Zorgtoeslag 2019 valt lager uit

- 40 reacties

Doordat de premies van zorgverzekeraars minder hard stijgen, valt de zorgtoeslag lager uit dan eerder is geraamd in de Miljoenennota. De compensatie voor de zorgpremie komt daardoor uit op maximaal vijf tientjes per jaar, zegt minister Bruins voor Medische Zorg.

In eerste instantie werd er uitgegaan van een zorgtoeslag van 94 euro voor eenpersoonshuishoudens.

De zorgtoeslag is bedoeld om mensen te compenseren voor hun zorguitgaven, zoals zorgpremie en het eigen risico.

Zorgtoeslag 2019

 • Eenpersoonshuishouden: 50 euro (4,16 euro per maand)
 • Meerpersoonshuishoudens: 193 euro (16,08 euro per maand)

Alleenstaanden de klos

Gezien het feit dat de premies gemiddeld 6,50 euro per maand omhoog gaan, gaan alleenstaanden er volgend jaar dus op achteruit. Zij krijgen er 4 euro bij per maand. In de oorspronkelijke berekeningen van het kabinet werd nog uitgegaan van 7,83 euro extra zorgtoeslag per alleenstaande. Een zware domper dus voor alleenstaanden.

Voor meerpersoonshuishoudens is er goed nieuws, want zij krijgen er 16 euro per maand bij. Dat is een stuk meer dan de zorgpremie stijgt.

Binnenkort is het mogelijk om op de website van de Belastingdienst een proefberekening te maken voor de zorgtoeslag van 2019.

Goed vergelijken

Minister Bruno Bruins van Medische Zorg benadrukt dat de verschillen in premie volgend jaar erg groot zijn. Het kan zomaar 20 euro of meer per maand schelen. Dat is voor heel veel Nederlanders veel geld.

Uit eigen onderzoek van Zorgwijzer blijkt zelfs dat het verschil per basisverzekering op kan lopen tot 410 euro op jaarbasis.

Bruins zegt dan ook dat het raadzaam is goed te kijken wat de beste zorgverzekering is voor de beste prijs. Hij hoopt dat meer mensen per 2019 wisselen van verzekeraar. Vorig jaar stapte ruim een miljoen mensen over.

Bron: Rijksoverheid

40 reacties op: “Zorgtoeslag 2019 valt lager uit”

 • @ Caty – 22 november 2018: Michel heeft groot gelijk, de honderdduizenden economische migranten die hier de afgelopen 20 jaar asiel hebben gekregen krijgen allemaal een levenslange bijstandsuitkering en gratis gezondheidszorg en dit laatste geld ook voor uitgeprocedeerde migranten die onder de ,,bed bad en brood,, rgeling vallen en dat gaat wel degelijk ten koste van hen die levenslang hun premie betaald hebben, en Uw opmerking dat wij dit geld uit arme landen hebben ,,meegenomen,, slaat echt nergens op. In tegendeel, Nederland heeft de afgelopen 50 jaar gem. ruim 3,5 miljard euro aan ontwikkelingshulp betaald en aan leningen kwijtgescholden, dat is 175 miljard (175.000.000.000,00) en daar bovenop komen de jaarlijkse kosten voor asielzoekers van gem. 5 miljard per jaar. Dat zal iemand moeten betalen en onder de leiding van VVDer Rutte zijn dit niet de rijken, de bedrijven of de multinationals maar de doorsnee werkende Nederlander ook wel Jan Modaal genoemd. Hij krijgt hiervoor de rekening en is elk jaar opnieuw weer slechter af!

  Hendrik H -

  Schrijf een reactie op: Hendrik H

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik heb een WAO uitkering van 995 euro en met de toeslagen erbij heb ik niets te klagen.
  Als ik naar mijn inkomen kijk dan zie ik dat ( wij zijn met 2 personen) je ook nog wel wat kan overhouden.
  We hebben geen auto en geen abonnementen op wat dan ook en dan komen we lekker rond mij hoor je in dit land geen moment klagen.

