Deze zorgverzekeraar verhoogt premie met 111 euro

Bart Koenraadt 74 reacties

Zorgverzekeraar Stad Holland verhoogt volgend jaar de premie van diens restitutiepolis. Verzekerden gaan maar liefst 9,25 euro per maand meer betalen, ofwel 111 euro op jaarbasis. De basisverzekering bij Stad Holland kost daardoor 128,50 euro per maand in 2020.

De verhoging van de verzekeraar is fors hoger dan de maandelijkse 3 euro die het kabinet eerder voorspelde.

DSW-concern

Stad Holland is een relatief kleine intermediair-verzekeraar met zo’n 100.000 verzekerden.

DSW maakte in september al als eerste de premie voor 2020 bekend. De Schiedamse verzekeraar kondigde een verhoging aan van maandelijks 6 euro, ofwel 72 euro per jaar. De basisverzekering van DSW is een combinatiepolis, die van Stad Holland een restitutiepolis. In verhouding wordt laatstgenoemde dus meer dan 50 procent duurder.

In totaal heeft het concern op dit moment een marktaandeel van 4,2 procent.

Premie

De basispremie is bij Stad Holland in 4 jaar tijd met bijna 300 euro toegenomen. Hieronder een ontwikkeling van de maandpremie bij de verzekeraar in de afgelopen jaren.

Stad Holland biedt een restitutiepolis met vrije zorgkeuze en een eigen risico van 375 euro. Dat is 10 euro lager dan bij de andere verzekeraars.

Verzekerden die hun eigen risico maximaal verhogen (tot 875 euro) betalen in 2020 een lagere premie, namelijk: 109,00 euro per maand.

Aanvullende premies

Ook de premies van de aanvullende verzekering worden duurder bij Stad Holland.

Er is keuze uit verschillende pakketten, waarvan de premie varieert tussen de 7,75 en 55 euro maandelijks.

Andere verzekeraars

Stad Holland is na DSW pas de tweede zorgverzekeraar die de prijzen voor volgend jaar bekend heeft gemaakt.

Benieuwd naar de premie van je eigen zorgverzekeraar, bijvoorbeeld van Zilveren Kruis, VGZ, Menzis of CZ? Zij hebben nog tot en met 12 november om dit te doen. Daarmee wordt vaak gewacht tot het allerlaatste moment, zodat er een zo scherp mogelijke premie op de markt kan worden gezet.

Vanaf 13 november is het mogelijk om een volledige vergelijking te maken van alle zorgverzekeringen.

74 reacties

 • MMaaike

  Bij Stad Holland mag je nu bij de 2 uitgebreidere aanvullende verzekeringen zelfs 10,- per kind onder de 18 betalen betalen…. Ik zou dan dus 33,- per maand meer moeten betalen met de verhoging en de AV voor de kinderen. Dat is behoorlijk veel dan. Erg jammer.

 • RRoos

  504 euro weduwe pensioen. Dat is wat ik per maand krijg. Ben chronisch ziek en heb veel kosten. Hoe (lang) moet ik nog leven?

 • NNek

  Ik heb alleen nog maar een basisverzekering en ik kan het eigen risico niet betalen. Het weduwepensioen in Nederland gaat zo ten onder.

 • EErik

  Het maximale zorgtoeslag bedrag was dit jaar 99 per maand, de goedkoopste zorgverzekering zonder korting was 98,50 per maand.

  Bij elke zorgverzekeraar is de basisverzekering hetzelfde qua soort en vergoeding, dit is namelijk wettelijk vast gelegd dus waarom hebben de klagers hier dan geen onderzoek naar gedaan hebben? Bij een aantal zorgverzekeringen kunt u een aanvullende verzekering afsluiten zonder bij dezelfde maatschappij een basisverzekering te hebben. Mensen die hun hele leven geen kinderen hebben betalen wel voor een ander zijn kind maar daar hoor je niemand over. Zo zijn er nog een aantal dingen maar daar wil ik nu niet over uitweiden dit is al stof genoeg tot nadenken. Let dus op waar u uw basisverzekering afsluit.

