Welke vergoeding krijg je voor een kunstgebit?

Een kunstgebit is een grote verandering en zal een belangrijke rol gaan spelen bij het kauwen en spreken. Ook het uiterlijk speelt natuurlijk een rol. Voorafgaand aan het zetten van een kunstgebit moeten de tanden en kiezen worden getrokken. Dat gebeurt vaak in stappen. Eerst worden de kiezen getrokken en een paar weken later de tanden. Dit hoeft echter niet persé het geval te zijn. Bij sommige tandartspraktijken wordt het kunstgebit direct geplaatst na het trekken van alle tanden en kiezen. Dit wordt ook wel een immediaat gebitsprothese genoemd.

Het uiteraard wel fijn om te weten in hoeverre je vergoeding ontvangt van jouw zorgverzekering voor het zetten van een kunstgebit.

Vergoeding basisverzekering

Vanuit de basisverzekering heb je recht op 75 procent vergoeding van een volledig kunstgebit. Afhankelijk van de zorgverzekeraar is dat eens per vijf jaar of acht jaar. Zorgverzekeraars mogen in dit kader zelf het termijn bepalen. Daarnaast ontvang je een vergoeding van 100 procent voor de nodige reparaties/rebasen die vereist zijn. Let wel op de volgende voorwaarden:

 • 75 procent van de kosten van een kunstgebit worden vergoed vanuit de basisverzekering, dat betekent echter wel dat je een kwart zelf bij moet leggen (eigen bijdrage). Normaliter komt dit neer op ongeveer 125 euro voor de boven- of onderprothese.
 • Het eigen risico is van toepassing voor het kunstgebit, deze bedraagt 385 euro in 2017
 • Reparaties (rebasen) worden 100 procent vergoed, maar zijn vaak verbonden aan een maximum bedrag. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar.
 • Het trekken van de kiezen om de prothese te plaatsen worden niet gedekt. Daarvoor kun je een aanvullende verzekering afsluiten.

Rekenvoorbeeld eigen bijdrage

Om je een idee te geven van de kosten van een eigen bijdrage hebben we een eenvoudig rekenvoorbeeld opgesteld. Stel dat je een volledige, nieuwe prothese laat plaatsen en dat de kosten hiervan 1000 euro bedragen: je ontvangt dan een vergoeding van 75 procent vanuit de basisverzekering. Dat komt neer op 750 euro. De rest (25 procent) van de 1000 euro valt onder de wettelijke eigen bijdrage en betaal je zelf: 250 euro. Daarnaast betaal je ook 385 euro via het eigen risico, dit geldt echter alleen als het eigen risico nog niet eerder is belast.

Hieronder zie je wat je dan zelf moet betalen en hoeveel wordt vergoed door de verzekeraar.

Bedrag
Totale kosten kunstgebit en plaatsing € 1.000
Wettelijke eigen bijdrage (25%) € 250
Eigen risico (2017) € 385
€ 635 betaal je zelf
€ 365 wordt vergoed door de verzekeraar

Heb je een aanvullende tandartsverzekering dan wordt meestal een deel (of het volledige bedrag) van de kosten van de eigen bijdrage gedekt. Met veel aanvullende verzekeringen ontvang je dan een vergoeding van bijvoorbeeld 75 procent van de eigen bijdrage. Je betaalt dan nog maar 25 procent van de eigen bijdrage zelf: 0,25 x 250 = 62,50 euro. Hieronder het rekenvoorbeeld in de tabelvorm.

Weeg premie af tegen kosten eigen bijdrage

Het rekenvoorbeeld hierboven verdient enkele nuance. Het is namelijk zo dat de kosten van een kunstgebit, het deel eigen bijdrage in dit geval, moeten worden afgewogen tegen de maandelijkse premie van de aanvullende zorgverzekering. Voor mensen die reeds een kunstgebit dragen is het daarom doorgaans niet zinvol om een tandartsverzekering af te sluiten.