  Bert -

  Schrijf een reactie op: Bert

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Is er eigenlijk al eens over nagedacht dat er meer dan 2 miljoen immigranten hier heen zijn gekomen en er nog steeds 10 duizenden per jaar die allemaal GRATIS in de zorg gaan en nooit hebben mee betaald vanaf hun 18e.? En allemaal zijn ze in een toestand ( nooit eerder een dokter gezien ) dat ze gerenoveerd moeten worden . ! Zou dat niet ook een heel dure oorzaak kunnen zijn . ?

  Michel -

  Schrijf een reactie op: Michel

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Als u denkt hoe komt Nederland aan zoveel geld denk maar dan aan het rijkdom van buiten die Nederland meegenomen heeft en ons de migranten achter met niets gelaten heeft. We komen hier zoeken wat ons afgenomen is. Geld.
   ‘t spijt me voor u maar laat ons aub los. Wij migranten werken ook.

   Caty -

   Schrijf een reactie op: Caty

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Cate, verdiep u zich eens in hoe Nederland ” Rijk geworden is” , volgens u.
   U weet kennelijk niet hoe de oorlogsjaren en 10/20 jaar daarna voor de meeste Nederlanders zijn geweest.
   In 1960 verdiende mijn vader 70 gulden( 32 euro) in de week bij Werkspoor en moest daar 4 koters van groot brengen.
   Ikzelf ben als 15 jarige in 1963 gaan werken in een drukkerij, toen nog 48 uur per week. Loon, let wel bruto 69 cent per uur, = 0,32 eurocent.
   Daar ging nog belasting, AOW en pensioenpremie en , verplicht vakbondslidmaatschap, vanaf. Netto hield ik 26 gulden per week over.
   En zo waren er miljoenen mensen die voor zeer weinig moesten werken.
   Natuurlijk vanaf 1965 draaide de economie op volle toeren, mede door Italianen, Grieken en Spanjaarden en Portugezen die hier werkten.Toen het in die landen ook beter werd gingen de meeste terug en kwamen de Turken en Marokkanen om, met hard werken ook wat te verdienen en met dat verdiende geld na een paar jaar in hun eigen land wat te beginnen.
   Helaas, we weten dat dat er niet helemaal van gekomen is.
   Maar dat is weer een hele andere discussie, daar zijn heel veel meningen over.

   Tony -

   Schrijf een reactie op: Tony

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Laat Bruins zelf onze goedkoopste verzekering aanwijzen, een regelrechte schande dat hij in zijn hoedanigheid dit durft te communiceren aan ons. Terug naar 1 algeheel modern verzekeringsstelsel zonder die zakkenvullende snelle schoendragende beslissers. Dat is enige manier om bananenzorg halt toe te roepen.

  Hans -

  Schrijf een reactie op: Hans

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik ben nogal een dure voor de gezondheidszorg en ben mijn hele leven al ziek volgens anderen. Mijn zorg gaat al in de tonnen lopen en heb heel veel behandelaars gehad. Ik ben veertig jaar onder behandeling en het is er niet beter op geworden. Misdiagnosen en misstanden waar je trauma”s en schade door hebt opgelopen. het zijn vaak van die hypediagnosen en hier betaal je veel zorgkosten voor om anderen mee te onderhouden.

  Tio -

  Schrijf een reactie op: Tio

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Tio, ik begrijp dat dat jij voor tonnen wordt vergoed, volgens anderen dat je je hele leven al ziek bent en dat artsen lopen te miskleunen. Heel vervelend allemaal, maar met de uitspraak dat jij voor anderen hoge zorgkosten betaald sla je de plank volledig mis. Anderen betalen mee aan jou hoge kosten in de zorg. Dus in jou geval Lucky you, dat dit mogelijk is, maar jij weet als geen ander waar die hoge kosten vandaan komen.

   Truus -

   Schrijf een reactie op: Truus

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Dat alles zo duur is geworden en ook de medicijnen moet je zelf al betalen. Je krijgt bijna niks uit het basis pakket vergoed.

