Zorgverzekering minimaal 30 euro duurder in 2018

- Reacties 31

De premie voor de zorgverzekering stijgt in 2018 met ten minste 30 euro per verzekerde. Dit heeft te maken met een onverwachte tegenvaller van zo’n 400 miljoen euro. Geld dat volgens Chris Oomen van DSW hoe dan ook wordt doorberekend aan de premiebetaler. Zo vertelt hij aan de NOS: “Bij de premievaststelling hebben we in ieder geval te maken met deze 30 euro, een onaangename boodschap vooraf”.

De kans is dus groot dat de genoemde 30 euro (ofwel, 2,50 euro per maand) slechts een minimale stijging is en dat de daadwerkelijke premies nog verder omhoog schieten. De zorguitgaven zijn immers nog steeds aan het stijgen.

Waar komt de 400 miljoen vandaan?

Zorgverzekeraars kunnen op drie manieren geld verdienen: via premies van klanten, via rendement van beleggingen en via het zogenaamde zorgverzekeringsfonds. Dit fonds wordt gespekt door middel van werkgeversbijdragen en subsidies van de overheid. Maar wat blijkt na grondige herberekeningen: zorgverzekeraars krijgen voor 2016 minder geld uit dat fonds dan dat zij hadden berekend. Kortom, een flink en onvoorzien gat in de financiën.

Verzekeraars zouden gezamenlijk een kleine 400 miljoen euro te veel hebben gekregen als compensatie voor risicogroepen, bijvoorbeeld voor het bekostigen van ziekenhuisopnames voor chronisch zieken. Het aantal declaraties was in 2016 echter fors minder hoog dan gedacht waardoor verzekeraars te veel zijn gecompenseerd. Dit geld moet nu worden teruggestort in het zorgfonds.

Ministerie van VWS

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laat in een reactie weten uit te zoeken waar de 400 miljoen euro precies is op gebaseerd. Verder benadrukt ze dat in november pas de definitieve premies worden vastgesteld door de individuele zorgverzekeraars.

Zorgverzekeraars Nederland was wel bekend met de tegenvaller, maar geeft aan dat het effect ervan op de premies van volgend jaar nog onduidelijk is. Een woordvoerder geeft aan dat er verschillende factoren zijn die de daadwerkelijke premie bepalen, waaronder de inflatie, prijsafspraken met zorgaanbieders en de inhoud van de basisverzekering.

Zorgpremie 2018

Doordat ziektekostenverzekeraars nu hun reserves moeten gebruiken om dit gat te dichten, zullen zij voor 2018 minder geld in kas hebben om de zorgpremie zo laag mogelijk te houden. De verzekerde is de dupe en zal dit gaan voelen in de portemonnee.

Tijdens Prinsjesdag, op 19 september, wordt de rekenpremie bekend gemaakt door de overheid. Dit is meestal een leidraad voor de definitieve premie bij de verschillende zorgverzekeraars. Ook wordt er op deze dag meer bekend over het verplichte eigen risico, die nu 385 euro bedraagt.

LEES OOK
Eigen risico zorgverzekering voorlopig niet omlaag

Het eigen risico voor de basisverzekering gaat voorlopig niet naar beneden. Dat terwijl de zorgpremie mogelijk omhoog gaat.

DSW is traditiegetrouw de eerste die haar premie bekend maakt. Meestal gebeurt dit rond eind september. Vorig jaar steeg de premie bij de verzekeraar uit Schiedam met 9,4 procent, ofwel 111 euro per verzekerde.

31 reacties op Zorgverzekering minimaal 30 euro duurder in 2018

Schrijf een reactie

Jouw email adres blijft privé

 • J. Heijnen

  Als de ziekenhuizen efficienter zouden werken kan er ook veel worden bespaard. Een overbodig regelgeving die het werken extra belast. Een te groot management. Ik kan mij nog herinneren dat 3 jaar geleden een ziekenhuis medewerker mij vertelde zich te ergeren aan de vriendjes politiek. Ben jij je baan kwijt geen probleem wij creëren er wel 1 ( het geld komt toch wel binnen ). Daarom kan ik mij niet voorstellen dat er een gezonde marktwerking is of kan ontstaan

  Je reageert op J. Heijnen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
 • Koos Dirkse

  De reden die de zorgverzekeraars daarvoor geven klinkt bizar: “we hebben een onverwachte tegenvaller van 400 miljoen euro in 2016”.

