Heb ik het coronavirus (gehad)?

Koen Kuijper 812 reacties
Corona symptomen

Inmiddels zijn er al duizenden geregistreerde besmettingen van het coronavirus in Nederland. Het daadwerkelijke aantal ligt fors hoger, want lang niet iedereen wordt getest. De kans is zelfs groot dat veel Nederlanders niet of nauwelijks hebben gemerkt dat ze besmet zijn geraakt.

Maar hoe weet je of je corona hebt gehad en wat zijn de symptomen? Op deze vraag probeer ik hieronder antwoord te geven, waarbij gebruik is gemaakt van informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Test

De enige manier om te aan te tonen of je besmet bent geraakt met het coronavirus is door middel van een speciale en erkende test. Een arts bepaalt of iemand met klachten wordt getest. Hierin worden de RIVM-richtlijnen gevolgd.

Het testbeleid is er nu op ingesteld dat lang niet iedereen meer wordt getest, omdat er simpelweg niet genoeg tests zijn voor iedereen met klachten. Mensen die nog wel worden getest zijn vooral zorgmedewerkers en kwetsbaren die meer risico hebben op een ernstiger verloop van de ziekte.

Besmet geweest?

Er zijn verder tests die na genezing kunnen aantonen of je al besmet met geweest met COVID-19. Hierbij wordt gekeken naar de antistoffen in het lichaam. Om voor deze test in aanmerking te komen moet je bloeddonor zijn. Deze test kun je niet zelf thuis uitvoeren en is bovendien anoniem.

Symptomen corona

Koorts en een droge hoest zijn verreweg de meest voorkomende symptomen bij een besmetting van het COVID-19 virus. Corona zonder koorts komt voor, maar gemiddeld in slechts iets meer dan 10 procent van de gevallen.

De klachten bij het coronavirus beginnen gemiddeld 5 tot 6 dagen na besmetting, met soms uitlopers tussen de 1 en 14 dagen.

Overzicht

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft onderzocht welke verschijnselen het meeste voorkomen bij patiënten die zijn besmet met het coronavirus:

Klacht / symptoomPercentage gevallen aanwezig
Koorts (> 38 graden) 87,9%
Droge hoest 67,7%
Vermoeidheid 38,1%
Opgehoest (kleverig) slijm 33,4%
Benauwdheid en kortademigheid 18,6%
Gewrichtspijn 14,8%
Keelpijn 13,9%
Hoofdpijn 13,6%
Koude rillingen 11,4%
Misselijkheid of overgeven 5,0%
Verstopte neus 4,8%
Diarree 3,7%
Bloed ophoesten 0,9%

Let op: Houd er rekening mee dat veel van de bovenstaande symptomen ook kunnen wijzen op andere ziekten en aandoeningen, zoals de griep, verkoudheid of hooikoorts.

Verschillen

Overzicht van de verschillen tussen Covid-19, griep en hooikoorts:

Coronavirus symptomen

*De griep en hooikoorts kunnen wel astmatische klachten opwekken en daarmee indirect resulteren in kortademigheid of benauwdheid.

Disclaimer

Er is nog veel onbekend over het coronavirus, de symptomen en het verloop van de klachten. Daarom raden we je aan om alle gezondheidsadviezen van het RIVM te bekijken en op te volgen.

Hooikoorts

Hooikoortsklachten kunnen de komende tijd weer gaan toenemen bij veel mensen. Uit de infographic hierboven kun je goed zien dat er deels overlap is tussen de symptomen van hooikoorts en die van het coronavirus. Denk aan:

 • Een loopneus
 • Een verstopte neus
 • Hoofdpijn

Er zijn ook belangrijke verschillen: jeuk en tranende ogen worden namelijk niet veroorzaakt door het COVID-19 virus. En koorts is juist weer geen hooikoortsklacht, terwijl dit wel in bijna 9 op de 10 gevallen voorkomt bij corona.

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) adviseert mensen die gevoelig zijn voor pollen, eerder te beginnen met hooikoortsmedicatie. Dat kan ongerustheid voorkomen.

Verlies reuk en smaak

Er zijn gevallen bekend van mensen met het COVID-19 virus die hun reuk en smaak kwijt zijn, maar zich relatief gezond voelen, schrijft de New York Times.

Hoewel dit nog niet in de richtlijnen staat bij de symptomen, wordt hier momenteel wel veel onderzoek naar gedaan. Het RIVM meldt dat je bij verlies van reuk en/of smaak dit kunt melden bij de huisarts.

Wat moet je doen bij klachten?

Denk je dat je besmet bent met het coronavirus of ervaar je klachten, zoals koorts, hoesten, keelpijn of neusverkoudheid?

Dan geldt het volgende:

 • Blijf thuis.
 • Mijd sociaal contact.
 • Beperk bezoek aan kwetsbare personen.
 • Bel alleen met de huisarts als de klachten verergeren (koorts > 38 graden Celsius en moeite met ademhalen) en je medische hulp nodig hebt.

Voor meer informatie en richtlijnen kijk je op de website van het RIVM.

Wanneer ben je genezen?

Je bent genezen als je je beter voelt en 24 uur lang geen gezondheidsklachten meer hebt gehad. Dan kun je anderen niet meer besmetten. Je draagt het virus niet meer bij je.

Belangrijk: het feit dat je genezen bent, betekent niet dat de richtlijnen van de overheid en RIVM niet meer voor jou gelden, zoals de 1,5 meter afstand bewaren met anderen. Houd je dus ten allen tijde aan de geldende regels.

Verloop

De meeste mensen met milde klachten genezen na een paar dagen. Mensen met ernstige klachten en die in het ziekenhuis zijn opgenomen, hebben vaak meer tijd nodig. Soms zelfs weken.

Thuisquarantaine

Nogmaals: mensen met verhoging of verkoudheidsklachten, zoals hoesten of een neusverkoudheid, moeten thuisblijven en alle sociale contacten vermijden, voor zover mogelijk is.

Verder is het belangrijk om 2 weken in thuisquarantaine te gaan als je in direct contact bent geweest met iemand die is besmet met het coronavirus maar zelf nog niet ziek bent. Dit geldt bijvoorbeeld als je partner positief is getest, maar als je zelf nog geen symptomen vertoont.

Heb je even genoeg van al het (negatieve) nieuws?

Zorgwijzer heeft ook een overzicht gemaakt met alle goede en positieve ontwikkelingen omtrent het coronavirus wereldwijd.

812 reacties

 • RRob

  Hallo allemaal, ik zie dat er heel veel
  mensen toch wel redelijk veel dezelfde symptomen hebben. Ik ben Rob en 47 jaar. Ik deel hier mijn verhaal omdat ik zelf ook in de eerste weken opzoek was naar antwoorden en ervaringen. Op 10 Maart om 06.00 aangeklopt bij het ziekenhuis naar aanleiding van enorme druk op de borst. Geen koorts, niet hoesten, niet verkouden of benauwd. Aangezien ik anderhalf jaar geleden een hartaanval heb gehad, ben ik ook meteen naar het ziekenhuis gegaan. Daar hebben ze mijn hart onderzocht en die was gelukkig in orde. Tevens hadden ze een foto van de longen gemaakt. Hierop was een luchtweginfectie te zien. Echter verklaarde dat, volgens de arts niet die enorme druk die ik op mijn borst voelde. Ik vroeg om te testen op Corona maar dat deden ze niet. Want volgens de arts was het geen Corona. Hoe ze dat weet, geen idee. Dus ik werd naar huis gestuurd. Bij erger worden moest ik de huisarts bellen. Het bekende verhaal. Maar toen sloeg de angst en paniek toch bij mij toe. Mede door de berichtgeving in de media over Corona. Tevens val ik onder de risicogroep met de hart- en vaatziekte, waardoor de angst alleen maar nog verder toeneemt. Dit komt het herstel zeker niet niet ten goede. Maar ja, mentaal even de knop omzetten is lastig. Dus ik ging zelf op onderzoek uit om te kijken of ik Corona heb of niet. In de eerste 2 weken, na het ziekenhuis bezoek, had ik een droge mond en een brok in de keel. Ook de druk op de borst was er nog steeds, die vooral bij inspanning erger wordt. Mijn hartslag was tussen de 85 a 95 met niets doen. Bij enige inspanning ging de hartslag naar 110 / 120. De bloeddruk was in die twee weken gemiddeld hoger dan normaal. Onderdruk tussen de 95 en 105 en bovendruk tussen de 145 en 155.
  De temperatuur schommelde tussen de 36.8 in de ochtend tot 37.7. Toen na ongeveer 14 dagen 3 dagen hogere temperatuur gehad rond de 38.3 en ‘s-nachts meer zweten. Maar niet hoesten, niet verkouden en niet benauwd. Plots kwam er een verandering. De temperatuur ging gemiddeld genomen omlaag naar maximaal 37.5. Ook de hartslag ging gemiddeld genomen naar rond de 80 of zelfs nog lager. Ook de bloeddruk ging gemiddeld genomen omlaag. Onderdruk tussen de 65 en 85 en de bovendruk tussen de 105 en 125.
  De saturatie houd ik ook in de gaten en ligt gemiddeld tussen de 95 (‘s-nachts) en 98 (overdag). Tegelijkertijd voelde ik sindsdien vooral ‘s-nachts een brandend gevoel op de borstkas en onderaan de borstkas, maar ook op/rond mijn buik. Verder heb ik zeurende pijn rondom mijn lever. Dit komt en gaat, maar altijd wel aanwezig. Ook heb ik spierpijn tussen mijn schouderbladen. Ik heb een bloedonderzoek laten doen en er waren inderdaad lichte verhogingen te zien van de lever en de bezinking. Volgens de huisarts is dit niet echt verontrustend. Hij vond het wel verstandig om binnenkort het bloed weer te laten onderzoeken om te kijken of deze waarden zijn veranderd. Eten en drinken doe ik goed. Overal wordt dan ook aangeraden om minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Het brandende gevoel rondom de borstkas/longen heb ik nu zo’n 7 dagen. Geen idee of dit aangeeft dat je dan een beetje herstellende bent. Ook weet ik niet wat je het beste kan doen. De druk op de borst lijkt wel iets minder te worden evenals de droge mond en de brok in de keel. Ik lees dat meer mensen dit branderig gevoel hebben of hebben gehad. Ik ben dan ook benieuwd naar jullie reacties van het verloop hiervan. Hier en daar lees ik dat het herstel best lang kan duren.
  Ik zal ook mijn verloop updaten. Zo kunnen we met elkaar ervaringen uitwisselen en elkaar helpen, wat in deze periode erg fijn is. We moeten hier met zijn allen doorheen en vooral ook positief blijven, hoe moeilijk dat in deze periode ook is.

