Zorgverzekering minima fors duurder in 2020

Zorgverzekering minima fors duurder in 2020

Artikel door: Koen Kuijper - 63 reacties

Zorgverzekering minima fors duurder in 2020

Mensen met een minimuminkomen die via hun gemeente een collectieve zorgverzekering hebben, gaan in 2020 aanzienlijk meer zorgpremie betalen. In heel Nederland schrapt zorgverzekeraar CZ de collectiviteitskorting op de basisverzekering.

Per gemeente kan het kortingspercentage verschillen, maar gemiddeld gaat het om zo’n 5 tot 8 procent. Voor iemand met een minimuminkomen kan dit neerkomen op meer dan 100 euro aan extra premie per jaar.

“De prijs van de gemeentepolis staat niet meer in verhouding tot de kosten”, vertelt de woordvoerder van CZ, Marie-José van Gardingen, aan Zorgwijzer. De verzekeraar voelt zich daarom genoodzaakt om de collectiviteitskorting te schrappen.

Tienduizenden verzekerden

De maatregel van CZ heeft betrekking op vele tienduizenden verzekerden door het hele land, maar vooral in Noord-Brabant en Zeeland. In deze gemeenten heeft CZ het grootste marktaandeel. CZ heeft landelijk een marktaandeel van ruim 20 procent, ofwel zo’n 3,5 miljoen verzekerden.

Volgens de Provinciaalse Zeeuwse Krant (PZC) is de gemeente Terneuzen één van de gemeenten waar de korting eraf gaat. De ruim 1.100 verzekerden met een gemeentepolis gaan volgend jaar 104,88 euro meer betalen, als gevolg van het wegvallen van de korting. Dat is 8,74 euro maandelijks. En als de ziektekostenpremies volgend jaar ook stijgen, kan daar zelfs nog meer geld bijkomen.

De gemeente Terneuzen maakt zich ernstige zorgen: “Voor mensen met een laag inkomen is dit bijna niet meer te betalen”. Alleen al in Terneuzen levert de maatregel zo’n 120.000 euro op voor CZ. Landelijk gaat het om vele miljoenen euro’s.

Gemeentepolis ‘verliesgevend’

De maatregel van CZ treft dus alleen burgers met een laag inkomen of bijstandsuitkering. Via de gemeente komen zij op dit moment in aanmerking voor een gemeentepolis, bijvoorbeeld bij CZ.

Zorgverzekeraars leggen veel geld toe op deze collectieven. Bij deze groep verzekerden zijn er namelijk veel chronisch zieken en kwetsbaren met een grote zorgbehoefte. Dat maakt deze verzekeringen verliesgevend voor verzekeraars.

De kans is daarom groot dat ook andere verzekeraars genoodzaakt zijn om in te grijpen. Vorig jaar stopte Menzis al in 30 gemeenten met het aanbieden van de collectieve gemeenteverzekering. Ook Zilveren Kruis perkte hun aanbod in. CZ kiest voor behoud van de verzekeringen, maar voor het schrappen van de korting op de basispremie.

‘Zorgverzekering minima blijft bestaan’

Marie-José van Gardingen geeft wel aan dat de gemeenteverzekering voor de minima blijft bestaan in alle huidige gemeenten: “Na lang overleg hebben we ervoor gekozen om geen gemeenteverzekeringen te schrappen, zoals sommige andere verzekeraars dat wel hebben gedaan.”

CZ vindt het belangrijk dat collectieve zorgverzekering via de gemeente blijft bestaan. Alleen op die manier kunnen zij namelijk een actieve rol spelen in ondersteuning bij schuldhulpverlening.

Korting aanvullende verzekering

De korting die wordt gegeven op de aanvullende verzekering blijft wel gewoon bestaan in de gemeenteverzekeringen van CZ. Via de aanvullende verzekering heeft men recht op bijvoorbeeld fysiotherapie, tandheelkundige zorg en brillen.