  T. Huisman -

  Schrijf een reactie op: T. Huisman

  Het e-mailadres blijft prive.
 • De corrupte maffia VVD olv de grootste leugenaar Rutte is steeds bezig om de zorg voor de oudere, chronisch zieken en gehandicapten weg te bezuinigen omdat deze groepen veel zorg nodig hebben en veel geld kosten. Rutte en de Nederlandse mafia bank willen dat er in een versneld tempo deze groepen komen te overlijden zodat ze minder zorg, AOW en pensioen hoeven te betalen.Ze hopen op een griep epidemie net als vorig jaar. Toen zijn er ook veel mensen overleden. Het is toch triest dat je in Nederland niet van welverdiende oude dag mag genieten. Kijk naar de om liggende landen. Daar gaan ze wel met pensioen. Frankrijk met 60 jaar, België en Luxemburg 61 jaar Duitsland 63 Griekenland waar miljarden naartoe gaan 62 jaar .Wij Nederlanders moeten blijven werken totdat we er dood bij neervallen. Nederland wordt toch eens wakker, laten wij ervoor zorgen dat de corrupte mafia VVD weggestemd wordt.

  Henk -

  Schrijf een reactie op: Henk

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Het is alweer hetzelfde liedje. Ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en uitkeringsgerechtigen gaan weer op achteruite. Zij worden steeds in de portemonnee geraakt.Het was te verwachten .De corrupte maffia vvd olv de grootste leugenaar rutte heeft zich nog nooit aan zijn woord gehouden. Hier blijft het niet bij .De energiebelasting gaat omhoog ,huurtoeslag gaat omlaag, btw omhoog en de ouderen worden ook met de aflosboete om de oren geslagen. Dit alles bij elkaar kost dat 50 euro dat je erop achteruit gaat. Het is de bedoeling van de mafia VVD dat ouderen,chronisch zieken en gehandicapten zo vlug mogelijk het graf ingaan ,want deze groepen kosten teveel aan zorg en

  Henk -

  Schrijf een reactie op: Henk

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Daarom heb ik op een andere partij dan de VVD gestemd.

   Lvp -

   Schrijf een reactie op: Lvp

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Volgens mij stem jij ieder jaar VVD of niet Henk?

   Klaas -

   Schrijf een reactie op: Klaas

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Kunnen we ook een bron van deze informatie krijgen. Want op toeslagen.nl staat nog niks over volgend jaar.
  En gezien je niet eens weet dat de zorgtoeslag is bedoeld om de zorgpremie mee te betalen voor iedereen met een laag inkomen dus niet alleen chronisch zieken en dat er helemaal geen zorgtoeslag is voor een meerpersoonshuishouden, ben ik benieuwd waar je deze onzin vandaan hebt…

  Mar -

  Schrijf een reactie op: Mar

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Het is alweer hetzelfde liedje.
  Ouderen,chronisch zieken en gehandicapten gaan ermee op achteruit. Dit mafia kabinet olv de VVD leugenaar rutte zei toch dat er iedereen op vooruit zou gaan. Het is niet alleen de zorgtoeslag, maar ook gaan deze groepen en uitkeringsgerechtigen gaan meer belasting betalen. De corrupte maffia vvd en de Nederlandse mafia bank zijn alleen bezig om deze groepen in een versneld tempo het graf in te krijgen.Hetzelfde gebeurt met het pensioen. De dekkingsgraad van de pensioenfondsen zijn niet goed volgens de Nederlandse mafia bank. De heer Knot liegt ook alles bij elkaar (VVDer? ).In een artikel die de mafia bank schreef in de Volkskrant van 22 december 2017 stond te lezen dat er 733 miljard euro bij de pensioenfondsen zit waarvan de dekkingsgraadekking op orde is, maar bijna het dubbele 1295 miljard zit bij pensioenfondsen waarvan de dekkingsgraad niet op orde is. Tel het bij elkaar dan is dat 2028 miljard euro. Waar zijn die 600 miljard gebleven? Onlangs heeft knot de rekenrente verlaagd. Dat heeft de pensioenfondsen 60 miljard euro gekost. Zo kun je zeggen dat de Nederlandsemafia bank samen met de mafia vvd de pensioenpot leeg aan het graaien. De Nederlandse bevolking mag niet meer van zijn oude dag genieten. We moeten blijven werken tot dat we er dood bij neervallen.In de europese