  • MMarc

   @Rob

   Hoi Rob,

   Nu ik je verhaal zo lees kan ik mij helemaal aansluiten met de symptomen die jij hier noemt. Ben zelf al sinds 8 maart bezig en het kwakkelt heel de tijd heen en weer. Ik weet wel zeker dat ik corona omdat we op wintersport zijn geweest, waarvan de hele groep ziek is geworden en iemand uit die groep is positief getest.

   Ik hoop dat het een keertje richting herstel gaat, zoals ik al zei kwakkelt het heen en weer. Ik heb al dagen gehad dat ik dacht oh het is nu echt weg aan het gaan, en alleen een brok in mijn keel voelde (ter hoogte van sleutelbeen). Afgelopen nacht wakker geworden met heel branderig gevoel in mijn longen, kreeg een beetje een paniek aanval omdat ik al veel over symptomen gelezen had. Je hoopt heel de tijd maar dat het niet erger wordt..

  • RRob

   @Marc

   Hallo Marc, bedankt voor je reactie. Die paniek en angst had ik ook. Nu wel wat minder maar eerlijk gezegd heb ik het nog weleens, met name ‘s-nachts, wanneer het brandige gevoel heviger is. Maar we moeten vertrouwen hebben in ons lichaam. We hebben het nu ongeveer 3 weken. Ik lees hier en daar dat het bijelkaar allemaal best lang kan duren. Gezond eten en veel water drinken. Vitamine C en een multi-vitamine nemen en rust nemen, maar ook wel wat bewegen (niet te inspannend). Dat is wat ik doe. We slaan hier ons doorheen.

  • LLia

   @Rob
   Ik ben vanaf 18 ziek met de zelfde klachten.
   Heel herkenbaar, en soms erg angstig vooral die druk op de borst.
   Ik werk in verpleeghuis, mag niet werken, kan ik ook niet.
   Ik hoop dat ik volgende week een test kan afnemen als zorgpersoneel.
   Dan ben ik benieuwd , ben nu heel langzaam vooruit aan het gaan, maar gisteren had ik ineens ook weer die druk, en verhoging.
   Maar voel mij gezegend als dit de milde Corona virus is en er zo vanaf kom.
   Voel mij zou moe ,zo moe .

  • RRob

   @Lia

   Hallo Lia,
   Bedankt voor jouw verhaal. Die moeheid was ik vergeten te vermelden maar die heb ik af en toe. Toevallig nu. Wat je zegt klopt als het een milde variant is mag je inderdaad blij zijn. Heb jij ook dat branderig gevoel rondom borstkas? Ben benieuwd wat de test zal aangeven. Geeft de test trouwens ook aan indien je positief bent of je antistoffen hebt opgebouwd? Succes met test in ieder geval.

  • CCarina

   @Rob,

   Nee de test is een momentopname en zegt of je op dat moment het virus bij je draagt. De test waarop men kijkt of je het virus hebt gehad en antistoffen hebt aangemaakt is binnen niet al te lange tijd voor de bevolking in gebruik. Ik ben zondag negatief getest en heb vandaag nog contact gehad met de GGZ omdat ik toch nog wel vragen had over de test waaronderde vraag die jij nu hier stelt. Het antwoord was dat de test een momentopname is en niets zegt of je het Covid-19 virus al achter de rug hebt of niet.

  • RRob

   @Carina
   Oké duidelijk. Bedankt Carina.

 • FFrank

  Heb ook al een ruime maand vage klachten. Eerst een schrale keel, daarna het gevoel iets in mijn luchtpijp te hebben en veel mijn keel schrapen om telkens een klein beetje taai slijm naar boven te halen. Mijn temperatuur niet gemeten maar heb niet het gevoel dat ik koorts heb (heb ik in het algemeen niet zo snel). Vooral frustrerend omdat het zo lang aanhoudt zonder veel verandering en omdat je niet weet wat het is.
  Heb geen last van hooikoorts o.i.d. Heb ook de huisarts niet gebeld omdat het stabiel blijft. Maar opvallend om te lezen hoeveel mensen soortgelijke klachten hebben!
  Mijn vrouw is rond 17 jan flink ziek geweest, twee dagen koorts en alleen maar geslapen. Veel hoesten waarbij het slijm soms omhoog spetterde. Geen neusverkoudheid. Normaal heeft ze zoiets nooit. Ik heb het vermoeden dat het virus al langer onder ons is.

  • TThea

   @Frank
   Ook ik ben rond 18 januari heel ziek geweest, m’n huisarts heeft me onderzocht en zei dat ik een bacteriële luchtwegen infectie had , na twee antibiotica kuren knapte ik pas na drie wk op .De nasleep van ademhaling en lichamelijke fitheid duurde daarna nog twee weken .Ik zeg ook dat t Corona virus er al veel langer is .

 • FFloor

  Hallo,

  Ook ik heb vage klachten. (ben 34jr) Begon 3 weken geleden met uit het niets duizelig en misselijk maar dat wel ver in de achtergrond zeg maar en ook hoofdpijn. Naar 3 dagen ben ik maar naar de dokter gegaan. M’n longen, hart ect klonk goed. Ik eet voor groot deel gezond, sport ennz. Heb een bloedtest gedaan, ook alles goed. Had er nog paar dagen last van en toen was het weg maar wel voor paar dagen en toen weer hetzelfde. Toen begon mijn zoon te hoesten(hij is 13)hij was al dagen niet naar buiten en moest 1x de deur uit, later op de dag ging die dus hoesten, dag erna begon ik te hoesten en nu zijn we dus bijna 2weken verder, hij hoest nog steeds en af ’n toe verhoging, ik prcies hetzelfde, hoest minder dan hem maar wel slijm en af en toeverhoging en hoofdpijn. Het blijft wel constant dus het word niet erger gelukkig! Nooit eedder hebben we het zo lang gehad. En valt me op hoeveel mensen dezelfde klachten hebben. Vaag hoor, die virus zal wel langer bestaan.

 • FF

  Ik kan mij typeren met iemand die, tot op heden, milde klachten heeft. Ik ben een man van mid-30 met een goede gezondheid (sportief) geen overgewicht. Omdat je niet weet of het corona is en klachten erg verschillen van elkaar vind ik het belangrijk om mijn klachten te delen.

  – Begin 7 maart. Klachten met hoesten (droge). Vol voorhoofd en drukken gevoel op de slapen. Vreemde was dat er geen slijm aan te pas kwam en was de verkoudheid zwaarder dan normaal. Brandend gevoel in de longen welke met de tijd van hevig brandend tot bijna geen klachten was.
  – Zaterdag 13 maart werden deze symptomen heviger. Meer hoesten en meer brandend gevoel nu aanhoudend. Werd nu grieperig. (duizeligheid Spierpijn hoofdpijn etc ) geen benauwdheid.
  – Maandag 16 maart: Koorts 38.2 Zware spierpijn die enkel met (veel) paracetamol licht te onderdrukken was. Druk op de longen met brandend gevoel Duizelig. Niet kunnen concentreren en afwezig. Kortom echt de griep hebben. Anders dan normaal was het gevoel en de brandende longen met druk daarop en de zware hoofdpijn.
  – Een week deze symptomen gehad. Vreemde was dat de klachten kwamen en weer minder werden. Koorts bleef wel aanhouden maar niet hoger geweest dan 38.5
  – Zondag 22 maart super blij dat de koorts weg was. Maar kon me nou niet 100% voelen of zo.
  – Maandag 23 maart stuk opgeknapt maar nog steeds niet 100% geen koorts
  – Dinsdag 24 maart keelpijn terug en hoofdpijn. Geen koorts
  – Woensdag 25 maart drukkend gevoel op de borst licht terug en nu ook achter op mijn rug bij de schouderbladen druk. Het gevoel alsof iemand met zijn vuist in je rug drukt. geen koorts
  – Vanaf die woensdag tot heden heb ik aanhoudende klachten met drukkend gevoel in de rug. Licht verkouden. gelukkig geen koorts en voel ik me redelijk fit.

  Ik heb dit nog nooit gehad. Griep of ziek duurde bij mij nooit langer dan een week. Inmiddels ben ik 3 tot 3,5 week verder.

  Het is super jammer dat je niet een test kan uitvoeren. Want op zich voel ik me gewoon goed genoeg op het drukkende gevoel na. De vraag of je Corona hebt gehad kan je dus niet verifieren.

  • PPeter sijbers

   @F

   Ik ben nu 8 dagen aan het worstelen met corona. Huisarts en arts ziekenhuis stelden dat ik 99% zeker corona heb. Jouw verhaal klinkt als het mijne. Ik had alleen geen koorts hoe heb jij je verzorging cq uitzieken aangepakt?

