Besmet met coronavirus? Dit dekt je zorgverzekering

Besmet met coronavirus? Dit dekt je zorgverzekering

Artikel door: Thomas - 154 reacties

Besmet met coronavirus? Dit dekt je zorgverzekering

Op moment van schrijven zijn er in Nederland 382 (inmiddels meer dan 500) besmettingen van het coronavirus (COVID-19). De kans is groot dat dit aantal snel toeneemt, waardoor het risico op besmetting alsmaar groter wordt.

Het is goed om te weten dat onze zorg goed is uitgerust om een nationale uitbraak van corona op te vangen.

Maar hoe zit het eigenlijk met de dekking van je zorgverzekering? Welke kosten krijg je wel en niet vergoed als je besmet raakt met het coronavirus?

Huisarts

Als één van de onderstaande situaties voor jou van toepassing is, bel je direct je huisarts of de huisartsenpost:

 • Je hebt koorts en je hoest of ademt moeilijk. En je bent in China, Iran, Singapore, Zuid-Korea of Italië geweest.
 • Je hebt koorts en je hoest of ademt moeilijk. En je bent bij iemand geweest die het coronavirus heeft/heeft gehad.
 • Je hebt koorts en ademt steeds moeilijker.

Consulten en behandelingen bij je huisarts worden volledig vergoed door je basisverzekering. Je hoeft bovendien geen eigen risico te betalen.

Laboratoriumonderzoek

Als er vermoedens zijn van het coronavirus, bijvoorbeeld hoesten, verkoudheid en koorts, kan de huisarts een laboratoriumonderzoek laten afnemen. Dit gebeurt vaak in overleg met de GGD.

Deze kosten worden vergoed door je zorgverzekering. Maar je betaalt wel je eigen risico.

Let op

Heb je geen verwijzing van je (huis)arts of de GGD voor een laboratoriumonderzoek? Dan moet je de kosten volledig zelf betalen. Je hebt dan geen recht op een vergoeding van de kosten.

Ziekenhuiszorg

Soms zijn de luchtwegklachten ten gevolge van het coronavirus zo ernstig dat je tijdelijk (met spoed) in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Je staat dan onder observatie en je krijgt een infuus en extra zuurstof. Ook ga je dan in isolatie.

De kosten voor zorg in het ziekenhuis worden gewoon vergoed door je basisverzekering. Wel wordt je eigen risico altijd aangesproken.

Buitenlandzorg

Het is sterk af te raden om te reizen in gebieden waar een negatief reisadvies geldt (vanwege het coronavirus). Desalniettemin kun je alsnog aankloppen bij je zorgverzekeraar, mocht je in het buitenland besmet raken met het coronavirus. Bij reisverzekeraars kunnen overigens andere voorwaarden gelden.

De Nederlandse basisverzekering dekt noodzakelijke medische kosten in het buitenland tot aan het in Nederland geldende tarief. Is de zorg in het buitenland duurder dan hier? Dan betaal je dus mogelijk zelf een deel van kosten. Daarnaast is voor spoedeisende zorg in het buitenland altijd het eigen risico van toepassing.

Niet vergoed

De volgende zaken worden niet vergoed door je zorgverzekering. Ook niet als je besmet raakt met het coronavirus:

 • Zeep en handgel
 • Mondkapjes
 • Zakdoekjes en tissues
 • Kosten in verband met thuisquarantaine

154 reacties

 • MMarrianne

  Onze dochter is vanwege de coronacrisis tijdelijk elders gaan wonen, vanwege het feit dat ik te kampen had/ heb met een ernstige borstkanker (triple negatief) en dus uiterst kwetsbaar was en ben. Zij werkt in het ziekenhuis UMC. Dit besluit werd ondersteund door de huisarts. Extra kosten inmiddels 6 x Euro 800,00.

 • JJon

  Ik vind dat al het personeel dat werkt in de verzorging , vooral verplegend die wel dicht bij anderen moeten komen uitgebreider verzekerd moeten worden en dat doe kosten gedragen moeten worden door de overheid .
  Weet iemand daar meer over ? Hoe is het nu geregeld ?

 • GGert

  Weet iemand hoe het zit met de kosten voor ambulance vervoer naar het ziekenhuis op verwijzing van de arts. Wordt dit vergoed? Want ik heb dus rekening hier over gehad om zelf te betalen

  • MMarina

   @Gert Ik weet dat je hier in Nederland je eigenrisico sowieso betaald voor de ambulance. Dus heb je voor dit jaar je eigenrisico nog niet op moet je deze betalen. Vorig jaar maart 2019 moest ik met de ambulance naar het ziekenhuis en een ritje van nog geen 3km kosten boven de 500 euro, maar ik moest toen rond de 180 euro betalen (ik had al wat eigenrisico verbruikt)

 • IIFUD of Human Rights

  De overheid (zoals altijd) zal zaken minimaliseren of ontkennen. In 2008 en 2010 bestonden er ook draaiboeken voor grieppandemie, en daar staat ook in geschreven over o.a. maskers. De overheid zal natuurlijk zeggen (de coronapandemie) konden we niet overzien. Daarom hadden we niet kunnen tellen op het feit dat maskers voorradig zouden zijn. Maar dat is dus niet het geval. De overheid is ernstig nalatig, met ernstige gevolgen voor personen. Al het andere zoals economische schade etc, en achterstand met normale zorg etc moet daar nog bij..

 • JJaap

  Beste mensen,
  Ik kan dit echt niet geloven dat in deze coronacrisistijd nog mensen zieten te zeuren over Nederlands vluchtelingen help ongelooflijk dat er nog zo veel haat is jullie racisme mensen moeten 1 ding goed begrepen we zijn allemaal mensen van bloed en vlees en we zijn der om elkaar te helpen in noodsituatie niet om elkaar te haten!! Dit corona virus laat ons zien dat we allemaal gelijk zijn rijk arm zwart wit ras of wat dan ook we staan gelijk dit virus heeft de welerd op zijn knie op dit moment wij mensen moeten ons zelf verbeteren in plaats van zo veel haat tegenover andre nacionaliteiten we gaan op en geven moment allemaal wel dood wit of zwart geel of wat dan ook we gaan allemaal naar de zelfde plek de dood en leven kan je niet tegen houden omdat je wit of zwart ben of wat dan ook begrepen jullie dat wel en mens is en mens er bestaat geen zwart of wit bloed maar rood bloed vindt dit echt ziek dat er nog zo veel vreselijke racisme mensen rond lopen maar wel op vakantie willen gaan naar eilanden en genieten van het blauwe zee en zon belachelijk dit allemaal personelijk vind ik racisme mensen geestelijke ziek en ongelukkig dat ze zo veel haat uitstralen niet normaal bah we zijn hier om te leven en niet om te haten wereld is te klein met verschillende nacionaliteiten en we moeten elkaar respecteren leven is te kort om te haten leven is mooier als we elkaar helpen
  SPREAD THE LOVE AND STOP THE HATE ONE WORD WE TOGETHER

  • SSharita

   @Jaap: mooi gezegd!