Voor mensen die nog géén kunstgebit dragen en een kunstgebit nodig hebben, kan het aantrekkelijk zijn de aanvullende (tandarts)-verzekering aan te houden totdat de tanden getrokken zijn en de eerste (immediaat) prothese geplaatst is.

Met dank aan: Dentilia kunstgebitten. 

Dit artikel is voor het eerst gepubliceerd op 22 april 2014 en opnieuw geschreven op 5 april 2017.

Koen Auteur Zorgwijzer.nl

Als auteur voor ZorgWijzer.nl houd ik mij bezig om alle informatie binnen de snel veranderende zorgsector zo goed mogelijk in kaart te brengen. Heb je vragen aan de hand van mijn artikelen? Stel ze dan gerust hieronder of via de verschillende sociale media kanalen.

38 reacties Welke vergoeding krijg je voor een kunstgebit?
Schrijf een reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
 • Nico Schrauwen
  Schreef op om 14:00

  Vergoeding voor nood gebit

  Je reageert op
  Nico Schrauwen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • T.de Jongh
  Schreef op om 10:49

  Een nieuw kunstgebit op twee implantaten inclusief staaf tussen twee implantaten kost
  E 1.930,41 dan moet ik nog E 350,00 aan de Tand prothetische praktijk betalen.
  Daarna nog E 300,00 eigen bijdrage en E 385,00 Eigen risico . Totaal E 985,00.
  Het bedrag dat de Tand prothetische Praktijk ontvangt is E 2.280,00 .
  Bespottelijke prijzen. Dus geen nieuw gebit

  Je reageert op
  T.de Jongh Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • jack
  Schreef op om 14:35

  Vergoeding nieuw gebit niet gratis, ok niet na 5 jaar.
  heb onlangs nieuw bovengebit “gekocht”.
  Ook na 5 jaar betaal je toch je eigen bijdrage deel en eigen risico, wat bij mij dus nog op bijna €400,- uitkwam.
  tandtechnicus zegt wel dit dit vergoed word maar je betaald dus toch je eigen bijdrage deel en eigen risico helaas. Dit had ik niet zo verwacht.

  Je reageert op
  jack Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • ronnie
  Schreef op om 07:22

  ik heb een slecht gebit..van de 32 tanden/kiezen nog 14 over..wil alles laten trekken en gebit..wat een gedoe met die zorgverzekering..dit wel vergoed..dat weer niet..aanvullende verzekeringen..ik heb basisverzekering en verder nix en neem ook geen aanvullende verzekering..geen zin me te verdiepen in de zorgpolis..betaal het wel van me spaargeld..was ik een zogenaamde ‘vluchteling” geweest dan zou het gratis zijn..zo gaat het hier in dit land

  Je reageert op
  ronnie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • frans pleijsier
  Schreef op om 15:01

  Hallo Coen, ik heb al een boven prothese,maar ik heb onder nog wat tanden stuk of 9, ik heb last v angsten en paniek aanv, slik daar dan ook medicijnen voor,wat ik wil zeggen is dat ik niet naar de tandarts durft,ik wil ze onder narcose laten trekken, volgens mijn arts is dat mogelijk,mijn vraag is, ik heb nu een basis verz bij Zekur v 92 euro per mnd,moet ik mij bij verz volgen jou Coen? bijv Hartelijkdank, Gr F.Pleijsier.

  Je reageert op
  frans pleijsier Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • h van duijn
  Schreef op om 15:57

  myn man moet een boven en ondergebit de kosten zyn 1080 ik heb een avplusverzekering met aanvullende verzekering voor ouderen hoeveel krygt hy vergoed

