‘Zorgpremie niet 30 of 70, maar 250 euro omhoog in 2018’

- 56 reacties

Door bezuinigingen in zorginstellingen gaat de zorgpremie in 2018 fors stijgen. Gezondheidseconoom Wim Groot verwacht komend jaar een stijging van zeker 20 euro per maand, ofwel bijna 250 euro per verzekerde. Voor een gezin met twee kinderen van minimaal 18 jaar komt dit neer op een kostentoename van maar liefst 1.000 euro.

De premiestijging is vele malen meer dan eerder werd voorspeld door Chris Oomen van DSW en Rob Adolfsen van het voormalige Anno12.  Zij voorzien respectievelijk een stijging van 30 en 70 euro voor 2018.

Eigen risico 2018 naar 400 euro

Bodem is bereikt

Uit een jaarlijks onderzoek van accountantskantoor EY blijkt dat zorginstellingen de bodem hebben bereikt: voor het eerst sinds jaren komt de winst onder de 1 procent uit. Als de winst te laag is, kunnen ziekenhuizen en andere instellingen geen investeringen meer doen. Daardoor komen de zorginstellingen in een negatieve spiraal terecht. Sommigen gaan zelfs failliet, verwacht Groot.

400 miljoen

Daarom moeten overheid en burgers volgend jaar de portemonnee trekken om de zorg te bekostigen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft al beloofd om 400 miljoen euro uit te trekken voor de langdurige zorg. Dat is echter niet genoeg om zorginstellingen te redden. De verzekerde is daarom het kind van de rekening: een stijging van 250 euro ligt voor hen in het verschiet. ‘Het geld moet immers ergens vandaan komen’, vertelt Wim Groot.

In hoeverre de premie precies omhoog gaat, is voorlopig nog koffiedik kijken. Pas op de derde dinsdag van september, tijdens Prinsjesdag, weten we meer. Het (demissionair) kabinet maakt dan de nominale rekenpremie bekend, een leidraad voor de daadwerkelijke premie bij de zorgverzekeraars.

Zorgverzekeraar DSW zal traditiegetrouw een week na Prinsjesdag als eerste de premie voor 2018 bekend maken.

Langdurige zorg

Het gaat vooral om de langdurige zorg waar de problemen liggen. Hier worden enorme verliezen gedraaid. De belangrijkste oorzaak hiervan zijn de tarieven voor de wijkverpleging, verpleeghuiszorg en thuiszorg. Deze zijn dusdanig laag dat er geen geld is om te investeren in personeel, technologie of gebouwen. De zorg wordt in veel zorginstellingen daarom geleverd onder de kostprijs.

Wet langdurige zorg

56 reacties op: “‘Zorgpremie niet 30 of 70, maar 250 euro omhoog in 2018’”

 • ik hoor cda d66 cu nog zeggen voor de verkiezingen de zorg moet goedkoper waar zijn ze nou 3% belasting erbij op boodschappen nu de zorg fors duurder dividend uitkeren aan het vermogen ik vraag mezelf elke dag af schamen ze zich niet in den haag waar zijn onze zogenaamde leiders of is het politiek landschap alleen nog maar wie kan het beste liegen waar is onze democratie waar is de solidariteit

  eric -

  Schrijf een reactie op: eric

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Het is gewoon asociaal waar de regering Rutte mee bezig is de zorgpremie is niet meer op te brengen voor mensen met een laag inkomen ook al krijg te een tegemoetkoming wat in mijn ogen gewoon een lachertje is. Laten de mensen met een hoog inkomen de eigen risico betalen ze krijgen weer een toeslag van 1,1 % op hun inkomen en de laagst betaalde 0,3 %. De rijke worden dus weer rijker en de laagste en midden inkomens hebben weer het nakijken.