  • Mmola

   @Jaap,
   ik vindt je een kanjer, zo moeten wij allemaal zijn en denken. trouwens we zijn allemaal broers en zussen. we zijn niet allemaal tegelijk geboren ( nu 17 miljoen mensen in Nederland)
   ooit is Profeet Adam en Eva begonnen met kinderen te krijgen.dus we zijn een familie.

  • RRoel

   @mola
   Dus allemaal inteelt.

  • DDirk

   Mooi gezegd man@Jaap

  • Aannemiek dijkhuizen

   @Jaap
   Terechte opmerking jaap!

 • WWim Gert Figge

  Geachte heer/mevrouw,

  Het Kabinet vergeet mensen in de Bijstand zoals ik al 3 jaar. Zou graag die test willen ondergaan of ik corona heb. Maar dat mag niet want dat moet jezelf betalen. Ik wil nog wel langer leven en ben inmiddels ruim 63 jaar. Dus wij in de uitkering moeten maar doodgaan en mensen met veel inkomen die redden het wel en wij niet. Ik wil dat premier Rutte ook hier aandacht aan besteedde.

  Met vriendelijke groet,

  Wim Gert J. Figge
  Hengelo ov

  • WWeisz den Heijer

   @Wim Gert Figge

   Maar je kan toch niet zelf een test laten doen. Gr. Marianne

 • GGerda

  Lieve mensen ook ik ben een burger met laag inkomen .Maar als de regering niet zo had gehamsterd met ons geld zoals wij met de boodschappen was er helemaal niks om de gemeenschap te helpen.Ook een manier om het zo te bekijken.Ik ben niet politiek bewust maar ook voor deze mensen respect.

 • Mmarianne

  we moeten opstaan tegen dit beleid dat de schatkist zo vol is komt dat wij altijd maar voor weinig loon werken de rijken worden rijker maar wel door de armen die voor weinig loon werken
  Ik zag dat de big pharma heel veel winst heeft gemaakt en dat ieder arts en rivm door de pharma industrie betaald word Hoe zo onafhankelijk en waarom moest een man zijn mond een week dicht houden dit had voorkomen kunnen worden en alles draait om de rijken want stel je voor dat die iets te kort komen Wie komt er voor de armen op? Rutte niet

  • Wwieger

   @marianne

   gelukkig zien jullie nou in wat nederlandse politiek is rutte en de vvd hebben nederland rijk gemaakt voor de rijken maar voor de gewone burger gebeurt er niets alleen netjes werken je belasting van het loon inhouden darom ben ik in nederland gestopt met werken en ben in roemenie gaan wonen gratis zorgverzekering gratis huisarts en gratis ziekenhuisopname
   en mensen die ziek zijn krijgen hier een uitkering hier kost een witbrood 1 lei is omgerekend 20 eurocent een nieuwe auto dacia logan 5000 euro ik hoop op een reactie terug mvg wieger

  • SShariyel

   @wieger

   Wil graag info wieger. Wil ook uit dit land. Lijkt me heerlijk om zo te leven hoe je nu leeft. Geen hoge ziektekosten. En levensonderhoud gewoon normaal kunnen betalen. Laat me weten. Groetjes shariyel

  • Wwieger

   @Shariyel
   ik wil jer aanraden om naar roemenie te emigren hier is alles goed geregeld en je hoeft dan in holland van jouw uitkering of salaris niet meer belating te betalen
   jij krijgt alles van nederland bruto hier betaal je maar een klein beetje belasting en het is hier een prachtich land alles is goedkoop hier nu is het al 20 tot 26 graden kunt je niet voorstellen maar je vind hier winkels 10x groter dan nederland met erwtesoep appelmoes gewoon alles een kilo vasrkensvlees kost hier nog geen 3 euro per kilo en je mag in de winkel uitzoeken wat je wil niets verpakt in plastic hier zijn noge bergen en de mensen zijn heel vriendelijk mocht jij nog iets willen weten of ikje kan helpen dan hoor ik graag mvg wieger

  • Wwieger

   @shariyel
   ook niet vergeten de ziekenkosten zijn gratis hier ook krijg je ook alle groente en fruit zonder bestruijdings middelen is hier verboden het is hier zo heerlijk eten en heel goedkoop maak nedeland niet rijker ze herlpen jou niet allern de rijken ik hoor nog van jouw wat je nog wilt weten mvg wieger

  • NNieiewenburg

   @wieger
   kan iedereen daar heen emigreren en is dat met behoud van je aow ?
   je maakt me wel nieuwsgierig en is daar makkelijk aan een woning te komen ??

  • Wwieger

   @Nieiewenburg

   ja iefereen kan hier naartoe emigreren roemenie is volledig lid van de e.u.alleen roemenie heeft nog een grens met douane als je emigreert naar roemenie en met behoud van je aow alleen krij je hier na 6 maanden wonen je aow bruto uitbetaald en nedeland kan dan geen belasting van je aow afhouden en hier betaal je maar een klein beetje belasting per jaar het is hier zo goedkoop omdat een werknemer maar 400 euro per maand verdiend een huis is hier niet duur ik zelf heb een huis laten bouwen met 1 hectare grond voor 27,500 euro huren is hier ook goedkoop wil je meer info dan hoor ik het graag m,v,g, wieger

  • Mmooiding

   @wieger

   Ik heb met interesse je stukjes gelezen, hoe zit dit met de taal? Is het alleen Roemeens of ook Duits?

   Groet, mooiding

 • Vvleermuis

  Als zuinige Nederlander, vind ik het raar dat wij niet in opstand komen dat wij voor de COVID-19 onderzoek de eigen risico moeten betalen!

  Geld klotst tegen de plinten op door potten van de VVD , Jaren lang zijn wij uit ge melkt en het vel over onze neus getrokken !