  Je reageert op
  h van duijn Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Louis
  Schreef op om 20:45

  eind 2014 is bij mij een volledige boven- en onderprothese geplaatst. Het betreft een immediaatprothese en ik heb dus geen eigen tanden en kiezen meer.
  Vanaf het begin heb ik problemen gehad met de onderprothese en na twee maanden heeft een rebase plaatsgevonden. Echter de klachten bleven.
  De tandarts adviseerde mij om naar een implantoloog te gaan voor een klikgebit gezien de moeilijke vorm van mijn toch wel behoorlijk geslonken onderkaak.
  De implantoloog deelde mij mede dat er geen vergoeding komt voor een implantaat, omdat eeerst een nieuwe onderprothese moet worden geprobeerd. Na deze prothese kan dan de aanvraag/machtiging voor een implantaat worden gedaan.
  Probleem is nu dat de kosten van de nieuwe onderprothese 890 euro! niet worden vergoed door mijn zorgverzekeraar omdat vervanging binnen 5 jaar een machtiging vereist. Ondertussen heb ik in de voorwaarden van de basisverzekering dit kunnen lezen.
  Mijn irritatie zit in het feit dat de tandarts en de implantoloog dit hadden kunnen weten en mij dit hadden moeten vertellen. Mijn argument is dat de basisverzekering een wet is en de vergoeding en de voorwaarden voor iedereen en bij elke verzekeraar gelijk is.
  De nota loopt ook nog via Fa-med en dat is ook niet de meest coöperatieve organisatie die ik ken.
  enfin, ik ga met mijn tandarts praten om alsnog de machtiging aan te vragen, maar wil wel weten als vergoeding van de verzekeraar niet gaat lukken ik de tandarts aansprakelijk kan stellen voor onjuiste voorlichting. Immers is er uitgebreid over de kosten gesproken en beiden wisten dat de prothese een jaar oud is.

  Je reageert op
  Louis Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Diana
   Schreef op om 21:46

   Naar mijn weten mag een immediaat prothese na een half jaar vervangen worden door een conventionele prothese ( dus niet op implantaten). Een prothese op implantaten moet zowiezo aangevraagd worden. En dan is het maar net welke zorgverzekeraar je hebt. CZ, VGZ en Ditzo zijn niet mijn favorieten.

   Je reageert op
   Diana Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Evelien
  Schreef op om 22:41

  Hallo ik heb geen slechte tanden maar wel heel slecht tandvlees,door vervelende ervaringen met mijn tandarts nu al 2 jaar niet gegaan.
  Ik wil dan ook heel.graag kijken of een gebit niet beter zal zijn voor mij ivm tanden los komen te staan. Ik heb een top verzekering bij dsw en benieuwd wat het mij zal gaan kosten en oja ik wil niet naar mijn huidige tandart terug… heeft iemand goed advies

  Je reageert op
  Evelien Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • edward
  Schreef op om 23:03

  Dus als je een nieuw kunstgebit moet hebben word dit zogenaamd vergoed ‘vanuit de basisverzekering’niet dus je moet wel eigen risico betalen 360 plus eigenbijdrage 125 totaal ben je 485 kwijt terwijl je verzekerd bent MOOIE BOEL allemaal dat word je toch belazerd?

  Je reageert op
  edward Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • aart franken
  Schreef op om 12:50

  wettelijke bijdrage van 25% voor een gebitsprothese.
  ik vindt het te zot om over te praten , nog even en je bent beteraf zonder zorgverzekering

  Je reageert op
  aart franken Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Piet Vreeswijk
  Schreef op om 11:08

  eigen risico, eigen bijdrage, ik vond het vrij complex. Ik heb in augustus 2015 mijn gebit laten trekken bij De Gebitskliniek in Sliedrecht. Ben daar echt ontzettend goed begeleid. Zij hebben contact opgenomen met de zorgverzekeraar en me alles uit handen genomen. Vooraf duidelijkheid over de behandeling en kosten. Vervolgens ook nog heel netjes behandeld en een prachtig eindresultaat

  Zo hoort het dus te gaan, was al bij een andere praktijk geweest, je wordt overal behandeld als een nummer met nauwelijks oog voor de patient. Zorg zou weer zorg moeten zijn in plaats van gemeentehuisbureaucratie!

