Verzekerde nog steeds meest tevreden bij kleine zorgverzekeraar

- 3 reacties

Stad Holland is door de bezoekers van ZorgWijzer.nl verkozen tot best beoordeelde zorgverzekeraar met een gemiddeld cijfer van een 8,6. Op de tweede plek is DSW geëindigd en ONVZ completeert de top drie met respectievelijk een cijfer van een 8,4 en 8,3. Bij de grote verzekeraars behaalt CZ de hoogste waardering (7,6).

In totaal zijn er 8.637 beoordelingen geplaatst bij 40 verschillende zorgverzekeraars. De aanbieders van zorgverzekeringen zijn beoordeeld op vier verschillende categorieën, namelijk: premie, service, zorgkeuze en vergoedingen.

Best beoordeeld

Alleen zorgverzekeraars met meer dan 50 beoordelingen op ZorgWijzer.nl maken kans om als beste verzekeraar uit de bus te komen. Dit heeft geresulteerd in de volgende top drie voor 2017/2018:

Best beoordeelde zorgverzekeraars
Stad Holland DSW ONVZ
Premie 7,9 8,1 7,4
Service 8,8 8,6 8,4
Zorgkeuze 8,9 8,5 8,9
Aanvullend 8,7 8,2 8,4

Stad Holland en DSW

De lijst wordt voor het eerst dit jaar aangevoerd door Stad Holland (bekijk website). Dit is een relatief kleine zorgverzekeraar en onderdeel van het DSW-concern. Dit concern scoort al jaren hoog in klanttevredenheidsonderzoeken en DSW vinden we zelf dan ook terug op nummer 2.

Stad Holland en DSW bieden grotendeels dezelfde basisverzekering en aanvullende verzekeringen, echter het verschil is dat de winnaar een restitutiepolis aanbiedt en de nummer twee een combinatiepolis. Bij een restitutiepolis heeft een verzekerde volledige keuzevrijheid. Een tweede verschil is dat Stad Holland een aantal extra uitgebreide aanvullende pakketten heeft. Daartegenover staat dat de basispremie iets hoger ligt dan bij DSW.

Deze onderlinge verschillen komen ook goed terug bij de beoordeling, zoals hierboven in de tabel wordt getoond.

ONVZ

Ook ONVZ is geen onderdeel van de traditionele vier grote zorgverzekeraars en opereert zelfstandig als risicodrager. ONVZ is zeker niet de goedkoopste zorgverzekering, maar biedt als een van de weinige een restitutiepolis aan. Ook de aanvullende verzekeringen van ONVZ bieden een ruime dekking, zoals onbeperkte fysiotherapie.

De service bij het afhandelen van vragen en/of declaraties wordt in de gehele top drie bovengemiddeld beoordeeld.

Grote zorgverzekeraars

Bijna negentig procent van alle Nederlanders is verzekerd bij Zilveren Kruis (Achmea), VGZ, CZ of Menzis. Iedereen kent wel iemand die bij een van deze vier partijen een zorgverzekering heeft. Zij scoren beduidend lager dan de top drie, maar nog steeds wel een ruime voldoende.

Beoordeling grote zorgverzekeraars
CZ Zilveren Kruis Menzis VGZ
Premie 7,0 6,8 6,7  6,6
Service 8,0 7,7 7,6  7,4
Zorgkeuze 7,9 7,6 7,6  7,5
Aanvullend 7,6 7,4 7,2  7,2

Vergelijken

Op dit moment is het mogelijk om over te stappen van zorgverzekering voor 2018. Ondanks dat de hoogte van de premie een belangrijk onderdeel hiervan is, wordt de mening van anderen ook steeds belangrijker. In de zorgvergelijker 2018 nemen de klantbeoordelingen (reviews) daarom een prominente plek in bij het resultaat.

Tot en met 31 december kun je een nieuwe zorgverzekering kiezen, waarbij de huidige zorgpolis automatisch voor je wordt opgezegd.

3 reacties op: “Verzekerde nog steeds meest tevreden bij kleine zorgverzekeraar”

 • Goede vergelijking! Wat ik mis is dat mensen die wat mankeren vaak geen aanvullende verzekering kunnen afsluiten. Daar zou wat meer voor moeten worden gewaarschuwd!

  Margarita -

  Schrijf een reactie op: Margarita

  Het e-mailadres blijft prive.
  • In de zorgvergelijker https://www.zorgwijzer.nl/zorgvergelijker wordt aangegeven of er een medische selectie geldt voor aanvullende verzekeringen. Dat wordt aangegeven d.m.v. een rood kruis voor “Directe acceptatie”

   Bart -

   Schrijf een reactie op: Bart

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Gefeliciteerd Stadholland en ik kan zeggen uit eigen ervaring: heel erg verdiend.

  Fabienne -

  Schrijf een reactie op: Fabienne

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Schrijf een reactie

  Het e-mailadres blijft prive.