  Verleden jaar moest ik voor een bloedonderzoek ook € 380,= betalen zonder dat ik zelf in een ziekenhuis geweest was ! Voor ieder laboratorium onderzoek moet je de eigen risico betalen

 • DDijnphna

  met alles je moet eerst je 385 opmaken en mensen zo als ik kan dat niet missen ,

 • AAli Haydar

  Beste mede mense, beste broeders en zusters. Natuurlijk is geld belangrijk maar gezondheid gaat voor. Andermans gezondheid is jou gezondheid . Als jij op dit moment gezondheid van andere iemand kan beschermen dan bescherm jij ook jou gezondheid en van je familie. Dit virus laat zien dat we allemaal 1 zijn. Elke leven telt want elke leven is een ster die ontdekt moet worden. Daarom waardeer elkaar. Gr

  • MMargo

  • MMargo

   @Ali Haydar helemaal met jou eens!

 • EEdjo

  Moet even van m’n hart af: wat een egoïsme hier zeg. Kleinzielige zeurkousen. Duizenden mensen sterven en hier lopen klagen over buurtcentra of hoe vaak mag je boodschappen doen….

  • MMargo

   @Edjo idd! Duizenden mensen vechten voor hun leven! Artsen, verpleegsters en al die andere zo belangrijke mensen in de zorg draaien diensten van soms 20 uur! En maar zeuren! Zeker veel azijn gehamsterd!

 • Jjan

  wat staan hier een hoop onzin reacties zo zal deze ook wel zo beschouwd worden maar ik wilde aan geven dat als ik hier iet wil zoeken wat te maken heeft met de ziekenkosten hof ik niet te lezen jou moeder en nog meer van die onzin

 • KKim

  Hoe zit het met dakloze of werklozen die geen verzekering hebben maar wel ziekenhuis of ic opnamen zorg nodig hebben door corona besmetting?

  • PPeter

   @Kim
   Ja werklozen, daklozen, kansarmen. Politiek zwijgt in alle talen uiteraard is de economie belangrijk en het herstel daarvan. Terwijl de welgestelde het virus heeft binnengebracht. Ikzelf woon zelf in een omgeving met kansarmen waar geen tv is geen internet. Kinderen worden hysterisch binnen. Na minder dan een week. En toch blijft de politiek onderscheid maken. De besmettingen zouden eens het boemerang effect kunnen hebben. In deze tijden geen rechts links. Mn spreekt over miljarden maar geen greintje voor de armen. Maar zolang kansarmen ademen zijn ze ook vatbaar en dus ook. Wie het heeft kan het ook doorgeven. Dus geen onderscheid

  • Wwieger

   @wieger
   graag wil ik even mededelen dat ik ben geemigreerd naar roemenie ik ben gestopt met hard werken en ben 63 jaar ik ben het oneens met de nederlandse politiek in nederland word er alleen gezorgd voor de rijken hier krijgen arme mensen hulp in nederland heerrst een verkeerd beeld van roemenie ik hoef hier geen zorgkosten te betalen ik heb de huisarts gratis ziekenhuis gratis ik krijg alle berichten over het coronavirus in roemenie elke dag via sms van de burgemeester in nederland moet je millionair zijn om alles te krijgen hier hoeven mensen die een lening hebben afgesloten in 2020 niet meer af te lossen door het coronavirus dit is bij rutte niet mogelijk maar hij beloofde nederlanders 500 euro en door dioe mooie verhalen geloven mensen zijn praatjes sorry maaar de v.v.d. heeft gelukkig geen invloed meer op mij en thuislozen en daklozen ik ben in gedachten bij jullie groetjes wieger

 • MMarga

  Je leest dat als je besmet bent, dat je dan geen ijskoud drinken mag drinken… wat is hiervan waar? Vind het lastig met al die berichten van wat je wel en niet moet doen

  • MMarianne

   @Marga
   Ik.ben.marianne claassen hoe lang gaat het duren voor de alle wijk centra weer opennmag

  • MMarianne

   @Marianne
   Wij weten niet hoe lang dat gaat duren voor dat alles weer open openngaat wijk.centra voor een heleboel.mensen.is het niet goed.goed ze woorden nerveus

  • PPien

   @Marianne

   Hoi marianne van heel koude dranken kunnen de spiertjes rond de bronchiën samentrekken. Dat maakt je dan extra benauwd. Niet wat je wilt als je het al lastig hebt

 • IIKNOW

  alles wordt gewoon gedekt, dat kan iedereen bedenken.

  • DDijnphna

   @IKNOW ja eerst je eigen risico op maken ,er zijn mensen die dat zelf niet eens kunnen, ik niet

 • IIngrid

  Winkeliers moeten ook verstandig worden en mensen niet meer dan 2 per artikel mee laten nemen. Zo voorkom je dat mensen gaan hamsteren. En als diegene die het virus krijgen er altijd wel iemand in de familie of buren die boodschappen voor je wil doen.

  • SSharon

   @Ingrid Ja dat is leuk niet meer dan 2 artikelen meenemen. Wat als ik dus inderdaad boodschappen doe voor de familie/ buren? Dan kan ik vaak terugkomen….

  • YYouri

   @Ingrid

   Hoi,daar ben ik het niet mee eens,ik ben een eenling en zeker niet de enigste.Geen contact met vrienden of familie en dat eerste heb ik ook niet.
   Wie het eerst komt wie het eerst maalt,en als er straks tekorten komen en die mensen die gehamsterd hebben worden bekend,zullen die geplunderd worden.
   Zo gaat dat in noodsituatie s,Ik denk dat ik een paar stroppen zet of ga vissen om desnoods aan eten te komen.Mocht het zover komen.Maar denk zelf dat er wel genoeg blijft,we betalen zo veel belasting over alles.Zou wat zijn als de overheid hier geen geld voor zou hebben.

  • BBaldo

   @Ingrid
   Wij wonen in een flat.Als ik voor diverse buren bootschappen doe..maak ik inderdaad een hamster indruk..
   .

 • HHeidie

  Wat gebeurt er straks met de mensen die thuis moeten blijven en niet mogen werken die niet doorbetaald worden hoe kunnen die uiteindelijk hun eten kopen. Hoe kunnen ze überhaupt hun eten kopen als ze niet zoveel tegelijk kunnen kopen vanwege te weinig geld en al het eten dan op is door al die mensen die lopen te hamsteren.da Waarom leven we in zo’n land waar het alleen maar ikke ikke ikke is.

  • JJan

   @Heidie
   Wordt er ook een aandacht gegeven aan alle gepensioneerden in Nederland die hun verplicht eigen risico zorgverzekering moeten aanspreken voor allerlei laboratorium onderzoeken. Deze groep heeft het al financieel zo moeilijk in de afgelopen periode. Dat is wel de groep die de Nederlandse economie in de vele afgelopen jaren heeft laten groeien en waarvan de huidige werkende bevolking gebruik maakt.

  • AAgaath

   Sommige 80+ ers worden niet eens getest, ook niet na 3 weken goed ziek te zijn. Schandalig!