Van Garderingen is daarover duidelijk: “Door de korting hier wel intact te houden, nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het zijn namelijk vaak mensen met een minimuminkomen die geen geld hebben voor bijvoorbeeld fysiotherapie”.

Alle collectieven duurder in 2020

Hoe dan ook worden in 2020 alle collectieve polissen duurder, omdat er wettelijk gezien nog maar maximaal 5 procent collectiviteitskorting mag worden gegeven op de basisverzekering. Nu is dat nog 10 procent. Zorgverzekeraars zijn dus genoodzaakt om de korting naar beneden bij te stellen. Dat houdt in dat de premie omhoog gaat.

Verzekerden die op dit moment een collectieve zorgverzekering hebben, bijvoorbeeld via hun werkgever, zien hun premie dus met minimaal 5 procent omhoog gaan. Deze stijging staat nog los van de algemene stijging van de zorgpremies.

63 reacties

 • Ppaul

  Dank je wel Rutte.

 • Hhar

  Minima zorgverzekering.

  Dan hebben we hier het nog niet over de kosten van Trevvel en Valys gehad.
  Die er ook erg inhakken.

  • MM. Voets

   Klopt,

   Zo worden we ziek gehouden.

 • Hhar

  Alles zo gelezen te hebben en wat er allemaal in deze regering gebeurt, is het knap triest dat zieken en nog minder bedeelden e rnooit meer bovenop komen als eigen risico niet gaat vervallen. en er meer subsidies komen.
  Kosten worden hoger dan mensen kunnen ophoesten en er is in Nederland best veel geld maar het wordt door de regering verkeerd uitgegeven.
  Eerst de Nederlander dan de rest.
  Deze regering kijkt niet naar allemaal even veel.

 • WW.G. Wubbolts

  We hebben het hier over een collectieve verzekering ( dus alle Nederlanders). Dus gelijke premies. Is dat wel zo???????????????? Zieken en ouderen betalen bijna alles. Jonge mensen betalen een minimum aan premie. Als je ouder wordt heb je meer zorg nodig dat is duidelijke maar de jongeren van nu worden hopelijk ook oud. Is het dan wel terecht collectief gezien dat het mogelijk is om verschillende ziektekosten premies te hanteren? Ik vind van niet. Gevolg van de vrije markt. Daar hoort deze verzekering niet thuis. Vrije markt en hoge salarissen horen bij elkaar. Zie de jaarverslagen van deze verzekeringen. Directies verdienen, (krijgen) 300 000,00 Euro per jaar met 100 000,00 voor hun pensioen alsof ze dat van die 300 000.00 euro niet kunnen betalen. Dan zijn er zo’n 50 van deze verzekeringen in Nederland en per verzekering drie directeuren. Het ziekenfonds moet terug en de minister is de baas. Een inkoopbureau voor medicijnen moet er ook komen.
  Vriendelijke groet Wim.

  • LLonneke

   @W.G. Wubbolts
   Volgens mij is voor iedereen de premie gelijk, tenzij je je eigen risico sterk verhoogt.

  • WWil

   @Lonneke

   Solidariteit is tegenwoordig ver te zoeken weer terug naar het vroegere ziekenfonds percentagegewijs afhankelijk van inkomen iemand met 300000 euro kan meer missen dan iemand met 30000 euro dat zou eerlijker zijn er zijn vele mensen die buiten hun schuld om rond de bijstandsnorm of lager zitten en veel aowers die ieder jaar gekort worden die betalen de rekening terwijl de hogere inkomens er alleen maar op voor uit gaan leg de rekening eens bij de hogere inkomens neer (dan kom je aan Mijnheer RUTTE zijn portemonnee en dat doet zeer de oudjes moeten eerst op) dat noem solidariteit.

 • HHenk

  (Harder) werken is de oplossing beste mensen! Thuis achter je computer of op de bank reacties schrijven over hoe slecht je het hebt en dat andere mensen je meer geld moeten geven gaat niet helpen!

  • BBello

   @Henk

   En wat dan als je niet kan werken mijnheer Henk?