  PS
  Het eigen risico van 385,00, betaald u indirect aan de staat, de zorgverzekeringen innen dit en betalen dit weer aan de overheid net zoals bij de gas en elektriciteitsleveranciers innen deze gelden die worden doorgeschoven naar de staat.

  • RRonald

   @Erik
   Helemaal eens dat er kritisch gekeken moet worden naar de vergoedingen binnen het basispakket. Het is toch ook bizar dat een reguliere controle bij de tandarts of het vullen van een gaatje niet in het basispakket zit.

  • PPeter

   @Erik vergeet de eigen bijdragen in je sommetje niet. En natuurlijk zijn er goedkope zorgverzekeringen. Moet je wel bereid zijn te reizen voor zorg. Veel mensen met een krappe beurs hebben daar geen centen voor. Met het stijgen van de leeftijd (en veel mensen met een nabestaanden / pensioen) neemt de zorgvraag toe. Dus ja, de zorgtoeslag heeft deze groep, waar geen Nibud rekenmodel voor bestaat, bij lange na niet voldoende aan.

 • EEsther Hoopjes

  Letterlijk alle reacties, behalve die van Nick, bevatten grove spel- en grammaticafouten. Vreselijk om te lezen. Jullie moeten je schamen en terug naar school. Hup, vooruit nu!

  • KKees

   @Esther Hoopjes

   Esther leuk je reactie stel je voor dat je dyslectisch bent.
   Dan kan je lekker naar school gaan, maar dit heeft geen zin.
   Ik vind dit geen passende reactie van je. Gevoel loos zelfs.

  • RRita

   @Kees
   Helemaal mee eens Kees, hoe trap je iemand de grond in .

  • MMiriam

   @Kees
   Inderdaad je slaat de spijker op de kop! Wat een gevoelloze reactie! Waar sommige mensen op letten. Niemand is perfect. Bah bah

  • CChris

   @Esther Hoopjes
   inderdaad best gevoelloos en aso om zo te reageren. Beetje omgangsvormen leren. Esther.

  • TTrieneke

   @Esther Hoopjes
   Maar goed dat er nog zulke perfecte mensen zijn als jij. Top om de mensen te vernederen dat siert je. Maar ik denk dat taalfouten het probleem niet oplost. Denk dat jij niet helemaal begrijpt waar het onderwerp hierover gaat. N.l. de Zorgverzekering en niet de taalfouten

  • PPaul

   @Esther Hoopjes

   Je hoeft het niet te lezen, dan hoef jij je er ook niet aan ergeren. Ga dan lekker een boek lezen.

  • AAlex

   @Esther Hoopjes

   Ik begrijp dat u een lerares grammatica bent. Maar ik begrijp ook dat u eigenlijk niet begrijpt waar deze mensen over klagen. Dus ik vraag mij af of u in staat bent om over anderen te oordelen als u geen besef heeft waar al deze mensen op reageren. Het gaat hier dus niet om lerares Nederlands te worden of zijn, maar of u wel kunt begrijpen waar deze mensen over klagen. Daar schijnt u dus niet van op de hoogte te zijn, Kunt u ook tussen de grammatica fouten door lezen, waar het over gaat? Anders bent u maar een zielig persoon die van Politiek geen verstand heeft.

  • RRonald

   @Esther Hoopjes

   Totaal misplaatste reactie. Als er iemand is die zich moet schamen, dan ben jij dat wel.

  • AAlex

   @Esther Hoopjes
   Geachte Esther. Het is u schijnbaar ontgaan dat u als grammatica artieste bezig bent mij te tutoyeren terwijl ik nog steeds beleeft ben en u tegen u zeg. Dus als wij uw woordkeuze in het licht mogen zien van taalfouten, dan bent u dus gezakt voor uw diploma als lerares.

 • AAnneke

  Nou gezond blijven, hoe wat moet ik daar voor doen.
  De uitlaatgassen vergiftigen ons al moeten we net als China met een mondkapje rond lopen.
  De luchtvaart wat doen we daar tegen, niks enkel meer WOZ betalen
  Tegen een patiënt wordt er gezegd niet teveel eten drinken roken, maar we mogen wel giftige fijnstof inademen sorry kan beter nu dood gaan straks kunnen we niks meer betalen laat staan boodschappen doen.