  Om die financiële tegenvaller te kunnen plaatsen, eerst een korte les over de inkomsten van de zorgverzekeraar.
  De zorgverzekeraar haalt zijn inkomsten uit de premies van zijn verzekerden, uit het zorgverzekeringsfonds dat is opgebouwd uit de werkgeversbijdragen en de subsidies van de overheid en het rendement uit hun beleggingen.
  Na een herberekening krijgen de zorgverzekeraars over 2016 minder inkomsten uit het zorgverzekeringsfonds. Dat is die 400 miljoen die ze verwacht hadden te zullen krijgen als compensatie voor risicogroepen, bijvoorbeeld voor opnamen van chronisch zieken in het ziekenhuis.
  Het aantal declaraties voor de risicogroepen was in 2016 minder dan verwacht en er is dus sprake van een overcompensatie. Dat geld moet terug naar de overheid.
  Hadden de zorgverzekeraars dat niet kunnen voorzien? Als ze een deugdelijke medische registratie voeren, hebben ze dat zeker gezien. Er is dan geen sprake van een onverwacht ‘financieel gat’, maar gewoonweg sprake van wanbeheer.

  In de eerste zin kon u het al lezen, de premie gaat minimaal 30 euro omhoog. Want ook de toename van de zorguitgaven willen de zorgverzekeraars gecompenseerd zien. Het CBS zet ieder jaar de zorguitgaven op een rijtje en dat overzicht vertelt ons het volgende.
  “In 2016 is ruim 96 miljard euro uitgegeven aan zorg. Dat is 1,7 miljard euro (1,8 procent) meer dan in 2015. Het grootste deel, bijna 60 miljard euro, is gefinancierd via de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg. Het was het vierde jaar op rij dat de zorgkosten minder toenamen dan het bruto binnenlands product (BBP).”
  Grote veranderingen in de uitgaven aan de aanbieders van zorg zijn er in 2016 niet geweest. Aan ziekenhuizen (inclusief medisch specialisten) is 27 miljard euro uitgegeven, 0,6 miljard (2,5 procent) meer dan in 2015. De uitgaven aan geneesmiddelen via openbare apotheken, drogisten en supermarkten waren 5,6 miljard euro, ruim 3 procent meer dan in 2015. De uitgaven aan langdurige zorg (ouderenzorg en gehandicaptenzorg) zijn licht gestegen, na een daling in 2015. Vooral de betalingen via het persoonsgebonden budget van de Wet langdurige zorg namen fors toe, met 11,5 procent. (CBS op basis van de nieuwste, voorlopige, cijfers over de zorguitgaven over 2016).”

  Het nieuwe zorgverzekeringsstelsel is ruim tien jaar geleden ingevoerd met het doel de zorgkosten door marktwerking te beheersen. Beheersen is een containerbegrip: een continue stijging die minder is dan verwacht, is ook beheersen. En die stijging is inderdaad afgevlakt. Maar om dat aan de marktwerking toe te schrijven gaat toch echt een stap te ver.
  Wat we als premiebetaler van de zorgverzekeraar mogen verwachten is dat er een einde komt aan de stijging van de zorguitgaven als die een negatief effect, een stijging van de premie hebben. De prijs van de zorg, in verzekeringstermen ‘het product’, is te hoog. Immers productie maal prijs is jaarlijkse premiestijging. Zorgingewijden kunnen u een reeks mogelijke besparingen uiteenzetten. Ik ga er niet te diep op in, maar denk eens aan overmanagement, overburaucratisering, overregistratie.

  Een andere bron van inkomsten, is het rendement uit de beleggingen. En daarmee wordt veel gezegd over ons huidig zorgverzekeringsstelsel. U en ik hebben een verplichte schadelastverzekering opgedrongen gekregen. Dat onze zorgverzekering een schadelastverzekering is, wordt onderschreven door de EU. Zo heffen veel landen waar Nederlanders met een verplichte Nederlandse zorgverzekering wonen, een extra belasting, omdat de zorg via een commerciële verzekering wordt gedekt.
  De zorgverzekering valt dus onder de regelgeving die voor alle commerciële verzekeringen geldt. Een belangrijk item is de hoogte van het eigen vermogen. Weet u hoeveel procent van uw zorgpremie “op de plank” bij uw verzekeraar ligt? Nee dus, niemand die u dat vertelt. En kent u het rendement van de spaarcentjes bij uw zorgverzekeraar? Nee, ook al onbekend.