  • CCarina

   @Peter sijbers ja en toch kan die ene % het verschil uitmaken want zolang je niet getest ben weet je het gewoon echt niet. Ik ging zondag na weken klachten, flink ziek met koorts het ziekenhuis in. Doorgestuurd door de spoeddokter die thuis langs kwam op vermoeden van corona. In het ziekenhuis onderzocht en uit het bloed kwam virale infectie. Aan de hand van de uitslagen en vermoeden van arts in het ziekenhuis corona test uitgevoerd. Uitslag negatief.
   Ik probeer het hier echt te blijven ontkrachten. Zelfs al zeggen huisartsen dat het vermoedelijk corona is, zolang je niet getest ben is er helemaal geen zekerheid. Kan zelfs die schijnzekerheid je in gevaar brengen doordat je er maar vanuit ga immuun te zijn.

  • RRob

   @F, ik maak exact t zelfde mee als jij beschrijft, alleen dan geen koorts. Ook al 3 weken aan de gang, gaat gedeelte van de dag goed en dan weer stuk minder. Dit voelt echt niet aan als een gewoon griepje, vooral het gevoel in je hoofd of je er niet echt bij bent. Jammer dat dit soort symptomen die allemaal hier beschreven worden en aardig met elkaar overeenkomen nergens terug te vinden zijn op bv site van t RIVM.

 • Kkees

  Nu bijna 3 weken geleden begonnen met koorts -38,2- Het is sindsdien niet meer zo hoog geweest , nu telkens tussen 37,5 en 38 en dat gebeurt zodra ik in de benen ga( afwas ,strijken oid).Zit ik op de bank dan zakt de temperatuur naar normale waarden. Ben verder niet moe en hoest niet. heb in begin wel andere klachten gehad , alles in lichte mate. druk op de borst , keelpijn , neusverkoudheid, niezen. Huisarts doet niets (“uitzieken”) Hoe kun je nu weten of dit corona is of iets anders.?Herkent iemand dit? ik ben 52jr

  • Ddenise

   @kees
   ik herken dit ook heb al 2 x geen klachten gehad 24 uur maar als ik dan weer naar buiten ga en wat doe dan krijg ik savond weer een terug slag met verhoging en druk op borst dus de regel 24 uur klachten vrij vind ik geen goede regel

 • SSl

  Hallo allemaal
  Hier sinds vorige vrijdag begonnen met koude rillingen hartkloppingen geen koorts. Verminderde eetlust.Nu al een dag of 2 heel de tijd koud hartkloppingen meestal savonds als ik lig maar nu ook een enorme druk op mijn linkerborst en in het midden waar de slokdarm zit precies of het in brand staat en kort van adem en lichte hoest. Zeer angstig gevoel . Wel al bij de dokter gwst die zij dat ik nog genoeg zuurstof in me lichaam had en terug naar huis gestuurd.

  • Ddenise

   @Sl

   hoi heel herkenbaar , loop er inmiddels 2 weken mee ga nu me derde week in dacht dat het beter ging maar inds gister lijkt het wel opnieuw te beginnen ik heb ook diare spierpijn hoofdpijn

  • SSl

   @denise
   2weken al hopelijk gaat dit snel over. Heb wel de indruk als ik hier stofzuig of beetje aan de kant doe dat de druk in me borst en die branderigheid erger is en dan panikeer ik nogal snel wat natuurlijk niet goed is.

 • Ssyl

  Hallo beste mensen.

  Inmiddels een week verder buiten de temperatuurschommelingen ,het kuchje.de hoofdpijn en het intens moe zijn blijven mijn ogen branden concentratie 0,0 en duizelig licht gevoel in mijn hoofd wie herkent dit groetjes Syl

 • DDora

  Ik ben al weken aan het kwakkelen. Geen koorts wel rilligerig. Loopneus, hoesten regelmatig hoofdpijn af en toe spierpijn en u drukkend gevoel op de borst. Ik ben bekend met brochitis en heb pufjes. Het gevoel dat ik slijm niet opgehoest krijg.

  • EEdwin

   @Dora
   Dora ik heb precies hetzelfde loopneus, snotterig al bijna 4 weken nu begon met niezen en een loopneus na een week leek het over toen begon het hoesten wat me longen uit me lijf hoesten leek, daarna weer snot en loopneus pijn van het hoesten en nu na 3 a 4 weken het gevoel dat er slijm in de bovenkant van mijn longen zit wat er niet uitkomt, het lijkt alsof ze met een plantenspuit in mijn longen vocht spuiten zo’n raar gevoel wat benauwdheid geeft. heb ook pufjes voor bronchitus maar die doen niks tegen dit rare gevoel…

 • Ddenise

  hoi

  het begon met wat lichte griep klachten verhogen tot 38c hoofdpijn suf moe , toen knapte ik op 2 dagen binnen gbleven geen klachten maar ineens kwam het heel benauwd druk op borst en weer verhoging diaree hoesten heb huisarts gebeld want was echt heel benauwd en antibiotica gekregen nu na een week is die op en begin ik weer verhoging te krijgen en druk op me borst en benauwdheid komt weer het is nu totaal al meer is 2 weken heeft iemand ook deze ervaring hoop dat ik er bijna doorheen ben maar maak me zorgen dat het toch ineens weer erger zal worden.

 • CC

  Ik vraag me af of mensen met chronische hyperventilatie zoizo dus al kortademig hier meer last van kunnen hebben of het sneller covid 19 kunnen oplopen .

 • SSabine

  Na 3 weken thuis met symptomen covid-19 kan ik maandag opnieuw aan het werk.
  Gisteren nieuwsbericht gehoord dat ik de eerste maanden zéker immuun ben.
  Mag ik in het paasverlof bij m’n dochter op m’n kleinzoon passen?

  • Ccarina

   @Sabine
   Dat je symptomen hebt van Covid-19 betekend niet automatisch dat je hiermee besmet bent geweest. Zolang je niet getest bent is het , zoals bij heel veel hier , speculeren. Daarin schuilt het gevaar dat mensen denken het virus gehad te hebben en ze denken immuun er nu voor te zijn. Ik lees hier ook verhalen dat huisartsen door de telefoon aangeven dat ” het wel corona zal zijn ” wanneer mensen hun klachten doorgeven. Maar corona en griep lijkt zo verdomde veel op elkaar dat enkel een test dat kan uitsluiten.
   Afgelopen periode had ik dezelfde soort klachten als de meeste hier : in het begin snotterig , vaak hoofdpijn en van het weekend misselijk, flinke koorts , drukkend gevoel op borstkas en alsof er een klem om mijn keel zat. Knallende hoofdpijn en kon amper slikken van de keelpijn. Vanwege chronisch ziektebeeld belde mijn man de huisartsenpost die me gelijk doorstuurde naar het ziekenhuis op corona verdenking. Ook de arts in het ziekenhuis dacht dit. In het bloed was een virale infectie zichtbaar en er werd een coronatest gemaakt. Die bleek negatief en ik had / heb dus griep.

   Moraal van dit verhaal; heel veel mensen gaan denken corona gehad te hebben en immuun er voor te zijn, al dan niet tijdelijk.
   Dus zolang er niet getest is kan niemand zeggen corona te hebben.

 • AAnoniem

  Sinds maandag ook droge keel en licht hoestje, ook heel erg vermoeid en af en toe benauwd. Gisteren lichte verhoging 37.7 en nu weer 37.2. Ook lichte spierpijn. Kunnen dit klachten van Corona zijn?

  • CClaudia

   @Anoniem dat kan het zeker, zo begon het bij mij ook, klachten zijn zeer wisselend, zo was mijn temp 36.8 en ineens schoot het door naar 37,8 tot soms 38.2. Om vervolgens weer snel te dalen. Is nu 2 dagen verder, heb nu keelpijn erbij, droge hoest wat steeds frequenter komt en spierpijn overal. Wat ik ook merkte is dat ik gehaltballen met mosterd zat te eten, om vervolgens de mosterd gewoon niet te proeven. Maar goed, zou best kunnen dat je het hebt hoor

  • MMiranda Blom frings

   Smaak en reukvermogen kwijt raken is 1 van de eerste symptomen van het coronavirus

  • MMarianne

   @Miranda Blom
   Ik heb ook geen reuk geen en smaak meer, maar voel me prima.
   Partner heeft symptomen van Corona gehad!
   Wat zijn mijn leefregels nu, ik zit al 2 weken binnen.

  • MMarianne

   @Miranda Blom
   Ik heb ook geen reuk geen en smaak meer, maar voel me prima.
   Partner heeft symptomen van Corona gehad!
   Wat zijn mijn leefregels nu, ik zit al 2 weken binnen.

 • VVeronique Janssen

  Goedemorgen Lezers,

  Vorige jaar ben ik op een manier erg ziek geweest waarvan je indien je dit vandaag de tijd zou hebben zeer zeker de diagnose “Corona” zou krijgen. Alle symptomen waren er. Is het bekend of dit virus niet al veel ouder/langer aanwezig is? en is dit nog te testen?

  Ik ben erg benieuwd, Veronique

 • JJeroen

  @Sabby
  Wie schrijft er in Godsnaam antibiotica voor. Dit is 99.9% Coronavirus. Sterkte!

