Overstappen zorgverzekering 2019: hoe doe je dat?

Overstappen zorgverzekering 2019: hoe doe je dat?

Artikel door: Thomas - geen reacties

Overstappen zorgverzekering 2019: hoe doe je dat?

Overstappen van zorgverzekering kan je een hoop geld opleveren. Dat komt omdat verzekeraars ieder jaar hun prijzen en pakketten aanpassen. Misschien krijg je volgend jaar niet de zorg die je nodig hebt of gaat de premie sterk omhoog? Dan kan het interessant zijn om te wisselen van verzekeraar.

Ben je van plan om in 2019 over te stappen van zorgverzekering? Dan is het handig om de onderstaande stappen door te nemen.

1. Vergelijk zorgverzekeringen

Voordat je overstapt, is het zaak om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken op prijs, dekking, zorgkeuze en klantbeoordeling. Gebruik hiervoor onze zorgvergelijker.

De prijs wordt in veel gevallen als belangrijke reden aangehouden om over te stappen. Niet heel vreemd, maar dekking en kwaliteit is minstens zo belangrijk. Bekijk daarom altijd goed wat er precies wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering en lees de reviews die per verzekeraar zijn achtergelaten.

Heb je vragen, bijvoorbeeld over onze zorgvergelijker of het zorgverzekeringsstelsel? Neem dan contact met ons op via: 010 – 34 000 20. We zijn op werkdagen bereikbaar tot 17:30. Mailen kan ook via info@zorgwijzer.nl.

2. Stap over vóór 1 januari

Zodra je na de vergelijking een geschikte verzekeraar hebt gevonden, kun je online de zorgverzekering afsluiten op de website van de verzekeraar.

Goed om te weten:

  • Overstappen van zorgverzekering kan tot 1 januari 2019. Je huidige zorgpolis wordt dan automatisch opgezegd door de nieuwe zorgverzekeraar. Je hoeft dan zelf niets te doen.
  • Je kunt ook je zorgverzekering handmatig opzeggen vóór 1 januari. Je hebt dan nog heel januari 2019 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

3. Altijd 14 dagen bedenktijd

Nadat je online bent overgestapt, heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun je de aanvraag van je nieuwe verzekering kosteloos annuleren. Je oude zorgverzekering kun je dan weer herstellen of je kunt alsnog een andere verzekeringsmaatschappij kiezen. De 14-dagen is wettelijk vastgelegd (koop-op-afstand). Alle verzekeraars moeten zich hieraan houden.

Als je gebruik wilt maken van de 14 dagen bedenktijd dien je contact op te nemen met de verzekeraar. Soms moet je even een mailtje sturen om de aanvraag formeel ongedaan te maken.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.