  Henk -

  Schrijf een reactie op: Henk

  Het e-mailadres blijft prive.
  • het kabinet zei : dit jaar gaat iedereen er op vooruit. niet volgend jaar …..

   lenie -

   Schrijf een reactie op: lenie

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Een klein voorbeeld ik werk deeltijds en alleenstaand krijg een aanvulling van de bijstand dit is in totaal een bedrag van netto 998.00per maand aan gezien ik normaal zorgtoeslag en huurtoeslag krijg heb ik genoeg inkomen zou je zeggen maar ik zeg je bij deze als je een schuld hebt van de belasting word dat hele bedrag er mee verrekend en ik zeg je dan blijft er niets meer over van je loon als je alleen al de huur teld en zorg ben ik al 820.00per maand kwijt en dan maar zeggen wij hebben het zo goed als ik het uitstekend blijft er 129 .00per maand over voor te leven lang leve Nederland je kan beter dakloos zijn dan heb je die kosten niet

  Jolanda -

  Schrijf een reactie op: Jolanda

  Het e-mailadres blijft prive.
  • veel AOW-ers zitten op een netto bedrag wat nog lager is dan wat u maandelijks krijgt plus een klein of groter pensioentje.
   Veel AOW-ers zouden graag uw bedrag netto 998 willen hebben als AOW.
   Daarom loopt het daklozen programma van de t.v. zo goed of slecht
   Wat kunnen deze mensen met 10.000 euro doen?. zonder erbij te werken?.
   Inderdaad de schatkist zit borden vol maar de armen in een uitkering,chronisch zien etc worden steeds gepakt.
   Het is echt niet zo dat 65 plussers het rijk hebben hier vergist U zich echt in en ik kan hier verhalen over vertellen. U moet niet oordelen Velen komen uit op 15.000 per jaar.

   har -

   Schrijf een reactie op: har

   Het e-mailadres blijft prive.
  • belastingdienst komt niet aan de toeslagen

   w -

   Schrijf een reactie op: w

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Zeker wel. Als er ooit teveel toeslagen zijn itbetaald en deze moeten terugbetaald, dan worden toekomstige toeslagen hiermee verrekend.

   Pe -

   Schrijf een reactie op: Pe

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Zeker wel ben al jaren aan het terug betalen door k afgekeurd baan kwijt eerst w.a.o toen w.i.a uwv hield elme mnd 600€ heffingskorting is en toch moest ikzelf nog 997.00 betalen na overstap van wao naar wia ? Uitleg belasting te weinig ingehouden ? Alles word verrekend loon bel zorgtoeslag zeker weten eerst krijgje brief u krijgt 440 € terug week later is verrekend met openstaande nu aow maar elke maand nog 135€ betalen nu nog 10 mnd en dan zal het volgende wel komen zo niet eerder dus…… leve de oude dag

   Henriet -

   Schrijf een reactie op: Henriet

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Helemaal mee eens !

   Bimla -

   Schrijf een reactie op: Bimla

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Hallo Jolanda,

   Vraag bij de belastingdienst of ze rekening houden met de beslagvrije voet. Daar is een formulier voor.

   belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl
   /themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/verzoek_beslagvrije_voet
   Eerst berekenen hoef je niet te doen als je op bijstandsniveau zit, rechtstreeks verzoek indienen. Denk aan de bijlagen! Je gaat er misschien van uit dat ‘ze’ alles van je weten, dat kan zo zijn maar ze gebruiken die gegevens niet.
   Misschien even aandringen en wat geduld maar dan moet die verrekening teruggedraaid worden. Wees het zeker voor voor 2019.
   Misschien is er bij jou in de buurt een juridisch loket, een sociaal raadsman of een formulierenbrigade die je er bij kan helpen.
   succes,
   Gina

   gina -

   Schrijf een reactie op: gina

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Een stop zetten op de vluchtelingen
  Alles word maar betaald voor hun
  Sinds de opkomst van deze gasten is al deze shit begonnen.
  En ga me niet vertellen dat het niet zo is .
  Want leg me dan is uit hoe het dan allemaal is begonnen .
  De schatkist zit vol miljarden er is gewoon geld .
  Maar de grote viezerikken smullen daar zelf lekker van .
  En weer pakken ze de ouderen want die zijn ze liever kwijt die brengen niks meer op .
  Empatie kennen ze niet meer

