Zorgtoeslag stijgt met 130 euro in 2018; middeninkomens de dupe

Woensdag is door Haagse bronnen bekend gemaakt dat het eigen risico en de zorgpremie omhoog gaat voor iedere Nederlander. Echter wordt een deel van de bevolking gelijkwaardig gecompenseerd door de Belastingdienst. Zij kunnen rekenen op maximaal 130 euro extra zorgtoeslag in 2018. Dit is een maatregel van het kabinet om de koopkracht voor lagere inkomens te behouden of zelfs iets te vergroten.

Het klinkt allemaal mooi, maar er is een keerzijde: middeninkomens die nét iets meer verdienen krijgen helemaal geen zorgtoeslag en moeten de klap zelf opvangen. Dat stelt de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) in het Algemeen Dagblad.

Prinsjesdag: belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2018

Voorspelling

Kind van de rekening

De ouderenbond zegt dat lagere inkomens goed worden gecompenseerd voor de kostenstijgingen, maar dat middeninkomens die teveel verdienen voor zorgtoeslag het kind van de rekening worden. Bestuurder Liane den Haan: ‘We weten dat middeninkomens het de afgelopen jaren zwaarder hebben gekregen, en dit is een nieuwe klap. In deze tijden van economische groei moeten alle mensen hun besteedbaar inkomen zien groeien.’

In plaats daarvan lijken middeninkomens erop achteruit te gaan. Zij zien het eigen risico stijgen naar 400 euro en de zorgpremie met ten minste 72 euro in 2018 toenemen.

Eigen risico 2018 naar 400 euro

ANBO kan zich niet vinden in de vage koers die politiek Den Haag er op nalaat. Voor de verkiezingen hadden de meeste politieke partijen juist gepleit voor een verlaging of afschaffing van het eigen risico. In plaats daarvan gaat nu alles omhoog. ‘Het is heel slecht voor het vertrouwen in de politiek’, stelt Den Haan.

Onaanvaardbaar

Ook Patiëntenfederatie Nederland vindt het idee om het eigen risico te verhogen een ‘onzalig plan’ en onaanvaardbaar plan. Dit leidt enkel tot meer zorgmijding, stellen zij. De belangenbehartiger van de federatie roept de Kamer dan ook op om het plan direct van tafel te halen.

Een merendeel van de politieke partijen hebben immers aangegeven om het eigen risico te verlagen of af te schaffen.

Koen Auteur Zorgwijzer.nl

Als auteur voor ZorgWijzer.nl houd ik mij bezig om alle informatie binnen de snel veranderende zorgsector zo goed mogelijk in kaart te brengen. Heb je vragen aan de hand van mijn artikelen? Stel ze dan gerust hieronder of via de verschillende sociale media kanalen.

153 reacties Zorgtoeslag stijgt met 130 euro in 2018; middeninkomens de dupe
Schrijf een reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
 • Brenda
  Schreef op om 06:17

  Ben alleenstaande met alleen aow ,kreeg tot 2015 kwijtschelding van gemeente bel en waterbel. in 2016 150 gem bel 50euro watwr bel. 385 eigen bijdragen zorg, bijbetaling medicijnen 200 per jaar samen 785,00euro,plus huursverhoging ,heb huursub,245,ooeuro betaal zelf met alleen aow 510,euro
  ben in Mei mijn vac geld van 750 kwijt, en kom zelfs te kort, met alleen aow zie je door de bomen het bos niet meer ,ook eneco is niet meer te betalen ,schandalig dit allemaal, dan hoor je
  zalm nog zaachtjes zeggen laat de ouderen maar door roken ,scheeld weer aow,
  nederland is voor zijn eigeen volk een viespeuk aan,t worden . zelf hoeven ze van deze kosten niet wakker te liggen .als je 35euro verhoging krijgt compensatie,hou je er netto 3euro aan over. ik walg van dat zootje in Den haag.

  Je reageert op
  Brenda Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Michel jacobs
  Schreef op om 21:27

  Zorg mijden , dat is wat ik doe, al jaren. Tandarts te duur , verzekeringspremie te hoog, dus besparen door hoog eigen risico wat dan weer in termijnen afgelost moet worden omdat ik net rond kom met een bijstandsuitkering en niet in een keer de rekeningen van de specialisten kan betalen. Waarom zijn de kosten zo hoog? Dat zou eens behoorlijk uitgezocht moeten worden

  Je reageert op
  Michel jacobs Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Gerrit
  Schreef op om 17:35

  U zal het wel dom van mij klinken maar, 60 procent van de bevolking in nederland heeft,
  RUTTE gestemt. Wel nou, doe er allemaal maar iets tegen maar dan allemaal he.

  Je reageert op
  Gerrit Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Bertus
  Schreef op om 17:15

  Ik heb 50. Jaar gewerkt plus een maand extra Bugatti eigenbijdrage weer omhoog dit kunnen wij niet meer betalen 400. Voor de medicijnen 145 voor de verzekering per maand in den haag die lachen ons uit die verdienen wel regeren niet armoede zullen de grote heren niet mee maken kabinet moet maar vallen

  Je reageert op
  Bertus Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Echt waar?
   Schreef op om 13:53

   50 jaar werken plus 1 maand extra en dan Bugatti kunnen rijden?? En dan ook nog klagen?

   Je reageert op
   Echt waar? Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Geet de Vries
  Schreef op om 12:30

  Zorg verzekering premie omhoog !
  Eigen risico om hoog !
  Waar is het einde !
  Pak ook de achterlijke betalingen aan b.v Onderhoudskosten van € 150 ,- maand voor en loopfiets !
  Mijn vrouw en ik doen echt ons best om alles te betalen maar het draait er op uit dat we het niet meer kunnen betalen en dan ?
  Mijn vrouw is erg slecht ter been en als zij weg wil of moet dan moet ik mee met de auto !
  Het wordt echt te gek in Nederland de rijke worden rijker en wij met de dag armer !
  Het is niet leuk meer op je oude dag !

  Je reageert op
  Geet de Vries Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Henriette Bruens
  Schreef op om 15:51

  Waar houdt het op als het steeds hoger wordt. Mensen met een kleine beurs kunnen nu al niet rondkomen. Maak de zorg efficienter en meer betaalbaar door al die bureaucratie af te schaffen.

  Je reageert op
  Henriette Bruens Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Danny
  Schreef op om 18:00

  Elsevier houdt in het artikel heel veel slagen om de arm. Veel van de bedragen zijn gebaseerd op schattingen. Elsevier meent namelijk dat er een taboe zou heersen op het berekenen van de kosten van asielzoekers.

  Maar met alle slagen om de arm komt Elsevier met het vreemd nauwkeurige bedrag van € 26.509 per asielzoeker jaar. Het blad claimt hiermee een ‘politiek taboe’ aan te raken.

