Premie Zorg en Zekerheid ook iets omlaag in 2018

- 0 reacties

De premie van Zorg en Zekerheid gaat op jaarbasis omlaag met 12 euro. Dat maakt de regionale zorgverzekeraar woensdag bekend. Na DSW is dit het tweede concern wat de premie voor 2018 bekend heeft gemaakt. En ook Zorg en Zekerheid verlaagt dus nu – tegen de verwachting in – de premie van de zorgverzekering.

De premieverlaging wordt betaald uit 33 miljoen euro aan reserves. Dat komt neer op 87 euro per verzekerde. De werkelijke zorgpremie onder de kostprijs. De Leidse verzekeraar kiest er bewust voor om de reserves geleidelijk in te zetten, waardoor de verzekerden uit kunnen gaan van een stabiele premie.

Op de website van Zorg en Zekerheid staat dat vanaf aanstaande zaterdag 11 november iedereen een persoonlijke premie kan berekenen.

Basisverzekering

Hieronder een overzicht van de premies voor de 3 basisverzekeringen van Zorg en Zekerheid:

Zorgpremie Zorg en Zekerheid 2018

  • Zorg Zeker Polis (natura) € 114,95 per maand
  • Zorg Vrij Polis (restitutie) € 118,45 per maand
  • Zorg Gemak Polis (natura) € 103,95 per maand

De bovenstaande premies zijn exclusief collectiviteitskorting die minimaal vijf procent bedraagt, afhankelijk van de afspraken tussen werkgevers en verenigingen.

Meer over Zorg en Zekerheid

De premies kunnen bij Zorg en Zekerheid iets omlaag doordat de zorgkosten op bepaalde vlakken minder hard zijn gestegen, zoals ziekenhuiszorg, medicijnen en hulpmiddelen.

Zelfstandig

De van oorsprong Leidse verzekeraar opereert volledig zelfstandig en heeft een marktaandeel van 2,6 procent in Nederland en heeft naar eigen zeggen 445.000 verzekerden. Zorg en Zekerheid behoort net als DSW, ONVZ, ASR en Eno tot de kleine verzekeraars van ons land.

Polis

Bij Zorg en Zekerheid kan de klant bij de naturapolis (Zorg Zeker) en de restitutiepolis (Zorg Vrij) kiezen uit maar liefst 8 verschillende aanvullende verzekeringen met diverse vergoedingsmogelijkheden, bijvoorbeeld voor tandheelkunde, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen.

De goedkopere Zorg Gemak polis biedt slechts de keuze uit één enkele aanvullende verzekering: AV-Gemak. In 2017 was dit nog een combinatie polis, maar dit wordt per volgend jaar een naturapolis.

De aanvullende zorgverzekeringen worden per 2018 gemiddeld 2,9 procent duurder dan dit jaar. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd via één van de ouders

Deadline

Het is nog even wachten op de deadline van 12 november middernacht wanneer alle verzekeraars hun premie voor het nieuwe verzekeringsjaar bekend hebben gemaakt. Vanaf maandag 13 november kan men dan een volledige vergelijking doen van zorgverzekeringen voor het nieuwe verzekeringsjaar.

Zorg en Zekerheid heeft in ieder geval – met nog minder dan 5 dagen te gaan – wederom een signaal afgegeven. De premies kunnen door inzet van reserves omlaag, al is het maar met 12 euro. De vraag is nu wat de grote verzekeraars als Achmea, VGZ, CZ en Menzis gaan doen. Komende zondag zullen we het weten.

0 reacties op: “Premie Zorg en Zekerheid ook iets omlaag in 2018”

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.