De Friesland houdt zorgpremie stabiel

Thomas van Campenhout 23 reacties

Zorgverzekeraar De Friesland verhoogt of verlaagt de basispremie voor de meest afgesloten polis niet. De Alles Verzorgd Polis kost in 2020 namelijk weer 125,45 euro per maand.

De duurdere restitutiepolis met vrije zorgkeuze komt te vervallen.

Van de online naturaverzekering (Zelf Bewust Polis), die ieder jaar het meest scherp is geprijsd, is de premie voor 2020 nog niet bekend gemaakt. We verwachten deze uiterlijk 12 november aan het eind van de dag.

Overzicht

Een overzicht van de premie-ontwikkeling bij De Friesland:

De Friesland premie 2020

Net als bij veel andere zorgverzekeraars is het mogelijk om je eigen risico bij De Friesland te verhogen. Dit kan met maximaal 500 euro aan vrijwillig eigen risico. De korting bedraagt dan 22 euro in de maand.

De aanvullende verzekeringen worden ook allemaal net iets duurder.

Zilveren Kruis is de risicodrager voor De Friesland. Ook bij die verzekeraar blijft de premie min of meer gelijk in 2020.

Restitutiepolis komt te vervallen

Zoals gezegd is de restitutieverzekering (Vrije Keus Polis) van de Friesland niet meer af te sluiten per 2020. Ook de 12.500 bestaande klanten moeten afscheid nemen van de polis. Zij zullen op zoek moeten naar een vervangende verzekering.

De verzekeraar geeft met de maatregel gehoor aan de overheid om het aanbod polissen overzichtelijker en transparanter te maken. Directeur Steven Hofenk vindt verder dat het vergoeden van niet-gecontracteerde zorg minder goed past bij een regionale verzekeraar.

23 reacties

 • Vvries

  vrije keus vervallen maar de nota blijft even hoog hoe zit dat?

 • GGert

  Het artikel klopt van geen kant moet bijna 10 euro p. maand meer betalen voor de zelfde verzekeringen.

 • JJenni

  Waardeloos het nieuwe medicijnbeleid. Ik kan dus echt niet tegen andere merken medicijnen dan dat ik nu gebruik voor hart en vaten. Dit is al zo vaak geprobeerd en dan heb ik weer een maand lang vreselijk pijn vooral in de spieren en de rug. Door het nieuwe beleid wordt ik weer verplicht deze pijnen te doorstaan net zo lang totdat mijn huisarts aangeeft waar ik precies niet tegen kan. Ik voel me een proefkonijn. Ik zie er zo vreselijk tegen op, Misschien stop ik zelfs wel met deze voorgeschreven medicijnen door het ziekenhuis, maar de Friesland vraagje: worden dan de zorgkosten als er wat gebeurd misschien niet hoger, bij bv opname?

 • XXx

  Slechts 264 korting bij eigen risico van 500 slaat ook nergens op. Dat is toch geen eigen risico te noemen als je zelf 500 van de kosten betaald en dan dan alsnog 500-264 extra betaald.

 • EErik Kuiper

  Belachelijk dat we op deze manier moeten horen dat de restitutiepolis niet meer geboden wordt. En dat we zelf maar op zoek moeten.
  Slechte service voor iemand die al 12 jaar klant is. Jullie zijn mij en gezin kwijt als klant.

 • BBos

  Berichtgeving klopt voor geen meter. Moet 12 euro p. m. extra betalen voor dezelfde verzekering.

  • JJohan

   @Bos
   De verhoging komt door de verlaging van collectiviteitskorting. Onze regering heeft dat geregeld. Van 10 procent naar 5.
   Bedankt kabinet

 • DDemitrius

  Hoezo zorgkosten stabiel?

  Ik ga per maand € 17,07 meer betalen voor dezelfde verzekering.

  • YYmkje Cusell

   19 € duurder uit voor hetzelfde pakket. Wat geweldig. En het is niet zo dat ik nog meer kan bezuinigen.

