Zorgtoeslag stijgt met 130 euro in 2018; middeninkomens de dupe

- 153 reacties

Woensdag is door Haagse bronnen bekend gemaakt dat het eigen risico en de zorgpremie omhoog gaat voor iedere Nederlander. Echter wordt een deel van de bevolking gelijkwaardig gecompenseerd door de Belastingdienst. Zij kunnen rekenen op maximaal 130 euro extra zorgtoeslag in 2018. Dit is een maatregel van het kabinet om de koopkracht voor lagere inkomens te behouden of zelfs iets te vergroten.

Het klinkt allemaal mooi, maar er is een keerzijde: middeninkomens die nét iets meer verdienen krijgen helemaal geen zorgtoeslag en moeten de klap zelf opvangen. Dat stelt de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) in het Algemeen Dagblad.

Prinsjesdag: belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2018

Voorspelling

Kind van de rekening

De ouderenbond zegt dat lagere inkomens goed worden gecompenseerd voor de kostenstijgingen, maar dat middeninkomens die teveel verdienen voor zorgtoeslag het kind van de rekening worden. Bestuurder Liane den Haan: ‘We weten dat middeninkomens het de afgelopen jaren zwaarder hebben gekregen, en dit is een nieuwe klap. In deze tijden van economische groei moeten alle mensen hun besteedbaar inkomen zien groeien.’

In plaats daarvan lijken middeninkomens erop achteruit te gaan. Zij zien het eigen risico stijgen naar 400 euro en de zorgpremie met ten minste 72 euro in 2018 toenemen.

Eigen risico 2018 naar 400 euro

ANBO kan zich niet vinden in de vage koers die politiek Den Haag er op nalaat. Voor de verkiezingen hadden de meeste politieke partijen juist gepleit voor een verlaging of afschaffing van het eigen risico. In plaats daarvan gaat nu alles omhoog. ‘Het is heel slecht voor het vertrouwen in de politiek’, stelt Den Haan.

Onaanvaardbaar

Ook Patiëntenfederatie Nederland vindt het idee om het eigen risico te verhogen een ‘onzalig plan’ en onaanvaardbaar plan. Dit leidt enkel tot meer zorgmijding, stellen zij. De belangenbehartiger van de federatie roept de Kamer dan ook op om het plan direct van tafel te halen.

Een merendeel van de politieke partijen hebben immers aangegeven om het eigen risico te verlagen of af te schaffen.

153 reacties op: “Zorgtoeslag stijgt met 130 euro in 2018; middeninkomens de dupe”

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.
 • Ben alleenstaande met alleen aow ,kreeg tot 2015 kwijtschelding van gemeente bel en waterbel. in 2016 150 gem bel 50euro watwr bel. 385 eigen bijdragen zorg, bijbetaling medicijnen 200 per jaar samen 785,00euro,plus huursverhoging ,heb huursub,245,ooeuro betaal zelf met alleen aow 510,euro
  ben in Mei mijn vac geld van 750 kwijt, en kom zelfs te kort, met alleen aow zie je door de bomen het bos niet meer ,ook eneco is niet meer te betalen ,schandalig dit allemaal, dan hoor je
  zalm nog zaachtjes zeggen laat de ouderen maar door roken ,scheeld weer aow,
  nederland is voor zijn eigeen volk een viespeuk aan,t worden . zelf hoeven ze van deze kosten niet wakker te liggen .als je 35euro verhoging krijgt compensatie,hou je er netto 3euro aan over. ik walg van dat zootje in Den haag.

  Brenda -

  Schrijf een reactie op: Brenda

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Zorg mijden , dat is wat ik doe, al jaren. Tandarts te duur , verzekeringspremie te hoog, dus besparen door hoog eigen risico wat dan weer in termijnen afgelost moet worden omdat ik net rond kom met een bijstandsuitkering en niet in een keer de rekeningen van de specialisten kan betalen. Waarom zijn de kosten zo hoog? Dat zou eens behoorlijk uitgezocht moeten worden

  Michel jacobs -

  Schrijf een reactie op: Michel jacobs

  Het e-mailadres blijft prive.
 • U zal het wel dom van mij klinken maar, 60 procent van de bevolking in nederland heeft,
  RUTTE gestemt. Wel nou, doe er allemaal maar iets tegen maar dan allemaal he.

