Tweede Kamer stemt tegen verlaging eigen risico 2018

Het eigen risico van de zorgverzekering gaat daadwerkelijk stijgen naar 400 euro in 2018. Een motie in de Tweede Kamer om het eigen risico volgend jaar niet te verhogen, kon op dinsdag 12 september niet rekenen op voldoende steun. 75 Kamerleden stemden tegen en 73 stemden voor.

Onder de voor-stemmers waren onder andere de SP, GroenLinks, PVV, PvdA, 50Plus, FVD, Partij voor de Dieren en Denk. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie stemden allen tegen.

Een andere motie van de PVV om het eigen risico geheel af te schaffen, kon eveneens niet rekenen op steun van de Kamer. 83 volksvertegenwoordigers stemden tegen, 65 voor.

Opvallend

Opvallend is dat CDA en ChristenUnie de motie niet steunen, terwijl zij in hun verkiezingsprogramma nog een verlaging van het eigen risico beloofden. De partijen geven aan in onderhandeling te zijn voor een nieuw kabinet en daarom niet willen meewerken aan een dergelijke motie. Zij willen de kwestie tijdens de formatiebesprekingen regelen.

Edith Schippers, demissionair minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport had vorige week al aangegeven dat het lastig zou worden om nog iets te veranderen aan het eigen risico voor 2018.

Het eigen risico stijgt omdat de kosten van loonstijgingen in de zorgsector worden doorberekend naar de burgers. In 2017 bleef het eigen risico voor het eerst sinds jaren op hetzelfde niveau.

Teleurstelling

Patiëntenfederatie Nederland is zwaar teleurgesteld met het feit dat de Kamer wederom niet heeft ingestemd met een bevriezing of verlaging van het eigen risico in de zorg. Zij hadden eind augustus in een open brief aan de Kamer nog gepleit voor een verlaging van het eigen risico naar 175 euro.

De SP deed afgelopen maandag, op 13 september, een laatste wanhoopspoging om het eigen risico te verlagen. Leden van de partij en andere sympathisanten hingen op de deur van het gebouw waar de formatiepartijen overleg voeren een poster met voorstel op, ondersteund door 266.000 handtekeningen van medestanders. De poster werd echter direct weggehaald door de politie.

Koen Auteur Zorgwijzer.nl

Als auteur voor ZorgWijzer.nl houd ik mij bezig om alle informatie binnen de snel veranderende zorgsector zo goed mogelijk in kaart te brengen. Heb je vragen aan de hand van mijn artikelen? Stel ze dan gerust hieronder of via de verschillende sociale media kanalen.

49 reacties Tweede Kamer stemt tegen verlaging eigen risico 2018
Schrijf een reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
 • Gerard
  Schreef op om 15:33

  De salarissen van de directie van zorgaanbieders moet om laag. Wordt ook nog steeds dubbele declaraties ingediend door de artsen. Kortom schandalig voor woorden.

  Je reageert op
  Gerard Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Peter Westerhuis
  Schreef op om 22:17

  Wat is een verkiezingsbelofte nog waard?? Schandalig gewoon!!!!

  Je reageert op
  Peter Westerhuis Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Marco
  Schreef op om 21:46

  Voor de verkiezingen van maart, zaten ze volop te zeggen, het eigen risico omlaag en er waren partijen die het helemaal wilde afschaffen.
  Vervolgens komt de SP met een idee, om het eigen risico afgeschaft te schaffen en daarvoor in plaats een Zorgfonds te starten zonder eigen risico, maar het mocht niet baten.
  Volgend jaar gaat het eigen risico naar €400,- en dat is niet meer te betalen, dus Rutten voldoet niet aan zijn afspraken. Schande.

  Je reageert op
  Marco Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • annie
  Schreef op om 20:36

  het naar beneede het eigen risico vooe heel veel messen niet op tebregen

  Je reageert op
  annie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Gerard
  Schreef op om 18:33

  CDA en Christenunie verbreken hun verkiezingsbelofte om het eigen risico te verlagen. Het pluche is waarschijnlijk aantrekkelijker dat het lot van de zieken, ouderen en gehandicapten. Mijn partij D66 gaat steeds meer op de VVD lijken en komt steeds meer af te staan van de zwakkeren in de maatschappij.

