Hier krijg je korting op de zorgverzekering (in 2019)

Bart Koenraadt geen reacties

De hoogte van de premie is in veel gevallen de belangrijkste reden om over te stappen van zorgverzekering. Ook zorgverzekeraars weten dat en bieden zo nu en dan extra kortingen of andere leuke acties aan wanneer jij voor hun zorgverzekering kiest.

Enkele jaren geleden konden verzekeraars nog stunten met cashbacks van 100 euro, gratis condooms, tablets, spelcomputers en andere lokkertjes. Tegenwoordig ziet het speelveld er heel anders uit, aangezien de Nationale Zorgautoriteit (NZa) dergelijke ‘incentives’ heeft verboden om nieuwe verzekerden aan te trekken.

Kortingsoverzicht

Toch zijn er nog leuke extra’s waar jij van kunt profiteren door een nieuwe zorgverzekering voor 2019 aan te vragen. Wanneer je dit doet via Zorgwijzer kun je kiezen uit de volgende kortingen/acties:

VerzekeraarKorting/actie*
Bewuzt (UnitedConsumers)Gratis tandongevallen-verzekering
DitzoGratis pechvogelhulp (€ 10.000)
HEMA10% korting in de HEMA winkels
Interpolis15% korting voor Rabobank-klanten
Nationale NederlandenOnline korting (%)
OHRA€ 10,11 korting op premie
ONVZ3% basis en 7% aanvullend korting
Stad Holland€ 10 korting op eigen risico
VGZ (UnitedConsumers)10% korting op premie
Zorg en Zekerheid5% korting (voor singles)
Zorgdirect3% Online Gemak

*Zo goed als alle kortingen en acties in bovenstaand overzicht zijn bovendien voor iedereen toegankelijk.

Zorgvergelijker 2019: vind alle kortingen

Collectief niet verstandig

Je kunt ook korting ontvangen op de premie door lid te zijn van een bepaald collectief. Zo kun je bij onder meer: Zilveren Kruis, De Friesland, CZ en Prolife zelf een collectiviteitskorting toevoegen aan je zorgverzekering. Daarvoor moet je in veel gevallen wel lid zijn van een sportclub, studentenvereniging, werkgeversorganisatie of een ander ledencollectief.

Bijna twee derde van alle Nederlanders heeft op dit moment een vorm van een collectieve zorgverzekering. Echter is na een uitzending van Radar recentelijk pijnlijk duidelijk geworden dat deze vorm van verzekeren vaak vele malen duurder is dan een individuele zorgpolis. Het consumentenprogramma kwam tot de conclusie dat je met een collectief gemiddeld zo’n 120 euro per jaar duurder uit bent.

Radar raadt dan ook aan om verder te kijken dan de kortingen die bijvoorbeeld worden gegeven door je werkgever en je ook te verdiepen in het aanbod van individuele zorgverzekeringen. Die kun je overzichtelijk en gemakkelijk vergelijken via onze zorgvergelijker.

Meer korting

Er is ook een andere ‘kortingsmogelijkheid’ die iedere zorgverzekeraar aanbiedt. Namelijk het vrijwillig verhogen van het eigen risico. Door dit te doen kan er een korting worden gegeven op de premie van maximaal 25 euro per maand, ofwel jaarlijks 300 euro. Deze korting verschilt echter per verzekeraar.

Het risico echter van deze methode is dat je wel een groter financieel risico loopt wanneer het toch misgaat en je onverhoopt in het ziekenhuis belandt.

Een andere mogelijkheid is door de zorgpremie begin van het jaar in een keer vooruit te betalen. Bij een jaarbetaling wordt er namelijk in veel gevallen een korting gegeven van 1 a 2 procent. Dit kan enkele tientallen euro’s per jaar schelen.

31 december

Tot en met 31 december (nog een ruime 2 weken) is het mogelijk om een andere zorgverzekering te kiezen, waarbij de oude zorgpolis automatisch wordt opgezegd. Hiervoor hoef je zelf dan niets meer te doen.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.