Zorgverzekeraar Menzis verliest 47.000 klanten

Zorgverzekeraar Menzis uit Groningen heeft gedurende de afgelopen overstapperiode netto maar liefst 47.000 klanten verloren. De oorzaak van de krimp bij Menzis is te wijten aan de hoge stijging in de zorgpremie bij de verzekeraar. Verzekerden betalen in 2017 gemiddeld 144 euro meer voor een basisverzekering bij Menzis. Dat bedrag ligt ruim 50 euro hoger dan de gemiddelde stijging bij alle verzekeraars. Ook de aanvullende verzekeringen werden iets duurder.

Ingecalculeerd

Menzis geeft zelf in een reactie aan dat de daling was ingecalculeerd. Woordvoerder Jessica Winkelhorst verklaart dat veel klanten die weg zijn gegaan pas sinds begin vorig jaar klant waren bij Menzis en daardoor veel minder merktrouw zijn. Voor deze groep zou de hoge premie veruit de belangrijkste beweegreden zijn geweest om voor dit jaar weer over te stappen naar een andere zorgverzekering.

Voorgaande jaren

In de voorgaande jaren deed Menzis het juist opvallend goed. De verzekeraar kreeg er in twee jaar tijd maar liefst 100.000 klanten bij. Vooral het goedkopere internetlabel Anderzorg doet het de laatste jaren erg goed. Bij het label zijn nu al 440.000 klanten aangesloten.

Marktleider

Met 3,4 miljoen verzekerden blijft Zilveren Kruis echter de grootste zorgverzekeraar in het land. De verzekeraar kende ook dit jaar een toename van 20.000 verzekerden. Met name door collectieve contracten via werkgevers en met het nieuwe internetlabel ZieZo.

Welke verschillende zorgverzekeraars zijn er?

Koen Auteur Zorgwijzer.nl

Als auteur voor ZorgWijzer.nl houd ik mij bezig om alle informatie binnen de snel veranderende zorgsector zo goed mogelijk in kaart te brengen. Heb je vragen aan de hand van mijn artikelen? Stel ze dan gerust hieronder of via de verschillende sociale media kanalen.

2 reacties Zorgverzekeraar Menzis verliest 47.000 klanten
Schrijf een reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
 • Schoof
  Schreef op om 09:06

  Is maar goed ook dat er 47.0000 mensen zijn weggegaan ze zijn veelste duur die gaaiers en die directuer moeten ze er uit gooien met dikke en vette salaris en bonus.en wat doet niks.

  Je reageert op
  Schoof Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Sluit scherm Reageer hier op
  • Van der Leur
   Schreef op om 13:25

   Schrijf eens normaal man!

   Je reageert op
   Van der Leur Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Sluit scherm Reageer hier op

Het laatste nieuws