  • HHans

   @Bello, dan kun je volgens henk door je steunzolen zakken of voor de trein gaan staan , henk heeft waarschijnlijk een goed betaalde baan en een goede gezondheid ,alleen aan empathie komt henk een beetje tekort

  • Hhar

   @Henk,

   Een reactie die ik niet begrijp.
   Harder werken is alleen goed voor de baas maar U schiet er namelijk niets mee op in uw hoogte van het salaris.
   Salarissen moeten hoog nodig aangepast worden, de winsten voor bedrijven zijn buiten proporcies nu het economisch(zogenaamd) weer goed gaat.

   Maar alles wordt duurder maar geen aanpassing salaris, pensioenen en aow.
   Nu kunnen velen de tandarts niet meer betalen etc. Wordt het nu weer echt eens geen tijd dat we betalen naar verdiensten, zoals het nu gaat alles wordt duurder maar over de gehele sector geen verhogingen. noemt men enkel voudige marktwerking.
   Alleen betere refenuen voor de werkgever.

  • JJH

   @har

   Wat je hier zegt:
   “Harder werken is alleen goed voor de baas maar U schiet er namelijk niets mee op in uw hoogte van het salaris.”

   Wat een waardeloze instelling Har. Luister hier aub niet naar mensen.

   Precies wat er mis is bij sommigen. Natuurlijk heeft harder werken wel zin. Als je niet je best doet, kom je nooit een stap verder.
   Ik was een bouwvakker, maar door hard werken, ben ik steeds een stapje hogerop gegaan. Nu ben ik werkvoorbereider en heb ik een hoger salaris.

   Verder zegt Har dat Salarissen niet worden aangepast? Nou, bij mij wel hoor. En bij mijn collega’s ook.

   Har: je bent een pessimist.
   Spreek voor jezelf, maar niet voor alle Nederlanders.

  • SSimone

   @Henk

   Je snapt wel dat je redactie bull is. Harder werken is per definitie niet meer verdienen.

  • KKees v.d Berg

   @Henk
   Domme en zelfs achterlijke infantiele opmerking Henk..!..Nee ik heb deze collectieve verzekering niet,..ben bovendien pensionada..!

 • LLiesbeth

  Hoe zo een GOEDKOPE gemeente zorgverzekering. Je betaalt voor het afkopen van het verplicht eigen risico bijna € 26,50 per maand, zo o je uit op € 318,00 . Gebruik je geen eigen risico dan zie je van dit geld niets terug.

 • MMarco

  We krijgen al goedkope medicijnen en sommige behandelingen moeten we zelf betalen en daar denken ze niet aan.
  Het is echt onbetaalbaar en ik zelf heb een uitkering, dus ik ga zelf ook al merken dat we steeds minder krijgen door de torenhoge kosten van de zorgkantoren en natuurlijk gaat het grootste deel van het geld naar de hoge heren daar en dat moet afgelopen zijn.
  Als je ziet hoeveel mensen in torenhoge schulden zitten en niet diverse rekeningen kunnen betalen, wat we nu moeten betalen per maand of per jaar en daar moet wat aangedaan worden.
  Alles moet goedkoper zijn, dus ook alle zorgverzekeraars mogen de premies gewoon flink goedkoper maken en het eigen risico ook flink naar beneden gaan.

  • LLidia

   @Marco

   JA, het is een schande ! In de jaren 80/90 was het nog betaalbaar. Ik heb er nu in deze tijd geen goed woord voor over. Sterkte!

 • BBianca

  Ze moeten de farmaceutische industrie aanpakken die zorgen voor de hoge kosten wat eigenlijk niet hoeft omdat hun een machts positie hebben over de zorgverzekeraars en burgers en zo de rekeningen omhoog hooien voor ons.

 • AArend Kunst

  De zorg is geen markt dus moet gewoon weer in overheidshanden komen en niet van bedrijven die afhankelijk zijn van winst maken. Daarom op naar een Nationaal Zorgfonds.