  Gerrit -

  Schrijf een reactie op: Gerrit

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik heb 50. Jaar gewerkt plus een maand extra Bugatti eigenbijdrage weer omhoog dit kunnen wij niet meer betalen 400. Voor de medicijnen 145 voor de verzekering per maand in den haag die lachen ons uit die verdienen wel regeren niet armoede zullen de grote heren niet mee maken kabinet moet maar vallen

  Bertus -

  Schrijf een reactie op: Bertus

  Het e-mailadres blijft prive.
  • 50 jaar werken plus 1 maand extra en dan Bugatti kunnen rijden?? En dan ook nog klagen?

   Echt waar? -

   Schrijf een reactie op: Echt waar?

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Zorg verzekering premie omhoog !
  Eigen risico om hoog !
  Waar is het einde !
  Pak ook de achterlijke betalingen aan b.v Onderhoudskosten van € 150 ,- maand voor en loopfiets !
  Mijn vrouw en ik doen echt ons best om alles te betalen maar het draait er op uit dat we het niet meer kunnen betalen en dan ?
  Mijn vrouw is erg slecht ter been en als zij weg wil of moet dan moet ik mee met de auto !
  Het wordt echt te gek in Nederland de rijke worden rijker en wij met de dag armer !
  Het is niet leuk meer op je oude dag !

  Geet de Vries -

  Schrijf een reactie op: Geet de Vries

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Waar houdt het op als het steeds hoger wordt. Mensen met een kleine beurs kunnen nu al niet rondkomen. Maak de zorg efficienter en meer betaalbaar door al die bureaucratie af te schaffen.

  Henriette Bruens -

  Schrijf een reactie op: Henriette Bruens

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Elsevier houdt in het artikel heel veel slagen om de arm. Veel van de bedragen zijn gebaseerd op schattingen. Elsevier meent namelijk dat er een taboe zou heersen op het berekenen van de kosten van asielzoekers.

  Maar met alle slagen om de arm komt Elsevier met het vreemd nauwkeurige bedrag van € 26.509 per asielzoeker jaar. Het blad claimt hiermee een ‘politiek taboe’ aan te raken.

  Met name de zorgkosten vallen volgens Elsevier op. Gemiddeld 6.000 euro per asielzoeker per jaar. Elsevier haast zich te zeggen dat asielzoekers geen zorgpremie betalen. Maar daarnaast kunnen we concluderen dat de gemiddelde asielzoeker kennelijk ook nogal wat mankeert. En wij moeten meer gaan betalen??? ………

  Danny -

  Schrijf een reactie op: Danny

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Er komen nog veel meer asielzoekers naar Nederland! Vluchtelingen krijgen hier geen kans meer omdat, het veel te vol gaat worden en onbetaalbaar! De te hoge zorgkosten komen mede door de vluchtelingen!

   Johannes -

   Schrijf een reactie op: Johannes

   Het e-mailadres blijft prive.
 • ik overweeg om te stopen met mij medicijnen door ik de zorg premie niet kan betalen ,onze mederlandes krijgen wel voor een prikie hun zorg vergoed zo wil ik het ook .

  j.m.balk -

  Schrijf een reactie op: j.m.balk

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Niet de vergrijsing is zo duur in zorg maar die asielzoekers die gratis zorg krijgen. Dat kost zoveel van ons geld. De armoede van de echte nederlanders wordt alleen maar groter.Dit kabinet moet vallen en wel zo snel mogelijk.

  Martin Leening -

  Schrijf een reactie op: Martin Leening

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Marktwerking is bedoeld om geld te verdienen en niet om de zorg goedkoper te maken.
  In dat geval is het dus alleen maar goed nieuws voor de neoliberalen

  Thakoersingh -

  Schrijf een reactie op: Thakoersingh

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Heb er maar 1 woord voor OPLICHTERS zijn het in den haag

  Jaap koning -

  Schrijf een reactie op: Jaap koning

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Jaap Koning dat klopt, maar er wordt gezorgd ook dat buitenstanders ziekenfond op hun manier oplicht op een fijne manier. Ik vraag me af hoeveel zal de inkomen van Rutte per week zijn.? ik ken zzpers die de boel oplicht met minstens 5000 euro per week en hooguit 12.000 in een week om voor iemand te zorgen daar moeten ze wat aan doen.

   Marie Nico -

   Schrijf een reactie op: Marie Nico

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben trots dat ik een midden inkomen heb, maar het wordt steeds moeilijker om je hoofd boven water te houden. Er komt nergens compensatie voor. Ik heb astma dus ben elk jaar mijn eigen risico kwijt. Eerst kreeg je daar 1x per jaar een vergoeding voor, maar ook dat is er afgehaald. Hoe moet ik dit ooit betalen. En mijn kinderen een mooie toekomst geven als ik niet kan sparen.