  Je reageert op
  Gerard Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Fons
  Schreef op om 12:46

  Politiek afstraffen in het stemhokje. Wij hebben ernstige leiders nodig die zorg dragen voor de mensen.

  Je reageert op
  Fons Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • liesbeth Puijk
  Schreef op om 11:37

  schandalig

  Je reageert op
  liesbeth Puijk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • P.A.Schatteleijn
  Schreef op om 19:34

  Het verkwanselen van de Zorg aan de 4 grote verzekeraars loopt evenals de EU op steeds meer obstakels(kosten) vast.De verplichte gedwongen acceptatie migratie beleid,met een zorgpremie van € 65,-p.m. Zonder eig.risico kost de staatskas( lees u en ik) handen met geld welke wij mogen ophoesten!Betaald u niet( 1) Incasso bureau! Geen resultaat ? Geen aanmaning meer,terug naar verzekeraar, uw vordering gaat naar het CAK welke weer meteen door gaat naar het CJIB deze neemt uw maandelijkse premie over met 25% verhoging,, betaald u niet uit onvermogen of boosheid na 6 mnd, bent u wanbetaler en komt er nog een Incasso bureau bij waardoor u +/- 100 % boete heeft! De nieuwe regeling per 1-1-2017 Met de complimenten voor ons passief Nederland aan ons huidige(demisionair) Kabinet!

  Je reageert op
  P.A.Schatteleijn Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Theo
  Schreef op om 13:35

  De “stroppenpot” van de gezamenlijke zorgverzekeraars bevat momenteel ca. 11 miljard euro. De winsten van de zorgverzekeraars.over 2016 bedroegen 7 miljard. In de afgelopen jaren zijn ca. 80.000 medewerkers in de zorg ontslagen, waardoor er dus flink bezuinigd is. Kan een zorgverzekeraar mij uitleggen hoe het kan dat het eigen risico weer omhoog moet?

  Je reageert op
  Theo Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Sjaak
  Schreef op om 10:00

  Mensen nu niet janken, we wisten allemaal hoe deze regering in elkaar zit en toch komen steeds weer dezelfde partijen aan de macht, dan kiezen we hier toch zelf voor?

  Je reageert op
  Sjaak Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Sjaak
  Schreef op om 09:58

  De zorg word niet duurder maar de nieuwe Nederlanders die hier gratis zorg krijgen dat moet betaald worden. Waarom hoor ik hier niemand over?

  Je reageert op
  Sjaak Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Kevin van susteren
  Schreef op om 06:10

  Zooitje

  Je reageert op
  Kevin van susteren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Drentswieffien
  Schreef op om 16:07

  Nou lekker dan weer! Er zijn al zoveel mensen die zwaar in de knoei zitten om de hoge kosten van de ziektekosten verzekering en het eigen risico te betalen (wij kunnen het ook amper bolwerken allemaal) en dan nu weer die verhoging. Er zullen nu waarschijnlijk nóg meer mensen niet meer naar een huisarts of zo gaan en door te lang wachten wellicht nog duurder uit zijn, omdat men dan naar het ziekenhuis moet! En de mensen die helemaal geen ziektekosten wensen te betalen en de vluchtelingen lachen straks in hun vuistje, want wij betalen wel voor hen erbij! Hoezo discriminatie!

  Je reageert op
  Drentswieffien Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Fons
   Schreef op om 17:26

   Belovers, de politiek zit er verrot van. Een echte pest. Liegen op grote schaal.
   Enkel alleen de verzekeraars worden beter van de bijdragestijging.
   Doe maar met een minimumloontje.
   Het wordt klassegeneeskunde: dus voor die het (nog) kunnen betalen.

   Je reageert op
   Fons Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • annie
  Schreef op om 15:59

  schandalig, dat noemt zich Christelijke partijen…eerder al de PVDA die zich door de VVD liet ringeloren…en de hogere heren maar graaien, alles draait om geld hier..maak je borst maar nat als D66 CDA Christenunie en VVD gaan regeren…de minima worden weer de dupe, ze hebben toch geen cent te makken, niet interessant voor de economie

  Je reageert op
  annie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • E.
  Schreef op om 15:54

  Mogen ze ook de limiet wat je mag verdienen om zorgtoeslag aan te kunnen vragen weleens aanpassen.
  ik ben alleen verdiener, gehuwd en zit toevallig net boven de limiet. Geen recht op zorgtoeslag maar we moeten wel alles van 1 salaris ophoesten. Klopt toch ook niet ?