 • LLorenzo

  Concurrentie bestaat niet meer maar wel premie verhoging tussen verzekeraars.
  Verzekeraars hebben een leuk cartel als u het begrijpt wat dat is

 • JJm

  Weer een verhoging.
  Nog minder naar de dokter.
  Nog nooit in het ziekenhuis gelegen.
  Rutte,ja,nee,ja,nee.
  Praten dat kan hij wel, als hij nog iets wil doen voor ons.
  Zorg dan dat de premie’s omlaag gaan.
  Asielzoekers moeten ook betalen, zij krijgen alles gratis

  • Ssheila

   Waarom waarom wordt het zo duur in Nederland ik werk maar kom zelf niet uit. Alles wat ik verdien gaat naar de laatsten, waarmee is de regering bezig. Mensen uitbuiten

  • CChris

   @sheila dit zijn mensen die ruim verdienen en zich er niks bij voor kunnen stellen. Geen inlevingsvermogen hebben. Bijna niet rond kunnen komen daar snapt de regering niks van.

  • JJulia

   @Jm
   Mensen in een asiel krijgen geen medische hulp! Daarom is het gratis!
   Wat hier staat klopt niet “Asielzoekers die in een asielzoekerscentrum verblijven zijn collectief verzekerd via de Regeling Zorg Asielzoekers (RZA). Binnen deze verzekering krijg je bijna alle vergoedingen die ook binnen het basispakket en de AWBZ vallen. Je hebt dus bijvoorbeeld recht op huisartsbezoek, kraamzorg, een bril, psychologische zorg en medicijnen”
   Ik heb zelf meegemaakt dat dit niet klopt.

  • EErik

   @Julia
   En de RZA betalen de mensen die belasting betalen. Dus wij betalen premie zodat deze mensen alles vergoed krijgen en zelf hebben we een Wettelijk Eigen Risico wat ook naar de staat gaat en hebben we ook nog Eigen Bijdrage.

 • TTheo

  @Pascal
  Die 38.50 is over 10 maanden en dus niet wat jij daar plaatst en CZ direct is goedkoper als het bedrag wat je oppert. Wel goed kijken dus!

 • SS

  Als al die onterecht ingediende facturen van zorgverleners niet klakkeloos zouden worden vergoed door zorgverzekeraars zou dat al een slok op een borrel schelen.

 • HHennie

  Leven kost nu eenmaal geld, gezond blijven en steeds langer leven kost nog veel meer.
  Wie moet het dan betalen, probeer gezond te leven dat scheelt enorm in de kosten voor iedereen.

 • MMartin

  We betalen met zijn alle de premie die door ondertussen 75.000 mensen niet meer opgebracht kan worden, en dat wordt elk jaar weer meer. Kan ook niet anders.
  En dan de 100.000 illegalen die in Nederland zijn. De zorg is verplicht om ook die mensen te helpen, als ze een ongeval krijgen. Dus zo elk jaar flink verhogen.

 • JJolanda

  Is te gek voor woorden. Dat ze steeds beloven dat het goed koper kan en het word alsmaar duurder. Om ziek van te worden.

 • AAlex

  Zolang de grote criminelen (lees Rutte en consortium) zullen de minima maar ook jan modaal de zwaarste klappen krijgen. Zelf eigenen de criminelen zich een riant salaris toe wat alleen maar meer word. De criminelen beweren al sinds jaar en dag dat de minima er ieder jaar op vooruit gaat met hun inkomsten, maar achteraf blijkt maar weer dat zij ieder jaar fors geld moeten inleveren. En dan zegt de grootste crimineel dat hij wel aan de knoppen zal draaien, bedoelt hij die van zijn vriendin? De minima zal dus ook volgend jaar dus weer fors moeten inleveren.

 • PPaul

  Het is zo verdrietig om te zien dat Nederland zo naar de klot…. gaat. PINOKKIO, Rutte, bedankt. En daarbij zijn we met “prinsjesdag ” weer geweldig voorgelogen. Wat wij gaan er in 2020 op vooruit….. zie wat er nu alweer met de toch al niet te betalen zorgverzekering gebeurt….SCHANDALIG …. en wat doet men hieraan NIETS.

