Premie VGZ stijgt 57 euro in 2019

Koen Kuijper 15 reacties

Zorgverzekeraar VGZ verhoogt de maandelijkse zorgpremie van al haar basisverzekeringen met 4,75 euro. Vanaf 1 januari 2019 betalen klanten bij VGZ 120,95 euro per maand voor de naturapolis bij een verplicht eigen risico van 385 euro. De restitutiepolis – met vrije zorgkeuze – komt uit op 126,95 per maand.

VGZ ziet dat de zorgkosten stijgen, mede door hogere lonen en tarieven bij zorgaanbieders. Toch stijgt de premie lang niet zoveel als het kabinet tijdens Prinsjesdag raamde. Die ging uit van een stijging van 124 euro per verzekerde. De stijging bij VGZ is minder dan de helft.

Basisverzekeringen

VGZ heeft sinds vorig jaar nog maar twee basisverzekeringen. Een naturapolis en een restitutiepolis met vrije zorgkeuze. Hieronder een ontwikkeling van de zorgpremie bij VGZ:VGZ zorgpremie 2019Na Achmea is VGZ de grootste ziektekostenverzekeraar in Nederland. Naast de eigen zorgverzekering is VGZ risicodrager voor een aantal andere verzekeringsmaatschappijen, waaronder IZZ, Univé en Umc. Daarnaast brengt VGZ het goedkopere zorglabel Bewuzt uit.

Verzekerden bij VGZ krijgen in 2019 maximaal 15 euro korting op de basisverzekering als zij hun eigen risico maximaal verhogen 885 euro. De goedkoopste basispolis is dan aan te vragen voor 105,95 euro per maand.

IZA

IZA, een groot verzekeringslabel voor ambtenaren heeft tevens de nieuwe premie voor 2019 op haar website gezet. Deze zorgverzekeringen zijn aan te vragen voor 119,70 euro en 124,75 euro per maand. Via een collectief krijgt men korting op de basisverzekering die oploopt tot 10 procent.

12 november

Uiterlijk 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun zorgpremie voor 2019 aan hun klanten bekend maken. Zo is het nog wachten op Zilveren Kruis. Menzis heeft de premie al wel bekend gemaakt, net als CZ.

Eén ding is duidelijk: de prijsverschillen tussen zorgverzekeringen zijn groot. Het loont daarom ook dit jaar om een vergelijking te maken en te wisselen van verzekeraar. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) en Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) rekende onlangs nog uit dat verzekerden ruim 5,50 euro per maand besparen door over te stappen.

15 reacties

 • VVosje

  Naast de premiestijging van de basisverzekering voor 2019 verhoogt VGZ voor zorgmedewerkers de premie voor de aanvullende verzekering met maar liefst 30,65 + collectiviteitskorting vervalt: kortom mijn premie stijgt met maar liefst 48,60 PER MAAND!!! SCHANDALIG!!!

  • FFrederik

   Overstappen dan Vosje…

 • PPiet

  de verhoging is niet erg als je het in salaris op vooruit gaat. maar als gepensioneerde ga je er elk jaar op achteruit en dat zonder compensatie. je mag al blij zijn als je uitkering van het pensioenfonds niet omlaag gaat.

  • '‘har

   De gepensioneerde,chronisch zieken en bijstandgerechtigden gaan er steeds op achter uit.
   en krijgen er in verhouding niets bij.
   AOW gaat per jaar te weinig omhoog om de duurdere kosten te dekken per jaar.
   Zonder compensatie wordt het voor velen moeilijker rondkomen.

  • PP.M. Buth

   Piet, ik ben het helemaal met je eens.
   Helaas is de meerderheid van de bevolking nog niet Gepensioeneerd, heeft de meerderheid geen eigen auto en heeft de meerderheid geen eigen huis.
   Daarnaast heeft de meerderheid van de gepensioneerden een betrekkelijk laag pensioen in verhouding met de te ontvangen AOW….
   Zo ga je wel begrijpen waardoor deze groepen er echt niet meer op vooruit zullen gaan.

 • LLilian van Heeswijk

  Alvero Achmea van 159,99 naar 185,00 pm stijging 25,00 per maand.
  Waar houd het op?????

  • PPeter de Wert

   Volledig mee eens , Lilian. Je zou bijna verzuchten: “Houdt het dan nooit op?” .Denk het niet. Gr, Peter.

  • JJan

   Avero Achmea mijn pakket stijgt met 27,- het is dat Avero korting geeft op donorcodicil, anders was ik in totaal 87,- per maand duurder uit ! maar het houdt maar niet op. Dit is met dank aan de VVD die in 2006 het ziekenfonds om zeep hielp, en destijds zei minister Hans Hoogervorst VVD dat het beter voor ons zou worden, maar we worden er alleen maar slechter van..

 • Hhar

  Maar buiten de premie gaat er dadelijk nog meer omhoog en BTW gaat van 6% naar 9%.
  Hoe houd het volk het hoofd boven water, eindelijk wordt er eens gedemonstreed.

 • HHar

  Ik las dat de premie Collectiviteit VGZ pakket Rotterdam Van 152 euro naar 166,33 gaat.
  Dus 14 euro per maand omhoog is per jaar 168 euro.

 • Mmarchel

  Ga bij zilverenkruis van 115,- euro naar 140, per maand.

  • MMarc

   Klinkt niet heel logisch als ik naar de site van zilveren kruis kijk. Misschien even beter lezen.

 • CC.van Vliet

  Kunt U mij wat gegevens doorsturen inzake maand premie,Ik ben nu verzekerd bij CZ

 • TTevreden

  Dat valt alles mee toch? Had al gerekend op een tientje meer per maand.

  • Jjan

   Een 10,- is veel als je van weinig moet rondkomen, bij mij is het op eens 27,- meer per maand !! ik die altijd alles nog netjes op tijd betaal, wordt straks wellicht noodgedwongen een wanbetaler !! ik ken al mensen die emigreren naar Spanje en Portugal, alles is daar goedkoper en leefzamer dan hier.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.