  Ik ga niet zeggen dat er financieel wanbeheer is, maar een financieel slecht uitgevallen belegging betalen we dubbel en dwars terug in onze premie.

  Je reageert op Koos Dirkse

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
 • Henk

  Belachelijk, verzekeraars vullen al jaren hun zakken. En welke zorg krijg je voor de torenhoge premie terug, helemaal niets want je moet toch bijna op alles zelf een eigenbijdrage bij betalen! Nog meer gelukzoekers toelaten in ons land, want die schijnen niet te hoeven betalen, vandaar dat wij als echte Nederlandse bevolking maar moeten dokken. Heel simpel, wie hier wil leven, zal zich rap aan moeten passen en dezelfde kosten moeten betalen, en anders onmiddellijk een enkeltje retour naar land van afkomst. Het wordt ons immers ook maar verplicht te betalen, terwijl voor heel veel echte Nederlanders de premie niet te betalen is, en wat gebeurd daar mee? Nou die worden gewoon hun huis uitgezet en dan? Wat voor land leven we eigenlijk! Zoals al vaker in de reacties genoemd, de echte bevolking moeten de koppen bij elkaar steken en eens duidelijk maken wat er mis is in dit landje bij de grote opvreters in Den Haag en dat de premie niet omhoog kan, maar juist min. 50 % minder. Maar helaas zijn er altijd nog mensen die het te goed hebben en alleen aan zich zelf denken…..

  Je reageert op Henk

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
  • smily

   Henk,
   Ik ben het volledig met je eens. Alle inwoners behoren dezelfde rechten en plichten te
   hebben, dan zouden vele gelukzoekers niet meer door onze “Haagse Sinterklazen”als koningen
   worden behandeld.

   Je reageert op smily

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
 • Desiree

  Als er minder declaraties zijn ingediend is er toch minder geld uitgegeven. Als je hiervoor een compensatie krijgt kun je op je klompen aanvoelen dat je terug moet betalen. Maar onder de streep zal het niet veel uitmaken. De minder uitgaven zal wel zo ongeveer wegvallen tegen de mindere compensatie. Maar terugbetalen is nooit leuk. Dit is een dogreden om de premie te kunnen verhogen.

  Je reageert op Desiree

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
 • Jos Brilhuis

  Nou wordt tijd dat we dan massaal in opstand komen maar ja dat zijn wij nederlanders niet meer gewend dus blijft dit zo door gaan . Er moet niet meer gekletst geworden het is nu tijd voor actie net als in de jaren 70 met de atoombom toen kwam onze generatie wel in opstand maar nu denken dat socialmedia alles oplost dan heb je het mis tijd voor actie .

  Je reageert op Jos Brilhuis

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
 • Hans

  Gewoon zakkenvullerij – alle zorgverzekeraars naar Natzweilet voor een spoedcursus graniet hakken.

  Je reageert op Hans

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
 • etimmer

  het is eengrote schande dat. in 2018. de premie .zorg kosten.weer hoger .worden schande.

  Je reageert op etimmer

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
 • Gerard Lettinck

  Beste Koen, je beschrijft het onder het kopje “Waar komt de 400 miljoen vandaan?” uitstekend. Dat is waar het om gaat. En nee, er is geen gat in de reserves, maar in hun begroting. Ze hadden zichzelf nog rijker gerekend, maar nu bleek de zorguitgaven zomaar lager te zijn geweest. Een moment waaruit bleek dat er minder kosten waren voor zorg. Oeps, ja maar dat kan zomaar niet. Onze begroting……we hadden gerekend op een bijdrage uit de zkw van de Belastingdienst. Dan maar gaan verhalen op de burger. Ik vind dat hierover wel eens een gerechtelijk proces mag worden gestart. Minister Schippers laat het allemaal gewoon gaan. Voor de rechter met die graaiers.

