Kleine premiestijging voor FBTO zorgverzekering

- 0 reacties

Bij FBTO stijgt de premie voor de zorgverzekering in 2018 van 103,50 euro naar 105,50 euro per maand. De iets duurdere restitutiepolis die FBTO aanbiedt, wordt volgend jaar 1,45 euro duurder en komt uit op 109,95 euro per maand bij een eigen risico van 385 euro.

FBTO is onderdeel van Achmea en is inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote verzekeraar. De premies van de aanvullende verzekeringen (modules) blijven gelijk of worden volgend jaar iets duurder.

Basisverzekering

De nieuwe premies voor de basisverzekering. De korting bij een maximaal verhoogd eigen risico is verhoogd naar 22 euro per maand. Bereken nu zelf op FBTO.nl.

  • FBTO naturapolis: € 105,50
  • FBTO restutitiepolis: € 109,95

FBTO heeft naar eigen zeggen een contract met ruim 90 procent van alle zorgverleners in Nederland. Is dat niet voldoende? Dan kun je kiezen voor de restitutiepolis die 100 procent van het wettelijke of marktconforme tarief vergoed bij alle zorgverleners zonder een contract.

Zorgmodules

Uniek aan FBTO zijn de aanvullende zorgmodules met specifieke dekkingen. Zo ben je alleen verzekerd voor zorg die je echt nodig hebt. Sommige modules kun je het hele jaar door aanzetten:

  • Zorg in het buitenland
  • Ongevallen
  • Tand ongeval

FBTO hanteert voor de zorgmodules bovendien geen medische selectieprocedure. Iedereen wordt in principe dus direct geaccepteerd. Wel kan de premie iets lager of hoger uitvallen als je jonger of juist ouder bent, aangezien FBTO werkt met een leeftijdsafhankelijke premievaststelling voor de aanvullende dekkingen.

Fysiotherapie

FBTO schrapt twee modules voor fysiotherapie waarbij consulten met maximaal 500 en 1000 werden vergoed. In 2018 is er alleen nog een module af te sluiten met 350 euro vergoeding.

Zorgvergelijker 2018, vergelijk FBTO

0 reacties op: “Kleine premiestijging voor FBTO zorgverzekering”

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.