  Met name de zorgkosten vallen volgens Elsevier op. Gemiddeld 6.000 euro per asielzoeker per jaar. Elsevier haast zich te zeggen dat asielzoekers geen zorgpremie betalen. Maar daarnaast kunnen we concluderen dat de gemiddelde asielzoeker kennelijk ook nogal wat mankeert. En wij moeten meer gaan betalen??? ………

  Je reageert op
  Danny Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Johannes
   Schreef op om 19:10

   Er komen nog veel meer asielzoekers naar Nederland! Vluchtelingen krijgen hier geen kans meer omdat, het veel te vol gaat worden en onbetaalbaar! De te hoge zorgkosten komen mede door de vluchtelingen!

   Je reageert op
   Johannes Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • j.m.balk
  Schreef op om 12:50

  ik overweeg om te stopen met mij medicijnen door ik de zorg premie niet kan betalen ,onze mederlandes krijgen wel voor een prikie hun zorg vergoed zo wil ik het ook .

  Je reageert op
  j.m.balk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Martin Leening
  Schreef op om 19:50

  Niet de vergrijsing is zo duur in zorg maar die asielzoekers die gratis zorg krijgen. Dat kost zoveel van ons geld. De armoede van de echte nederlanders wordt alleen maar groter.Dit kabinet moet vallen en wel zo snel mogelijk.

  Je reageert op
  Martin Leening Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Thakoersingh
  Schreef op om 10:21

  Marktwerking is bedoeld om geld te verdienen en niet om de zorg goedkoper te maken.
  In dat geval is het dus alleen maar goed nieuws voor de neoliberalen

  Je reageert op
  Thakoersingh Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Jaap koning
  Schreef op om 10:44

  Heb er maar 1 woord voor OPLICHTERS zijn het in den haag

  Je reageert op
  Jaap koning Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Marie Nico
   Schreef op om 21:01

   Jaap Koning dat klopt, maar er wordt gezorgd ook dat buitenstanders ziekenfond op hun manier oplicht op een fijne manier. Ik vraag me af hoeveel zal de inkomen van Rutte per week zijn.? ik ken zzpers die de boel oplicht met minstens 5000 euro per week en hooguit 12.000 in een week om voor iemand te zorgen daar moeten ze wat aan doen.

   Je reageert op
   Marie Nico Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Mascha
  Schreef op om 08:06

  Ik ben trots dat ik een midden inkomen heb, maar het wordt steeds moeilijker om je hoofd boven water te houden. Er komt nergens compensatie voor. Ik heb astma dus ben elk jaar mijn eigen risico kwijt. Eerst kreeg je daar 1x per jaar een vergoeding voor, maar ook dat is er afgehaald. Hoe moet ik dit ooit betalen. En mijn kinderen een mooie toekomst geven als ik niet kan sparen.

  Je reageert op
  Mascha Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Riet
   Schreef op om 10:53

   Ik heb aow en een weduwepensioen en ben hartpatient. Ik ben ook ieder jaar mijn eigen risico kwijt . Kan niet op vakantie en sparen al helemaal niet.

   Je reageert op
   Riet Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • g.k.
   Schreef op om 10:37

   Triest en dan te bedenken dat die gelukzoekers gratis verzekerd zijn en op vakantie gaan naar het land waar ze “gevlucht”zijn

   Je reageert op
   g.k. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Audri
   Schreef op om 10:29
   Je reageert op
   Audri Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • rene
   Schreef op om 19:21

   Ja te gek voor woorden op vakantie en ze zijn hier omdat hun land niet veilig is.

   Je reageert op
   rene Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Audri
   Schreef op om 12:22

   Beste Riet,
   Het gaat in dit geval alleen maar over het feit dat de verhoogde zorgpremie voor 2018 VOLLEDIG wordt gecompenseerd in de zorgtoeslag voor 2018.
   Dit geldt alleen bij de lagere inkomens, en gezien die situatie die jij beschrijft kom je daar ook zeker voor in aanmerking!

   Je reageert op
   Audri Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Vera
  Schreef op om 01:31

  Weer hebben ze hebben van uit dat torentje in Denhaag de burgers voor gelogen dat iedereen van de kamer het eens was met een verlaging van de eigen bijdrage van de zorgkosten om zo de stemmen na zich toe te trekken oplichters zijn het alleen in eigenbelang kijken niet na buren de burger intresseert ze geen hol

  Je reageert op
  Vera Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Harm Voorberg
  Schreef op om 00:08

  Vind dit heel erg jammer. Ik behoor tot de midden inkomen heb daar voor hard gewerkt. Heb een gezin en we mogen weer is meer betalen maar wat terug krijgen ho maar!
  Hoe moet ik sparen? Rente stelt al geen bal voor bij banken. Alles word duurder en de politiek belooft al jaren iets maar iets doen ? Ja verhogen en verhogen. Pak de rijken lekker die hebben geld zat!

  Je reageert op
  Harm Voorberg Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • J. Maassen
  Schreef op om 22:21

  Het is schandalig en onbeschoft om maar geld te blijven halen om de stijgende kosten, zoals men zegt, voor de zorg te kunnen dekken.
  Terwijl er miljoenen in kas van de zorgverzekeraars zit.
  Het is op winst gebaseerd en niet om de kosten te dekken.
  Schande.
  Dat de overheid hier nog in trapt. Ongeloofelijk.

  Je reageert op
  J. Maassen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Ingrid
  Schreef op om 22:07

  Wat mij altijd verbaasd heeft waarom is het eigen risico plus de zorgverzekering voor iedereen even hoog? Mijn zoon verdiende paar jaar terug 500euro en de helft ging op aan verzekering en een vastgoedhandelaar betaald dat ook. Waarom niet in procenten?

  Je reageert op
  Ingrid Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Riet
   Schreef op om 10:59

   Ja gewoon weer naar inkomen betalen voor de premie i.p.v. iedereen ongeacht inkomen hetzelfde.

   Je reageert op
   Riet Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Petra
  Schreef op om 22:07

  We worden flink bedonderd iedereen wil een nationaal zorgondernemers en dan alles zonder marktwerking….dat is wat alles veel te duur maakt
  Waarom kan het in België wel .

  Je reageert op
  Petra Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Patrick
  Schreef op om 20:26

  Ik snap er echt geen zak meer van.
  In de gulden tijd betaalde we 50 gulden premie per maand.
  Iedereen was blij zelfs de verzekeraars.
  Bijna alles eerst vergoed toendertijd.
  Alles en iedereen blij.

  Tegenwoordig kost het kapitalen in de maand en daar bovenop gewoon bijna alles zelf bijbetalen.
  Iedereen blij behalve wij als gedupeerde.
  Alles gaat er onder lijden behalve die dikkoppen in den Haag en de directeuren van de verzekeringsmaatschappijen.

  Je gaat tegenwoordig werken voor je zorgverzekering eerst was dat voor je gezin/huis/dier.
  Dat gaat helaas niet meer met deze krankzinnige bedragen.
  Ik denk echt dat er eens een keer in opstand moeten gaan komen.
  Ze jagen nu iedereen in het harnas.

  Gewoon allemaal stoppen met de zorg te betalen.