  T. Ayal -

  Schrijf een reactie op: T. Ayal

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Het eigen risico was in het leven geroepen om ons bewust te maken van de kosten zorg. (E.Schippers). Op dat moment wist ik al dat dit aldoor hoger zou worden en niet de bedoeling was om ons dat ooit weer terug te geven. Ik vind dat het eigen risico gewoon afgeschaft moet worden daar heel veel mensen dat gewoon niet meer kunnen opbrengen. De zorg is explosief omhoog gegaan. En ook de andere vaste lasten worden maar hoger en hoger…en dan nog de boodschappen die gewoon maar omhoog gegooid worden met minstens 50 cent per artikel. Ook dan niet raar dat we het niet meer kunnen betalen. Het kabinet moet maar zelf de schatkist open trekken en de zorg weer betaalbaar maken voor iedereen . Een kleine bydrage voor de laagste inkomens zoals vroeger zo was en voor de elite particulier verzekeren. Dan maar langere wachttyden in de zorg. Dat is beter als geen zorg. Zorg mijden bedoel ik dan. Zorg mijden dat doen er heel veel alleen durven ze het niette zeggen

  Alicia -

  Schrijf een reactie op: Alicia

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik blijf het naar vinden dat de maatschappij de zorgverzekeraars de schuld blijft geven. Jarenlang hebben de verzekeraars de stijging van de premie kunnen beperken door middelen uit eigen vermogen in te zetten. Die middelen zijn zo langzaamaan op aan het raken, bij een aantal verzekeraars is dit al op! Het restant aan vermogen wat ze hebben zijn ze verplicht(!) om aan te houden van toezichthouders ten behoeve van de continuïteit. En dat is ergens logisch, want stel je voor wat er gebeurt als een zorgverzekeraar omvalt.
  Zorg wordt gewoon duurder (o.a. door vergrijzing en innovatie) en daar kunnen de verzekeraars niks aan doen. Maar ze zijn wel altijd een makkelijk doelwit!
  Als je wil klagen prima, maar richt je dan op de politiek (en in het bijzonder op het ministerie van VWS), en niet op de verzekeraars. Ook zij zijn afhankelijk van politieke keuzes!

  RB -

  Schrijf een reactie op: RB

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Waar gaat dat heen mensen kunnen het niet meer betalen.
  Ze gaan straks niet meer na ziekenhuis om dat het teduur is.
  Mensen komen in de problemen en krijgen schuldenr omdat ze het gewoon niet meer kunnen op brengen kunnen.
  Waarom werken wij nog vniet meer voor het plezier we werken nu alleen maar voor de vastlasten en gouden niets meer over zo duur word alles en de loon blijft staan word niet verhoogt. Laten ze maar eens ophouden met die dikke bonnus uit betalen blijf er ook geld genoeg over.

  Arend Lichtenberg -

  Schrijf een reactie op: Arend Lichtenberg

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Dus tijd voor een grote massale volksopstand en massaal weigeren de eigen bijdragen per 1-1-2018 te betalen!!!
  Als we allemaal meedoen dan kunnen ze in Den Haag nog lachen (als de bier met kiespijn)!
  We zijn met elkaar een niet in te tomen machtsfactor!

  Dammis van der Spoel -

  Schrijf een reactie op: Dammis van der Spoel

  Het e-mailadres blijft prive.
  • het hele nederlandse volk moet in opstand komen mensen dit is echt de enigste mogelijkheid om denhaag op de knieen te krijgen massaal het werk neerleggen zolang het nodig is?

   jansen -

   Schrijf een reactie op: jansen

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Oorlog aan alle politieke partijen; ze zijn een misdadig centrum dat liegt, bedriegt, de eigen zakken vult , de bevolking discrimineert , lachend en vretend rondloopt en zich bij de formatie druk maakt over zaken die er niet of nauwelijks toe doen.
  Alle macht aan de BEVOLKING!

  Dammis van der Spoel -

  Schrijf een reactie op: Dammis van der Spoel

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ziekenfonds en particulier terug of van verplicht nsar vrywillig verzekeren dan ga ik er per 1 januari wel uit en stop ik met de medicatie. Chronisch ziek afgekeurd en klein inkomen van 950 euro. Dit kan ik echt niet meer betalen.

  Alice -

  Schrijf een reactie op: Alice

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Ben ook 100 procent arbeidsongeschikt en chronisch ziek . Nu moet ik van 929 Euro rond komen .
   Je raakt helemaal geïsoleerd .Kan het niet meer betalen . Soms denk ik ,je kan beter dood zijn dat is geen leven meer

   erika -

   Schrijf een reactie op: erika

   Het e-mailadres blijft prive.
  • He Erika,
   Wil je in je reactie ook even vermelden welke en hoeveel toeslagen je ontvangt? Welke kwijtscheldingen van je belastingen? Dan komt het plaatje er heel anders uit te zien. Ik weet dat het geen vetpot zal worden maar iemand met een minimum inkomen die minder toeslagen krijgt houd net zo veel zo niet minder netto over.