  Je reageert op
  Piet Vreeswijk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Remco
  Schreef op om 13:35

  Hoe je het ook wendt of keert, alleen de kleine lettertjesmaffia wordt er beter van. Slecht idee, privatisering van de zorgkostenvezekeringen. Je ziet wat er gebeurd is de afgelopen jaren. Het is er niet goedkoper door geworden en al helemaal niet eenvoudiger. Hoe moet je als consument nu inschattingen maken over wat je misschien wel of niet gaat krijgen met een n = 1, terwijl de verzekeringen allemaal kunnen rekenen met n>100.000. Wie trekt er aan het kortste eind denken jullie? Ophouden met die zorgkostenpoppenkast en gewoon weer terug naar wat deze verzekeringen ooit waren, collectief inleggen om het risico van de enkeling te dekken.

  Je reageert op
  Remco Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • guus
  Schreef op om 10:28

  tanden laten trekken onder narcose. dan een egbid op klik systeem.
  wat zijn hiervoor de kosten

  Je reageert op
  guus Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Wilma van Andel
  Schreef op om 10:32

  Ik heb in augustus 2015 mijn gebit laten trekken. Op dit moment heb ik een noodgebit. In februari 2016 krijg ik mijn origineel gebit. Nu heb ik gehoord dat ik in 2016 opnieuw mijn eigen risico moet betalen. Ik dacht dat als een behandeling gestart is in een bepaald jaar en doorloopt naar het volgende jaar je dan niet opnieuw eigen risico moet betalen.

  Je reageert op
  Wilma van Andel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Gert Drogt
   Schreef op om 21:42

   Wilma ik heb ook dat probleem vorig jaar onderkaak kiezen laten trekken en tanden gebit erin nu in 2016 blijkt dat de tandarts mij vier kiezen heeft getrokken en overal de wortels afgeknapt dus nu moest ik naar kaakchirurg eruit laten halen en die behandeling is ook vorig jaar gestart en ik zit dus ook met het eigen risico heb ik vorig jaar ook al betaald moet ik nu weer betalen voor en behandeling die in 2015 is gestart ben jij al iets te weten gekomen over hoe of wat

   Je reageert op
   Gert Drogt Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • w van duijn
  Schreef op om 10:24

  myn mam heeft een zeer slecht gebit eigenlyk alleen wortels met plaatjes met wat tanden een boven en ondergebit kost nu ongeveer 1000euro maar zit daar ook trekken of uitsnyden van wortels by inbegrepen

  myn man moet een boven en ondergebit maar hy heeft nog weinig kiezen en een plaatje voor tanden zit het trekken en afgebroken kiezen by de 1100euro voor een gebit inbegrepen

  Je reageert op
  w van duijn Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • han lankhorst
  Schreef op om 09:55

  sinds mijn jeugd heb ik al een slecht gebit. 30 jaar geleden heb ik diverse kronen en bruggen gekregen. Onder die kronen waren nu ontstekingen. Die slechte kiesen zijn verwijderd en het ontstoken kaakbot is gecurreteerd. Nu had ik voor de rechter bovenkant een immediaat nodig tot dat de definitieve prothese aangemeten kon worden. Ik heb een aanvullende tandartsverzekering bij NA. Ik ben rechtstreeks naar de tandtechnieker gegaan voor deze immediaat. Nu wil NA de immediaat niet vergoeden. In de kleine letertjes staat dat een immediaat alleen vergoed wordt via de tandarts en dan naar de teandtechnicus. Of rechtstreks naar de protheticus. Eerst werde de rekening niet vergoed omdat de codes niet zouden kloppen en is het verhaal dat ik niet rechtstreeks naar de tandtechnicus had moeten gaan. Wat heeft die extra stap voor zin. Wordt de zorg alleeen maar duurder van.

  Als leek weet je dat toch niet. Ik voel me erg gedupeerd door deze extra regeltjes.