  Kees -

  Schrijf een reactie op: Kees

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Het is niet zo.
   De schatkist zit vol miljarden? We hebben als land zijnde nog letterlijk nooit zo’n hoge schuld gehad…
   Hoe het zo is begonnen? Nou probeer eens te zoeken hoe de laatste 2 crisissen zijn begonnen. Heel kort samengevat: hebzucht van rijke rechtse blanke mannen.
   De ouderen? Juist… dat is weer de rijkste groep van Nederland op dit moment! Er is geen leeftijdscategorie die het financieel beter hebben als de 65 plussers.

   Rick -

   Schrijf een reactie op: Rick

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Oftewel kort samengevat: jouw onderbuik vergist zich letterlijk in alles.

   Rick -

   Schrijf een reactie op: Rick

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Jij woont zeker in Wassenaar. Ik ben een aow’er en heb netto aow van maar liefst 616,00 euro. En 600 euro pensioen. Tel uit je winst. Rijke ouderen. Houdt toch op!!!

   Ernie -

   Schrijf een reactie op: Ernie

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Nee ik woon in een achterstandswijk en ja dan heb je het beter als iemand die in de bijstand zit. Waarom krijg je minder aow, fraude of in het buitenland gewoond?

   Rick -

   Schrijf een reactie op: Rick

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik reageer nooit op dit soort pagina’s, maar ik nu maak ik eens een uitzondering..
  Wat kunnen de mensen met bijstand/uitkering altijd enorm klagen. Het is hartstikke ruk om afhankelijk te zijn maar altijd met dat vingertje naar de overheid wijzen maakt het echt niet beter.
  Er wordt nooit met een woord gesproken over de mensen die net een paar te tientjes ‘teveel’ verdienen. Die mensen worden ontdaan van alle toeslagen, echt allemaal.
  Waar een laag inkomen nog geen hele euro betaalt per uur kinderopvang, betaal ik er zes. En zo precies hetzelfde met de zorgtoeslag. Een laag inkomen krijgt zoveel vergoeding dat het resterende bedrag blijkbaar zo’n 50 euro is. Ik betaal de volle mep en betaal ruim 105 euro per maand. Samen met die 600 van de opvang die ik niet gecompenseerd krijg, loop ik alleen met zorg en opvang al 650 euro in op een minimum inkomen. Bedenk dan dat ik nog dat ik geen ontheffing krijg voor gemeentelijke belastingen e.d. En ja, ik draag wél belastingen af die de bijstandsmensen en uitkeringsgerechtigden die het zo slecht hebben.. Wellicht kunnen de klagers nu bedenken dat ze het niet perse slechter hebben dan een ander (die wel een modaal inkomen heeft).

  Nvs -

  Schrijf een reactie op: Nvs

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Dit heeft met de grens te maken van inkomen.
   Dan moet de regering deze grens ophogen maar dan moet alles omhoog uitkeringen en salarissen

   har -

   Schrijf een reactie op: har

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Als je geen recht hebt op zorgtoeslag hebt is je jaarinkomen minimaal 28.500 bruto maar je wil blijkbaar meer. Geloof me: mensen in de bijstand halen jouw netto inkomen nooit, zelfs als je alle toeslagen erbij berekend.
   Bijstand: 11520,- incl vakantiegeld.
   zorgtoeslag: max 1140 euro.
   Huurtoeslag: rond de 1500 euro, indien dit bedrag hoger is betalen ze ook meer huur.
   ontheffing gemeentelijke belastingen: rond de 900 euro (scheelt per gemeente)
   dan kom je in totaal op: 15.060 euro per jaar.
   De kinderopvang die betaald wordt scheelt per gemeente, maar in nagenoeg alle gemeentes doet dit men pas als iemand werkt met behoud van uitkering. Het is inderdaad zo dat er in een paar gemeentes men te schuitig is hiermee.
   Het is gewoon niet waar dat je met een paar tientjes boven de bijstand ineens geen recht meer hebt op toeslagen. De meeste toeslagen werken gewoon met een inkomensladder.
   Als we kijken wat op dit moment het middeninkomen is dan kom je uit op een netto salaris van 25.824 euro. De laagste inkomensgroep die nog officieel tot de middeninkomens hoort heeft een netto salaris van 21.200, maar bij beide salarissen heb je nog gewoon recht op bijvoorbeeld zorgtoeslag.
   Dus ja, mensen in de bijstand hebben het financieel slechter. Dat is niet erg, maar wel de waarheid.

