Zorgverzekering 2019 vergelijken?


“Vergelijken = besparen”

Eigen risico 2019

Het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering in 2019 bedraagt: 410 euro. Het loont daarom de moeite om je zorgverzekering te vergelijken met het overige aanbod van polissen.

Waarom vergelijken:

 • Enorme onderlinge premieverschillen (2019)
 • Veel zorgcollectieven stoppen
 • Bespaar tot 350 euro op je zorgverzekering met overstappen

Vergelijk hier zorgverzekeringen

“Collectief duurder uit”

Premie zorgverzekering 2019

Een collectief verzekerde betaalt gemiddeld 10 euro per maand meer aan zorgpremie dan wie een individuele zorgverzekering heeft afgesloten. Dat blijkt uit onderzoek van Radar.

Conclusie Radar:

 • Meer keuze bij individueel aanbod zorgverzekeringen
 • Je bent vaak onnodig aanvullend verzekerd
 • Vergelijk voor de beste zorgdeal

Zorgvergelijker 2019

“Vind de goedkoopste”

Een zorgverzekering is aan te vragen vanaf € 79,95 per maand. Dit is bij een maximaal eigen risico. Welke zorgverzekeraar is de goedkoopste met je zorgbehoefte in 2019?

Belangrijk bij overstap:

 • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd
 • Oude zorgverzekering wordt automatisch opgezegd
 • Online geregeld in 3 minuten

Vind de goedkoopste premie (2019)

Laatste nieuws

Zorgverzekering vergelijken 2019: wat kiest Nederland?

Zorgverzekering vergelijken 2019: wat kiest Nederland?

- geen reacties

Inmiddels is al een aantal weken mogelijk om je zorgverzekering voor 2019 te vergelijken. Dit gebeurt dan ook in grote getallen, aangezien voor bijna iedereen de premie fors omhoog gaat. Er zijn dan ook al zo’n 160.000 vergelijkingen gemaakt op Zorgwijzer, waarvan het keuzegedrag is geanalyseerd.

Hoeveel Nederlanders verhogen bijvoorbeeld het eigen risico of kiezen voor vrije zorgkeuze (in 2019)? Het is overigens nog mogelijk om tot en met 31 december je zorgverzekering te vergelijken en eventueel over te stappen. Maak hier zeker voor die tijd gebruik van.

Lees meer
Welke zorgverzekeraars hebben een app?

Welke zorgverzekeraars hebben een app?

- geen reacties

Vrijwel iedere zorgverzekeraar biedt een online declaratie applicatie of ander soort zorgverzekering-app waarmee u inzage krijgt in je zorgkosten. Deze apps zijn verkrijgbaar op uw smartphone via de Google Play Store of de Apple Store.

Zorgwijzer heeft een overzicht samengesteld met verzekeraars die een dergelijke app aanbieden in 2019, inclusief de mogelijkheden van de applicatie per verzekeraar.

Lees meer
Is de basisverzekering overal hetzelfde?

Is de basisverzekering overal hetzelfde?

- geen reacties

De overheid stelt jaarlijks vast welke zorg er in het basispakket zit. Zorgverzekeraars hebben een plicht om deze zorg te vergoeden. Hoewel het basispakket voor iedereen gelijk is, zijn er tussen verschillende basisverzekeringen vaak meerdere verschillen.

Deze verschillen kunnen ontstaan op het gebied van prijs, zorgkeuze, correspondentie en medicijnbeleid. Het is goed om je hierin te verdiepen, zeker als je van plan bent een nieuwe zorgverzekering aan te vragen voor 2019.

Lees meer
Hier krijg je korting op de zorgverzekering (in 2019)

Hier krijg je korting op de zorgverzekering (in 2019)

- geen reacties

Kan ik een zorgverzekering afsluiten met korting? Een vraag die we veelvoudig krijgen. En ja, dat kan zeker. Ook dit jaar biedt Zorgwijzer een aantal leuke online kortingen en acties aan wanneer je overstapt naar een andere verzekeraar.  Denk daarbij niet aan cashbacks of gratis tablets, maar aan een gratis tandongevallen-verzekering of premiekorting. Een kortingsoverzicht vind je in dit artikel.

Tot en met 31 december is het mogelijk om je zorgverzekering te vergelijken (2019) en over te stappen, waarbij je oude polis automatisch voor je wordt opgezegd.

Lees meer
‘Gratis’ bril of korting opticien via zorgverzekering?