  Je reageert op
  han lankhorst Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • O
   Schreef op om 23:20

   Het is Kiezen ipv kiesen en tandtechnicus ipv tandtechnieker en al zeker niet teandtechnicus. het is lettertjes en geen letertjes. en eerst werde de rekening niet vergoed klopt ook niet echt veel van. Als je een klacht hebt ga dan de volgende keer naar de groenteboer die is nog goet koooper daan de taandtegniekker en dan wort du zorch nog goet koopur daan naar un wel opchelijde tandaart of taandprotetikoes. Een tandarts heeft een 6 jarige opleiding en een tandprotheticus een 4 jarige Hbo gaat u maar lekker naar de Tandtechnieker. mvg

   Je reageert op
   O Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Freek Hoes
   Schreef op om 19:09

   Waardeloze reactie van degene die zich anoniem verschuilt achter de letter O… Triest

   Je reageert op
   Freek Hoes Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Hein
   Schreef op om 13:57

   En elke zin beginnen we met een hoofdletter!!
   ( . het is lettertjes en geen letertjes. en eerst werde de rekening niet vergoed klopt ook niet echt veel van. )
   En Hbo = HBO. ( en eerst werde de rekening ) zou moeten zijn (werd) .
   Welke LBO heb jij op gezeten?

   Je reageert op
   Hein Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Andrea
  Schreef op om 19:35

  Ik heb een ondergebit ,moet er minstens 6 maal per dag kleefpasta op doen anders valt het er uit. Doordat ik heel moeilijk kan kauwen heb ik maagkrampen ,ook mede een zeer grote hernia in de maag! Dit is mijn derde prothese in twee jaar. Ik kan geen inplantaten betalen heb een zeer klein pensioentje en aow.

  Je reageert op
  Andrea Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Elizabeth Straatman
  Schreef op om 16:02

  Oh ja ik heb alleen basis verzekering

  Je reageert op
  Elizabeth Straatman Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Elizabeth Straatman
  Schreef op om 16:01

  Hallo
  Ik heb en vraag
  Ik gebruik medicijnen en nu brokkelen al m,n tanden en kiezen af
  Het is geen gezicht,maar ik heb en grote angst voor de tandarts
  En ze willen ook liever niet helpen omdat ze bang zijn voor bloedingen
  Waar kan ik terecht Gr Elizabeth

  Je reageert op
  Elizabeth Straatman Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • christa
   Schreef op om 12:58

   angst voor tandarts herken ik, ben bij Tandcare, ze hebben praktijken in heel Nederland, daar snappen ze angst, rekenen keurig uit wat het gaat kosten, en veroordelen niet als je lang niet ben geweest. Bloedingen, heb je Bep.medicatie?moverleggen met huisarts.
   Sterkte en groet

   Je reageert op
   christa Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Samantha
  Schreef op om 19:05

  Beste Harr en Jan.

  Ik ga zeker nadenken over klikprothese,bedankt voor adviezen!
  Ik ben 50,en dan gaat het een en ander achteruit.
  Gelukkig kan ik eigen risico in termijnen betalen,da’s wel fijn.

  Je reageert op
  Samantha Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • dodde
  Schreef op om 21:51

  Vraag. Boven protese vervangen wat gaat ons dit kosten. Zijn aanvullend verzekerd tand 1.
  Mvg dodde

  Je reageert op
  dodde Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Harr
  Schreef op om 21:16

  clickgebit boven en onder vergoed door de verzekering.

  begroting 8.600 waarvan 125 voor bov en en onder 125 is samen 250 euro. zelf te betalen is op dit bedrag haast niks en je hebt weer een heel goed gebit. wat goed zit en clickt. je kan gespreid betalen eventueel.
  Waarde cheque 100 euro. er nog eens bij.

  Geen kleefpasta meer nodig heerlijk gevoel .

  Je reageert op
  Harr Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • J. van der Kooij
  Schreef op om 15:04

  Hoe zit het wanneer je een implantaat nodig hebt omdat je kaak niet veel meer voorstelt?