  • NNick

   @Paul
   Wat moet men hieraan doen Paul? Wat moeten we doen aan de vergrijzing? Mensen boven de 80 doodknuppelen? Wat moeten we doen aan al die nieuwe, in het begin dure behandelingen? Mensen maar dood laten gaan? Wat moeten doen aan het stijgende salaris? Salaris bevriezen? Dit zijn namelijk, samen met de farma industrie, de grootste reden dat zorg duurder wordt, en de premie dus ook. Iedereen heeft het steeds over die ‘gigantische’ winsten van zorgverzekeraars, als ik vraag waar ze die informatie vandaan hebben dan is opeens niemand thuis, dan is het van horen zeggen.
   Waar het op neer komt: iedereen wil de beste zorg, nu en in de toekomst, maar niemand wil een euro méér betalen. Trouwens, de zorgtoeslag stijgt volgend jaar waarschijnlijk even hard mee… waar hebben we het over?

  • RRobin

   @Nick

   Hé hé eindelijk.. Iemand die niet zomaar dingen begint te roepen.. Goed bezig nick

  • PPatricia

   @Nick goed dat je deze nuance maakt. Het is een van de lastigste dossiers van Nederlsnd: hoe de zorg in NL goed én betaalbaar houden …. incl alle innovaties om ons steeds gezonder te houden…. ook dat kost geld….

  • JJoke Pluim

   @Nick

   Je hoeft geen medelijden te hebben met de zorgverzekeraars hoor Nick. Ook ik kijk naar tv programma’s en lees kranten artikels hierover. Wat de farma industrie betreft dat kan zeker ook heel wat minder. Er worden absurde prijzen gevraagd voor behandelingen, deze zijn in het buitenland veel goedkoper. Hoe kan dit? Kort om. Het kan volgens mij best goedkoper. Maar in deze maatschappij is het ieder voor zich en God voor ons allen, helaas.

  • EEsther Hoopjes

   @Abdel

   Vreselijk om jouw reactie te lezen. Ik kwam niet verder dan de eerste 2 zinnen. Gebruik leestekens.

  • FFerry

   @Esther Hoopjes
   Waar ben jij nou mee bezig met dat gezeur tegen mensen over hun schrijfwijze? Misschien dat jij de taal wel goed beheerst, maar mentaliteit kom je dik te kort.
   Houd het bij het onderwerp in plaats zo te zeuren.

  • EErik

   @Joke Pluim
   Beste Joke ,
   er zijn zowel landen waar de behandelingen goedkoper en duurder zijn. Of je nou een tv koopt in Nederland of een tv koopt van hetzelfde merk en uitvoering in Duitsland dan zit er al verschil in. Dat de kosten omhoog gaan is ook logisch, minder ziekenhuizen en meer inwoners dus regel vraag en aanbod werkt ook in de zorg.

  • JJantje

   @Nick

   De zorgtoeslag zou met maximaal 67 euro voor een alleenstaande stijgen. Dat zou dus ruim niet genoeg zijn om deze verhoging en die van al die andere jaren te dekken.

   Elk jaar moet er maar meer en meer betaald worden voor de zorgpremie, terwijl de inkomsten voor een minima amper stijgen.

   Dan kan je wel zeggen waar praten we over, maar feit is dat de limiet voor een minima nu echt wel bereikt is.

   Het is sowieso bizar dat hoge inkomens in % minder kwijt zijn aan zorgkosten dan een minima, dat is gewoon bizar en dat zou minimaal het zelfde moeten zijn.

  • MMartin

   @Jantje

   Ik denk dat hoge inkomens 100 procent van de premie zelf mogen betalen. Terwijl de mini flink geholpen wordt door een zorgtoeslag en nagenoeg 0 zelf betalen voor de zorg zijn dit wel steevast de grootste klagers.