  Je reageert op
  E. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Mvdd
   Schreef op om 08:26

   Helemaal mee eens! Zit in de zelfde situatie! Alleenverdiener, net boven de limiet van zorgtoeslag en gezin met 4 kinderen. Bijna niet meer op te brengen al die zorgkosten.

   Je reageert op
   Mvdd Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Willie
  Schreef op om 14:11

  Tja, CDA, D66, Christenunie, hielenlikkers zijn het, als ze maar kunnen meeregeren, dan willen ze alle beloftes aan de kant gooien voor de VVD. Er zijn maar bar weinig partijen die je kunt vertrouwen, en dat zijn bovenstaande zeker niet. Ze denken blijkbaar dat iedereen wel even 400 euro ergens in een oude sok hebben of zoiets. Nee, er komen op deze manier alleen maar meer mensen in de problemen, en, wat ik ook vind is dat niet meteen de vluchtelingen de schuld krijgen, we makkelijk hoor om de schuld bij hun te leggen, zij krijgen echt niet alles maar betaald hoor, het is niet hun schuld, maar van het kabinet en die graaiers die tonnen, maar ook miljoenen verdienen bij de zorgverzekeraars. Vooral bij Achmea verdient de top ruim een miljoen euro. En wij maar krom liggen om de kosten te kunnen betalen!!!

  Je reageert op
  Willie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Lgt
  Schreef op om 13:48

  De ouderen en chronisch zieken moeten dus de stijging van de lonen.
  Wat een bedrog door het CDA en de Christen Unie die beloofden deze schandalige heffing te verlagen.
  Maar ja, er zijn nog steeds een paar honderd duizend wanbetalers die niets willen betalen maar wel zorg krijgen. Daarnaast zijn er inmiddels meer dan honderdduizend asielzoekers binnengestroomd die helemaal alles voor niets krijgen.
  Dan hebben we nog de farmaceuten die met goud betaald worden voor hun produkten.
  Dus dan laten we maar bepaalde groepen die helemaal.niets daartegen kunnen doen opdraaien voor al die kosten.
  Politiek was smerig, politiek is smwrig en politiek zal altijd smerig blijven.

  Je reageert op
  Lgt Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • E.
   Schreef op om 15:43

   Heel mooi verwoord.

   Je reageert op
   E. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Jan
  Schreef op om 13:42

  Erg vervelend voor velen onder ons dat die motie het niet gehaald heeft. Maar het was te verwachten. Plucheplakkers, de jongens en meisjes in den Haag, hebben geen idee van wat er leeft in de samenleving. Mooie beloften tijdens de verkiezingscampagne worden later volkomen genegeerd. Ze weten exact tot hoever ze kunnen gaan. Weg met die partijen. Het is meer dan hoog tijd voor een ander politiek systeem.

  Je reageert op
  Jan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • oma
   Schreef op om 13:57

   Inderdaad…..ze beloven van alles maar er komt NOOIT wat uit/terecht, ik stem vanaf nu ook echt nooit meer, ze bekijken het daar maar

   Je reageert op
   oma Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Fons
   Schreef op om 18:06

   Afstraffen in het stemhokje. Ernstige leiders hebben wij nodig die zorg dragen voor de mensen en geen showmannen die lopen te lachen.

   Je reageert op
   Fons Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • D.
  Schreef op om 13:30

  Het is zwaar bezopen dat de burgers op deze manier meebetalen aan de loonsverhoging van de zorgverleners….Mag ik dan nu ook meer eisen stellen aan mijn behandelend arts als hij weer eens mijn zeldzame ziekte ontkend en geen aandacht aan schenkt, hij weigert om een doorverwijzing uit te schrijven, of overleg te plegen met zijn medecollega’s en de weg naar een ander ziekenhuis bewust belemmerd??? want dit soort dingen heb ik het afgelopen anderhalf jaar keer op keer mee moeten maken door mijn behandelend arts en verpleegkundigen. Ook heb ik diverse foute medicatie voorgeschreven gekregen waardoor ik dus nu diep in de put door zit….Wat hebben we toch een goed zorgstelsel in Nederland…. nou aan mijn hoela!!!