   Rick -

   Schrijf een reactie op: Rick

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Het is een mooie berekening die gemaakt hebt, maar ik spreek hier over een paar tientjes boven die inkomensgrens voor toeslagen.
   Je hebt het over netto inkomen, maar vergis je niet dat er ook veel voorbeelden zijn zoals (kind) alimentatie. Dit is kostenpost is die van je netto salaris afgaat, en zo heeft iedereen wel in zijn situatie verplichte lasten waardoor het netto bedrag niet overeenkomt met het vrij te besteden bedrag, daar leg ik juist de nadruk. Ik zeg niet dat mensen het in de bijstand of uitkering goed hebben. Mijn punt is dat het gras altijd groener is aan de overkant, maar dat je vaak niet overziet wat dat nog meer met zich meebrengt. En dat het fijn zou zijn als er nuance in de discussie gebracht zou kunnen worden, zonder dat beschuldigde vingertje. Want laten we eerlijk zijn, we zijn niet allemaal afgestudeerde economen die een gefundeerde begroting voor een land kunnen maken.

   Nvs -

   Schrijf een reactie op: Nvs

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Ja hoe hoog je de inkomensgrens voor toeslagen ook legt, als je daar een paar tientjes boven zit (zelfs een paar cent boven zit) heb je daar geen recht meer op. Jij zegt nu eigenlijk dat er geen grens moet zijn en dat iedereen maar toeslagen krijgen.
   En kind alimentatie betaald ook gewoon iemand die in de bijstand zit hoor. En met alle respect: kinderen krijgen is een keuze, werkloos raken nagenoeg nooit.
   Dus jouw punt is dat er een aantal uitzonderingen zijn dat mensen hoge vaste lasten hebben? Denk je dat dat niet zo is voor iemand in de bijstand? Er zijn zelfs gemeentes waar je gewoon je gemeentelijke belastingen moet betalen als je in de bijstand zit (Rotterdam bijvoorbeeld). ALs jij een minimum inkomen hebt, heb je ook recht op toeslagen! Dus daar vergis jij je gewoon in: of je hebt een inkomen waar je goed van kan leven of je hebt recht op toeslagen, maar beide kan niet echt. Ik denk dat ik net wel duidelijk heb uitgelegd waarom het gras voor mensen in de bijstand nagenoeg altijd groener is bij de buren. Kijk eens naar de koopkracht verschillen tussen iemand in de jaren 90 en nu. De koopkracht van de groepen die jij beschrijft is er procentueel vele meer op vooruit gegaan als de koopkracht voor de minima. Het verschil tussen de allerrijksten en de middeninkomens is ook bizar toegenomen. Ik vind het een beetje lastig dat mensen hierover klagen nu wel al heel deze eeuw rechts georiënteerde regeringen hebben, en alle feiten aantonen dat de verschillen tussen minima en middeninkomens groeien, en dat er dan iemand begint met een verhaal dat in de jaren 90 zeker klopte, maar nu inmiddels volledig achterhaald is.