  Mascha -

  Schrijf een reactie op: Mascha

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Ik heb aow en een weduwepensioen en ben hartpatient. Ik ben ook ieder jaar mijn eigen risico kwijt . Kan niet op vakantie en sparen al helemaal niet.

   Riet -

   Schrijf een reactie op: Riet

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Triest en dan te bedenken dat die gelukzoekers gratis verzekerd zijn en op vakantie gaan naar het land waar ze “gevlucht”zijn

   g.k. -

   Schrijf een reactie op: g.k.

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Audri -

   Schrijf een reactie op: Audri

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Ja te gek voor woorden op vakantie en ze zijn hier omdat hun land niet veilig is.

   rene -

   Schrijf een reactie op: rene

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Beste Riet,
   Het gaat in dit geval alleen maar over het feit dat de verhoogde zorgpremie voor 2018 VOLLEDIG wordt gecompenseerd in de zorgtoeslag voor 2018.
   Dit geldt alleen bij de lagere inkomens, en gezien die situatie die jij beschrijft kom je daar ook zeker voor in aanmerking!

   Audri -

   Schrijf een reactie op: Audri

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Weer hebben ze hebben van uit dat torentje in Denhaag de burgers voor gelogen dat iedereen van de kamer het eens was met een verlaging van de eigen bijdrage van de zorgkosten om zo de stemmen na zich toe te trekken oplichters zijn het alleen in eigenbelang kijken niet na buren de burger intresseert ze geen hol

  Vera -

  Schrijf een reactie op: Vera

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Vind dit heel erg jammer. Ik behoor tot de midden inkomen heb daar voor hard gewerkt. Heb een gezin en we mogen weer is meer betalen maar wat terug krijgen ho maar!
  Hoe moet ik sparen? Rente stelt al geen bal voor bij banken. Alles word duurder en de politiek belooft al jaren iets maar iets doen ? Ja verhogen en verhogen. Pak de rijken lekker die hebben geld zat!

  Harm Voorberg -

  Schrijf een reactie op: Harm Voorberg

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Het is schandalig en onbeschoft om maar geld te blijven halen om de stijgende kosten, zoals men zegt, voor de zorg te kunnen dekken.
  Terwijl er miljoenen in kas van de zorgverzekeraars zit.
  Het is op winst gebaseerd en niet om de kosten te dekken.
  Schande.
  Dat de overheid hier nog in trapt. Ongeloofelijk.

  J. Maassen -

  Schrijf een reactie op: J. Maassen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Wat mij altijd verbaasd heeft waarom is het eigen risico plus de zorgverzekering voor iedereen even hoog? Mijn zoon verdiende paar jaar terug 500euro en de helft ging op aan verzekering en een vastgoedhandelaar betaald dat ook. Waarom niet in procenten?

  Ingrid -

  Schrijf een reactie op: Ingrid

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Ja gewoon weer naar inkomen betalen voor de premie i.p.v. iedereen ongeacht inkomen hetzelfde.

   Riet -

   Schrijf een reactie op: Riet

   Het e-mailadres blijft prive.
 • We worden flink bedonderd iedereen wil een nationaal zorgondernemers en dan alles zonder marktwerking….dat is wat alles veel te duur maakt
  Waarom kan het in België wel .

  Petra -

  Schrijf een reactie op: Petra

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik snap er echt geen zak meer van.
  In de gulden tijd betaalde we 50 gulden premie per maand.
  Iedereen was blij zelfs de verzekeraars.
  Bijna alles eerst vergoed toendertijd.
  Alles en iedereen blij.

  Tegenwoordig kost het kapitalen in de maand en daar bovenop gewoon bijna alles zelf bijbetalen.
  Iedereen blij behalve wij als gedupeerde.
  Alles gaat er onder lijden behalve die dikkoppen in den Haag en de directeuren van de verzekeringsmaatschappijen.

  Je gaat tegenwoordig werken voor je zorgverzekering eerst was dat voor je gezin/huis/dier.
  Dat gaat helaas niet meer met deze krankzinnige bedragen.
  Ik denk echt dat er eens een keer in opstand moeten gaan komen.
  Ze jagen nu iedereen in het harnas.