  Je reageert op
  Patrick Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • erika
   Schreef op om 00:59

   Dat vindt ik ook . Samen zijn wij sterk

   Je reageert op
   erika Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • M v Ringelenstein
  Schreef op om 20:23

  Het is schandalig,eerst alles beloven dat het eigen ricico omlaag gaat en dan uiteidelijk toch weer omhoog gaat.
  Hoeveel vertrouwen moeten we nog hebben in deze regering.
  Jammer dat het vertrouwen zo wel teniet wordt gedaan.

  Je reageert op
  M v Ringelenstein Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Franco
  Schreef op om 19:50

  Ik stel voor, niet meer betalen. Is tegen de grondwet?
  Verzekeraar worden steeds rijker!

  Je reageert op
  Franco Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Gerrit
  Schreef op om 19:46

  HALLO MENSEN, EN MAAR ZEUREN OVER HET KABINET, 50 PROCENT VAN ONZE LAND-
  GENoten kozen dit beleid. Actie met ze allen, met heel nederland wordt wakker.

  Je reageert op
  Gerrit Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Franco
  Schreef op om 19:44

  Ik stel niet meer betalen. Is tegen de grondwet?

  Je reageert op
  Franco Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Stop met betalen
  Schreef op om 18:59

  Zelf nu is ht al moeilijk die eigen risico te betalen laat maar straks alles gaat omhoog dan kan je alleen basisverzekering betalen en hoop dat je geen gaatjes in je tanden krijg en niet ziek wordt echt stom

  Je reageert op
  Stop met betalen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • erika
   Schreef op om 01:02

   Ik kan het ook bijna niet meer betalen . 925 Euro in de mand . Ben 100 procent afgekeurd. Dat is geen leven meer .

   Je reageert op
   erika Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Hans
  Schreef op om 17:25

  Sow zeg die zijn nu helemaal door aan het draaien wat ik binnenkort ook ga doen .Dan zit werken er voor mij effe niet meer in .Dat wordt de voedselbank en mezelf voor de tv zetten omdat ik het me niet meer kan permiteren om de deur uit te gaan .Daarbij vanaf je 18de maandelijkse zorgpremie betalen tot …….x de miljoenen inwoners hier(mensen wat momenteel van buitenaf komen effe niet meegerekend ) das niet verkeerd idd .Dat gaat heel veel werk voor de deurwaarders betekenen lijkt mij .Ziektes kunnen ze hier wel kweken in dit land .

  Je reageert op
  Hans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Verena
   Schreef op om 15:54

   Hi Hans, als je het artikel goed leest, dan zie je dat minima er wel €130,- per jaar meer zorgtoeslag bij krijgen, 🙂 Je bent ca €100,- meer kwijt aan premie en Eigen risico. Dat betekent dat je er volgend jaar ca €30,- op vooruit gaat! 😀
   Dat wil zeggen: als je een minimum-inkomen hebt. Voor de middeninkomens is het vooralsnog wel zuur. Goede nieuws daarvoor is dat de vakbonden flinke loononderhandelingen willen gaan voeren voor 2018, 🙂

   Je reageert op
   Verena Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Loes
  Schreef op om 17:23

  Afschaffen is meer dan redelijk.

  Je reageert op
  Loes Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Jlc van der plas
  Schreef op om 17:16

  Waar blijven nou de heren van Denhaag.
  Blij maken met een dooie mus.
  Ook al krijgt iemand zorg toeslag, dan blijft het nog een heel bedrag wat je zelf bij moet betalen

  Je reageert op
  Jlc van der plas Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Stefan
  Schreef op om 17:06

  Ik ga lekker stoppen met werken.
  Dan scheiding aan vragen.
  Dan heb ik wel recht op allerlei voorzieningen.
  Conclusie Nederland het land dat is opgebouwd door arbeiders. Is het land geworden van uitkeringen en landlopers.

  Je reageert op
  Stefan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Moontje
  Schreef op om 17:03

  Haagse mafia bende!!
  Mijn man moet t alleen verdienen. Krijg geen uitkering of zorg toeslag ! Ook de heffingskorting gaat er nog eens af!
  We worden langzaam gewurgd!! Deze melkkoe staat bijna droog!!!!

  Je reageert op
  Moontje Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • simon
  Schreef op om 17:03

  Het is weer hetzelfde liedje wat je hoort uit Den Haag. Gouden bergen beloven tijdens de verkiezingen en als puntje bij paaltje komt wordt je genaaid door die lui en dan vinden ze he t raar dast je de hele kliek daar onbetrouwbaar vind. Ze liegen en bedriegen het hele land voor maar owee als je dat tegen ze zegt. Ik maak me hier echt ontzettend boos over maar deze gasten hebben een berg boter op hun hoofd dat wil je niet weten

  Je reageert op
  simon Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • simon
  Schreef op om 17:02

  Het is weer hetzelfde liedje wat je hoort uit Den Haag. Gouden bergen beloven tijdens de verkiezingen en als puntje bij paaltje komt wordt je genaaid door die lui en dan vinden ze he t raar dast je de hele kliek daar onbetrouwbaar vind. Ze liegen en bedriegen het hele land voor maar owee als je dat tegen ze zegt. Ik maak me hier echt ontzettend boos over maar deze gasten hebben een berg boter op hun hoofd dat wil je niet weten

  Je reageert op
  simon Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Wheelboy
  Schreef op om 16:51

  Leuk beloven en dan naderhand niet nakomen. Komt bij heb je jaren je steentje bijdragen heb je de keuze je scheel betalen of zorg meiden. Waarbij een ander die bv te lui is geweest om te werken alles op een gouden randje gepresenteerd krijgt voor nop. Zo zie je maar werken loont met dit systeem niet

  Je reageert op
  Wheelboy Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • F.D.Bloemendal
  Schreef op om 16:49

  Laat de asielzoeker die nu niets betalen vraag dit geld maar van de staat de VVD strooit toch maar met geld naar de rijken waarom moeten wij dit beleid betalen.

  Je reageert op
  F.D.Bloemendal Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Wheelboy
   Schreef op om 16:58

   Omdat in maart genoeg idioten er weer ingetuind zijn. CDA belooft decennia lang vanalles en als het zover is helaas. D66 verloochent zelfs zijn eigen bestaansrecht door mee te helpen referendum af te schaffen dus verwacht dat niets van VVD breekt al 2 decennia het sociale en gezondheidszorg af. Over 15 jaar zijn we net de USA God voor ons alle en de rest voor ons zelf. Das waar vooral VVD en D66 voor staan

   Je reageert op
   Wheelboy Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • F.D.Bloemendal
  Schreef op om 16:45

  Als alles wat de VVD wil Door gaat dan kunnen de mensen met alleen een aow eter snel dood gaan dit is toch wat de VVD wil in plaats dat ze de artsen laten stoppen met hun maatschap op lossing voor hun inkomen dat hier door ver drie voudigt . Weg met deze geld graaien hier heeft niemand iets aan.