 • YYoeri

  Is het niet oneerlijk dat de scholen in Brabant dicht zijn terwijl het in zuid holland nog verder draait?
  Ik bedoel zijn de kinderen in Zuid holland dan niet van vlees en bloed? Of zijn ze robots die niet kwetsbaar zijn. Of zijn er andere dingen in het spel..waarom neemt de premier deze gifwolk niet serieus?
  VOORKOMEN is beter dan GENEZEN..
  🙁

  • AAnja

   @Yoeri

   Mijn zoon heeft tot nu toe nog geen bericht gehad dat de school dicht is. Vlgs mij is er vanmiddag een debat over het sluiten van alle scholen in heel nl

  • Hhar

   @Yoeri

   Je hebt helemaal gelijk.
   Let op: Ik voorspel dat met z,n bel(lijd)(ei) Zuid Holland helemaal op slot gaat.
   Het virus gaat nu al naar Zuid Holland toe en inderdaad voorkomen is beter dan genezen Yoeri.
   Maar men weet niet waar men nu goed aan doet?.

  • JJohn

   @Yoeri

   Brabant is een ziekte

  • JJohnny D

   @John je moeder ook

 • FFrank

  COVID-19 is geen virus, maar een ziekte n.a.v het Coronavirus (SARS-CoV-2).

 • EEriks

  We gaan er bovenop komen met z’n allen, thuis blijven, rust nemen en genieten van de tijd met je gezin. Tijd heelt alles

  • Hhar

   @Eriks

   Hopelijk wel maar dit is verloren tijd voor velen.
   En financieel wel/of niet uit te houden? Voor de bijstanders en chronisch zieken worden het zware tijden financieel zeker en kan men nog wel eten?.Komen binnen kort de gaarkeukens weer terug zodat iedereen te eten krijgt?.

  • PPibo

   @har wat is er nu belangrijker? Je gezondheid of je financiële situatie

  • Hhar

   @Pibo

   Je kunt nu al heel duidelijk zien, dat je gezondheid afhangt van je financiele situatie in deze tijd. Het een gaat niet buiten het ander. De hamsteraars onder ons hebben meer dan de armen. kijk heel goed om je heen dan zie je nu in deze situatie dat deze regering de winkeliers niet opdraagt maar voor 150 tot 200 euro te kopen per keer.
   Maar denken niet na, dat kan ook niet, omdat nog nooit is meegemaakt door deze regering, Wel hoe je je moet verrijken.

   momenteel als ze boodschappen gaan doen.

  • WWillem

   @Pibo
   Het is alle twee belangrijk, want als je ziek bent moet je ook geld hebben om goed te eten.

 • AAsperger

  Dat roken de Nederlandse staat meer geld oplevert dan er koste zijn is een grote fabel.Vergeet niet de mensen die nu door het roken arbeidsongeschikt thuis zijn komen te zitten of al zitten .En hoeveel wajongers zitten nu niet in de wajong vanwege hun rokende of mee rokende ouders. De tabakaandeelhouders kunnen de zogenaamde winst op strijken terwijl de belastingbetaler voor de kosten opdraait. Waar ik nu het meeste bang voor ben is dat de rokers meer klachten en problemen van corona zullen ondervinden als ze besmet zullen raken met corona dan niet rokers. De geprogrammeerde celdood( er is een aparte naam voor die ik nu niet weet)zal bij de rokers niet of een hele stuk minder goed gaan werken dan bij de niet roker. Bij de geprogrammeerde celdood zal er geen schade of ontstekingen bij de naast gelegen cellen optreden. Als een door corona geïnfecteerde cel op een andere manier stierf wel. Met als gevolg dat men flink zieker kan worden en flink wat meer problemen ondervind. En het corona 19 virus zal niet meer verdwijnen maar is here to sta

  • OOtto

   @Asperger

   Ik weet niet wat jij gerookt heb ,maar gezien de wartaal die je schrijft , adviseer ik je het de volgende keer met minder te doen.

  • JJedidja

   @Otto
   Hihi. Maar idd is het zo dat het bij zware rokers meer impact heeft, hoorde ik onlangs. De longen zijn dan nl al in slechtere conditie.
   Stoppen is dus altijd beter.

  • TTerry

   @Asperger Idioot, je weet niet waar je over praat.

  • DDijnphna

   @Asperger wie is er wel gezond dikken hebben het ook benauwd longen worden door te veel vet plat gedrukt, drinkers hebben last van hier nieren en lever die zijn ook erg vatbaar voor de coronavirus,.denk dat de meeste die de virus hebben niet eens rokers zijn.dus wat klets je nou

 • BBezorgde zorgverlener

  Eén van mijn medewerkers heeft alle symptomen, en is in aanraking geweest met een besmette patiënt en de GGD Amsterdam weigert gewoon te testen (excuus: er zijn te weinig testkits), ook al kan dit een enorme impact hebben. Moeten we de tent dan gewoon sluiten om te voorkomen dat we nóg meer patiënten besmetten? En zo ja, wie gaat dat betalen? Zo een enorme buffer hebben we niet…

  • GG.J. de Wit

   @Bezorgde zorgverlener

   Ik begrijp je bezorgdheid. Zelf de afgelopen week bijna alle symptomen gehad van Corvid19. Maar niet heel hoge koorts. Val onder kwetsbare doelgroep: chronisch zieke, 69 jaar. Vorige winter 2x longontsteking gehad. Van mij wordt verwacht thuis uit te zieken, niet naar de huisarts te gaan en niet geteste te worden. Hoe kan men oProost deze manier nu juiste cijfers krijgen over te aantal Coronaviris patiënten. Mijn geval wordt dus niet geregistreerd. Heel vreemd.

  • OOtto

   @Bezorgde zorgverlener
   Maar jullie hebben toch mevrouw Halsema , dus geen paniek zaaien .

 • Hhar

  Hamsteren wordt ook nog een probleem.
  De voedselbank blijft leeg?.
  Mensen die een AOW hebben kunnen geen voorraad opbouwen, je ziet nu precies de rijke die zie je met volle boodschappen karren lopen, en de armen er nu tussen met weinig boodschappen,

  • LLeena

   @har wat dacht je van de mensen die de hele dag in het ziekenhuis zijn of huisarts zijn en het extra druk hebben, zij komen in de winkel na hun werk en wie hebben de schappen leeg getrokken? De uitkeringtrekkers?

  • Hhar

   @Leena

   Niet alleen de uitkeringstrekkers want die hebben haast geen vermogen om de schappen leeg te trekken en te hamsteren hadden die dit maar maar helaas.