  • MMiriam

   @Martin

   Ik ben zelf chronisch ziek en ben blij dat ik zorgtoeslag krijg anders kon ik de premie niet betalen.
   Mensen met een hoog inkomen die hoeven zich geen zorgen te maken of ze de premie kunnen betalen.
   Dus waarom zouden deze mensen zorgtoeslag moeten krijgen?
   Wie klaagt er dan eigenlijk?
   U kunt waarschijnlijk de premie gemakkelijk betalen.
   Maar dat is niet zo vanzelfsprekend voor mensen met een minima of chronisch zieken.
   de laatste groep mensen worden sowieso al dubbel gepakt door het verplicht eigen risico.
   het is al erg genoeg dat ze ziek zijn en dan kunnen de meeste het eigen risico ook nog amper ophoesten door de kosten van de noodzakelijke zorg die ze nodig hebben, er zijn zelfs mensen die de zorg vermijden omdat ze bang zijn voor de rekening die ze gaan krijgen.

  • PPaolo

   @Nick
   Nou nee hoor, de zorgtoeslag stijgt niet even hard mee.
   De stijging ligt tussen 3 en 5 euro.
   De stijging bij Stad is 9.25.
   Daar ga je dus al.

   Grote vraag is : Hoe lang kan dit nog goed gaan en stand houden voor iemand met weinig inkomsten, dalende toeslagen, gekorte pensioenen en stijgende huren?!
   Er is iets goed mis.

  • HHans

   @Paolo
   Het is gewoon geen protest/ gele vestjes of placaat op straat tegen de leugens van dit kabinet.
   Dus je krijgt wat je zelf niet wilt.
   Slaap lekker en betaal!’

  • NNora

   @Nick
   Wij zijn het duurste land in Europa. Met alles. De zorgverzekering is in landen om ons heen stukken goedkoper zoals Duitsland. Daar is de zorg ook stukken beter. Dus stukken goedkoper kan het wel. Maar hier gaat het gewoon om enorme winsten te maken. En zijn mensen die gewoon niet meer naar de dokter gaan. Bang om de eigen bijdrage te moeten betalen wat ze niet kunnen missen. Waar gaat dit heen?

  • JJean

   @Nora Dat klopt. Het is volledig mis gegaan toen alles zonodig geprivatiseerd moest worden. Er moet geen winst gemaakt kunnen worden over de ellende van patiënten.

  • MMiriam

   @Nora

   Ja inderdaad, dat is toch te erg voor woorden dat er mensen zijn die bv niet meer naar een ziekenhuis gaan omdat ze bang zijn voor de rekening.
   Ik ben zelf ook chronisch ziek en heb ook zoiets van als ik nu naar de huisarts ga dan stuurt hij mij misschien door voor onderzoek en dan krijg ik weer de rekening gepresenteerd.
   En zo loop je van de ene betalingsregeling naar de andere.
   Waar gaat dit naar toe.

  • JJean

   @Nick
   Waarschijnlijk ben je een twee verdiener die samen met je partner dubbele aftrek genieten. Wel eens over nagedacht dat een eenverdiener, die bijvoorbeeld € 40000,= bruto per jaar verdient, ruim €8000,= meer belasting betaald per jaar dan tweeverdieners met een gezamenlijk inkomen van €40000,=. Bij veel van de eenverdieners zitten frustraties dat ze nauwelijks rond kunnen komen.

  • JJanine

   @Jean

   Sorry? 40.000 per jaar aan inkomen? Van welke planeet kom jij? De gemiddelde Jan Modaal zit op amper 16.000 per jaar hoor, mag blij zijn als die daarnaast nog een beetje toeslag bij elkaar mag bedelen…

 • JJM

  De meeste zorgverzekeraars hanteren al een bedrag voor collectiviteistkorting in hun basispremie, meestal 5 % of meer. Degene zonder de korting betalen het gelag, jaar in jaar uit. Op zich goed dat de korting verlaagd is tot maximaal 5 %.

  • JJantje

   @JM

   Ik ben het met je eens dat het goed is dat er iets gedaan word aan die nep kortingen, MAAR de vraag is natuurlijk of de mensen die geen collectieve zorgverzekering hadden, dat nu ook terug gaan zien in een lagere zorgpremie, want eigenlijk hebben die jaren veel te veel betaalt.