  Je reageert op
  F.D.Bloemendal Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Wj richel
  Schreef op om 16:26

  Ik vind het niet normaal hoe moet dat met oudere mensen die dat niet kunnen betalen

  Je reageert op
  Wj richel Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Marianne
  Schreef op om 16:17

  Als het waar is dan ga ik niet meer naar de pijnpoli en stop ik met mijn medicijnen heb al 30 euro in de week hoe moet ik leveny

  Je reageert op
  Marianne Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • verhoeve
  Schreef op om 16:05

  hadden we wat anders verwacht dan ?,allemaal praatjes,en de vvd de grote zakkenvullers lachen zich kapot,we zijn geen burgers meer maar melkkoeien ,wij betalen voor de fouten van politiek den haag en de grote mensen achter de zorg industrie,maar we klagen hier ,maar als het tijd is om in opstand te komen zitten we thuis

  Je reageert op
  verhoeve Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Irma Nijboer
  Schreef op om 15:59

  Waarom geen open kaart spelen door de heren en dames in Den Haag.
  Er zit zo iets vreselijks fout in weer een stijging van de zorgtoeslag.
  Iemand die niet ziek is, heeft gewoon GELUK!
  Ik ben een zieke, en kan het nog steeds betalen.
  Maar waarom word ik GESTRAFT?
  Het ziek zijn is al lastig genoeg.
  De verzekeringen, medici enz. Verdienen genoeg!
  Ik steun de sp, een verzekering voor iedereen.
  En geen straffen! Ik heb er ook niet om GEVRAAGD!

  Je reageert op
  Irma Nijboer Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Wheelboy
   Schreef op om 16:54

   Jou SP maakt het nog erger. Toverwoord is inkomst afhankelijk bij de SP. Dan loont werken helmaal niet meer

   Je reageert op
   Wheelboy Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Sandra van der veen
  Schreef op om 15:46

  Dit slaat werkelijk nergens op mijn man moet het allemaal alleen verdienen en twee schoolgaande kinderen. Dit is gewoon te gek voor woorden mogen wij nog normaal genieten van het leven, maar als dit zo doorgaat wordt het ons niet gegunt.

  Je reageert op
  Sandra van der veen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Annemie
   Schreef op om 17:07

   Helemaal met je eens Sandra ook mijn moet het alleen verdienen .ik weet niet of je een koophuis hebt maar wij huren en daar moeten wij ook extra verhoging betalen nog even en wij zitten met een modaal inkomen op een minimum uitgave.wij hebben geen kleine kinderen maar zijn 64 jaar oud

   Je reageert op
   Annemie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Ark
  Schreef op om 15:35

  Zo hongeren ze ons ouderen uit hoe eerder we dood gaan hoe beter kunnen ze deze extra centen in eigen zak steken

  Je reageert op
  Ark Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Gerda
  Schreef op om 15:17

  Schandalig mijn man is ziek daar vraag je niet om.Wij kunnen dat straks niet meer betalen .

  Je reageert op
  Gerda Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Gerda kleine
  Schreef op om 14:52

  Ik heb een uitkering en ben ziek diabeet reuma ik kan dit niet meer betalen zo wij worden gestraft omdat we ziek zijn schandalig

  Je reageert op
  Gerda kleine Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Monique
  Schreef op om 14:25

  SCHANDALIG….

  Je reageert op
  Monique Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Shiv
  Schreef op om 13:44

  Ik vindt dit erg belachelijk! Eerst ons laten stemmen voor groenlinks om eerst instantie het eigen risico niet meer hoeven te betalen. dat geldt voor elk Nederlander. En nu dit zonder ons te laten weten of erop te gaan stemmen of wij als Nederlander wel mee eens zijn! Natuurlijk gaat erom ons meer laten betalen. Wij meesten Nederlander betalen al €385 aan eigen risico! €130 komt erbij = €515 Haha dat betaal ik nog net niet aan mijn huurhuis. Zelfs als de leger voor mijn deur staat zal ik niet betalen!! Wat gaan jullie daaraan doen? Mij oppakken? Omdat jullie weer wat doen en wij totaal niet mee eens zijn?

  Je reageert op
  Shiv Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • FERRY
  Schreef op om 13:43

  Bloedzuigers………

  Je reageert op
  FERRY Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Yvon
  Schreef op om 13:23

  Idd wanneer houd het op…en zo komen we alleen verder in de problemem..en daar werken we nou zo hard voor

  Je reageert op
  Yvon Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Yvon
   Schreef op om 13:24

   Uh Problemen

   Je reageert op
   Yvon Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Danny
  Schreef op om 13:13

  Iedereen hier heeft gelijk, maar wanneer staan we op en zeggen we STOP tot hier en niet verder?.

  Je reageert op
  Danny Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Shiv
   Schreef op om 13:51

   Beste Danny ik denk als een Facebook pagina gemaakt word dan kunnen wij iedereen laten stemmen mee eens of niet mee eens zijn?

   Je reageert op
   Shiv Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • G.verhoeff v/d Kuit
  Schreef op om 13:09

  Ik vind het te gek voor woorden wat hier in Nederland gebeurt!!!! Mensen die ziek zijn en ondanks dat zich te barste werken worden aan alle kanten gestraft en gepakt ! VRESELIJK.

  Je reageert op
  G.verhoeff v/d Kuit Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Rene
  Schreef op om 12:57

  De mensen in den Haag moeten eens kijken waar de meeste betalingsregelingen worden aangevraagd.
  Dit wordt alleen maar meer omdat de mensen deze belachelijke bedragen niet kunnen betalen.
  Dus bestuurders van Nederland ga zo door en we zullen ook geld moeten gaan vragen aan bv griekenland

  Je reageert op
  Rene Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • rene
   Schreef op om 19:30

   En maar zeggen dat we in nederland meer dan 10 miljard over hebben op de begroting . Vreemd he

   Je reageert op
   rene Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Fred Franken
  Schreef op om 12:35

  De premie en eigen risico is voor de middenklasser grensoverschrijdend. Krijgen we eerdaags Amerikaanse toestanden? 1ste klas hulp voor de rijkere en arme-arts voor de middenklassers?

  Je reageert op
  Fred Franken Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • John Taling
  Schreef op om 12:20

  En wat denken jullie wat onze nieuwe Nederlanders kosten het merendeel van de klagers krijgen nu waar zij in maart op gestemd hebben.

  Je reageert op
  John Taling Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Fred Franken
   Schreef op om 12:39

   Helemaal mee eens!!

   Je reageert op
   Fred Franken Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Huub
   Schreef op om 13:44

   Als ze dit gaan begrijpen in Den Haag , wat jij zegt ,is het gtootste probleem opgelost

   Je reageert op
   Huub Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Carolina
  Schreef op om 12:08

  Schandalig

  Je reageert op
  Carolina Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Paul
  Schreef op om 11:41

  Dit slaat nergens op ze verdienen al genoeg

  Je reageert op
  Paul Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Henk
  Schreef op om 11:35

  Schande zo’n verhoging terwijl er al jaren geen indexatie van de pensioenen heeft plaats gevonden .Alles wordt duurder en de ouderen krijgen er niets bij maar moeten wel al die verhogingen mee betalen.

  Je reageert op
  Henk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Bea
  Schreef op om 11:35

  Niet alleen zorgtoeslag stijgt. De indexering op je pensioen wordt niet verhoogd. Ik woon in een appartement en de prijs daarvan wordt ieder jaar hoger. Waar moet dat naar toe! Een sociale huurwoningen kom Ik niet voor in aanmerking.