   De winkels moeten als men gaat hamsteren zeggen niet meer dan zoveel stuks dan kunnen anderen ook wat kopen. Picnic zegt tot 300 Euro en dit kunnen alle supermarkten instellen als men dit zou willen.

   De voorraden zijn nog steeds niet op en worden steeds bijgevuld. Persoonlijk zou ik de schuld niet zo gauw op de uikeringtrekkers leggen . Maar meer bij de winkeliers die dit toestaan het woord uitkeringstrekkers past eigenlijk hier niet bij.

  • Hhar

   @har

   Het financiele draaiboek voor de laagst betaalden en de zieken heb ik nog niet gehoort. dit draaiboek hoort te liggen bij de minister van financiele zaken,TEGEMOETKOMING ZORGKOSTEN voor de laagst betaalden weer in werking stellen, is zeker nu weer nodig.
   Als dit maar niet op slot blijft liggen of als laatste open gaat voor de extra kosten gemaakt door dat andere hamsteren .
   Richt lijn voor alle zaken moet zijn niet meer dan 300 euro per komst.(alleen voor de rijkere onder )ons.

   Bezorgdiensten voor boodschappen ging goed maar nu wachttijden tot 3 weken.

 • HHerman

  Het is onbegrijpelijk dat alcoholconsumptie, roken en ons slechte voedsel dagelijks veel en veel meer slachtoffers eisen dan dit relatief milde virus. Ik gun het niemand, maar de natuur probeert op vele gebieden de balans te herstellen en ons duidelijk te maken dat we met teveel mensen zijn en de draagkracht van de planeet op is. Let it run it’s course……..

  • AArnolda

   @Herman
   wat je schrijf zeggen wij hier al jaren het gebeurt niet voor niets en ja er leven teveel mensen op de planeet dus moeder aarde gaat reinigen
   vr Arnolda

  • FFelicia

   @Arnolda

   En wat als jij nou ooit een dodelijke ziekte krijgt? Zie je jezelf dan als een offer voor onze planeet?

  • AAgaath

   Mooi gezegd. De aarde slaat terug en zoekt een nieuwe balans.
   We hebben de aarde uitgeput en verziekt.

  • FFelicia

   @Herman

   Oke dat snap ik, maar niemand verdient het om te sterven op deze manier.. afgezonderd, mensen om je heen willen niet in je buurt komen. Je voelt je dan gewoon een ziekte. En de kinderen.. die een hele toekomst voor zich hebben. Een baby is ook besmet geraakt..

  • BBen Bosma

   @Herman
   Ik geef je helemaal gelijk dat er te veel mensen zijn op deze aardbol

 • JJimmy_theJew

  Een Bubble? Ja, natuurlijk. Bubbles ontstaan wanneer de prijs van een asset tot een extreem niveau stijgt, ver boven de reële marktwaarde. Wereldwijde veiligheid is een asset, en we wilden de prijs ervan verhogen. Oorlogen, terrorisme en ‘natuurrampen’ zijn daarvoor bedoeld. Maar hoe ontwerp je een wereldwijde dreiging zo dat de hele planeet bereid is te betalen wat je er ook voor terugkrijgt? Het creëren van pandemieën en dan het verkopen van het tegengif.

  • HH J

   @Jimmy_theJew

   Jij weet hoe en waar het om draait ✌

 • UUrsula

  Gewoon op slot gooien net als China die hebben het ergste al weer gehad….maar nee hier in NL gaat gewoon alles door….

  • RRandy

   @Ursula

   Ze zouden jou op slot moeten goeien. Ik word gek van al die zelf betitelde experts, of ben je soms viroloog. Nee? Hou dan ajb je mond, luister en doe wat je gezegd wordt.

  • DDali

   @Ursula

   Jij hebt het gelijk in.Alles moest op slot nog toen dit virus in China uitbraak.Niemand gaat nergens,klaar!Maar nu is al te laat!Het virus heeft ons land al bereikt en nu begint het russischerulett.Er zijn gewoon te veel idiooten op deze wereld waardoor deze virus ook zo uitbraken kan maar helaas niet alleen de idiooten gaan besmett raken, jammer……

  • JJiskevet

   @Ursula
   Beter is een milde kernkop op het getroffen gebied neer laten dalen, dan 2 maanden wachten tot de stofwolken/ stralingen over gewaaid zijn.

 • RRemy

  Ik zit momenteel op het werk, met z’n allen op een kluitje. En er mag geeneens een raampje open. Van den zotte. Collega’s zitten allemaal in het Corona complot. Leef je leven.

 • Hhar

  Zorgverzekeraars hebben te veel reserves bij onvoorziene omstandigheden kijken ze eerst wat de regering bijlegt, en dan komen hun pas. Dat hebben we toendertijd gezien, de premie ging fors omhoog.

 • KKlarenbeek

  Zo dat is een opluchting dat het vergoed word. Zal toch voor de zotte zijn als wij daar zelf voor op moeten draaien. We hebben er niet om gevraagt.

 • AAdrossr

  Beste mensen, we gaan allemaal een keer dood, wanneer kan niemand zeggen.Het feit is als het je tijd is ga je. Doe wat je denkt dat goed voor je is en vooral, “leef je leven”.

  • JJoep

   @Adrossr

   Briljant en helemaal eens met Rosser, voordeel is dat we mogelijk gezellig samen naar de kl..ten gaan.

   Alle geheid op een stokje, het is een bijzonder vervelende situatie waarin de wereldbevolking terecht is gekomen. Mogelijk de “pest” van de 20e eeuw?
   Laten we hopen op goede beslissingen van slimme mensen.

 • GGerda

  Hallo, hoe pakken we de vergrijsing aan we moeten steeds langer doorwerken dus en er zit niet genoeg pensioengeld in de pot dus gaan we ff een bioterroristme uitvoeren en er wie zijn hier het zwakts voor ja de ouderen onder ons en de al erg zieke mensen . Wat dus overblijft de sterkere mensen maar vooral geld wat weer ergens anders voor gebruikt kan worden

  • FFrank

   @Gerda
   Zo dit is een domme reactie !

  • WWiel

   @Gerda

   Ik weet niet hoe oud jij bent of je ouders? Zit jij misschien 0p het geld te azen?

  • Ttrudy

   @Gerda

   wat een vieze smerige reactie
   ik hoop dat jij het oploopt en er dood aan gaat achterlijke gek die je bent

  • NNoortje

   @trudy

   Vreselijk dat jij dit iemand wenst. Wat een lelijk mens ben jij zeg.. In feite is het waar wat er gebeurd. De ouderen onder ons worden hier tot zo ver bekend is het hardst mee getroffen. En de vergrijzing waar jaren over gesproken wordt, wordt door dit virus op een hele nare manier toch uitgedund. Laten we maar gewoon goed voor elkaar zorgen in deze akelige tijden.

