Zorgpremie 2019 met 124 euro omhoog

Zorgpremie 2019 met 124 euro omhoog

Artikel door: Bart Koenraadt - 53 reacties

Zorgpremie 2019 met 124 euro omhoog

Premie zorgverzekering 2018

De premie voor de zorgverzekering wordt in 2019 gemiddeld 124 euro duurder. Dat is 10 euro per maand extra. Dat melden bronnen uit het kabinet. De stijging wordt veroorzaakt door hogere lonen en prijzen in de zorg.

Het kabinet gaat volgend jaar uit van een nominale premie van 1.432 euro, ofwel 119 euro per maand. Een gezin van drie volwassenen en 1 kind gaat er volgend jaar dus ruim 370 euro(!) op achteruit, tenzij zij in aanmerking komen voor zorgtoeslag.

Update 18 september

Miljoenennota bekend: wat zijn de belangrijkste veranderingen voor de zorgverzekering in 2019? Lees het complete overzicht hier.

Nominale premie

In onderstaande tabel staan de nominale premies van de afgelopen jaren naast elkaar. Het is inmiddels gebruikelijk dat deze bedragen nog voor Prinsjesdag uitlekken.

Zorgverzekeraars

Eerder berekende zorgverzekeraar CZ dat de premie met 7 euro per maand zou stijgen. Maar het kabinet gaat dus van een fors hogere stijging uit. Uiteindelijk bepalen de zorgverzekeraars zelf de premie voor hun eigen klanten, maar daarbij wordt wel degelijk gekeken naar de richtlijn van het kabinet. Het verleden wijst uit dat de werkelijke premietoename meestal lager is dan de voorspelling van het kabinet.

Het kan zo dus zijn dat de premiestijging lager uitvalt, maar ook hoger.

Zorgtoeslag

Volgens de Haagse bronnen stijgt de zorgtoeslag mee om deze klap voor mensen met een laag inkomen of uitkering op te vangen. Alleenstaanden kunnen rekenen op maximaal 92 euro per jaar extra toeslag. Voor meerpersoonshuishoudens (met toeslagpartner) stijgt de zorgtoeslag met maximaal 277 euro.

Dat houdt wel in dat minima ook een deel van de premiestijging zelf op moeten hoesten. Onder de streep gaat iedereen meer betalen.

Ouderen en middeninkomens zijn echter wel de dupe van deze stijging.

Groei economie

De zorgpremie stijgt omdat de economie in Nederland goed draait. Daarom stijgen de lonen in de zorg en de tarieven voor behandelingen. Zorgverzekeraars moeten dus voor een groter bedrag aan zorg inkopen en vergoeden. Dat zorgt voor een toename van de premie voor verzekerden.

Eigen risico

Een andere belangrijke oorzaak voor de hoge stijging is het bevroren eigen risico. Net als in 2017 en 2018 betaalt men in 2019 wederom 385 euro. Dit bedrag kan naar wens vrijwillig worden verhoogd met stapjes van 100 euro tot een maximum van 885 euro. De verzekerde ontvangt dan een korting op de premie.

Wijkverpleging

Verder wordt de financiering van de wijkverpleging al sinds enkele jaren overgeheveld naar de zorgverzekeringswet. Deze kostenpost zal ook volgend jaar nog worden verwerkt in de premie.

Prinsjesdag

Op Zorgwijzer staat een overzicht van de belangrijkste wijzigingen die tot nu bekend zijn.

Tijdens Prinsjesdag worden de wijzigingen met betrekking tot de zorgverzekering, zoals de premie, de zorgtoeslag, het basispakket en de inkomensafhankelijke bijdragen definitief bekend gemaakt.

Bron: AD

53 reacties

 • PPieter

  Ik vind de lonen van hulpverleners in de gehandicapten en ouderenzorg echt zeer hoog. Ze werken 36 uur ipv 40, hebben zeer goede arbeidsvoorwaarden en ook cursussen worden betaald. Een hbo-er die in schaal 65 zit is geen uitzondering. Omgerekend naar 40 urige werkweken zit je dan op een salaris van ruim 80.000 euro.

 • Hhar

  Wij moesten een nieuwe rollator kopen helaas, het wordt tijd dat dit weer vergoed gaat worden voor velen ouderen.

