Zorgverzekering Stad Holland ook goedkoper in 2018

- 1 reacties

Verzekeraar Stad Holland, onderdeel van DSW, voert een verlaging door van de zorgpremie voor 2018. De zorgverzekering van Stad Holland gaat omlaag van 112 naar 110,50 euro per maand voor alle verzekerden. Dat komt volgend jaar neer op een verlaging van 18 euro op jaarbasis. Ook komen verzekerden bij Stad Holland, net als bij DSW, in aanmerking (symbolisch) voor een lager eigen risico van 375 euro.

Na DSW is Stad Holland de tweede verzekeraar die de premie voor het nieuwe kalenderjaar bekendmaakt.

Basisverzekering

Hieronder een overzicht van de premieontwikkeling bij Stad Holland in de afgelopen jaren.

In ruil voor een hoger eigen risico krijgen verzekerden bij Stad Holland korting op de zorgpremie. Die kan oplopen tot ruim 20 euro per maand als men kiest voor 875 euro vrijwillig eigen risico.

Meer over Stad Holland

Lagere zorgkosten

De verzekeraar geeft aan dat de premie omlaag kan vanwege een lager dan verwachte loon- en prijsontwikkeling. Daarnaast zet Stad Holland meer reserves in dan in de miljoenennota wordt aangenomen.

In de Miljoenennota kwam nog naar voren dat de premie bij de zorgverzekeraars per 2018 zou gaan stijgen met gemiddeld 6,50 a 7 euro per verzekerde per maand. De nota zou volgens Stad Holland  echter zijn gebaseerd op te hoog ingeschatte zorgkosten voor 2017. Ook de zorgkosten in 2018 zullen lager uitvallen dan in de miljoenennota wordt begroot.

Eigen risico

Net als DSW verlaagt Stad Holland het eigen risico met 10 euro per verzekerde. Daarmee wil Stad Holland, net als DSW, voorstander zijn voor een eerlijkere verdeling van de zorgkosten tussen gezonde en zieke mensen.

Verzekerden betalen bij Stad Holland op jaarbasis dus maximaal 375 euro aan eigen risico.

Overige zorgverzekeraars

Verwachting is dat de overige zorgverzekeraars deze week, maar voornamelijk volgende week hun nieuwe premies en vergoedingsvoorwaarden bekendmaken. De uiterste datum ligt op 12 november.

Vanaf 13 november hebben verzekerden dus een volledig beeld van alle verzekeraars en premies en kunnen zij een goede vergelijking maken tussen de verschillende basis- en aanvullende zorgverzekeringen.

1 reacties op: “Zorgverzekering Stad Holland ook goedkoper in 2018”

  • Ik ben super tevreden met Stad Holland zogverzekering. Alles verlooot vlot en soepel. Mijn man wil volgend jaar ook instappen bij Stad Holland. Ook hun achterliggende filosofie staat ons erg aan. Akleen is het nog steeds niet duidelijk hoe behandelingen in het buitenland worden vergoedt. Wij wonen in Limburg en naast Maastricht liggen ook de universiteitsklinieken van Keulen, Aken, Hasselt, Genk en Leuven om de hoek. Veel Nederlandse werken hier. Voor bv VGZ of CZ is dit geen probleem, maar bij alle andere verzekeringen lijkt dit gecompliceerder te liggen.

    Marina Peese Binkhorst -

    Schrijf een reactie op: Marina Peese Binkhorst

    Het e-mailadres blijft prive.
  • Schrijf een reactie

    Het e-mailadres blijft prive.