 • NNellie

  Hoe dan ook we zitten ermee. De regering had volgens mij moeten besluiten na de 5e
  Besmetting die uit italle terugkwam al deze mensen in thuisquarantaine te houden.
  Zouden er nu niet zoveel geweest zijn.

  • IIna

   @Nellie
   Volkomen mee eens. Bovendien lijkt het erop dat besmette mensen gewoon nog deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Regelmatig kom ik mensen tegen – letterlijk – die maar wat van zich af hoesten. Ik zou zeggen, mensen: hoesten, niezen? neem je verantwoordelijkheid.

  • HHelemaal mee eens. Ook ik supermarkten wordt wat afgeblaft!

   @Ina

  • SSandra

   @Nellie mee eens ze zeiden dood leuk moeten thuis in caretaine maar kunnen gerust hun boodschapje doen nou van af toen ben ik niet meer bij de winkel geweest heb zelf copd dus vermijd dat soort dingen nu het liefst heb e geen zin in en al helemaal wil ik niet onbewust mensen gaan aansteken hier is advies bij verkoudheid hoesten etc binnen te blijven en daar houd ik me gewoon aan maar je hebt gelijk

  • DDiana en Ron

   @Sandra

   Vind ik erg voor u copd , veel sterkte !!
   Met eigen ogen vaak gezien wat dat inhoud ,en ik werk zelf in de zorg .
   Vreselijk. Nogmasls sterkte xx

 • OOtira

  Mijn kinderen wonen in Italië en snappen niet dat wij hier zo laks omgaan met het Coronavirus. Twee weken geleden was er in Italië nog niet veel aan de hand, behalve in Lombardije en omgeving en moet je nu zien: totale ontreddering en grote paniek in het hele land maar wel actie. Mijn dochter voorspelt dat, als wij zo tolerant blijven wat dit virus betreft, wij binnen twee weken dezelfde kant opgaan als in Italië. Ik geloof haar en neem mijn maatregelen.

  • HHenk

   @Otira
   Helemaal mee eens regering is laks en nalatig

  • HHenny

   @Otira
   Onze regering is laks en nalatig met nagenoeg alles. Wat.ze moeten doen ze niet. Zitten er alleen voor zich zelf. Incompetent zooitje .

  • RRia

   @Otira

   Helemaal mee eens de regering is laks

 • LLiesbeth

  Lieve mensen wordt toch wakker. Dit hele corona virus is een opgezet plan. De mensen worden bang gemaakt en zullen straks naar het vaccin grijpen wat ze verplicht willen maken voor inenting. In dit vaccin zal weer het een ander zitten wat ten kostte van de mens zal gaan. Dit zal de overheid er niet bij vertellen daar zij hier belang bij hebben. Als je statuten naleest zul je zien dat er voorgaande jaren ook vele mensen gestorven zijn aan verschillende ziekten. Laat jullie niet manipuleren, Let op naar wat er gezegd wordt en vooral de handelingen en ga zelf op onderzoek uit. Heel veel succes en wijsheid.

  • WWilma

   @Liesbeth
   Wij zitten de hele tijd te denken, wie gaat er weer goed verdienen aan dit virus.
   En hier is onze oplossing.
   Ik deel je mening.
   Fijne dag

  • EEd de Groot

   @Wilma… je bent echt stapelgek en zeer onverantwoordelijk bezzig. Schaam je.

  • JJozef

   @Ed de Groot

   Jij mag leren mensen in hun waarde te laten ongeacht ze doen / schrijven of reageren.

  • WWesthein

   @Liesbeth dit vermoeden hadt ik al lang en de staat werk hier aan mee

  • Yyorick

   @Liesbeth

   wat een kletskoek, ongelooflijk.
   Is de aarde ook plat? Heeft de maanlanding nooit plaatsgevonden?
   Niet alles is een complot.

   Ik ben benieuwd:
   Wat voor belang heeft de overheid volgens jou bij een vaccin wat verplicht moet worden gemaakt? Dit kost alleen maar heel veel geld…

  • AAndrea

   @Liesbeth helemaal mee eens met wat je schrijft.

  • JJust

   @Liesbeth
   Vraag aan redactie , lijkt het u verstandig dit soort reacties te plaatsen juist in tijden waarin ook beroep wordt gedaan eigen verantwoordelijkheid om dit ( wereld)wijde gezondheidsprobleem het hoofd te bieden. Zoals te zien in reacties zijn er , relatief misschien niet veel maar getalsmatig naar lijkt (te) veel mensen die de paranoïde wartaal waarvan hier sprake niet op waarde weten te schatten ..

  • JJosé

   @Liesbeth als ik jou was zou ik mijn aluminiumhoedje snel opzetten, dan overkomt jou vast niets.
   Antivaxxers…geen woorden voor. Ja mensen gaan dood aan allerlei ziektes, in het algemeen niet aan vaccins.

  • AAns

   @Liesbeth
   Ik hoop dat je er van gespaard blijft….

  • NNellie

   @Liesbeth
   Weer iemand die denkt dat de farmaceutische industrie het virus de wereld inhelpt om er zelf beter van te worden?
   Belachelijke theorie van groep mensen die elkaar gek maakt…

  • LLiesbeth

   @Liesbeth

   Ik heb nergens geschreven dat dit virus geen mensen zal treffen, ook mij niet! Ook ik houd rekening met andere personen en mezelf. Ik wel geschreven dat er meer aan de hand is .Laat de angst niet de overhand hebben,

  • RRob

   @Liesbeth
   Helemaal gelijk kijk de walgelijke serie pandemic op netflix dan weet je toeval bestaat niet..nu niet nooit niet dit is de wereld orde gemanipuleerd en geregeerd door big pharma bankiers military industrieel complex..

 • MMarian

  Waarom denkt Nederland altijd dat we het beter weten dan anderen landen.
  Dat lakse gedoe hier altijd.
  In andere landen werden evenementen in een noodtime geschrapt, maar bij ons kan er weer niks kwaad.
  Nee dat zie je nu. Het aantal besmettingen vliegt omhoog. En maar blijven zeggen dat het meevalt.
  Gisteren in Nieuwsuur hele anderen berichten gehoord.
  Er wordt nu al gezegd dat wij dezelfde kant op gaan als Italië binnen 14 dagen als er geen scherpere maatregelen komen.
  Maar er is nog niks aan de hand hoor.