  • JJudith

   @Jeroen vandaag wilde mijn dokter het me nog geven. Heb nu 6 dagen verhoging/koorts met een hoestje die ik al lange heb. Ene dag gaat het beter andere dag wat minder…

 • SSabby

  Ik heb sinds maandag na de middag koorts die door de dag stijgt en weer daalt. Spierpijn langs alle kanten. Keelpijn, hoofdpijn dat niet stopt met paracetamol!! Ik kan gewoon niet slapen door hoofdpijn. Heb antibiotica voorgeschreven gekregen. Ik heb sinds vandaag ook nog last van kortademigheid kan gwn niet plat liggen in mijn bed. Ik slaap zo slecht door de hoofdpijn nu dit nog erbij

 • NNora

  Ik ben een vrouw in de 40 met de chronische ziekte syndroom van Tietze (ontstekingen aan de kraakbeen, meestal aan mijn linkere ribben). Vanaf 13 maart heb ik klachten en inderdaad elke keer weer een terugval! Het begon met koude rillingen en een beetje snotteren maar geen koorts. In week 1 had ik droge keel en brandende slokdarm, daarna drukkende gevoel op mijn borstkast. Het leek net of het beter ging maar in week twee bereide dat brandende gevoel zich uit naar beide longen met zware Tietze aanval ( meerdere ribben tegelijk ontstoken ( ik kon ze niet eens aanraken van de pijn). Op een dag stond ik op met benauwdheid, hoofdpijn en diarree maar nog steeds geen koorts, wel wat verhoging dan normaal in de nachten. Door de benauwdheid werd ik ongerust en nam contact op Met mijn huisarts! dat gesprek deed me goed, zeker toen hij zei als de klachten erger worden bel gerust terug. In week 3 nam de benauwdheid en Tietze gelukkig af. De nachten zijn nog steeds zwaar want ik kan niet doorslapen zonder 1000 mg paracetamol. Storende klachten zoals hoofdpijn, benauwdheid, spierpijn en druk op mijn keel komen nog steeds in lichte vorm s’ nachts terug. Vermoeidheid praat ik niet eens over!? Zodra ik me beter voel dan mag ik van mijn werkgever voorzichtig weer van huis werken en dat is nu mijn hoop. Ik wens iedereen beterschap en sterkte in deze moeilijke tijden.

 • SSanne

  Ben vrouw, 34 en val in de risicogroep. Vier jaar geleden een spontane klaplong gehad, nooit meer goed opgeknapt, gevalletje 15 antibiotica’s per jaar, veel longklachten, vorig jaar astma gediagnostiseerd. Ook ziekte van Crohn, combi zorgt voor een verlaagd immuun systeem.

  Twee weken geleden diagnose bronchtis, kuur gehad. Drie dagen na kuur HA gebeld, pijn rechterlong (die geklapt is geweest) neemt toe, voelt brandend, zit naast ruggenwervel net onder het schouderblad. Vandaag diagnose longontsteking rechts, weer kuur, maar een zwaardere. Kan niet meer plat liggen en zweet veel. Geen koorts, eerder iets lager, tussen 35,6 en 36,5. Vanavond 37,8. Nu kan ik niet slapen van de benauwdheid en pijn in rug en borst. Ben geadviseerd door vrienden om 112 te bellen als het toeneemt i.v.m. voorgeschiedenis. Is dit een beter plan dan (weer) mijn HA te bellen? Ik heb namelijk steeds meer het gevoel dat ik ‘stik’ en wat ik ophoest ziet er zo vies uit, dat wil ik niet eens beschrijven. Kleeft ook heel erg. Hoesten neemt toe, vooral bij een andere houding dan staan. Succes allemaal.

  • JJeroen

   @Sanne Ik zou zeker niet te lang wachten. De benauwdheid is echt heel erg vervelend ja. Ik heb zelf afgelopen zondag de ambulance gebeld ivm de benauwdheid. Ik raakte in paniek zo benauwd was ik. Helaas nemen ze dus enkel kritieke gevallen mee dus na wat zuurstof kon ik weer naar huis. De kortademigheid is grotendeels weg (na 10 dagen) maar nu doet mijn borstkas/ribben veel pijn. Vooral de rechterkant. Sterkte

  • LLisa

   @Sanne
   Hoi Sanne,
   Ben ook 34, eerder longklachten gehad en soortgelijke corona verschijnselen. Al 3 weken last met ups en downs van slap voelen, duizeligheid, branderigheid in longen en benauwd. Deze week was het ergste met 2 dagen niet slapen van benauwdheid en lichte verhoging. Heb contact gehad met huisarts en een ventolinpompje gekregen tegen kortademigheid. Na die 2 nachten was ik nog een keer benauwd met saturatie van 93% en na puffer schoot het omhoog naar 99%. Kan ook zijn van herstel want heb maar 1x puf gebruikt en zuurstof is nu nog steeds goed. Maar misschien helpt het. Ook handig is saturatiemeter aanschaffen (als ze nog te krijgen zijn) dan kun je je zuurstofgehalte in de gaten houden. Maar vooral aan de bel trekken als je gevoel krijgt te stikken. Veel sterkte.

 • SSanne

  @Joanne zinke

  Nee dat is onmogelijk. De eerste besmettingen waren in december in China.

 • HHanny

  Sinds 2,5 week heb ik wisselende klachten.
  Ben futloos en heb een wisselende temperatuursverhoging met koorts tot 38.9. Heb huisarts al gebeld maar moet uitzieken. Het is begonnen met koorts en keelpijn. Heb nachten dat ik wil slapen maar niet kan. Dus voel me al bijna 3 weken keiberoerd. Heb ook om een test gevraagd omdat ik in de zorg werk maar krijg die niet. Vind het wel lang duren . Hoop dat ik me vlug beter voel.

 • AAngela

  Ik ben in december flink verkouden geweest leek wel op kinkhoest moest hoesten tot kokhalzen toe ook half januari het zelfde met daarbij koorts en kortademigheid ik vraag me nu toch af of er toen niet al iets van het virus in de lucht was

 • SSimone

  Jeetje wat veel berichten.. Ik ook klachten.. Rare keel
  Meer benauwd op pijn me longen achterkant rug.
  Oren pijn vooral rechts.
  Volle holtes neme nu neusspray. Heb normaal gesproken inspanning astma en neem nu ter voorkoming elke dag ontsteking remmer puffer vd zekerheid. Zodat ik minder benauwd ben.. Maar ik loop elke dag een uur. En vandaag hielpen de puffers niet voor het eerst.. Dus was toch benauwd kwma net aan terug thuis.. Daar herstelde het zich wel snel weer. .
  Doe alles in en om huis en wandelen maar voel me toch al ruim week gewoon niet echt goed.. Beetje malaise…
  Ik wens iedereen gezondheid toe en hou vol.
  We moeten hier allemaal doorheen.
  En ik hoop dat we zo veel mogelijk met mildere klachten hier door komen.
  Maar de vraag eigenlijk als je dus astma hebt.. Beter meer uit voorzorg meer puffertjes nemen? Of ontsteking remmer puf.. En hoelang.

 • Ppeter

  voordat het allemaal begon in nederland had ik al erge last van hoofdpijn, buikpijn, diarreee, opgeblazen buik, hoestje met slijm, keelpijn en opgezette klieren, koude rillingen over de dag en een slecht slaap ritme maar slaap heel diep en spierpijn over het lichaam. Ben bij huisarts geweest daar werd ik weggestuurd met 2x paracetamol en moest maar tijgerbalsem gebruiken voor de spierpijn.

 • CCindy

  Ik heb last van kriebel in de keel, droge hoest, branderige ogen, af en toe branderig gevoel in keel en longen – vooral in de avond, gewrichtspijn (steken of branderig gevoel op huid).

  Ik heb geen andere klachten zoals koorts, verkouden etc., maar ik blijf binnen.

  Herkent iemand bovenstaande klachten? Ik heb het gevoel dat Corona zich in verschillende vormen laat zien.

  • MMichelle

   @Cindy
   Ik begon met kuchje. Kuchje werd droge hoest. Dat was vrijdag. Nu hoest ik mij een ongeluk. Tot kokhalzen toe. Af en toe branderige ogen. (Zeker weten geen hooikoorts) Gevoel dat mijn longen en luchtwegen in brand staan soms. Pijn in mijn boven rug en ribben. Steken. Gevoel van branderige huid af en toe. Sinds gisteren erg moe. Kortademig. Hoesten vooral bij beweging en praten.
   Geen neus verkoudheid. Geen koorts. Wel af en toe even soort van koud zweet aanval. Heb nu van de huisarts Codeine gekregen tegen het hoesten. Huisarts alleen gesproken, niet gezien. Zij vermoed corona.

  • MM

   @Michelle

   Ik heb zelfde klachten, alleen nog niet hoesten tot kokhalzen.
   Rest is hetzelfde.

  • CCindy

   @Michelle Heel veel beterschap, Michelle! Hoop dat je snel weer opknapt.

  • MMichelle

   @Cindy
   Dat hoop ik voor jou ook!

  • AAnnemarie

   @Michelle

   Helpt de codeïne? Ik heb nu 3 weken klachten, hoest me naar, idd vooral wanneer ik veel praat of beweeg.
   S morgens na een nacht goed geslapen te hebben voel ik me op mijn best.

  • MMichelle

   @Annemarie
   De codeine helpt een klein beetje.
   Nog wel veel hoesten maar niet meer zo erg dat ik kokhals. Ik hou me vooral rustig nu.
   Hoest inderdaad ook vooral tijdens of na veel praten en bij bewegen.
   S nachts gaat het best goed. Niet zoveel hoesten gelukkig.

  • PPatricia

   @Cindy

   Deze klachten heb ik al een tijdje exact hetzelfde,alleen de branderige ogen is de laatste tijd wat minder en heb geen branderig gevoel in de longen,maar wel pijn aan mijn longen(in het midden aan de zijkanten van mijn rug,dit heb ik nooit gehad). Als ik alle klachten hier teruglees,dan heb ik ook het idee dat dit virus veel verschillende vormen laat zien inderdaad. Ik moet overigens blijven werken zolang ik geen benauwdheidsklachten en koorts heb,want ik werk in de zorg. Verder blijf ik thuis en doen we online de boodschappen.

  • MMichelle

   @Patricia
   Je werkt gewoon door? Ik zou niet kunnen werken. Dat ben ik te ziek voor.
   Maar weet ik erger vind: je werkt in de zorg! Bel RIVM alsjeblieft. Ik heb mijn klachten voorgelegd en ondanks dat ik geen koorts heb gaan ze er wel van uit dat dit Corona is. Als jij hetzelfde ervaart zal je dus mogelijk veel mensen die je verzorgd besmetten, maar ook collega’s!
   Alsjeblieft laat je niet afschepen met: zolang je geen koorts hebt en geen benauwdheid mag je werken.
   Geen koorts betekent absoluut niet dat jij geen Corona kan hebben. Laat je goed informeren!