 • MMarijke Ros

  Hoezo de zorgpremie gaat €124, 00 per jaar omhoog, ik krijg net bericht van mijn zorgverzekeraar dat ik
  € 21,20 per maand meer ga betalen dat is in mijn beleving € 254,40 per jaar hoe kan dat ?? Dit kan ik niet meer betalen

 • Cchica

  Hoezo 119 euro premie per maand??????? Gemiddelde premie kost 160 nu al netto per maand voor jan modaal met n lage inkomen. Niks geen zorgpremie of wat dan ook!!!!!!!en daar werk je dan iedere dag kei hard voor!!!!!! Gek zijn ze geworden hebben totaal geen idee in den haag wat dat is om van een normaal modaal inkomen rond te komen.en idd die vezekeraars zijn gewoon zakenlui die zelf het reikste er van willen/zijn (ge)worden!!!!

 • Cchica

  Hoezo 119 euro premie per maand??????? Gemiddelde premie kost 160 nu al netto per maand voor jan modaal met n lage inkomen. Niks geen zorgpremie of wat dan ook!!!!!!!en daar werk je dan iedere dag kei hard voor!!!!!! Gek zijn ze geworden hebben totaal geen idee in den haag wat dat is om van een normaal modaal inkomen rond te komen.en idd die vezekeraars zijn gewoon zakenlui die zelf het reikste er van willen/zijn (ge)worden!!!!

 • Ppaul

  gestoord land vooral die Rutten en zijn club ,waarvan moeten we de zorg van betalen,wat ga je krijgen!!! DE MENS die het niet red gaat BROOD stelen!!!

 • RRon betjes

  De ziekenhuizen en de zorg moet van het rijk worden.dan kost het maar €45.00 per persoon en kan iedereen het weer betalen.of gewoon weer via het loon/uitkering zoals het was en niet de zakjen vullen van de zorg verzekeraars

 • WWilly

  Waarom meer betalende ziekenhuizen zijn failliet en wat denk je van het heen en weer reizen naar een ziekenhuis hoe duur dat os il dacht dat we minder gingen betalen omdat er ziekenhuizen gesloten zijn
  Waar gaat dat maar toe il kan dat niet meer betalen wat een land en is dit Nederland neeeeeee

 • Hhar

  Wat kost steeds heen en weer naar het ziekenhuis?.
  Je kan je auto weg doen, zie dan wat er gebeurd.Gevangen in eigen huis.
  parkeer garage schreeuwend duur.
  En zo gaat het maar door.

 • Jjoys

  De enigste die hier rijk van worden zijn de commerciele zorgverzekerings maatschappijen,mensen in de AOW ,uitkeringen en laagbetaalden worden voor de zoveelste jaar op rij de dupe.Schuldsaneringen nemen toe door dit beleid van Rutte.Veel geld wordt over de balk gegooid door projecten die onnodig zijn,niet afgemaakt worden,duurder uitvallen,enz.ons belastinggeld.Naar de arts ga ik allang niet meer,onbetaalbaar.Ik ken ook genoeg mensen die geen zorgverzekering hebben / nemen ivm de kosten.Is dit dan wat Rutte wilt?? PVV komt tenminste op voor echte nederlanders. Het is echt triest,ouderen die hun hele leven in nederland hebben gewerkt raken nu hun pensioentje kwijt,hoge lasten,kunnen niets extra doen,verschrikkelijk gewoon.miljarden overschot al 2 jaar op rij,maar die krijgen de nederlanders niet terug.Alle overschot bepaalt de overheid waar dit heen gaat,nederlanders hebben niets te zeggen over hun eigen geld. En dat noemen ze een vrij land.Een land waar de overheid bepaalt wat je mag en moet doen. Het verbaast mij dat niemand opstaat en actie voert tegen dit soort ongein. Als niemand opstaat word dit alleen maar erger.

  • Jjoke

   heb je helemaal gelijk in ….rutte wil de arme mensen uitroeien….zo is het al die tijd dat hij ministe president is…..hij vertelde een keer op een school dat hij een goed biefstukje niet zou laten….wie van de armere mensen kan dat zeggen pfffffff

 • AAlice

  De zorgpremie mag van my best iets stijgen per maand maar het eigen risico die moet er af. Want zo betaal je voor iets waar je al elke maand voor betaald. In een winkel betaal je ook niet 2x voor 1 product. Eerlijk gezegd vind ik dat wy voor zorg overbetalen. Het is te veel. Ik gebruik zelf medicijnen voor de schildklier. En als ik dan kijk dat ik al drie keer op ander schildkliermedicijn over moet stappen omdat de medicijnen weer eens niet te leveren zijn, dat vind ik ronduit slecht! En in een tijdsbestek van nog geen twee jaar. En de kosten die eraan hangen helemaal voor jezelf. Ben nu al sinds februari aan het klooien met ander medicijn en het wil maar niet goed. Dus al met al een hoop kosten nog eens boven over de premie en 385 eigen risico heen. Elke zes weken weer naar certe voor bloed afnemen. Die kosten elke keer voor bloed afnemen is 100% uit eigen zak. Dat gaat niet van eigen risico af als je dat nog niet wist dan weet je het nu. Conclusie, we betalen absurd veel voor zorg en ze maken mensen hier ziek met steeds wisselen van medicijn. Goedkope namaakspullen en wij duur betalen. Eant zo is het!!!

