Premie Menzis in 2019 ook omhoog

Bart Koenraadt 2 reacties

De zorgpremie van Menzis gaat in 2019 omhoog met 3 tot 6 euro per maand. De goedkoopste (budget)polis stijgt met 6 euro, ofwel 72 euro op jaarbasis, de natura- en restitutiepolis worden allebei slechts 3 euro duurder (jaar: 36 euro).

Hiermee doorbreekt Menzis de vloedgolf aan premiestijgingen van 100 euro of meer. Afgelopen vrijdag liet CZ namelijk al weten de premie komend jaar te verhogen met ruim 100 euro in 2019 voor de basisverzekering. Het kabinet ging eerder uit van een stijging van 124 euro.

Menzis behoort tot de vier grootste concerns van Nederland. De verzekeraar is onder meer risicodrager voor Anderzorg en de zorgverzekering van Hema.

Zorgverzekering

Menzis heeft drie basisverzekeringen in 2019:

  1. Menzis Basis Voordelig: € 109,00 per maand
  2. Menzis Basis: € 122,00 per maand
  3. Menzis Basis Vrij: € 125,00 per maand

Hieronder een visueel overzicht:Verzekeringspremie Menzis 2019Benieuwd hoe de premie van Menzis zich verhoudt tot andere zorgverzekeraars? Kijk dan in ons zorgpremie-overzicht.

De premies voor de aanvullende verzekeringen en tandartspakketten worden iets duurder of blijven gelijk.

FNV-Menzis

In september is bekend geworden dat het zorgcollectief FNV-Menzis stopt. De collectieve zorgverzekering is in 2019 niet meer aan te vragen. Klanten die in 2018 zijn verzekerd bij FNV-Menzis krijgen binnenkort een alternatief aanbod van Menzis. Zij zullen echter niet meer gebruik kunnen maken van de voordelen en korting van het zorgcollectief.

In plaats van te kiezen voor een polis van Menzis, mogen oude klanten van FNV-Menzis ook zelfstandig op zoek naar een andere zorgverzekeraar. Omdat het collectief nogal een groot klantenbestand betreft wordt er wel een ‘run’ verwacht van consumenten die een zorgverzekering vergelijken voor het nieuwe jaar.

Verder bleek in augustus al dat Menzis in 30 gemeenten in 2019 stopt met het aanbieden van de collectieve gemeentepolis voor mensen met een smalle beurs. In sommige gemeenten komt er een overbruggingsperiode tot 2020.

12 november

Het is nu nog wachten op Zilveren Kruis. Het is nu wel aannemelijker dat zij ook een mildere stijging gaan doorvoeren dan de overige premies die tot dusver bekend zijn gemaakt. Zij hebben nog tot maandag 12 november om de prijzen en voorwaarden te publiceren.

2 reacties

  • KKuiten

    Chemtrails, haha. Je gelooft toch zeker niet in die onzin? Daar is totaal geen bewijs voor. Je denkt zeker ook dat de aarde plat is?

  • Mmarianne

    terwijl wij door voedsel en chemtrails ziek worden gemaakt zit heel veel troep in ons voedsel steeds meer kinderen worden allergieen laten we ons concentreren op goede gezonde voedsel dan wordt de zorg ook niet zo duur en pak de pharmaindustrie aan die drijven de prijzen op

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.