  • MMerel

   @Marian

   Groot gelijk.
   Ik ben het volkedig meeeens.

  • KKlarenbeek

   @Marian

   Ben het met je eens volgend jaar kunnen wij het klootjes volk er nog meer voor boete want dan is er weer een in de schatkist omdat ze nu moeten compenseren voor de bedrijven die nu verlies lijden.

 • DDaniel

  Ik ben akkoord . Ze moeten schamen.

 • NNanouk Faken

  Lekker systeem weer. Hierdoor gaan mensen die niet goed verzekerd zijn en hun eigen risico niet kunnen betalen minder snel naar de huisarts of GGD bellen. Dit is een situatie die volgens mij gewoon door stichtingen, overheid etc. Vergoed zouden moeten worden. Hoeveel geld gaat er naar andere landen als er rampen zijn. Niet dat ik daar niet achter sta, maar de overheid en farmaceuten verdienen hier weer lekker aan. Dat terwijl hun verantwoordelijk zijn voor het indammen van het virus. Pfff volg het via een buitenlandse site, want hier in Nederland maken ze er een potje van moeten eerst 1000en mensen ziek of dood voordat ze er wat mee gaan doen? Wel lekker makkelijk weer allemaal. Dit had niet zo uit de hand hoeven lopen, als ze gewoon meteen actie hadden ondernomen. En maar denken dat de burger zelf wel thuis blijft als ie symptomen heeft, wat zoals gezegt werd meestal gewoon de griep is. Kap met die bullshit we zijn goed voorbereid. Gezin wat in quarantaine zat zou maandag getest worden door de GGD maar schorten waren op dus werd woensdag. Kids mogen gewoon naar buiten en boodschapoen doen. Zet het leger in om die mensen boodschappen te brengen. Daar betalen we toch belasting voor? Of is het belangrijker om Iran aan te vallen? Jullie creëren chaos. Geloof me. Mond kapjes handel niet te krijgen. Testen te weinig, ziekenhuis personeel te kort omdat jullie overal op bezuinigen. Wat een krom land zeg. Pfff neem een voorbeeld aan Italië, Spanje, Griekenland en Oostenrijk. Gewoon alles 2 weken dicht en dan kan niemand elkaar meer besmetten controle bij vliegveld en grens. Er zijn 28 besmettingen waarvan de bron onbekend is. Het virus van China is al gemuteerd. Die in Italië is anders. Doe er wat aan en wacht niet af. Want zo gaat het er wel heel erg op lijken dat het wel makkelijk is om de oude en zieke mensen de dupe te laten worden.

  • AAnja

   @Nanouk Faken

   Ik geef je helemaal gelijk hierin.

  • RRoos

   @Anja u hebt helemaal gelijk .ze houden zich liever bezig met asielzoekers als eerste naar Nederland te krijgen .dat ze zich maar eens om onze mensen bekommeren.halen 1500 kinderen hiernaartoe wie gaat ze grootbrengen wij van ons belastings geld nu zijn ze wees en als ze hier zijn hebben ze opeens familie .nee Nederland is niet meer een land om trots op te zijn sorry .

  • YYv

   @Roos

   Wees blij dat jijzelf niet geboren bent in Syrië. Het lot bepaalt waar jouw wieg staat. Wij hebben hier nog steeds veel betere voorzieningen dan de kinderen daar in de kou.

  • MMette

   @Roos apart hoe er van het Corona virus toch weer een hatelijke uiting naar vluchtelingen gemaakt kan worden. Dát is wat me stoort aan dit land. Ik denk dat we er goed aan doen elkaar te helpen en niet haat te zaaien of paniek. Hygiëne in acht nemen, niet naar ouderen toe gaan als je zelf klachten hebt en goed nadenken voordat je hele drukke evenementen gaat bezoeken.

  • KKristel

   @Roos

   Toch apart hoe die vertaling van het Corona virus naar vluchtelingen gemaakt wordt.
   Maar ik heb een idee. Ga jij anders naar een kansarm land, is hier weer meer plek voor dankbare vluchtelingen die een veilig leven op kunnen bouwen. Je bent toch niet meer trots op Nederland dus win win situatie.
   Soort uitwisselingsproject alleen kom je dan gewoon niet met hangende pootjes terug naar Nederland.
   Ben je direct die Corona gekte ontvlucht hier

  • MMadelieveke

   @Nanouk Faken

   Dit is toch altijd zo.. Waarom is het nu opeens een probleem? Het eigen risico is er met een reden (juist, om het zorgstelsel niet te overbelasten). Hadden we ook eerder iets van kunnen vinden… (Iemand die te lang doorloopt met klachten en een burn-out ontwikkeld kost ook veel meer dan wanneer er op tijd ingegrepen was enz enz)

 • JJ

  Laten ze de rokers maar meer laten betalen want die hebben de meeste zorg nodig.
  En de niet rokers minder premie laten betalen

  • NNanouk Faken

   @J
   Niet alleen mensen die roken zijn ziek. De beste vriendin van mijn moeder heeft nooit gerookt of gedronken en is aan een zeer zeldzame longkanker overleden. Dus erg krom deze gedachten.

  • SSonja

   @J wat is je naam ?

  • EEsther van Nuland

   @J

   Das zooooo’n onzin. Ik heb nooit gerookt, mijn moeder rookt als een ketter. Toch gebruik ik heel veel zorg en zij helemaal niet. Raar he dat het ook wel eens anders kan zijn..

  • DDaniel

   Ik ben met je eens ik rook ook , en betaal ik hetzelfde.

  • CCokkie

   @J
   Je moet de rokers niet over een kam scheren. Want die rokers brengen geld in het latje van de overheid. Dus die rokers betalen ook mee.

  • NNico de Groot

   @J
   Rokers betalen al meer dan genoeg extra (accijns). Ik rook trouwens niet!

  • MMadelieveke

   @J Dat zou idd DE oplossing zijn voor de stijgende zorgkosten. Oog om oog! Moet wel de hele AVG op de schop en de overheid overal inzicht in. Want autorijden is risicovol, dus meer dan 100 privekilometers per jaar = premiestijging! Minder dan, wat zullen we doen…, 5 uur bewegen per week is: premiestijging. Teveel zout, te weinig vezels, te veel suiker, te weinig water… Allemaal Fout! En alle richtlijnen wijzigen uiteraard jaarlijks dus een hele administratie! De overheid moet dat pp dan allemaal registreren en doorbelasten! 4 uur kinderopvangtoeslag berekenen is al een hele klus voor ze dus ik ben benieuwd! Maar: het zou idd echt het ei (max 1 per week!!) van Columbus zijn!