 • Vvan der Bosch-Woudstra

  en dan maar zeggen je hebt toch recht op zorgtoeslag? Een regeling waar haken en ogen aanzitten en mensen met een laag inkomen niet automatisch recht op hebben.

 • BBolt-Werkman

  Om moedeloos van te worden ,beloven ze ons koopkracht verbetering maar er gaat meer uit dan dat er extra binnen komt hoezo Nederlanders hebben straks meer te besteden. Volgend jaar moeten we rondkomen van een AOW en een PENSIOEN hoe dat weet ik nog niet ,waarschijnlijk de buikriem heel strak aantrekken.

  • Hhar

   Veel ouderen zijn al moedeloos.
   Het extra wat men heeft gehad is al weer naar andere verhogingen toe dadelijk. Men krijgt niet het zoet maar de middengroep en lager steeds het zuur.
   Kijk wat ouderen met rollator kopen(ook die moet je zelf betalen prijzig) in de winkel dat is steeds een beetje om net niet dood te gaan.
   Als je een dikke buik hebt is er geen riem meer tegen opgewassen die zijn net te kort.
   Anders moet je gaatjes bij prikken in de riem.

 • PPieter

  Nee de beste gezondheidszorg is in Andorra, Andorra staat op plek nummer 1. Nederland staat niet in de top 3. Waarom nu weer de premie verhogen? De vluchtelingen massaal het land uit dan stijgt de premie minder hard

 • AAnoniem

  Ze zijn gek om de boel alweer te verhogen, laat die speknekken zelf maar meer betalen, geen mens kan dat straks meer op hoesten. Waar gaan we heen hier in Nederland nog meer mensen met schulden en in de armoed.

 • BBoos

  Waarom heeft het grootste gedeelte van NL uberhaupt op VVD’ers gestemd ? En dan nog 3 keer ook ? Dat is waar ik me werkelijk zorgen over maak. Lui als denk/sylvana/dierenpartij, hebben zoveel luxe dat ze geen zinvollere onderwerpen hebben om iets voor minder gefortuneerden te willen betekenen. VVD zou een verboden criminele organisatie moeten zijn…

  • VVanem

   Ook ik sta voor een raadsel bij de vraag waar de VVD bij verkiezingen haar stemmen toch vandaan haalt….. Het is een partij die bestaat uit veel gewetenloze en de boel beduvelende geldschrapers met geen of weinig compassie met de minder bedeelde medemens. Ook voor mij mag deze partij van de plank vallen, met álle aanhang erbij. Met zo’n club, die bij uitsluitend voor het eigen belang gaat, valt geen land te besturen en op te bouwen, ze zijn immers alleen maar bezig om goed voor zichzelf te zorgen… Kiezers moeten dus beter opletten en zich niet meer in de maling laten nemen door de fantast en leugenaar Rutte…!

  • RRemco

   Amen!!!

 • GGerda

  Leuk als je een wao hebt van nog geen 600 euro en per jaar maar met 1 euro omhoog gaat.
  Nu woon ik wel samen maar verwacht niet van m’n partner dat hij m’n zorg ook nog eens moet betalen. Stelletje plunderaars. Nu de vraag betalen de mensen die Nederland binnen komen ook zo veel?????

  • HHolthuijsen

   Nee daar betalen wij ook voor als je gaat kijken de mensen uit Nederland worden hier gediscrimineerd en Rutte blijft maar roepen kom maar binnen met je knecht laat hij dan ook maar betalen voor die mensen van zijn eigen loon en niet de mensen uit Nederland

 • MMaria

  Niet meer normaal is het nog niet duur genoeg de buitenlanders betalen maar 50 euro per maand alle buitenlanders eruit of wij minder betalen

  • Rroelof

   geert wilders is de beste ,mark rutte moet er uit geen verstand van de tweedekamer laat die maar voor harry potter spellen

 • MMo

  Snappen jullie dan niet wat ze willen
  De minima de mensen met een uitkering
  Chronische zieken enzf die moeten gewoon zo snel mogelijk DOOD
  Ja je leest het goed
  Dan zijn ze daar vanaf
  En de rijken blijven over
  Oh ja en de nieuwe Nederlanders natuurlijk.
  Want die krijgen gratis zorg .
  Dus ga niet lopen kwatsen dat mensen lopen te zeiken
  Het is gewoon een vies zootje heel dat kabinet .