  • JJuul

   @Cindy
   Ik heb al 5 weken keelpijn, alsof er een brok in mijn keel zit. Af en toe pijn in mijn spieren, hoofdpijn en droge hoest. Verder geen koorts of benauwdheid.
   Soms gaat het een dag beter, dan denk ik de klachten zijn weg en vervolgens komt het weer terug.

 • Bben

  ben in februari 3 keer achter elkaar verkouden geweest, drie verschillende virussen. Geen koorts, alhoewel toch de eerste dagen rillerig, kippevel, maar niet gemeten. Zou best nog wel eens het corona tussen hebben kunnen zitten, denk ik, maar lichte klachten, irritant, maar mild.
  Maar geen test he, dus afwachten of ik antistoffen heb.
  Als je dat eenmaal weet, kun je vrijuit anderen helpen, nu kan dat niet.

 • JJoanne zinke

  Mijn man en ik zijn eind oktober 2019.heel erg ziek geweest.griep.met ik had koorts 39/5 mijn man 41/5 met longontsteking hoesten koorts.keelpijn spierpijn koude ik koorts niet kunnen eten .allebij gewichtsverlies.nu vraag ik me af.hebben we misschien het corona gehad??we krijgen trouwens de oproep van de griep prik altijd te laat .dan zijn we al ziek geweest .

 • Eelsschepers

  Ik snap het niet, eind december bij de huisarts geweest omdat mijn l.arm langs mijn lijf viel, pijn in mijn nek, armen, ind de koppen v.de schouders, sleutelbenen.
  Koortslip, neus helemaal kapot van de koorts.
  Terug naar de huisarts hij wist nietcwat het was ik kreegt tramadol waar ik haai van werd, uiteindelijk begon ik te hoesten. Gelukkig heb ik geen koorts gehad wel erg vermoeid.
  Rivm na gevraagd is di vroege covid ze begrepen mijn vraag niet.
  Ggd gebeld die zeiden nee in december was het virus niet in Nederland.
  Ik zei ik ben in Spanje geweest,
  Ik denk dat ze in paniek zijn en zeg maar nee. Slechte antwoorden Els

 • WWillie

  beste Arnold,

  druk op de borst kan bij mannen wijzen op hart en vaat ziekten.
  ga als de weerga naar een arts voor, mijn man waren we bijna te laat.

  en beter voor niets dan te laat, zelfs in deze coronacrisis

  • AArnold

   @Willie

   Ik sport redelijk veel en eet gezond dus lijkt me niet waarschijnlijk

  • AArnold

   @Willie

   En ben ook pas 26

 • SSonja

  Ik heb het wel benauwd geen koorts opmom maar heb copd wat kan ik beste doem

 • AArnold

  Heeft er iemand ook steeds druk op de borst? Want ik heb dat de hele tijd

  • LLia

   @Arnold
   Beste Arnold
   Sinds 18 maart ziek thuis,druk op de borst, wisselende verhoging tot 38.
   Hoesten, bloedneus soms korsten in de neus.
   Strakke hals gevoel soms.
   Geen ademnood.
   3x huisarts assistent advies uitzieken en bij ademnood bellen.
   Test nog niet gehad, werk in verpleeghuis, dus vanaf maandag recht op test.
   Ik voel mij anders dan anders als met griep of verkoudheid.
   Werk uiteraard niet.
   Sterkte , en hopelijk zijn wij gezegend als de corona zo verloopt.

  • AArnold

   @Lia

   Ik heb dan 36,9 dus ik weet het niet

  • TTom

   @Arnold
   Hallo Arnold,
   Ook ik heb druk op de borst en tussen mijn schouderbladen gehad. Maar alleen als ik ging liggen, en het duurde maar 1 dag. Hoesten, hoofdpijn en verhoging waren na 5 dagen alweer helemaal weg. Maar of dit Corona was, weet ik niet 100% zeker. Aangezien alleen ernstige gevallen getest worden. Ik hoop voor je dat het bij jou net zo snel weg is als bij mij.

  • AArnold

   @Tom

   Dit is nu me 2e dag maar kan door de stress komen ga morgen met de dokter bellen

 • KKim

  Hoi,

  Een paar dagen geleden proefte ik opeens nauwelijks maar was niet verkouden. Gisterochtend had ik opeens keelpijn en begon ik te hoesten (droge). Nu opeens heb ik een druk op mijn borst en ben ik al de hele dag heel moe…. geen koorts. Is dit het begin van corona???

  Mvg, Kim

  • LLisa

   @Kim

   Hele grote kans.
   Ga ajb in quarantaine

 • WWil

  Mijn klachten zijn sinds ruim twee weken en dus blijf ik sinds twee weken binnen zonder contacten. Ik heb geen koorts of hoestklachten, eerder vaak een wat lagere temperatuur, minder dan 36 graden C en vaak voel ik me koud. Wel heb ik een brandend gevoel in mijn luchtpijp, soms hoog richting keel, soms lager richting longen, toenemend in de loop van de dag en ’s avonds en ook méér wanneer ik met iemand gesproken heb. Verder soms dagen van verwardheid en een kort lontje, een gevoel van niet aangesloten zijn. Sinds gisteren heb ik ook hoofdpijn. Vannacht werd dat erger optrekkend vanuit mijn nek.
  Ik drink veel water en thee, eet zo gezond mogelijk, veel extra vitamine C, en ik ga op tijd naar bed en ik heb vertrouwen dat ik er weer gezond doorheen kom. Voor iedereen beterschap!

  • SShalex

   @Wil
   Hoi Wil,

   Nou dat heb ik nu ook. Bij mij is het nu de 6e dag. Hoofdpijn heb ik niet wel drukkend/raar gevoel in mijn hoofd. Ik heb van alles gehad. Vandaag ging het wat beter. Paar uurtjes beneden gezeten kon ik weer naar boven. Voelde me weer naar worden en ontzettend warm van binnen. Van hoofd tot middenlichaam. Koude tenen en geen koorts. Drink ook water en thee en vit. C. Merk als ik thee drink dat het daarna wat wegzakt. Heb jij dat ook?

  • CCecile

   @Wil ik heb exact t zelfde zit al sinds de 13e mrt binnen. Ondertemperatuur van 35.1 tot 35.5 en vreselijk koud terwijl het zweet op mijn hoofd staat. Droge hoest en branderig gevoel hoog in de slokdarm. Enorme hoofdpijn. Afschuwelijk daarnaast af en toe duizeligheid alsof je tegen de vlakte slaat. Sterkte iedereen

 • DDick van Beek

  Mijn moeder heeft via ziekenhuis Corona test gehad en op afdeling gelegen. Gelukkig negatief! Ik zelf verzorg mijn moeder 82 jaar oud. Zelf hoest ik droge hoest al weken had keelpijn en pijn mijn borst ( longen) af en toe ook hoofdpijn. Zo het zo maar kunnen zijn wij het in lichte vorm te hebben gehad zo ook mijn moeder deze had ook koorts en erge maagpijnen. Zij is getest op Corona maar niet of ze het heeft gehad.

 • SSema

  Hallo allemaal veel beterschap iedereen ik ben ook ziek geweest al 3 weken geleden het begin met mee keel mijn en hoest zo een hoest heb nog nooit megemaakt 5dagen was echt erg toen kon ik zelfs geen water kunnen drinken om dat prikt in mijn slok darm en zo had ik geen koorts maar wel vermoeid heid en zo nu ben ik goed maar ik heb constant hoofd pijn en heb ik geen smaak in mijn mond en reuk heb ik ook niet ik

 • EEllen Schurer

  Wij hebben 1 maand door Amerika met een camper getrokken…zijn beiden in die tijd ziek geworden koorts …heel erg verkouden. Bij thuiskomst….december…. was mijn man zijn smaak kwijt en heeft een maand op de bank gelegen met klachten en hoge koorts. Ik ben eind december en ook nog in Januari heel benauwd geweest en extreem vermoeid en droge hoest keelpijn…kortom alle klachten van corona. Tot nu toe ben ik nog niet van mijn verkoudheid af….en hoest nog steeds. Mijn man knapte pas in februari op. Nu is mijn vraag : kan het zijn dat wij zonder dat men het toen al wist besmet zijn geweest met het corona virus?. Daar wij geweest zijn waren opmerkelijk veel mensen uit China aanwezig…het houd ons bezig. Mijn man is gepensioneerd en als hij weet dat hij het heeft gehad zou hij in de zorg zijn oud collega’s willen helpen maar men test ons niet….we hebben het gevraagd.

 • Ssumeyra

  in begin had ik griep, geen koorts,geen hoest…(heel lichtjes)
  begin 3de week had ik pijn aan mijn borst en ribben, hartkloppingen verschrikkelijk.

  ii weet niet wat ik heb, durf niet naar het ziekenhuis te gaan. want moest via spoeddienst corona.heb daarna afgebeld omdat ik schrik had. is dat normaal 🙁

  • BBahar

   @sumeyra ik heb net hetzelfde. Ik was op 9 maart ziek, zonder koorts. De dokter dacht dat ik een allergie of hooikoorts had. Nu heb ik al 10 dagen last van hartkloppingen af en toe, net alsof mijn hart eruit gaat springen. Ook druk op mijn linkerborst en soms ook over hele borstkast alsof die wordt verpletterd. En ook soms steken in mijn rug juist achter de borstkast. Ik hoor meerdere mensen met deze klachten. Ik denk toch dat we dan Corona hebben want ik zou anders niet kunnen verklaren wat dit zou kunnen zijn. Ik ben nu ook terug verkouden weer

  • AAnne

   @Bahar
   Ik heb ook voornamelijk last van ribbenkast, steken en hartkloppingen. Gisterenavond voor het eerst koorts. Nu weer redelijk.. Tot nu toe valt het mee.. Ik ga, als alles achter de rug is, wel testen op antistoffen.