  Je reageert op
  Bea Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Angelica
  Schreef op om 11:15

  Ze zijn inderdaad niet goed in Den Haag.Zelf hebben ze genoeg salaris dus ze weten niet wat het is om moeilijk rond te kunnen komen.

  Je reageert op
  Angelica Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Winnie Robles
  Schreef op om 10:27

  Ook vermogenstest onredelijk bij pensioen gat:
  Niet alleen wie iets teveel verdient, als ex zzp’ers hebben mijn man en ik naast zijn AOW, (ik ben jonger, moet nog even wachten) alleen een spaarpotje. Dat is ons pensioen. Naast belachelijke vermogensbelasting krijgen we dus ook geen zorgtoeslag, omdat we (beetje) teveel vermogen hebben. Verder minimum inkomen.

  Je reageert op
  Winnie Robles Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Peter
   Schreef op om 12:03

   Terecht, dan heb je ook geen zorgtoeslag nodig. Uw vermogen is dan samen boven 132000. Ongelooflijk en dan nog zeuren om zorgtoeslag.

   Je reageert op
   Peter Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • J
  Schreef op om 10:13

  Ze zijn niet goed wijs in denhaag

  Je reageert op
  J Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Ineke
  Schreef op om 09:48

  Ik snap het niet. Van de basis verzekering worden dingen geclaimd zoals ouderenzorg en modullus berekenen die onzin zijn en de cliënt merkt er niks van. Alleen om dat huisartsen het mogen. Dat is geld claimen waar ze niks voor hoeven doen. Gewoon belachelijk. Als ze eerst eens gaan kijken waar al het geld aan word uitgegeven dan houden we een heleboel over.

  Je reageert op
  Ineke Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Winnie Robles
   Schreef op om 10:31

   Helemaal eens, je krijgt idiote rekeningen met rare codes, en als je dan opheldering vraagt, wordt je zowel door ziekenhuis als verzekering het bos in gestuurd.

   Je reageert op
   Winnie Robles Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Co van Doorne
  Schreef op om 09:41

  Kunnen we geen referendum hierover aanvragen ????? Welke politieke partij geef mij antwoord?

  Je reageert op
  Co van Doorne Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Lauwers
  Schreef op om 09:33

  Het trekt negens op de verkiesingen zijn weer voorbij

  Je reageert op
  Lauwers Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Peter
  Schreef op om 09:30

  Die van het kabinet zijn helemaal gek geworden iemand met een uitkering kan dat nu al niet betalen ja als ik net als de mensen van het kabinet 5000 euro verdien dan is het geen probleem hoe halen ze het in hun kop om dit te doen ze zijn echt gek daar in den haag

  Je reageert op
  Peter Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Eggie bouma
   Schreef op om 13:29

   Zo is het maar net helemaal mee eens

   Je reageert op
   Eggie bouma Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Lilian Verhoeven
  Schreef op om 09:29

  Doordat in 2009 het eigen risico is ingevoerd zijn er heel veel Nederlanders in de schulden terecht gekomen. En er wordt verschil gemaakt met mensen. Al onze buitenlanders hoeven gaan eigen risico te betalen. Het is schandalig. Afschaffen dat eigen risico.

  Je reageert op
  Lilian Verhoeven Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Bittersweet
  Schreef op om 09:10

  Werken loont niet. Of gewoon niet teveel verdienen want dan mag je gewoon alles inleveren. Wij betalen alle rekeningen zelf en houden vijna niks over. Tegelijkertijd zie ik mensen met lagere inkomens van alles doen plús krijgen ze ook allerlei extras voor uitstapjes, sportfonds, gratis zwemmen voor de kinderen etc. Hun kinderen zitten op 2 of 3 clubjes en wij werkende ouders moeten maar zien rond te komen. Inderdaad kind van de rekening. Vertrouwen in politiek was ik allang kwijt.

  Je reageert op
  Bittersweet Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Saar
  Schreef op om 08:56

  Alles gaat om hoog maar niks wordt beter. Voor je het weet stopt iedereen met werken omdat dat voordeliger is. Slaat helemaal nergens op dit moet het naar 200 pm toe of wat

  Je reageert op
  Saar Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Jeannette berlo
  Schreef op om 08:03

  Wij hebben altijd hard gewerkt hebben al n jaar geen AOW gehad wat we zelf bij elkaar hebben moeten sprokkelen.En nu zitten we n paar euro boven de norm en krijgen niks.Gewoon schandalig en maar breed dfoe n in Europa.En het eigen volk heeft niks

  Je reageert op
  Jeannette berlo Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Winnie Robles
   Schreef op om 10:37

   Heb je wel 50+ gestemd?

   Je reageert op
   Winnie Robles Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Shirley
  Schreef op om 07:36

  PS IK STEM AL JAREN NIET MEER.
  HET ZIJN ZAKKENVULLERS…..MET MOOIE BELOFTES…..DIE ZE NIET WAARMAKEN.
  HET WORDT ALLEEN MAAR SLECHTER.
  IEDEREEN ZOU NIET MEER MOETEN STEMMEN…..UIT PROTEST.

  Je reageert op
  Shirley Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Winnie Robles
   Schreef op om 10:36

   Sorry, maar dat ben ik niet met je eens
   Lees het programma van 50+ partij eens door
   Henk Krol wordt vaak en graag belachelijk gemaakt, maar als 50+ nu één zetel meer had gehad, zaten ze denk ik nu aan de formatie tafel mee te onderhandelen.

   Je reageert op
   Winnie Robles Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Pamela
  Schreef op om 07:35

  Ik zeg ook weg met de eigenrisco of verlagen. Wordt veeste hoog.

  Je reageert op
  Pamela Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Marholein
  Schreef op om 06:20

  Zit ook in een midden inkomen.Maar zo krijg je dat mensen niet meer naar de arts gaan of mesicatie innemen.Ik denk er zelf over om geen ziektekostenvwrzekering meer te nemen…Kan nog beter niet werken ben ik beter af.Zo gaat al je salaris naar huur en zorgkosten terwijl je net buiten alle toeslagen valt.Schandalig .De zirgkosten rijzzen de pan uit omdat menssen te lang zoeg jrijgen en oud worden van medicatie.Veel te veel onderzoeken laten ze daar eens ip bezuinigen Schandalig geen woorden voor

  Je reageert op
  Marholein Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Zeilmaker
  Schreef op om 05:42

  Waar zijn wij mee bezig.
  Het loopt al de spuigaten uit ,en we zijn er nog niet.
  Iemand die op de grens zit krijgt geen dubbeltje.
  Deze gezinnen personen kunnen beter naar de bijstand.
  Dan hebben ze beter.
  Zorgtoeslag,huursubsidie, en kwijtschelding van gemeentelijke belastingen.
  Plus de andere potjes.
  Iemand in de bijstand heeft toch al met al 2200 euro.
  De midoen inkomen totaal niets alleen maar betalen.
  Alles over de ruggen van het midden inkomen

  Je reageert op
  Zeilmaker Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • rtob
   Schreef op om 22:50

   Wow zeilmaker 2200 in de bijstand zeg mij ff waar dan? dan ga ik direct daar wonen waar dat dan ook mag zijn

   Je reageert op
   rtob Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Ineke Bruggink
  Schreef op om 04:50

  Belachelijk je durft nu bijna niet meer naar het ziekenhuis omdat je vooraf al weet dat je eigen bijdrage al in januari op is omdat je toevallig ook nog eens ziek bent waar je absoluut niet op hebt gerekend! Je iedere 3 maanden bloed moet laten prikken, controle Hematoloog. Nou ik gun het niemand. Maar nu zou ik de heren uit het kabinet wel eens deze ziekte willen over dragen. En dan met mijn salaris. Ook de vaste lasten blijven betalen. Schaam u diep voor uw leugens tijdens de verkiezingen. Maar 1 ding is waar de Deurwaarders krijgen het weer druk. Jonge wat gaat de economie omhoog.