   Rick -

   Schrijf een reactie op: Rick

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Je probeert heel stelselmatig mijn argumenten onderuit te halen, wat natuurlijk in een goede discussie prima is. Maar daar waar ik ‘bijvoorbeeld’ zeg, pin jij me daar op vast en wuift het weg met simpele argumentatie over dat ‘bijvoorbeeld’ kinderen krijgen een keuze is. Uit elkaar gaan is vaak niet een keuze maar een eenzijdig besluit. Daarbij suggereer jij dat ik vanalles vind, wat ik niet gezegd heb en ook niet vind, zoals dat er geen grens moet zijn om toeslagen te ontvangen. Erg jammer dat je mij dus een specifieke mening in de schoenen schuift.
   Je gooit met terminologie en ‘feiten’ (je noemt geen bronnen?), net zoals je met berekeningen gooit. Wellicht heb je kennis van zaken, mijn gevoel (en die kan het fout hebben) zegt dat jij je ook gewoon genaaid voelt door het systeem. En daar ga je dus wel de bocht uit, want mijn punt is juist dat iedereen wel wat te klagen heeft, maar niet in perspectief stelt dat dit zeer complexe materie is, waarbij de besluiten op individueel heel anders kunnen uitpakken als op landelijk niveau.
   Tuurlijk heb je het beter als je een miljoen verdient. Maar zoals hier ergens ook ongeveer gereageerd is: je kan beter niets hebben, dan wordt er minder aan je geplukt..

   Nvs -

   Schrijf een reactie op: Nvs

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Nvs ik wil wel eens zien als jij in de uitkering kwam. Hoe je dan kon praten. Wat een geklets. Je zal het wel makkelijk kunnen betalen. Wie klaagt er hier jullie die het aan alle kanten beter krijgen. Mensen met het minimum zijn altijd de duppen geweest. Daar pakken ze het eerder af. En ook als je er niets aan kunt doen door een ziekte. Je kunt het gratis van mij krijgen. Wil ik wel zien of je dan niet klaagt!!!

   Jose -

   Schrijf een reactie op: Jose

   Het e-mailadres blijft prive.
  • @Jose
   Wederom wordt mij weer iets op de mouw gespeld. Wie zegt dat ik geen financieel barre tijden heb gekend? Wie zegt dat ik geen tijden van ziekte heb gekend..? José, je kan niet in mijn portemonnee kijken en ik niet in die van jou. Maar je moet geen aanname doen over mijn ervaring met armoede, want dat is niet alleen kortzichtig maar zelfs onjuist.

   Ik vind het jammer dat mensen niet beseffen dat ze niet moeten schijten waar ze eten. De overheid heeft een vangnet, hoe summier ook. En het is je moreel besef die ervoor zorgt dat je dankbaar bent of niet. En voordat je weer begint José, ook daar heb ik ervaring mee, dus alsjeblieft geen verwijtend toontje meer. Als het goed is ben je wijzer dan dat.

   Nvs -

   Schrijf een reactie op: Nvs

   Het e-mailadres blijft prive.
  • NVS
   T.o.v. uitkeringstrekkers waar je het over hebt ga jij er de komende jaren in ieder geval belastingtechnisch op vooruit. Zij worden zwaarder belast, jij minder. Ga je gemakshalve ook maar even aan voorbij.

   Tim -

   Schrijf een reactie op: Tim

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Waar de alleenstaande
  Midder we moeten als al alleen ophoesten en het leven is al duur en als een uitkering heb is het niet vetje hap
  En doen ze dit weer verlagen
  Waar om er wordt niet meer veel gegund aa n de mensen

  Tm -

  Schrijf een reactie op: Tm

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Als dit zou gebeuren waar ik zeker een voorstander van ben, maar wat krijg je dan je ziet het nu al gebeuren, dat modaal gaat zeggen wij hebben geen toeslagen.
   Nu liever een goed salaris verdienen dan in de toeslagen hoor.
   Maar men doet de minimumlonen en mensen die chronisch ziek zijn altijd korten op wat zij hebben en dat is niet eerlijk van deze regering.
   Waarom deze mensen niet meer gegund wordt is al jaar en dag een raadsel.

   har -

   Schrijf een reactie op: har

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Mensen blij maken met een dooie mus noemen we dit!!!! niet alleen de alleenstaande gaan er op achteruit ook de meerpersoonshuishoudens. zie de bedragen op prinsjesdag en nu!!! Het kabinet moet voor ze dingen na buiten laten brengen eerst nog maar eens extra gaan berekenen. de slogun luidt alles kan in NEDERLAND Schandalig!!!! Zoalng ze zelf maar niet hoeven te betalen

  Els -

  Schrijf een reactie op: Els

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Schrijf een reactie

  Het e-mailadres blijft prive.