 • Hhar

  De laagst betaalden zijn weer de dupe.

  • JJurius

   Dat is niet helemaal waar Har! De ‘laagst betaalden’ worden gecompenseerd via een hogere zorgtoeslag. Het zijn juist de mensen die iets meer verdienen (middeninkomens) die het kind van de rekening zijn. Get your facts straight.

  • Hhar

   Jurius,

   Je hebt gelijk, maar neem van mij aan dat je beter een GOEDE baan kan hebben, als dat je in
   een van de laagst betaalde banen zit tegenwoordig of geen baan.

   Een hogere zorgtoeslag is wel begrijpelijk, daar velen al hebben ingeleverd aan de Tegemoetkoming meerkosten zorg.dit jaar is lager geworden in plaats van hoger voor deze groepen. Dus daarom is wenselijk dat deze groepen worden gecompenseerd.

   .

  • LLinda

   Zorgtoeslag? Ik heb een WAO uitkering met zet net boven de grens. Dus ik kan alles zelf betalen en krijg nergens toeslagen voor. Met gevolg dat ik veel minder overhoud dan iemand die net onder de grens zit en overal toeslagen voor krijgt. Het is ronduit belachelijk dat die grens zo scherp is.

  • Hhar

   Zorgtoeslag maar met 4 euro omhoog vet pot?.2019.
   En zo gfaan we maar door.

  • Hhar

   Julius.

   de zorgtoeslag gaat maar heel weinig omhoog 4 euro,s wat een vet pot t.o.v. al de nieuwe verhogingen. Schandalig is deze regering voorde ouderen en zieken onder ons.
   De lol van ouder worden gaat er zo wel van af voor velen.Iedere dag kijken of je wel rond kan gaan komen is voor velen een vervelende sport gaan worden.
   de BTW op eten wordt hoger etc. Dan maar minder eten en drinken. Het wordt bij velen zo langzamerhand een ramp om te leven.
   Dat thuis bezorgen is voor de minima weer te duur.

 • Hhar

  De minima in Nederland is weer de klos. En blijft de klos.
  en de AOW-ers met klein pensioentje.
  Chronisch zieken etc, de regering heeft aan de ouderen lak.
  Veel geld naar de zorg maar uitbetaling personeel moet beter,

  Er is weinig verzorgend personeel te krijgen in de zorg blijk, vele goede werknemers gaan hier weg.
  En werken los of Flexwerk, Zzp-er.
  Hier moet de inspectie eens naar kijken hoe dit komt, extra uren die gemaakt worden, worden niet uitbetaald aan de persoon maar worden opgepot voor wie?.
  Inderdaad moet de zorg weer naar de overheid.
  Dus de werkenden in de zorg buiten krijgen dus niet de gewerkte uren uitbetaald waar zij recht op hebben.
  Zij werken hard en hebben te weinig personeel hiervoor om alles op tijd rond te krijgen.
  Contracten die men aangaat voor uren die men wil werken.
  geen werk voor 36 uur maar 34 dan worden de rest van de uren niet uitgekeerd.
  Maar wie heeft er recht op die twee uur?

  Als men een contract voor 36 uur werk heeft, moet die ook 36 uur uitbetaald worden maar als er minder werk is (uren) daar kunnen deze mensen die werken in de zorg of elders niets aan doen.

  De commercie in alle ziekenhuizen worden door commerciele zorgverzekeraars opgefokt.
  Het gat wordt hierdoor groter tussen armen en rijken Rutte heeft hier geen begrip voor net zoals met meerdere zaken, AOW Hogere indexeringen per 2 jaar geen 10 euro per jaar. De kosten stijgen door verhogingen harder dan de mensen er bij krijgen. Ondanks dat de economie zo goed loopt kunnen de lagere lonen hier toch ook van mee profiteren
  De VVD Staatssecretaris T.Tamara van ARK heeft in haar taken pakket zoveel pakketten zitten o.a. discriminatie arbeidsmarkt, Wajong, ARMOEDE, maar iedere keer worden de gehandicapten en chronisch zieken door beleidsvoering gepakt, en moeten steeds meer inleveren, terwijl zij een vorstelijk salaris door het volk krijgt.