   Ik heb er weinig vertrouwen in namelijk….

 • IIndy

  Hebben de heren weer een nieuwe Tesla nodig?

 • PPaul Gerarts

  Tijd voor actie! Waar beginnen met protest?
  Dit is niet meer te betalen.
  Mensen komen door de enorm hoge maandelijkse zorgkosten in grote financiële problemen.
  Ziek!!! Ik durf niet naar een dokter ivm met de kosten wat dit met zich mee brengt.

  • NNick

   @Paul Gerarts
   Wat zijn die kosten dan? Huisarts is geen eigen risico. Eventueel ziekenhuis of medicatie wel.
   Ik neem aan dat je zorgtoeslag krijgt? Daarmee kan je nagenoeg je basispremie betalen. Dan betaal je enkel een paar tientjes per maand voor je aanvullende verzekering en/of eigen risico. Waar hebben we het over?

  • IIk

   @Nick

   Nagenoeg? Komt niet eens in de buurt van. 5 tientjes voor een heel gezin.

  • MMiranda

   @Nick
   U bent of een rechterhand van een zorgverzekering of u bevindt zich in de politiek?

   Waarom wuift u alles weg met “het valt allemaal wel mee/waar hebben we het over”?

   Ik ben ook kostwinner en verdien modaal en ook ik vind het een schande hoe zelfs hardwerkende mensen het geld via de zorg uit de portemonnee wordt geklopt. Ten op zichtte van het ziekenfonds zijn de maandelijkse kosten 10 x zo hoog geworden, waar je voor dit stelsel om en nabij de 30 gulden per maand betaalde, betaal je nu €115 per maand in euro’s + een eigen risico. Als je je bloed laat testen ben je € 60 kwijt, als je een echo voor je schouder laat maken is je gehele eigen risico op van € 385. Vind je het gek dat mensen hun gezondheid nie meer op de eerste plaats zetten, laat staan kunnen zetten. Schandalig! Mensen moeten het ene gat met het andere vullen.

   En dan het gezeik dat er miljoenen naar het buitenland wordt geloosd en dat dit uit een ander potje zou komen volgens Den Haag, kotsmisselijk word ik ervan, kunnen we niet wat meer voor onze eigen burgers doen ipv Sinterklaas blijven spelen voor buiten onze grenzen? Kom op Den Haag, gooi het eens over een meer ouderwetse Nederlandse boeg!

  • SSandra

   @Nick

   Wat dacht je van eigen bijdrage medicatie, eigen bijdrage hulpmiddelen zoals speciale schoenen, rolstoel enz, dit moet je allemaal zelf betalen.

  • AAlex

   @Sandra
   Voor de meeste hulpmiddelen van een hulpmiddelen centrum zijn geen vergoedingen meer te verkrijgen. Een rolstoel, looprek en rollator moet je zelf betalen en is dus niet meer opgenomen in het ziekenfonds, en zo zijn er veel middelen die niet meer vergoed worden. De gemeente zowel als het ziekenfonds hebben van de overheid te horen gekregen dat deze hulpmiddelen niet meer vergoed mogen worden.

  • AAlex

   @Nick
   Nooit gehoord dat sommige medicijnen niet meer in het zorgpakket zijn opgenomen, en dat u deze medicijnen zelf moet betalen? Deze kosten lopen bij sommige patiënten op tot wel €130,00 per maand. Dus als u ook zelf deze kosten moet betalen, dan wordt de gezondheid wel erg duur, in plaats van die paar tientjes waar u het over hebt.

  • MMiriam

   @Nick
   Jij hebt waarschijnlijk genoeg geld aan je reactie te lezen en weinig inlevingsvermogen.
   Je mag met mij ruilen eens kijken of je dan nog zegt waar hebben we het over!

  • GGabriella swarts

   @Paul Gerarts

   Goed idee kijk in andere landen als ze het ergens niet mee eens zijn dan gaan ze in het hele land de straat op. Waarom gebeurt dat hier niet?

