VGZ premie in 2020 één euro goedkoper

Koen Kuijper 29 reacties

Heb je een zorgverzekering bij VGZ? Dan daalt de premie voor de basisverzekering volgend jaar met 1 euro. De meest gekozen polis bij de verzekeraar kost volgend jaar namelijk 119,95 euro per maand.

De premie van de restitutiepolis (met vrije zorgkeuze) stijgt ook en komt uit op 127,70 euro.

VGZ is hiermee de derde grote verzekeraar die de prijzen voor volgend jaar bekend maakt (Menzis en CZ). De wijziging ligt niet in lijn met de raming van het kabinet, die in september een verhoging van maandelijks 6 euro voorspelde.

In Nederland is VGZ de op één na grootste zorgverzekeraar met zo’n 4 miljoen klanten, onderverdeeld bij meerdere labels, zoals Univé, IZZ, IZA en Bewuzt.

Basisverzekering

VGZ heeft twee basisverzekeringen: een naturapolis (ruime Keuze) en een restitutiepolis (eigen Keuze).

Een overzicht van de premies:

Collectief verzekerd?

Heb je een collectieve zorgverzekering bij VGZ? Dan stijgt je premie hoogstwaarschijnlijk wel, omdat er nog maar 5 procent korting mag worden gegeven op de basisverzekering. De overheid heeft namelijk de maximale korting per 2020 verlaagd van 10 naar 5 procent.

Het kiezen van een nieuwe zorgverzekering kan dan een interessante optie zijn.

Voorbeeld

Een werknemer die is aangesloten bij het Servicecentrum Particuliere Beveiliging betaalt in 2019 een premie van 108,86 euro voor de VGZ Ruime Keuze naturaverzekering, inclusief 10 procent collectieve korting. Omdat deze korting deels komt te vervallen, stijgt de premie van de medewerker met 5,09 euro per 2020.

De totale premie voor de natura basisverzekering komt uit op 113,95 euro, inclusief 5 procent korting.

Aanvullend verzekerd?

De aanvullende verzekeringen van VGZ worden duurder. Dat geldt met name voor de pakketten Goed, Beter en Best. De dekking van deze verzekeringen wordt wel uitgebreid. Zo gaat de vergoeding van fysiotherapie omhoog.

De tandartsverzekeringen gaan ook enkele euro’s in prijs omhoog.

United Consumers (VGZ)

United Consumers is een groot collectief van VGZ, waarbij de collectiviteitskorting ook omlaag gaat van 10 naar 5 procent voor de basisverzekeringen.

De premies zien er in 2020 als volgt uit:

 • VGZ Ruime keuze: € 113,95 (+ € 5,10)
 • VGZ Eigen keuze: € 121,31 (+ € 7,06)

Over de aanvullende pakketten ontvangen verzekerden een korting van 15 procent.

Deadline

Vandaag (12 november) moeten alle zorgverzekeraars hun premie bekend hebben gemaakt. Inmiddels weten we al dat Menzis de premie lichtelijk heeft verhoogd, CZ de prijzen juist naar beneden bijstelt en dat het nog wachten is op Zilveren Kruis.

Vanaf 13 november is het dan mogelijk om een volledige vergelijking te maken van alle zorgverzekeringen. Juist omdat er zoveel onderlinge verschillen zijn en de collectiviteitskortingen langzaam worden verbannen, valt er veel te besparen.

Benieuwd naar de premie van alle andere verzekeraars? Bekijk dan ons premie-overzicht.

29 reacties

 • JJos

  ..en dan zeggen dat ze een bedrijf zonder winstoogmerk zijn.. voor mij is het eerder een commercieel bedrijf met te veel invloed op de gezondheidszorg.
  Met dank aan Hoogervorst van de VVD. Privatiseren was het toverwoord en alles zou daardoor vanwege concurrentie goedkoper worden…

 • IIlse

  Ik vind het schandalig. Ik betaal 9 euro per maand meer. Terwijl ze zeggen dat de premie verlaagd wordt. 1 euro korting aan de voordeur en aan de achterdeur wordt het met euro’s verhoogd. Vergoedingen worden ook ieder jaar afgeknepen terwijl de premie stijgt. Schandalig!!!! Wat ik niet begrijp is dat er zoveel kritiek is en er niets vanuit VGZ wordt gedaan. Verzekeraars hebben teveel macht. Dit moet anders

 • CCor van Dalen

  Wat en lachertje en dat de media roept dat zorgverzekering omlaag gaat. grote kletskoek de VGZ jat 5% bij de collectieve verzekering dat eerst 10% was af de maandelijkse premie stijgt met 10,83 slaap lekker door. FF boekhouden heet zoiets zeker van Hogenvorst VVD geleerd die de nieuwe zorgverzekering heeft ingevoerd samen met Rutte want we gingen minder premie betalen slaap lekker door.

