‘Happy ending’ vergoed door zorgverzekeraar

- 1 reacties

Zorgverzekeraars vergoeden nietsvermoedend massages met ‘happy ending’. Het gaat om verzekerden die een aanvullende verzekering hebben afgesloten met dekking voor alternatieve geneeswijzen, zoals acupunctuur of een andere chinese geneeswijze.

Bij een happy ending wordt de klant, na een reguliere Oosterse massage, met de hand tot een ‘hoogtepunt’ gebracht. Dit wordt vaak ter plekke in een besloten ruimte afgesproken: de klant heeft een gratis pleziertje en de behandelaar verdient er lekker aan.

Als er zo’n massage met happy end wordt gegeven, krijgt de klant simpelweg een nota mee waarop staat dat er een reguliere acupunctuurbehandeling heeft plaatsgevonden.

Erkende beroepsvereniging

De zogenaamde ‘behandeling’ wordt dan gewoon vergoed door de verzekeraar. Dit komt omdat de massagesalons waar het om gaat, zijn aangesloten bij een door de zorgverzekeraar erkende beroepsverening. De patiënt hoeft de nota enkel in te dienen bij de verzekeraar, die onmogelijk kan controleren of er sprake is van fraude. Dat komt omdat beide betrokken partijen (zorgverlener en cliënt) baat hebben bij geheimhouding.

De Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (ZHONG) betreurt het zeer dat deze vorm van fraude plaatsvindt. Het heeft een onterecht negatief beeld van de Chinese geneeskunde, waar ook medisch veel goeds uit voortkomt.

Zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zeg niet verder op het onderwerp in te willen gaan, omdat ze bang is om slapende honden wakker te maken. Wel geeft de brancheorganisatie aan dat er veel energie wordt besteed aan fraudebestrijding. Want geld dat bedoeld is voor de zorg moet ook echt naar de zorg aan.

Zilveren Kruis en CZ stellen dat het niet ondenkbaar is dat dit soort dingen gebeuren. Fraude komt nu eenmaal voor in alle beroepsgroepen en soms is daar weinig of niets tegen te doen.

Ook Menzis betreurt de seksmassages, maar onderkent dat er weinig te doen is tegen dergelijke praktijken. Fraude die wordt geconstateerd wordt altijd keihard aangepakt.

1 reacties op: “‘Happy ending’ vergoed door zorgverzekeraar”

  • Ik kan me in bepaalde situatie voorstellen,dat het soms anders uit valt als men het had voorgesteld .Dus met andere woorden is een vergoeding denkbaar.Met vriendelijke groet

    harry kerkhoff -

    Schrijf een reactie op: harry kerkhoff

    Het e-mailadres blijft prive.
  • Schrijf een reactie

    Het e-mailadres blijft prive.