  Je reageert op Gerard Lettinck

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
 • Dick Klingens

  Logische omkering bij zorgverzekeraars?
  Als de reserves dalen, stijgen de premies.
  Als de premies dalen, stijgen de reserves.

  Je reageert op Dick Klingens

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
 • Frank van bokhoven

  Is de premieverhoging van 30 euro per maand of per jaar?

  Je reageert op Frank van bokhoven

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
  • Hans

   Dat staat in de titel

   Je reageert op Hans

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
  • HJ.Westerink

   Het Is Euro: 2.50 Per Maand.

   Je reageert op HJ.Westerink

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
 • M.Beijleveld

  Waarom zegt men niet de waarheid over de verhoging van de z.fonds v.Er komen steeds meer vluchtelingen bij die niet willen werken maar wel de hand ophouden.Dit gaat allemaal af van de belasting betaler vooral van de ouderen en sommigen vluchtelingen gaan ook nog even op vakantie in hun eigen land waar men gevlucht is. Hier in Nederland word maar alles goedgevonden en zegt men niets wand Nederlanders zijn een laf volkje en zeggen maar ja en amen.

  Je reageert op M.Beijleveld

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
  • Jolanda

   Ja en steeds meer Nederlanders in de schulden!! Echt te belachelijk dit!
   Gaan de lonen, uitkeringen, studie financieringen dan ook omhoog?

   Je reageert op Jolanda

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
  • G. de Vries

   Daar heb je helemaal gelijk in. Net zoals dat er nog steeds kindergeld wordt uitbetaald aan mensen waarvan de kinderen weer in het buitenland wonen.

   Je reageert op G. de Vries

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
  • Gerard Lettinck

   Heeft niets te maken met vluchtelingen. De kosten voor zorg is zelfs lager uitgevallen en daarom krijgen de zorgverzekeraars geen deel uitbetaald door de Belastingdienst. Dat zien zij als verlies. Nou zo lusten wij er nog wel een denk ik zo. We worden dus brutaal opgelicht en beroofd. Want waag het niet om niet te betalen, dan staan daar sancties op. Dat is in de letterlijke zin de definitie van roven.

   Je reageert op Gerard Lettinck

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
 • Hennie

  Hallo Koen. Ik heb het er met mijn vrouw over gehad dat we in een goedkopere zorgverzekering ons laten inschrijven. Het maakt nu toch geen zak meer uit want als je kanker krijgt zoals mijn vrouw word je fors gestraft. Alleen al voor mijn vrouw ben ik per maand 142.50 plus eigen bijdrage van ongeveer 32.00=2220 e maal 2 =4440 per jaar. Dan ben ik er nog niet want daar komen nog pillen (paracetemol) bij per jaar 75 euro en doeken 150 euro niet in het pakket. Afsluitend maak er maar een kleine 4700 euro van Koen. Die Schippers moet eens de fraude aan gaan pakken en geen mooi weer spelen bij Max. In het buitenland is het nog duurder volgens haar. Volgens mij wonen wij in Nederland en niet in het buitenland. Heeft Schippers van de VVD ook een eigen risico of loopt er een eigen dokter van de VVD rond bij het torentje. Wat vind jij er eigenlijk van Koen want daar ben ik heel benieuwd naar???. Groet Hennie

  Je reageert op Hennie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
  • Hans Orlich

   Ik ben vaak in het buitenland. Ik koop vaker medicijnen ter plaatse. Het verschil met hier is factor 10x. Veel producten kosten maar 10% van de prijs hier. Mijn oude apotheek had vaak mijn medicijnen met vreemde talen erop.
   Gevraagd waarom…. Heel simpel het is daar vele malen goedkoper!!!
   Het gaat hier om Bricanyl 500…. Welke producten kosten wat in het buitenland??? Een onderzoek moet maar eens uitwijzen waarom de medicijnen hier veel duurder zijn dan in vele andere landen (er zijn ook een paar landen duurder).