  • NNolda

   @Arend Kunst

   Klopt helemaal mee eens

 • Ggr

  en dan nog krijg je in Rotterdam geen ziekenhuiszorg als minima verzekerde. VGZ regelt het in Rotterdam namelijk en die zeggen halverwege het jaar doodleuk dat je niet naar het ziekenhuis van je voorkeur mag en een taxi moet nemen naar dordrecht in plaats van te voet naar Ikazia.

 • AArend Kunst

  Hoogste tijd voor een Nationaal Zorgfonds!

 • JJohn

  Het wordt hoog tijd voor een inkomensafhankelijke zorgverzekering zodat de verplichte zorgverzekering een echte sociale verzekering is die voor iedereen die het nodig heeft toegankelijk is.

 • GGeysen

  Ja de arme mensen moeten zich allemaal bij elkaar pakken dan zijn we rutten en aanhang kwijt maar niet dan verandert niets

 • MM

  Als Zzper ook de Sjaak hoor…
  mijn eigen werk gecreëerd…
  moet wel even minimaal iedere 4 weken
  1500 omzet draaien..altijd erg spannend of er genoeg opdrachten komen..
  om op een uitkeringsniveau te komen…

  Ook ik heb aantal kiezen niet meer
  maar dat kwam door de slechte behandeling nu na 4 tandartsen … even geen verzekering meer tja 175 eu voor 1 jaar
  bedankt tand (arts?) .afgeknapt op deze profs met een flink salaris…
  dan heb ik niet over de pysio …2 jaar heftige zenuwpijn gehad..kon bijna niet lopen vd pijn..o.p inmiddels ondergaan
  toch doorgewerkt..tja wie wil er nu thuis zitten zonder werk hè .als je nog jong bent 53 ..
  ik werk betaal netjes regel alles zelf en heb geen vertrouwen meer…pfff wat is n.land een zooitje ..mijn mond trouwens inmiddels óók ..
  nu hebben ze het weer over een verplichte zo verzekerd g haha 300 per maand…knettergek…Nederland..ps inmiddels een bijbaan erbij

 • MMicha

  Als chronisch zieke met twee spierziektes kan ik nu al nauwelijks rondkomen.
  Ik krijg al buikpijn bij het idee dat de premie omhoog gaat.
  Weer een kopje koffie minder
  Het wordt niet meer leuk in Nederland Rutte!

 • JJ,n van dbuure

  Men kan beter dood gaan als gepensioneerde dat willen zij toch wet w.m.o weg met ouderen

 • RR de Vries

  Idd belachelijk net als de begrafenis onderneming Yarden. Al die verzekeringen doen allemaal eenzijdige verhogingen opleggen en hoe het opgehoest moet worden vragen ze zich niet af

  • JJay

   @R de Vries

   ik zie de overeenkomst totaal niet, verklaar je nader.

  • HHanneke

   @Jay
   “verklaar je nader”.. Blaf zelf Jay. Ben je van een van die clubs? Yarden bv. Bijna omgekeerde van Yarden. Dit is wel hun hele onbeschofte houding. Gewoon doen, niet vragen. Nee, “betaal”. “verklaar je”. En inderdaad de kortzichtigheid van het niet zien van “verbanden”. Dom.

  • JJay

   @Hanneke

   Yarden heeft lang geleden ‘pakketverzekeringen’ verkocht deze worden nu door de lage rentestanden onbetaalbaar, dat is destijds onverstandig geweest van de verzekeraar. Yarden bevriest de vergoeding daarom de op 3200 euro. Ik hoor hier niets over een verhoging van premies voor minima. Jij wel? De situatie is totaal anders.

 • Ssheila

  ik vind het belagelijk dat mensen van dupe worden hoe gaan we op hoesten van rutte. Jullie hebben dikke portemonnee. Wij niet de burgers aan pakken. Niks van gaan we op voor uit.