   Aart -

   Schrijf een reactie op: Aart

   Het e-mailadres blijft prive.
  • precies. Bijstand voor alleenstaande is 933 per maand. Daarbij komt dan nog zorgtoeslag (88 euro) en huurtoeslag (bij een huur van 600 is dat rond de 300 per maand). Gezin met modaal inkomen zit daar misschien net boven.

   miep -

   Schrijf een reactie op: miep

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Eerst maar de medicijnen goedkoper, alle eu landen 1 front vormen tegen die pillendraaiers.
  Daarna maar een de kosten van de huisarts en apothekers controleren, als je een fastuur krijgt voor een ander merk medicijn ivm. Met zogenaamde uitleg.
  Dan de dure managers eruit dit kan ook veel goedkoper.

  Harry -

  Schrijf een reactie op: Harry

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Dit vind ik totale onzin,waarom moet een zorginstelling 63,00 per uur hebben,dat zou ik maar eens verlagen

  N.BIK -

  Schrijf een reactie op: N.BIK

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Zo gaan wij . De armeren niet meer naar dokter en specialist

  F.weidems -

  Schrijf een reactie op: F.weidems

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Wat ik zou wensen, is dat de zorgverzekeraars openheid van zaken geven. Ik wil weten of het geld wat wij moeten ophoesten ook werkelijk besteed wordt aan onze gezondheidszorg. Het gaat er bij niet in, dat wij collectief niet meer voor elkaar kunnen zorgen. Deze verhoging kan ik niet betalen van mijn inkomen. Ik betaal alleen maar en krijg niets vergoed.

  Annemarie -

  Schrijf een reactie op: Annemarie

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Bij de presentatie van het Nationaal Zorgfonds waren een aantal berekeningen van de kosten en inkomsten van o.a. de ziekenhuizen, zorgverzekeraars, de stomme reclames enz. Die werden door de partijen die er niet achter stonden afgeschoten als ongefundeerd en onrealistisch. Maar wat dan nu wel realistisch is wordt niet verteld: dat mogen we schijnbaar niet weten. Laat dat eens duidelijk worden en geef ons dan een keuze! Nu gaan we elk jaar meer betalen voor een pakket dat elk jaar beperkter wordt. Geroepen wordt dat de zorgkosten stijgen (door oa de vergrijzing) en dat de kwaliteit van onze zorg de beste in Europa zou zijn. Maar de stijging van de zorgkosten zou ook veel aan te doen zijn door goede prefentie (denk aan obesitas, diabetes 2), en persoonlijk zijn mijn ervaringen met zorg de laatste jaren in het buitenland veel beter als hier. (En de rekeningen die je daar teminsten wel zonder bidden en smeken te zien krijgt een stuk lager!

   Patricia -

   Schrijf een reactie op: Patricia

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Zorgverzekeraars horen geen aandeelhouders te hebben , die trekken de pot leeg ! !

  marie-louise -

  Schrijf een reactie op: marie-louise

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Mee eens, een goed punt !

   Annemarie -

   Schrijf een reactie op: Annemarie

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Het grote probleem met forse zorgpremiestijgingen is dat gezonde mensen steeds minder bereid zijn om dat op te hoesten t.b.v. onze zieke medemensen, met als gevolg dat er straks weer fors bezuinigd wordt op het basispakket, steeds minder medisch noodzakelijke behandelingen vergoed worden en chronisch zieken, gehandicapten en zorgbehoevende ouderen steeds meer onder druk gezet worden om zich maar te laten euthanaseren!

  D. Mast -

  Schrijf een reactie op: D. Mast

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Ik ben ook zwaar tegen de druk die op zorgbehoevende ouderen wordt gelegd om euthanasie te laten plegen en ik schaam me voor onze regering die dit openlijk ondersteund.