  Gewoon allemaal stoppen met de zorg te betalen.

  Patrick -

  Schrijf een reactie op: Patrick

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Dat vindt ik ook . Samen zijn wij sterk

   erika -

   Schrijf een reactie op: erika

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Het is schandalig,eerst alles beloven dat het eigen ricico omlaag gaat en dan uiteidelijk toch weer omhoog gaat.
  Hoeveel vertrouwen moeten we nog hebben in deze regering.
  Jammer dat het vertrouwen zo wel teniet wordt gedaan.

  M v Ringelenstein -

  Schrijf een reactie op: M v Ringelenstein

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik stel voor, niet meer betalen. Is tegen de grondwet?
  Verzekeraar worden steeds rijker!

  Franco -

  Schrijf een reactie op: Franco

  Het e-mailadres blijft prive.
 • HALLO MENSEN, EN MAAR ZEUREN OVER HET KABINET, 50 PROCENT VAN ONZE LAND-
  GENoten kozen dit beleid. Actie met ze allen, met heel nederland wordt wakker.

  Gerrit -

  Schrijf een reactie op: Gerrit

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik stel niet meer betalen. Is tegen de grondwet?

  Franco -

  Schrijf een reactie op: Franco

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Zelf nu is ht al moeilijk die eigen risico te betalen laat maar straks alles gaat omhoog dan kan je alleen basisverzekering betalen en hoop dat je geen gaatjes in je tanden krijg en niet ziek wordt echt stom

  Stop met betalen -

  Schrijf een reactie op: Stop met betalen

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Ik kan het ook bijna niet meer betalen . 925 Euro in de mand . Ben 100 procent afgekeurd. Dat is geen leven meer .

   erika -

   Schrijf een reactie op: erika

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Sow zeg die zijn nu helemaal door aan het draaien wat ik binnenkort ook ga doen .Dan zit werken er voor mij effe niet meer in .Dat wordt de voedselbank en mezelf voor de tv zetten omdat ik het me niet meer kan permiteren om de deur uit te gaan .Daarbij vanaf je 18de maandelijkse zorgpremie betalen tot …….x de miljoenen inwoners hier(mensen wat momenteel van buitenaf komen effe niet meegerekend ) das niet verkeerd idd .Dat gaat heel veel werk voor de deurwaarders betekenen lijkt mij .Ziektes kunnen ze hier wel kweken in dit land .

  Hans -

  Schrijf een reactie op: Hans

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Hi Hans, als je het artikel goed leest, dan zie je dat minima er wel €130,- per jaar meer zorgtoeslag bij krijgen, 🙂 Je bent ca €100,- meer kwijt aan premie en Eigen risico. Dat betekent dat je er volgend jaar ca €30,- op vooruit gaat! 😀
   Dat wil zeggen: als je een minimum-inkomen hebt. Voor de middeninkomens is het vooralsnog wel zuur. Goede nieuws daarvoor is dat de vakbonden flinke loononderhandelingen willen gaan voeren voor 2018, 🙂

   Verena -

   Schrijf een reactie op: Verena

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Afschaffen is meer dan redelijk.

  Loes -

  Schrijf een reactie op: Loes

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Waar blijven nou de heren van Denhaag.
  Blij maken met een dooie mus.
  Ook al krijgt iemand zorg toeslag, dan blijft het nog een heel bedrag wat je zelf bij moet betalen

  Jlc van der plas -

  Schrijf een reactie op: Jlc van der plas

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ga lekker stoppen met werken.
  Dan scheiding aan vragen.
  Dan heb ik wel recht op allerlei voorzieningen.
  Conclusie Nederland het land dat is opgebouwd door arbeiders. Is het land geworden van uitkeringen en landlopers.

  Stefan -

  Schrijf een reactie op: Stefan

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Haagse mafia bende!!
  Mijn man moet t alleen verdienen. Krijg geen uitkering of zorg toeslag ! Ook de heffingskorting gaat er nog eens af!
  We worden langzaam gewurgd!! Deze melkkoe staat bijna droog!!!!