   Je reageert op Hans Orlich

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
  • Mark

   Beste Hans, een onderzoek is niet nodig de reden is gewoon bekent net als met reizen en producten wordt er gekeken naar wat mensen uit een land kunnen betalen en daar op maakt men de prijs per land (als de rente 6% of hoger zou zijn worden de woningen bv ook weer goedkoper)
   anders koopt niemand meer een huis zo ook voor alles wat je koopt.
   Eigelijk moeten we gewoon terug naar 1 zorgverzekeraar en geen 1000 verschillende polissen
   kunnen al die dure panden als woning worden omgebouwd en de dure mensen (directeuren / aandeelhouders) lekker wat anders gaan doen.

   Je reageert op Mark

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
 • tooske

  Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW, verwacht dat de basisverzekering in 2018 gemiddeld € 2,50 per maand duurder wordt. Deze uitspraak deed hij vanmorgen in het Radio 1 Journaal. DSW is hiermee niet de enige. In maart lieten Achmea en CZ al doorschemeren dat de zorgpremies waarschijnlijk omhooggaan. Deze speculaties komen niet uit de lucht vallen.

  Je reageert op tooske

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
 • Sandra van der Swaluw

  Schandalig! Waar halen ze het lef vandaan om te melden dat ze tekort komen, het is nu al onbetaalbaar! Mensen die jaren niet meer naar de tandarts gaan omdat ze het geld er niet voor hebben om zich apart daarvoor kunnen verzekeren
  Stelletje smerige criminelen, de top wil er warmpjes bij zitten en dikke bonussen opstrijken over de ruggen van de “normale man”
  Pleur toch op met je tekort!
  Zoveel mensen die in problemen komen die hun zorgverzekering niet kunnen betalen, walgelijke geldbeluste monsters
  De grootste criminelen zijn degene in pak!
  Eigen risico moet ook worden afgeschaft, bedragen gaan nergens over!
  Nederland word wakker, boycotten die smerige verzekeraars

  Je reageert op Sandra van der Swaluw

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
  • Gonnie

   Jeetje wat een taalgebruik! De waarheid is dat we als mensen steeds ongezonder gaan leven. Iets wat velen niet willen horen. Doktoren moeten mensen meer aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Ook is het een feit dat steeds meer ziektes genezen kunnen. Ziektes die b.v. 25 jaar nog niks of weinig tegen kunnen doen, kunnen in 2017 wel aangepakt worden. Net weer op TV gezien een vrouw die COPD heeft (longziekte) en hersenbloeding heeft gehad, maar het niet nodig vindt om te stoppen met roken! Eigenlijk zou een arts gewoon moeten durven zeggen, als je niet gaat stoppen (in ieder geval proberen) met roken, gaan we je ook de medicijnen niet meer geven. Of zelf betalen! Mensen die altijd roepen ik mag toch leven zoals ik dat wil, die moeten zelf ook de consequenties daar voor dragen dan maar. Helaas hebben we in Nederland een systeem dat we er allemaal aan mee moeten betalen. En voor mensen die ziek worden en daar echt niks aan kunnen doen, vind ik dat ook normaal. Maar niet voor mensen die heel duidelijk zichzelf ziek maken door hun gedrag!

   Je reageert op Gonnie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
  • Jolanda

   Sorry hoor maar niet iedereen die n laag inkomen hebben hebben genoeg geld over om bv. Elke dag gezond te eten en tegenspoedig is niks meer gezond om te eten!
   Daarbij niet iedereen die ziek is of word heeft dat aan zichzelf te danken bij sommige speelt er ook erfelijke factoren in zoals o.a bij mij.
   Altijd hard gewerkt voor mn inkomen en nu kom ik on de WIA terecht met mn 40ste jaar! En ik eet voor zover ik kan gezond etc. Maar bij mij gaat t om lichamelijk erfelijke ziekte. en ik kan je zeggen dat n WIA uitkering ook geen vetpot met 2 kinderen en dan alle verhogingen van premies.
   En daarbij gaan mensen minder nu naar n arts, tandarts, ziekenhuis etc omdat t te duur word voor sommige inkomensgroepen!!
   En dan nog mogen sommige mensen idd leven en zeker in hun laatste fase zoals ze willen, want zoals mijn opa zei ik heb nog ca 3 mnd te leven moet ik dan nu alles opgeven wat ik gedaan heb terwijl ik er over ca 3 mnd er toch niet ben met of zonder dat ik stop met bv roken of drinken!!
   Groot gelijk gaf ik m daarin.