  • LLonneke

   @Bahar
   Hier dezelfde klachten 2 dagen wat gekucht beetje verstopte neus maar als paar dagen zo’n drukkende pijn en steken op mijn borst en tussen de schouderbladen uitstralend naar links. Temp max 37.6 dus geen koorts… buiten adem na 2 trappen lopen terwijl ik normaal 4x per week sport… misschien een milde versie zonder koorts en hoesten? Ik heb geen idee

  • PPetra

   @Lonneke

   Ik zou toch een huisarts raadplegen. Lijkt meer op hart problemen. Sterkte.

 • AAnoniem

  Momenteel dag 6 na de eerste klachten. Momenteel wordt ik gek van mijn spieren/huid het tintelt en heb stuiptrekkingen waar ik knettergek van wordt hoop dat dit van het vele bed liggen is en van de griepverchijnselen die ik gehad heb.
  Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

  • SSemma

   @Anoniem

   Begrijp me niet verkeerd… ik hoop dat ik dit enkele weken geleden al achter de rug heb.
   Maar ik lig al een tijdje na te denken, alle symptomen die hier op deze site beschreven worden .. kan ik plaatsten behalve de koorts. Eerder een lage temperatuur … tussen 35 en 36.5.
   Ik hoest sinds december en ben meermaals door de HA gecontroleerd ( tot midden februari )en zeggen dat door de sinussen zijn dat ik hoest en slijmen heb.
   Maar ik had wel een droge mond. opgezwollen keel precies een bal in de keel. Rillingen … en iets dat ik nergens gelezen heb enkel bij U.
   Het spookt al enkele dagen door men hoofd om dit gevoel weer te geven … tintelingen van de huid, vooral men armen en onder armen. Een soort van brandend gevoel, tintelend gevoel moeilijk te beschrijven, geen jeuk, maar een raar gevoel op en onder de huid van men armen…

  • OOzge

   @Semma

   Hey semma ik heb precies het zelfde en heb af en toe nog steeds er last van, dacht laats ook zou het covid geweest zijn heb zelfs endoscopie laten doen en alles zag er goed uit dus het kan zijn dat we het al hebben gehad

 • DDave

  Ik ben nu al 10 dagen benauwd. Het begon met alleen s’nachts maar nu ben ik ook overdag kortademig. Ik heb verder geen koorts of andere klachten. Ik voel mij er niet heel prettig bij.

  • JJose

   @Dave rook jij nog zou het niet astmatische bronchitis kunnen zijn, hoest je slijm op?

  • JJeroen

   @Dave Hey Dave, heb je ook een aantal dagen gehoest? Ik ben al 19 dagen extreem benauwd en er is Covid vastgesteld door de arts op de spoedpost. Helaas zonder test dus blijft onzeker. De ergste benauwdheid ging na 11 dagen weg maar heb nu een vervelende pijn op mijn borstkas. De rechter ribben vooral.

 • Ssandra

  mijn broer 2 wekenziek geweestmet symptomenvan corona .koorts hoesten moe nusinds3 dagen beter echter heeft hijzaterdag mijn moeder naar huisartspost gebracht met symptomen vancorona maar haar longen en zuurstof waren oke hin gaat weerwerken kan hij nog mensen besmetten vraag im me af of ishij dan immuun omdat hij zelf ziek is geweest

  • SSl

   @sandra

   Ik heb nu corona, dacht mn ma na de quarantaine te bezoeken maar mag niet. Dr zijn uitleg : Men is genezen van corona nadat je minimum 24u geen klachten meer hebt. Geen euh euh of wat keelpijn. Zolang je klachten hebt, is de virus aanwezig en kan je iemand besmetten. Na 24u geen klachten moet je min 3 dagen quarantaine daarbij nemen en dan kan je naar buiten. Let op!!!! dan nog moet je social distance respecteren omdat je handvaten, en andere zaken vastneemt of ergens tegenloopt waar de virus op zit, zo kan jij de andere persoon nog besmetten, de kans dat jij er zelf ziek van wordt is klein, maar je ma die mee loopt kan op die manier geïnfecteerd worden.

 • EEric

  Paniekzaaiers! Griep. Ooit van gehoord.

  • CCarina

   @Eric
   Ben het hier niet helemaal mee eens. Gaat dit niet bagataliseren alsof er paniek gezaaid wordt om een ” griepje”.. bij een gewone griep ligt ook het hele leven niet stil van heel Nederland. Mijn dochter werkt als verpleegkundige in het ziekenhuis in A’dam en heeft vandaag op haar werk staan huilen om wat ze aantrof: collega’s die nu zelf op de IC liggen en er slecht aan toe zijn, verloven ingetrokken en alle roosters op de schop. Dus ga niet doen of dit maar eem griepje is. Daarnaast doe je mensen hier tekort die wel in oprechte angst verkeren. Het klopt ja, er wordt hier paniek gezaaid. Maar dat is niet uit kwade bedoelingen, maar omdat mensen echt in angst verkeren.
   Mensen kunnen hierdoor anderen nog angstiger maken doordat ze symtomen op gaan noemen wat weer herkenbaarheid geeft bij andere lezers die dat weer op zichzelf betrekken. Als een soort kettingreactie en uiteindelijk denkt iedereen hier Corona te hebben of Corona gehad te hebben. Daar kan je wat van vinden, maar in deze angstige momenten is dit ook maar mens eigen. Ik had alle Corona klachten zoals hoge koorts, klemmend gevoel op mijn nek , kortademig, keelpijn , hoofdpijn en werd zondag doorgestuurd maar bleek negatief. Nu een kwestie van uitzieken van een griep.je weet wel, de griep waar jij over spreekt.

  • AAnnemarie

   @Eric ben benieuwd hoe jij reageert op dat zogenaamde griepje. Het is wel veel ernstiger dan een gewone griep. Terecht dat mensen bang zijn en vragen stellen.

  • DDebby Van Vliet

   @Eric
   Even serieus ….
   Heb je wel is de moeite genomen om het totale plaatje van heel de wereld te bekijken !!!!!!!
   Hier moet je niet zo laks over denken hoor dit is toch echt heel ernstig wat er gebeurd .

 • AAnita

  Ook hier samen met mijn dochter volgens het ziekenhuis alle symptomen van Corona, hoofdpijn, spierpijn, zere keel, hoesten, buikpijn, ontzettend duizelig, kortademig en drukkend gevoel in borst en schouders. Dan hele lage temp dan weer hoger.
  Ziekenhuis zei uitzieken thuis . Mocht ik benauwder worden dan direct spoed bellen en ga dan opgenomen worden en dan aan het zuurstof en word dan pas getest op Corona .

 • NNasma

  Ik heb hoofdpijn en heel soms misselijk en ik heb ook soms buikpijn maar ik heb heel veel hoofdpijn maar ik heb geen idee of ik Corona heb of niet meer mijn zus kwam meerderen keren met personen die Corona blijkbaar hebben

 • AArnold

  Ik hoest regelmatig maar heb 36,5 ik ben écht bang dat ik corona heb:(

 • JJaynie

  Als eerde wens ik iedereen veel beterschap!
  Ik begon 14 dagen geleden met keelpijn dik een week gehad 3 dagen weg en het was er weer ik heb geen last van me lucht maar de eerste paar dagen wel , als ik me was op moest hangen was ik al moe voor ik boven was had het idee dat ik een
  Marathon kon slapen, de vermoeidheid neemt langzaam af en mijn keelpijn ook heb soms wat hoofdpijn maar met een
  Paracetamol helpt het en neemt het af ! Heb ook koude rillingen gehad maar geen koorts . Heb ook last van hooikoorts daarom weet ik niet zo goed waar ik nu last van heb… heb me ook misselijk gevoeld een week geleden had het zo erg dat ik er wakker van werd was een dag en nacht en het was weg !
  Wens iedereen heel veel beterschap !

 • AAgnes

  Mijn partner had afgelopen vrijdagnacht ineens 38.6 en moest hoesten.
  Op zondag geen koorts meer maar hoest blijft. Nu ineens vandaag dinsdag weer 38.7.
  Heb hij nu corona?

  • EEob

   @Agnes

   ja hij gaat dood. doei. mijn god zeg wat denk je nou dat je dat antwoord via internet kan krijgen ?

  • GGgujjk

   @Eob aardig reageren is ook een vak.

 • LLieke

  Ik heb vandaag weer contact opgenomen met de GGD omdat ik klachten had als: keelpijn, hoofdpijn, GEEN REUK EN SMAAK, verhoging en soms koorts, vermoeidheid (hele dag kunnen slapen) en spierpijn. Af en toe een keer hoesten. Sinds vandaag heb ik geen hoofd- en keelpijn meer. Wel ben ik nog steeds mijn reuk en smaak kwijt (dag 7 inmiddels). Ik heb aan de GGD gevraagd wanneer ik weer naar buiten mocht, antwoord: als je weer kunt ruiken en proeven en verder geen klachten hebt.

  Mijn vraag: heeft iemand zijn reuk en smaak weer terug en zo ja, na hoe lang?

  • GGB

   @Lieke
   heeft c.a. 10 dagen geduurd, toen kwam smaak en geur terug

  • AAnja

   @Lieke Op dit moment 14 dgn geen geur of smaak. Vandaag voor het eerst af en toe weer geur.

  • JJohanna

   @Lieke
   Een week nu deze herkenbare klachten, hoofdpijn, vaak koud, rillingen, moe, en ook geen smaak, vreselijk niets smaakt, huisarts advies verergeren klachten opnieuw contact. Weet niet of carona is maar neem overheidsbeleid in deze in acht. Heb beetje snotneus, en niezen, geen verdere klachten, temperatuur blijft rond 36.6.
   Vind het niet hebben van smaak raar, lastig en ja zou het bij carona horen.
   Niet heel ziek toch ‘quarantaine’, hoe lang?