  Je reageert op
  Ineke Bruggink Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Jade Burgmans
  Schreef op om 00:56

  Belachelijk alleen in Nederland betaal je zo veel nergens anders we krijgen niet eens een pleister gratis en tandarts kosten zijn ook belachelijk

  Je reageert op
  Jade Burgmans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Shendjai Bhawan
  Schreef op om 00:04

  Ze worden steeds gekker in den haag, ze moeten maar eens in onze schoenen staan. Wij komen niet vooruit en hun met hun royaal salaris maar effe besluiten om het ons nog moeilijker te maken dan het is

  Je reageert op
  Shendjai Bhawan Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • A.kobus
  Schreef op om 22:20

  De zetels heb en we binnen en stijgen maar met de kosten.Onbegrijpelijk voor de mensen.Wat een streek om zetels te vangen.??
  ???

  Je reageert op
  A.kobus Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Marcel Ditters
  Schreef op om 21:59

  Als jullie zonodig moet verhogen zorg dan dat alles vergoed wordt vooral de chronische ziektes en zorg dat de salarissen ook zeker met 70% wordt verhoogt en alle rijke lui 60% van hun salaris moeten inleveren en alle kosten van de zorg uit hun eigen zak betalen de belasting onderduikers en oplichters zijn belachelijk voor woorden dat mensen met een laag inkomen de dupe zijn en de ouderen en die naar de sociale dienst moeten hoe los je dat op gaan jullie die mensen helpen en alles betalen uit de pot van de regering die alles over de balk gooien en de asielzoekers gratis nou mooi niet weg met dat tuig zij moeten aan ons aanpassen en verplicht Nederlands gaan spreken anders eruit.
  Ik ga niks meer betalen voordat mijn salaris met 70% verhoogd is of ik Schaf geld áan op illegale manier op de kosten van de regering aan en koop ik dingen aan die dringend nodig is op de kosten van de regering en ik wordt een overheidsinstantie die baas wordt over iedereen en de baas over Nederland ga worden zoals een echte president die de baas over Nederland en over de overheidsinstanties!!!
  Denk daar maar over na!!!!

  Je reageert op
  Marcel Ditters Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Peter
   Schreef op om 22:07

   Voordat je afgeeft op asielzoekers. Mag ik je een tip geven? Leer eerst fatsoenlijk Nederlands. Kom dan terug met een goed onderbouwd en duidelijk commentaar.

   Je reageert op
   Peter Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Winnie Robles
   Schreef op om 10:45

   Sorry Peter, dit is makkelijk scoren.
   Al schrijf je geen foutloos Nederlands, daarom kun je best gelijk hebben in een discussie.
   Deze verhoging voor de burger is fout.
   Regering wil kosten beperken, en doet dat door een steeds groter deel van de zorgkosten op bord patiënt te leggen.
   Dat is niet besparen, maar verschuiven.
   Deugt niet!!

   Je reageert op
   Winnie Robles Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Jade Burgmans
   Schreef op om 00:58

   Helemaal mee eens eerst mensen hier helpen

   Je reageert op
   Jade Burgmans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Henriette
  Schreef op om 21:43

  Wij zijn geen bejaarden, hebben helaas twee WAO uitkeringen, met 3 tiener kinderen op middelbaar onderwijs. Pppfffh net te veel om ook maar ergens voor in aanmerking te komen, net de vaste lasten kunnen betalen waaronder ook verzekeringen, heleboel belastingen etc. Etc. Luxe is een oude auto omdat we voor zorg veel onderweg zijn. Zorg voor onszelf en onze kinderen. OV is niet te betalen voor ons, auto is goedkoper, zoveel mogelijk fietsen, leven van week naar week, zeker geen vetpot. Wordt nu dus weer minder.
  Oude ziekenfondssysteem was stuk ” mens/ziek” vriendelijker

  Je reageert op
  Henriette Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Danny
  Schreef op om 21:02

  Hoe kunnen ze dit verkopen??? vluchtelingen vrije zorg en gratis ziektekosten en wij betalen tot we blauw zien!!!.

  Je reageert op
  Danny Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Ben de Beer
  Schreef op om 20:37

  Wat is er mis mee, om bijvoorbeeld iedereen gratis zorg te geven tot bijvoorbeeld 75 jaar. Daarboven zou men dan verplicht geeuthanaseerd moeten worden . Is men dan bereid om extra te betalen, dan kun je zogenaamde levensjaren bijkopen. Je mag dan langer in leven blijven en kunt zolang je het wilt betalen op een latere leeftijd overlijden. Als je geld wilt blijven inleggen kun je zelfs tot op zeer hoge leeftijd op een natuurlijke wijze overlijden . Iedereen weet dan zeker dat hij of zij een goede kwaliteit van leven heeft tot 75 jaar.

  Je reageert op
  Ben de Beer Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Winnie Robles
   Schreef op om 10:48

   Hoe oud bent u, meneer de Beer?

   Je reageert op
   Winnie Robles Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Jose
  Schreef op om 20:30

  Hadden we Geert Wilders maar gehad,weg met die Rutte.

  Je reageert op
  Jose Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Peter
   Schreef op om 20:31

   Jij bent dus een racist.

   Je reageert op
   Peter Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Winnie Robles
   Schreef op om 10:50

   Hadden we 50+ maar gehad, weg met Rutte en andere leugenaars die nu zitten te formeren

   Je reageert op
   Winnie Robles Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Jade Burgmans
   Schreef op om 00:59

   Dat zit er wel aan te komen valse beliftes

   Je reageert op
   Jade Burgmans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • D. Mast
  Schreef op om 20:27

  Het grote probleem met forse zorgpremiestijgingen is dat gezonde mensen steeds minder bereid zijn om dat op te hoesten t.b.v. onze zieke medemensen, met als gevolg dat er straks weer fors bezuinigd wordt op het basispakket, steeds minder medisch noodzakelijke behandelingen vergoed worden en chronisch zieken, gehandicapten en zorgbehoevende ouderen steeds meer onder druk gezet worden om zich maar te laten euthanaseren!

  Je reageert op
  D. Mast Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Jeannette
  Schreef op om 20:15

  Dit gaat wel erg ver. Gewoon weer ziekenfonds en particulier. En de laatste optie in een potje doen en als je het nodig heb gebruiken.