  • SShar

   @Madelieveke Nee hoor geen mensen voor de administratie bij te houden kost teveel geld!
   We willen toch allemaal High Tech en SF? Gewoon een chip in je bil. Dan wordt alles automatisch van iedereen geregistreerd. En einde van de jaar afgerekend. Simpel!!

  • JJm

   @J dan mensen die drugs drank vet eten en verkeers idioten ook extra laten betalen en gedetineerden.
   Alles altijd op de rokers gooien lekker makkelijk

  • TTom

   Wat een dom gezwets. Rokers leveren per saldo juist meer op dan ze kosten. Denk aan de belasting die erop zit en ze leven korter dat scheelt enorm aan AOW en pensioenen. Ik zou zeggen Google het even.

  • Rrys

   @J
   Jij durft, bepaal jij wie wat moet gaan betalen. Ze kunnen beter jou eens goed onder de loep nemen, want volgens mij spoor jij helemaal niet. Dit kost de maatschappij nog meer geld.
   Kijk eerst maar eens heel goed naar het kostenplaatje voordat je zulke onzin schrijft.

  • FFien

   @J
   Ongelofelijk jou reactie … altijd de rokers … wat dacht je van de mensen die heel veel drinken … is dat dan gezond …. zouden dan toch ook meer moeten betalen … toch ?

  • PPetra

   @J
   waarom moeten de rokers nou weer gediscrimineerd worden, wat een belachelijk reactie, ik ben zelf ook 2 x chronisch ziek en heb dus kans om het corona virus te krijgen dus daarom moet ik maar stoppen met roken ????? stoppen de mensen dan ook met drinken, nee dat doen ze niet.

 • WWim Thibaudier

  De zorg is belachelijk duur in Nederland. Het lijkt wel alsof wij het domste jongetje van de klas zijn en vraag blijven betalen. De hoogste zorg kosten, we betalen ook het meest aan de EU.. En niemand zegt iets we prikken het gewoon net als een schaap dat naar de slachtbank gaat.. GENOEG IS GENOEG.

  • JJohanna

   @Wim Thibaudier aan de ene kant ben ik met u mee eens, ja het is duur, maar aan de andere kant het is ook best wel goed geregeld hier. In had huidkanker gehad, naast mijn oog/neus, in buitenland bv Polen kostten voor de ingreep die ik heb gehad zouden rond 2500€zijn, in NL heb ik 56€eigen risico betaald, en was zelf plastische chirurg mee bezig met mijn gezicht. Mijn moeder moest 1,5 jaar wachten voor heupoperatie, met veel lijn en moeite met lopen, ik denk niet dat in NL zou dit van toepassing zijn. Dus zo erg is het in NL ook weer niet . Je krijgt wel wat voor terug mocht het nodig zijn.

  • GGera Boekelo

   @Wim Thibaudier
   Het is ook nooit goed hier in Nederland klaagland. Leer eens waarderen wat hier wel allemaal kan en is. We leven in een paradijs hier maar velen zien dat niet. Iedereen die klaagt over wat er toch allemaal niet deugt zou eens in de schoenen moeten staan van iemand die in een arm land woont.

  • Hhar

   @Gera Boekelo

   Juist en die heeft geen schoenen en veel leed

   De mensen waarderen hier juist wel wat ze hebben maar Rutte
   brengt Nederland langzamerhand naar de Afgrond.
   Helaas moet ik dit echt concluderen boven de 45.000 euro is het koek en ei en hoger tot een ton nog meer koek en ei.
   Maar lager wordt er een ander senario gecrieerd, namelijk
   Maar nu komt het, in % hoe hoger het salaris hoe meer inkomen.
   Maar tegen het minimumloon waar velen van moeten leven is dit niet meer mogelijk al doet de regering alsof dit in deze tijd van 2020 met hoge zorgkosten voor deze groep nog mogelijk is.

  • EEd de Groot

   @Wim Thibaudier. je weet niet wat je zegt. De zorg is helemaal niet duur. Ik woon in een land waar ik 400 euro per maan betaal, en er is minder inclusief dan in nederland. Weet je wat de pharmaceutische maffia rekent voor medicijnen, en wat hun winsten zijn? De staat zwoegt om afspraken te maken met die lui, dat is pas erg.

  • TTie88

   @Ed de Groot
   Dat de pharmaceutische maffia zoals je zegt veel geld opstrijken met het fabriceren van medicatie klopt gedeeltelijk, wat denk je van de ontwikkeling en onderzoekskosten in 3 fase’s?
   De tijd die er overheen gaat voor er daadwerkelijk gezegd mag worden of iets werkzaam is, dan wel aangetoond in meer dan 2-voud.

 • LLidy

  Ik vind dat de hele zorg weer terug moet naar de staat , we betalen absurt veel belasting in dit land en daarom hoort de zorg bij de staat

  • JJan

   @Lidy. Dat moeten ze zo vlug mogelijk. Naar de staat doen

  • HHennie

   @Lidy,
   Ik ben het helemaal met u eens, ik betaal mij kngans aan premie en eigen risico en toch moet ik nu bepaalde, voor mij noodzakelijke medicijnen, zelf betalen. Het klopt gewoon niet meer en de zorgverzekeraars hebben veel en veel te veel macht gekregen.

  • NNick

   @Lidy
   Heb je dan het idee dat de zorg goedkoper wordt? Of zullen de belastingen dan gewoon omhoog gaan?
   Even voor je beeldvorming: de zorg zal nooit meer goedkoper worden. Waarom niet? We worden steeds ouder en er is steeds meer te behandelen/genezen.
   Maar of het nu uit premie of belasting wordt betaald… het blijft even duur.

  • TTie88

   @Nick

   Precies wat jij zegt!

  • FFien

   @Lidy
   Hier ben ik het helemaal mee eens !!!

 • DDrM

  Gaan volgend jaar de zorgpremies en het eigen risico exploderen, mocht het Coronavirus ons zorgstelsel overbelasten, zoals dat nu in Italië het geval is?

  • JJezusredt!

   @DrM
   Zoals het er nu naar uitziet valt het nog best mee. Echter, als Nederland ook een open haard krijgt zoals in Italië, dan zal er vastwel iets met de premies gebeuren. Of de overheid maakt meer geld vrij voor de zorg.
   Wie weet.
   Helaas ben ik nu ook ziek met koorts dus wellicht vaarwel haha.

  • BBart Koenraadt

   @DrM

   Voor zulke soort ‘situaties’ hebben zorgverzekeraars gelukkig reserves. Die kunnen ze dan bij onvoorziene omstandigheden inzetten om de premies betaalbaar te houden.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.