Nederlander tevreden over verzekeraar, maar hekelt zorgpremie

Koen Kuijper geen reacties

Nederlanders zijn over het algemeen positief tot zeer positief gestemd over de service van hun zorgverzekeraar, maar vinden de premie die ze betalen te hoog. Dat blijkt uit een onderzoek die Patiëntenfederatie Nederland via haar website liet uitvoeren onder bijna 6.000 mensen.

Volgens de directeur van de Patientenfederatie, Dianda Veldman, is de test niet wetenschappelijk onderbouwd, maar geeft het wel duidelijk aan dat veel burgers de prijs van hun zorgverzekering te hoog vinden. Zeker gezien het feit dat de zorg de laatste jaren alleen maar duurder wordt, is het belangrijk dat hier serieus naar gekeken wordt, geeft Veldman aan.

Je huidige zorgverzekering vergelijken in de komende weken is dan ook een aanrader.

Service

Allereerst zijn 80 procent van de verzekerden tevreden over de service die de huidige zorgverzekeraar biedt. Dat is een nette score, maar volgens Dianda Veldman is dat eigenlijk nog niet genoeg, want zo’n 20 procent is ontevreden of heeft de vraag hierover niet ingevuld. Wat betreft de service is er dus wel degelijk de nodige winst te behalen bij verzekeraars.

Onlangs is op ZorgWijzer.nl Stad Holland als best beoordeelde zorgverzekeraar bestempeld met een 8,6 als rapportcijfer. DSW kwam op de tweede plek en ONVZ op de derde plek.

Van de grote zorgverzekeraars scoort CZ het hoogst met een rapportcijfer van 7,6. Uit de reviews blijkt dat vooral kleine verzekeraars erg hoog scoren in vergelijking met de grotere verzekeringsmaatschappijen.

Eigen risico

Omdat het eigen risico de huidige kabinetsperiode bevroren blijft op 385 euro is de kans groot dat de premies daardoor juist harder zullen stijgen. In 2018 stijgt de premie met gemiddeld 2,15 euro voor de basisverzekering.

Het eigen risico is een drempelbedrag dat je als verzekerde moet betalen voor de meeste zorgvormen die vanuit het basispakket worden vergoed, zoals medisch specialistische zorg, spoedeisende zorg en medicijnen. Ieder begin van het kalenderjaar begint de teller van het eigen risico weer op nul.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.