  Je reageert op
  Jeannette Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Th. V. Kroet
  Schreef op om 19:56

  Terug naar oude systeem tot modaal inkomen (ziekenfonds) daarboven particulier met flexibel eigen risico en daaraan gekoppeld de premie.

  Je reageert op
  Th. V. Kroet Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Leen
   Schreef op om 10:50

   Goed plan. Het oude systeem terug.
   Scheelt ook veel belastingambtenaren die de toelages moeten regelen.

   Je reageert op
   Leen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Cora
   Schreef op om 10:54

   Er ligt ook nog 16 miljard op de plank. Misschien dit eer eens opmaken of verminderen.
   Tevens een aantal directeuren (vriendjes) vd verzekringsmij op straat dat scheelt ook veel geld.

   Je reageert op
   Cora Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Ann
  Schreef op om 19:42

  Belachelijk dat het eigen risico en de zorgpremie omhoog gaan! Weg met dit kabinet. Dit kan toch niet. Haal het geld uit het potje voor het renoceten van paleizen, bonussen die directeuren ontvangen na hun vertrek, dure uitjes van hoge functionarissen en musea.

  Je reageert op
  Ann Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Erik hensbroek
  Schreef op om 19:13

  Maak de te betalen premie basis verzekering inkomen afhankelijk en verplicht en maak de aanvullende verzekering vrijwillig met concurrerende premie voor de verzekeraars onderling .

  Je reageert op
  Erik hensbroek Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Arm
  Schreef op om 19:09

  Dat was precies wat ik dacht toen ik het las.Meer betalen,alweer.Geen zorgtoeslag of loonsverhoging.Als ik thuis zou blijven en niet zou werken (alleen mijn man)zouden per maand waarschijnlijk meer overhouden dan nu.Maar ja een paar uurtjes buiten de deur werken laat je ook meer in het leven staan.In Nederland wordt je gestraft als je werkt.De mensen die in de zorg werken betalen indirect hun eigen loonsverhoging. Hoe idioot is Dat?

  Je reageert op
  Arm Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Arm
  Schreef op om 19:09

  Dat was precies wat ik dacht toen ik het las.Meer betalen,alweer.Geen zorgtoeslag of loonsverhoging.Als ik thuis zou blijven en niet zou werken (alleen mijn man)zouden per maand waarschijnlijk meer overhouden dan nu.Maar ja een paar uurtjes buiten de deur werken laat je ook meer in het leven staan.In Nederland wordt je gestraft als je werkt.De mensen die in de zorg werken betalen indirect hun eigen loonsverhoging. Hoe idioot is Dat?

  Je reageert op
  Arm Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Peter
  Schreef op om 19:09

  Ik vind het niet meer dan normaal dat de laagste inkomens gecompenseerd worden . Mensen met een inkomen boven de 35000 kunnen het immer gemakkelijk betalen. Feitelijk zou de zorgpremie voor de laagste inkomens gratis moeten zijn en het eigen risico op nul. Dat kan mijn inziens door de mensen met een inkomen boven 35000 euro meer premie te laten betalen en het eigen risico bijvoorbeeld op 1000 euro te zetten .

  Je reageert op
  Peter Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Arm
   Schreef op om 19:12

   Dat is toch net zo goed niet eerlijk.Mensen die 80 uur per week draaien en dus hard voor hun geld werken moeten dan maar weer de klos zijn.Beetje krom als je het mij vraagt

   Je reageert op
   Arm Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Jade Burgmans
   Schreef op om 01:01

   Mee eens iemand met meer inkomen heeft er ook hard voor moeten knokken we zijn allemaal gelijk

   Je reageert op
   Jade Burgmans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Ben de Beer
   Schreef op om 19:14

   Jij bent compleet gestoord. De zorg voor de laagste inkomens en eigen risico voor niets. En de anderen meer laten betalen. Dat betekend dat de druk op de zorg door de laagst betaalden toeneemt. Kost immers toch niets meer. De beter betaalden gaan dan door de kosten zorg mijden . Vervolgens stijgen de kosten door de zorgconsumptie van de lagere inkomens, zodat de beter betaalde zorgmijders nog meer mogen betalen. Vooral de mensen net boven 35000 zullen dit enorm gaan voelen. Jij maakt de beter opgeleiden en hard werkende mensen tot slaven. Lijkt me een zeer onfris idee. Maar ja, links zal hier zijn vingers bij aflikken .

   Je reageert op
   Ben de Beer Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Henk
   Schreef op om 19:29

   Alsof 35000 veel geld is. Daar gaat de helft van terug naar de staat. Net teveel om huursubsidie of zorgtoeslag te krijgen. Met een studerende zoon als alleenverdiener is het geen pretje. Ruilen ?

   Je reageert op
   Henk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Henk
   Schreef op om 19:30

   Alsof 35000 veel geld is. Daar gaat de helft van terug naar de staat. Net teveel om huursubsidie of zorgtoeslag te krijgen. Met een studerende zoon als alleenverdiener is het geen pretje. Ruilen ?

   Je reageert op
   Henk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Winnie Robles
   Schreef op om 12:27

   En als je ipv pensioen een spaarpotje hebt aangelegd, krijg je geen zorgtoeslag, al heb je minder dan minimum loon

   Je reageert op
   Winnie Robles Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • rwj swart
  Schreef op om 18:53

  ik vind het een schande hoe ze ons elk jaar weer verder uitkleden ik betaal me eigen blauw aan zorg kosten ik ben mijn vrouw is 68 ik 72 mijn vrouw heeft het aan haar hard ik met long problemen en een prikkelbaar darm zindroom en binnen kort moet ik naar het VU voor mijn gehoor ik heb al een paar jaar gehoor apperaten maar mijn gehoor gaat steeds verder achter uit,wij hebben zamen AOW 1.400,00 EN mijn vrouw 170 pensioen en ik 140,00 inkomen nou krijgen wij wel zorg en huur toeslag maar we houden steeds minder over per maand niet met vacantie geen leuke dingen meer doen we hoeven nog net niet naar de voedsel bank maar dat komt nog wel groeten rwj swart en dit is allemaal VVD beleid ,daar hebben wij ons ons hele leven kapot voor gewerkt

  Je reageert op
  rwj swart Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • wim heesemans
  Schreef op om 18:46

  Gelukzoekers hebben natuurlijk ook recht op gratis zorg

  Je reageert op
  wim heesemans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • John
   Schreef op om 19:03

   Gelukszoekers hebben hier beter als eigen volk dank zij mark Rutte schandalig

   Je reageert op
   John Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Jose
   Schreef op om 20:48

   Daar zeg je het richtige John

   Je reageert op
   Jose Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Bertus
  Schreef op om 18:40

  ik denk dat ze bij de VVD en hoofdzakelijk Rutte en de persoon van de gezondheidszorg even langs de Dokter moet , volgens mij is er wat mis in hun boven kamertje als ze niet zien en door hebben dat de laagste inkomens dit niet meer kunnen opbrengen , geld is voor blijkbaar belangrijker dan een leven van een mens , dat er mensen zijn en dit niet meer aan kunnen en voor de trein springen kan ik me heel goed voorstellen VVD DENK IS NIET ALLEEN DAT NEDERLAND UIT RIJKE MENSEN BESTAAT en doe hier wat mee

  Je reageert op
  Bertus Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Ann
   Schreef op om 19:50

   Je slaat de spijker op zn kop, Bertus. VVD beleid die ons nu de nek omdraait. Ze zijn in die partij duidelijk niet goed wijs.