 • Hhar

  Veel gezinnen,werkenden,chronisch zieken, A0W-ers met klein pensioenen alleenstaanden
  zijn nu de dupe van het belei(ij)dRutte.
  Zij zijn nu zo gekort door de verzekeringen, dat er voor velen de voedselbank op gezocht moet gaan worden nu de premies voor de verzekeringen volksgezondheid hoger en hoger worden, voor velen niet meer te betalen.

  Veel mensen staat het water aan de lippen door beleid(LIJD) Rutte.
  En de regeringspartijen doen niets .
  Zorgtoeslag nihil, huurtoeslag nihil, A)W verhoging, Nihil, Boeren en onderwijzers en ziekenhuizen staken waar gaan we naar toe met zijn allen door deze regering met Rutte.

 • NNel

  Schandalig.Ja idd het totaal pakket.168 euro en nog wat.Ga weer terug naar Ditzo scheelt mij bijna 30 euro per maand.Netjes alles weer via de app,Word keurig geholpen.Veel succes allemaal,

 • BBiekman

  Het is veel beter bij vgz

 • EEllen

  Het is schandalig, om te vermelden één euro goedkoper voor het basispakket. Mensen vinden het totale plaatje belangrijk, kijk daar eens eerst naar in plaats van mensen om de tuin te geleiden. Het is gewoon onbetaalbaar .

 • LL.Bredewolt

  Één euro per maand minder, nou mooi niet. Ik ga dus met mijn gezin man,vrouw en dochter, €37,35 meer betalen. Van 550,62 naar 587,97 per maand. Is toch niet meer normaal. Is toch niet meer op te brengen. Gewoon schandalig deze bedragen!

 • HHoijtink

  L.S. De premie wordt niet verhoogd in 2020 maar toch nu van €150,76. naar
  €156,45 !!! het gaat sluipenderwijs, de verzekerde wordt gewoon voor de gek gehouden. Wanneer houdt dit op ?
  Een tip : de gezondheidszorg moet op de schop, met name in de ziekenhuizen .
  D. Hoijtink

  • Hhar

   @H

   De gezondheidszorg moet gauw weer worden naar salaris betalen.
   Mensen die in de uitkering zitten en chronisch zieken kunnen nu al haast geen eten kopen, en dit is bij vee lchronisch zieken buiten hun schuld om.
   En deze regering maakt alles veel te duur.

 • Hhar

  Nu veel polissen zijn eerder duurder dan goedkoper geworden, al doet men voorkomen dat ze goedkoper zijn geworden.
  Veel extra,s is er van veel polissen weg, en ondanks duurder geworden.

 • AA van Geel

  Huidige verzekering was basis eigen keuze en Vitaal uitgebreid.
  Bestaat schijnbaar niet meer.Is nu VGZ werkt best met VGZ werkt tand beter.Omzetting kost mij wel 14,61 euro meer premie per maand. Schandalig

 • JJolanda

  Wij hebben aanvullend JONG waar alles onder 1 dak zat maar jeeeh die wordt geschrapt. Kreeg nu een voorstel voor aanvullend beter en tandarts beter. Normaal betaalde ik 35 euro voor 18 fysio enz en voor 450 vergoed voor tandarts. Nu zou ik 45,95 moeten betalen en dan minder fysio enz. De tandarts ga ik denk ik maar mee stoppen want je betaalt premie en krijg maar 75 of 80% vergoed dus je betaald behoorlijke premie en moet nog ff extra 25% eigen bijdrage neerleggen. Op jaarbasis op de aanvullende premie moet ik dus 109,80 per persoon meer op jaarbasis. Echt niet te doen terwijl jullie miljoenen op de planken hebben liggen.

 • RRien

  Vgz laat vitaal pakket vervallen.. zegt gelijkwaardig alternatief aan te bieden maar laat de prijs per persoon maar liefst ruim E15 per maand stijgen.
  Tijd om na 50 jaar naar alternatief te gaan zoeken.

 • KKranendonk Karin

  Graag wil ik van VGZ vernemen hoe hoog de afspraken dit jaar zijn met b.v. Het Ikazia ziekenhuis. Afgelopen jaar konden wij na 01-07-2019 daar niet meer terecht. Wat gaat er in 2020 gebeuren daar wil ik graag inzage in hebben anders ga ik naar een andere verzekeraar.