 • JJJ

  Lieve reageerders, hebben jullie door dat we in NL zo’n €100 miljard uitgeven aan zorg en dat de zorgpremie daar slechts zo’n €20 miljard van betaalt? De overige €80 miljard komt uit inkomstenbelastingen, die verreweg het meest worden betaald door de rijken. Ja zij kunnen het dragen, maar het is niet echt asociaal toch?

  • JJaJa

   Precies dit! Helemaal mee eens. Ze moeten eens stoppen met klagen.

  • HHolthuijsen

   Volgens mij hebben jullie geld genoeg maar het is zo dat de rijke rijker worden en de armen arme worden zeker een VVD stemmer VVD staat voor vereniging van dieven en het hele kabinet in den haag

 • MMijn Naam

  Dus wáárom gaat de premie omhoog?
  Omdat de artsen meer geld willen zien!
  Arme stakkers ook, ze verdienen ook maar 4.000,00+ netto per maand. Zo kunnen ze toch niet 3 keer per jaar op vakantie, en elke 2 jaar een nieuwe dikke SUV kopen, en kunnen ze hun huis van 500.000,00+ niet elke 5 jaar laten verbouwen en opnieuw inrichten. Waarom begrijpt niemand dat? Why is everybody picking on them?

 • RRoib

  Nederland is een rijkland maar de zorg voor de nedelander mensen loopt snel achteruit
  Zolang de vvd aan het bewind is wordt het alleen ma erger het is gewoon een asociaal beleid
  De zwakkere mensen gehandicapten en mensen met een laag in komen zijn de dupe van dit beleid
  De zorg moet genationaal zeerd worden en betaal baar voor de mensen
  Gooien raad stem niet op de vvd de man die alles weg lacht

 • DDammis van der Spoel

  Het is ongelooflijk schandalig dat die hufters in Den Haag weer een forse premieverhoging willen toepassen met grotendeels oneigenlijke argumenten. Ze liegen en bedriegen waar je bij staat. en ze doen niets tegen de forse winsten van de zorgverzekeraars en de gigantische salarissen van de TOP van de zorgverzekeraars.
  Het is werkelijk onthutsend zoals die klote regering in Den Haag gewoon doorgaat met het verhogen van allerlei belastingen en premies waar de gewone man voor op mag draaien. Duizenden mensen kunnen alles NU al niet meer betalen en dat aantal loopt steeds verder op! Rutte zegt er is geen armoede in Nederland; hij is ziende blind, liegt en bedriegt en een loopjongen voor het kapitaal.
  De rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer!
  Dankzij RUTTE en die DIEVENBENDE van de VVD. Ook de zogenaamde CHRISTELIJKE partijen CDA, SGP en CU doen mee. Dat is een grote schande.
  Wat te denken van het wegschenken van de dividendbelasting aan de rijken (2 miljard) en dan ook nog eens de 400 miljoen die geschonken is aan een groepTERRORISTEN in SYRIË. Dat zijn dus die gasten die voor de lol uw kinderen onthoofden of de keel doorsnijden. Gewetenloos zijn ze en u mag meebetalen voor het doden van uw kinderen.
  We worden geregeerd door een stelletje idioten die BLOED aan hun handen hebben en onverdroten de bevolking naar de bedelstaf brengen.
  HOE LANG LATEN WIJ DAT NOG GEBEUREN! VOLKSOPSTAND.

 • MMarijn

  Ik mijd ook zorg loop al een jaar met een zere been en en heb zins een paar maanden last van mijn lies.
  Maar ga niet naar mijn Huisarts bang dat hij mij door stuurt naar het Ziekenhuis en ik kan het eigen risico niet missen ik krijg geen geld terug van de premie ik verdien net tien euro te veel op mijn maandloon om er voor in aanmerking te komen.