   Annemarie -

   Schrijf een reactie op: Annemarie

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Het systeem deugt niet. Er worden overbodige kosten gemaakt door idiote eisen van de zorgverzekeraar.

  F.Tabeling -

  Schrijf een reactie op: F.Tabeling

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Overbodige kosten ja oa om 34 miljoen uit te geven aan reclames wat een stelletje gekken

   jansen -

   Schrijf een reactie op: jansen

   Het e-mailadres blijft prive.
 • En hoe moet het gewone klootjesvolk dit gaan ophoesten dan?
  Door hun kroost ook mee te laten werken?

  S -

  Schrijf een reactie op: S

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Hoe is het mogelijk he. Met een rechts kabinet die vooral aan meer dan 2 x modaal denkt. Hebben dan al die mensen die op de PVV en VVd D 66 hebben gestemd dan geen spijt?

  Anemoon -

  Schrijf een reactie op: Anemoon

  Het e-mailadres blijft prive.
  • PVV heeft hier helemaal niets mee te maken Anemoon ! ! !
   Hoe komt u daarbij ? ?

   marie-louise -

   Schrijf een reactie op: marie-louise

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Misschien zou je het stemgedrag van de PVV eens moeten googelen…..werkt verhelderend

   Alex -

   Schrijf een reactie op: Alex

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik vind dat dit de spuigaten uit loopt,wij als burgers moeten in het verzet komen en krachtig protesteren,mensen met een groot inkomen lachen ons uit,en mensen in de bijstand of die een uitkering hebben of de gewone arbeider zijn weer de klos.Wij moeten en willen dit niet accepteren,deze regering willen wij niet.Dat zijn de zakkenvullers van ons land,en wij maar de zorgpremie ophoesten.

  dick -

  Schrijf een reactie op: dick

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Dit loopt gierend uit de hand. Er zit een systeemfout. Particuliere commerciële verzekeraars zijn niet de juiste instellingen om de zorg te bieden. De zorg moet in handen van de overheid en die moet een groot nationaal zorgfonds creëren.

  Rinus -

  Schrijf een reactie op: Rinus

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Vooral de mensen met chronische aandoeningen zijn hier het slachtoffer, zij weten elk jaar van te voren dat het eigen risico vaak binnen 3 maanden al over de grens van nu 385 euro gaat. En lang niet iedereen krijgt zorgtoeslag. Het is schandalig dat deze vorm van zorgverzekering maar door blijft gaan! Bij de invoering van deze onzalige beslissing was het de bedoeling dat de gezondheidszorg goedkoper zou worden!! Nou niets is minder waar!

  Els Nuchelmans -

  Schrijf een reactie op: Els Nuchelmans

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Bij veel zorginstellingen is het niet anders dan bij andere grote bedrijven. Terwijl werknemer tegen een laag loon zwaar en intensief werk verrichten is er een vel te grote top die te hoge salarissen krijgen en daardoor zwaar drukken op de totale kosten balans van een instelling. Waar deze wijsheid vandaan komt. Eigen ervaring, nieuws . Mijn vrouw werkt al jaren als verpleegkundige in de thuiszorg. De te verlenen zorg is vaak specialistisch en complex. In de loop der jaren is de beschikbare tijd om die zorg te verlenen steeds verder ingekrompen. Aandacht voor de mensen op zich is er niet meer. Ondertussen heb ik wel gezien dat er een groot nieuw kantoor is gebouwd waar tientallen mensen werken die zich bezig houden met de bureaucratie. Een deel van hen rijdt in auto’s die niet betaald kunnen worden met een normaal salaris. Pak een gemiddeld ziekenhuis en bekijk maar eens hoeveel handen er aan het bed zijn en hoe groot de administratieve poot is. Los van de directie die er nog is. Lijkt mij dat er iets scheef zit. Ook in de zorg hebben we te maken met de enorme regelgeving en verantwoordingsdrift. Verder zitten in al die instellingen ook de graaiers die enkel voor een zo hoog mogelijk salaris hun vaak magere diensten verkopen.

  Met vriendelijke groet

  AJ Hamers -

  Schrijf een reactie op: AJ Hamers

  Het e-mailadres blijft prive.
  • U heeft helemaal gelijk!