‘Gratis’ bril of korting opticien via zorgverzekering?

- geen reacties

In de laatste twee maanden van het jaar zie je het vaak op tv: reclames van opticiens die stunten met hoge kortingen op brillen en lenzen. Soms wordt zelfs geadverteerd met een ‘gratis’ bril, waarbij wordt opgeroepen om gebruik te maken van een brilvergoeding uit je zorgverzekering, die nog niet is opgemaakt.

Verzekeraars wijzen erop dat zorg nooit gratis is: “Alle verzekerden betalen mee aan de geleverde zorg. Dat geldt ook voor de vergoeding van een bril.” Toch zijn er veel opties om jezelf te verzekeren voor brillen of lenzen vergoeding (in 2019) vanuit een zorgverzekeraar.

Lees meer
7 cruciale vragen over je zorgverzekering 2019

7 cruciale vragen over je zorgverzekering 2019

- Reacties 4

Het kiezen van een nieuwe zorgverzekering blijft voor veel Nederlanders een lastige klus. Gelukkig is overstappen eenvoudiger dan je denkt. Om je alvast vooruit te helpen, hebben we 7 belangrijke vragen (+ antwoorden) over de zorgverzekering van 2019 op een rijtje gezet.

Met die informatie is het kiezen van een andere zorgverzekering, en daarmee veel geld besparen, hopelijk een stuk eenvoudiger.

Lees meer

Zorgverzekering vergelijken 2019

De zorgverzekering wordt per 1 januari 2019 gemiddeld 6 en een halve  euro per maand duurder. Dat blijkt nadat alle verzekeraars de prijzen bekend hebben gemaakt.

De stijging van de zorgpremie kent een aantal oorzaken:

 • Door de groeiende economie stijgen de lonen en prijzen in de zorg. Hierdoor zijn de kosten van verzekeraars ook hoger.
 • Vorig jaar is de zorgpremie te hoog geraamd, evenals de bijdrage voor ondernemers en gepensioneerden. Dit moet worden gecorrigeerd.
 • De zorgkosten stijgen. Dit komt vooral vanwege de vergrijzing en door opname van nieuwe (en betere) medicijnen en behandeltechnieken in het basispakket.
 • De financiering van de wijkverpleging, die sinds enkele jaren onder de zorgverzekering valt, wordt nog tot 2020 doorberekend in de premie.

Nieuwe zorgverzekering

Omdat de premie stijgt, is het ook in 2019 de moeite waard om de huidige ziektekostenverzekering onder de loep te nemen en te vergelijken met het nieuwe aanbod van verzekeraars. Op deze manier kom je er snel achter hoeveel je kunt besparen bij eenzelfde zorgbehoefte.

Let bij het vergelijken vooral op de premie en de dekking die je daarvoor terugkrijgt. Op Zorgwijzer staan bovendien duizenden klantbeoordelingen van verzekerden. Zo krijg je een goed inzicht in de klanttevredenheid bij verschillende maatschappijen.

Overstappen

Vanaf nu is het mogelijk een eerlijke vergelijking te maken. Net als vorig jaar hebben alle Nederlanders een week langer de tijd om een over te stappen van zorgverzekering voor 2019.

Bij een overstap voor 1 januari wordt je huidige zorgverzekering automatisch opgezegd.

Belangrijke data

Een overzicht van belangrijke data voor de zorgverzekering van volgend jaar:

18 september 2018

Prinsjesdag: op deze dag maakt het kabinet de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot de zorgverzekering van komend kalenderjaar.

Denk aan de hoogte van de nominale premie, de zorgtoeslag en de volledige begroting voor de volksgezondheid.

24 september 2018

Een week na Prinsjesdag is de datum waarop zorgverzekeraar DSW traditiegetrouw de eerste premie voor het nieuwe verzekeringsjaar bekend maakt.

Dit is vaak een leidraad voor de verzekeringspremie bij overige verzekeraars.

12 november 2018

De uiterste datum waarop alle zorgverzekeraars hun zorgpremie voor 2019 bekend moeten maken. Vanaf dit moment kun je een zorgverzekering vergelijken.

31 december 2018

Dit is de uiterste datum voor het wisselen van verzekeraar, waarbij je huidige zorgpolis automatisch wordt opgezegd.

31 januari 2019

Heb je jouw zorgverzekering voor 1 januari 2019 opgezegd? Dan kun je nog tot 31 januari 2019 een nieuwe zorgverzekering afsluiten.