 • AAuke

  Nou kom maar met die budget premie waarom wachten …als dat een stuk duurder gaat worden dan ben ik weg …..

 • EElisabeth Galama

  Mooi dat de premie gelijk blijft zou ik willen zeggen. MAAR…….
  Zolang de vergoeding voor een bril op €150,00 blijft voor 3 jaar en het personeel ieder jaar een vergoeding krijgt van €450,00 blijf ik mij afvragen waarom zo’n verschil in vergoeding??? én geen premie verlaging.
  Of je in 3 jaar een vergoeding krijgt 150,00 of €1350,00 lijkt mij iets van extreme rechtsongelijke te veroorzaken tussen mensen. Zij hun loon en ieder dezelfde vergoeding is eerlijker!
  Dit maakt dat er met recht geklaagd wordt. Het addertje onder het gras moet boven het maaiveld komen!!
  Zorg is iets anders dan verdeeldheid zaaien!
  Was getekend B.G.

 • GGea de Leede

  idd mijn premie gaat ook 12,00 € omhoog. verder geen veranderingen in de aanvullende verz. niks geen stabiliteit! Elk jaar komt er meer bij

 • GGea de Leede

  idd mijn premie gaat ook 12,00 € omhoog. verder geen veranderingen in de aanvullende verz. niks geen stabiliteit! Elk jaar komt er meer bij

 • PPieter

  De basisverzekering blijft misschien gelijk maar de aanvullende verzekeringen worden een stuk duurder. Ik ga voor het zelfde pakket samen met mijn vrouw 16 euro per maand meer betalen. Dus de berichtgeving klopt weer niet. Pakken ze het niet via de basis verzekering dan pakken ze het wel via de aanvullende verzekeringen. Weer zijn de mensen het slachtoffer die aanvullende pakketten nodig hebben. Zorg blijft voor de rijken!

  Aanvulling: Dit gaat over de Friesland

 • SSipke de vries

  Kan het nog steeds collectief via de werkgever?

  • AAdema

   @Sipke de vries

   Collectief gaat van 10 naar 5%.
   Dus al met al word weer alles duurder.

 • Ppraamstra

  de friesland is wel verhoogd moet 5euro pmnd meer betalen

  • Kkees

   @praamstra
   Ja dat klopt, heb ook al de nieuwe premie doorgekregen.

  • AAlie de Boer

   @praamstra
   Ja dat klopt wij moeten ook meer betalen voor de basisverzekering…..?? Terwijl op de vergelijkingssite staat dat de Friesland de basisverzekering niet verhoogd ra ra hoe kan dat.

  • AAlie de Boer

   @Alie de Boer
   Ik heb nog even ingelogd bij de Friesland. Ik heb het polisblad nog niet,verhoging zit me toch in de verhoging van de aanvullende verzekeringen de verlaging van het collectief. Ik denk nu dat de basisverzekering wel gelijk is gebleven. Het is wel balen, elk jaar maar weer ophoog….wanneer stops dit een keer.De zorgverzekering is elk jaar weer een enorme hap uit het besteden inkomen

 • Mmichel bakker

  Mijn naam is Michel Bakker ,
  ik ben al langere tijd bij nu verzekerd
  en heb een maandelijkse aflossing voor het eigen risico van,
  38,50 per maand die moet ik 10 maal per jaar betalen
  ik heb dit jaar 12 keer betaald kunt u dit voor mij oplossen

  Aanpassing door redactie:
  We hebben persoonlijke gegevens uit dit bericht verwijderd

  • HHoefijzer

   @michel bakker
   Ik zou maar wat voorzichtiger zijn met dit soort gegevens hier neer te planten. Iedereen kan het lezen en gebruiken. Telefoon, adres, geboortedatum…

 • MMieke de Lange

  Al vele jaren altijd veel geld betaald voor de vrije keus polis, en nu opeens past dit niet bij een “regionale” zorgverzekering….. het mag dan kantoor in Friesland hebben maar het valt gewoon onder de paraplu van Achmea !!! Vreemde gang van zaken en zeker niet eerlijk naar de vaste klanten!!!

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.