 • DDodo

  Mensen met minimuum loon krijgt toch zorgtoeslag die heb ik persoonlijk nooit gehad. Dus niet janken en meer werken om te meer verdienen.
  Niet Nederlanders betaald toch zorgverzekering en belastingdienst en deze geld gaat naar uitkeringen voor andere bijv. Nederlanders wie heeft moeite om te werken of geen zin in. Dus……Nederlanders, Tuurks, Marokkans of Pool, iedereen moet betalen.

  • JJarvaatje

   @Dodo

   En nu in normaal net Nederlands a.u.b. Of met ondertiteling.
   Want wat u neerkalkt is klink-klare onzin.

  • EEd

   @Dodo

   Domme praat

 • MM

  Waarom kan het in belgie wel goedkoop en ook nog een goede zorg wordt er verleend. Dit gaat nergens meer over.
  Mijn kinderen gaan amper nog naar de tandarts. En als ze kostendeler worden en niet eens een baan hebben dan mag je het als moeder met 660 euro doen waarvan de vaste lasten van 1000 er nog af moeten. Mensen in de schuldsanering kregen meer dan ik vorig jaar als alleenstaande met 3 kinderen.
  Het wordt gewoon onbetaalbaar.

  • KKim

   @M
   Belgie is niet goedkoper. Er gelden hoge eigen bijdragen. Als je veel zorg nodig hebt, betaal je uiteindelijk meer dan in Nederland.

   Ben lang in Belgie verzekerd geweest, maar betaal nu in Nederland minder omdat ik niet veel zorg meer nodig heb.

 • DDolly van Haaren

  Gek eigenlijk als wij een paar centen omhoog gaan, alle commerciële instelling met 10 tallen euro’s omhoog gaan. We blijven niet eens financieel het zelfde maar kunnen steeds minder besteden. Als die economen die dit bedenken nu eens hun hersens indien aanwezig gebruiken .dan komen ze erachter hoe goedkoper je het maakt hoe meer er besteed wordt. Wakker worden dus

 • GGunther

  Ik ben woedend wat ik als alleenstaanden zonder kinderen of partner moet betalen op jaar basis bij CZ.
  De idioten van CDA VVD D66 CU SGP PvdA Groen-Links in de tweede kamer moeten het eigen risico maar afschaffen. Elk jaar wordt mijn netto inkomen ook nog als chronisch zieke kleiner allen door CZ waar ik elk jaar 130 euro of meer betalen moet waar ik nou all op jaarbasis 1882,20 + eigen risico 385 = 2267,20 moet betalen en nog niet bij geteld wat werkgevers van de loonafschriften aan het ziekenfonds afdraag naar CZ.
  Ook heft CZ all jaren zelf voor wanbetalers gezorgd da te all te voor weten dat mensen met en minimumuitkering of minimumloon onder de 1.100 euro netto de premie niet meer betalen kunnen maar wel doorgaan waar te elk jaar met stevige premie verhogingen komen met steun door Rutte VVD CDA D66 CU SGP PvdA Groen-Links.
  Ik stem 2021 PVV of FvD.

  • Eeric bijnen

   @Gunther
   Hallo, stem dan op de PVV. FVD is net erg als de VVD hierin. Zelf stem ik op de SP. De beste keus hierin.

   MVG

  • JJohn

   @Gunther

   WIl je de volgende berekening ook doen?
   1882,20 + 385 = 2267,20 – zorgtoeslag = ????
   Blijft (wellicht) veel geld, maar ik zie vaak dat er geen rekening wordt gehouden met eventuele zorgtoeslag.