  • CCm

   @Lieke
   Ik had ook geen reuk of smaak, maar naast alle bekende klachten met wisselende koorts, enorme blafhoest, benauwdheid, duizeligheid, koudzweet, hartkloppingen, benauwd en megahoofdpijn had ik ook een gigantisch verstopte neus/holtes. Dus dat kan ook de oorzaak zijn..
   Al met al ruim 2 weken geduurd. Daarna nog wekenlang gehoest en vermoeid. Dit was allemaal in januari. Tot op heden nog een slijmhoest en schrale keel – en af en toe hartkloppingen. Waslijst ;(
   Beterschap

  • LLieke

   @Cm @Johanna @Anja @GB bedankt voor jullie reacties! Ik ga het afwachten en ik laat het weten als het weer terug is. Liefs en beterschap!

  • MMiranda

   @Lieke ik ben ook zo bijna 14 dagen kom reuk en smaak kwijt geweest. Het kwam elke dag steeds meer terug. Ik kon gewoon hele citroen opeten deed mijn niks. Ik bleef mijn neus sprayen met zoutoplossing.

  • LLieke

   @Miranda

   Ja die ervaring deel ik! Zo’n gek idee. Ik ga vanaf vandaag iedere dag stomen en hopen dat dat de boel versnelt…… echt vervelend!

 • PPeter t

  Werk normaal in eindhoven en woon in Roermond moet dagelijks 3 uur met openbaar vervoer…

  Ben sinds 13 maart ziek thuis.
  1 e avond koorts, keelpijn alsof er een bal in je keel zit. Anders dan gewone keelpijn meer het gevoel van dichtgeknepen keel. Daarbij kort van adem heb 3 uur rechtop in bed gezeten kreeg het benauwd omdat in kort van adem was. Op zondag zelfde week precies het zelfde ook in de avond zweten van de warmte. T shirt kletsnat.

  Ben nu 2.5 weken verder. Elke ochtend bijna geen stem en kort van adem. Snel moe 3 passen lopen en adem te kort.

  Had zelfs pijn aan mijn slokdarm bij het eten. Drukkend gevoel aan mijn longen
  Overdag knap ik iets op maar tegen de avond en in de ochtend wordt alles weer als voorheen. Gevoel dichtgeknepen keel, kort van adem..en moe.

  Heb afgelopen vrijdag voor de onzekerheid huisarts gebeld maak me zorgen omdat de symptomen verdwijnen maar ook steeds blijven terugkomen. Ook vanochtend pijn aan mijn keel bijna geen stem en kort van adem..3 stappen lopen dan doodmoe..

  Volgens huisarts symptomen van corona en kan 3 tot 4 weken duren voordat het beter gaat. Ziekenhuis opname is meestal binnen de 1e 4 dagen dus kans dat het erger wordt is klein. Herstel duurt alleen langer dan bij griep..

  Ik voel me niet ziek of misselijk maar ademhaling en dichtgeknepen keel komt dagelijks terug.

  WIE HEEFT DIT OOK?

  • HHanneke

   @Peter t

   Hoi Peter,

   Herkenbaar, hier sinds 15 maart hetzelfde verhaal.
   Zodra ik beweeg of praat barst het hoesten los en gaandeweg de dag verkrampen luchtpijp en longen.
   Ik word er ook compleet knetter van.
   Maar geen ziekenhuisopname, dat is denk ik heel veel geluk hebben!
   Uitzitten dus maar.

  • BBos

   @Peter t
   Ik zou zeggen lees de reacties. Het antwoord op je vraag is JA. Zit zelf op dag 20 met verhoging, koorts was in eerste week. Huisarts aan de telefoon gehad, die bevestigd dat er heel veel mensen al meer dan 2 weken thuis zit met soortgelijke klachten. Advies blijft hetzelfde: 24 uur klachtenvrij.. Beterschap!

  • NNaldo

   @Peter t
   heb precies het zelfde symptomen , ik word helemaal gek omdat ik snak naar adem moet ik steeds gedwongen te gappen of tanden knarsen. Ik word helemaal gek van.

  • JJosé

   @Peter t
   Ook ik heb dezelfde klachten. Het gevoel alsof er iets op mn longen drukt waardoor het ademen wordt bemoeilijkt. ’s Middags en s’avonds ook een pijnlijk, ‘schraal’ gevoel in de longen. Verder uitgeput; vandaag voor de zevende dag fulltime in bed. Zelfs loopje naar het toilet kost energie. Ben benieuwd hoe lang dit kan duren en of m’n longen er sowieso weer helemaal bovenop komen. Sterkte allemaal!

  • HHuseyin

   @Peter Ik heb ook exact hetzelfde nu. Eerst verkouden met licht benauwdheid. Ongeveer 2 weken. Nu sinds 3/4 dagen keelpijn met aften en pijn dat uitstraalt richting mijn oren en dichtgeknepen keel. Sindsdien ook erg benauwd.

  • LLisette

   @Peter t
   Ja. Dat heb ik dus ook.. Vriendin van mij ook.. Druk ook op je borst en longen.. Steekjes soms.. Verhoging 37.8 tot 38.2…uitzieken word gezegd..

  • JJess

   @Peter t

   Heel herkenbaar. Exact hetzelfde gehad in januari. Kon ook niet liggend slapen voor een nacht of 3 à 4. Dacht anders te stikken. werd af en toe wakker snakkend naar adem, was best eng. Neem elke dag wat echte verse honing, liefst direct van de imker, dat is niet gemeng met troep. 1 lepel en dan wat verse citroen erbij. Het helpt echt, verlicht tenminste.

   Zelfs nu nog ben ik niet helemaal van de keelpijn af, slijmerige hoest en nog steeds wat schrale strot. Het gaat héél langzaam beter worden.
   Kop op! Het is super vervelend maar geef het de tijd. Het wordt echt beter.
   Beterschap

  • WWouter

   @Peter t

   Wat je omschrijft heb ik ook gehad van de 11e maart tot vorige week had ook af en toe desoriëntatie , slokdarm had ik ook als brok in keel trok hierbij niet de connectie naar ziekte maar toch wel had eerste week ook heel raar slijm uit neus en bij ophalen neus nooit eerder meegemaakt hoop dat ik het achter de rug heb, werk in Uden in een dentaal laboratorium dus echt brandhaard van infectie wil graag test! Waar kan ik het best terecht

  • SSam

   @Peter t
   Al bijna 3 weken last van vage klachten met lichte verhoging. Sinds 2 weken benauwd gevoel.. kan het niet echt omschrijven maar heel vervelend. Af en toe heesheid maar niet de hele tijd aanwezig. Ook vaak meer last van de ademhaling tegen de avond en nacht, ik word er gek van! Duurt zo lang. 2 dagen geleden opeens een kriebel en licht hoesten. Huisarts zei ook tegen mij dat het nog wel 1 a 2 weken kan duren voor het helemaal over is.. Heel af en toe gebruik ik ventolin wat wel ietsjes helpt!
   Beterschap

  • CCaroline

   @Peter t

   Klinkt gek, maar ben blij dat ik me herken in jouw verhaal. Ik ben nu sinds 12 maart ziek, volgens huisarts is het Corona. Mijn klachten werden afgelopen weekend echt veel minder, weekend daarvoor ging het net zo, en sinds gisteren ineens weer erger. Dus de paniek sloeg weer toe. Telkens als ik denk dat het ‘over’ is, begint het hoesten weer en komt de kortademigheid weer terug. Moe en angstig word ik ervan:-(

  • NNathalie

   @Caroline

   Ben zo blij met deze reacties. Ik heb exact hetzelfde. Ben morgen al drie weken ziek. Dacht vorige week dat ik er van af was, maar sinds gisteren is de benauwdheid en het gekke gevoel in mijn longen en luchtpijp weer terug. Ik vind het doodeng.

  • MMiranda

   @Nathalie Ik zit nu op dag 10. Vanmorgen dacht ik dat het eindelijk wat beter met me ging. Vanavond heb ik ondanks de paracetamol die ik slik toch weer 38.1. Ik heb het niet echt benauwd maar moet wel steeds erg hoesten. Ik word er soms ook bang van. Sterkte en beterschap!

  • SSara

   @Peter t

   Sinds 14 maart heb ik last van ademhalingsproblemen, niet dat ik moet hijgen maar wel een heel vervelend gevoel van te weinig zuurstof binnen te krijgen, gaat met ups en downs. In de avond en ochtend is het meestal het ergst en ga vaak aan de open raam liggen voor extra zuurstof. Verder ook een drukkend gevoel op de borst gehad, die is nu wel weg maar komt soms nog even op. Voor de rest geen koorts, niet hoesten,.. geen andere symptomen.

  • DDora

   @Peter t
   Hier ook sinds 13 maart ziek. Benauwd, dichtgeknepen keel, regelmatig steken in mijn longen en druk op mijn borst. Al een aantal dagen gehad waarop het relatief goed ging en ik dacht dat ik eindelijk aan de beterende hand was maar dan ging het de dag erna opeens toch weer veel slechter. Ik vind met name dat laatste mentaal erg zwaar. Er lijkt geen einde aan te komen en ik durf niet meer te juichen als ik me wat beter voel.
   Ook tegen mij heeft de huisarts gezegd dat het wel 4 weken kan duren. Er is nog zoveel niet bekend. Wie weet duurt het nog wel langer.
   Maar zoals een aantal mensen hier al heeft opgemerkt, het is toch fijner om in je eigen bed te mogen herstellen dan in een ziekenhuis.
   Sterkte!

