Milde stijging zorgpremie De Friesland

- 0 reacties

Zorgpremie verzekeraar 2018Bij De Friesland Zorgverzekeraar gaat de zorgpremie met enkele euro’s omhoog in 2018. Het betreft een stijging van maandelijks 2 euro en 1,75 euro voor respectievelijk de natura en restitutiepolis. De Friesland heeft ook nog een goedkopere online zorgverzekering, waarvan de premie op 12 november (de deadline) bekend wordt gemaakt. Dit doen zij om een concurrerende premie neer te zetten.

Update 12 november: De goedkope polis van De Fiesland stijgt met 4 euro per maand naar een basispremie van 103,95 euro.

De Friesland heeft 600.000 klanten en valt onder Nederlands grootste concern, namelijk Achmea. De stijging van maximaal 2 euro, ofwel 24 euro op jaarbasis is lager dan concurrent CZ. De labels van deze verzekeraar stijgen met minimaal 3 euro per maand, ofwel 36 euro per jaar.

Basisverzekering

De Friesland Zorgverzekeraar biedt drie verschillende basispolissen aan:

  • Zelf Bewust Polis:  103,95 per maand
  • Alles Verzorgd Polis: € 116,95 per maand
  • Vrije Keus Polis: € 122,25 per maand

Hieronder de ontwikkeling van de verzekeringspremie bij de drie verzekeringen:

Meer over De Friesland

Inzet reserves

De verzekeraar uit Friesland zet volgend jaar 22 miljoen euro aan reserves in om de premiestijging beperkt te houden. De premies van de aanvullende pakketten blijven grotendeels gelijk of stijgen licht en in een enkel geval daalt de prijs.

Achmea

De zorgonderdelen van De Friesland en Zilveren Kruis worden per 1 januari 2018 samengevoegd. Onder deze zorgdivisie vallen ook de activiteiten van Interpolis, ProLife, Avéro Achmea en OZF.

De aanleiding voor de samenvoeging zijn de enigszins tegenvallende resultaten van verzekeraar FBTO. De fusie heeft geen gevolgen voor klanten: beide merken en proposities in de markt blijven gewoon bestaan.

In het premieoverzicht staan alle actuele prijzen voor 2018.

0 reacties op: “Milde stijging zorgpremie De Friesland”

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.