  Je reageert op
  D. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • W.Dijkw
  Schreef op om 12:57

  De chronisch zieken zijn weer de klos, je vraagt toch niet om ziek te zijn. Schande voor de christelijke partijen. Heb uw naasten lief, maar nu even niet.

  Je reageert op
  W.Dijkw Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • R.Evers
  Schreef op om 12:39

  Ik ben eigenlijk benieuwd wat de argumentatie van de voor-stemmers is.

  Je reageert op
  R.Evers Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • willems
  Schreef op om 12:35

  Was te verwachten zolang als de VVD mee regeerde , dus VVD er uit + D66
  ,

  Je reageert op
  willems Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Petra
  Schreef op om 12:33

  Schandalig!! Nederland en vooral de hoge pieten met 400.000 inkomen ofzo maakt zich er niet druk om. Maar al die mensen met een loon waar je normaal nee to d moet kunnen komen. Wordt aan alle kanten geplukt. Hoeveel moeten we allemaal nog inleveren en sommige zelfs interen. Kijk nou naar al die mensen bij voedselbank etc..triest!!!! Dat dit in een kand als Nederland gebeurd. Terwijl san de abdere jant met miljoenen gesmeten wordt.

  Je reageert op
  Petra Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • H. Moller
  Schreef op om 12:31

  En nou maar weer dat beetje AOW vakantiegeld inleveren voor eigen risico/bijdrage, als gronisch zieken 2 maal 400 plus de eigen bijdrage. Bedankt tweede kamer, ga zo door en zorg goed voor je zelf.

  Je reageert op
  H. Moller Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Arie Vroombout
  Schreef op om 12:14

  DE gene die voor stemde ver dienen 180000 bruto per jaar zal hun een zorg zijn zitten weer voor 4jaar op rozen zelfs de achter ban is het er niet me eens

  Je reageert op
  Arie Vroombout Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • wally
  Schreef op om 12:10

  We zijn druk doende om van een zeer sociaal land een a-sociaal land te worden. Ik voor mezelf en God voor ons allen.

  Je reageert op
  wally Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Verpaalen
  Schreef op om 11:58

  Nog meer mensen erbij die het eenvoudig weg niet meer kunnen opbrengen. En dus de rest van de mensen dan straks nog meer moeten betalen. Zo hou je een kringetje, en mensen geen medicijnen meer halen. En daardoor in ziekenhuis belanden wat veel meer kost.

  Je reageert op
  Verpaalen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Yvonne
  Schreef op om 11:55

  Dit is te zot voor woorden toch daar stemmen we nog voor ik leef van de bijstand dit is meer dan kwart van mijn inkomen mijn God hoe moet ik nu rond komen Rutte fijn dat je belofte na komt. Ik heb hier geen woorden voor dit is misleiden voor diegene die op u gestemd hebben.

  Je reageert op
  Yvonne Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Opa
   Schreef op om 14:01

   Inderdaad…..ze beloven van alles maar er komt NOOIT wat uit/terecht, ik stem vanaf nu ook echt nooit meer, ze bekijken het daar maar! Rutte beloofd wel vaker iets wat hij niet nakomt toch? bijv de onderste steen zal boven komen (vliegramp) ……RUTTE ??

   Je reageert op
   Opa Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Anna
  Schreef op om 11:48

  Tja, dat noemt zich christelijk CU en CDA, enige kruis waar deze lui in geloven hangt in hun broeken. Van VVD en D’66 kan je niets anders verwachten, beide denken alleen aan hun toekomstige bonussen in het bedrijflrven.. Het is om je rot te schamen, maar deze ver van de burger staande politici die de schaamte allang voorbij zijn.

  Je reageert op
  Anna Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Ton
  Schreef op om 11:46

  Ik hoop dat het nieuwe cabinet de laan uitgestuurd wordt nog voor het goed en wel zit. De tijd dat politieke partijen verkiezingsbeloftes naast zich neer kunnen leggen moet nu maar eens goed afgelopen zijn. Laat ze de p v/d a maar achterna hollen…!