   Els Nuchelmans -

   Schrijf een reactie op: Els Nuchelmans

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Een couppoging is nodig om deze regering af te kunnen zetten. Dat is de enige oplossing.

  Sjaak van Koten -

  Schrijf een reactie op: Sjaak van Koten

  Het e-mailadres blijft prive.
 • We moeten in opstand komen. Die zorgverzekeraars zijn er alleen maar op uit om winst te maken en het Nederlandse systeem is onwerkbaar hierdoor geworden. Alle dingen worden duurder en een groot deel van de bevolking kan het niet betalen.

  Jan -

  Schrijf een reactie op: Jan

  Het e-mailadres blijft prive.
  • De verzekeraars puilen uit van het geld, afschaffen die hap. Kosten worden collectief opgehoest, dus ook collectief verbruikt. Kappen met marktwerking.

   Ijskoud -

   Schrijf een reactie op: Ijskoud

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Schandalig wanneer komt er eens een volksopstand tegen de graaiers. Ik wordt langzamerhand kotsmisselijk van Nederland

  klaas -

  Schrijf een reactie op: klaas

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Wij worden en zijn buitenlanders in ons eigen land , en ik ben er zo langzamerhand kotsmisselijk van

   A -

   Schrijf een reactie op: A

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Het word hoog tijd dat de burger eindelijk en massaal eens in verzet gaat komen tegen de louche bende uit den Haag , Mensen komen steeds verder in het gedrang door het ongelimiteerde bezuinigingsbeleid van deze gasten
  Dat deze bende de gestolen lees de gegraaide miljoenen uit de pensioenfondsen maar eens terugbetalen ,met rente . Dit land en mensen is en worden kapot gemaakt , door deze regering en hun voorgangers . Het is een schande !!!!!!!!

  A -

  Schrijf een reactie op: A

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Het feest zal niet stoppen voor wij uitgemolken zijn en eindelijk in protest gaan.

  Fons Eeckhoudt -

  Schrijf een reactie op: Fons Eeckhoudt

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Dat is nu juist het probleem…. Facebook / internet / blogs etc, we klagen met de pen en echt daar maalt niemand om. Statement maken? In de jaren 70 / 80 lieten de boeren de melk in de sloot lopen. Ook daar zijn voors en na’s voor te bedenken maar wel een statement van impact. In dit geval, dient er ook een praktijk actie te zijn die een gevoel opwekt en dan heb ik het niet over een optocht… dat zou meer zoden aan de dijk zetten

   Ijskoud -

   Schrijf een reactie op: Ijskoud

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Beter is de zorg voor inkomens onder de 25000 voor niets te maken. Dus ook geen eigen risico . Dit zou dan betaald kunnen worden door de belastingen voor de inkomens boven 30000 fors te verhogen en de premies te verhogen .

  Peter -

  Schrijf een reactie op: Peter

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik vind het geen probleem. Bovendien wordt de verhoging door de zorgpremie voor de laagste inkomens weer gecompenseerd. Dus de gemiddelde Nederlander merkt er niets van. Alleen de inkomens boven 35000 en die kunnen het wel missen. Dus maak je niet zo druk.

  Peter -

  Schrijf een reactie op: Peter

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Dus jij denkt dat de huishoudens boven de 35000 het wel kunnen missen. Je weet niet waar je over praat, wijsneus.

   Wilma -

   Schrijf een reactie op: Wilma

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Die mensen kunnen het inderdaad missen. De mensen die bijvoorbeeld 35000 per jaar hebben. Die hebben 2000 netto per maand. Die kunnen meer betalen. Mensen met een uitkering moeten rondkomen van 1300 per maand.

   Peter -

   Schrijf een reactie op: Peter

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Onzin. Mensen die meer dan 35000 euro in de maand verdienen komen niet in aanmerking voor huursubsidie,kinderopvangtoeslag en nog veel meer toeslagen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je niet meer in aanmerking komt voor sociale huurwoningen, als je een koopwoning nét niet kan betalen. Denk ook maar eens na over het feit dat er ook genoeg landen zijn waar je helemaal geen uitkering krijgt, daar moet je het zelf maar uitzoeken als je geen werk hebt. Niet dat een uitkering indeaal is, maar toch. Bedenk ook dat de mensen die werken een deel van deze uitkeringen betalen, middels belastingen. Dus zomaar roepen dat zij dat wel kunnen missen is op z’n minst dom.