   Dus als ze tekort komen laten.ze dan lekker bij alle Kamerleden hun lonen verlagen en flink ook!!

   Je reageert op Jolanda

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
  • Pieter

   Jammer dat ik hier geen “like” kan geven. Dit is een grote reden waarom zorgkosten stijgen. Mensen die zichzelf maar volstoppen met allerlei ongezond voedsel, roken en alcohol. Wanneer die mensen dan ziek worden houden ze hun hand op, maar weigeren hun leefpatroon aan te passen want met medicijnen kan ik toch gewoon doorleven. Jaar erop weer een pilletje erbij, nog maar eens langs de dokter en de specialist want ja dat rare hoestje gaat maar niet weg dokter.

   Maar daarnaast is de farma industrie gewoon crimineel bezig door medicijnen met een hogere winstmarge (= duurder voor de gebruiker) bij apotheken, dokters en specialisten door de strot te duwen onder de noemer dat ze beter werken. In 99% van de gevallen is dit niet eens het geval, maar krijg de dokter in kwestie een bonus of en leuk snoepreisje naar mooie congressen cadeau als ze het medicijn voorschrijven. Farma is gewoon een bedrijfstak met een winstverplichting naar hun aandeelhouders. En zijn farmabedrijven met een begroting groter dan het BNP van de meeste landen. Kijk maar eens de aflevering van Radar hierover terug. Medicijnen die eerst 40 cent per pilletje kosten, kosten nu een paar euro per pilletje terwijl de werking exact hetzelfde is als de oude pil.

   Je reageert op Pieter

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
  • Rob

   JE HEBT GROOT, MAAR DAN OOK ECHT GROOT GELIJK!! ZO DENK IK ER OOK OVER SANDRA!!!

   Je reageert op Rob

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
 • truus

  wel ja joh, we betalen al 285 per maand aan zorg, en 77 aan eigen risico, geen recht op zorgtoeslag. gaat richting de 400 per maand aan zorgkosten, bizar voor een modaal gezin ! En het dan gek vinden dat mensen niet meer rond kunnen komen, kinderen in armoede op moeten groeien, nu ik ga je zeggen dat de modale werknemers de nieuwe armen zijn. De mensen die minimale inkomens hebben krijgen zoveel toeslagen en tegemoetkomingen om rond te kunnen komen dat zij onderhand meer overhouden dan de modale gezinnen. Maar blijf maar blind politiek !

  Je reageert op truus

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
 • Jamila

  Waarom staat er nergens bij vermeld dat dit een stijging per jaar is en niet per maand?

  Je reageert op Jamila

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  hier op reageren
  • Huub

   Jamila, kun je niet lezen? Het staat zelfs in de titel: zorgverzekering 30 euro duurder in 2018… Als het om een maandbedrag zou gaan dan zou dat waarschijnlijk wel worden aangegeven.

   Je reageert op Huub

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
  • francin

   Huub
   ik hoor net op het nieuws dat het met wel 600 euro pj omhoog gaat , dat geld voor mensen zonder kinderen.

   Je reageert op francin

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren
  • Joannie

   idd. Jamilla ik zit naar de tv te kijken RTL Summer met Beau van Erven en daar zit dus een dame net te verkondigen dat het 30,00 euro per maand is, slechte informatie en die mensen schrikken zich nu helemaal rot. en 30,00 per jaar 2.15 per maand ! andere lasten gaan toch ook omhoog ! Ziggo per 1 juli ook weer 2,50 euro per maand omhoog en die doen ook maar !

   Je reageert op Joannie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   hier op reageren

Laatste Nieuws

Laatste Reacties

 • Marijke schreef op

  "Eigen risico omlaag maar wel de premie omhoog. Dat schiet toch niks op."

  Lees meer
 • J.I.lagwrweij schreef op

  "Ze doen toch wat ze zelf willen de oudere moeten meer betalen ik vindt zo iets ongelijk ver deelde laat…"

  Lees meer
 • C. Thomassen schreef op

  "De premie moet inkomensafhankelijk worden. De laagste inkomens met een max. eigen bijdrage van 150 Euro."

  Lees meer
 • C. Thomassen schreef op

  "Het blijft bij roepen, maar daadwerkelijk gebeurd er niks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

  Lees meer