   Je reageert op
   Ann Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Marianne
  Schreef op om 18:09

  Ik vindt het schandalig en belachgelijk
  Mensen die ziek zijn Gaan niet meer naar de Dokter
  Schandalig en dat in Nederland

  Je reageert op
  Marianne Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Femmy
  Schreef op om 17:55

  Geeft mij maar ziekenfonds die was voor iedereen arm en rijk.

  Je reageert op
  Femmy Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Femmy
  Schreef op om 17:51

  Is er ook een pil om gezond te blijven.

  Je reageert op
  Femmy Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Peter
  Schreef op om 17:30

  Is te gek aan het woorden steeds meer mensen gaan al niet meer naar arts.helft van het geld duwen ze zichzelf in het zakje voor de belachelijke regering van ons.

  Je reageert op
  Peter Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Peter
  Schreef op om 17:29

  Is te gek aan het woorden steeds meer mensen gaan al niet meer naar arts.helft van het geld duwen ze zichzelf in het zakje voor de belachelijke regering van ons.

  Je reageert op
  Peter Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Donna
  Schreef op om 16:52

  Het is niet te geloven met de zorg ja de heren in Den Haag kunnen het makkelijk betalen zij zijn in de goede jaren opgegroeid dat is nu het gevolg voor de ouderen
  De zorg verdient genoeg
  Waarom weer omhoog schrap de eigen toeslag

  Je reageert op
  Donna Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • A van de Waarsenburg
  Schreef op om 16:40

  Het is niet te geloven, mensen met alleen AOW hoe gaan zij eigen risico betalen? Door niet naar de dokter te gaan kunnen ze aan hun verplichtingen blijven voldoen!

  Je reageert op
  A van de Waarsenburg Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Henk
  Schreef op om 16:39

  Dat de zorg duurder wordt is volgens mij een vertekend beeld. In deze tijd komen er steeds meer mensen bij die geen premie kunnen betalen of hoeven te betalen, maar wel gebtuik maken van het zorgstelsel. Daardoor moeten steeds minder mensen die kosten voor hun rekening nemen. In mijn geval wordt ik dubbel gepakt door de kleine salarisverhoging die ik door het nieuwr c.a.o. mag ontvangen: Zorgtoeslag kwijt én meer premie en eigen risico. We zijn op de goede weg bezig.

  Je reageert op
  Henk Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Angelique Raaijmakers- v.d. Pol
  Schreef op om 16:08

  Zou het ook anders kunnen, is mijn grote vraag? Waar zit het grote lek van middelen die nu niet doelmatig ingezet worden? Waar wijkt men af van de kerndoelstelling van zorggelden? Waar kan bespaard worden zonder dat dat ten koste gaat van kwaliteit? Waar zit nu de werkelijke zeggenschap/ de macht? Zit de macht over onze zorggelden nu op de verkeerde plek? Ik heb zoveel vragen en zo weinig antwoorden. Wel weet ik dat de grenzen in 2017 al voor veel mensen bereikt waren/zijn. Ik krijg veel signalen van mensen dat het niet te doen is. Mensen met kinderen ouder dan 18 jaar, mensen die ziek zijn, mensen die tot de middeninkomen horen qua netto-inkomen maar qua besteedbaar inkomen een ander inkomstenplaatje hebben…. het gaat niet goed zo, dit is niet goed.Iedereen heeft de juiste intentie maar strikt genomen blijkt dan uit je handelingen en besluiten wel de juiste intentie of schuilt eenieder achter een ander zijn rug…. hmmm… het bevalt me allemaal niet.

  Je reageert op
  Angelique Raaijmakers- v.d. Pol Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • J v minnen
  Schreef op om 15:20

  Inderdaad het zijn allemaal huigelaars
  Het enige wat je kan doen is als je geen zorgtoeslag krijgt je aanvulende eigen bij dragen stop te zetten

  Je reageert op
  J v minnen Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Piranha
  Schreef op om 13:42

  De ouderen worden weer de dupe: nauwelijks een cent erbij, wel de zorgpremie en het
  eigen risico verhogen.
  Mensen die hun hele leven hard heb ben gewerkt en het land hebben mee opgebouwd en
  welvarend gemaakt, worden op een zijspoor gezet. Schandalig……..

  Je reageert op
  Piranha Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
 • Puut
  Schreef op om 13:35

  Het kabinet zijn een stelletje huichelaars allemaal volgende keer stemmen op de pvv

  Je reageert op
  Puut Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • John
   Schreef op om 19:05

   Helemaal mee eens

   Je reageert op
   John Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • Adjudant
  Schreef op om 13:28

  Het idee van zorgtoeslag snap ik niet. Mensen met een laag inkomen maken immers ook vaker gebruik van zorg (roken, ongezond leven). Dus ik vind het een kromme compensatie.

  Je reageert op
  Adjudant Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Chris van Heusden
   Schreef op om 13:45

   Adjudant en hoe zou het komen als deze mensen roken en ongezond leven, omdat ze niet anders dan uitgemolken worden in de maatschappij u heeft zeker wel een goed of modaal inkomen anders reageer u niet zo respectloos op deze forum…….

   Je reageert op
   Chris van Heusden Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • vikinger
   Schreef op om 14:37

   Wat een onzin om mensen met een laag inkomen over een kam te scheren.
   ik zelf heb nog nooit gerookt en wel graag gezond leven,maar dat kan ik niet betalen,maar dat is alleen voor de rijke mensen in NL.
   Deze persoon zal wel in de hogere klassen van het inkomen zitten. dat is krom en A-sociaal.

   Je reageert op
   vikinger Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Coby hijlkema
   Schreef op om 15:14

   Wie ben jij om zo een oordeel te hebben om mensen met een laag inkomen .

   Je reageert op
   Coby hijlkema Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Petra
   Schreef op om 18:32

   Jij hebt zeker een Adjudand inkomen zeker hmm
   Betaald door het rijk
   Dus voelt weinig van een 50 euries minder permaand
   Nou die 50 euries moet ik een hele week dus 7 dagen met 3 pers van eten
   Nou
   Geniet van je inkomen en hopen voor jou dat je nooit onder de minima komt want dan voel je de elende echt en piep je wel anders

   Je reageert op
   Petra Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
  • Jade Burgmans
   Schreef op om 01:06

   Dat slaat nergens op beter roken dan alcohol

   Je reageert op
   Jade Burgmans Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op
 • bas
  Schreef op om 13:23

  goed bezig die gestemd hebben op de vvd en nu lopen te huilen!!!dankzij jullie hebben we dit nu weer

  Je reageert op
  bas Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op

Het laatste nieuws