   Jan -

   Schrijf een reactie op: Jan

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Uh Niet om het één of ander.. maar bijstands uitkering hebben geen 1300 per maand, mijn vrouw en ik zitten in de bijstand, beide met een beperking, solliciteren ons het laplasurus, geen recht op huursubsidie. Huur 480, gas, water, electra 180, verzekeringen 70, TV, telefoon en Internet 80, gemeentelijke / prof. heffingen 60, huishoud geld voor 2 personen per week 50, blijf er 60 euro per maand over. Dit is voor onvoorziene zaken, sparen, kleding etc etc…. oh ja ziekte kosten en natuurlijk om de laatste 3 dagen van de maand voor voedsel . Vier weken is nog geen hele maand 😉

   Kees -

   Schrijf een reactie op: Kees

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Geen huursubsidie maar wel zorgtoeslag met zo,n uitkering en wel het maximale want ik krijg met 27.000 bruto gewoon 1200 euro zorgtoeslag.

   Leen -

   Schrijf een reactie op: Leen

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Dat is zo Peter .Maar je vergeet een ding mensen die een uitkering krijgen hebben ook niet echt te klagen hoor ze krijgen hier korting op en kwijt schelden van water en rioolrecht en huurkorting en je krijgt zorg toeslag terug dus klaag niet. Ik heb net 1800. Euro netto per maand krijg geen huur korting en zit op 651,55 euro aan huur krijg geen zorg toeslag betaal mij ook scheel aan de zorg premie en moet de rest ook zelf betalen en ik zit dus op jaarbasis van nog geen 29,000 duizend euro per jaar.
   het is maar even dat je het weet.

   marja -

   Schrijf een reactie op: marja

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Het maakt me zo boos. Kabinet is nog niet eens gevormd maar het volk wordt al maanden gemasseerd voor een fikse verhoging van de premie. En dan komt het uit op een stijging van 175 euro per jaar en valt het zogenaamd mee. Iets gaat er grondig mis in de zorg. In het verleden werd de ouderenzorg ook los van de ziektenzorg gefinancierd wat een redelijker invalshoek is. Dit geeft een vertekend beeld van het gebruik van de zorg en waarvoor het individu de premie moet betalen. Zou graag willen dat er een partij of de overheid dit gaat oplossen.

  aline -

  Schrijf een reactie op: aline

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Heel nederland moet per 1 januari 2018 de zorgverzekering maar eens stop zetten en dan eisen dat het gewoon weer onder de staat gaat vallen zodat het niet meer om de winst gaat moet je op letten dan betalen we eindelijk weer normale prijzen

  Ingrid -

  Schrijf een reactie op: Ingrid

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Er zijn teveel brave en bange mensen, dus gaat helaas niet gebeuren Weinig mensen zijn actiebereid.

   Yessa -

   Schrijf een reactie op: Yessa

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Helemaal mee eens.

   Wilma -

   Schrijf een reactie op: Wilma

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Dat is praat, sluit me er volledig bij aan. Tijd voor een actie groep?

   Ijskoud -

   Schrijf een reactie op: Ijskoud

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Alles beter dan dat walgelijke Nationaal Zorgfonds

  Adjudant -

  Schrijf een reactie op: Adjudant

  Het e-mailadres blijft prive.
  • als je een verhoging van € 250 pp beter vindt dan een nationaal zorgfonds waarmee je alle kosten van de dure kantoren en reclames in de zorg kan steken is dat een groot pluspunt, (bovendien zijn we van alle irritante reclames af ) als je dat denkt ben je een gevaar voor de hoge kosten voor de Nederlandse bevolking walgelijk !!

   H.Kroos -

   Schrijf een reactie op: H.Kroos

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Ben het helemaal met u eens. Er worden bakken met geld uitgegeven aan dure reclames en die kunnen veel een veel beter besteed worden aan de zorg. War mij betreft mag het er komen het Nationaal Zorgfonds.

   Fenneke -

   Schrijf een reactie op: Fenneke

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Schrijf een reactie

  Het e-mailadres blijft prive.