‘Ik regel mijn zorg goed’ helpt bij vragen over zorgverzekering

Bart Koenraadt 2 reacties

Grote kans dat je de afgelopen weken al de campagne van ‘ik regel mijn zorg goed’ voorbij hebt horen of zien komen op de radio of in sociale media. Dit is een landelijke campagne van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om Nederlanders te informeren over de mogelijkheden om over te stappen van zorgverzekering voor 2018.

Inmiddels zijn er al tienduizenden vragen hierdoor beantwoord, meldt de Rijksoverheid woensdag.

Vragen

Dit zijn vragen als: Welke zorgverzekering past bij mij? Kan ik het eigen risico gespreid betalen? Wat valt er precies onder het eigen risico? En zit ik nog wel goed bij mijn huidige zorgverzekeraar?

Volgens minister Bruins zijn er al vele vragen beantwoord en zet het mensen echt aan het het denken. Er valt volgens de minister ook echt wat te kiezen dit jaar. Hij adviseert daarom ook iedereen om de komende tijd (tot en met 31 december) goed te kijken naar wat bij hen past en om een bewuste keuze te maken voor het komende jaar.

Zorgsituatie

Mensen worden door de campagne – die tot het einde van dit jaar doorloopt – gestimuleerd om te kijken naar de eigen zorgsituatie. Het belangrijkste daarbij is; past je huidige zorgverzekering nog wel bij de behoefte die je volgend jaar nodig denkt te hebben? Door je zorgverzekering te vergelijken met het overige aanbod op basis van je voorkeuren kan het zomaar zijn dat je elders beter/goedkoper verzekerd kan zijn voor 2018.

Uit een recent onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) bleek al dat Nederlanders – door een andere basisverzekering te kiezen – al snel 100 euro kunnen besparen. Het loont dus zeker de moeite om in ieder geval even je eigen situatie tegen het licht te houden.

Op locatie

Naast een landelijke radio en sociale media campagne wordt er inmiddels ook op 36 verschillende locaties informatie gegeven door een team van het VWS. Daarbij zijn de meeste vragen gericht op het overstappen van zorgverzekeraar en het eigen risico.

Meer over eigen risico

31 december

Het is nog mogelijk om tot aan 31 december 23:59 te wisselen van verzekeraar, waarbij de huidige zorgpolis automatisch voor je wordt opgezegd. Doe je dit zelf schriftelijk voor die tijd, dan heb je nog tot aan 31 januari 2018 om een andere zorgverzekering uit te kiezen.

De verwachting is dat ruim 1 miljoen Nederlanders dit gaan doen voor komend jaar. Hoor jij daar ook bij?

De Rijksoverheid heeft ook een website waar iedereen naar toe kan gaan voor informatie, namelijk: ikregelmijnzorggoed.nl.

2 reacties

  • Ppeta wijtman-rollof

    mijn man en ik zijn gepensioneerd welke zorgverzekering past het best bij ons [zonder extra tandpolis]

  • SSabrina

    Welke zorgverzekering is t beste in t vergoeden van een beugel?

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.