 • PPiet

  Het wordt onbetaalbaar dat komt hoofdzakelijk doordat de Nederlanders moeten betalen voor al die asielzoekers die alles voor niets krijgen.
  Rutte bedankt

  • SSam

   @Piet
   Dat komt door de vergrijzing piet, niet door die paar asielzoekers. Misschien volgende keer de straat op als je er niet blij mee bent?

  • JJ.M.Goossen

   @Sam

   een paar?

  • RRiny

   @Sam

   Fout. Ligt niet aan de vergrijzing. Marktwerking, de zorg is een verdienmodel geworden.

  • EEdo

   @Sam

   Na jaren geen of weinig ziekte te hebben gehad. En wel volle premie betaald te hebben. Krijg ik ineens RS en Parkinson. Ik heb hier niet om gevraagd.
   Ik was liever gezond op mijn 66 jaar.
   Ik wordt ondertussen doodziek doordat men alleen maar de schuld kan leggen bij de ouderen.
   Kijk eerst eens naar de gigantische winsten bij verzekeraars/ farma. Ind e.d.
   Wij ouderen worden alleen maar gekort.
   De enorme verhoging van AOW gaat te niet aan de verhogingen van de genoemde uitzuigers en door ondoordachte uitvoering van onze regering.
   Edo

  • NNick

   @Piet
   Asielzoekers kosten geld. Maar ‘de grootste’ reden voor de stijging van de zorgkosten? Heb je een bron, Piet? Hoeveel kosten asielzoekers jaarlijks aan zorgkosten, Piet? Ik neem aan dat je cijfers en bronnen hebt?

  • LLorenzo

   @Piet
   Zolang jij racistische geluiden uitstort zul je de waarheid niet kunnen onderscheiden van valse geluiden!

  • TTim

   @Lorenzo hoezo racistisch. Dit jaar bijna 100000 asielzoekers erbij die zelf geen cent bijdragen aan hun zothkosten. Dat is de realiteit. Dit wordt betaald door de mensen die wel trouw hun premie betalen.

 • JJohan

  @arjan

  Grote verzekeraars zullen mischien meer reserves inzetten, maar dat gaat de stijging alleen iets minder extreem maken.

  En ik geloof er niks van dat de premie bij grote verzekeraars niet gaat stijgen, en dat is de enige manier om de stijging te dempen.

  Maar goed, we zullen volgende week zien, maar ik ga er vanuit dat er weer 100+ euro bij gaat komen

 • Ppeter

  Echt niet normaal meer. En dan is hier nog eens sprake van de lagere collectiviteits korting, die wel gaat meespelen bij de grote verzekeraars waardoor de verhoging waarschijnlijk nog veel explosiever gaat worden.

  Voer het sp plan zo snel mogelijk in. Hoe moeten minima dit nog gaan betalen?

  • AArjan

   @peter

   Dat is een misvatting. Verwachting is juist dat de grote verzekeraars het gemis van het collectief zullen opvangen door inzet van meer reserves.

   En dat sp plan is al genoeg over gezegd waarom dat een heel slecht plan is en de kosten alleen maar op zal drijven

  • MMevr

   @Arjan misvatting? Nou mijn collectieve verzekering zal geen 10% meer zijn maar 5% dus word het buiten om de jaarlijkse verhoging extra zuur voor alle mensen die collectief verzekerd zijn..dus wat bedoel jij dan met reserves ? Wat heeft dat met onze korting te maken .

  • NNick

   @peter
   Hoe minima dit moeten gaan betalen? Die worden grotendeels gecompenseerd door de zorgtoeslag. Ook die stijgt volgend jaar weer mee. Dit jaar is zorgtoeslag voor een alleenstaande maximaal €99 per maand.

  • Rrichard

   @Nick

   Dat valt nog te bezien. Als de rest van de zorgverzekeraars ook met 100 euro gaan verhogen, zie je misschien de helft terug in meer toeslag en thats it.

   Net als vorig jaar, die jaar daarvoor ect ect. Niet zo naif doen nick, en denken dat de zorgtoeslag momenteel genoeg dekt voor de minima, want dat is dus NIET zo.

 • JJo

  Heb hebben van keuze vrijheid in de zorg wordt zo echt onbetaalbaar…

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.