  • IIngrid

   @Peter t
   Ja heb precies hetzelfde, overdag gaat het redelijk maar in de avond dichtgeknepen keel en moelijk slikken en druk op de borst en pijnlijke schouderbladen, dan neem ik 2 paracetamols en neemt de druk iets af!
   Is dat bij jou ook zo?
   En dit is iedere avond hetzelfde!
   Vind het best eng!

 • EErwin

  Ik ruik en proef al ruime 11 dagen helemaal niets. Soms denk ik van hé ik ruik wat en dan poef toch weer niet. Ruim twee weken geleden was ik alleen neus verkouden, dat was maar een dag of twee. Daarna zat het op sloeg het op mijn stem en reuk en geur helemaal weg. Mijn vriendin is wel behoorlijk ziek en nog herstellende. In het begin had ze lichte koorts 1 a 2 dagen en enorme hoofdpijn. Geur en smaak volledig weg. Erg vermoeid en pijn in de luchtwegen. Nu heeft ze nog last van een droge hoest en nog steeds erg vermoeid. Dat nu al anderhalve week. Langzaam gaat het beter. De symptomen zijn niet genoeg om te laten testen of het om COVID-19 gaat. Dus al helemaal niet voor mij. Wij weten dus eigenlijk niet waar we aan toen zijn. Hoe kan het RIVM dan cijfers noemen, als ze eigenlijk stekeblind zijn. Want meten is nog altijd weten.

  • LLilian

   @Erwin

   Ik ben verpleegkundige, hoesten begon 9 maart. Ziekenhuis gebeld voor overleg, had geen koorts, maar hoestte behoorlijk. Na overleg teruggebeld, dat ik gewoon mocht werken. Ben gegaan, heb maandag gewerkt, arts vroeg wat ik op de afdeling deexd met dat hoesten? Antwoord ” geen koorts ” . Dinsdag alleen de ochtend gewerkt, zelf besloten naar huis te gaan, had in de middag geen programma en koffiekamer zat vol met personeel voor de lunch. Na een week werd een andere collega wel getest, bleek belangrijk te zijn voor als er iemand vd leiding weg viel. Ik werd niet getest, want was toch al thuis. Uitzieken, 24 uur klachten vrij, dan weer werken. Vorige week nog een keer via huisarts, GGD en werkgever gevraagd, maar worxt niet getest. Ik ben nu 3 weken onderweg, in quarantaine, hoest nog steeds wat geel slijm op, dus nog niet klachten vrij. Ze hebben nog genoeg personeel gaf men vorige week aan en men dacht dat ik wel binnen 2 weken beter zou zijn. Komende week wordt hectisch, maar ik ga niet als ik niet weet wat ik heb. Ik voel mij in de steek gelaten door alle gezondheids instanties. Handen aan het bed is de slogan. Ik wil helpen het is mijn professie. Hoe nu verder?

  • JJames

   @Lilian

   Gelukkig wordt vanaf nu het zorgpersoneel wel getest. Hopelijk weet je snel waar je aantoe bent. Sterke

  • RRob

   @Erwin, van mij heb je groot gelijk wat het RIVM betreft. Als er nu zoveel mensen de huisarts bellen met alle klachten die op dit forum beschreven worden en waarvan meerdere positief op corona getest zijn dan verbaasd t mij mateloos dat er niet ergens wat alarmbellen afgaan en de opdracht aan alle huisartsen te geven om deze signalen te rapporteren richting RIVM. Dan zullen de cijfers er toch echt heel anders uitzien. Denk dat dit niet gebeurd want dan zouden er nog veel strengere maatregelen genomen moeten worden en de zorgcapaciteit vele malen opgeschaald moeten worden. Dit zou onzettend veel meer gezichtsverlies opleveren voor het RIVM omdat ze veel te laat gereageerd en gebagatelliseerd hebben.

 • AArnold

  Vorige week koorts gehad nu heb ik geen reuk en smaak meer weet iemand of dit corona is geweest?

 • LLisa

  Ik heb nu al zo’n 2 en halve week klachten maar sinds gisteren lijkt het allemaal ergerte worden. In de eerste week was ik veel duizelig en had een te lage temperatuur rond 35.0-35.5. Ook hoest klachten en licht benauwd. Af en toe leek ik me 1-2 dagen beter te voelen maar nam daarna longklachten weer toe. Eind 1e week t/m 2 week broeierig gevoel in linker long gehad dat zich leek te verplaatsen en sinds paar dagen voelde ik ook zowat ik rechterlong. Grootste zorg is m’n benauwdheid, al 2 dagen nauwelijks kunnen slapen. En vannacht was het t ergste met koude rillingen erbij en lichte verhoging 37.5 . Kan geen test krijgen en pas medische hulp krijgen als je na elk woord naar adem snakt. Nu had ik dat vannacht na elke zin. Ik ben 34 , gezond enzo wel vaker bronchitis en longontsteking gehad dus gevoelige longen. Iemand idee hoe lang dit kan duren en wat je aan de benauwdheid snachts kan doen? Hoest dan ook slijm op,vooral s ochtends. Beterschap allen.

  • JJoyce

   @Lisa
   Je zit dus wel in de risicogroep, dus een test zou m.i. wel op zijn plaats zijn. Mijn advies zou zijn om een paar keer per dag 10 minuten te stomen met een paar druppels eucalyptus olie in je stoomwater. Eucalyptus werkt anti-viraal. Daarnaast zijn andere essentiële oliën als tea tree oil, (ster)anijs, en kaneel die ook sterk anti-viraal zijn. Zet een diffuser naast je ’s nachts met een paar druppels van deze olie als aanvulling erop; daar hebben wij goede ervaringen mee.
   Verder zou je kunnen denken aan het opschroeven van je gebruik van gember en knoflook. Dit zijn natuurlijke antibiotica. En blijf weg van suikerproducten.
   Ik wens je veel sterkte en goed herstel toe.

  • Jjohn

   @Joyce

   Sorry dat ik dit moet zeggen maar wat een onzin advies geeft u hier. Geneeswijze van de kwakzalver is dit

  • LLisa

   @Joyce dank je voor deze tips. Huisarts gebeld en testen doen ze alleen bij ziekenhuis opname. Daar ben ik gelukkig niet urgent genoeg voor. Zou het natuurlijk wel willen weten maar kan er dan ook weinig aan doen. Wel een astma pompje gekregen , zou kortademigheid moeten verminderen. De oliën heb ik niet, wel verse tijm. Zou ook goed zijn voor bronchiën met stomen en thee. Gaan het zien!

  • CCarina

   @Lisa
   Wees wijs en leg je klachten neer bij je huisarts, toch zeker als je al bekend ben met longontstekingen en bronchitis. Hij zal je op zijn minst serieus moeten nemen. Dat je pas medische hulp krijgt als je naar adem snakt is niet mijn ervaring en hoe het zorgstelsel in Nederland werkt. Ik begrijp heel goed je angst, want ik denk dat de meeste van ons die hebben. Je huisarts is in ieder geval in staat om jouw angst en je klacht serieus te nemen. Zoek daarom de hulp in de juiste hoek.

  • LLisa

   @Carina
   Dank je Carina, heb dat gedaan. Is wel geruststellend om even met huisarts erover te praten en astma pompje gekregen wat hopelijk helpt tegen de kortademigheid.

  • FFanny

   @Lisa
   Raar ik had ook al 2 weken altyd in de 35 graden. By my was het eerst 4 dagen koppyn steken . Daarna keelpyn af en toe is hoesten. En soms kou ringelingen. Nu zaterdag kreeg ik het yskou. Zeer door heel men lichaam precies of er iets
   Door heel men lichaam kroop en prikte . Droge keel ook al paar weken Men linkerlong ook kei zeer en voelde zwaar aan.Nu neem ik pillen. Maar heb nog wel het branderig gevoel in men borst.ik heb zelf ook 3 kids. Weet nie eens wa ik heb. Ik kom zelde buiten. Nooit ziek geweest. Maar zie mommenteel nog wel af. Ook al heb ik schrik voor men kids. Voorlopig ook nog altyd geen koorts heel af en toe is een piek van koorts en dan weg.

  • RRoos

   @Lisa
   Zo herkenbaar! Bij mij is het precies hetzelfde. Nu twee en halve week thuis. Begon met benauwd en onder temp. Daarna een kuchtje die de dag later een zeehondenblaf werd. Daarna twee dagen weer beter gevoeld en toen een raar gevoel in mijn beide longen, alsof er watten of bewegende kriebelingen in zaten, Een broeierig gevoel inderdaad. moeite met het hoesten. Daarna dikke keel klieren, alsof iemand het dichtkneep en verkouden geworden. Toen weer een dag goed gevoeld en daarna was het er weer. Geen koorts, wel verhoging hier en daar. Nu ook hoofdpijn erbij en erge pijnlijke steken in ribben en longen met spierpijn. Ben ook enorm moe.

   Ik heb ook chronische bronchitis en een lichte vorm van astma. Misschien dat het daarom zo overeenkomt? Ik word niet getest, ondanks dat ik een vitale functie heb in een verpleeghuis. Ook na de nieuwe maatregelen van gisteren kreeg ik te horen dat ons verpleeghuis toestemming heeft om 2 personeel te testen!! Omdat de verwachting is dat ik toch niet kan werken de komende week val ik buiten de selectie. Afwachten maar.

   Tegen het hoesten gebruik ik ventolin, als je dat neemt voor het slapen gaan scheelt dat al wat. Daarnaast gebruik ik cbd tabletten en merk vooral daarin een verschil voor en na inname. Hopelijk knappen we gauw op, want ik word er moedeloos van, na twee en een halve week. Beterschap!

 • NNelleke

  Ik heb al 3weken erge keelpijn en koorst,pijn in mijn benen en voel mij erg moe.
  De dokter denkt dat het corona is,maar zeker weten doe je dat niet,want ik ben niet getest.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.