  Je reageert op
  J. van der Kooij Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Harr
   Schreef op om 21:03

   Neem contact op met een tandcliniek
   voor intackgesprek
   Zij zorgen dan voor de aanvraag voor boven implantaat hier doet de verzekering soms moeilijk over maar als dit bij U niet veel voorsrteld kunnen zij hier wel voorzorgen.
   Dit jaar is de eigen bijdrage nog 125 euro voor boven en beneden.
   Volgend jaar is de bijdragen meer dan 125.

   Dus advies laat dit dan nog in 2014 doen heb ik ook gedaan.

   Beneden is meestal geen probleem.

   Ik ben zeer tevreden met mijn bovengebit op 5 inplantaten, zit goed vast nu geen kleefpasta meer nodig.Maar boven alles trekken en dan wachten tot de kaak goed hersteld heeft duurt ongeveer half jaar.

   Je reageert op
   Harr Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Lenny
  Schreef op om 21:22

  Er staat een fout in het overzicht: bij DSW staat ‘AV Top’ € 7,50. Dit moet echter zijn ‘AV Compact € 7,50’ want voor AV Top betaal je € 31,25 per maand!
  De vergoedingen door DSW ‘100%, tot € 700,- per 2 jaar’ vallen onder AV Top (dus
  € 31,25 en geen € 7,50).

  Je reageert op
  Lenny Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Samantha
  Schreef op om 21:08

  Ik denk dat ik nu alvast voor een kunstgebit ga,mijn huidige gebit is erg zwak,en kronen e.d onbetaalbaar.
  Moet toch naar kaakchirurg,mischien 2 voor de prijs van 1? 😉

  Je reageert op
  Samantha Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Harr
   Schreef op om 21:22

   Samantha,

   Lees mijn artikel hierboven misscjien is dit advies ook iets voor U.

   Je reageert op
   Harr Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Jan
   Schreef op om 00:37

   Samanta,
   Ik weet niet hoe oud je bent,
   Als je ouder bent kan het een overweging wezen voor klik prothese,
   Maar als je onder de 30 bent, zou ik wachten.
   Na het trekken ,begint het verval,
   De kaak slinkt met de jaren, en dan kun je in get slechtste geval botopbouw
   Nodig hebben.
   Ik had met mn 13 al een kunstgebit, geen volgroeide kaak die san al begint te slinken,
   Moeilijk prothese op te maken, en sneller aan vervanging toe.
   Kaakchirurg wil bovenkaak horizonraal doorzagen, opvullen met bot uit de heup,
   En wat kantelen, onder inkorten en opvullen met bot.
   Als alles goed gaat, geen onstekingen etc, zou ik pas na 14 maanden klaar zijn.
   Ik stel steeds uit, uit, uit.
   Ben om eerlijk te zijn bang voor zon operatie.

   Je reageert op
   Jan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • harr
   Schreef op om 11:18

   Jan,
   De heup is niet meer nodig, hebben bot na boren ingebracht.
   Ben zeer tevreden hierover.
   Wat het eindresultaat is.

   Je reageert op
   harr Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Lenny
  Schreef op om 20:42

  Is in dat totale kostenplaatje ook het trekken van tanden en kiezen meeberekend?

  Ik las namelijk ergens dat er tandartsen zijn die zelf geen tanden en kiezen trekken maar hiervoor doorverwijzen naar een ziekenhuis. Hoe zit het dan met de kosten?

  Je reageert op
  Lenny Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • harr
   Schreef op om 11:10

   lenny,

   Ga naar een tandclinick die doen alles ineens.

   Let wel op dat na het trekken je een noodgebit krijgt die je een half jaar in moet houden.

   Botopbouw heb ik ook gehad maar niet uit de heup is niet meer nodig daar zij andere methoden hebben om dit te doen. Had wel een blauw gezicht en botox lippen leek wel na behandeling maar dit gaat binnen een paar dagen weg.

   Je reageert op
   harr Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • harr
  Schreef op om 19:30

  Het laatste nieuws omtrent het Nederlandse zorgstelsel is dat als het zo doorgaat heel Nederland dadelijk geen premie meer kan betalen.

  Je reageert op
  harr Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op

Vrije zorgkeuze


Het laatste nieuws