  Je reageert op
  Ton Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • tesseract
  Schreef op om 11:14

  hebben die “mensen”in de kamer wel door wat er gebeurd als je de kosten niet kunt betalen?
  dan halen ze zomaar met een deurwaarder je hele huis leeg.doe dat ook eens bij de min. president kijk hoe leuk hij dit vind .thuiskomen in een gestript huis

  Je reageert op
  tesseract Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Hans Middel
  Schreef op om 11:06

  In plaats dat wordt getracht de kosten in de zorg te verlagen, kiest de Tweede Kamer in meerderheid voor de gemakkelijke weg. Namelijk het verhogen van het eigen risico waarbij volledig voorbij wordt gegaan aan onmogelijkheid voor talloze Nederlanders dit te kunnen betalen. Kortom Haagse arrogantie.

  Je reageert op
  Hans Middel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Saul Koster
  Schreef op om 11:04

  De Patientengederstie huilt krokodillentranen. Samenwerken met ZN en ziektekostenverzekeraars en inhuren van dure adviseurs en bureaus en dan zogenaamd verontwaardigd zijn over wat hun partners in crime doen. in het psychische domein heb je ook zo’n club: MIND. We moeten als consumenten van gezondheidszorg flink achter onze oren krabben.

  Je reageert op
  Saul Koster Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Paul Koster
  Schreef op om 10:59

  stel dat we met 1 of 2 miljoen verzekerden een eigen fonds oprichten, een coöperatie, kunnen we dan de commerciële ziektekosten bedrijven weg zetten? Misschien ook het geld dat we uitgeven aan onzinnige stichtingen overdragen aan die coöperatie? Evenals bijdragen van mensen aan postcodeloterij, vriendenloterij, enz. in de aan die cooperatie verbonden loterij storten?

  Je reageert op
  Paul Koster Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Ton
   Schreef op om 11:48

   Daarom is het plan van de SP zo’n goed idee. Het Nationale Zorgfonds..!

   Je reageert op
   Ton Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Drentswieffien
   Schreef op om 16:40

   Van mij mag de SP dit plan doorzetten, want zoals het nu gebeurd lijkt nergens meer op! Ik zal als eerste overgaan naar Het Nationale Zorgfonds…..tenminste als het dan wel weer normaal betaalbaar wordt. Alle partijen beloven wel wat, maar bijna niemand komt zijn beloften na. We wachten het af!

   Je reageert op
   Drentswieffien Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Jan
   Schreef op om 13:50

   Helemaal mee eens wat Paul hier zegt. Ik zal mij als eerste bij zo een organisatie verzekeren.

   Je reageert op
   Jan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Adjudant
  Schreef op om 10:51

  En gelijk hebben ze.

  Zorgkosten stijgen, steeds meer medicijnen die zeldzame ziektes bestrijden. Dit kost geld mensen!

  Je reageert op
  Adjudant Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Ramon
   Schreef op om 11:21

   Ja en wie gaat de rekening betalen dan? De zwakkeren in de samenleving

   Je reageert op
   Ramon Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • W.Herbers
   Schreef op om 12:09

   Ik dacht het niet.De zorgtoeslag voor “zwakkeren” wordt verhoogd in 2018. Jan modaal betaalt het eigen risico vanaf ca.33.000 bruto.Die krijgt vanaf dat bedrag geen zorgtoeslag en huurtoeslag en heeft netto minder dan iemand met 20.000 bruto per jaar.

   Je reageert op
   W.Herbers Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Joop D.
   Schreef op om 13:38

   “Jan Modaal” W.Herbers,
   Wat een totale onzin dat de “Jan Modalen” minder overhouden als zij die recht op huur- en zorgtoeslag ontvangen!!! Rekenen is een kunst die door het huidige kabinet is uitgevonden! Op naar een Nationale Zorgverzekering, ook voor de ” Jan Modalen”……

   Je reageert op
   Joop D. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Jan
   Schreef op om 13:58

   Ik heb gewerkt in een instelling voor gehandicapten. Aan het einde van het jaar werd er een gigantisch feest georganiseerd voor alle medewerkers en leveranciers. Op mijn verontwaardiging werd gezegd dat de pot leeg moest daar er anders in het nieuwe jaar minder geld beschikbaar gesteld zou worden door de overheid (belastingbetaler). De ziekte Hebzucht doet mede de zorgkosten stijgen en dat is echt geen zeldzame ziekte!

   Je reageert op
   Jan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • John.
   Schreef op om 23:25

   Dat moeten ze regelen met de zakkenvullende farmaceuten. Niet door er in mee te gaan en steeds kosten te verhogen voor de gewone burger.

   Je reageert op
   John. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op

Het laatste nieuws