 • BBarthelomeus

  ik krijg wel 13 euro pm zorgpemie terug!ja ik verdien wel 1450 pm en dat op 49 jarige leeftijd!samen met vrouwlief kunnen we het net behapstukken allemaal.Wij werken nu eenmaal bij een bedrijf dat geen vaste CAO heeft en er zijn vele bedrijven,waar de baas bepaald of je opslag krijgt of niet in mijn geval al 5 jaar niet meer!Maar goed ,de economie draait als een tierelier en de lonen stijgen! toch Markje? ja als je thuiskomt met 3000 euro netto per maand en meer ja ,die krijgen dus nog meer! of terwijl het gat tussen de “armen ” en “rijken”in dit land wordt alleen maar groter, maar ja dat maakt onze premier toch niet uit…

 • DDe naam is naam

  Ik kan dit niet nu al niet meer betalen, hoe moet dat volgend jaar? IK HEB NERGENS RECHT OP EN BETAAL ME SCHEEL! Dus als ze nou ook eens rekening gaan houden met mensen die alles net rond krijgen zou ik dat zeer waarderen

 • SSophie

  Belachelijk dit!

  • BBart

   Mee eens

 • RRensz

  Iedereen loopt maar te zeiken over dit, maar ondertussen is de zorg in Nederland wel de beste van de wereld. Ja het wordt ieder jaar duur en duurder, maar dan heb je ook wat!!!

  • MMarceline

   Jij kan makkelijk praten, je vergeet dat groepen mensen die de laagste inkomsten hebben steeds verder in de problemen komen. We moeten naar een nationale ziekenfonds met betaalbare en goede zorg voor iedereen. De zorg moet terug naar Den Haag en niet naar de graai zorgverzekeraars.

  • GGer

   Dat kan jij misschien zeggen ? Rensz …maar de zorg is altijd goed geweest .. zonder al die extra kosten … dus wat is de clou ? geef het een naam …de mensen worden idd zieker en zieker ..alleen al door de kosten ..en de verzekeraars boeken winst …en de economie ..dus waarom allemaal die verhogingen ..gaat allemaal naar de grote hoop jammer maar dat is mijn mening .

  • GGer

   en daarbij ( bezuinigen )..op verzorging personeel … dat die het niet eens aan kunnen ..

  • BBoeit niet

   Volgens mij ben jij aan het ijlen! Als jij serieus denkt dat NL de beste zorg van de wereld heeft… We betalen gemiddeld rond de 1500 euro op jaar basis aan zorgverzekering, en als we zorg nodig hebben word het eerst nog van het eigen risico afgetrokken dus die 385 betaal je daar nog eens boven op.. Er zijn genoeg mensen wat niet eens zoveel geld aan zorg nodig hebben.. Maar komen wel in de schuld te zitten doordat de premie zo hoog is! Een van de grootste schulden waar het NL volk mee kampt is vanuit de zorgverzekering! En jij durft te zeggen dat wij zeiken…en beste zorg: Ga maar eens een afspraak maken in het ziekenhuis, om daar vervolgens meer dan een uur te zitten wachten en dan ook nog te horen krijgen dat de afspraak verkeerd gepland is. Bepaalde huisartsen wat te lui zijn om een fatsoenlijke diagnose te stellen en je naar huis sturen met een paracetamol! En daar krijg je dan toch nog de rekening van… Het zorg systeem in NL is bullshit! Geldklopperij! En dan maar klagen dat er zoveel mensen in een uitkering zitten…blij als ik de kans krijg om uit dit rotland te vertrekken!!

  • Hhar

   Ja , je hebt dan wat. wat?.
   ja, de zorg is de beste van de wereld, maar waarom steeds de premie verhogen?
   Eens wordt het zo, dat we alleen nog premie betalen maar geen eten etc meer kunnen kopen.
   Dus we worden armer gemaakt door deze regering want kijk wie er al allemaal weg zijn en gaan.
   Niet omdat ze het zo goed gedaan hebben, maar er wordt bezuinigd op personeel en salarissen.
   Het minimumloon is als men werkt al armoede, laat staan nog minder.

  • Bbarthelomeus

   De beste vd wereld?laat me toch niet lachen!zoveel misstanden in de zorg.Waarschijnijk zal jij er weinig last van hebben met je riant loontje.

 • FFechter

  Schandalig dit de zorg behoort een taak van de overheid te zijn en niet van commerciële verzekeraars, daarom weiger ik premie te betalen en vermijd ik zorg. De zorg die ik nodig heb word toch niet vergoed dus waarom zou ik er voor betalen.

  • IIneke

   Bij ons gebeurde het zo dat we een nieuwe rollator aangevraagd hadden en die ook kregen. Helaas is ze die nacht overleden en kon de rollator terug. Was nog in plastic verpakt. Maar ze Namen hem niet meer mee. Vind u dat niet een schande. Hoeveel kost zo’n rollator wel niet. Weg gegooid geld nu staat het verloren op de zolder nog in plastic

  • Hhar

   verkopen is het beste.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.