 • AAben

  Wederom gaat het om de poen poen poen;…maar de echte euvels die de zorg almaar duurder maken zoals 1: medicinale bijwerkingen die tot meer zorgkosten leiden..2: troep in fabrieksvoer dat op de lange termijn ook zorgkostenverhogend is 3: stressss thuis op school op werk ..zelfs het uur langer licht wegens de zomertijd is hardstikke slecht voor het informatiefilter in het brein dat was dus nr.4! En dan 5: fijnstof&pesticides oké het roetfilter is `n aanwinst, maar al die brommers en scooters met van die tweetaktmotortjes dat zijn ook hele grote vervuilers zelfs nog erger dan de auto of vrachtwagen van nu.. overigens als ik declareer bij de VGZ staat er altijd het vakje met JA of Nee om aan te geven of het veroorzaakt was door een ongeval..ik neem aan dat de VGZ dat de kosten op de andere partij te verhalen, dat zouden ze dus ook moeten doen op medicinale bijwerkingen, dus verhalen bij : Big Pharma en de voedselindustrie en `n extra belasting op benzine/diesel/LPG om op die manier ook de zorg te bekostigen((longziekten door fijnstof)) en `n extra belasting op alle tabak/sigaretten/ sigaren dat dan ook aangewend wordt om het zorgstelsel betaalbaar te houden voor alle niet rokers en auto/brommerloze mensen want ik vind dat die groep ontzien moet worden in die zorgkosten opkrik factoren!!!! Met vriendelijke groet Helga A

 • IIda

  Ja hadden we maar niet weer op rutte moeten stemmen we zijn ook al gedeelte reinig belasting kwijt maar als ze uit de kamer stappen vullen ze wel de zakken met wachtgeld ook daar betalen wij weer voor

 • RRob

  Wilde volgend jaar overstappen naar CZ, dat scheelt jullie dus een dikke 1600 per jaar. Ff verder zoeken

 • JJan van Meurs

  Collectief helemaal stoppen met betalen.

 • MMevr.l.g.van der veen

  De laatste tijd schrik ik steeds meer van alles waar vooral de minima mee gepakt worden. Dit is wel heel erg wat ze willen doen. Ik zie nog Rutte lachend zeggen dat bijna niemand erop achteruitgaat.
  nee zij hebben geen zorgen. Wij weten het haast niet meer hoe wij er moeten komen. Dit is een
  grof schandaal. Hoe lang gaat dit zo nog door.

  • HHanneke

   @Mevr.l.g.van der veen bij Rutte kun je er bij voorbaat vanuit gaan dat hij liegt. Hij heeft maling aan hoe het is voor minima enz. Z’n geblaf naar de grote bedrijven opeens is pure show. De grote bedrijven weten dat. Al lijkt dat soms niet zo. Het is één grote komedie. Ze persen de minima uit tot er geen druppel meer uitkomt. En dan gaan ze nog door. Het is gewoon crimineel. Alleen kunnen we ze (nog) niet voor het gerecht slepen.

 • AAnita

  We moeten ook betalen voor de niet Nederlanders ….en dat maakt het zo duur dus pakken wat je pakken kunt bij de minima .

  • TThierry

   @Anita Tuurlijk geef die maar de schuld, de schuldige is de staat en de niet bestaande marktwerking.

  • OOom Bitak

   @Thierry

   Ben je blind ofzo
   Onze zogenaamde asiel zoekers hoeven minder dan de helft van wat wij betalen en geen eigen risico te betalen maar wel alle zorg .
   Echte vluchtelingen daar gelaten die mogen het krijgen maar geen gelukzoekers
   Tuurlijk is het de schuld van de politiek die al ons belastinggeld weggeeft naar corrupt Afrika en aan Isis en niet te vergeten Griekenland .droom lekker

  • HHanneke

   @Anita
   Dit is wat sommigen ons willen laten geloven Anita. Zoiets als “verdeel en heers”. Dit zijn grote leugens. Mensen tegen elkaar opzetten zodat we niet meer zien wat ze zelf aan het uitvreten zijn. Laat je niet verblinden.

  • JJarvaatje

   @Hanneke

   De Regeling Medische Zorg Asielzoekers

   In de Regeling Medische zorg Asielzoekers (RMA) is de zorg omschreven waar asielzoekers aanspraak op kunnen maken. Het grootste deel van de aanspraken onder de RMA komt overeen met de aanspraken in het basispakket van de zorgverzekeringswet. Daarnaast valt een deel van de zorg die regulier voortvloeit uit de Wmo, de Wlz en de Jeugdwet, ook onder de RMA.