  Moontje -

  Schrijf een reactie op: Moontje

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Het is weer hetzelfde liedje wat je hoort uit Den Haag. Gouden bergen beloven tijdens de verkiezingen en als puntje bij paaltje komt wordt je genaaid door die lui en dan vinden ze he t raar dast je de hele kliek daar onbetrouwbaar vind. Ze liegen en bedriegen het hele land voor maar owee als je dat tegen ze zegt. Ik maak me hier echt ontzettend boos over maar deze gasten hebben een berg boter op hun hoofd dat wil je niet weten

  simon -

  Schrijf een reactie op: simon

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Het is weer hetzelfde liedje wat je hoort uit Den Haag. Gouden bergen beloven tijdens de verkiezingen en als puntje bij paaltje komt wordt je genaaid door die lui en dan vinden ze he t raar dast je de hele kliek daar onbetrouwbaar vind. Ze liegen en bedriegen het hele land voor maar owee als je dat tegen ze zegt. Ik maak me hier echt ontzettend boos over maar deze gasten hebben een berg boter op hun hoofd dat wil je niet weten

  simon -

  Schrijf een reactie op: simon

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Leuk beloven en dan naderhand niet nakomen. Komt bij heb je jaren je steentje bijdragen heb je de keuze je scheel betalen of zorg meiden. Waarbij een ander die bv te lui is geweest om te werken alles op een gouden randje gepresenteerd krijgt voor nop. Zo zie je maar werken loont met dit systeem niet

  Wheelboy -

  Schrijf een reactie op: Wheelboy

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Laat de asielzoeker die nu niets betalen vraag dit geld maar van de staat de VVD strooit toch maar met geld naar de rijken waarom moeten wij dit beleid betalen.

  F.D.Bloemendal -

  Schrijf een reactie op: F.D.Bloemendal

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Omdat in maart genoeg idioten er weer ingetuind zijn. CDA belooft decennia lang vanalles en als het zover is helaas. D66 verloochent zelfs zijn eigen bestaansrecht door mee te helpen referendum af te schaffen dus verwacht dat niets van VVD breekt al 2 decennia het sociale en gezondheidszorg af. Over 15 jaar zijn we net de USA God voor ons alle en de rest voor ons zelf. Das waar vooral VVD en D66 voor staan

   Wheelboy -

   Schrijf een reactie op: Wheelboy

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Als alles wat de VVD wil Door gaat dan kunnen de mensen met alleen een aow eter snel dood gaan dit is toch wat de VVD wil in plaats dat ze de artsen laten stoppen met hun maatschap op lossing voor hun inkomen dat hier door ver drie voudigt . Weg met deze geld graaien hier heeft niemand iets aan.

  F.D.Bloemendal -

  Schrijf een reactie op: F.D.Bloemendal

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik vind het niet normaal hoe moet dat met oudere mensen die dat niet kunnen betalen

  Wj richel -

  Schrijf een reactie op: Wj richel

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Als het waar is dan ga ik niet meer naar de pijnpoli en stop ik met mijn medicijnen heb al 30 euro in de week hoe moet ik leveny

  Marianne -

  Schrijf een reactie op: Marianne

  Het e-mailadres blijft prive.
 • hadden we wat anders verwacht dan ?,allemaal praatjes,en de vvd de grote zakkenvullers lachen zich kapot,we zijn geen burgers meer maar melkkoeien ,wij betalen voor de fouten van politiek den haag en de grote mensen achter de zorg industrie,maar we klagen hier ,maar als het tijd is om in opstand te komen zitten we thuis

  verhoeve -

  Schrijf een reactie op: verhoeve

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Waarom geen open kaart spelen door de heren en dames in Den Haag.
  Er zit zo iets vreselijks fout in weer een stijging van de zorgtoeslag.
  Iemand die niet ziek is, heeft gewoon GELUK!
  Ik ben een zieke, en kan het nog steeds betalen.
  Maar waarom word ik GESTRAFT?
  Het ziek zijn is al lastig genoeg.
  De verzekeringen, medici enz. Verdienen genoeg!
  Ik steun de sp, een verzekering voor iedereen.
  En geen straffen! Ik heb er ook niet om GEVRAAGD!

  Irma Nijboer -

  Schrijf een reactie op: Irma Nijboer

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Jou SP maakt het nog erger. Toverwoord is inkomst afhankelijk bij de SP. Dan loont werken helmaal niet meer

   Wheelboy -

   Schrijf een reactie op: Wheelboy

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Dit slaat werkelijk nergens op mijn man moet het allemaal alleen verdienen en twee schoolgaande kinderen. Dit is gewoon te gek voor woorden mogen wij nog normaal genieten van het leven, maar als dit zo doorgaat wordt het ons niet gegunt.

