‘Medicijn longkanker niet vergoeden door basisverzekering’

- 0 reacties

Een medicijn ter behandeling van gemetastaseerde niet-kleincellige longkanker zou vanwege de te hoge prijs niet moeten worden opgenomen in het basispakket. Dat stelt Zorginstituut Nederland. Hoewel de effectiviteit van het middel, genaamd Atezolizumab is bewezen, zou er volgens het Zorginstituut eerst een lagere prijs bedongen moeten worden.

Atezolizumab is vergelijkbaar met twee eerder geïntroduceerde geneesmiddelen tegen longkanker: nivolumab en pembrolizumab. Mede daarom vindt het Zorginstituut dat een nieuw, derde alternatief een prijsdempend effect zou moeten hebben en moeten zorgen voor een concurrerende inzet. Hier zou bij Atezolizumab geen sprake van zijn. Vergoeding in het basispakket is daarom niet aan de orde, adviseert het instituut.

De richtprijs van Atezolizumab bedraagt zo’n 10,6 miljoen euro per jaar bij een marktpenetratie van 30 procent.

Speciale sluis voor dure medicijnen

Vrijwel alle dure medicijnen die op de markt komen, worden niet direct opgenomen in het basispakket. Ze komen in een soort ‘sluis’ of wachtrij terecht, waarbij ze in eerste instantie niet vergoed worden. Instroom in het verzekerde pakket volgt pas nadat Zorginstituut Nederland het middel positief heeft beoordeeld. Hiervoor moet het voldoen aan allerlei criteria. Zo moet de vraagprijs van het medicijn in verhouding staan met de doelmatigheid, toegankelijkheid en effectiviteit. Daarnaast moeten er goede afspraken zijn gemaakt over gepast gebruik.

0 reacties op: “‘Medicijn longkanker niet vergoeden door basisverzekering’”

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.