Zorgpremie Promovendum en Besured fors omhoog

- 4 reacties

Promovendum en Besured hebben de premie voor de zorgverzekering in 2018 bekend gemaakt. Promovendum – met meer dan 200.000 verzekerden – stijgt fors met 9,60 euro naar in totaal 1o7,50 euro per maand. Besured – een studenten zorgverzekering – stijgt naar 107,25 en is daarmee zelfs maandelijks 10,35 euro duurder dan het huidige jaar.

Deze stijging is opvallend, aangezien de overige zorgverzekeraars de premie maximaal met enkele euro’s laat stijgen in 2018. Dit komt mogelijk doordat beide verzekeraars een nieuwe risicodrager hebben. De premiestijging is zelfs 3 euro meer dan de regering had voorspeld in de miljoenennota.

Risicodrager

Per 2018 zijn de labels Promovendum en Besured overgegaan naar een nieuwe risicodrager: iptiQ. Het concern uit Luxemburg is een nieuwe speler op de Nederlandse zorgmarkt. De afgelopen jaren werden de zorgverzekeringen van deze partijen nog ondergebracht bij VGZ als risicodrager. Ook National Academic is overgegaan naar iptiQ.

Basisverzekering

Hieronder een overzicht van de premies bij de drie verzekeraars in 2018.

En hieronder een visuele premieontwikkeling van Besured en Promovendum (de twee grootste labels).

Premie 2018 besured en promovendum

De basisverzekering van de drie verzekeraars is een naturapolis waarbij verzekerden terecht kunnen in alle ziekenhuizen voor de behandeling, zonder daarvoor te hoeven bij te betalen. Met uitzondering van het eigen risico dan. Ook kan men vrij kiezen uit huisartsen, apothekers en tandartsen.

Aanvullend

Bij Promovendum zijn een aantal aanvullende pakketten een stuk goedkoper geworden, soms tot wel 10 euro per maand. Bij Besured stegen de aanvullende premies licht. Hetzelfde geldt voor National Academic.

In de zorgvergelijker kun je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken op basis van premie, dekking en klantbeoordeling.

4 reacties op: “Zorgpremie Promovendum en Besured fors omhoog”

 • Ik moet hier de reden lezen waarom de premie hoger is geworden. Moest zelf mijn nieuwe polis opvragen om achter de hoogte vd premie te komen. Telefonisch ook geen uitleg. Met andere woorden: slechte communicatie naar de klant toe. Redenen genoeg om verder te kijken.

  H. -

  Schrijf een reactie op: H.

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Het is niet alleen veel duurder, maar potentieel veel kostbaarder is dat preferentiebeleid wordt afgeschaft!
  Besured was extra aantrekkelijk doordat prefentiemedicijnen NIET ten laste van eigen risico gingen, als gevolg van VGZ beleid

  Zorgshopper -

  Schrijf een reactie op: Zorgshopper

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Geen reden meer om bij Promovendum verzekerd te blijven, niet alleen voor de zorgverzekering, maar ook hun schadeverzekeringen: de premie voor de zorgverzekering is niet langer conccurerend, zelfde product, zelfde dekkingen voor lagere tarieven bij andere verzekeraars. Voor schadeverzekeringen zeer regide uitkeringsbeleid bij schade. Het word dus: vaarwel Promovendum, ik stap met alles over naar een (of meerdere) verzekeraars.

  Alex Steems -

  Schrijf een reactie op: Alex Steems

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Dat wordt weer overstappen gezien de nieuwe premie.

  Bertus -

  Schrijf een reactie op: Bertus

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Schrijf een reactie

  Het e-mailadres blijft prive.