.

Nota declareren

Ook Besured, Promovendum en National Academic vergoeden condooms uit een aanvullende verzekering. Bij deze drie zorglabels – die allen vallen onder de nieuwe risicodrager IptiQ – werkt het echter iets anders. Je hebt namelijk recht om tot maximaal 20 euro te declareren na de aanschaf van condooms. In dit geval kun je wel zelf kiezen waar je de condooms bestelt (in de winkel of online). Vervolgens moet je de nota bewaren en opsturen naar de zorgverzekeraar voor een declaratie.

Tot slot bieden VGZ (alleen in de jongeren pakketten) en PNOzorg ook een vergelijkbare vergoeding voor de aanschaf van condooms.

Het is mogelijk om tot uiterlijk 31 december van dit jaar een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor 2018. In dat geval wordt je huidige verzekeraar automatisch opgezegd.

0 reacties op: “Gratis condooms bij nieuwe zorgverzekering 2018?”

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.