   Voor asielzoekers geldt geen eigen bijdrage en geen eigen risico. Asielzoekers kunnen aanspraak maken op zorg in natura.

   Asielzoekers kunnen terecht bij gecontracteerde zorgaanbieders die terug te vinden zijn in de zorgzoeker.

   Bron website Rijksoverheid.

 • KKees

  Weer de mensen die makkelijk te pakken zijn,die zich niet kunnen verweren.

 • SSaskia

  Ik vind dat de zorgverzekering sowieso te duur wordt voor iedereen. Maar voor de minima is het inderdaad heel triest.

 • HHenrie

  Ja dit is bizar voor woorden ,een kennis van mij moet rondkomen van 850 euro in de maand en heeft losse kiezen en voortdurend pijn in zijn mond ,maar hij kan niet meer naar de tandarts omdat de kosten te hoog zijn ..nou daar loop je dan . Dan opnieuw maar weer zien hoe dit verder moet ..te gek voor woorden weer

  • DDodo

   @Henrie
   Niet roken, gezond eten en goed tanden poetsen, dan heb je minder tandarts kosten. We gaan met alle (2 volwassen +1 kind 16 jaar) alleen 2 keer per jaar voor de controle. Geen problemen verder met tanden.
   Kan dat? Natuurlijk kan!

  • EEvert

   @Dodo
   We weten niets over de situatie van deze man, dus het lijkt mij niet kies om ongefundeerde conclusies te rekken. Bovendien maken we allemaal fouten, we zijn maar mensen. Het kan toch niet zo zijn dat rijke mensen fouten mogen maken omdat ze de oplossing kunnen betalen en minder bedeelden worden afgerekend op hun imperfecties omdat we willen dat ze onder alle omstandigheden rationeel en logisch kunnen nadenken en de “juiste” beslissingen moeten kunnen nemen 24/7?

  • MM

   @Dodo. Wat dacht je van medicijngebruik? Dat is ook slecht voor je tanden. De 1 heeft nu eenmaal een zwakker gebit dan de ander. Ik drink niet, rook niet en poets mn tanden. Toch bijna ieder jaar een gaatje. Gelukkig krijg ik via het gemeentepakket tot 500 euro vergoed. Maar toen ik een brug moest van 1600 euro, kon ik het echt niet betalen.

  • JJohn

   @M

   En wat betaal je per maand voor het gemeentepakket (tandartsverzekering)?
   Bij CZ is dat bijvoorbeeld het volgende:
   20.85 per maand (=250,20 per jaar). Max vergoeding op jaarbasis is 450. Eigenlijk is dat dus 450-250,20 = 199,80!
   Met het dure pakket ben je iets beter uit:
   37,50 per maand (=450 per jaar). Max vergoeding is 1150. Eigenlijk is dat dus 700.

   Bij andere verzekeraars liggen die bedragen vaak nog lager. Is het dan wel verstandig zo’n tandartsverzekering… Voor de brug betaal je dus in het goedkope CZ pakket zelf 1400,20. In het dure CZ pakket 900. Alle overige behandelingen in hetzelfde jaar betaal je vervolgens helemaal zelf.

  • AArend Kunst

   @Dodo
   Dan hebben jullie toevallig geluk, veel mensen hebben dit niet.

  • HHanneke

   @Dodo
   Dit meen je toch niet hé Dodo? En zo ja : dit is precies het domme doorgeslagen “Rutte-denken” wat geen denken is. Jij hebt inderdaad (nog) geluk. Het kan zomaar keren hoor. En ouder worden doe je ook. Ieder mens is anders. Ieder gebit is anders. Dit is zulk dom en hooghartig geklets.

 • BBo Nair

  Terecht, wordt tijd ook dat het weer allemaal recht wordt getrokken. Minima zorgverzekering… Het woord alleen al. Blehh!

 • TThea

  Ja hoor… Het zal weer eens niet zo zijn dat de minima erop achteruit gaat. Hoor je überhaupt wel eens een ander bericht?

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.