VANDAAG: laatste kans om te wisselen van zorgverzekeraar

VANDAAG: laatste kans om te wisselen van zorgverzekeraar

Artikel door: Thomas - geen reacties

VANDAAG: laatste kans om te wisselen van zorgverzekeraar

Vandaag, 31 december, is je laatste kans om een overstap te maken van zorgverzekering. Neem je huidige zorgverzekering dus nog even snel onder de loep alvorens je de champagnefles ontkurkt. Bij een overstap wordt je huidige zorgpolis automatisch voor je opgezegd en gaat je nieuwe polis in per 1 januari 2018. Bovendien heb je recht op 14 dagen bedenktijd bij een online switch van zogpolis.

Door zorgverzekeringen te vergelijken weet je zeker of je ook in 2018 voordelig bent verzekerd of dat het gunstiger is om te wisselen van zorgverzekeraar.

Zorgpremie

De zorgpremie van de basisverzekering gaat volgend jaar met gemiddeld 2 euro per maand omhoog. Bovendien worden veel aanvullende verzekeringen duurder of worden de pakketten uitgekleed waardoor je hetzelfde betaalt voor een lagere dekking. Kortom, ook in 2018 is er veel veranderd wat betreft je zorgverzekering.

Koen Kuijper van ZorgWijzer.nl licht toe:

“Aangezien de meeste zorgverzekeringen duurder zijn geworden of zijn uitgekleed, loont het zeker om je huidige verzekeringspolis onder de loep te nemen. De kans is immers groot dat je teveel betaalt of dat de dekking niet meer bij je past. Ondanks dat blijft het opvallend dat veel Nederlanders in hun winterslaap blijven en niet eens de moeite nemen om een vergelijking te doen. Dat is jammer, want er is ook voor 2018 veel te besparen.”

Veel te besparen

Voor de basisverzekering alleen al zijn de verschillen in premie aanzienlijk. Ter illustratie: de duurste basisverzekering is ruim 380 euro op jaarbasis duurder dan de goedkoopste basispolis (!).

Stap over & bespaar nu nog op je zorgpremie

Zodra men aanvullende verzekeringen gaat vergelijken op prijs en inhoud kunnen de verschillen nog veel groter worden. Zeker voor uitgebreide dekkingen voor fysiotherapie en tandheelkunde kan het premieverschil oplopen tot enkele tientallen euro’s.

Overgestapt?

Ben je pas geleden al overgestapt of ga je sowieso vandaag nog wisselen van polis? Houdt dan rekening met het volgende:

  • Je oude polis eindigt op 31 december 2017.
  • Je nieuwe polis gaat per 1 januari 2018 in.
  • Het kan zijn dat je eenmalige dubbele premie betaalt aan beide verzekeraars. Alle teveel betaalde premie krijg je netjes teruggestort.
  • Je nieuwe zorgpasje arriveert doorgaans binnen 7 tot 14 dagen.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.