  Sandra van der veen -

  Schrijf een reactie op: Sandra van der veen

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Helemaal met je eens Sandra ook mijn moet het alleen verdienen .ik weet niet of je een koophuis hebt maar wij huren en daar moeten wij ook extra verhoging betalen nog even en wij zitten met een modaal inkomen op een minimum uitgave.wij hebben geen kleine kinderen maar zijn 64 jaar oud

   Annemie -

   Schrijf een reactie op: Annemie

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Zo hongeren ze ons ouderen uit hoe eerder we dood gaan hoe beter kunnen ze deze extra centen in eigen zak steken

  Ark -

  Schrijf een reactie op: Ark

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Schandalig mijn man is ziek daar vraag je niet om.Wij kunnen dat straks niet meer betalen .

  Gerda -

  Schrijf een reactie op: Gerda

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik heb een uitkering en ben ziek diabeet reuma ik kan dit niet meer betalen zo wij worden gestraft omdat we ziek zijn schandalig

  Gerda kleine -

  Schrijf een reactie op: Gerda kleine

  Het e-mailadres blijft prive.
 • SCHANDALIG….

  Monique -

  Schrijf een reactie op: Monique

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik vindt dit erg belachelijk! Eerst ons laten stemmen voor groenlinks om eerst instantie het eigen risico niet meer hoeven te betalen. dat geldt voor elk Nederlander. En nu dit zonder ons te laten weten of erop te gaan stemmen of wij als Nederlander wel mee eens zijn! Natuurlijk gaat erom ons meer laten betalen. Wij meesten Nederlander betalen al €385 aan eigen risico! €130 komt erbij = €515 Haha dat betaal ik nog net niet aan mijn huurhuis. Zelfs als de leger voor mijn deur staat zal ik niet betalen!! Wat gaan jullie daaraan doen? Mij oppakken? Omdat jullie weer wat doen en wij totaal niet mee eens zijn?

  Shiv -

  Schrijf een reactie op: Shiv

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Bloedzuigers………

  FERRY -

  Schrijf een reactie op: FERRY

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Idd wanneer houd het op…en zo komen we alleen verder in de problemem..en daar werken we nou zo hard voor

  Yvon -

  Schrijf een reactie op: Yvon

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Uh Problemen

   Yvon -

   Schrijf een reactie op: Yvon

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Iedereen hier heeft gelijk, maar wanneer staan we op en zeggen we STOP tot hier en niet verder?.

  Danny -

  Schrijf een reactie op: Danny

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Beste Danny ik denk als een Facebook pagina gemaakt word dan kunnen wij iedereen laten stemmen mee eens of niet mee eens zijn?

   Shiv -

   Schrijf een reactie op: Shiv

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik vind het te gek voor woorden wat hier in Nederland gebeurt!!!! Mensen die ziek zijn en ondanks dat zich te barste werken worden aan alle kanten gestraft en gepakt ! VRESELIJK.

  G.verhoeff v/d Kuit -

  Schrijf een reactie op: G.verhoeff v/d Kuit

  Het e-mailadres blijft prive.
 • De mensen in den Haag moeten eens kijken waar de meeste betalingsregelingen worden aangevraagd.
  Dit wordt alleen maar meer omdat de mensen deze belachelijke bedragen niet kunnen betalen.
  Dus bestuurders van Nederland ga zo door en we zullen ook geld moeten gaan vragen aan bv griekenland

  Rene -

  Schrijf een reactie op: Rene

  Het e-mailadres blijft prive.
  • En maar zeggen dat we in nederland meer dan 10 miljard over hebben op de begroting . Vreemd he

   rene -

   Schrijf een reactie op: rene

   Het e-mailadres blijft prive.
 • De premie en eigen risico is voor de middenklasser grensoverschrijdend. Krijgen we eerdaags Amerikaanse toestanden? 1ste klas hulp voor de rijkere en arme-arts voor de middenklassers?

  Fred Franken -

  Schrijf een reactie op: Fred Franken

  Het e-mailadres blijft prive.
 • En wat denken jullie wat onze nieuwe Nederlanders kosten het merendeel van de klagers krijgen nu waar zij in maart op gestemd hebben.

  John Taling -

  Schrijf een reactie op: John Taling

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Helemaal mee eens!!

   Fred Franken -

   Schrijf een reactie op: Fred Franken

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Als ze dit gaan begrijpen in Den Haag , wat jij zegt ,is het gtootste probleem opgelost

   Huub -

   Schrijf een reactie op: Huub

   Het e-mailadres blijft prive.