Dit kost de DSW zorgverzekering (premie 2020)

Dit kost de DSW zorgverzekering (premie 2020)

Artikel door: Koen Kuijper - geen reacties

Dit kost de DSW zorgverzekering (premie 2020)

De zorgverzekering van DSW wordt volgend jaar fors duurder. De zorgpremie van de basisverzekering komt in 2020 uit op 118 euro per maand voor alle verzekerden. Dat is een stijging van 72 euro op jaarbasis, ofwel 6 euro per maand.

De premietoename bij de verzekeraar uit Schiedam is twee keer zoveel dan het kabinet voorspelde in de Miljoenennota. Daarin werd rekening gehouden met een stijging van 37 euro in het nieuwe kalenderjaar.

Begin dit jaar steeg de premie bij DSW al met 54 euro.  

Hoeveel ga jij betalen?

DSW is ieder jaar de eerste zorgverzekeraar die de premie voor 2020 bekend maakt. Daarmee is de verzekeraar uit Schiedam een belangrijk ijkpunt voor de zorgpremie bij alle andere verzekeraars, zoals Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis.

Zij maken waarschijnlijk pas in november hun premie voor 2020 bekend. Pas dan weet je hoeveel jij gaat betalen.

Uiterlijk 12 november moeten alle verzekeraars hun premie voor het nieuwe jaar bekend hebben gemaakt. Vanaf dat moment is het tevens mogelijk om je zorgverzekering te vergelijken met het overige aanbod. De verwachting is weer dat miljoenen Nederlanders zich gaan oriënteren op een andere polis.

Overzicht DSW

Hieronder een overzicht van de maandelijkse zorgpremie bij DSW in 2019 en 2020 op basis van het minimale en maximale eigen-risicobedrag:

DSW heeft als één van de weinige verzekeraars een eigen risico van 375 euro, in plaats van de wettelijk verplichte 385 euro. Deze korting wordt betaald via de premie.

DSW biedt maar één basisverzekering, namelijk een combinatiepolis. Daarnaast zijn er meerdere aanvullende verzekeringen af te sluiten, bijvoorbeeld met een dekking voor fysiotherapie, tandheelkundige zorg en alternatieve geneeswijzen.

Geen collectieve korting

DSW biedt als een van de weinige geen zorgverzekering aan met een collectieve korting. Verzekerden zullen daar daarom geen extra premiestijging tegemoet zien komen.

Vanaf 2020 wijzigt het kabinet namelijk de maximale korting voor de basisverzekering van 10% naar maximaal 5%. Dit heeft grote gevolgen voor tweederde van de Nederlandse bevolking, maar dus niet voor DSW-klanten.

Oorzaak stijging

Als belangrijkste reden voor de hogere premie noemt DSW de stijgende lonen en prijzen voor ziekenhuisbehandelingen en geneesmiddelen. Ook de vergrijzing speelt een rol en het feit dat steeds meer Nederlanders te maken krijgen met een chronische aandoening.

Verder heeft DSW minder financiële buffers beschikbaar dan vorig jaar om de premiestijging te beperken. Per verzekerde wordt 2 euro uit de reserves gehaald.

Eerder dit jaar werd bekend dat Chris Oomen, topman van DSW, stopt bij de verzekeraar. Hij werd opgevolgd door Aad de Groot.

Premie InTwente

Ook bij het zorglabel inTwente stijgt de premie in 2020 met 6 euro per maand. Het label richt zich vooral op inwoners van de regio Twente. Het polisaanbod van InTwente is identiek aan die van DSW.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.