Ruim miljoen Nederlanders wisselen van zorgverzekering

- 0 reacties

Het definitieve percentage overstappers van zorgverzekering is in 2018 uitgekomen op 6,2 procent van de verzekerde bevolking. Dat zijn ongeveer 1,1 miljoen mensen. Dat stelt het informatiecentrum Vektis, die de overstapgegevens van alle zorgverzekeraars heeft verwerkt.

Het aantal overstappers is iets lager dan in 2017. Toen wisselde nog 6,4 procent van de verzekerden van verzekeringsmaatschappij. Hieronder een grafiek met het percentage overstappers in de afgelopen jaren.

Grafiek overstappers

Aantal overstappers per 2018

Het aantal mensen dat wisselt van verzekeraar daalt al een aantal jaren. Hoe dat komt, is niet duidelijk.

Iets hoger

Het percentage verzekerden dat is overgestapt viel overigens iets hoger uit dan de gegevens die Vektis begin januari publiceerde. Toen werd nog gesproken van 5,9 procent.

Dit percentage is nog gestegen, omdat veel verzekerden nog tot 1 februari een nieuwe zorgverzekering hebben afgesloten. Voorwaarde voor deze regeling is wel dat zij hun polis van 2017 al voor 1 januari 2018 hadden opgezegd. De nieuw afgesloten polis gaat dan (per 1 januari) met terugwerkende kracht in werking.

Uitgebreide analyse

Eind april komt Vektis met een uitgebreide analyse van het overstapseizoen 2017-2018. Daarin komt bijvoorbeeld de ontwikkeling van de marktaandelen aan bod, evenals de keuzes rondom het eigen risico en de aanvullende verzekering.

0 reacties op: “Ruim miljoen Nederlanders wisselen van zorgverzekering”

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.