  • Hhar

   @Kranendonk Karin
   Volgens berichten heeft Bruno Bruins hier over gesproken met het VGZ.
   Met welke uitslag dat zal men wel weer niet vrijgeven. Vgz blijft zwijgen.

 • JJoke penning

  Vind de pakketten erg duur had eerst Vitaal uitgebreid maar deze is kennelijk vervallen beetje raar graag reactie hierop betaal dadelijk met de nieuwe pakketten toch 13 euro meer per maand

 • CChris van Heusden

  Ik had een brief geschreven aan VGZ Rotterdam met diverse vragen tot heden is hier niet op gereageerd vreemd als ze klanten willen binnenhalen, ik ben nu verzekerd bij CZ maar zou indien aantrekkelijk over willen stappen wat de premie betreft.
  Dus VGZ waarom krijg ik geen antwoord op mijn brieven ??

  • Hhar

   @Chris van Heusden

   Probeert u eens te bellen, Is sneller dan brieven schrijven op dit moment .
   Of ga naar de VGZ site, daar komt rechts in de hoek soms een gezichtje als u daar op clickt kunt u met een medewerker chatten.

  • CChris van Heusden

   @har
   De brief die ik heb geschreven is al een maand geleden, dus ik mag wel aannemen dat zoiets toch gelezen zou moeten worden vind u niet??
   De website krijg ik een foutmelding en is onbereikbaar, dus dit werkt ook niet…..

  • Hhar

   @Chris van Heusden

   Net naar de website geweest werkt gewoon,

  • MMw.Guler

   @Chris van Heusden

   Beste is dat u klacht indient dan krijgt u binnen een week bericht. Ze bellen je zelfs op. Heb ik persoonlijk meegemaakt en er werd ook nog bos bloemen gestuurd.

 • Hhar

  aansluiten bij VGZ Rotterdam gemeentepakket voor mensen met lage inkomens gaat van 166 euro naar 174 euro. 8 euro omhoog.

  • HH.j.bredius

   @har

   Ik ga nu € 174.37 betalen.wat ik toch een flink bedrag vind..van de € 166.33..ik heb het Rotterdamspakket erbij..en dan nog eens 1 keer in het jaar € 50.00 bij betalen..dus komt het uit op € 214.37.en dat voor 1 persoon..is voor mij een hoop geld en nadat het bedrag van 174.37 betaald is hou ik nog minder leefgeld over als alle rekeningen betaald zijn..

  • Hhar

   @H.j.bredius

   Helaas heeft De Gemeente Rotterdam de laagst betaalden gekort, door de tegemoetkoming meer zorg niet meer uit te betalen en dit te gebruiken om de groep meer verdieners ook een VGZ polis aan te bieden die iets minder is dan die van de laagst betaalden.

   Al met al komt dit hierdoor H.J.Bredius, dat de midden groep hier nu ook gebruik van kan maken en is wat minder uitgebreid. en men betaald hier ook iets minder voor.
   Daarom hadden ze de tegemoet koming meer zorg nooit in 2019 moeten laten vervalen. werd al minder maar was voor deze groep echt nodig daarom heeft de gemeente niet goed nagedacht en zitten veelouderen in deze zelfde schuit, buiten dat er geen compensaties worden gegeven en de belasingen op eten en drinken en geld naar andere landen de pan uitrijzen.
   Maar de ouderen , uitkeringen en chronisch zieken worden hier wat levensplezier veel ontnomen als de rekeningen betaald zijn.
   Maar dit kabinet kweekt nog meer zieken zo en de gezondheidszorg wordt zo nog duurder.

  • Hhar

   @har

   Dus geen euro omhoog. We worden weer voorgelogen de laagst betaalden samen met de werkenden.

 • GGerrie van Dijk

  Graag informatie als ik mij aansluit bij VGZ.
  Wat kost per maand :
  Basisverzekering en
  aanvullende verzekering voor 65+
  Ik wil eventueel overstappen van CZ naar VGZ.
  U mag mij ook bellen , graag zelfs.
  Mvrgroet,
  G.van Dijk

  • RRoy van Wensen

   @Gerrie van Dijk

   U kunt morgen via onze zorgvergelijker kijken of een overstap voor u interessant is.

  • HHenk Hommes

   @Gerrie van Dijk
   Dat zou ik ook willen weten…

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.